Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälleen

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5344
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja URSA »

Eläinsuojelurikoksia lukuunottamatta tuohan on kuin juoni saksalaisesta poliisisarjasta. Kartanoita, mystisiä tulipaloja ja aatelisia tiukoissa ratsastushousuissa.

Vakavasti puhuen aiemmin linkittämälläni MTV:n uutisvideolla ei näkynyt kovin kurjia oloja eikä villejä hevosia, mutta kenties siinä ei näytetty pahimpia asioita tilalla. Koko tilanpyöritys olisi voinut onnistuakin, jos omistaja olisi palkannut pari hoitajaa eläimille. Siihenkö ei äkisti olekaan ollut enää rahaa? Ensin on varaa ostaa tila Ranskasta ja yli sata hevosta, mutta kun pitäisi laittaa rahaa niiden hoitamiseen, onkin tärkeämpiä rahan käyttökohteita?

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

En tiiä olisiko tuonne kohdistetut kaavamuutokset vieneet halua yrittämiseltä, ne kohdistuivat myös tuon ratsutilan maihin.
Tulipaloista puhuen, tuo Ojakkala on ollut vimmatun paloherkkä paikka. Siellä on kyrtsähtänyt torppa jos toinenkin ihan tälläkin vuosituhannella.
Tarinan päähenkilön nimi tuollaisenaankin on korskean kuuloinen, jotta saataisiin vielä pari jengaa lisää aatelista vaikutelmaa, pistetään se esille kokonaisuudessaan:
Monica Corinne Friedel-Isabel von Renteln
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
Tinttaliina
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 9:33 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Tinttaliina »

Ehkä siellä on paria hevosta pidetty hyvin, kisattukin niillä että kulissi pysyisi pystyssä. On millä todistella että asioita on hoidettu vaikka ne olisi ollut perseellään jo pitkään.
Näissä tapauksissa eniten ihmettelen sitä miksi läheiset eivät puutu asioihin! Tuskin soikeita ovat kaikki. Mielestäni he ovat myös syyllisiä surkeaan pitkittyneeseen tilanteeseen. Ja miksi eläinlääkäri ei lopeta hevosia jotka oli loukkaantuneet? Rakkautta eläimeen on myös se että osaa päästää sen kärsimyksistä.

Sastamala casessahan oli pihalla tarhassa hyvin ruokittu hevonen ja tallissa sisällä 5 hevosta kitui kuoleman kielissä ilman vettä, ruokaa ja hoitoa. Tässäkin kaikki luuli että asiat on hyvin kun se pihassa oleva hevonen oli hyvässä kunnossa. Joku kävi uteliaisuuttaan kurkkaan talliin ja kauhistus oli suuri. Naapuritalossa asui hevosien omistajan poika joka viljeli siinä tilaa mutta ruokaa ei sitten muka riittänyt isän hevosille. Eikä antanut apua. Läheisissä oli muitakin hevosihmisiä joka teki tapauksesta karmean. Kukaan ei välittänyt äijän puuhista, hevosten hädästä.
Vapaalla haluan tavata eläviä ihmisiä...töissä on niin kuollutta.

Kujakatti
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 1:08 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Kujakatti »

L'amourha kirjoitti:
Silli kirjoitti: Mikä kartano tämä paikka oli? Kun nopeasti googlasin, en löytänyt Ojakkalan kartanoa. Vihdissä on Olkkalan kartano ja Vihdin Ojakkalassa sijaitsee yksityisessä käytössä oleva K-alkuinen kartano. Onko tämä Ojakkalan kartanoksi kutsuttu paikka jompikumpi niistä vai joku kolmas? Onhan sekin vähän kummallista, että hänen paikkoihin on jo silloin tyttäresi ratsastusten aikaan tehty tarkastuksia. Eli onkohan jo silloin kuitenkin jotkut asiat olleet retuperällä, vaikka hevoset ovatkin voineet hyvin. Oliko kyseisellä kartanolla muuta toimintaa? Omistiko tämä nainen kyseisen kartanon vai olikohan hän siellä vuokralaisena?
Santsillantiellä. Tuollaista meininkiä helmikuussa 2008:

Vihdissä paloi myöhään perjantai-iltana puolitoistakerroksinen Ojakkalan kartanoksi kutsuttu tiilirakennus. Talo vaurioitui pahoin. Palo sai alkunsa iltayhdeksän aikaan.

Ojakkalan tilan päärakennuksessa Santsillantiellä asuu aviopari, joka pääsi pakenemaan sisältä tulipalon tieltä. Rakennuksessa toimii avioparin tyttären ylläpitämä eläinlääkäriasema.

Tytär oli tulipalosta järkyttynyt. "Sisällä on viisi koiraa, jackrusseleita ja labratorinnoutajia. Ne ovat varmasti kaikki kuolleet", eläinlääkäriasemaa pitävä Corinne von Renteln kertoi paikan päältä.
Minusta tästä tulipalosta kai alkoi tämä kujanjuoksu. Omisti vanhempiensa kanssa kartanon ja maat. Muutti sitten Viroon hevosineen ja jäi kiinni eläinsuojelurikoksista. Sitten muutti Ranskaan ja nyt sitten tämä. Olen käsittänyt, että on rikas. Arabihevoset eivät ole halpoja ostaa ja kasvateistakaan ei saa heti rahaa. Muutenkin hevosharrastus vie enemmän kuin tuo. Ojakkalan kartanon tallirakennukset oli jotenkin kämäsiä ja ahtaita, joten sai huomautuksia niiden korjaamiseksi, mitä ei tehnyt. Me lopetimme siellä käynnin, kun hänen äitinsä tuli jotenkin vainoharhaiseksi ja epäili, että kaikki tulevat kyyläämään heitä. Mutta kuten kirjoitin, hevoset voivat silloin oikein hyvin, samoin koirat.

Pizzaman
Sammakkoprofessori
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Kujakatti kirjoitti: Minusta tästä tulipalosta kai alkoi tämä kujanjuoksu. Omisti vanhempiensa kanssa kartanon ja maat. Muutti sitten Viroon hevosineen ja jäi kiinni eläinsuojelurikoksista. Sitten muutti Ranskaan ja nyt sitten tämä. Olen käsittänyt, että on rikas. Arabihevoset eivät ole halpoja ostaa ja kasvateistakaan ei saa heti rahaa. Muutenkin hevosharrastus vie enemmän kuin tuo. Ojakkalan kartanon tallirakennukset oli jotenkin kämäsiä ja ahtaita, joten sai huomautuksia niiden korjaamiseksi, mitä ei tehnyt. Me lopetimme siellä käynnin, kun hänen äitinsä tuli jotenkin vainoharhaiseksi ja epäili, että kaikki tulevat kyyläämään heitä. Mutta kuten kirjoitin, hevoset voivat silloin oikein hyvin, samoin koirat.
Tulipalo oli vuonna 2008. Olen kuullut, että Rentelnin eläinsuojeluyhdistys ei päässyt SEY:n alajärjestöksi Rentelnin puheenjohtajavuonna, siis juuri tämän Rentelnin mukanaolon takia. Eli jo silloin 2004 olisi ollut tutkinnassa joistain eläinsuojeluasioista. Tietysti kertoja voi muistaa väärin kun siitä on jo aikaa.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Silli »

MTV paljastaa Ranskan rikosepäillyn suomalaiseläinlääkärin laiminlyönnit 1990-luvulta asti: Hevoset polviin asti mudassa, alaikäiset tallilla ilman valvontaa – "Hän sai vain sakot":

Suomalaiselta eläinlääkäriltä takavarikoitiin Ranskassa 103 hevosta huonon kohtelun ja laiminlyönnin vuoksi. Tapaus ei tule täysin yllätyksenä vihtiläisille hevosharrastajille tai eläinsuojeluviranomaisille, koska he ovat tienneet eläinlääkärin ongelmista jo pitkään.

Koko ikänsä Vihdissä asunut Emma (nimi muutettu) muistelee 90-luvun loppua ja ala-asteensa vieressä ollutta hevostallia, jossa hän auttoi hevosenhoitajan tehtävissä 9-vuotiaasta lähtien, kunnes vaihtoi koulua muutaman vuoden päästä.

– Suurin osa hevosista vaan seisoi tarhassa ja tallissa. Sillon harvoin kun niillä ratsastettiin, siihen ei monta heppaa käytetty, Emma kertoo.

– Ainakin osalla hevosista turposivat jalat aina ratsastuksen jälkeen.

Emman mukaan hevosten omistajaa ei juurikaan tallilla näkynyt, vaan hevosten ruokinnasta ja karsinoiden puhdistamisesta vastasivat ulkomaalaiset tallityöntekijät, jotka vaihtuivat muutaman kuukauden välein. Muuten hevosten hoidosta vastasivat vapaaehtoiset hevostenhoitajat, eli käytännössä paikalliset, hevosista innostuneet lapset ja nuoret.

– Aivan kakaroitahan me oltiin, eikä meitä kukaan vahtinut. Saimme esimerkiksi lähteä taluttelemaan hevosia pihapiirin ulkopuolelle, Emma kertoo.

– Nykypäivänä kun miettii, niin tuntuu aivan hullulta, että tuon ikäisillä on ollut niin paljon vastuita ja vapauksia touhuta siellä ihan mitä vaan.

Vaaratilanteilta ei myöskään vältytty. Emman mukaan yhtäkään hevosista ei oltu kengitetty, ja eräänä talvena hän talutti ystävänsä kanssa isoa, täysikasvuista hevosta jäistä mäkeä ylös. Hän oli silloin noin 10-vuotias.

– Se hevonen kaatui, eikä kukaan tullut auttamaan meitä. Jotenkin me sitten kuitenkin saimme sen sinne talliin asti.

Homeista heinää ja hoitamattomia haavoja

Emma kuvailee tallin olosuhteita välinpitämättömiksi. Hän muistaa tapauksen, jossa kaksi oria oli tapellut ja toisella oli poskessa suuri haava, josta roikkui nahkaa. Hän ja muut hoitajat yrittivät suostutella tilasta vastuussa olevia henkilöitä kutsumaan eläinlääkärin, mutta he eivät suostuneet. Lopulta haavan ompeli umpeen naapurin rouva. Hevosen omistanut eläinlääkäri ei ollut paikalla tapahtuman aikana.

Emman mukaan hevosilla oli usein huonosta hygieniasta aiheutuvaa riviä, eli jaloissa esiintyvää ihotulehdusta. Hän kuvailee myös eläinten ruokintaa puutteelliseksi, vaikka ne eivät hänen aikanaan varsinaisesti nälkää nähneetkään.

– Heinä oli muovitetuissa pyöröpaaleissa, jotka oli yleensä aina rikki jo ennen avaamista. Ne olivat myös todella homeisia ja pahan hajuisia, mutta niitä syötettiin silti, Emma kuvailee.

Eläinsuojeluviranomaisten vanha tuttu

Etelä-Suomen läänineläinlääkäri ja Vihdin eläinsuojelusta vastaava Jessica Löfgren-Eriksson kertoo, että Ranskan tapauksessa syytetty eläinlääkäri on myös hänelle vanha tuttu.

– Olemme olleet hovioikeudessa asti ja hän sai vain sakot, valitettavasti. Edes eläinlääkärioikeuksia ei Evira poistanut tai vähentänyt.

Löfgren-Erikssonin mukaan hän on tehnyt Länsi-Uudenmaan poliisille useita tutkintapyyntöjä kyseisestä henkilöstä. Hän kuitenkin pelkää, että ne ehtivät vanhentua ennen kuin asiaa tutkitaan. Eläinsuojelurikoksissa vanhentumisaika on viisi vuotta, ja se on kohta kulunut.

Samaa henkilö on välttänyt mahdollisen tuomion ennenkin. Häntä epäiltiin vuonna 2013 tapahtuneesta eläinsuojelurikoksesta, mutta poliisi päätyi lopettamaan tutkinnan vuonna 2015, koska epäilty oli muuttanut poliisin tietojen mukaan ulkomaille. Löfgren-Eriksson yritti hakea kansainvälistä etsintäkuulutusta, mutta sitä ei myönnetä eläinsuojelurikoksiin.

Vuonna 2014 Iltalehti uutisoi, että kyseisen suomalaiseläinlääkärin 11 hevosta ja neljä ponia huostaanotettiin Virossa, kun ne oli jätetty ilman juomavettä kovaan pakkaseen.

Hän on saanut Suomessa vuonna 2015 sakkotuomion eläinsuojelurikoksista, jotka liittyivät muun muassa kissan ja hevosten hoidon laiminlyömiseen ja sairauksien hoitamatta jättämiseen. Syyttäjä vaati eläintenpitokieltoa, mutta hovioikeus ei nähnyt siihen tarvetta.

MTV
11.4.2019
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv ... #gs.4kfs6u
Miksiköhän tämä nainen saa osakseen näin suurta suojelua viranomaisten taholta Evirasta lähtien? Ymmärrän kyllä, etteivät eläinsuojelurikokset ole tärkeysjärjestyksen kärjessä, mutta kyllä sitä on eläintenpitokieltoja ja muita ihan oikeita rangaistuksia helpommallakin lätkäisty. Saati että tällaisen touhun olisi annettu jatkua vuosikymmeniä eikä eläinlääkärin oikeuksiinkaan olisi kajottu näin pitkäaikaisten ongelmien aikana. Tämä nainen vaikuttaa nauttineen merkillisestä "diplomaattisesta koskemattomuudesta" :shock: Myös tuo hevostytön kertomus alati vaihtuvista ulkomaalaisista hevostenhoitajista pistää miettimään...
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Silli »

L'amourha kirjoitti:Tulipaloista puhuen, tuo Ojakkala on ollut vimmatun paloherkkä paikka. Siellä on kyrtsähtänyt torppa jos toinenkin ihan tälläkin vuosituhannella.
Mieleeni tuli pikaisella muistilokeroiden kaivamisella tasan yksi Ojakkalassa asunut pariskunta. Sattumalta he olivat sotkeentuneet mm. huumausainekauppaan, vaikka olivatkin ihan opiskelleita ja ns. kunnon ihmisiä :lol: Pitäisiköhän tehdä kevätretki pällistelemään, millainen meininki siellä Vihdin perukoilla sijaitsevassa pikkukylässä oikein vallitsee...
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

Se mitä mulla on Ojakkalan ajoilta jo muistikuvaa, niin onkohan tällä entisen rusthollitilan puoliaatelisella suureellisuusharhan tapaista? Hevosilla harva tienaa, hoito on kallista, ja rahat on ollu loppu jo moneen kertaan. Pelastusta on sitten haettu niillä (harvoilla) onnistumisilla hevosbisneksessä, mut voimat, fyrkat ja henkinen kapasiteetti on loppunu paineiden kasvaessa.

Sata kaakkia tiloineen saa Ranskasta ehkä miltsillä, mut tilan pyörittäminen vaatii varmaankin sen 300 isoa eurorahaa vuodessa. Jonka tietty sais kasaan vaikka hienon ratsukon kasvatuksesta myyntikuntoon. ...ja bisnes ei vaan aina suju odotetusti.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5344
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja URSA »

MTV:n uutisen perusteella rikos kuulostaisi olleen siinä, että tila on organisoitu huonosti ja sinne on palkattu välinpitämättömiä työntekijöitä ulkomailta. Omistaja ei vaikuta pahemmin olleen itse paikalla tilalla. Huolimattomuuttahan tuo on ollut, mutta onko omistaja ollut kuinka tietoinen hevosten ongelmista.

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Aika sinnikästä tietämättömyyttä vaadittaisiin omistajalta kun sama meno on jatkunut vuodesta toiseen, kolmessa eri maassa. Useampi tutkintapyyntö vetämässä ja ainakin yksi tutkinta lopetettu kun häippäsi ulkomaille. Nuo eläinsuojelujututkin on mun ymmärtääkseni sellaisia että niissä ollaan liiankin pitkään tekemättä mitään. Korjauskehoituksia ja varoituksia vaikka kuinka pitkään ennen kuin aletaan toimimaan.
Suomen eläinlääkäriliitto erotti sen jo 2008 kun ei viitsinyt maksaa jäsenmaksuja.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8294
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Paljonkohan tällä murhaajattarella on paalua jäljellä? Paljon, jos Ranskan kartano ei ole kovasti pankin. No kuitenkin, jos on Vihtiin yhä ikävä, niin siellä olisi valmis hevostila ilman kidutettavia hevoisia myytävänä ja lähtisi varmaan reippaalla kolmella miltsillä?
https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-maa ... i/14641497
Burn
Loot
Murder

PS. U.S. legacy media did kill itself!

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5344
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja URSA »

Eihän tuo opikseen ole ottanut ja sinnikkäästi jatkaa huonoa hevosten hoitoa, mutta tarkoituksena tuskin on ollut näännyttää hevosia. Mietin vaan sitä, kun aiemmin on työntekijät vaihtuneet muutaman kuukauden välein, että onko sama huonoksi havaittu käytäntö jatkunut. Työntekijät aina kuvittelevat seuraajansa hoitavan hevoset kuntoon? Joku moka tuossa toistuu.

mobiililaiteukkeli
Aloitteleva dekkari
Viestit: 515
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Ei tuo kyllä millään mokalla selity, niin laajamittaista ja pitkään jatkuvaa on ollut. Jotkut ihmiset vain ovat paskoja, välinpitämättömiä kusipäitä. Joku persoonallisuushäiriö tai muu luonnevika tässä on kyllä varmasti taustalla.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Henkilöllähän on ihan selvästi mielenterveysongelmia ja pakkomielle olla ison ratsutilan emäntä. Se hoidetaan ja kaikki muu jätetään "kyllä se hoituu" -tasolle.

Käytännössä saman tyyppinen tapaus kuin nämä mummot, joilla on yksiössään sata kissaa, mutta kun henkilö on rikas, niin hän kykenee hankkimaan kalliimpia eläimiä.

Avatar
Gladys
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4424
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Suomalaisen eläinlääkärin eläimet huostaanotettiin jälle

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Ei todellakaan ole kyse vahingoista tai tietämättömyydestä tai vaihtuvan työvoiman käytöstä.

Tavalla tai toisella vinksahtanut persoonallisuus sekä mieli näiden toistuvien tapahtumien takana. Kuten tuossa yllä sanottiin, niin sama ilmiö kyseessä kuin näillä, joilla tupa on täynnä eläimiä, eläviä ja kuolleita ja siltä väliltä, ulosteita, jätöksiä, roskia, kaikkea mahdollista saastaa, ja siellä sitten kaiken p*skan keskellä henkilö ihmeissään. Eivät ymmärrä tehneensä mitään väärää, joten sama meno jatkuu niin pian kuin mahdollista.

Voinee ainakin osittain verrata patologiseen tavaroiden hamstraamiseen (compulsive hoarding). Kun henkilöllä ei ole sairaudentuntoa, on parantuminen lähes mahdotonta. Lienee ihan pahimmasta päästä saada nuppia kuntoon.
All is pretty.
- Andy Warhol

Vastaa Viestiin