Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7422
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Syys 01, 2019 10:20 pm

Miehen asianajajan Antti Hyvösen mukaan mies ei ole tilanteessa uhkaillut lapsen pois ottamisella, vaan kyseessä on ollut miehen huonosta kielitaidosta johtunut väärinkäsitys.

– Miehen kielitaito oli tuolloin erittäin heikko.
Juuri tällaisten tapausten vuoksi olisi suotavaa, että pariskunnat ymmärtäisivät edes auttavasti toisen kieltä. Mies siis olettaa, että kaikki raskaana olevat ja muutkin ansaitsevat tulla potkituksi? Väitän, että harva suomalainen potkisi, vaikka nainen käskisi.
Hän myös sanoi tietävänsä miten lapsi otetaan pois, nainen kertasi tapahtumia.
Mies on tuomittu Kemi-Tornion käräjäoikeudessa 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä laittomasta raskauden keskeytyksen yrityksestä.
Ei varmaan lakia säädettäessä mietitty, että sitä käytettäisiin tällaisessa tapauksessa ja tällaiseen puoskariin.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

sine qua non

Re: Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Su Syys 01, 2019 10:35 pm

"Parasta" tässä tapauksessa on, että miehen saama tuomio ei voi hovissa nousta vaan korkeintaan pysyä samana tai sitten laskea. Syyttäjähän ei nimittäin ole valittanut tuomiosta lainkaan, ainoastaan vastaaja. Syyttäjän mielestä tuo käräjäoikeuden tuomitsema 10 kk ehdollista kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä laittomasta (sic) raskauden keskeytyksen yrityksestä oli ihan riittävä rangaistus:
Hovioikeuteen asiasta on valittanut mies. Hänen mielestään ei ole mitään näyttöä siitä, että pahoinpitely olisi tehty nimenomaisesti raskauden keskeyttämistarkoituksessa ja siksi syyte on hylättävä. Joka tapauksessa menettelyä ei voida hänen mukaansa pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä, joten rikoksen kvalifiointiperuste ei täyty.

Kihlakunnansyyttäjä Suvi Kangas kiistää valittajan esittämät muutosvaatimukset.

– Käräjäoikeuden tuomio on näytön arvioinnin ja syyksilukemisen osalta oikea. Käräjäoikeus on mitannut tuomitun rangaistuksen oikein eikä sitä tule muuttaa. Rangaistus on ollut oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään tekijän muuhun syyllisyyteen, Kangas toteaa vastauksessaan.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006218915.html

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2147
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ma Syys 30, 2019 1:02 pm

Hovinkin mielestä lähinnä pikku keppostelua tuollainen...

Mies yritti keskeyttää tuoreen vaimonsa raskauden raa’alla tavalla – häistä oli vain kaksi viikkoa


Julkaistu: 30.9. 12:45


Rovaniemen hovioikeuden mukaan pariskunta riiteli yhteiselämän jatkamisesta ja tuomittu mies uhkaili vaimoaan yhteisen lapsen pois ottamisella.
Rovaniemen hovioikeus on tuominnut 28-vuotiaan miehen pahoinpitelystä ja törkeästä laittomasta raskauden keskeytyksen yrityksestä 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies potki syyskuussa 2017 raskaana ollutta vaimoaan vatsaan tarkoituksenaan keskeyttää raskaus.

Hovioikeuden mielestä käräjäoikeuden miehelle tuomitsema vankeusrangaistus on oikeudenmukaisessa suhteessa hänen syykseen luettujen rikosten vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, tekojen vaikuttimiin sekä niistä ilmenevään hänen syyllisyytensä. Hovioikeus hyväksyi tänään antamassaan tuomiossa käräjäoikeuden rangaistuksen mittaamista koskevat perustelut.

Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi miehen joulukuussa 2018 kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä laittomasta raskauden keskeytyksen yrityksestä. Teot olivat tapahtuneet syyskuussa 2017 vain pari viikkoa pariskunnan häiden jälkeen.

Käräjäoikeuden mukaan miehen pahoinpitelyn tarkoituksena oli nimenomaisesti naisen raskauden keskeyttäminen. Tästä syystä hän syyllistyi kahden pahoinpitelyn lisäksi törkeään laittomaan raskauden keskeyttämisen yritykseen. Vaimo sai itse nirhaumia ja mustelmia, mutta sikiölle ei tullut minkäänlaisia vammoja.

Pahoinpitely tapahtui, kun vaimo oli 21. raskausviikolla. Vauvan vointi varmistettiin tapahtumien jälkeen ultralla.

Rovaniemen hovioikeus hylkäsi toisen pahoinpitelysyytteen. Se koski riitatilanteessa paikalla olleen vaimon ystävän pahoinpitelyä. Lääkärintodistuksen mukaan ystävän kylkiluu oli mahdollisesti murtunut, mutta jäi epäselväksi oliko se murtunut tuomitun miehen johdosta vai ei.

– Asiassa on selvitetty, että edeltävänä päivänä alkanut ja tapahtumapäivänä jatkunut riita on koskenut yhteiselämän jatkumista ja että miehen uhkaukset ovat liittyneet yhteiseen lapseen ja tämän pois ottamiseen. Asian käsittelyssä ei ole tullut ilmi muita uskottavia motiiveja taikka syitä väkivallan käyttöön. Tällä lisäyksellä hovioikeus hyväksyy käräjäoikeuden perustelut. Käräjäoikeuden ratkaisua ei ole aihetta muuttaa, hovioikeus toteaa tuomiossaan.

Mirja Rintala
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006256116.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1678
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ma Syys 30, 2019 1:44 pm

Kivat geenit sai lapselleen geenipooliin. Sellainen vähän vihreämmällä tavalla arvostettu miehekäs temperamentti.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3064
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Syys 30, 2019 2:56 pm

"Minua varoitettiin ottamasta häntä takaisin"
Teon kohteeksi joutunut nainen antoi MTV Uusille haastattelun tapahtuneesta.

Pari oli eronnut jo aiemmin väkivallan vuoksi, mutta raskauden tultua ilmi he olivat menneet naimisiin. Liitto solmittiin vain viikkoja ennen syntymättömään lapseen kohdistunutta väkivaltaa.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, kyllähän minua hänestä varoitettiin. Meillä oli kuukauden ero välissä, kun hän löi minua avokämmenellä. Kyllä minua varoiteltiin ottamasta häntä takaisin, Al-Quraishi kertoi haastattelussa.

– Kun oli vaaleanpunaiset rakkauslasit päässä, en kuunnellut niitä varoituksia.

Hän kuvaili pitävänsä miehen saamaa rangaistusta naurettavana. Hän ei kuitenkaan valittanut tuomiosta.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... sa/7569534

Toivottavasti oppi meni nyt perille. Kovasti kyllä epäilen.

J.Maybrick
Columbo
Viestit: 2364
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Irakilaismies potki raskaana olevaa suomalaisvaimoaan

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick » Ma Syys 30, 2019 3:16 pm

^Epäilen minäkin. Tuo Iiviksen yllä lainaama haastattelu kertoo riittävästi naisen äo-pääomasta. Kyllä ne vaaleanpunaiset rakkauslasit vielä uudelleenkin päähän löytyvät.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

Vastaa Viestiin