Kahta poliisia ammuttiin Porvoossa 25.8.2019

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Postman
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:28 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Postman »

Mun mielestä nää teoriat, että tarkoitus oli jäädä kiinni ja päätyä vankilaan on ihan naurettavia. Miksi ne olis kaksi kuukautta siellä asunu jos tarkoitus oli vaan ammuskella poliiseja ja jäädä kiinni? Entä sitten tämä takaa-ajo, eikö olis ollu helpompaa vaan piileskellä paikallisella majoituksella ja jäädä sieltä kiinni?

Ja sitten vielä syy tähän haluun jäädä kiinni, turvapaikka vankilassa, huhhuh sentään,

Avatar
Raven7.62
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 »

Mickey kirjoitti:Olisiko Isis ottanut vastuun, jos veljekset olisivat onnistuneet murhata Poliisit?
Olis. Ja paljon olisivatkin maksaneet tän luokan toilailuista nimiinsä. Tosin... ketäänhän ei ole yritetty tappaa joten puoliteihin jäisi isiksen ceeveessä tämä..

McGonen
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:38 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja McGonen »

Isän haastattelu Hesarissa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006223716.html
Millaisia ovat Richard ja Raymond Granholm? Porvoon poliisiampumisista epäiltyjen veljesten isä kertoo HS:lle pojistaan ja epäuskon täyttämästä viikosta

”Olen kiittänyt suomalaista poliisia siitä, että he eivät ampuneet poikia kuoliaaksi”, sanoo poliisien murhan yrityksistä epäiltyjen veljesten isä HS:n haastattelussa.

”Teko on täysin järjetön, eikä sitä voi ymmärtää”, poliisien murhan yrityksistä todennäköisin syin epäiltynä vangittujen veljesten isä Paul Murphy sanoo HS:n haastattelussa.

Alma Onali HS
Julkaistu: 31.8. 22:08 , Päivitetty: 31.8. 22:14
TUKHOLMA

VIIME maanantaina Paul Murphy, 59, oli viettämässä syntymäpäiviään Tukholmassa ystävänsä luona, kun tieto tuli. Hänen kaksi poikaansa olivat ampuneet poliiseja Porvoossa, ja heidät oli otettu kiinni.

Torstaina Murphyn pojat vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhan yrityksestä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Richard Nicholas Granholm, 30, ja Raymond Anthony Granholm, 25, yrittivät murhata kaksi poliisia Porvoon Ölstensissä sijaitsevalla teollisuusalueella.

Viikko on ollut perheelle raskas. Vanhemmat ovat šokissa. Veljesten isosisko on pois tolaltaan. Hammarbyhöjdenissä sijaitsevan talon ympärillä on pyörinyt mediaa koko viikon, ovikello on soinut jatkuvasti.

”Kaikki on mennyt sumussa. Ei olla oikein haluttu ulos lähteä. Pojat ovat tehneet mitä ovat tehneet, emmekä me voi sille mitään. Olemme hirveän pahoillamme ja šokissa, mutta kumpikaan meistä ei voi vaikuttaa ­asiaan”, Murphy kertoo HS:lle.

Perheen 90-vuotias porvoolainen isoäiti järkyttyi uutisista niin pahoin, että hän sai sydänkohtauksen. Isoäiti on nyt päässyt sairaalasta, Murphy kertoo.

Hän haluaa esiintyä taiteilijanimellään suojellakseen sukulaisiaan.

Vanhemmat eivät ole vastanneet ystävien ja sukulaisten soittoihin, koska se olisi vain samojen asioiden päivittelyä puhelusta toiseen.

”Ei me jakseta toistaa sitä samaa kasettia, koska me emme tiedä asiasta mitään.”

HÄN on suostunut tapaamaan HS:n tukholmalaisessa kahvilassa, koska poikien taustoista liikkuu paljon huhuja. Joihinkin niistä isä osaa ottaa kantaa.

Sitten on kysymyksiä, joihin vanhemmatkaan eivät osaa vastata. Koko Suomi etsii nyt kuumeisesti selitystä veljesten teoille, joille ei tunnu löytyvän järkevää syytä.

”Se on tuhannen taalan kysymys, eikä meiltä löydy siitä vastausta. Teko on täysin järjetön, eikä sitä voi mitenkään ymmärtää”, Murphy sanoo.


Paul Murphy on kirjoittanut useita kirjoja, joissa hän on käsitellyt muun muassa poliisin ja turvallisuusalan ammattilaisten työskentelyä. Perheen ystäväpiiriin kuuluu poliiseja, ja se on yksi syy lisää, miksi poikien teko tuntuu niin käsittämättömältä.

ISÄ ON puhuessaan rauhallinen, katsoo silmiin, on selvästi ymmällään kaikesta.

Vanhempien tietoon ei ollut ennen viime sunnuntaita tullut mitään, mikä olisi antanut heille huolen aihetta. Ei ainakaan tässä mittakaavassa.

Toisaalta pojista ei ole kuulunut mitään yli puoleen vuoteen.

Isä on viimeksi nähnyt heidät uudenvuoden tienoilla. Äidilleen he ovat välillä lähettäneet tekstiviestejä, ja vanhemmat tiesivät, että pojat ovat olleet kesällä Porvoossa rakennustöissä.

On tavallista, että aikuiset lapset eivät soittele vanhemmilleen joka viikko, Murphy sanoo. Perheessä on totuttu siihen, että lapset tulevat ja menevät sen mukaan, miten omassa elämässä menee. Nuorempi poika on pitänyt enemmän yhteyttä kuin vanhempi.

”He ovat jo nuoresta pitäen löytäneet tyttöystäviä ja asuneet milloin missäkin. Välillä tulee ero, ja sitten he tulevat hetkeksi meille asumaan”, Murphy kuvailee. ”Kyllä mä ymmärrän, että eivät aikuiset miehet koko ajan kotiin soittele. Eikä tullut mieleen soitella perään, yleensä he ovat soitelleet.”

Omia välejään poikiin Murphy kuvailee hyviksi, ainakin siihen asti, kun pojat asuivat kotona. Vanhin poika Richard on vielä viimeisten kahden vuoden aikana asunut välillä vanhempien luona, välillä taas jossain tyttöystävän luona.

”Tähän asti on ollut hyvät välit poikien kanssa, vaikka nyt kun ei olla oltu tekemisissä, niin en tiedä mitä siellä ajatellaan.”

Murphy on tietoinen vanhemman pojan rötöksistä. Richard Granholm on tuomittu 2010-luvun aikana Ruotsissa kortitta ajamisesta, päihtyneenä ajamisesta, dopingrikoksista ja virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta. Hän on saanut myös lähestymiskiellon tyttöystäväänsä kohtaan.

Hänen mielestään mikään poikien aiemmassa käytöksessä tai historiassa viranomaisten kanssa ei kuitenkaan kieli siitä, että he olisivat olleet valmiita viime viikonloppuna tekemiinsä rikoksiin.

”Koko lapsuuden ja nuoruuden aikana ei ole tullut vastaan sellaista, että pojat olisivat tehneet jotain rikollista.”

Miesten tekojen on spekuloitu kuuluvan järjestäytyneen rikollisuuden piiriin. Siihen isä ei jaksa uskoa.

”Olisin huomannut, jos jompikumpi olisi mukana jossain jengissä. Me ollaan nykyaikaisia vanhempia, jotka pysyvät perillä asioista.”

Nettifoorumien palstoilla ja median artikkeleissa on spekuloitu, voisiko kyse olla vihasta virkavaltaa vastaan. Sitäkään isä ei usko.

”Päinvastoin, pojat ovat aina arvostaneet poliiseja.”

MURPHY ja hänen vaimonsa ovat syntyisin Helsingistä mutta viettäneet nuoruutensa Porvoossa.

Murphy ei löydä kotielämästä syitä sille, miksi hänen lapsensa ovat joutuneet huonoille teille. Kasvatus on ollut jämptiä ja kuri tiukkaa.

”Vaimo on erittäin pedantti, ja pitänyt aina kodin ja lapset järjestyksessä. Sanoisin jopa, että lapset ovat hieman pilalle hemmoteltuja, ovat aina saaneet sen mitä haluavat”, hän sanoo.

”Sehän tästä tekeekin vielä hirveämpää. Jos he olisivat jotain kaltoinkohdeltuja hamppeja kadulta, joilla on ikävä menneisyys, niin voisi ymmärtää, että kyseessä on jokin vihanpurkaus. Mutta tässä ei ole kyse siitä.”

KAIKKI perheen lapset ovat syntyneet Ruotsissa, missä he ovat myös asuneet suurimman osan elämästään. Esikoinen syntyi 1987 ja nuorin vuonna 1994. Lapset kävivät koulua ruotsinkielellä Skarpnäckissä.

Vuonna 2001 perhe asui muutaman kuukauden Espanjassa. Lapset laitettiin suomenkieliseen kouluun, mistä ei oikein tullut mitään. Lapset eivät tuolloin osanneet suomea.

”Minä olen puhunut heille suomea, ja he ovat vastanneet ruotsiksi. Pojat ovat oppineet suomen vanhempana. He osaavat puhua niin, että siitä saa selvän, mutta eivät he ymmärrä puoliakaan. Siksi tulkkiakin on oikeudessa varmasti tarvittu.”

Vuonna 2002 perhe muutti Porvooseen. Suomessa on parhaat koulut, mutta ystävät ja elämänpiiri olivat jo muotoutuneet Tukholmaan. Perhe muutti takaisin jo 2003. Sen jälkeen perhe on aina asunut Ruotsissa.

Veljeksiä hän kuvailee temperamentiltaan toistensa vastakohdiksi. Vanhempi, Richard, on aina ollut villi ja vilkas.

Nuorempi, Raymond, on isän kuvauksen mukaan rauhallinen, mietteliäs ja kiltti. Häntä isä kuvailee taiteellisesti lahjakkaaksi, kovaksi piirtäjäksi.

13-vuotiaana Raymond kuvasi ja ohjasi lyhytelokuvan. Se oli gangsterifilmi, jossa Raymond itse näytteli poliisia. Molemmat ovat kovia urheilemaan, ja musikaalisia he ovat myös.

Opiskelu on ollut veljeksillä vaikeaa, koska heillä on isän mukaan vaikea lukihäiriö. Molemmat miehet ovat työskennelleet rakennusalalla. Vanhempi veljeksistä on tehnyt myös töitä ovimiehenä.

”He tsemppasivat kovaa, kävivät peruskoulun. Molemmat ovat sellaisia, että kun he keskittyvät, he tekevät asiat hyvin. Täsmällisiä ja siistejä.”

VELJEKSET on kevään aikana nähty aina kahdestaan kulkemassa. Tämä on isän mukaan uudempi ilmiö. Ikäero on yleensä johtanut siihen, että pojilla on ollut omat kaveripiirit. Yhdessä on käyty treenaamassa ja lenkillä. ”Kumpikaan ei juo alkoholia, paitsi todella harvoin.”

Vanhempi veli on jäänyt kiinni siitä, että hänellä on ollut kokaiinia ja steroideja veressä.

”Ikävä kyllä se on täällä yleinen käytäntö, että nuoret kundit alkavat käyttää hormoneja heti, kun he aloittavat treenaamisen.”

Nuorempi veljes oli erään tytön kanssa vuosikausia yhdessä, kunnes tyttöystävä jätti tämän ja lähti sellaisen kaverin matkaan, joka käytti huumeita ja pyöri muutenkin rikollisissa piireissä, isä väittää.

”Raymond kävi vain salilla ja oli kotona, ja se oli sille tytölle liian tylsää. On vaikea ajatella, että tällainen kaveri lähtee tämmöisiin hommiin.”

Se, miksi rikokset tapahtuivat Porvoossa, on sekin mysteeri. Perheellä on siellä paljon ystäviä ja sukulaisia. Pojat ovat isän käsityksen mukaan aina olleet ylpeitä suomalaisista juuristaan.

Jos kaikissa asioissa pitää nähdä jotain hyvää, niin tässäkin sellaista löytyy. Kukaan ei ole kuollut.

Myös veljesten pakomatka olisi voinut päättyä toisin. Poliisia kohti aseilla räiskivät, 200 kilometriä tunnissa pakenevat epäillyt olisi monessa maassa voitu kylmästi pysäyttää luodeilla.

”Olen kiittänyt suomalaista poliisia siitä, että he eivät ampuneet poikia kuoliaaksi.”

ISÄ ei vielä tiedä, miten hän tulevaisuudessa suhtautuu poikiinsa. Se riippuu siitä, mitä poliisin tutkinnasta selviää.

”Olen miettinyt sitä, että millaista se on sitten, kun tapaamme poikien kanssa perheen kesken. Kuinka kova paikka se on niille kertoa mulle, mistä on kyse. En osaa vastata siihen.”

Vastaukset suuriin kysymyksiin jäävät vielä pimentoon. Ne toivottavasti selviävät, kun tutkinta valmistuu.

Lopullisen totuuden tietävät vain veljekset itse.

maxi
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja maxi »

Postman kirjoitti:Mun mielestä nää teoriat, että tarkoitus oli jäädä kiinni ja päätyä vankilaan on ihan naurettavia. Miksi ne olis kaksi kuukautta siellä asunu jos tarkoitus oli vaan ammuskella poliiseja ja jäädä kiinni? Entä sitten tämä takaa-ajo, eikö olis ollu helpompaa vaan piileskellä paikallisella majoituksella ja jäädä sieltä kiinni?

Ja sitten vielä syy tähän haluun jäädä kiinni, turvapaikka vankilassa, huhhuh sentään,
Maailma on täynnä ihmeellisyyksiä joita me ei rikolliset emme ymmärrä...minun mielestä teoria kiinni jäämisestä olisi hyvin todennäköinen jos ajatellaan ilman kasvojen peittämistä esiintyminen, ehkä myös itse soitettu hätäkeskuspuhelu(puhelutietojen mukaan jäljille päästy) toisen vangitun autolla liikkuminen julkisesti ja myös pakomatkalla, samojen puhelinten käyttö sekä ennen että jälkeen Porvoon ampumisen. Ne on niitä syitä miksi minä olen tahallaan kiinni jäämisen kannalla. Myös se että takaa ajotilanteissa saivat runsaasti poliiseja peräänsä Ikaalisiin saakka. Mitä mahdollisesti tapahtui tuona aikana Porvoossa? Oliko ilmassa helikopteri jossa kuljetettiin salaa jotain?
Kaksi kuukautta samassa majoituspaikassa on ollut median lisäämä tieto...mikä on totuus? Poliisi tiennee.
Yks teoria voi olla myös, että yrittivät kuten joku aiemmin mainitsi varastaa poliisin asut ja aseet ...mihin tarkoitukseen? Ehkä niiden avulla olisi yritetty ryöstää jokin kohde pankki, kauppaliikke, rahakuljetus... kun jäivät kiinni se kielii huonosta suunnittelusta vielä huonommasta toteutuksesta.
Itse en tinkaa mitään esittämääni vaihtoehtoa todeksi. Voi hyvinkin olla että olen täysin hakoteillä, mutta en usko missään nimessä huumepelleilyksi enkä leikin tai pilanteoksi jokin oikea motiivi tässä on, siitä kielii heistä annettu lausunto. Ovat olleet kohteliaita jolla saavutetaan luottamus, siistejä jolla myös saavutetaan luottamus, osallistuvia jolla myöskin saavutetaan luottamus. Luottamuksen saavuttamisella peitetään sivullisten epäilys.
Elämä on laiffii

Avatar
Raven7.62
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 »

Postman kirjoitti:Yx juttu on askarruttanu mieltä. Forenomin hostelli on siinä koneistajan tiellä noin 150 metrin päästä tästä koneistajatie 1 ammuskelupaikasta, sitähän ne poliisit innokkaasti tutki.

Nimittäin se, että forenomin mestassa asunut ulkolainen mies kertoi, ettei hän ollut kuullut ko. ajankohtana mitään, tää oli kerrottu jossain niissä ekoissa uutisissa.

Mulla oli nuorempana ihan luvallinen ysimillinen ja sanoisin et jos sillä ammuskellaan kymmenkunta laukausta niin kyllä sen kuurokin kuulee 150 metrin päähän. Oli tietysti yö ja ihmiset kenties nukkumassa mutta silti ihmetyttää toi asia.
Katoikko yhtään että minkälaista seinää ollut ampumapaikan ja tämän ulkomaalaisen nukkujan välissä? Meinaan että on hirveän olosuhderiippuvaista tuo äänen kuuluminen. Hyvä veto tuo kuitenkin sulta että "kuuluu kun ammutaan". Lefffoissahan ammutaan hisseissä ja 3h+keittiön kämpissä lippaallisia tyhjäksi ja kukaan ei valita kuuloaan. Voin myös kertoa että jos ei mitään ihan aliladattuja tuhnuja ole ysin skodet vaan normaaleja latauksia, niin kuulo menisi kun hississä tai kämpässä lippaan tyhjentäisi. nimim."tinnitus oikeassa korvassa :!: "

SaQwa
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Joulu 11, 2013 5:41 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja SaQwa »


Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8563
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Sivu-kaks taaksepäin mainittiin taas se "ammu vaikka päähän ..." tai sinnepäin väitetty poliisimiehen lausuma, joka mahtoi tulla jostain rikosaiheisesta aikakausilehdestä. Oletteko miettineet, että oliko siellä joku paparazzi-Mika väijyssä kuuntelulaite ja putki ojossa pusikossa vai mistä se lehti tämän tiesi, kun silminnäkijät olivat myös tarinan ainoan osalliset tai en ole muista ainakaqn lukenut? HäKe on tietysti voinut kuulla, mutta olisiko nuo raakkuneet sen sitten heti taattuun keltainenmedia -tyyliin eteenpäin palkkiota vastaan kaikkia sääntöjäbvastaan? Joku "lipsautus" sitä tuppisuista hermanniporukkaa vaikutti ainakin nyppivän, kun kaksi heistä laati juuri jonkun yleisininän kirjoitusmuodossa tutkintoja vaarantavasta tiedonjaosta. Toki päähänkehotuslausuma voi olla kotoisin myös jonkun teinin ajatushautomosta eli helvetin haisevasta piposta kesällä.
Juujaa kirjoitti:Mikä ihme selittäisi että pitää jäädä kiinni? Harhautuksen kannaltaan tuolla ei ole mitään merkitystä.
Minkälaisesta summasta ottaisitte itse riskin saada EK?
Ei tuohon kyllä selkoa löydy, etenkin, kun piti vielä laittaa henki tosi lähelle ylösnousemista takaaajossa - epätoivoista sekoilua alusta loppuun. Kaukaahaetut teoriat ovat toki viihdyttäviä, mutta voisin lyödä vetoa, että kosto sìihen liittyy. Teorioiden perään on kyllä vaarallista kysyä... Kuullaan pian vankiloiden haltuunotot ja rikosnäytöt näytös ties monesko... EK:n riskihintaan täytyisi sisällyttää iso riski pahaan haavoittumiseen/ hengenlähtöön...

Koko hommassahan ei ollut oikeastaan muuta (ilmiselvän) isoa tai suunniteltua kuin ruotsalais(t)en luulot ja muu olikin isollaan sitten poliisin, median ja somen puolella. Kiinnioton venyminen ja jättiorganisaatio sai keppostelijat nousemaan arvoa ihmisten silmissä ja kun tähän lisättiin hermannisuora töllöön lyömään pyhäpäivään tahtia, niin siinäpä ne ovat modernit ja pelottavat supergangstaveljet syntyneet, siis pellet, jotka saisivat kyytiä kouliintuneelta 18v varusmieheltä...

Jos poliisien tilalla olisi ollut vaikka jotain baarikotiutujia huoltoasemalla muuten samoin tapahtumin, niin tuskin olisi paljon tiedotusässiä pyhäkeikalla telkkuun pyydetty tai liekkö olisi otettu, vaikka olisivat kaivaneet piilukkoisensa jostain katakombista säilytysöljystä ja pyrkineet ylelle aseiden kanssa? Tuskin, sillä kahta ihmistä ammutaan useasti vuodessa ja joskus joku myös menehtyy ilman massiivista keuhkoamista tuhansien lisäpoliisien tarpeesta. Toki se, että ollaan poliisia ampumaan valmiina hirvittää poliisia ja poliitikkoja, mutta eipä se näiden kyvyistä yhtään pätevämpiä tee, kun toista ei saatu edes yöksi sairaalaan.

Lähtökohdasta:
Vanhempi velihän oli jo Ruotsissa sössinyt touhujaan niin, että saattoi Suomi tuntua ok-paikalle pyöriä ihan viranomaistenkin takia. Tuttu paikka Porvoo, tuttu kieli ja kukapa tietää, vaikka olisivat käyneetkin töissä. Verokortilla vai ilman, niin se on mielestäni toissijaista, mutta työllä saattoi olla henkistä merkitystä esim. vanhemman veljen olettamaani päihdeongelmaan. Kesähän on voinut mennä hyvinkin hienosti siihen saakka, kun ...jotain... ja sitten poliisi on näyttäytynyt itse ilkiönä tälle vanhemmalle mulkvistille, tiedä vaikka ollut jotain virka-apua toimittamassa porvoolaispartio päivää paria aiemmin ja sekös jäänyt hurria kalvamaan. Tykit joltain koodilta, ellei ollut jo kotoa mukana ja partiota uudelleen paikalle. Poliisiviha menee yleensä niin näillä, että kaikki on mulkkuja ja se ja sama ketä heistä ampuu. Tämän periaatteenhan (olikohan se Kolehmaisen tai muun hermannin suusta tullutta) myös poliisi osaltaan vahvisti, kun rinnasti tapahtuman hyökkäykseksi yhteiskuntaa vastaan (mielikuvalla hyökkäät yhtä, niin hyökkäät meitä kaikkia vastaan).

Rikollisjengithän ei näistä mitään hyödy, vaan pyrkivät välttämään ja syy tähän on taas ollut nähtävissä ampumispäivästä lähtien ja kaikki huutavat hoosiannaa päälliköistä poliisiin ja kansalaisiin, paitsi se epäonninen poliisimies, joka joutuu kärsimään nahoistaan koko sirkuksen rahoituksen. Ja vituttaa varmaan ainakin sitä enemmän woke-näköistä veljeä, jonka rooli on mielenkiintoista joskus kuulla.


Kardemumma

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Tätä minäkin olen nauranut, että mukamas poliisi ilmoitti sanallisesti tuollaista altavastaajan tilanteessa, kun todellisuudessa antoi aseensa ja pyyti saada jäädä henkiin. Täysin poliisin ajamaa fantasiaa tuommoinen: "En anna asettani, ammu vain minua päähän"

Avatar
Raven7.62
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 »

Olipas "On Anoi Kaa" terävä ja tyhjentävä kirjoitus. Thanks! Itse tosiaankin unohdin jo tämän "kaikki kytät ovat sikoja" teeman mitä alakulttuurissaan opiskellaan innokkaammin kuin mopokortin teoriakokeeseen. Pitäydyn aiemmissani edelleenkin eli kunto/kehon kieli oikeus sali pätkissä sellainen, että pitkää ränniä ei päihteillä ole takana. Veikkaan että ko.perjantaina alkanut "ihan vaan ryyppäämällä" ja jo lauantaina on puskenut isoa vaihdetta konehuoneeseen. Asia johti toiseen, "kaikki" oli ollut hyvällä mallillaan suomeen tulosta lähtien ja oli aloiteltu uutta elämää. Alan miehet tietävät että duuniin menemällä ja kurinalaista elämää viettäen, on ollut helvetin iso hyppy elämisen arvoiseen elämään -ja mitä se sitten ruotsissa on ollutkaan....

Voi olla että lauantaina on ymmärretty että ekat tuli vedettyä ja taas se sama hurlumhei alkaa mikä ei päädy kuin maaliverkkoon. ts."takaseinään". Vihareaktion on ollut oltava helvetillinen vaiheessa jossa ensimmäinen impulssi tekoon on tullut. Asiat ovat lähteneet vyörymään, vyörymään ja vyörymään. Jos jotakin lohdullista tästä hakee, on se eittämätön tosiseikka että jokainen koskaan kentällä ollut tajuaa annetusta informaatiosta ainakin tässä vaiheessa, että ketään ei ole haluttu tappaa. Ko aseiden kanssa tohelointi olisi ollut melkoista rumbaa jos tappoaikeet selkeät ja lopputulos likainen.

ja sitten ihan yleistyksenä: Ruotsalaiset ovat kohdistaneet poliisi/viranomaisraivoa toisinaan ko.alakulttuurissaan hyvinkin menestykkäästi. On ollut pankki sekä rahakuljetusryöstöjä jotka pitävät sisällään onnistumisen kokemuksia(ei ole jääty kiinni), ja että viranomaistyöskentely ollut Palmen tapauksesta lähtien usein isoissa jutuissa varsin tuloksetonta, verraten suomen viranomaistyöskentelyyn. Eli on kuva että tällaista voi tehdä ja fifti-fifti jääkö kiinni vaiko ei. Ruotsalaiset eivät ilmeisesti vieläkään ymmärrä että suomessa on tehokkaat poliisivoimat.

MUTTA kuitenkaan, kyse ei mielestäni ole suunnitelmallisuudesta. Perjantaina klo 11.00 kukaan ei tiennyt minkälaiseksi viikonloppu eskaloituu. En kannata mitään "hämäysoperaatiota" tämän takana sen kummemmin kuin propsien hakemista mihinkään kerhoonkaan. Se onko tekijöitä kiristetty jollakin jää nähtäväksi. Tosin, saattavat olla puhumati missään vaiheessa jos näin on ollut.

Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 646
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Önks tönks, oli kiva olla Raggari.

Hitsin vitsi, en kyllä ymmärrä miten ne pojat noin... Kun ihan kuuliainen kansalainen mä ja mun gypsy queen alaikäinen ollaan aina oltu.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

Avatar
Serlock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:58 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Serlock »

SaQwa kirjoitti:https://www.aamulehti.fi/a/0fa95991-70a ... b4a4a6644b

Onkohan siellä jatkot
Sijainti ainakin täsmäisi pakomatkaan. Voi hyvinkin liittyä tapahtuneisiin.

Kuva

LISÄYS:

Pakopäivänä poliisihelikopteri oli nähty vielä tuolla Nokia kulmilla Pinsiössä. Sekin sopii samalle suoralle linnuntietä tuon eilisen tilanteen kanssa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... #gs.00f3xo

Ghost hunting
Adrian Monk
Viestit: 2744
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Scruffy kirjoitti:Önks tönks, oli kiva olla Raggari.

Hitsin vitsi, en kyllä ymmärrä miten ne pojat noin... Kun ihan kuuliainen kansalainen mä ja mun gypsy queen alaikäinen ollaan aina oltu.
Sitä minäkin, että täytenä yllätyksenä? Kuten Annelin faksit aikoinaan.
Olisiko tautsalla isän kirjat joista jotut rikolliset eivät ole pitäneet? Pojat on pidemmältä ajalta keränneet kaunaa? :shock: Poliisit kun ovat viime aikoina onnistuneet huume tutkimuksissaan.
Viimeksi muokannut Ghost hunting, Su Syys 01, 2019 8:21 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Juujaa
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

On Anoi Kaa kirjoitti: näistä mitään hyödy, vaan pyrkivät välttämään ja syy tähän on taas ollut nähtävissä ampumispäivästä lähtien ja kaikki huutavat hoosiannaa päälliköistä poliisiin.
Hyvä kirjoiitus kaikkineen. Ja varsinkin tämä. Leikitään että oli mopokerhon voimankäyttö.
Seuraukset pari poliisia saikulla. 2 hamppia vuosia lusimassa. Jokainen Suomen klubi/ talli ratsataan jne. Väitän että tälläinen voimankäyttö on kaikkea muuta kuin mitä haluaisivat.

Avatar
Serlock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:58 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Serlock »

Hassuja yhteensattumia.

Tämä eilinen Nokian hässäkän ja porvoon ampumispaikan vieressä sattumalta saman yrityksen toimipisteet.

Kuva

Justina
Nikke Knakkertton
Viestit: 172
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 8:51 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Justina »

Näyttää venäläiseltä tuo ampujien isäpappa. Mikähän mahtaa olla ukon syntymänimi.

Vastaa Viestiin