Törkeä pahoinpitely Parikkalan Saaressa 2017

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12441
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Törkeä pahoinpitely Parikkalan Saaressa 2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Loka 05, 2018 2:23 pm

Nainen ampui puolisoaan haulikolla Parikkalassa — mies loukkaantui vakavasti

Poliisin mukaan asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Poliisi tutkii Parikkalan Saaressa tapahtunutta ampumistapausta. Ampuminen tapahtui kello 18 aikaan maanantai-iltana.

Keski-ikäisen pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan naishenkilön epäillään ampuneen puolisoaan haulikolla. Mies loukkaantui vakavasti.

Hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan Joensuuhun. Rikoksesta epäilty on pidätetty.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä, poliisi tiedottaa.


Itä-Savo
15.8.2017 14:26
-------------------------------------------------------

Vaimo ampui humalassa miestään haulikolla vatsaan Parikkalassa, taustalla riita aseen lainaamisesta

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Imatralla käsitellään tapausta, jossa vaimo ampui miestään vatsaan haulikolla.

Mies ja nainen olivat viettäneet aikaa kahdestaan Parikkalassa vapaa-ajan asunnollaan elokuussa 2017.

Mies oli aiemmin päivällä ottanut esiin naisen omistaman luvallisen 12-kaliiperisen puoliautomaattihaulikon hätyyttääkseen marjapensaissa olevia lintuja. Ase oli jäänyt sen jälkeen esiin, asekaapin ulkopuolelle.

Vaimo oli tietoinen siitä, että mies oli hätyytellyt lintuja, mutta ei pitänyt siitä, että mies käyttänyt hänen asettaan. Samasta asiasta oli kinasteltu myös aiemmin.

Ampui vatsaan

Hätäkeskus sai ensimmäisen soiton kello 18.42 ja poliisi saapui paikalle 19.27.

Selvisi, että vaimo oli ottanut aseen ja osoittanut sillä miestään. Ase on lauennut ja osunut miestä vatsaan. Mies sai kuusisenttisen rei’än ylävatsaansa ja saanut hyvin vakavia sisäelinvaurioita. Kaikki haulikon patruunan haulit ovat jääneet kehon sisälle. Vammat ovat olleet hengenvaarallisia ja vaatineet useita leikkauksia. Niistä on lisäksi jäänyt pysyviä haittoja.

Kokenut aseenkäyttäjä

Nainen oli puhalluskokeen mukaan tapahtumahetkellä 1,34 promillen humalassa. Hän on kokenut ampuja ja ampuma-aseiden käsittelijä. Nainen harrasti metsästystä ja oli kilpaillut kiekkoammunnassa. Teknisten todisteiden mukaan vaimon kasvoista ja käsistä löytyi ruutisavujäänteitä, jotka syntyvät ampumalla samanlaisen patruunan, jonka hylsy löytyi tapahtumapaikalta.

Nainen ei kertomansa mukaan muista ampumista tai tekoa edeltäviä tapahtumia. Hän on kertonut muistavansa vain sen, että mies seisoi keittiön kaapin edessä ja sitten kuului kova pamaus.

Syyttäjä vaatii naiselle 4—5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Nainen oli tapahtuman jälkeen vangittuna kaksi kuukautta, mutta odottaa tuomiota vapaalla jalalla.


Uutisvuoksi
4.10.2018 15:03 Muokattu 5.10.2018 7:32
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12441
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Törkeä pahoinpitely Parikkalan Saaressa 2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Huhti 17, 2019 12:23 pm

Vaimo ampui miestään haulikolla vatsaan Parikkalassa, tapon yritys muuttui käräjillä törkeäksi pahoinpitelyksi — Miehen kertomus muuttui kuulusteluissa

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomion tapauksessa, jossa nainen ampui miestään haulikolla vatsaan.

Ampuminen tapahtui elokuussa 2017 Parikkalassa.

Pariskunta oli ollut mökillään ja mies oli hätyyttänyt mökin pihalta lintuja vaimonsa luvallisella haulikolla. Ase oli jäänyt nojalleen oven suuhun, jotta lintuja voisi hätistellä tarvittaessa pois myöhemminkin.

Pariskunta oli syönyt lounasta ja juonut ruoan kanssa vähän viiniä. Mies oli sen jälkeen lähtenyt puuhastelemaan veneen kanssa, jonka aikana vaimo oli jäänyt tyhjentämään viinipulloa. Miehen tullessa takaisin, oli vaimo ollut kiihdyksissä. Hän oli ollut vihainen miehelleen sotkuisuudesta ja siitä, että ase oli jäänyt oven pieleen. Nainen otti aseen käsiinsä. Mies pyysi naista laskemaan aseen, mutta se laukesi ja osui miestä vatsaan. Mies sai hengenvaaralliset vammat. Lääkärin mukaan oli ihme, että mies selvisi hengissä.

Syyttäjä vaati naiselle ensisijaisesti tuomiota tapon yrityksestä ja toissijaisesti törkeästä pahoinpitelystä.

Tapahtumien kulusta ei varmuutta
Oikeudessa pystyttiin kiistatta esittämään, että vaimo oli ampunut miestään. Tapahtumien kulku oli kuitenkin epäselvä.

Miestä kuulusteltiin ensimmäisen kerran pian tapahtuman jälkeen sairaalassa, jolloin hän kertoi vaimonsa olleen humalassa ja agressiivinen. Vaimo oli suuttunut siitä, että mies jätti tavaroita lojumaan. Vaimo oli myös syyttänyt miestä hänen kiusaamisestaan ja uhannut ampumisella. Miehen mukaan vaimolla oli ase ampuma-asennossa olkaansa vasten.

Vaimo oli harrastuksiensa myötä kokenut ampuma-aseiden käsittelijä.

Mies muutti todistusta
Miehen toivuttua hän kävi vapaaehtoisesti Imatran poliisiasemalla muutamassa lausuntoaan. Hän muun muassa tarkensi, ettei vaimo ollut agressiivinen vaan kiukkuinen. Hän ei myöskään ollut uhkaillut ampumisella.
—  Hän sanoi, että olin pilannut hänen elämänsä ja oli kovin sekavan tuntuinen, mies kertoi uusissa kuulusteluissa.

Mies muutti myös todistustaan siitä, millainen ampuma-asento oli ollut. Oikeudessa mies kertoi, että vaimo oli roikottanut haulikkoa sivuttain ja ase oli lauennut kääntymisliikkeen yhteydessä.

Muuttunutta todistustaan mies selitti sillä, että hän oli sairaalassa ollut hyvin sairas ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Poliisi oli myös johdatellut häntä. Oikeudessa todettiin, että oli päivänselvää, että mies oli vielä täysin toipilas, mutta mitään syytä siihen, miksei alunperin annettu kertomus olisi todennäköinen, ei löytynyt. Oikeudessa ei pidetty myöskään uskottavana, että vaimo olisi laukaissut aseen vahingossa.

Tapon yritys vaihtoi törkeään pahoinpitelyyn
Mies ei esittänyt vaimonsa teosta vaatimuksia, vaan toimi oikeudessa pelkästään todistajana.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Marjo Birgitta Mäenpään kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Tuomiossa todetaan, että naisen menettely täyttää tapon yrityksen tunnusmerkistön, mutta koska hän vapaaehtoisesti soitti hätäkeskukseen saadakseen miehelleen apua, hänet tuomitaan tapon yrityksen sijaan rangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Uutisvuoksi
21.11.2018 19:00, muokattu 21.11.2018 19:06

Tuomiosta valittivat sekä vastaaja että syyttäjä, joten tapauksen käsittely jatkuu aikanaan Itä-Suomen hovioikeudessa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2077
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Parikkalan Saaressa 2017

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Huhti 17, 2019 8:07 pm

Olipas kyllä erikoinen peruste, yhdellä puhelinsoitolla siis voi saada tuollaisen alennuksen.
Tää pitäis mittauttaa korkkia myöten jos hovi ei tähän järkeä saa.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3277
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Törkeä pahoinpitely Parikkalan Saaressa 2017

Viesti Kirjoittaja poikani » La Syys 21, 2019 5:50 am

Iltalehti kirjoitti:Rastaita häätänyt mies jätti haulikon mökin eteiseen - vaimo ampui puolisoaan haulikolla vatsaan

Eilen klo 21:44

Päihtynyt riistaseuran sihteeri ampui aviomiestään haulikolla vatsaan kesämökillä Parikkalassa.

Käräjäoikeus langetti naiselle törkeästä pahoinpitelystä kolmen vuoden vankeustuomion. Itä-Suomen hovioikeus on nyt hylännyt syytteen ja tuominnut naisen laittomasta uhkauksesta sekä törkeästä vammantuottamuksesta 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

– Hän syytti minua ja sanoi minulle, että nyt sinä kuolet ja hän joutuu vankilaan, mies muisteli kuulustelussa vaimonsa laukauksen jälkeen lausumia sanoja.

Uudellamaalla asuva 61-vuotias mies ja hänen 58-vuotias vaimonsa olivat lähteneet viime vuoden kesäkuussa kyyhkysjahtiin mökille Parikkalaan, Etelä-Karjalaan. Loma-asunnolla hujahti muutama päivä.

14. kesäkuuta päivällä isäntä kävi hätistelemässä pihapiirissä pyörineitä räkättirastaita vaimonsa puoliautomaattihaulikolla. Ammuskelun jälkeen mies puhdisti pyssyn ja voiteli sen aseöljyllä.

– Tämän jälkeen latasin aseen muistamani mukaan yhdellä patruunalla ja myös viritin aseen valmiiksi ja laitoin aseen ulko-oven luokse asunnon sisäpuolelle seinää vasten nojalleen, mies kertoi kuulustelussa.

Mies arveli, ettei hän varmistanut haulikkoa.

Miehen mukaan vaimo alkoi käyttäytyä aggressiivisesti otettuaan illalla muutaman lasillisen punaviiniä ja käytettyään myös särkylääkkeitä.

– Vaimoni kävi hakemassa aseen käteensä ja osoitti sillä minua. Hänen silmänsä olivat kuin paistinpannut, eikä hän vaikuttanut olevan tässä maailmassa. Sen jälkeen hän ampui minua vatsaan.

Nainen ei ole kokematon aseenkäsittelijä, sillä harrastaa metsästystä ja on kilpaillutkin ammunnassa. Nainen toimii myös riistaseuran sihteerinä.

Uhri soitti itse apua

Hengenvaarallisesti loukkaantunut elämänkumppani sai soitettua hätäkeskukseen, mutta hän ei pystynyt puhumaan kunnolla. Vaimo keskusteli moneen otteeseen sekä hätäkeskuksen että kohti mökkiä kiirehtineen poliisipartion kanssa. Nainen kuvaili hätäkeskukselle elämänsä oleva loppu. Hän joutuu vankilaan ja mies saa uuden naisen.

– Nainen sanoi, että mies kyllä tietää, miksi tässä kävi näin, partiossa ollut poliisimies muisteli puhelua kuulustelussa.

Ambulanssi kiidätti aviomiehen Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Helikopterilla tuotu lääkäri nousi ambulanssin kyytiin matkan varrelta.

Päivystävä lääkäri antoi yöllä poliisille lohduttoman raportin haavoittuneen kunnosta: ollut massiivinen verenvuoto, maksa vuotaa, mahalaukku revennyt ja hauleja sydänlihaksessa. Mies siirrettiin Joensuusta Meilahden sairaalaan Helsinkiin.

Kiisti syytteet

Kihlakunnansyyttäjä Paula Isojärvi vaati 58-vuotiaalle naiselle rangaistusta tapon yrityksestä, toissijaisesti törkeästä pahoinpitelystä ja kolmassijaisesti laittomasta uhkauksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Nainen kiisti syyllistyneensä mihinkään edellä mainituista rikoksista. Nainen totesi kuten kuulusteluissa, ettei hänellä ole muistikuvia tapahtumista. Nainen kiisti myös vahingoittamistarkoituksen.

Käräjäoikeuden mielestä naisen teko oli ollut äärimmäisen vahingollinen ja vaarallinen. Oikeus muistutti lääkärin käyttämästä ilmaisusta, jonka mukaan miehen jääminen henkiin oli suoranainen ihme.

Käräjäoikeus ei pitänyt naisen tekoa mitenkään suunnitelmallisena.

– Hänelle on tullut niin sanotusti mitta täyteen, mikä käy ilmi hätäkeskuspuheluista, oikeus muistutti.

Käräjäoikeuden mukaan naisen menettely täytti tapon yrityksen tunnusmerkistön, mutta koska hän kuitenkin soitti vapaaehtoisesti hätäkeskuksen saadakseen apua miehelleen, nainen tuomittiin tapon yrityksen sijasta törkeästä pahoinpitelystä kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Itä-Suomen hovioikeuden mielestä asiassa ei ole riittävällä varmuudella suljettu pois naisen esittämää tapahtumien kulkua, jonka mukaan hän ei tiennyt aseen olevan ladattu. Hovioikeus on näin ollen hylännyt syytteen törkeästä pahoinpitelystä.

Hovioikeus pitää ”varsin kokeneeksi” aseenkäsittelijäksi luonnehtimansa naisen toimintaa törkeän huolimattomana.

– Hän on päihtyneensä ollessaan käsitellyt haulikkoa sisätiloissa. Hän on pitänyt asetta kädessään varmistumatta millään tavoin siitä, että ase ei ollut ladattu, hovioikeus perustelee.

Hovioikeus on tuominnut naisen laittomasta uhkauksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus on velvoittanut tuomitun korvaamaan valtiolle oikeuskuluja 4007 euroa.

TIMO SIHVO
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/eed3 ... cddc75c01a

Aika roimat sukupuolialennukset, saatana!

Näissä uutisoinneissa ovat muuten vuodet, kuukaudet ja muut yksityiskohdat keskenään ristiriitaisia, mutta ilmeisesti kyse kuitenkin on samasta tapauksesta.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin