Asap Rockyn keikat Tukholma ja Helsinki; pahoinpitelyjä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3902
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja damfin » Ke Heinä 17, 2019 7:44 am

Nyt kyllä täytyy nostaa hattua ruotsalaisille tämän tapauksen hoidosta, kun yleensähän tämäntyyppiset artistit ovat vain innoissaan ja saavat lisää mainetta kun pääsevät julkaisemaan pidätyskuvia ja lehtien etusivuilla kirjoitetaan heidän riehumisistaan, eli sakkorangaistukset ja päivän tai kaksi kestävät pidätykset eivät heitä haittaa tai pelota pätkääkään.
Yleensähän tuon kaltaisissa tapauksissa näitä "tähtiä" ja julkkiksia ei uskalleta pitää pidätettyinä kuin sen päivän korkeintaan, mutta ruotsalaiset näyttävät keksineenkin keinon joka oikeasti tuntuu rangaistuksena kovemmalta kuin mitkään sakot tai käräjille joutumiset ja ehdonalaiset.
Nimittäin tuo muutaman viikon jatkunut tutkintavankeus alkaa jo gangstan päässä tuntumaan, ja keikkoja peruuntuu ihan miestä ja managereitaan vituttavaa tahtia eli veikkaan että rangaistuksena tuo tutkintavankeus on asapille kovempi kuin mitkään sakot tai nuhtelut.

Itse tekoon ja siihen mistä se mahtoi alkaa en ota kantaa, mutta aloitti kumpi tahansa niin maassa makaavaa ei potkita ja hakata, se on raukkamaista ja juuri näiden tiettyjen porukoiden tapaista.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Averell
Neuvoja-Jack
Viestit: 262
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Averell » Ke Heinä 17, 2019 8:20 am

Komppaan, ihmeen suoraselkeäisesti viranomaiset lähettävät selkeän viestin erään "genren" edustajille siitä kuinka käyttäydytään! Hieno juttu ja toden totta, rangaistuksena tämä on paljon tehokkaampi kuin uskoisikaan koska keikkojen peruminen omien töppäilyiden vuoksi on artistille todella paha juttu.

Toisaalta saahan gangsta paljon empiiristä kokemusta ja sitä kautta aiheita esittämälleen taiteelle.

Svimba
Neuvoja-Jack
Viestit: 260
Liittynyt: Pe Maalis 30, 2018 4:54 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Svimba » Ke Heinä 17, 2019 10:36 am

Ruozi on kamala poliisivaltio! Snoop dog ei enää ikinä mene sinne uudestaan.
Malmössä palaa autot ja kranaatit lentää eikä ketään pidätetä.
jee, MV-LEHTI on taas hengissä!!

Svimba
Neuvoja-Jack
Viestit: 260
Liittynyt: Pe Maalis 30, 2018 4:54 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Svimba » Ke Heinä 17, 2019 11:05 am

Lisään vielä et kaupassa ei myydä muuta kuin jotain fuckin kakkos kaljaa, jos haluat kolmosta joutuu menee jonnekin alkoon.
Feministejä ja homoja aivan vitusti. Sekä matuja.
Kyllä on valkosella hetero miehellä vaikeeta! Eikös muuten huoraaminenki ole siellä kiellettyä?
jee, MV-LEHTI on taas hengissä!!

Väkivallantarkastaja
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 901
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Ke Heinä 17, 2019 5:01 pm

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006176321.html
Tukholmalaisessa vankilassa istuva Asap Rocky on palkannut avukseen pr-toimiston, mitä pidetään Ruotsissa ennenkuulumattomana: Myös Kuninkaanlinnaan on vedottu

AMERIKKALAISEN rap-artistin Asap Rockyn vangitseminen Tukholmassa on herättänyt voimakkaita reaktioita niin Ruotsissa kuin ulkomaillakin.

Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, pidätettiin Tukholmassa heinäkuun alussa epäiltynä pahoinpitelystä.

Viimeisin vaihe tapauksessa on se, että Mayersin tiimi Yhdysvalloissa on palkannut ruotsalaisen Assefa Communication pr-toimiston, kertoo Dagens Nyheter.

Toimiston perustaja Lili Assefa kertoo, ettei toimisto ole ollut yhteydessä itse artistiin. Assefa Communication hoitaa nyt Mayersin mediasuhteita ja selittää Mayersin Yhdysvalloissa olevalle manageritiimille, mitä Ruotsissa tapahtuu. Assefan mukaan kansainväliset journalistit soittavat jatkuvasti ja kyselevät tapauksesta.

RUOTSIN asianajajaliiton pääsihteeri Anne Ramberg kertoo Dagens Nyheterille, ettei ole ennen kohdannut vastaavaa tilannetta, jossa pr-toimisto olisi kytketty oikeusprosessiin.

Ramberg uskoo, että kansainvälinen paine ja julkisuus voivat vaikuttaa käsittelyn nopeuteen, mutta hän ei usko sen vaikuttavan syyttäjän päätökseen.

TAPAUKSEEN on kytkeytynyt nyt myös diplomaattikunta. Yhdysvaltain entinen Ruotsin-suurlähettiläs Mark Brzezinski otti kantaa tilanteeseen viime viikolla. Hän otti yhteyttä Ruotsin ulkoministeriöön, Ruotsin Washingtonin-suurlähettilääseen ja jopa kuninkaallisiin ja kehotti vapauttamaan Mayersin.

”Tapauksen käsittely vahingoittaa Ruotsin mainetta”, entinen suurlähettiläs kertoi DN: lle.

Ulkoministeri Margot Wallström on ilmoittanut vastaavansa Mark Brzezinskille kirjeellä. ”Minun on vastattava hänelle, että meillä on itsenäinen oikeusjärjestelmä. Meille ministereille on kiellettyä mennä ja vaatia ottamaan ihminen vankilasta – tai mitä meidän nyt kuvitellaankin tekevän”, hän sanoi Dagens Nyheterille.

Politico-lehden mukaan myös Yhdysvaltain ulkoministeriö seuraa tilannetta. Ministeriön edustajan mukaan he toivovat, että Ruotsin hallitus käsittelee Yhdysvaltain kansalaisen tapausta oikeudenmukaisesti ja että Asap Rocky pääsee pian jatkamaan kiertuettaan.

Yhdysvaltalainen kansalaisoikeusaktivisti Al Sharpton on kehottanut Yhdysvaltain ulkoministeriötä puuttumaan tilanteeseen. Hän on myös sanonut haluavansa tavata vangitun Mayersin.

Mayers istuu Tukholmassa Kronobergin vankilassa. Siellä hän saa kommunikoida ulkomaailman kanssa; hän saa esimerkiksi soittaa puheluita ja ottaa vastaan vieraita.

MAYERSIA syytetään pahoinpitelystä, jota edelsi riita rikkoutuneista kuulokkeista.

Tapahtumat saivat alkunsa Tukholmassa 30. kesäkuuta, jonne Mayers oli saapunut keikalle osana Euroopan-kiertuettaan.

Kaksi nuorta oli seurannut Mayersia ja tämän seuruetta Tukholman keskustassa. Kaksikko syytti Mayersia toisen nuoren kuulokkeiden rikkomisesta, ja myöhemmin tilanne yltyi riidaksi.

Ruotsalaislehti Aftonbladet julkaisi pahoinpitelystä videon, jolla näkyi, kuinka Mayers heitti toisen nuorista väkivaltaisesti maahan. Lisäksi Mayers löi uhriaan.

Mayers puolestaan julkaisi tapahtumasta videon omalla sosiaalisen median tilillään. Mayersin mukaan Instagramiin ladatulla videolla näkyivät pahoinpitelyä edeltäneet tapahtumat.

MYÖHEMMIN Mayers pidätettiin epäiltynä pahoinpitelystä. Hänet vangittiin ja määrättiin maastapoistumiskieltoon tapauksensa käsittelyn ajaksi.

Räppärin oli pakko perua useita keikkojaan muun muassa Norjassa, Puolassa, Irlannissa, Britanniassa ja Venäjällä. Suomeen Mayersin on tarkoitus saapua elokuussa Tampereella järjestettäville Blockfest-festivaaleille.

Artistin pidättäminen on saanut paljon huomiota kansainvälisesti. Räppärin manageri John Ehmann jakoi viime viikolla Instagram-tilillään #JusticeForRocky-adressin, jossa vaaditaan Mayersin vapauttamista.

Monet julkisuudenhenkilöt ovat ottaneet kantaa tapaukseen. Useat räppärit ovat sanoneet boikotoivansa Ruotsia tapauksen takia. Boikottia vaativien artistien joukossa ovat muun muassa Tyler, the Creator, Travis Scott ja Schoolboy Q.

Viikonloppuna 100 000 fania vaati yhteen ääneen Asap Rockyn vapauttamista hänen kollegansa Asap Fergin keikalla. Lisäksi 600 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan räppärin vapauttamista.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2727
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » To Heinä 18, 2019 11:32 pm

Onko pahoinpitelystä videokuvaa?

Tää on hyvin omituinen tapaus. Useampi afgaani alkoi seuraamaan ja oliko taustalla naisten ahdistelua. Sen jälkeen tapahtui pahoonpitely. Vika on yritetty laittaa räppärin syyksi. Varsinkin Ruotsin viranomaisten toiminta herättää ihmetystä.

JosefMengele

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Pe Heinä 19, 2019 3:43 pm

Rap pelle pysyy vangittuna Ruotsissa

Artistia epäillään pahoinpitelystä.
Tukholman käräjäoikeus on päättänyt, että amerikkalainen rap-artisti Asap Rocky eli Rakim Mayers pysyy vangittuna vielä viikon. Syyttäjä Daniel Suneson on pyytänyt pidätyksen jatkamista ensi torstaihin asti. Sunesonin mukaan epäillyn pahoinpitelyn tutkinta vaatii vielä lisäaikaa.

Kohua herättänyt tapaus on nostattanut Yhdysvalloissa julkkisvetoisen solidaarisuusliikkeen. Muun muassa tosi-tv-tähti Kim Kardashian on vedonnut Valkoiseen taloon, jotta se vaatisi 30-vuotiaan artistin vapauttamista. Asap Rocky pidätettiin Tukholmassa puhjenneen katutappelun jälkeen.

Asap Rockyn on määrä esiintyä elokuussa Tampereen Blockfestilla.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006178441.html

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Pe Heinä 19, 2019 4:07 pm

Oikein Kim Kardashian siellä ajatteli ison perseensä antavan krediittiä sen verran että valkoinen talo ottaisi hänet vakavasti. Eiköhän tästä tälle puhelaulajalle tullut kuitenkin jo keikkapalkkiomenetysten myötä aika hyvät sanktiot.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3178
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Heinä 20, 2019 8:17 pm

Trump lupasi maksaa itse Ruotsissa pidätetyn räppäri Asap Rockyn takuut, Stefan Löfvenin mukaan hallitus ei aio puuttua asiaan

Ruotsin oikeuslaitoksessa ei ole kuitenkaan käytössä takuujärjestelmää.

Julkaistu: 19.7. 15:40 , Päivitetty: 20.7. 19:13

YHDYSVALTAIN presidentti Donald Trump kertoi lauantaina keskustelleensa Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin kanssa Ruotsissa pidätetyn hiphop-artistin Asap Rockyn eli Rakim Mayersin tilanteesta.

”Minulla oli juuri erittäin hyvä puhelu Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kanssa, joka vakuutti, että Yhdysvaltain kansalaista Asap Rockya kohdellaan hyvin”, Trump kirjoitti Twitterissä.

Trump kertoi puolestaan vakuuttaneensa Löfvenille, ettei artisti aio paeta. Lisäksi Trump tarjoutui henkilökohtaisesti maksamaan Mayersin takuut.

Ruotsin oikeuslaitoksessa ei ole kuitenkaan käytössä takuujärjestelmää, jonka avulla epäilty voisi välttää esimerkiksi tutkintavankeuden määrättyä rahasummaa vastaan.

”Sovimme keskustelevamme asiasta uudestaan 48 tunnin kuluessa”, Trump jatkoi toisessa twiitissä.
Trump kertoi Reutersin mukaan perjantaina, ettei tunne Mayersia henkilökohtaisesti, mutta että monet ”afroamerikkalaisen yhteisön jäsenet” ovat lähestyneet häntä pyytäen apua.

SANOMALEHTI Aftonbladetin mukaan Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kommentoi asiaa sanomalla, että Ruotsissa kaikki ovat yhdenvertaisia lain edessä, myös ulkomaalaiset. Hänen mukaansa on selvää, ettei Ruotsin hallitus aio puuttua asiaan.

”Ruotsin hallitus ei voi eikä yritä vaikuttaa syyttäjiin tai tuomioistuimiin”, pääministeri Löfven kommentoi ruotsalaiselle uutistoimistolle TT:lle Aftonbladetin mukaan.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on kommentoinut aiemmin aiheesta käytyä keskustelua ja todennut luottavansa ruotsalaiseen oikeuslaitokseen täysin.

”Meillä on itsenäinen oikeuslaitos. Ministerit eivät saa sekaantua asiaan ja kertoa mielipiteitä ja ottaa ihmisiä pois vankeudesta”, Wallström kommentoi Dagens Nyheterille.

ARTISTIN tutkintavankeus jatkuu syyttäjän vaatimusten mukaisesti, kertoivat muun muassa Dagens Nyheter ja kansainväliset uutistoimistot. Asiasta päätti Tukholman käräjäoikeus perjantaina iltapäivällä.

Uusi määräaika syytteiden nostamiseksi on 25. heinäkuuta. Siihen mennessä esitutkinta pitäisi saada valmiiksi.

Mayersin asianajaja Slobodan Jovicic kertoi tiedotustilaisuudessa olevansa ratkaisuun pettynyt. Vangitsemisen jatkaminen estää artistia tekemästä työtään, Jovicic sanoi. Hän esiintyi tiedotustilaisuudessa varmana siitä, että Mayersin syytteet hylätään ja tämän todetaan syyllistyneen vain itsepuolustukseen.

Amerikkalainen Mayers on ollut Tukholmassa vangittuna 5. heinäkuuta lähtien. Syyttäjä on vaatinut vangitsemisen jatkamista epäillyn pakenemisen estämiseksi.

Jovicicin mukaan huoli on aiheeton. Pakenemalla Mayers vaarantaisi mahdollisuutensa vierailla Euroopassa myöhemmin.

TAPAUS on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta.

Räppärin kotimaassa Mayersin vapauttamista on vaatinut Trumpin lisäksi yhä laajempi joukko ihmisiä. Julkisuuden henkilöt ja poliitikot ovat peränneet toimia Yhdysvaltain hallinnolta.

Jo perjantaina tabloid-media TMZ kertoi, että Kanye West olisi pyytänyt Mayersin tilanteesta kuultuaan vaimoaan eli tosi-tv-tähteä ja somevaikuttajaa Kim Kardashian Westiä puhumaan asiasta Trumpin neuvonantajalle Jared Kushnerille. Tämän väitetään kertoneen asiasta presidentille.

Yhdysvaltalaismedia raportoi, että Kardashian on ollut yhteydessä Valkoiseen taloon tapaukseen liittyen. Hän jakoi TMZ:n artikkelin Twitter-kanavallaan kiittäen Kushnerin ja Trumpin ohella ulkoministeri Mike Pompeota ja ”muita osallistuneita” pyrkimyksistään Asap Rockyn vapauttamiseksi.

TOIMIA räppärin vapauttamiseksi ovat Yhdysvalloissa vaatineet myös kongressiedustajat.

Washington Post kertoi keskiviikkona Adriano Espaillatin, Hakeem Jeffriesin, André Carsonin ja Joaquin Castron pitämästä tiedostustilaisuudesta, jossa he vaativat räppärin ja hänen kahden seuralaisensa vapauttamista.

Espaillat sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan matkustavan Ruotsiin perjantaina. New Yorkin 13. vaalipiiriä eli myös Mayersin kotiseutua edustavan Espaillatin mielestä hallinnon toimet eivät kuitenkaan ole riittäviä.

Hän ja muut tiedotustilaisuudessa esiintyneet edustajat toivovat erityisesti ulkoministeri Mike Pompeon puhuvan Mayersin puolesta.

AIEMMIN suuri joukko räppärin faneja ja julkisuuden henkilöitä on vaatinut Mayersin vapauttamista vankilasta. Mayersin managerin Instagramissa jakama #JusticeForRocky-adressi on kerännyt yli 600 000 allekirjoitusta. Monet artistit, kuten Tyler the Creator, Post Malone, Justin Bieber ja Nicki Minaj ovat osoittaneet tukeaan vangitulle räppärille sosiaalisessa mediassa.
”Tarvitsemme aikaa ensi viikon torstaihin, jotta alustava tutkinta saadaan päätökseen.”, sanoi syyttäjä Daniel Suneson perjantain lehdistötiedotteessa Dagens Nyheterin mukaan.

PIDÄTYKSEN taustalla on Tukholmassa 30. kesäkuuta tapahtunut välikohtaus. Tällöin räppärin seuruetta seurasi kaksi tukholmalaismiestä, jotka syyttivät Mayersia kuulokkeidensa rikkomisesta. Tilanne päättyi väkivaltaisesti. Mayersin lisäksi pidätettynä on kaksi ihmistä.

Räppäri jakoi Instagram-tilillään videoita, joissa väittää miesten lyöneen turvamiestään kuulokkeilla ja sitten seuranneen heitä.
Videolle on kuitenkin tallentunut tilanteen väkivaltainen loppu. Mayersin nähtiin videolla heittävän toisista miehistä maahan ja lyövän häntä vielä sen jälkeen.

Artistin edustajien ja fanien mukaan räppäri käytti tapauksessa vain itsepuolustusta.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006178490.html

Avatar
Taakibörsta
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 155
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta » La Heinä 20, 2019 10:53 pm

Itsellä tulee mieleen että pahoinpitelyn uhri on ollut ulkomaalais taustainen eikä kanta ruotsalainen, jolloin asiaan astuvat ns. "koventamis" perusteet. Monelle täällä palstalla olijalle ei ole tuttuja ruotsissa voimassa olevat lait "ulkomaalaisiin" kohdistuneet rikokset. Se on AINA koventamis peruste vaikka kyseesä olisi ulkomaalainen tai aivan kuka tahansa tekijä joka ei ole ruotsalainen maahanmuuttaja.
Sinällänsä jännäää että Trump on myös ottanut yhteyttä ruotsin pääministeriin, mutta lait on lakeja.

SOL-palvelut
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: La Heinä 20, 2019 6:08 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja SOL-palvelut » Su Heinä 21, 2019 12:23 pm

Taakibörsta kirjoitti:Itsellä tulee mieleen että pahoinpitelyn uhri on ollut ulkomaalais taustainen eikä kanta ruotsalainen, jolloin asiaan astuvat ns. "koventamis" perusteet. Monelle täällä palstalla olijalle ei ole tuttuja ruotsissa voimassa olevat lait "ulkomaalaisiin" kohdistuneet rikokset. Se on AINA koventamis peruste vaikka kyseesä olisi ulkomaalainen tai aivan kuka tahansa tekijä joka ei ole ruotsalainen maahanmuuttaja.
Sinällänsä jännäää että Trump on myös ottanut yhteyttä ruotsin pääministeriin, mutta lait on lakeja.
Trump kiillottaa tupeetaan, kun vaalit lähestyy. Hänet nähdään rasismin ilmentymänä niin tässä on hyvä kiilotella kaljua. Tuskinpa Trumpia muuten kiinnostaa joku Lil Rocky x Muslimaanot x putkassa.

Avatar
reijoreipas
Nikke Knattertton
Viestit: 862
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja reijoreipas » Pe Heinä 26, 2019 4:42 pm

Tuolla tämän tapauksen tutkinta-aineistoa.

https://ylilauta.org/sekalainen/104091350

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5035
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Heinä 26, 2019 5:26 pm

Näköjään amerikkalaisistakin tämä ASAP-juttu on vitsikäs: https://youtu.be/IuwoJ30BwCI

Anoteus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 162
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Anoteus » Pe Heinä 26, 2019 5:35 pm

Nyt ruotsi tarvitsisi vielä darin kielen viralliseksi, niin ei tarvi tulkkeja. 3 vitun vuotta ruotsissa ja ei viitsi opetella edes kieltä, kertoo kyllä kaiken tapauksesta. Toivottavasti routsi käyttää nyt teknologiaansa ja kaivaa todisteita molempien älylaitteista

Avatar
Villeri
Helen Mirren
Viestit: 1426
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Maailmankuulu artisti pahoinpiteli henkilön Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Villeri » Pe Heinä 26, 2019 6:25 pm

Teko ja kopitus eivät nyt oikein kohtaa. Hieman on nyrkkeilty - ja ukko koppiin viikkokausiksi! Johan sellit täyttyisivät pelkästään Ruotsin-risteilijöistä, jos noin alhaisilla kriteereillä mentäisiin muulloinkin.

Vastaa Viestiin