Operaatio Airiston Helmi Oy

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja Dinker » La Syys 22, 2018 10:03 am

https://yle.fi/uutiset/3-10418033

KRP suorittaa Turun saaristossa kotietsintää – liittyy tutkinnassa olevaan talousrikosepäilyyn

KRP epäilee, että suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa on pesty rahaa usean miljoonan euron edestä. Kotietsintöjä tehdään viikonloppuna eri puolilla Varsinais-Suomea.

Keskusrikospoliisi (KRP) tekee viikonloppuna kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella. Etsinnät liittyvät Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta, KRP kertoo.

KRP epäilee, että suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa on pesty rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

KRP kertoi aamulla Twitterissä, että se tekee parhaillaan kotietsintää Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen tiloihin. Etsintä liittyy tutkinnassa olevaan talousrikosepäilyyn. Alueella on lentokielto.

Rikostarkastaja Markku Ranta-aho KRP:stä kertoo STT:lle, että saariston alue on etsintöjen pääkohteena. Hän ei kertonut, kuinka monta epäiltyä jutussa on.

– Epäiltyjä on useita, enemmän kuin yksi henkilö.

Koska operaatio on vielä kesken, hän ei pystynyt kertomaan, onko ketään otettu kiinni tai minkä maan kansalaisia epäillyt ovat.

– Tämä on hyvin hankala ja haastava kohde meille, koska kohde on hajallaan saaristossa. Sen takia olemme pyytäneet virka-apua.

KRP saa kotietsintöihin tukea muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Operaation oletetaan kestävän ainakin viikonlopun ajan.

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Dinker » La Syys 22, 2018 10:54 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837481.html

KRP:lla iso operaatio Turun saaristossa – alueella lentokielto

Keskusrikospoliisi (KRP) suorittaa kotietsintää Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen tiloissa, KRP tiedottaa Twitterissä. Operaatio liittyy talousrikosepäilyyn.

– Vähän isompi talousrikoskokonaisuus on taustalla, KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo IS:lle.

Alueella on lentokielto.

– Yrityksen hallinnassa ja omistuksessa olevia tiloja käydään läpi, Ranta-aho sanoo.

KRP:n julkaiseman tiedotteen mukaan Varsinais-Suomen alueella tehdään viikonlopun aikaan useampiakin kotietsintöjä.

KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Ranta-aho ei vielä tässä vaiheessa täsmennä, missä operaatiota tarkalleen suoritetaan.

– Se on varsin laajalla alueella. Kohde on siinä mielessä hankala, että se on levinnyt saaristossa aika moneen paikkaan. Siinä on yksi syy siihen, miksi olemme pyytäneet virka-apua merivartiostolta, koska meillä poliisilla ei ole sellaista kalustoa, jolla pystyttäisiin toteuttamaan tällainen. Meidän veneet vain kuin ei riitä, Ranta-aho sanoo.

Etsinnät liittyvät yhteistyössä Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

– Epäiltyinä on yhtiön henkilöstöä, useampi kuin yksi epäilty, Ranta-aho kertoo.

Suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

Rahanpesun epäillään jatkuneen vuosia.

– Kyllä tässä puhutaan jo muutamasta vuodesta, Ranta-aho sanoo.

Roma123
Parranpäristäjä
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Elo 14, 2018 12:13 am

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Roma123 » La Syys 22, 2018 11:11 am

Kyseessä on saariston helmi niminen yritys. Osti puolustusvoimilta vesiliikennekalustoa. Supo epäilee yrityksen olevan venäläisen vakoilun halussa. Läheltä kulkee syvävesiväylä.

digitikka
Parranpäristäjä
Viestit: 79
Liittynyt: Ma Elo 29, 2011 10:30 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja digitikka » La Syys 22, 2018 11:26 am

Turun saaristossa on kaksi tuon kokoluokan yritystä, johon uutisissa viitataan - Strandbo Group ja Airiston Helmi.
Oletettavasti kyse on Airiston Helmeen kohdistuvasta tutkinnasta.
Eteenpäin! Sano Mummo lumessa

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3287
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja poikani » La Syys 22, 2018 11:33 am

MTV kirjoitti:KRP kertoo, miksi Turun saaristossa on laaja lentokieltoalue – ison operaation taustalla yli puolen vuoden tutkinta

RIKOS | JULKAISTU 22.09.2018 11:02

Kuva
Lentokieltoalue on suuruudeltaan yli 600 neliökilometriä ja se on voimassa maanantai-iltapäivään asti.

Keskusrikospoliisi (KRP) tekee parhaillaan laajoja kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella. Operaatio jatkuu yli viikonlopun ja alueelle on julistettu lentokielto.

Turun saariston alueella olevan lentokieltoalueen itäraja alkaa noin Paraisten kohdalta ja jatkuu länteen noin Korppoon keskustaan asti, kerrotaan Turun lennonjohdosta STT:lle.

Alueen pohjoisraja kulkee hieman Paraisten pohjoispuolella ja eteläraja Korppoo–Nauvo-linjan eteläpuolella. Karkeasti arvioituna alue on kooltaan noin 20 x 30 kilometriä.

Lentokielto alueella alkoi lauantaiaamuna kello 5, ja kielto on alustavasti asetettu maanantaihin kello 15:een asti.

– Yleisön kannalta suurin vaikutus on sillä, että droneja ei alueella saa lennättää, kertoo KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho MTV Uutisille.

– Tietääksemme yleisö on tätä hyvin noudattanutkin.

Lisäksi lentokielto on määrätty Ranta-ahon mukaan sen takia, että operaatiossa on varauduttu käyttämään erilaista kalustoa, myös esimerkiksi helikoptereita. Ranta-ahon mukaan helikopteria on käytetty jo aamun aikana miehistön kuljettamiseen.

KRP ei kerro tutkinnallisista syistä operaation paikkaa tarkemmin. Ranta-ahon mukaan yleisö on melko hyvin ymmärtänyt tämän, mutta "jonkin verran kiinnostusta" poliisin toiminta on ehtinyt herättää.

– Täällä on aikamoinen merenkäynti tällä hetkellä, mikä ei operaatioon toki vaikuta, Merivartioston kalusto kestää kyllä. Mutta huviveneilijöitä ei juurikaan ole, mikä on ihan järkevää, sillä olisi se jonkinlainen riski tässä säässä.

Etsinnät liittyvät yhteistyössä Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

Keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessa, että suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta.

– Operaatiossa tämä päivä on määräytynyt pitkälti viranomaisyhteistyön perusteella. Ihan sormia napsauttamalla näin monen toimijan kanssa päivää ei voi sopia. Tämä päivä oli tutkinnallisesti hyvin sopiva, Ranta-aho kertoo.

Hänen mukaansa tutkinta on ennen operaatiota kestänyt reilut puoli vuotta. Ranta-aho ei kommentoi sitä, onko ketään otettu kiinni aamun aikana. Hän ei myöskään kommentoi epäiltyjen kansallisuutta.

– Epäiltyjä on useita, enemmän kuin yksi henkilö.

– Tässä on ollut toimintaa Turun saaristossa vasta muutaman tunnin ajan. Olemme varautuneet yli viikonvaihteen kestävään operaatioon, hän sanoo.

MONA HAAPSAARI
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... ta/7084012
????? ?? ??????.

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Dinker » La Syys 22, 2018 11:47 am

Tiettävästi tuolla on yhdellä venäläispohatalla mökki/yrityksen tilat ja on siis osallisena tuossa Airiston Helmessäkin. Helikopterilla usein on paikalle tullut, joskus hirveellä autosaaattuella.
Viimeksi muokannut Dinker, La Syys 22, 2018 11:49 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7165
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Syys 22, 2018 11:48 am

Näin. ^^ Itselläni ei ole asiasta mitään tietoa, mutta kommentoin vaan edellisen kirj. perusteella.
Roma123 kirjoitti:Kyseessä on saariston helmi niminen yritys.
Tarkoittanet Airiston Helmi oy:tä, joka aiheutti pari v sitten kohua, kun Suomelle paljastui, että venäläisomiseinen firma hankkinut strategisesti tärkeitä kohteita saaristosta ja liikkuu merellä suomalaisella sotakalustolla niin, että ulospäin ei ole voinut tunnistaa onko se pv vai onko se suuri ja mahtava naapurimaamme. Parhaimmat lehdet epäilivät tuolloin, että on voinut vaikka miinoittaa, mutta että vähintään se on ilmeisesti salaperäistä vedenalaista anturaa mereen valanut.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77631- ... aaristossa
https://www.iltalehti.fi/uutiset/201501 ... 1536827754

Sopisi tuon kohteeksi ja selittäisi oudon suurta mittaluokkaa lentokieltoineen (millä mediapelin ulkopuolella todellisuudessa varmistavat, ettei kohteesta lähde yhtään mitään helikopterilla tai isolla lennokilla).

Mikäli tuolta nyt venäläistaho paljastuu, mikä on hyvin todennäköistä, niin tällaiseltakin olisi vältytty, ellei suurten puolueiden (ja hännystelijöoidensä) olisi pitänyt olla niin maailmaa rakastavan suvakkeja, että maata myydään vaikka strategisista kohteista arkkiviholliselle (kun on venäläisomisteinen yhtiö ulkomailla, niin on vähintään otettavissa valtion käyttöön milloin vain).
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Dinker » La Syys 22, 2018 12:10 pm

Vanha uutinen, mutta kertoo paljon. Pimeää työtä tarjonnutkin tästä jutusta voisi selvitä.
Kaikki merkit viittaa vahvasti.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000812464.html

Venäläiset ostivat Suomen saaria tärkeältä väylältä - "Varakas herrasmies arvosti rauhaa ja turvallisuutta"
Kansanedustajaa huolestuttanut venäläistaustainen yritys Airiston Helmi Oy ja sen hallituksen puheenjohtaja omistavat Turun saariston edustalla lukuisia saaria, merenrantatontteja ja isokokoisia lomamökkejä.
Airiston Helmen omistukset ovat Suomelle merkittävän kauppamerenkulun pääväylän lähistöllä, mikä huolestuttaa kansanedustajaa Suna Kymäläistä (sd).

- Se on ainoa siinä saaristossa oleva syväväyläreitti, joten se on huoltovarmuusreitti. Eihän tällaisia asioita pohdita rauhan aikaan. Jos tilanteet kriisiytyvät, on asia sitten erilainen. Nämä ovat asioita, jotka olisi syytä ottaa huomioon.

- Naantalin syväväylää pitkin kulkee laivoissa muun muassa Suomen huoltovarmuuden kannalta tärkeää raakaöljyä Naantaliin Neste Oilin jalostamoon, Kymäläinen (sd) sanoi aiemmin Ilta-Sanomille tällä viikolla.

Yhtiö tehnyt tappiota

Vaikka yrityksen toimintaan ei tiedetä liittyvän mitään laitonta, herättää se kansanedustaja Suna Kymäläisen mukaan kysymyksiä ja epäilyksiä. Vuonna 2007 perustetun Airiston Helmen toimialaksi on määritelty matkailu- ja majoituspalvelut sekä kiinteistöjen omistaminen ja vuokraus. Yhtiö on tehnyt vuoden 2008 tilikaudesta lähtien vuosittain tuntuvaa tappiota.

Vaikka voittoa ei ole tullut, se on pystynyt hankkimaan omistukseensa lukuisia saaria ja ranta-alueita Turun saaristosta.

- Tehdään vuosia tappiota ja pystytään siitä huolimatta hankkimaan mittavia omistuksia. Mistä se raha löytyy? Kymäläinen on ihmetellyt.

Airiston Helmen toimitusjohtaja ja sen hallituksen jäsenet ovat Venäjän kansalaisia. Kaupparekisterin tietojen mukaan toimitusjohtajan ja hallituksen varsinaisen jäsenen asuinpaikka on Venäjä ja hallituksen puheenjohtajan Latvia. Hallituksen varajäsenen asuinpaikkaa ei kerrota.

Kukaan Airiston Helmestä ei vastannut Ilta-Sanomille lukuisista soitoista huolimatta.

Kaksi 350 neliön omakotitaloa

IS:n tietojen mukaan Airiston Helmen mökit on suunnitellut ja rakennuttanut Paraisissa sijaitseva SKa-Plan-yritys. Se on tehnyt venäläistaustaiselle yritykselle kahdeksan lomamökkiä Turun saariston edustalle sekä kaksi isoa, noin 350 neliön kokoista omakotitaloa Paraisille.

Yksi lomamökki on vielä rakenteilla saaristoon. Sen pitäisi valmistua muutaman kuukauden sisällä.

IS:n tietojen mukaan mökit ovat 100-200 neliön kokoisia, ja ne sijaitsevat eri saarilla. Säkkiluodon saaren edustalla on neljä mökkiä, ja juuri sinne on valmistumassa viides lomamökki.

Isot terassit

IS:n tietojen mukaan lomamökkien terassit ja ikkunat ovat hyvin isoja, mistä avautuvat hulppeat näkymät merelle. Mökeissä on myös saunat.
IS:n haastatteleman lähteen mukaan mökkien sisustus on ”tavanomainen”, ei hulppea. Mökit ovat olleet myös vähäisessä käytössä.

IS:n tietojen mukaan SKa-Plan-yrityksen kanssa on asioinut yksi ja sama Airiston Helmessä toimiva ”varakas herrasmies”.

- Näen, että nämä rakennukset ovat olleet investointi Suomeen. Ne ovat olleet kuitenkin vähäisessä käytössä. Mökit ovat olleet miehen omassa ja perheen käytössä. Myös joitain liiketuttuja on käynyt mökeillä. Muutama kohde on ollut myös vuokralla, IS:n lähde kertoo.

Varakas herrasmies arvosti rauhaa

IS:n lähteen mukaan Airiston Helmessä toimiva mies on sopinut suomalaisyrityksen kanssa asioista kasvokkain. IS:n tietojen mukaan mies on arvostanut Suomen saaristossa erityisesti rauhaa ja turvallisuutta.

IS:n tietojen mukaan mökkien ja parin omakotitalon rakennuttaminen on tuonut SKa-Plan-yritykselle noin viiden miljoonan euron liikevaihdon. Se aloitti kohteiden rakentamisen vuonna 2008.

Don MC
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Elo 25, 2017 11:19 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Don MC » La Syys 22, 2018 12:47 pm

No voi helevetin helevetti. Mutta valitettavasti en ole yllättynyt. Ja kun tiedetään tuon porukan kansallisuus, niin huhut ovat jopa uskottavia. Jo alusta asti arvannut, että kiinteistöjen ostajilla ei ole puhtaita jauhoja pussissaan.

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Dinker » La Syys 22, 2018 1:11 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837612.html

KRP:n suuroperaatiossa mukana noin 100 henkilöä – näitä asioita saaristosta nyt etsitään

Kyseessä ei ole yhden hengen yritys, mutta ei mikään suuryrityskään.
Keskusrikospoliisi KRP tekee parhaillaan laajoja kotietsintöjä Turun saaristossa. Keskusrikospoliisi epäilee suomalaista osakeyhtiötä rahanpesusta usean miljoonan euron edestä.
KRP:lla iso operaatio Turun saaristossa – alueella lentokielto
Rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo IS:lle, että etsintöjen kohteena on normaali rahanpesuun liittyvä materiaali.

– Kirjanpidot, tositteet, materiaali joka liittyy yrityksen liiketoimintaan. Ne ovat ensisijaiset mielenkiintoiset kohteet meille.

Epäiltynä on Ranta-ahon mukaan useampi henkilö. He kaikki liittyvät osakeyhtiön toimintaan.

Ranta-aho sanoo, ettei ketään ole vielä otettu kiinni.

– Se katsotaan tilanteen mukaan, mutta tällä hetkellä kysymys on kotietsinnästä. Kotietsinnästä eri kohteissa tähän yhtiöön liittyen.

Poliisi joutuu toimimaan useammassa paikassa.

– Yhtiöllä on eri kohteita, jos näin voi sanoa. On kohteita sekä saaristossa että mantereelle. Sen takia meillä on väkeä enemmän, että saadaan tämä nopeasti hoidettua.

Etsintöihin osallistuu Ranta-ahon mukaan noin sata henkeä. Keskusrikospoliisi on saanut virka-apua. Sitä tukevat etsinnöissä Lounais-Suomen poliisi ja merivartiosto.

Osa kohteista on vesiyhteyksien päässä. Poliisi ei pääse niihin omilla ajoneuvoillaan.

– Sen takia meillä on merivartiosto tukena. Heillä on aluskalustoa kuljettamaan meidän henkilöstöämme toimenpidepaikoille.

Etsinnöissä on myös käytetty apuna helikopteria. KRP:n toiminta-alueelle Turun saaristoon on asetettu lentokieltoalue, josta saa hieman vihiä siitä, missä päin etsintöjä tehdään. Lentokieltoalueen itäraja alkaa noin Paraisten kohdalta ja jatkuu länteen noin Korppoon keskustaan asti, kerrotaan Turun lennonjohdosta. Alueen pohjoisraja kulkee hieman Paraisten pohjoispuolella ja eteläraja Korppoo–Nauvo-linjan eteläpuolella. Karkeasti arvioituna alue on kooltaan noin 20 x 30 kilometriä.

Lentokielto alueella alkoi lauantaiaamuna kello 5, ja kielto on alustavasti asetettu maanantaihin kello 15:een asti.

Rikostarkastaja Markku Ranta-aho ei kerro, millä toimialalla yritys vaikuttaa.

– Ei ole kyseessä mikään yhden hengen yritys, mutta ei tämä mikään suuryrityskään ole.

Poliisi on tutkinut ja selvittänyt rahanpesua jo jonkin aikaa ennen kotietsintöjä. Tutkinta on ollut käynnissä puolisen vuotta.

Rahanpesuun liittyen tutkinnassa on pyydetty oikeusaputietoja ulkomailta.

– Muutamista maista on pyydetty tietoja.

Ranta-aho sanoo, ettei hän lähde tässä vaiheessa erittelemään, minkä maan kansalaisia tässä on taustalla.

Ranta-aho arvelee, että etsintöjä tehdään vielä sunnuntaina.

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Dinker » La Syys 22, 2018 1:22 pm

Paraisilla noihin rakennuspuuhien aikaan pyöri liuta puolalaisia raksamiehiä, siinä varmaan saattaisi olla sitä pimeetä rakennustyövoimaa. Yksi epäonnekas puolalainen kuolikin baari-illan jälkeen Paraisilla.

pedoauer

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja pedoauer » La Syys 22, 2018 1:50 pm

Syskon S kirjoitti:
Jos tämä pitää paikkaansa, sinuna en olisi mennyt paljastamaan lähteestä tämänkään vertaa. Kaverille tulee varmasti paineita :?
Kyllähän se kaveri kesken operaation soittelee romalle tietoja mitä on löytyny :D
hei roma, löydettiin äsken kalasnikoveja ja kaurapuuroa. Soitan kohta uudestaan, pitää ottaa selfie välissä ja postata se instaan.

digitikka
Parranpäristäjä
Viestit: 79
Liittynyt: Ma Elo 29, 2011 10:30 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja digitikka » La Syys 22, 2018 1:55 pm

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... +poliiseja

Airiston Helmen edestä lähtenyt useita autollisia poliiseja
13:32

Paraisilla Ybbernäsissä sijaitsevan Airiston Helmi Oy:n kiinteistön edestä on lähtenyt juuri neljä pakettiautollista poliiseja. Turun Sanomien paikalla olevan toimittajan Niko Vahteran mukaan kyydissä oli poliiseja, joilla oli kommandopipot päässä. Kiinteistölle johtavan Ybbernäsintien varrella on yhä poliisien tiesulku.

Airiston Helmi on venäläisomistuksessa oleva yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa.

Keskusrikospoliisi kertoi aiemmin suorittavansa viikonloppuna kotietsintöjä erityisesti Turun saaristossa. Etsinnät liittyvät Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

Krp kertoi aiemmin, että etsintä kohdistuu Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen tiloihin
Eteenpäin! Sano Mummo lumessa

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Silli » La Syys 22, 2018 4:03 pm

Eiköhän nyt olla tekemisissä sellaisen rikollisuuden kanssa, että heillä on ollut omat henkilönsä soluttautuneena myös KRP:n & Rajan operaation sisällä. Tietojen vuotaminen tällaisille juorupalstoille kesken operaation kuuluu systeemiin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Varvikello
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: Ke Elo 26, 2009 11:26 pm

Re: Turun saaristossa kotietsintää – rahanpesua, veropetosta

Viesti Kirjoittaja Varvikello » La Syys 22, 2018 4:19 pm

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005837477.html

Poliisilla on ollut operaatio myös mantereelle Ybbernäsissa Paraisilla Airiston Helmi Oy -nimisen yrityksen tiloissa. HS:n paikalla olevan toimittajan Toni Lehtisen mukaan poliisi on eristänyt yrityksen kiinteistön alueen. Kiinteistön alueen läheisyydessä oli iltapäivällä useita kommandopipoihin pukeutuneita poliisin ja rajavartiolaitoksen työntekijöitä pakettiautoissa.

Ei taas oikein vakuuta uutisoinnin taso. Virhe ei osu joka lukijan silmään mutta itse Paraisilla ja saaristossa jonkin verran kulkeneena aloin epäillä Paraisten "mannerta". 4 toimittajaa ja kuvaaja asialla eikä sitä vertaa tarkisteta että Parainen on kokonaan veden ympäröimä, muodostuu siis saarista. Autolla pääsee kyllä vaikka Korppoon länsipäähän kahden lauttamatkan taakse mutta Parainen alkaa vasta Kirjalansalmesta. No, puhutaanhan Ahvenanmaan mantereestakin vaikka se on saari.

Vastaa Viestiin