Lahti: Poliisille tuomio törkeästä pahoinpitelystä virantoimituksessa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
ässähai
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja ässähai »

aumari kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:44 pm
Kun menin kertomaan poliiseille omat tietoni tapahtuneesta, niin sain tosi kylmän, suorastaan vihamielisen vastaanoton eikä heitä kiinnostanut omat tietoni suorastaan vaarallisesta tapahtumasta. ... Tavallaan järkytti tuo "ei kiinnosta"-tyyppinen reagointi.
Poliisit olivat siinä suorittamassa tehtävää, ja he ovat tienneet mitä tekevät. Tuo jäätävän kylmä suhtautuminen sinuun tuossa tilanteessa on ollut poliisilta oikea menetelmä saada sinut nopeasti pois jaloista pyörimästä. Poliisihan on siinä turvannut lanssiväenkin toimintaa.

Poliisit eivät omaa ennustajan taitoja, joten he eivät ole voineet tietää, minkälaiseksi se tilanne siinä muotoutuu. Joten sinua järkyttävä "ei kiinnosta"-reagointi on voinut olla myös sinua turvaava menetelmä. Hyvin tepsi koska läksit pois 8) . Poliisi ja lanssi saivat hoitaa rauhassa tehtävänsä.
Elämää etsivä Perseverance-kulkija twitterissä: "What I’ve been up to since landing, you ask?"

See Mars Like Never Before! NASA's Perseverance Rover Sends New Video and Images of the Red Planet: https://youtu.be/gYQwuYZbA6o

Avatar
loikkari
Agentti Scully
Viestit: 656
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja loikkari »

Puma4493 kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 9:14 pm
Enhän sanonut missään vaiheessa, että olisi ollut huumeissa? Kun otit asioista selvää ottamisen esille, niin onko linkkiä johonkin, missä lekuri on vahvistanut, että pokalla olis ollut sydän pysähtynyt?

Edit1:
Mtv3 uutisista:
Valvontakameratallenteen katsoneen lääkärin mukaan videosta ei voi päätellä, missä vaiheessa mies ei enää saanut henkeä. Myöskään sitä, oliko miehen sydän jossain vaiheessa pysähdyksissä, ei voitu selvittää

--

Hyvin oot ottanut selvää, että lääkäri varmistanut sydämen pysähtyneen.
On ihan eri asia jos "lääkäri" katsoo valvontavideota kuin, että päivystyksen lääkäri tutkii potilaan fyysisesti. Voidaanhan sydänkohtaus todeta vielä pitkään sen tapahtuman jälkeenkin esim sydänfilmissä! Minunkin kerrottiin sellainen saaneen vaikken sitä itse edes tiennyt kokeneeni, onnekseni. Silti luotan kardiologin lausuntoon 100
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

Hermione
Rico Tubbs
Viestit: 1268
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Puma4493 kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 9:14 pm

Enhän sanonut missään vaiheessa, että olisi ollut huumeissa? Kun otit asioista selvää ottamisen esille, niin onko linkkiä johonkin, missä lekuri on vahvistanut, että pokalla olis ollut sydän pysähtynyt?

Edit1:
Mtv3 uutisista:
Valvontakameratallenteen katsoneen lääkärin mukaan videosta ei voi päätellä, missä vaiheessa mies ei enää saanut henkeä. Myöskään sitä, oliko miehen sydän jossain vaiheessa pysähdyksissä, ei voitu selvittää

--

Hyvin oot ottanut selvää, että lääkäri varmistanut sydämen pysähtyneen.
Sinulta puuttuu linkki tuohon uutiseen mistä olet kopioinut osan.

IS uutisista
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/44c6 ... 510db62884
Henki loppui

Vastustelu jatkui edelleen sellissä, missä mies painettiin voimakkaasti vasten betonilattialla ollutta muovipatjaa. Tapahtumat tallentuivat valvontakameralle. Tallenteelta näkyy, kuinka yksi poliiseista lyö humalaista nyrkillä vartaloon muiden painaessa tätä patjaa vasten.

Kesken tilanteen mies kuitenkin valahtaa elottomaksi poliisien ja vartijoiden alla.

Uhria ryhdytään välittömästi elvyttämään samalla, kun paikalle hälytetään ambulanssi. Uhrin elintoiminnat ehtivät jo hetkeksi lakata, mutta ne saadaan palautettua.

Ambulanssi kiidättää vuonna 1990 syntyneen uhrin sairaalaan.
Tapahtuman kulusta on myös useista lähteistä, myös tänne kopioituna kerrottu, että elottomalle aloitettiin paineluelvytys ja kiinnitettiin deffa, mutta deffa ei ilmoittanut iskulle olevan tarvetta.

Deffan käyttöä harjoitellaan aina hätä-EA koulutuksissa. Deffa ei anna iskua, jos siihen kiinnitetyllä henkilöllä on syke, tai sydän on pysähtynyt. Deffa toimii vain, jos laite tunnistaa esimerkiksi kammiovärinän.

Se ei myöskään tunnista tarvetta antaa iskua, jos samanaikaisesti henkilö, jolla on normaali syke, koskee potilasta.
Kirjaviisas loitsumestari

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4904
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tuli mieleen tämäkin poliisiksi päässyt, joka aiheutti pienimuotoisen kansainvälisen sattumuksen: https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 10&t=26013
????? ?? ??????.

ässähai
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton sivustolla on asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista aiheista.

Tämä sivuston kirjoitus on päivitetty 23.8.2020
17.3.2017
Po­lii­si­mie­hen te­ke­mäk­si epäil­lyn ri­kok­sen tut­kin­ta

Laura Sairanen, VT, OTL, kihlakunnansyyttäjä ja tutkinnanjohtaja Valtakunnansyyttäjänviraston poliisirikosten käsittely-yksikössä

Valtakunnansyyttäjänvirastossa toimii poliisirikosten käsittely-yksikkö, jonka yhtenä tärkeänä tehtävänä on päättää tutkinnan toimittamatta jättämisestä jutuissa, joissa se on ilman laajempaa selvitystä mahdollista. Paikallisissa syyttäjänvirastoissa taas toimii tehtävään erikseen määrättyjä syyttäjä-tutkinnanjohtajia, jotka osana omaa virkatyötään hoitavat myös tutkinnanjohtajan työtä itsenäisesti ja täysin toimivaltuuksin.

Poliisirikos käsitteenä on leimaava, mutta yrityksistä huolimatta parempaa ei tähän päivään mennessä valitettavasti ole keksitty. Poliisirikosten käsittely-yksikössä prosessi lähtee yleensä liikkeelle siitä, että saamme tiedon kirjatusta jutusta. Meille on yhdentekevää, onko ilmoitus kirjattu patjaan r-vai s- ilmoituksena, sillä kirjaus ei kerro tulevasta tavasta käsitellä ilmoitusta. Kirjaamismuodon päättää ilmoitusten vastaanotossa työskentelevä poliisimies, jonka tulee noudattaa patjan kirjaamisohjetta.

Ilmoitukset kannattaa kirjata huolella

Jotta pääsisimme aloittamaan prosessin jouhevasti, tulee ilmoituksesta näkyä epäillyksi ilmoitettujen henkilöiden yhteystiedot. Patjan käyttö on tässä vaiheessa sallittua, kun tarkoituksena on tarkistaa nimitiedot, tapahtumat, niiden ajat ja paikat. Hoidamme koko maan poliisirikosilmoitukset, joita tehdään noin 800-900 kappaletta vuodessa, joten ”vk Virtanen” ei luonnollisestikaan riitä kuvaamaan ilmoituksen kohteena olevaa poliisimiestä. Asianosaisjulkisuuden myötä on asiallista kirjata ilmoitukseen myös kollegan työpaikan yhteystiedot. Oikeilla yhteystiedoilla saamme päätöksen lähetettyä perille saakka.

Täydellisessä maailmassa ilmoitus olisi ohjeen mukaisesti kirjattu jokaisessa tapauksessa, mutta jos kirjauksen kanssa on ongelmia tai kysyttävää, niin meille voi aina soittaa! Jokaisessa laitoksessa on myös nimetyt poliisirikosyhdyshenkilöt, joiden tehtävänä on opastaa ja kouluttaa näissä asioissa.

On myös hyvä muistaa, että esitutkintaa ei ole vielä tässä vaiheessa päätetty aloittaa, joten ilmoituksen kohteena olevalla poliisimiehellä ei vielä ole prosessuaalista asemaa.

Miksi kirjallista selvitystä pyydetään?

Valtakunnansyyttäjänvirastossa esiselvitysvaihe käynnistyy tiedonhankinnalla. Yksikössämme työskentelevillä poliisimiehillä on käytössään poliisin eri rekisterit. Jos rekisteritiedoista selviää kaikki tarvittava, voimme tehdä kahden syyttäjä-tutkinnanjohtajan voimin päätöksen tutkinnan päättämisestä tai jutun siirtämisestä ”kentälle” syyttäjä-tutkinnanjohtajan harkittavaksi. Mikäli jotain vielä jää epäselväksi, pyydämme ilmoituksen kohteelta kirjallisen selvityksen, joka pohjautuu esitutkintalain 3 luvun 3 § 2 momenttiin.

Kirjallisen selvityksen päätarkoituksena on saada tietoomme poliisimiehen käsitys tapahtumien kulusta. Näkemykseni mukaan tämä on poliisimiehen mahdollisuus vastata ilmoituksessa esitettyihin väitteisiin. Poliisimiehellä ei vieläkään ole prosessuaalista asemaa ja hän voi vastata selvityspyyntöön harkintansa mukaan. Kirjallinen selvitys on siis vapaaehtoinen.

Vaikka asemaa ei vielä tässä vaiheessa ole määritelty, poliisimiestä muistutetaan hänen itsekriminointisuojastaan. On hyvä myös pitää mielessään, että kirjallinen selvitys on julkisuuslain pääsäännön mukaan asianosaisjulkinen. Selvityksessä ei välttämättä tarvitse ottaa kantaa siihen, katsooko olevansa syyllinen tai syytön johonkin rikokseen. Siinä voi hyvin kuvata tehtävän, sen kulun ja havainnot muiden henkilöiden tilasta ja käyttäytymisestä. Nämä seikat antavat meille usein päätöksen tekemiseen tarvittavan lisätiedon.

Rikosilmoitukset ovat laadultaan hyvin erilaisia. Joskus saamme lukea esimerkiksi että ”poliisi hakkasi ja kuristi kiinniottotilanteessa, minä en itse tehnyt mitään, nyt on mustelmia joka paikassa” tai ”vaalea poliisi seuraa poliisiautolla, johon on piirretty härän kuva”. Koska meidän on pakko perustella ratkaisumme, voi asiallinen ja riittävän kattava kirjallinen selvitys yhdessä muun tiedon kanssa nopeuttaa prosessia huomattavasti, eikä kenenkään tarvitse syyttä ”roikkua löysässä hirressä”.

Vaikka saisimme haltuumme työpaikalla hallinnolliseen menettelyyn tai eduskunnan oikeusasiamiehelle annettuja selvityksiä, emme käytä niitä ilman asianosaisien poliisimiehen suostumusta.

Jos tapauksessa jo lähtökohtaisesti on ”jutun juurta” tai korostettu oikeussuojan tarve jommankumman osapuolen kannalta, asia siirretään kentälle sen arvioimiseksi, onko esitutkinta syytä aloittaa vai ei. Epäillyn asemassa kuultavalla on enemmän oikeuksia ja esitutkinta voi antaa myös paremmat eväät vastailmoituksen tekemiselle, jos siihen on aihetta.

Tutkinta vaatii aikaa

Sekä syyttäjät että poliisi kokevat ajan kuluminen poliisirikosasioiden hoidossa usein ongelmalliseksi. Kullan arvoinen on sen syyttäjän päällikkö, joka ymmärtää juttujen tutkinnan vievän oman aikansa ja osaa ottaa sen huomioon muussa juttujaossa sekä sen tutkivan poliisin ymmärtävä esimies, jonka alaisena määrätty tutkija poliisilaitoksella on. On myös muistettava, että syyttäjä määrää tutkintatoimenpiteistä, muttei siitä, koska ja milloin ne kiireettömissä tilanteissa tulee suorittaa. Poliisien rikoksia tutkivan poliisimiehen esimiehen on turvattava myös tutkintaan tarvittava aika. Myös syyttäjän muu juttumäärä ja istuntokiireet ovat omiaan hidastamaan asioiden etenemistä.

Käsittämättömiä ovat omalta paikaltani katsottuna myös ne tilanteet, joissa tutkivan poliisimiehen kohtelu tutkittavan poliisimiehen yksikössä on mennyt täysin asiattomaksi.

Poliisirikosten tutkinta toimii tällä hetkellä pääsääntöisesti hyvin. Meillä on osaavat syyttäjä-tutkinnanjohtajat ja tutkijat. Poliisimiesten antamien kirjallisten selvitysten laatu on hyvä ja paranee entisestään.

Valtakunnansyyttäjänvirastoon voi poliisirikosasioissa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ([email protected]). Tulemme myös mielellämme kutsusta kertomaan lisää prosessista.

Sivua viimeksi päivitetty: 23.8.2020
https://www.spjl.fi/viestinta/julkaisut ... .3671.blog
Elämää etsivä Perseverance-kulkija twitterissä: "What I’ve been up to since landing, you ask?"

See Mars Like Never Before! NASA's Perseverance Rover Sends New Video and Images of the Red Planet: https://youtu.be/gYQwuYZbA6o

Sivustamulkoilija
Roger Murtaugh
Viestit: 889
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Kummisetä kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 12:17 pm
Sivustamulkoilija kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:55 am
Mistään kelarahoista en tiedä,mutta samaa mieltä siitä että melkoinen itku yhdestä kännissä riehuneesta.kyttiä en todella puolustele,mutta on toi jo ammattinakin sellainen että joutuu kuunteleen vittuilua/ottaan osumaa keskimääräisesti enemmän kuin missään muussa ammmatissa,niin tarviihan kytilläkin olla keinot rauhoittaa "asiakas".toi känni sällihän oli sielä laitoksen pihassa rynnännyt suoraan poliisien päälle kun takaovet oli avattu,eli oli aika hankala ja laittoi vastaan kunnolla.olis jättänyt ottamatta pari paukkua vähemmän niin olis osannut käyttäytyä,silloin ei poliisi sedän olis tarvinnut "hapettaa" tolla tavalla."pieniä" ylilyöntejä sattuu joka ammtialueilla.
:mrgreen:
Oliko tästä jossain videopätkää tai luotettavan silminnäkijän kertomusta vai onkohan vain kyttien keksimä tekosyy porukalla hakkaamiselle?
Sitä en tiedä onko mitään videon pätkää tästä tilanteesta,näin kuitenkin lehdessä luki,joten näin poliisi sedät ovat sanoneet ja niiden sana kuitenkin painaa aika tavalla tuola tuomio-istuimissa.totuudesta en tiedä,mutta näillä mennään.
:mrgreen:

Sivustamulkoilija
Roger Murtaugh
Viestit: 889
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Kalle-Ville kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 10:31 am
Kalle-Ville kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 9:57 am

Samoin poliiseihin heidän vapaa-ajalla kohdistettuja rikoksia ei juurikaan uutisoida sen takia, että niistä tietämättömillä ihmisillä säilyisi illuusio siitä, ettei sellaista muka tapahtuisi, vaikka tapahtuukin.
Juuri näin tuossa edellä kirjoitin lainaamassasi viestissä.
Sivustamulkoilija kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 10:19 am

miksi näitä ei uutisoitaisi?
Jos olisit lukenut viestini kunnolla, olisit havainnut jo vastauksen kysymykseesi.
No minkähän tähden ihmisillä pitäisi olla joku "illuusio" tälläisista tapauksista,ei tämä mitään taikuutta ole.
:mrgreen:

Hermione
Rico Tubbs
Viestit: 1268
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Sivustamulkoilija kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 7:39 am
Kummisetä kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 12:17 pm

Oliko tästä jossain videopätkää tai luotettavan silminnäkijän kertomusta vai onkohan vain kyttien keksimä tekosyy porukalla hakkaamiselle?
Sitä en tiedä onko mitään videon pätkää tästä tilanteesta,näin kuitenkin lehdessä luki,joten näin poliisi sedät ovat sanoneet ja niiden sana kuitenkin painaa aika tavalla tuola tuomio-istuimissa.totuudesta en tiedä,mutta näillä mennään.
:mrgreen:
Sepä tässä onkin. Sellaista tallennetta, joka näyttää tilanteen auton ovien aukaisusta, ei ilmeisesti ole. Kamera kuvaa tilaa auton edestä ja auto peittää näkyvyyden.

Paikalla olevien poliisien ammattitaidon voi ihan perustellusti kyseenalaistaa, jos heidän mielestään voimankäyttö on ollut perusteltua ja oikein mitoitettua, kun kohteena on ollut päihtynyt, poliisimiehiä pienikokoisempi ja jo valmiiksi raudoitettu mies (kädet sidottu tallenteen perusteella selän taakse).

Kaikkia paikalla olijoita olisi pitänyt esitutkinnassa kohdella epäiltyinä.

Ja se, että muut paikalla olijat eivät välittömästi puuttuneet nyrkinheiluttajan toimintaan, saattavat olla syyllistyneet rikokseen myös. Kuten joku tuossa aiemmin jo kirjoitti, oikea menettely olisi ollut tarttua nyrkinheiluttajaa olasta ja käskeä poistua tilanteesta. Tilanteeseen puuttumattomuus on sekin virkavelvollisuuden laiminlyönti.

Edit. pari typoa korjattu
Viimeksi muokannut Hermione, Ma Elo 24, 2020 10:10 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kirjaviisas loitsumestari

Korsonkonna
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Touko 20, 2020 9:58 am

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Korsonkonna »

Videossa useampi poliisi alkaa toimia äkillisesti täysin samanaikasesti ja näkyy että kiinniotettu on kääntänyt kyljelleen. Näyttää siltä että kun kaveri lasketaan patjalle naamalleen niin se heti ponkaiseen itsensä kyljelleen joka tarkoittaa sitä että mahdollistaa potkimisen. Ymmärrän täysin että tässä tilanteessa painetaan takaisin naama tonttiin ja jaloista kiinni. Yhden poliisin kolmen nopean iskun selitys kuulostaa aika keksityltä mutta hittoako minä poliisin keinoista tiedä. Ei se poliisi ainakaan näytä niiden jälkeen mitään väkivaltaa tekevän tai olevan erityisen tuohtunut. Ja jos noista iskuita henki meina lähtee niin luulis UFC:ssä suunnilleen jokaisen kuolevan.

Hermione
Rico Tubbs
Viestit: 1268
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Korsonkonna kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 9:39 am
Videossa useampi poliisi alkaa toimia äkillisesti täysin samanaikasesti ja näkyy että kiinniotettu on kääntänyt kyljelleen. Näyttää siltä että kun kaveri lasketaan patjalle naamalleen niin se heti ponkaiseen itsensä kyljelleen joka tarkoittaa sitä että mahdollistaa potkimisen. Ymmärrän täysin että tässä tilanteessa painetaan takaisin naama tonttiin ja jaloista kiinni. Yhden poliisin kolmen nopean iskun selitys kuulostaa aika keksityltä mutta hittoako minä poliisin keinoista tiedä. Ei se poliisi ainakaan näytä niiden jälkeen mitään väkivaltaa tekevän tai olevan erityisen tuohtunut. Ja jos noista iskuita henki meina lähtee niin luulis UFC:ssä suunnilleen jokaisen kuolevan.
Toisaalta naaman painaminen muovitettua patjaa vasten estää hengittämisen melko tehokkaasti. Siinä voi humalatilasta riippumatta käynnistyä ponnistelu hengityksen vapauttamiseksi.

Uhri oli tallenteestä päätellen raudoitettu myös jaloista. Miten tehokkaasti ja vaarallisesti naamalleen painettu merenneito pystyy potkimaan?
Kirjaviisas loitsumestari

Puma4493
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: La Elo 08, 2020 8:18 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Puma4493 »

Hermione kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 9:58 pm
Puma4493 kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 9:14 pm

Enhän sanonut missään vaiheessa, että olisi ollut huumeissa? Kun otit asioista selvää ottamisen esille, niin onko linkkiä johonkin, missä lekuri on vahvistanut, että pokalla olis ollut sydän pysähtynyt?

Edit1:
Mtv3 uutisista:
Valvontakameratallenteen katsoneen lääkärin mukaan videosta ei voi päätellä, missä vaiheessa mies ei enää saanut henkeä. Myöskään sitä, oliko miehen sydän jossain vaiheessa pysähdyksissä, ei voitu selvittää

--

Hyvin oot ottanut selvää, että lääkäri varmistanut sydämen pysähtyneen.
Sinulta puuttuu linkki tuohon uutiseen mistä olet kopioinut osan.

IS uutisista
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/44c6 ... 510db62884
Henki loppui

Vastustelu jatkui edelleen sellissä, missä mies painettiin voimakkaasti vasten betonilattialla ollutta muovipatjaa. Tapahtumat tallentuivat valvontakameralle. Tallenteelta näkyy, kuinka yksi poliiseista lyö humalaista nyrkillä vartaloon muiden painaessa tätä patjaa vasten.

Kesken tilanteen mies kuitenkin valahtaa elottomaksi poliisien ja vartijoiden alla.

Uhria ryhdytään välittömästi elvyttämään samalla, kun paikalle hälytetään ambulanssi. Uhrin elintoiminnat ehtivät jo hetkeksi lakata, mutta ne saadaan palautettua.

Ambulanssi kiidättää vuonna 1990 syntyneen uhrin sairaalaan.
Tapahtuman kulusta on myös useista lähteistä, myös tänne kopioituna kerrottu, että elottomalle aloitettiin paineluelvytys ja kiinnitettiin deffa, mutta deffa ei ilmoittanut iskulle olevan tarvetta.

Deffan käyttöä harjoitellaan aina hätä-EA koulutuksissa. Deffa ei anna iskua, jos siihen kiinnitetyllä henkilöllä on syke, tai sydän on pysähtynyt. Deffa toimii vain, jos laite tunnistaa esimerkiksi kammiovärinän.

Se ei myöskään tunnista tarvetta antaa iskua, jos samanaikaisesti henkilö, jolla on normaali syke, koskee potilasta.
Totta. Mikäli deffa ei ole suostunut antamaan sähköiskua, se tarkoittaa että sydän on ollut toiminnassa.

Elottomuus jos olisi ollut kyseessä, sydän olisi ollut juurikin kammiovärinässä. Ei ASY:ssä. Tämäkin jo todistaa osaltaan, että potilaalla ei ole missään vaiheessa ollut sydän pysähdyksissä. Toki potilas voi olla eloton, vaikka sydän löisikin. Tämä silloin, kun potilas ei hengitä normaalisti. Kuitenkin periaatteessa jo ilmojen mennessä pihalle joku voi sanoa menneensä elottomaksi, koska ei hengitä normaalisti hetkeen.

Hermione
Rico Tubbs
Viestit: 1268
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 11:43 am
Totta. Mikäli deffa ei ole suostunut antamaan sähköiskua, se tarkoittaa että sydän on ollut toiminnassa.
Voitko väittää näin 100% varmuudella?
Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 11:43 am
Elottomuus jos olisi ollut kyseessä, sydän olisi ollut juurikin kammiovärinässä. Ei ASY:ssä. Tämäkin jo todistaa osaltaan, että potilaalla ei ole missään vaiheessa ollut sydän pysähdyksissä. Toki potilas voi olla eloton, vaikka sydän löisikin. Tämä silloin, kun potilas ei hengitä normaalisti. Kuitenkin periaatteessa jo ilmojen mennessä pihalle joku voi sanoa menneensä elottomaksi, koska ei hengitä normaalisti hetkeen.
Näkemistäni tallenteista on leikattu pois kohta, jossa uhriin kiinnitetään deffa poliisien toimesta. Voi myös olla niin, että joku on koskenut uhriin samalla kun se analysoi iskun tarvetta. Elotonta kosketettaessa tuolloin laite tunnistaa elottomaan henkilön koskijan sydämentoiminnan. Tämä ominaisuus turvaa myös auttajat, etteivät saa itselleen tarpeetonta rytminsiirtoa.
Kirjaviisas loitsumestari

Puma4493
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: La Elo 08, 2020 8:18 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Puma4493 »

Hermione kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 11:58 am
Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 11:43 am
Totta. Mikäli deffa ei ole suostunut antamaan sähköiskua, se tarkoittaa että sydän on ollut toiminnassa.
Voitko väittää näin 100% varmuudella?
Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 11:43 am
Elottomuus jos olisi ollut kyseessä, sydän olisi ollut juurikin kammiovärinässä. Ei ASY:ssä. Tämäkin jo todistaa osaltaan, että potilaalla ei ole missään vaiheessa ollut sydän pysähdyksissä. Toki potilas voi olla eloton, vaikka sydän löisikin. Tämä silloin, kun potilas ei hengitä normaalisti. Kuitenkin periaatteessa jo ilmojen mennessä pihalle joku voi sanoa menneensä elottomaksi, koska ei hengitä normaalisti hetkeen.
Näkemistäni tallenteista on leikattu pois kohta, jossa uhriin kiinnitetään deffa poliisien toimesta. Voi myös olla niin, että joku on koskenut uhriin samalla kun se analysoi iskun tarvetta. Elotonta kosketettaessa tuolloin laite tunnistaa elottomaan henkilön koskijan sydämentoiminnan. Tämä ominaisuus turvaa myös auttajat, etteivät saa itselleen tarpeetonta rytminsiirtoa.

Laite analysoi kyllä, vaikka potilaaseen koskisi. Se myös iskee vaikka koskisi potilaaseen. Nuo sähköiskut sitten kuitataan työtapaturmiksi.

Toiseksi, miksi joku koskisi potilaaseen analysoinnin aikana? Laite sanoo kovaan ääneen: analysoidaan rytmiä, irti potilaasta. En usko että kukaan koskee potilaaseen, kun on sähköiskun vaara takaraivossa. Sen lisäksi koulutukseen kuuluu toistaa sana "irti!", eli aika puupää saa olla, ettei sitä tekisi. Analysointihan kestää ~10 sekuntia, niin siinä ehtii saada kyllä näpit irti.

Uusimmat laitteet analysoivat, vaikka antaisi paineluelvytystä samalla.

Hermione
Rico Tubbs
Viestit: 1268
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 2:39 pm


Laite analysoi kyllä, vaikka potilaaseen koskisi. Se myös iskee vaikka koskisi potilaaseen. Nuo sähköiskut sitten kuitataan työtapaturmiksi.

Saisiko tälle väitteelle jonkin uskottavan lähteen?
Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 2:39 pm
Toiseksi, miksi joku koskisi potilaaseen analysoinnin aikana? Laite sanoo kovaan ääneen: analysoidaan rytmiä, irti potilaasta. En usko että kukaan koskee potilaaseen, kun on sähköiskun vaara takaraivossa. Sen lisäksi koulutukseen kuuluu toistaa sana "irti!", eli aika puupää saa olla, ettei sitä tekisi. Analysointihan kestää ~10 sekuntia, niin siinä ehtii saada kyllä näpit irti.

Uusimmat laitteet analysoivat, vaikka antaisi paineluelvytystä samalla.
Touhu putkassa oli muutenkin sen verran kaoottisen oloista ja pienessä tilassa oli ihmisiä melko suuri määrä, että en ihmettelisi yhtään vaikka deffa olisi analysoinut henkilöön koskeneen sydäntoimintoja. Tätä tallennekohtaa ei ole julkaistu meidän siviilien nähtäville.

Siviilideffalla ei pitäisi olla mahdollista saada tahatonta tahdinsiirtoa juurikin tämän vuoksi, että se antaa iskun vain jos se tunnistaa kammiovärinän tai muun tilan, joka on mahdollista muuttaa tahdinsiirrolla.
Kirjaviisas loitsumestari

Puma4493
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: La Elo 08, 2020 8:18 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Puma4493 »

Hermione kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 5:31 pm
Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 2:39 pm


Laite analysoi kyllä, vaikka potilaaseen koskisi. Se myös iskee vaikka koskisi potilaaseen. Nuo sähköiskut sitten kuitataan työtapaturmiksi.

Saisiko tälle väitteelle jonkin uskottavan lähteen?
Puma4493 kirjoitti:
Ma Elo 24, 2020 2:39 pm
Toiseksi, miksi joku koskisi potilaaseen analysoinnin aikana? Laite sanoo kovaan ääneen: analysoidaan rytmiä, irti potilaasta. En usko että kukaan koskee potilaaseen, kun on sähköiskun vaara takaraivossa. Sen lisäksi koulutukseen kuuluu toistaa sana "irti!", eli aika puupää saa olla, ettei sitä tekisi. Analysointihan kestää ~10 sekuntia, niin siinä ehtii saada kyllä näpit irti.

Uusimmat laitteet analysoivat, vaikka antaisi paineluelvytystä samalla.
Touhu putkassa oli muutenkin sen verran kaoottisen oloista ja pienessä tilassa oli ihmisiä melko suuri määrä, että en ihmettelisi yhtään vaikka deffa olisi analysoinut henkilöön koskeneen sydäntoimintoja. Tätä tallennekohtaa ei ole julkaistu meidän siviilien nähtäville.

Siviilideffalla ei pitäisi olla mahdollista saada tahatonta tahdinsiirtoa juurikin tämän vuoksi, että se antaa iskun vain jos se tunnistaa kammiovärinän tai muun tilan, joka on mahdollista muuttaa tahdinsiirrolla.
Noh, onko sulla lähdettä, jossa todetaan että noin ei olisi? Perustan tietoni muutamaan sataan käyttö- ja koulutuskertaan, joita olen pitänyt työssäni. Deffassa olevat 2 lätkää analysoivat niiden välissä olevaa sydäntä. Sillä ei ole mitään merkitystä jos jonkun sormi osuu potilaan perseeseen, tai edes rintaan.

Syy miksi deffa käskee irti potilaasta, on se, että deffat ei pääsääntöisesti, aivan uusimpia ja kalleimpia mukaanluettuna pysty analysoimaan kun potilasta elvytetään.

Kaoottisuudesta olen täysin samaa mieltä. Uskoisin silti, että koulutetut kaverit ymmärtävät ottaa näpit irti potilaasta kun deffa käskee. Vähän samalla tavalla, kuin ampumaradalla / muissa vaarallisissa harjoituksissa hommat loppuu kun joku ilmoittaa tosivaara! Tms.

Joka tapauksessa, en usko, että sydän olisi ollut pysähtynyt. Oikeastaan voisin lyödä vetoa siitä ja isolla.

Tämähän ei poista sitä tosiasiaa, että poliisi on toiminut väärin tilanteessa ja hänen kuuluukin vastata teoistaan. Otin vain kantaa tähän itkupetteriin alunperin.

Vastaa Viestiin