2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanjassa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

JammuSetä
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1328
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Tää menee jo liian teoreettiseks ja poikkitieteelliseks.

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

*lähtee juuri ostamaan elävää hiirtä ja putkea*

DemlaMinfo
Helen Mirren
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

tturpo kirjoitti:
damfin kirjoitti:
DemlaMinfo kirjoitti:Jos poika, karkkipussi ja juomakippo putoavat samaan aikaan samaan reikään niin on melkoinen mysteeri, että miten karkkipussi ja juomakippo jäävät tippuneen maaläjän pinnalle, mutta pojasta ei näy hiustakaan. Ei edes imuroinnin jälkeen. Samalla lailla se tippuva maa puskee karkkipussin ja muovikiponkin pohjalle. Ei niiden pitäisi realistisesti ajateltuna voida mitenkään leijua rapisevan maa-aineksen ohitse pienen halkaisijan omaavassa reiässä.

Ainoa mahdollisuus on, että karkkipussi ja juomakippo ovat pudonneet reikään vasta myöhemmin tapahtumasarjaa.
Se että sinä et tuota asiaa ymmärrä ei edelleenkään tee siitä mitään melkoista mysteeriä, melkoinen mysteeri on ainoastaan se että kuinka joku voi olla sitä ymmärtämättä.

Kotioloissa voit tehdä yksinkertaisen testin helposti löydettävillä välineillä, ota imurin putki, sekoita mukilliseen hiekkaa lusikallinen kaurahiutaleita, kippaa sekoitus pystyssä pitämääsi imurin putkeen ja katso missä järjestyksessä hiekka ja kaurahiutaleet siellä putken pohjalla ovat, itse en ole kokeillut mutta minun vahva veikkaukseni on että hiekka on alimmaisena ja kaurahiutaleet niiden päällä, voit ihan itse päätellä kumpi vastaa sitä karkkipussia ja muovimukia, hiekka vai kaurahiutaleet.

Pojan voit korvata testissä vaikkapa juuri ja juuri putkeen sopivalla hiirellä, kunhan muistat sen pudottaa putkeen ensimmäisenä, karkkipussi ja mukihan olivat ilmeisesti pojan käsissä joten putoamishetkellä ne jäivät pojan yläpuolelle koska pojan on kerrottu pudonneen reikään kädet ylhäällä, ja se maa-aines (testissämme hiekka) putoaa tietenkin pojan perässä eikä pääse pojan ohi koska poika on melko tiivis "mäntä" reiässä pudotessaan.
Ymmrrän ehdottomasti tuon logiikan. Ihmetyttää vain, että miten karkkipussiin yms ei olisi osunut yhtään soraa tms joka olisi vauhdittanut tippumista ja siten pussi olisi jossain maa-aineen seassa. Samoin, luulisi että poikaa olisi tippumisen jälkeen huhuiltu kuopasta niin, että ollaan kuopan suulla ja näin sitä maata vahingossa murenisi lisää reunoilta ja tippuisi karkkipussin päälle. Edelleen tällöin karkkipussi olisi jossain kiviaineksen seassa.

Jos todella ollut ihan päällimmäisenä ilman mitään maata alla, epäilyttää tuo tarina.
Kaurahiutaleet muovipussin ja mukin korvikkeena ovat aika paska tieteellinen lopputulos. Asiaahan pitäisi kokeilla samoissa olosuhteissa. Heittää esim. pojan kokoinen ja painoinen makuupussi reikään ja katsoa näkyykö sitä pohjalla.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8295
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

JammuSetä kirjoitti:Tää menee jo liian teoreettiseks ja poikkitieteelliseks.
Tää on hyvä esimerkki mekaanisen kunnossapidon inssin tai työnjohtajan normipvästä jossain isossa laitoksessa, missä kaikenlaisia koneita pyöriviä, ehkä hydraulisia toimilaitteita, materiaalinsiirtoa kuljettimin, ehkä seulontaa, isoja pumppuja, vittumaista pölyä pölynpoistojärjestelmässä ja muualla, kilometreittäin erihalkaisijoisia putkia, joista kukaan ei tiedä mistä ne lähtee tai mihin ne menee.
kaarmis kirjoitti:*lähtee juuri ostamaan elävää hiirtä ja putkea*
Jos et vielä ostanu, mulla sulle hiiri! Tai tarkemmin tiedän missä sen asunto on. Tai oikeastaan oli, koska koira kaivoi eilen talonseinustan osittain kovaa lumikinosta pillastuneen maansiirtokoneen lailla, käytti välillä kuonoaan syvällä montussa, kaivoi ja haistoi&tutkasi, toisti tätä yli 10 min ja lopulta: Kappas, vikinän kanssa siimahäntä imettiin montustaan hieman väkivaltaisemmin kuin seinämistä tippunut maa Julienin pään päältä.
Komensin ja päästi hiiren pois keskelle kylmää tuulista talvea, toivottavasti kämppään jäi vielä katollisia huoneita.
Hiiri näytti olevan ehjä, joten sitä voisi kiinnioton jälkeen hieman pamputtaa poliisilta lainattuun tyyliin, jotta se vastaisi Julienin kuntoa, oletan että jo ensimmäiset 20m ovat nirhineet poikaa ikävästi.

Nimimerkki Damfin ansaitsee kunniamaininnan, huomaa että olet tehnyt muutakin kuin kirjoitellut täällä, logiikkasi on pettämätön tässä hiekkatuppi -asiassa selvästi, koska pääsi sisällä yhdistyy kokemus käytännöstä ja ymmärrys fysiikasta.
Eipä asiaa voi kovin paljon paremmin selittää kuin olet tehnyt taas ja useilla sivuilla. On oudoksuttavaa, jos joku ei osaa muuttaa mielipidettään, vaikka itseään fiksumpi melkein kädestä pitäen opastaa. Se on huolestuttavaa elämässä menestymisen kannalta, saattaa jäädä vaikka perseestään vessanpönttöön jumiin leikkiessään tippuvaa Julienia. Kirjoitapa sitten murhikseen, jos puhelin ei mukana.

Jokainen voi käydä hiiren ja putken (jos imuria ei ole) lisäksi ostamassa karkkipussin. Hiekkaa voi olla muutama kilo ja jos et tiedä mistä sitä saa niin osta lasten pikkuhiekkalapio ja muovipussi ja suuntaa vaikka johonkin ravintolaan tai ostoskeskukseen, missä akvaario ja ala lapioimaan pohjalta sopiva määrä hiekkaa. Jos kyseessä pieni akvaario, toista sama jossain paikassa, joka on mielestäsi ansainnut sen. Jos joku kyselee kerro olevasi jonkun yliopiston kalantutkimuslaitoksesta ja tavoitteena on puhdistustöiden minimointi löytämällä yhdistelmä kaloja, hiekkaa, kasveja ja ravinteita. Kerro myös antileväperäisistä akvaarionlaseista, keksi jotain hienoja sanoja ja kerro, että raportti tulee perässä mahdollisimman pian.

Syödä karkit, jos on kerrottu, että karkkipussi on tyhjä. Jos ei kerrottu, niin seuraava testi sekä täydellä puolityhjällä ja tyhjällä pussilla. Kuivata hiekka esimerkiksi leivinpaperin päällä eri kuivuusprosenteilla ja mennä kerrostalon portaikkoon jostain haetun mahdollisimman pitkän ja lähellä Espanjan reikää halkaisijaltaan ilmastointiputken kanssa, jonka alaosassa on leikattu aukko suurnopeuskameralle, jonka olet tilannut Kiinasta.

Itse koe:
Tiputa pussia ja hiekkoja eri yhdistelmillä ja muista vilauttaa kameralle vaikka paperilappua mihin yhdistelmä kirjoitettu ennen seuraavaa testiä, jonka työjärjestelyt olet suunnitellut ja noudatat. Tällöin tiedät mitä on tippunut ja milloin. Kuvaa putken pohjalla oleva lattia tai porras ja kirjaa se ylös. Tsekkaa suurnopeuskamerasta missä järjetyksessä ne tippuivat ja säilytä etenkin Espanjan reiän olosuhteen testitulokset, muut voit ajatella halpana hupina.

Testitulokset todistanevat sen, että osittain tyhjä tai tyhjä karkkipussi leijailee, kun hiekka tippuu suoraan. Tämän voi testata helpomminlin tiputtamalla pään korkeudella vapaaseen pudotukseen. Pussiin ei välttämättä pääse hiekkaa jos se on kiinni tai lentoasento sellainen, että suu ei auki ylöspäin.
Burn
Loot
Murder

PS. U.S. legacy media did kill itself!

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4424
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja damfin »

Kiitos OAK, emme luultavasti ihan aina kaikesta ole samaa mieltä, mutta olen huomannut että sinullakin on kuitenkin tuota niin sanottua maalaisjärkeä monessa asiassa.
Itse olen huomannut jumittuvani jankkaamaan jotain asiaa juuri siitä rautalangasta vääntäen kun vastassa on joku jääräpää joka joko ei ihan oikeasti ymmärrä jotain kohtalaisen yksinkertaista asiaa, tai sitten ei vaan halua myöntää olleensa väärässä, jotenkin haluaisin uskoa että useimmin on kyse juuri siitä että ei haluta myöntää väärässä oloaan, koska haluaisin uskoa suuremmalla osalla ihmisistä olevan edes hieman ymmärtämystä käytännön asioista :lol:
Työssäni saan jo ihan tarpeeksi siitä että löydän itseni usein tilanteesta jossa joudun jonkun "korkeammin koulutetun" insinöörin tai teknikon kanssa vääntämään jostain mielestäni ihan yksinkertaisesta asiasta ja sanomaan että kun se ei vaan toimi noin vaikka herra insinööri kuinka sen perustelisi ja ehkä siksi minusta on tullut tällainen jankkaaja :mrgreen:

Joka tapauksessa, eiköhän tuo porareiän mysteerikin ole melko selvä jokaiselle, myös niille jotka haluavat väkisin siitä jonkin mysteerin löytää eivätkä vaan halua myöntää että eipä siinä mitään ihmeellistä mysteeriä lopulta ollutkaan.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

JammuSetä
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1328
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

On Anoi Kaa kirjoitti:
JammuSetä kirjoitti:Tää menee jo liian teoreettiseks ja poikkitieteelliseks.
Tää on hyvä esimerkki mekaanisen kunnossapidon inssin tai työnjohtajan normipvästä jossain isossa laitoksessa, missä kaikenlaisia koneita pyöriviä, ehkä hydraulisia toimilaitteita, materiaalinsiirtoa kuljettimin, ehkä seulontaa, isoja pumppuja, vittumaista pölyä pölynpoistojärjestelmässä ja muualla, kilometreittäin erihalkaisijoisia putkia, joista kukaan ei tiedä mistä ne lähtee tai mihin ne menee.
Juu kyllä noi hommat on erittäin tuttuja. Ko. Työtä tehneenä näet.

Tarkoitkn kommentillani muutamia selittäjiä jotka eivät ymmärrä eripainoisten ja muotoisten esineiden liikkeestä mitään. Damfin selitti hiebosti mutta jotkut ei vaan ymmärrä.

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2289
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

JammuSetä kirjoitti:
On Anoi Kaa kirjoitti:
JammuSetä kirjoitti:Tää menee jo liian teoreettiseks ja poikkitieteelliseks.
Tää on hyvä esimerkki mekaanisen kunnossapidon inssin tai työnjohtajan normipvästä jossain isossa laitoksessa, missä kaikenlaisia koneita pyöriviä, ehkä hydraulisia toimilaitteita, materiaalinsiirtoa kuljettimin, ehkä seulontaa, isoja pumppuja, vittumaista pölyä pölynpoistojärjestelmässä ja muualla, kilometreittäin erihalkaisijoisia putkia, joista kukaan ei tiedä mistä ne lähtee tai mihin ne menee.
Juu kyllä noi hommat on erittäin tuttuja. Ko. Työtä tehneenä näet.

Tarkoitkn kommentillani muutamia selittäjiä jotka eivät ymmärrä eripainoisten ja muotoisten esineiden liikkeestä mitään. Damfin selitti hiebosti mutta jotkut ei vaan ymmärrä.
Damfinin selitys on ilman sitä rapisevaa maa-ainesta ihan hyvä. Mutta on äärimmäisen vaikeaa uskoa, ettei sitä maa-ainesta olisi tarttunut myös karkkipussiin ja avonaiseen juomamukiin painaen nekin sinne maa-aineksen sisään tiiviisti. Uskottavinta onkin se, että muki ja karkkipussi ovat jääneet kuopan reunalle ja tippuneet esim. tuulen mukana myöhemmin.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Avatar
Pequeno
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja Pequeno »

Tänään siis alkoi oikeudenistunnot.

Kuultavana "syytetty"
David Serrano Alcaide 22.02.2019 klo 11.00
Ei mitään uutta ilmennyt, sama laulu "porari on syyllinen"

Todistajien kutsuntapäivät. Eli ensin niiden, jotka olivat paikalla ennen GC:n tuloa.
Julenin vanhemmat 25.02.2019 klo 11.00
Davidin kumppani 25.02.2019 klo 11.30
Kävelijät 27.02.2019 klo 10:30

Ja loput:
Porari +kolme muuta 12.03.2019 klo 11.00
Siviilivartijat 13.03.2019 klo ??.??

Ja tämä taas kaikki, oman ymmärrykseni mukaan...

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3091
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja CSI »

On Anoi Kaa kirjoitti:Taitaa olla jo aikaa sitten pääteltyä, että tuo pojan päälle kasautunut maa on ropissut pojan osuessa seinämään. Jokainen lie nähnyt kuinka maa-aines voi jäädä valumaan, kun pintaan kohdistetaan voimaa.

Pitkän putoamismatkan aikana kerääntynyt nopeus riittää pakkaamaan maan tiiviiksi, jos sen koostumus on siihen sopivaa esimerkiksi sadeveden kostuttamana. Karkkipussi ja muu sälä on ehkä kevyempänä jääneet pinnalle, koska ovat tippuneet epäkinelilineaarisemmin vai olisiko oletettu murhaaja ollut oman elämänsä Zodiakki ja ripotellut ne vinkiksi etsijöille, tuskinpa?

En jaksa mitenkään uskoa, että maata olisi tarkoituksella kipattu pojan päälle tiiviiksi tulpaksi, koska itse reiän peittäminen olisi ollut huomattavasti tehokkaampi keino, jos tarkoituksena oli pojan piilottaminen. Jos jollakin tarkoituksena olisi ollut tappaa, niin kovat on olleet luulot ihmisen sietokyvystä ja muutenkin - eiköhän kivet olisi olleet tällöin käytössä, sekä pojan että reiän päällä? Tai joku seiväs.

Murhaa tästä tuskin saadaan, kun mikään tietoon tullut ei siihen viittaa, vaikka aluksi juttu itseäkin epäilytti. Espanjalaisena kuolemantuottamuksena mennee ja syylliseksi saadaan se, jonka katsotaan kajonneen reiän peittäneisiin kiviin (tai maanomistaja, vaikka ei itse olisikaan kajonnut tähän).
Unohditko jo faktat vai eikö kiinnosta?

Kerrataanpa:
- Maata on tulpassa vähän liikaa
- Pojan itkua mukamas kuunneltiin ja kuultiin porareijän suulta
- Maa oli kuivaa, ei ollut satanut
- Kuinka monta minuuttia se maan tippuminen oikein kesti kun otetaan huomioon äänihavainnot? Entä kuinka monta minuuttia mielestäsi muki ja karkkipussin leijuu 100 metrin porareijässä?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3091
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja CSI »

MohammedMohammed kirjoitti: Damfinin selitys on ilman sitä rapisevaa maa-ainesta ihan hyvä. Mutta on äärimmäisen vaikeaa uskoa, ettei sitä maa-ainesta olisi tarttunut myös karkkipussiin ja avonaiseen juomamukiin painaen nekin sinne maa-aineksen sisään tiiviisti. Uskottavinta onkin se, että muki ja karkkipussi ovat jääneet kuopan reunalle ja tippuneet esim. tuulen mukana myöhemmin.

Selittäkääpä selittämisen mestarit pojan itkusta tehdyt äänihavainnot porareijän suulla ja samalla pidätte muutkin faktat kasassa mukaanlukien tiivis >metrinen maatulppa.

Jään odottelemaan....
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4424
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja damfin »

CSI kirjoitti:
MohammedMohammed kirjoitti: Damfinin selitys on ilman sitä rapisevaa maa-ainesta ihan hyvä. Mutta on äärimmäisen vaikeaa uskoa, ettei sitä maa-ainesta olisi tarttunut myös karkkipussiin ja avonaiseen juomamukiin painaen nekin sinne maa-aineksen sisään tiiviisti. Uskottavinta onkin se, että muki ja karkkipussi ovat jääneet kuopan reunalle ja tippuneet esim. tuulen mukana myöhemmin.

Selittäkääpä selittämisen mestarit pojan itkusta tehdyt äänihavainnot porareijän suulla ja samalla pidätte muutkin faktat kasassa mukaanlukien tiivis >metrinen maatulppa.

Jään odottelemaan....
Kuten muistaakseni lassiekin jossain vaiheessa totesi, pojan itkun kuuleminen on aivan mahdollisesti voinut olla pelkkää isän kuvittelua, tai sitten poika on hetken aikaa jumittanut reiän yläosassa kunnes maa-aines on painanut pojan mukanaan, tämä kaikki on siis pelkkää arvailua koska siihen tuskin koskaan tullaan mitään faktaa saamaan, kukaanhan ei ollut kärpäsenä reiässä katsomassa pojan tippumista.

Faktoihin palataksemme, esittäisitkö jostain aivan varman faktatiedon pojan päällä olleen >metrisen maatulpan korkeudesta ja tiiviydestä?
Virallisen faktatiedon, ei reiässä työskennelleen pelastajan kaverin kaverin kertomuksen siitä mitä pelastaja kuulemma oli kaverilleen kertonut.

Toissaalta minun puolestani te saatte demlan kanssa edelleen uskoa että isä tai joku muu kolkkasi pojan ja sulloi porareikään ja lapioi maata perään jos niin haluatte uskoa, onhan se toki paljon mielenkiintoisempi rinnakkaistodellisuus kaikelle tylsälle esiin tulleelle viralliselle tiedolle, mutta eiköhän tämä ikävä onnettomuus minun osaltani ole taputeltu, jatkakaa :)
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Bee_in_the_light
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light »

Uusimpana Serrano syyttää pelastusviranomaisia Julenin kuolemasta. Serranon mukaan Julen selvisi pudotuksesta hengissä (minkä todistaa pojan itkun kuuluminen reiästä puoli minuuttia putoamisen jälkeen), mutta kuoli päähän kohdistuneiden iskujen seurauksena.

Nämä iskut aiheutti Serranon teorian mukaan pelastusviranomaisten käyttämä piikki, jolla maatulppaa yritettiin aukaista reiän kuvaamisen yhteydessä onnettomuusiltana. Piikissä olevat Julenin hiukset todistavat, että piikki läpäisi tulpan ja osui myös Julenin päähän.

Kuvauksen yhteydessä käytetty piikki oli terästä, metrin pituinen ja painoi seitsemän kiloa.

https://www.elmundo.es/espana/2019/02/2 ... b46d6.html

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Bee_in_the_light kirjoitti:Uusimpana Serrano syyttää pelastusviranomaisia Julenin kuolemasta. Serranon mukaan Julen selvisi pudotuksesta hengissä (minkä todistaa pojan itkun kuuluminen reiästä puoli minuuttia putoamisen jälkeen), mutta kuoli päähän kohdistuneiden iskujen seurauksena.

Nämä iskut aiheutti Serranon teorian mukaan pelastusviranomaisten käyttämä piikki, jolla maatulppaa yritettiin aukaista reiän kuvaamisen yhteydessä onnettomuusiltana. Piikissä olevat Julenin hiukset todistavat, että piikki läpäisi tulpan ja osui myös Julenin päähän.

Kuvauksen yhteydessä käytetty piikki oli terästä, metrin pituinen ja painoi seitsemän kiloa.

https://www.elmundo.es/espana/2019/02/2 ... b46d6.html
Voiko tosiaan olla todellista, että jos pikkulapsi tippuu reikään niin häntä etsitään nykyteknologian kukoistuskaudella 7kg painavalla teräspiikillä tökkimällä, johon on nippusiteillä kiinnitettynä kamera?

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4424
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja damfin »

Marokonsoturi kirjoitti:
Bee_in_the_light kirjoitti:Uusimpana Serrano syyttää pelastusviranomaisia Julenin kuolemasta. Serranon mukaan Julen selvisi pudotuksesta hengissä (minkä todistaa pojan itkun kuuluminen reiästä puoli minuuttia putoamisen jälkeen), mutta kuoli päähän kohdistuneiden iskujen seurauksena.

Nämä iskut aiheutti Serranon teorian mukaan pelastusviranomaisten käyttämä piikki, jolla maatulppaa yritettiin aukaista reiän kuvaamisen yhteydessä onnettomuusiltana. Piikissä olevat Julenin hiukset todistavat, että piikki läpäisi tulpan ja osui myös Julenin päähän.

Kuvauksen yhteydessä käytetty piikki oli terästä, metrin pituinen ja painoi seitsemän kiloa.

https://www.elmundo.es/espana/2019/02/2 ... b46d6.html
Voiko tosiaan olla todellista, että jos pikkulapsi tippuu reikään niin häntä etsitään nykyteknologian kukoistuskaudella 7kg painavalla teräspiikillä tökkimällä, johon on nippusiteillä kiinnitettynä kamera?
No jospa tämän jälkeen kehiteltäisiin valmis laitteisto lapsen porareiästä ylös nostamista varten, kun sellaista ei ilmeisesti vielä ole olemassa niin on jouduttu inspiroimaan paikanpäällä.
Lopputuloksen kannaltahan tuolla ei ollut mitään merkitystä, ehkä voidaan ajatella tuon olleen jopa armeliasta pojan kannalta kun ei tarvinnut päiväkausia kitua tuskissaan ahtaassa reiässä.
Sitten vielä julmaa huumoria, eikö tuossa piikissä olisi pitänyt olla sellaiset harppuunan kaltaiset väkäset, niin piikki olisi jäänyt pääkopasta läpi mennessään kiinni ja poika olisi saatu kiskottua ylös reiästä, siinä olisi vanhemmat ja muut paikalla olleet hurranneet ja taputtaneet käsiään kun poika olisi noussut näkyville piikki päässään törröttäen.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8983
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 2-vuotias putosi 110 metriä syvään porausreikään Espanja

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Eikö ahtaassa putkessa putoava esine aiheuta jotain vastapainetta ylöspäin, jolloin kevyen roskan putoaminen esineen yläpuolella hidastuu? Tyyliin vessaa vetäessä paineen viemäristä pitää purkautua alipaineventtiilin kautta.

En nyt mikään fyysikko ole sinänsä, mutta ehkä tämä voisi aiheuttaa pyörteistä alipainetta, joka pitää kevyet roskat kauemmin leijumassa, jolloin ne päätyvät kasan päälle.

Linkissä olevan espanjalaislehden jutussa on kuva, joka selittää "putken" reunojen verettömyyttä: vaatteet nousevat tietysti rullalle ylöspäin ja näin suojelevat putoajan ihoa. Ties vaikka voisi hengissä sittenkin selvitä, jos jalat/kengät jarruttavat putoamista. Ei nyt tuon ikäinen osaa asiassa mitään harkittua tehdä kylläkään ja matka on tosi pitkä. Kun vauhti kiihtyy, niin ei sitä kyllä saane jarrutettua ja kuluu vaatteetkin puhki.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Vastaa Viestiin