Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Treella

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3473
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Treella

Viesti Kirjoittaja poikani » Pe Marras 09, 2018 4:25 pm

Iltalehti kirjoitti:Lenkillä mysteeripahoinpitelijän uhriksi joutunut Henry sai pysyvän aivovamman – ehti leikkauksesta synnytykseen: ”Vauva pelasti epätoivolta”

Tänään klo 14:18

Henry Keisalan, 35, elämä muuttui viime kesänä tavallisella juoksulenkillä. Kuulokkeet korvillaan juossut Keisala ei kuullut lähestyvää uhkaa ja joutui väkivallan uhriksi tutulla kotialueellaan.

Joku tuntematon todennäköisesti iski kovalla esineellä miestä päähän. Keisala oli lähtenyt lenkille 26. kesäkuuta iltaseitsemän aikoihin Muuntajankadulta ja hänet löydettiin sekavassa tilassa reilua tuntia myöhemmin Muuntajankatu 8:n kohdalta ja toimitettiin sairaalaan.

Mies ei muista tapahtumista mitään. Poliisi etsii edelleen silminnäkijähavaintoja mystiseen tapahtumaan ja rikokseen.

Isku päähän oli voimakas ja Keisala joutui aivoleikkaukseen. Kallosta poistettiin aivojen paineiden ja turvotuksen takia pala. Toipuminen sairaalassa kesti viikkoja neurologisella osastolla. Nyt kalloon on leikattu biolasista implantti: ammottava lovi on poissa ja pää on taas pyöreä.

Samaan aikaan Keisalan vaimon lähestyvä synnytys oli myöhässä. Tuleva isä ehti juuri ja juuri kalloleikkauksesta synnytykseen.

– Kolme kiloinen ja puolimetrinen tytär syntyi 27. syyskuuta. Ehdin juuri toipua omasta isosta leikkauksestani mukaan synnytykseen. Isla Amelia on ollut pelastus ja toivo tässä ikävässä elämänvaiheessa. Vauva on tuonut lohtua ja voimia, tytär pelasti epätoivolta ja masennuksesta, Keisala sanoo.

– Ensimmäinen isänpäivä tuntuu erityisen onnelliselta, Henri huokaa lapsi sylissä kotikonnuillaan Pohjanmaalla, missä perhe oli vierailulla.

Pysyvä aivovamma

Surua ensimmäisen isänpäivän iloon tuo pysyvä ja vakava aivovamma, minkä isku päähän jätti. Keisala on joutunut epilepsialääkitykselle ja raajoissakin on toimintahäiriöitä.

– Se oli ristiäisten päivän iltana, kun sain epilepsiakohtauksen ja minut toimitettiin Seinäjoen keskussairaalaan. Olen kävellyt ja keppijumpannut kevyesti, mutta oikea käsi ei taivu kunnolla ja vasemman käden kaksi sormea ovat jäykät. Myöskään vasen jalka ei liiku kunnolla.

Keisala on neuropsykologin, fysioterapeutin ja neurologin hoidossa ja tarkkailussa säännöllisesti kotikunnassaan Tampereella.

– Henkisesti olisi tärkeää, että pääsisin aloittamaan työt ainakin osapäiväisesti ja hiljalleen keväällä, remontteihin erikoistunut Keisala sanoo.

– Vielä en ole saanut korvauksia mistään senttiäkään. Vakava aivovamma on todettu ja diagnostisoitu. Neurokirurgi sanoi, että jos en olisi ollut niin hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa, olin kuollut, Keisala kertoo.

Vihjepalkkio

Keisalan laaja kaveripiiri pisti Facebookissa keräyksen pystyy ja lupasi poliisille ratkaisevan vihjeen antavasta vihjeestä liki 10 000 euroa. Keisala toivoo, että tekijä jää kiinni tai jopa itse ilmoittautuisi poliisille.

– Ihmisille kiitos lahjoituksista, melkein kymppitonni on kasassa ja lisää tulee. Uskon vahvasti, että tekijä jää kiinni. Sekakäyttö on lisääntynyt ja kaikenlaiset mielenterveysongelmaiset saavat väkivaltaisia kohtauksia. Minulla ei ole vihamiehiä, hän pohtii asioita uhrin näkökulmasta.

– Voi olla, että vihjepalkkio vauhdittaa muistia, jos joku tietää asioita, hän toivoo.

Poliisi: Mystinen tapaus

Tutkintaa johtava rikoskomisario Hannu Kallioniemi Sisä-Suomen poliisista toivoo, että vihjeet ilmoitetaan sähköpostitse [email protected] tai soittamalla numeroon 0295445890.

– Tapaus on mystinen. Todennäköisesti vamma on ulkoisen väkivallan seurausta, niin lääkärikin totesi vammoista. Onhan siinä ollut kaatuminenkin yhtenä vaihtoehtona, mutta se on vammoista päätellen epätodennäköistä, Kallioniemi kertoo ja toteaa, ettei yhtään poliisia auttavaa vihjettä ole tullut.

– Ongelmallista on myös se, että uhri ei muista mitään. Hän ei muista kuin lenkille lähdön. Alue on kartoitettu, mutta uhri on saattanut myös juosta eri lenkkimatkan kuin tavallisesti, mutta hän ei muista sitäkään tarkasti, Kallioniemi kertoo.

JUHA VELI JOKINEN

Kuva
Henry Keisala joutui pahoinpitelyn seurauksena aivoleikkaukseen. HENRY KEISALAN KOTIALBUMI
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/ed0b87 ... 2_u0.shtml
Poliisi kirjoitti:Poliisi pyytää havaintoja kesän epäiltyyn pahoinpitelyyn

09.11.2018 klo 10.14
Sisä-Suomi

Sisä-Suomen poliisi selvittää edelleen, mitä tapahtui 35 -vuotiaalle miehelle hänen ollessaan tavanomaisella lenkillään Tampereen Rautaharkon läheisyydessä.

Ulkopuolinen henkilö löysi miehen Muuntajankatu 8 kohdalta sekavan oloisena ja hänet toimitettiin sairaalaan. Sairaalassa miehellä todettiin päävamma, mikä lääkärin mukaan on todennäköisesti aiheutettu ulkoisella väkivallalla. Mies on jo kotiutunut sairaalasta mutta päävamma on ollut vakava ja siitä on jäänyt pysyvä vamma.

Mies muistaa lähteneensä 26.6 klo 19 aikaan Muuntajankadulta lenkille ja hänet löydettiin Muuntajankadulta sekavan oloisena reilun tunnin päästä vähän yli klo 20.

Mies ei ole pystynyt kertomaan poliisille, mitä hänelle on lenkin aikana tapahtunut. Hän kertoo lähteneensä tavanomaiselle lenkilleen Muuntajankadulta mutta muuta hän ei osaa sanoa.

Hänen tavanomainen lenkkinsä kulkee Muuntajankadulta junaradan vierustaa Veturikatua etelään jatkaen Variikkokatua Lempääläntielle. Lempääläntien vierustaa on jatkettu moottoritien yli Koivistonkylän Prisman ohitse kohti Tampereen keskustaa. Koivistontien kohdalta lenkki jatkunut moottritien alitse kulkevan alikulun kautta Savikontielle ja siitä edelleen Rautaharkonkadulle ja Muuntajankadulle.

Lenkki on kuvattu liitteenä olevaan karttapohjaan.

Poliisi ei ole saanut selvityksissään selvyyttä asiaan. Polisii pyytää asiasta tietäviä tai havaintoja tehneitä ilmoittamaan niistä poliisille, joko puhelinnumeroon 02954 45890 tai sähköpostiin [email protected]
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... lyyn_75681
Viimeksi muokannut poikani, Pe Marras 09, 2018 5:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
????? ?? ??????.

vivy
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 703
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2008 1:11 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tur

Viesti Kirjoittaja vivy » Pe Marras 09, 2018 4:30 pm

Taisi kuitenkin tapahtua Tampereella, eikä Turussa.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tur

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Pe Marras 09, 2018 4:57 pm

Nii ja tästä on jo ketju!

wonderland
Alibin kestotilaaja
Viestit: 301
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja wonderland » La Marras 10, 2018 9:25 am

Olisko rattijuoppo töytäissyt?
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3505
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja damfin » La Marras 10, 2018 11:09 am

Juossut kuulokkeet päässä ja kännykkä nenän edessä jotain tankoa tai pylvästä päin...?

Jotenkin kuulostaa erikoiselta sivullisen tekemänä tuo yksi isku päähän jos mitään muita jälkiä ei löytynyt.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Marras 10, 2018 12:56 pm

damfin kirjoitti:Juossut kuulokkeet päässä ja kännykkä nenän edessä jotain tankoa tai pylvästä päin...?

Jotenkin kuulostaa erikoiselta sivullisen tekemänä tuo yksi isku päähän jos mitään muita jälkiä ei löytynyt.
Lääkärin lausunto ihmetytti ehkä eniten. Lääkärin mielestä vamma näytti siltä, että siihen on lyöty. Olisi oikein mukavaa julkisessa yleisötilaisuudessa kysyä siltä samaiselta lääkäriltä, että miten voi erottaa toisistaan trauman joka on syntynyt, kun henkilö on lyönyt päänsä kiveen traumasta joka on syntynyt siitä, että kivi on lyönyt ihmistä päähän?

lihamestari
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Elo 02, 2013 10:49 pm
Paikkakunta: Syrjäisillä kujilla

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja lihamestari » La Marras 10, 2018 2:05 pm

^ Väitän, että vamma, jossa henkilö on lyönyt päänsä kiveen tapaturman seurauksena versus vamma, jossa henkilöä on lyöty kivellä, eroavat olennaisesti toisistaan.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Marras 10, 2018 3:34 pm

lihamestari kirjoitti:^ Väitän, että vamma, jossa henkilö on lyönyt päänsä kiveen tapaturman seurauksena versus vamma, jossa henkilöä on lyöty kivellä, eroavat olennaisesti toisistaan.
Saat väittää, mutta olisi mukava kuulla myös argumentointia väitöksesi tukena. Voit olla myös sitämieltä, että kuu on juustoa.

Molemmissa tapauksissa, kun trauma syntyy iskusta. Toisessa tapauksessa pää lyö kiveä ja toisessa kivi päätä.

Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 176
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Terävä » La Marras 10, 2018 3:41 pm

damfin kirjoitti:Juossut kuulokkeet päässä ja kännykkä nenän edessä jotain tankoa tai pylvästä päin...?
Trauma on aika selkeäasti tullut takaraivoon, eli voidaan varmaan unohtaa tangot ja pylväät. Liukastuminen voisi tulla kyseeseen, mutta harvemmin sitä kesällä jäätä on.

Uhrin höpinät siitä, ettei hänellä ole vihamiehiä, on täyttä paskaa. Kaikilla meillä on, oli se sitten exsän nyxä, autokaupoista vittuuntunut tai vaikka se pikku-pena jota et enään muista, mutta hän muistaa sen että et valinnut häntä kansakoulussa pesisjoukkueeseen.
Viimeksi muokannut Terävä, La Marras 10, 2018 4:34 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Marras 10, 2018 3:45 pm

Terävä kirjoitti: Trauma on aika selkeäasti tullut takaraivoon, eli voidaan varmaan unohtaa tangot ja pylväät. Liukastuminen voisi tulla kyseeseen, mutta harvemmin sitä kesällä jäätä on.
Liukastuakko voi vaan talvella? Esim. kallioiden päällä olevat märät lehdet, tai multa ja muta eivät voi aiheuttaa liukastumista?

Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 176
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Terävä » La Marras 10, 2018 4:32 pm

Marokonsoturi kirjoitti:
Terävä kirjoitti: Trauma on aika selkeäasti tullut takaraivoon, eli voidaan varmaan unohtaa tangot ja pylväät. Liukastuminen voisi tulla kyseeseen, mutta harvemmin sitä kesällä jäätä on.
Liukastuakko voi vaan talvella? Esim. kallioiden päällä olevat märät lehdet, tai multa ja muta eivät voi aiheuttaa liukastumista?
Toki voi, mutta tuolla hänen normaalilla lenkkireitillää ei hirveesti ole kallioisia tai muuten liukkaita paikkoja.
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3505
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja damfin » La Marras 10, 2018 4:54 pm

Terävä kirjoitti:Trauma on aika selkeäasti tullut takaraivoon, eli voidaan varmaan unohtaa tangot ja pylväät. Liukastuminen voisi tulla kyseeseen, mutta harvemmin sitä kesällä jäätä on.

Uhrin höpinät siitä, ettei hänellä ole vihamiehiä, on täyttä paskaa. Kaikilla meillä on, oli se sitten exsän nyxä, autokaupoista vittuuntunut tai vaikka se pikku-pena jota et enään muista, mutta hän muistaa sen että et valinnut häntä kansakoulussa pesisjoukkueeseen.
Niin siis pään sivussa ohimolla näkyy mahdollinen pieni ruhjevamma, mutta leikkausommel kiertää ohimolta lenkin otsan ympäri eli operoitu on enimmäkseen päälaen/otsan alueelta.
Itse olen joskus ripeästi kävellen ja sivulle katsoen törmännyt valotolppaan ihan kunnon sketsin tyylisesti, ja vaikka tolpan isku otsan/ohimon paikkeille kolahtikin niin lopputulos oli kylläkin selälleen päätyminen jossa aivan hyvin olisi voinut vielä takaraivonkin katuun kolauttaa.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 176
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Terävä » La Marras 10, 2018 5:10 pm

Tässä vielä lenkkireitti ja pari kuvaa päästä. https://www.is.fi/kotimaa/art-200000589 ... 9.jpg.webp[/img]
Kuva
Kuva
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Marras 10, 2018 5:37 pm

Terävä kirjoitti:
Marokonsoturi kirjoitti:
Terävä kirjoitti: Trauma on aika selkeäasti tullut takaraivoon, eli voidaan varmaan unohtaa tangot ja pylväät. Liukastuminen voisi tulla kyseeseen, mutta harvemmin sitä kesällä jäätä on.
Liukastuakko voi vaan talvella? Esim. kallioiden päällä olevat märät lehdet, tai multa ja muta eivät voi aiheuttaa liukastumista?
Toki voi, mutta tuolla hänen normaalilla lenkkireitillää ei hirveesti ole kallioisia tai muuten liukkaita paikkoja.
Kuvan mukaan sivuaa pariakin maantietä ja niiden reunustoja. Voihan sieltä isommasta autosta rengas heittää kiven, tai kaatua ojaan ja lyödä päänsä kiveen. Siinä voit olla oikeassa, ettei reitiltä löydy kalliota, mutta se olikin vain esimerkki.

Tuokin on aika outo juttu, että jutussa mainitaan kallosta poistettaneen puolet, mutta kuvassa näkyy yli 75% ehjää päätä.

Avatar
AutumnForever
Aloitteleva dekkari
Viestit: 548
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Poliisi etsii: lenkkeilijälle aiheutettiin aivovamma Tre

Viesti Kirjoittaja AutumnForever » La Marras 10, 2018 5:39 pm

Ei helkatti.. Luuleeko joku tosissaan että kaatuminen kiveen ja kivellä lyöminen on sama asia? Eikä sitä voi vammoista päätellä? Huh huh. Johan sen näkee voimastakin. Juoksuvauhdista ei voi kaatua noin vaan päälleen että se aiheuttaa tuollaista tuhoa. Vaatii todella kovan energian että noin pahasti käy. Ihminen ei saa tuollaista vammaa kun kaatuu kiveen. Jotain rajaa nyt.
Tulee luettua paljon vanhoja ketjuja, suurin osa viesteihin laitetuista linkeistä ei enää toimi. Tämänkin päivän juttu ja linkki ovat joskus vanhoja joten: kopioithan viestiin myös uutisen linkin takaa! Näin näitä uutisia on helppo lukea myös vuonna 2028.

Vastaa Viestiin