Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

julli77
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Syys 01, 2015 7:47 pm

Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Viesti Kirjoittaja julli77 » Ma Huhti 08, 2019 7:50 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2275 ... f9665db64f

Otsikko tehty enemmän ymmärrettäväksi. Pelkän linkin postaaminen ketjun aloitukseksi ei ole suositeltavaa.
-NILS-

Andy74
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Heinä 21, 2018 4:00 pm

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja Andy74 » Ma Huhti 08, 2019 9:16 pm

Nyt on kyllä todelliset isäm maan toivot tai elämäm kolulaiset asialla. Vittu minkä näköistä ryhmää. Toivottavasti päätyvät äkkiä kiven sisään.

dinz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2012 4:23 pm

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja dinz » Ma Huhti 08, 2019 11:03 pm

Tuo Tervo on malliesimerkki kävelevästä kompostista. Ei ole koskaan saanut, eikä tule koskaan saamaan mitään hyvää aikaan.

th
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 2:24 am

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja th » Ti Huhti 09, 2019 12:58 am

Eihän voi olla tottakaan nämä paikalliset Daltonin veljekset! Siinä ei ole kylläkään äly ja viisaus kohdannut eikä siunannut näitä hemmoja pienelläkään otteella, vaan kiertänyt todellakin aivan liian kaukaa... Jos ja kun se kova elämäm koulu voi näkyä päälle päin, niin tuossa yhdessä kuvassa se suorastaan jo ruumiillistuu! Torilla tavataan...

Gadi70
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Loka 19, 2012 3:45 pm

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja Gadi70 » Ti Huhti 09, 2019 9:43 am

Joensuun törkeästä ryöstöstä etsintäkuulutettu kolmen kopla saatu kiinni Tampereella – "Saaduilla yleisövihjeillä oli suuri merkitys"

Poliisi on napannut eilisillan ja viime yön aikana Joensuun törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta etsintäkuulutetut miehet.

Itä-Suomen puoliisilaitoksen mukaan kolmikko otettiin kiinni Tampereella osittain yleisön vihjeiden ja osin poliisin omien toimien ansiosta.

– Saaduilla yleisövihjeillä oli suuri merkitys miesten tavoittamisessa ja poliisi kiittää saamistaan havainnoista ja vihjeistä asian selvittämiseksi, poliisin tiedotteessa kiitellään.

Tällä hetkellä poliisin tiedossa on, että törkeästä ryöstöstä aiheutui huomattavaa taloudellista vahinkoa tapauksen asianomistajalle. Uhrina ollut joensuulainen mies oli kertomansa mukaan pakotettu henkilöauton kyytiin, ja häneltä oli puukolla uhaten otettu lompakko ja pankkitunnukset. Niiden avulla epäillyt olivat ottaneet pikavippejä ja nostaneet automaateilta rahaa.

Poliisi jatkaa tapauksen parissa esitutkinnan merkeissä. Tällä viikolla päätetään, esitetäänkö epäiltyä kolmikkoa vangittavaksi.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/joe ... #gs.4ua104

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12583
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Huhti 10, 2019 8:26 pm

Onpas heikkotasoinen ketju. Paskottu heti alkumetreillä. Jotain rajaa.

Aihe on hyvinkin mielenkiintoinen ja oikeutta tultaneen käymään hovia myöden.
Poliisi etsii törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta epäiltynä Kimi Tervoa, Jesse Muuraista ja Pekka Räsästä. POLIISI
Poliisi etsii törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta epäiltynä Kimi Tervoa, Jesse Muuraista ja Pekka Räsästä. POLIISI
Joensuu_ihmiskaappaus.jpg (79.15 KiB) Katsottu 9372 kertaa
Oletko nähnyt näitä miehiä? Poliisi pyytää havaintoja Joensuun kyyditysryöstöstä epäillyistä

Poliisi on jo pidättänyt yhden törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta epäillyn miehen.

Itä-Suomen poliisi on julkaissut kolmen Joensuussa ja Kuopiossa viikonloppuna tapahtuneesta ryöstöstä epäillyn henkilön nimet ja kuvat.

Tapauksen uhriksi joutunut mies pakotettiin perjantai-iltapäivänä autoon Joensuussa ja kyyditettiin sieltä Kuopioon. Matkan aikana miestä uhattiin puukolla ja hänet pakotettiin luovuttamaan lompakkonsa sekä pankkitunnuksensa.

Epäillyt tekijät saivat nostettua miehen tiedoilla runsaasti pikavippejä sekä rahaa automaateista. Poliisi tutkii tapausta törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

Yksi mies on pidätetty epäiltynä teosta, mutta poliisi etsii edelleen Kimi Tervoa, Jesse Muuraista ja Pekka Räsästä. Heidät on nähty viimeksi lauantaina aamukymmenen aikaan Leppävirran Teboil-huoltamolla.

Seurueen käyttämä Volvo-merkkinen henkilöauto (rekisterinumerolla VNY-781) on poliisin hallussa.

Poliisi pyytää vihjeitä epäillyistä hätänumeroon 112, Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostiosoitteeseen [email protected].
Tietty jäivät jo kiinni, mutta myönnän; minulla oli vahva epäilys että mannet asialla. Koska... joka kerran keksitään, sitä aina epäillään. Myös ryöstäjien automerkki; Volvo, sai katseet suuntautuman tuntemattoman vähemmistömme suuntaan. En kuiteskaan lähtenyt elämöimään asialla, koska se pieni mahdollisuus... jos sittenkin ihan vaan kantaväestön mätämunat. Kuten sitten olivatkin.

Tämmöinen ryöstö on ollut tekijöilleen hetken helpotus ikuiseen persaukisuuteen; ei heitä huoleta kiinnijääminen, ei tuomio, eikä korvaukset. Yhteiskunta maksaa kulunsa ja vankeus alkaa vasta syksyllä. Kesän ehtii mellastaa ja korvausvaatimuksilla voi pyyhkiä ahteriaan.

Tervon aiemmista rötöksistä täällä Tappo Liperin Ylämyllyllä marraskuussa 2006
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12583
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Huhti 11, 2019 4:38 pm

Ryöstö, sieppaus ja muilutus Joensuusta Kuopioon aiheuttivat miehelle mittavat menetykset – Poliisi vangitsi epäillyt

Uhri pääsi aamulla pakenemaan kuopiolaisesta hostellista, lainasi sivulliselta puhelinta ja soitti sillä hätäkeskukseen.

JOENSUUSSA ryöstön kohteeksi joutunut ja sieltä Kuopioon siepattu mies kärsi viime viikonvaihteen tapahtumien johdosta mittavat taloudelliset vahingot, kertoo poliisi tiedotteessaan.

”Tilanne on ollut hyvin vakava”, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi on otti ryöstöstä ja vapaudenriistosta epäilemänsä neljä miestä kiinni Tampereelta, ja heidät on vangittu todennäköisin syin epäiltyinä.

Tapahtumasarja alkoi viime perjantaina iltapäivällä Joensuussa. Uhri pakotettiin puukolla uhaten antamaan lompakkonsa ja pankkitunnuksensa. Näiden avulla ryöstäjät tekivät pikavippejä ja nostivat automaateista käteistä rahaa.

JOSSAIN VAIHEESSA uhri kuljetettiin henkilöautolla Kuopioon, jossa seurue kirjautui keskustan ulkopuolella Haapaniemellä sijaitsevaan hostelliin.

Seuraavana aamuna kello 8.40 uhri pääsi pakenemaan hostellista, lainasi kadulla sivullisen henkilön puhelinta ja soitti sillä hätäkeskukseen.

Poliisi on kuulustellut henkilön, jonka puhelimesta soitto hätäkeskukseen tehtiin. Tapauksen selvittely jatkuu edelleen. Nyt etsinnässä on 3–4 sivullista, jotka olivat aamulla Haapaniemen Vattikujalla ja saattoivat nähdä soittotilanteen.

”Heidän havainnoillaan voi olla merkitystä asiassa”, poliisi arvioi.

Näitä henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä ja jättämään yhteystietonsa poliisille. Tämän voi tehdä joko puhelimitse Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 029 541 5323 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]
Helsingin Sanomat
11.4. 15:40

Savon Sanomain mukaan ryöstäjät tiesivät "jollain tapaa" uhrin;
...kun he pakottivat tietämänsä joensuulaisen miehen henkilöautoon Joensuussa perjantaina 5. huhtikuuta.
11.04.2019 15:33
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2549
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » To Huhti 11, 2019 5:09 pm

Ihan osuva nimitys "Daltonin veljekset". Usein eihän nämä tapaukset käy kovin täysillä. Huonompi juttu olla tuttu, kun silloin valikoituu helposti ensimmäiseksi uhriksi.

gumbler
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 220
Liittynyt: Ma Elo 03, 2015 10:10 pm

Re: joensuun ryöstö

Viesti Kirjoittaja gumbler » To Huhti 11, 2019 5:24 pm

Onkohan ryöstöö edes tapahtunut? Vois olla sovittu juttu, saivat +30k€ kuitenkin, joillekkin voi olla jopa pakkorako osallistua tuollaiseen sirkukseen.. :roll:

PurpleThyphoon
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2019 1:21 pm

Re: Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Viesti Kirjoittaja PurpleThyphoon » Su Huhti 21, 2019 10:08 am

Se ryöstetty kaveri oli töissä Krississä ja nämä sankarit olivat siellä myös jossain työharjoittelussa tai jotain. Eli pakottivat tämän palkatun työntekijän mukaansa ja tekivät mitä nyt tekivät. Aikamoisia järjenjättiläisiä, ei muuta voi sanoa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12583
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 16, 2019 10:09 pm

Uhrin kauhu jatkui yön yli: Ryöstäjät pakottivat auttajansa autoon ja kuskasivat yli sadan kilometrin päähän – pääsi pakenemaan vasta seuraavana aamuna

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkintakokonaisuuden, jossa joensuulaisen yli 50-vuotiaan miehen epäillään joutuneen törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston kohteeksi Joensuussa ja Kuopiossa 5.–6.4.2019. Asiasta tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Rikoksesta epäiltyinä kokonaisuudessa on neljä Joensuun seudulla asuvaa miestä. Rikoksesta epäillyt on vangittu esitutkinnan aikana ja ovat edelleen vangittuina. Vangittuina olevien miesten iät ovat 55, 35, 35 sekä 24 vuotta.

Tilanne tuli poliisin tietoon, kun tapauksen asianomistaja soitti Kuopiosta lauantaina 6.4.2019 noin kello 8.40 hätäkeskukseen ja kertoi tulleensa ryöstetyksi.

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että asianomistaja on pakotettu perjantaina iltapäivällä 5. huhtikuuta Joensuussa henkilöautoon ja kuljetettu sieltä Kuopioon. Esitutkinnan perusteella asianomistajaa oli uhattu puukolla ja pakotettu antamaan lompakkonsa ja pankkitunnuksensa rikoksesta epäiltyjen haltuun.

Asianomistajan pankkitunnuksia ja henkilötietoja hyväksikäyttämällä hänen nimissään oli tehty luottoja yli 20 000 euron arvosta. Osa varoista saatiin jäädytettyä pankkitililtä, mutta merkittävä osa varoista jäi kateisiin.

Asianomistaja pääsi pakenemaan 6.4. aamulla rikoksesta epäiltyjen seurasta kuopiolaisesta hotellista juosten ja sai soitettua sivullisen henkilön avustuksella hätäkeskukseen. Rikoksesta epäillyt otettiin kiinni 6.4. Joensuusta sekä 8.–9.4. Tampereelta.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo iltalehdelle, että epäillyt ja uhri ovat ainakin jollain tasolla tunteneet toisensa.

Hänen mukaansa teossa ei poliisin käsityksen mukaan ollut kyse velanperinnästä eikä asiaan liity järjestäytynyttä rikollisuutta.
– Uhri on ollut töissä järjestössä, joka järjesti tukitoimia ainakin osalle näistä epäillyistä. Kyse on ollut pyrkimyksestä hyötyä uhrista taloudellisesti, Hämäläinen avaa teon motiivia.

Rikoksesta epäillyt ovat esitutkinnassa pääasiassa kiistäneet osuutensa rikoskokonaisuuteen. Törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston lisäksi kokonaisuus sisältää törkeän maksuvälinepetoksen ja huumausainerikoksen.

Esitutkinta kokonaisuuden osalta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 15.8.2019 mennessä.
Iltalehti
16.7.2019 21:02
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12583
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Syys 06, 2019 7:44 pm

Entisiä vankeja työkseen auttanut lähti viemään asiakkaitaan kotiin Joensuussa – kohta takapenkiltä työntyi puukko kurkulle ja muilutus Kuopioon alkoi

Miesnelikko muilutti uhrin Joensuusta Kuopioon, missä tämä pääsi vihdoin pakenemaan.
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina vankeuteen neljä miestä, jotka sieppasivat ja ryöstivät entisten vankien päiväkeskuksessa työskennelleen miehen. Oikeuden tuomiosta ilmenee, että tuomitut olivat keskuksen asiakkaita.

Tapahtumat saivat alkunsa Joensuusta perjantai-iltapäivänä 5. huhtikuuta, kun kaksi miehistä pyysi uhria heittämään heidät kotiin Kris-päiväkeskukselta. Kris on järjestö, joka tarjoaa apua ja tukea vankilasta vapautuville.

Hetken ajon jälkeen toinen miehistä rupesi valittamaan huonoa oloa, ja uhri pysäytti auton. Oikeuden mukaan takapenkillä istunut mies laittoi silloin puukon uhrin kurkulle ja toinen mies sumutti kaasua tämän silmiin.

Laittoivat käsirautoihin, veivät kortit
Miehet laittoivat uhrille käsiraudat ja veivät tältä puhelimen, rahat sekä pankki- ja luottokortit. Matka jatkui levähdyspaikalle, jossa odotti kolmas mies toisen auton kanssa.

Oikeuden mukaan uhri käskettiin toisen auton takapenkille ja häneltä vaadittiin tunnusluku pankki- ja luottokorttiin. Yksi miehistä uhkasi uhria väkivallalla, jos tunnukset eivät olisi oikein.

Seuraavaksi miehet kysyivät, missä uhri asuu ja missä tämä pitää tunnuslukutaulukoitaan. Yksi miehistä kävi uhrin kotona, minkä jälkeen matka jatkui kohti Kuopiota. Matkalla pankkitunnuksien, henkilötunnuksen ja muiden tietojen kyseleminen oikeuden mukaan jatkui, ja pankkiautomaateilla pysähdyttiin useaan otteeseen. Uhria myös uhattiin väkivallalla monesti.

Syytetyt kiistivät kaikki syytteet
Uhri pääsi pakenemaan miehiltä vasta Kuopiossa seuraavana aamuna. Myöhemmin hän huomasi, että hänen tililtään oli nostettu yhteensä yli 3 000 euroa. Oikeus otti huomioon, että uhrin nettopalkka oli alle 1 600 euroa kuukaudessa, joten vahinko oli hänelle erityisen tuntuva.

Lisäksi uhrin nimissä oli hankittu luottoja yhteensä 21 000 euron edestä. Kaiken kaikkiaan nelikko teki uhrin nimissä yhteensä 29 lainahakemusta, joista osa hylättiin.

Syytetyt kiistivät kaikki syytteet. Yksi heistä sanoi oikeudessa, että perjantai-illan suunnitelmissa oli ollut vain "tavanomaista illanviettoa" Kuopiossa.

Oikeus katsoi kaikkien syytettyjen syyllistyneen törkeään ryöstöön, törkeään vapaudenriistoon ja törkeään maksuvälinepetokseen.
– Teko on toteutettu vangitsemalla (uhri) ja pitämällä tätä vangittuna pitkähkö aika. Uhri on edellä todetulla tavalla valikoitunut kohteeksi työtehtäviensä takia. Näillä perusteilla rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, tuomiossa todetaan.

Raskaimman tuomion sai Jesse Toni Tapani Muurainen, 24, joka tuomittiin kolmen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen. Ari Pekka Karhu, 56, ja Pekka Sakari Räsänen, 35, saivat kolmen vuoden tuomiot. Lisäksi Kimi Tapio Tervo, 35, tuomittiin kahden ja puolen vuoden vankeuteen.
IltaSanomat
6.9. 17:15

Elokuussa uutisoitiin, että...
Neljä miestä kidnappasi vankityöntekijän – pahoinpidellyn uhrin tiedoilla nostettiin 21 000 euron pikavipit
Savon Sanomat
29.08.2019 13:27
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Marja
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 33
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 7:45 pm

Re: Entiset vangit ryöstivät auttajansa rahat

Viesti Kirjoittaja Marja » Pe Syys 06, 2019 7:45 pm

Nyt on todella alhaista ihmis-saastaa ! Hyi vittu

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1112
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Ke Syys 18, 2019 7:39 am

Nuo keltaiset verkkarit ansaitsee kyllä jonkin elämämkoulu palkinnon!!
"If you aim for a king, you better not miss"

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12583
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ryöstettiin Joensuussa ja muilutettiin Kuopioon

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Huhti 03, 2020 5:54 pm

Entisiä vankeja auttanut mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin Joensuussa – hovioikeus lievensi yhden tuomitun rangaistusta

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt Joensuussa muun muassa törkeään ryöstöön ja törkeään vapaudenriistoon osallistuneen miehen rangaistusta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi syyskuussa vankeuteen neljä miestä entisten vankien päiväkeskuksessa työskennelleen miehen sieppauksesta ja törkeästä ryöstöstä. Tuomitut olivat keskuksen asiakkaita.

Tapahtumat saivat alkunsa Joensuusta perjantai-iltapäivänä 5. huhtikuuta viime vuonna, kun kaksi miehistä pyysi uhria heittämään heidät kotiin Kris-päiväkeskukselta. Kris on järjestö, joka tarjoaa apua ja tukea vankilasta vapautuville.

Hetken ajon jälkeen toinen miehistä rupesi valittamaan huonoa oloa, ja uhri pysäytti auton. Oikeuden mukaan takapenkillä istunut mies laittoi silloin puukon uhrin kurkulle aiheuttaen samalla uhrille vertavuotavan haavan. Toinen mies sumutti kaasua uhrin silmiin.

Miehet laittoivat uhrille käsiraudat ja veivät tältä puhelimen, rahat sekä pankki- ja luottokortit. Matka jatkui levähdyspaikalle, jossa odotti kolmas mies toisen auton kanssa.

Rahaa nostettiin useita kertoja
Kolmas mies oli Ari Pekka Karhu, 56, jonka tuomiota hovioikeus nyt lievensi.

Uhri käskettiin Karhun kuljettaman auton takapenkille ja häneltä vaadittiin tunnusluku pankki- ja luottokorttiin. Mukaan hyppäsi vielä neljäs mies ja seurue lähti uhri kyydissään kohti Kuopiota.

Matkalla mieheltä kyseltiin väkivallalla uhaten myös henkilötunnusta ja muita tietoja ja pysähdyttiin useaan kertaan pankkiautomaatilla nostamassa rahaa.

Uhrin nimissä tehtiin liki 30 lainahakemusta ja luottoja saatiinkin nostettua yli 21 000 euron edestä. Tililtä nostettiin yli 3 000 euroa. Uhri pääsi pakenemaan miehiltä vasta Kuopiossa seuraavana aamuna.

Ei osallistunut ennakkosuunnitteluun
Käräjäoikeuden mukaan Karhu osallistui tekojen etukäteissuunnitteluun ja se tuomitsi Karhun kolmen vuoden vankeuteen.

Hovioikeus kuitenkin katsoi toisin. Sen mukaan kuskina toimineen Karhun osallistumisesta suunnitteluun ei ollut pitävää näyttöä ja Karhu tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen avunannosta törkeään ryöstöön, törkeään vapaudenriistoon, maksuvälinepetokseen ja törkeään petokseen.

Asiaa ei käsitelty hovioikeudessa muiden tuomittujen osalta.
mtvuutiset.fi
03.04.2020 13:51
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin