Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälleen

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Pizzaman
Sammakkoprofessori
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälleen

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Nimi on kuulemma Corinne von Renteln

IL 9.4.2019

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1ca ... 0ab6bdda40

"Suomalainen eläinlääkäri piti eläimiä kauhistuttavissa oloissa Ranskassa - viranomaiset takavarikoivat yli sata nälkiintynyttä hevosta, osa kuolleita

Alkuvuoden jälkeen suomalaisen eläinlääkärin tilalla Ranskan Cronat’ssa on kuollut jo 11 hevosta.
Viranomaiset tekivät täsmäiskun maaliskuun lopussa Saone-et-Loiren alueella Cronat’ssa sijaitsevalle suomalaisen naiseläinlääkärin omistamalle tilalle ja takavarikoivat tilalta yli 100 hevosta huonon kohtelun ja laiminlyönnin takia. Vuoden alusta tilalla on kuollut jo 11 hevosta.
Eläinten olosuhteet tilalla olivat eläinsuojelujärjestö Réserven mukaan kauhistuttavat. Suurin osa hevosista oli aliravittuja, osa oli loukkaantuneita. Hevoset olivat vailla valvontaa 170 hehtaarin suuruisella tilalla. Niillä ei ollut riittävästi juomavettä, ja ne olivat siksi hyvin villejä.
– Eläinlääkärin raportti oli katastrofaalinen. Hevoset näkivät nälkää, talli oli järkyttävässä kunnossa. Eläinten omistaja oli eläinlääkäri, mutta hänellä ei ole toimilupaa Ranskassa. Lääkkeitä oli maassa joka puolella, Réserven edustaja.
Cronat’n viranomaiset ovat valtuuttaneet Réserven huolehtimaan hevosista seuraavat kolme kuukautta, kunnes ne saadaan myytyä. Hevosia ei voida kuitenkaan siirtää tilalta muualle, koska ne ovat niin huonossa kunnossa.

Kuolleita hevosia kasattu pinoon

Cronat’n viranomaiset olivat Le Journal du Centre -lehden mukaan tehneet vuoden aikana muutaman käynnin tilalle ja havainneet hevosten tilan heikkenevän.
Esimerkiksi helmikuussa viranomaiset olivat löytäneet tilalta neljä kuollutta hevosta, jotka oli vain kasattu päällekkäin.
Lisäksi tilalta löytyi parikymmentä kuollutta koiraa ulosteidensa keskeltä.
Hevostilan viisi vuotta sitten omistukseensa hankkinut suomalainen naiseläinlääkäri ei ota vastuuta hevosten kuolemista tai surkeista oloista. Ranskalaislehden mukaan nainen vahvistaa 11 hevosen kuolleen vuoden alusta, mutta sanoo niiden kuolleen joko vanhuuteen tai ruokamyrkytyksiin.
– Emme ole koskaan nähneet mitään tällaista. Näemme kuolleita hevosia päivittäin, mutta tämä on iso juttu, Réserven edustaja sanoi.
Nainen on tuomittu Suomessa eläinsuojelurikoksesta vuonna 2015. Myös Virossa viranomaiset ottivat vuonna 2014 huostaan naisen pitämät 15 hevosta ja ponia."

Lähteet: Le Journal du Centre, France3, IL-arkisto, Association La Réserve

Tässä aiempia von Rentelnin eläintenpitoa koskevia juttuja:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015032419412790

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014012217959973

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Silli »

Pizzaman kirjoitti:Nimi on kuulemma Corinne von Renteln
Saman niminen henkilö on toiminut Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys ry:n puheenjohtajana vuosina 2003-2004. Eläinlääkärin hommaa hän on pyörittänyt osoitteenaan Ojakkalan kartano, joka on hieman hämärä osoite. Kuvaa kyseisestä henkilöstä en ainakaan nopeasti löytänyt. Aika hämärältä vaikuttava tapaus - ainakin ensivilkaisulta.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
NorthernDarkness
Tarkastaja Morse
Viestit: 964
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Kuullostaa kyllä eläinlääkärin vastakohdalta.Varmaan tämä toki Suomessa voisi harjoittaa ammattiaan vielä?
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5344
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja URSA »

Yli sadan hevosen haaliminen kuulostaa siltä, kuin olisi ostettu vanhoja kaakkeja, jotka muuten joutuisivat teurastamoon ja ranskalaisten lautasille. Hankalaa tuollaisen hevosmäärän hoitaminen kuitenkin olisi, vaikka laidunta olisi riittävästi.

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2289
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

NorthernDarkness kirjoitti:Kuullostaa kyllä eläinlääkärin vastakohdalta.Varmaan tämä toki Suomessa voisi harjoittaa ammattiaan vielä?
Tossa olivat 2 ihmislääkäriä annostelleet 10 kertaisen annoksen syöpälääkettä lapselle, joka oli sen seurauksena sokeutunut ja vammautunut loppuiäkseen. Toinen lääkäri sai 40ps, toinen 80ps eli käytännössä ei mitään ja luvat säilyivät toki. Veronmaksajat maksavat lapselle 350 000€ korvaukset, perhe oli hakenut miljoonaa.

Normaali kuolevainen saa yhtä suuren rangaistuksen ylinopeutta ajaessaan ja lisäksi kortti lähtee.

Summasummarum lääkäreillä ei ole mitään vastuuta teoistaan, ei mitään. Korvauksetkin hoitavat veronmaksajat. Kannattaa suosia yksityistä, siellä palvelu on parempaa ja pienemmällä todennäköisyydellä vammautuu, tai pääsee hengestään.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Kujakatti
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 1:08 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Kujakatti »

Suomessa hän kasvatti arabian hevosia, voitti palkintoja. Tyttäreni ratsasti niillä hänen kartanollaan. Silloin hevoset voivat hyvin, mutta osa talleista oli aika rähjäisiä. Sinne tehtiin tarkastuksia. Häneltä on viety eläinlääkärioikeudet. Kasvatti pienimuotoisesti koiriakin. Mikähän hänellä on vinksahtanut päässä, oli ennen ihan normi-ihminen. Ikävää kun eläinsuojelurikoksista ei saa kunnon tuomioita.

mobiililaiteukkeli
Aloitteleva dekkari
Viestit: 515
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

MohammedMohammed kirjoitti:
Tossa olivat 2 ihmislääkäriä annostelleet 10 kertaisen annoksen syöpälääkettä lapselle, joka oli sen seurauksena sokeutunut ja vammautunut loppuiäkseen. Toinen lääkäri sai 40ps, toinen 80ps eli käytännössä ei mitään ja luvat säilyivät toki. Veronmaksajat maksavat lapselle 350 000€ korvaukset, perhe oli hakenut miljoonaa -- Summasummarum lääkäreillä ei ole mitään vastuuta teoistaan, ei mitään. Korvauksetkin hoitavat veronmaksajat. Kannattaa suosia yksityistä, siellä palvelu on parempaa ja pienemmällä todennäköisyydellä vammautuu, tai pääsee hengestään.
Taitaa olla provo ja aihekin ot, mutta eihän tuo pidä lainkaan paikkaansa (korvausten tai yksityissektorin osalta - samoja lääkäreitähän ne ovat kaikkialla, osa työskentelee sekä julkisella että yksityisellä). Lisäksi lääkintävirhe oli vahinko, todella käsittämättömän tosin, ei tahallinen kuten tämä eläinrääkkäys.

Monenlaista noista lääketieteen alan ihmisistä kyllä löytyy, ei se titteli takaa kyllä yhtikäs mitään.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Silli »

Kujakatti kirjoitti:Suomessa hän kasvatti arabian hevosia, voitti palkintoja. Tyttäreni ratsasti niillä hänen kartanollaan. Silloin hevoset voivat hyvin, mutta osa talleista oli aika rähjäisiä. Sinne tehtiin tarkastuksia.
Mikä kartano tämä paikka oli? Kun nopeasti googlasin, en löytänyt Ojakkalan kartanoa. Vihdissä on Olkkalan kartano ja Vihdin Ojakkalassa sijaitsee yksityisessä käytössä oleva K-alkuinen kartano. Onko tämä Ojakkalan kartanoksi kutsuttu paikka jompikumpi niistä vai joku kolmas? Onhan sekin vähän kummallista, että hänen paikkoihin on jo silloin tyttäresi ratsastusten aikaan tehty tarkastuksia. Eli onkohan jo silloin kuitenkin jotkut asiat olleet retuperällä, vaikka hevoset ovatkin voineet hyvin. Oliko kyseisellä kartanolla muuta toimintaa? Omistiko tämä nainen kyseisen kartanon vai olikohan hän siellä vuokralaisena?
Kujakatti kirjoitti:Häneltä on viety eläinlääkärioikeudet. Kasvatti pienimuotoisesti koiriakin. Mikähän hänellä on vinksahtanut päässä, oli ennen ihan normi-ihminen. Ikävää kun eläinsuojelurikoksista ei saa kunnon tuomioita.
Tässä kyseisessä tapauksessa ihmetyttää pari asiaa. Ensinnäkin ihmetyttää, että hän on aikoinaan ollut eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa mukana ja opiskellut eläinlääkäriksi, mutta sitten kuitenkin jostain syystä sortuu itse eläinsuojelurikoksiin. Tiedon puutetta ei ainakaan ole ollut. Toinen kummallinen juttu on toiminnan toistaminen kerta toisensa jälkeen. Suomen jälkeenhän hänellä oli vastaavia ongelmia ensin Virossa ja nyt Ranskassa. Jos hänellä olisi merkittäviä terveydellisiä ongelmia, hän ei ehkä näin sitkeästi pyrkisi toistamaan toimintaansa tai ihmiset kieltäytyisivät myymästä hänelle eläimiä tai antamasta eläimiä hänen hoitoonsa. Toki aina on niitäkin ihmisiä, jotka haluavat päästä eläimistä eroon, eivätkä välitä millaisiin oloihin ne päätyvät. Edelleen mietityttää, millä hän rahoittaa kaikki nämä harrastuksensa ja erityisesti kiinnostaa, onko hänellä joku rahoittaja eläintouhuilleen.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2289
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

mobiililaiteukkeli kirjoitti:
MohammedMohammed kirjoitti:
Tossa olivat 2 ihmislääkäriä annostelleet 10 kertaisen annoksen syöpälääkettä lapselle, joka oli sen seurauksena sokeutunut ja vammautunut loppuiäkseen. Toinen lääkäri sai 40ps, toinen 80ps eli käytännössä ei mitään ja luvat säilyivät toki. Veronmaksajat maksavat lapselle 350 000€ korvaukset, perhe oli hakenut miljoonaa -- Summasummarum lääkäreillä ei ole mitään vastuuta teoistaan, ei mitään. Korvauksetkin hoitavat veronmaksajat. Kannattaa suosia yksityistä, siellä palvelu on parempaa ja pienemmällä todennäköisyydellä vammautuu, tai pääsee hengestään.
Taitaa olla provo ja aihekin ot, mutta eihän tuo pidä lainkaan paikkaansa (korvausten tai yksityissektorin osalta - samoja lääkäreitähän ne ovat kaikkialla, osa työskentelee sekä julkisella että yksityisellä). Lisäksi lääkintävirhe oli vahinko, todella käsittämättömän tosin, ei tahallinen kuten tämä eläinrääkkäys.

Monenlaista noista lääketieteen alan ihmisistä kyllä löytyy, ei se titteli takaa kyllä yhtikäs mitään.
Ainahan se on vahinko, kun lääkärit ovat kyseessä. Tai virhe. Ihmeellistä, että palkka on kuitenkin korkea, mutta vastuu puuttuu kokonaan. Miten niin ei pidä korvausten osalta paikkaansa, ei näitä korvauksia lääkäreille määrätty.

Yksityisen ja julkisen puolen ero on siinä, että yksityiseltä tulee kenkää hyvin äkkiä, jos asiakkaat reklamoivat. Koska virheiden maksaminen asiakkaille tulee äkkiä kalliiksi. Sen vuoksi lääkäreillä on enemmän halua tutkia tilanne tarkkaan ja olla tekemättä virheitä yksityisellä puolella. Julkisella puolella on virka, josta ei eroteta oikein millään tavalla.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Avatar
Gladys
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4424
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Voi kuinka surullista taas.
Ei kai se titteliä tai sosiaaliluokkaa katso, jos päässä tarpeeksi viiraa. Joku voi kuvitella olevansa eläinten ylin ystävä tai jopa pelastaja haalimalla niitä ylenmäärin kykenemättä kuitenkin huolehtimaan. Plus puhdas sadismi ja loputtomat muut syyt, joita normaali mieli ei pysty ymmärtämään.

Eikö noita suomalaisia eläinlääkäreitä ole ennenkin ollut syytettynä eläinsuojelurikoksista? Heitteille ja kuolemaan jätettyjä hevosia, koirataisteluiden järjestämistä sekä taistelukoirien kasvattamista. Muistaako kukaan?

Sairasta.
All is pretty.
- Andy Warhol

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Silli kirjoitti:Toinen kummallinen juttu on toiminnan toistaminen kerta toisensa jälkeen. Suomen jälkeenhän hänellä oli vastaavia ongelmia ensin Virossa ja nyt Ranskassa. Jos hänellä olisi merkittäviä terveydellisiä ongelmia, hän ei ehkä näin sitkeästi pyrkisi toistamaan toimintaansa tai ihmiset kieltäytyisivät myymästä hänelle eläimiä tai antamasta eläimiä hänen hoitoonsa. Toki aina on niitäkin ihmisiä, jotka haluavat päästä eläimistä eroon, eivätkä välitä millaisiin oloihin ne päätyvät. Edelleen mietityttää, millä hän rahoittaa kaikki nämä harrastuksensa ja erityisesti kiinnostaa, onko hänellä joku rahoittaja eläintouhuilleen.
Jos en aivan väärin muista, niin yksi tämän nimisen fröökynän kaakeista kilpaili vielä toissa kesänä Cagnes-Sur-Mer’ssa. Jokin hommassa siis toimii ja jokin mättää pahasti.

Voin toki muistaa väärinkin, sillä arvostan hevosia eniten kylmäsavuna ja tilaisuudessa olin heppahulluille puolipaikallisen setämiehen roolissa.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Silli »

Chikatilo kirjoitti:Jos en aivan väärin muista, niin yksi tämän nimisen fröökynän kaakeista kilpaili vielä toissa kesänä Cagnes-Sur-Mer’ssa. Jokin hommassa siis toimii ja jokin mättää pahasti.
Kiitos kommentistasi Chikatilo, vaikket nyt aivan varmaksi asiaa muistaisikaan. Onhan tässä tosiaan outoja piirteitä, kun jo aiemminkin joku totesi, että naisen kasvatteja on palkittukin ja sellaisia ihan fiksuja juttuja löytyi netistäkin. Älystäkään ei pitäisi olla puutetta, jos on eläinlääkäriksi pystynyt valmistumaan - en tosin tutkinut, mistä maasta ja yliopistosta on valmistunut. Aivan tyhjätaskukaan ei voi olla tai sitten on joku uskollinen rahoittaja rinnalla. Ilmeisesti löytyy myös kielitaitoa sekä terveyttä niin paljon, että selviää ulkomaille muutoista ja sopeutumisista. Toisaalta on hyvin kummallista, jos median kuvaus Ranskassa sijaitsevasta hevostilasta piti paikkaansa. Ei asiansa osaava eläinlääkäri jätä kuolleita koiria ulosteidensa sekaan pitkin tilaa. Eläinlääkäri ei myöskään säilytä lääkkeitä pitkin poikin lattioilla. Jutussa myös sanottiin, että tämä suomalainen eläinlääkäri ei ottanut vastuuta eläintensä kuolemista. Paikalta kuitenkin löydettiin sekä aliravittuja että loukkaantuneita hevosia. Lisäksi tallin siivoaminen, lääkkeiden asianmukainen säilytys sekä kuolleiden eläinten & ulosteiden hävittäminen asianmukaisesti ovat työtehtäviä, jotka hoituvat tekemällä. Eli vaikka olisi matti kukkarossa, voi paikat siivota ja loukkaantuneita hevosia hoitaa ainakin niin paljon, kun lääkkeitä ja tarvikkeita siihen on. Tässä tapauksessa homma oli ihan levällään ja tilalla oli jo aiemmin käyty tekemässä tarkastusta huomautuksia antaen. Ihan hullua.

Mieleeni tulee myös sellaisia - kenties kaukaa haettuja - ajatuksia, että liittyykö tähän tapaukseen jotain muutakin. Siis esimerkiksi jotain rikollista. Yleensä eläinsuojelurikoksia selitellään mielenterveysongelmilla, muilla terveysongelmilla, elämänkriireillä (esim. avioero) tai taloudellisilla ongelmilla. On kuitenkin niinkin, että eläinporukoissa on jonkin verrankin mukana ihan ammattirikollisia sekä näiden perheenjäseniä. Hevosurheilu on yksi eläimiin liittyvä elämäntapa/harrastus/ammatti, joka liittyy ammattirikollisuuteen. Kaikki hevosurheilun harrastajat tai ammattilaiset eivät tietenkään ole ammattirikollisia, mutta joukossa on heitäkin. Rikollisuus ei välttämättä liity tähän keissiin yhtään mitenkään muuten kuin näiden jo todettujen eläinsuojelurikosten verran, mutta halusin nyt kuitenkin tämänkin seikan täällä todeta.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5344
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tämän MTV:n uutisen yhteydessä on lyhyt videopätkä, jossa näytetään hevosten oloja ja maatilaa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suo ... ta/7358324

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Silli kirjoitti: Mikä kartano tämä paikka oli? Kun nopeasti googlasin, en löytänyt Ojakkalan kartanoa. Vihdissä on Olkkalan kartano ja Vihdin Ojakkalassa sijaitsee yksityisessä käytössä oleva K-alkuinen kartano. Onko tämä Ojakkalan kartanoksi kutsuttu paikka jompikumpi niistä vai joku kolmas? Onhan sekin vähän kummallista, että hänen paikkoihin on jo silloin tyttäresi ratsastusten aikaan tehty tarkastuksia. Eli onkohan jo silloin kuitenkin jotkut asiat olleet retuperällä, vaikka hevoset ovatkin voineet hyvin. Oliko kyseisellä kartanolla muuta toimintaa? Omistiko tämä nainen kyseisen kartanon vai olikohan hän siellä vuokralaisena?
Santsillantiellä. Tuollaista meininkiä helmikuussa 2008:

Vihdissä paloi myöhään perjantai-iltana puolitoistakerroksinen Ojakkalan kartanoksi kutsuttu tiilirakennus. Talo vaurioitui pahoin. Palo sai alkunsa iltayhdeksän aikaan.

Ojakkalan tilan päärakennuksessa Santsillantiellä asuu aviopari, joka pääsi pakenemaan sisältä tulipalon tieltä. Rakennuksessa toimii avioparin tyttären ylläpitämä eläinlääkäriasema.

Tytär oli tulipalosta järkyttynyt. "Sisällä on viisi koiraa, jackrusseleita ja labratorinnoutajia. Ne ovat varmasti kaikki kuolleet", eläinlääkäriasemaa pitävä Corinne von Renteln kertoi paikan päältä.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
vivy
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 722
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2008 1:11 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja vivy »

MohammedMohammed kirjoitti:
mobiililaiteukkeli kirjoitti:
MohammedMohammed kirjoitti:
Tossa olivat 2 ihmislääkäriä annostelleet 10 kertaisen annoksen syöpälääkettä lapselle, joka oli sen seurauksena sokeutunut ja vammautunut loppuiäkseen. Toinen lääkäri sai 40ps, toinen 80ps eli käytännössä ei mitään ja luvat säilyivät toki. Veronmaksajat maksavat lapselle 350 000€ korvaukset, perhe oli hakenut miljoonaa -- Summasummarum lääkäreillä ei ole mitään vastuuta teoistaan, ei mitään. Korvauksetkin hoitavat veronmaksajat. Kannattaa suosia yksityistä, siellä palvelu on parempaa ja pienemmällä todennäköisyydellä vammautuu, tai pääsee hengestään.
Taitaa olla provo ja aihekin ot, mutta eihän tuo pidä lainkaan paikkaansa (korvausten tai yksityissektorin osalta - samoja lääkäreitähän ne ovat kaikkialla, osa työskentelee sekä julkisella että yksityisellä). Lisäksi lääkintävirhe oli vahinko, todella käsittämättömän tosin, ei tahallinen kuten tämä eläinrääkkäys.

Monenlaista noista lääketieteen alan ihmisistä kyllä löytyy, ei se titteli takaa kyllä yhtikäs mitään.
Ainahan se on vahinko, kun lääkärit ovat kyseessä. Tai virhe. Ihmeellistä, että palkka on kuitenkin korkea, mutta vastuu puuttuu kokonaan. Miten niin ei pidä korvausten osalta paikkaansa, ei näitä korvauksia lääkäreille määrätty.

Yksityisen ja julkisen puolen ero on siinä, että yksityiseltä tulee kenkää hyvin äkkiä, jos asiakkaat reklamoivat. Koska virheiden maksaminen asiakkaille tulee äkkiä kalliiksi. Sen vuoksi lääkäreillä on enemmän halua tutkia tilanne tarkkaan ja olla tekemättä virheitä yksityisellä puolella. Julkisella puolella on virka, josta ei eroteta oikein millään tavalla.
Höpö höpö. Julkisella kädet ovat hyvin sidotut ja esimies hengittää niskaan jatkuvasti. Turhia tutkimuksia ei saa tehdä ja jokainen verikoe sekä kuvantamistutkimus onkin syytä olla erittäin perusteltu. Ykaityisellä lystin voi maksattaa asiakkaalla tai vakuutusyhtiöllä, joten helppo määrätä kevyesti laajat tutkimukset.

Kannattaa kokeilla lääkärin työtä, mikäli kokee itsensä noin täydelliseksi, ettei voisi tehdä koskaan virheitä. Ihmisiä lääkäritkin ovat, eikä kukaan ole erehtymätön, vaikka palkka olisi mitä... (p.s. ainakin erikoistuvilla todella huono palkka ja epäinhimilliset työajat, turha olla kateellinen..)

Vastaa Viestiin