Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Gurney
Charlien Enkeli
Viestit: 1900
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Tässä äidin alkuperäinen kirjoitus, jota lehdet ehkä vääristelleet hiukan.

"Heinätorin erityiskoulussa arkipäivää
Lapseni (tyttö) on joutunut toistuvasti siellä toisten oppilaiden pahoinpitelemäksi. Koulun johto on ollut tietoinen, koulupoliisi myös.

Tässä viestiin vastasi tyttäreni luokan poika.
Opettaja sanoo, että pysyypä tyttöni paikoillaan kun pelkää paria poikaa luokassa.

No, nyt ajattelen jo tehdä tämän asian julkiseksi.
Turvallinen koulunkäynti tulisi olla lasten ja nuorten oikeus.. Totuus on erilainen"
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

aga
Columbo
Viestit: 2308
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja aga »

Mitä tuohon Rouhian viestiin tulee, niin en tyrmää sitä täysin, hän on osin oikeassa, mutta oikeassa ovat myös häntä kritisoineet ja oman näkemyksensä esittäneet ihmiset. Tapauksia on erilaisia ja harva tapauksista on täysin mustavalkoinen.

Tuosta kiusatun vaihtamisesta toiseen kouluun, olen kuullut, että monesti kiusaaminen saattaa jatkua myös siellä. En osaa sanoa, mistä johtuu, joskus voi kyse olla liiasta tosikkoudesta ja hermostuu liian herkästi (palkitsee kiusoittelijoita reagoimalla liikaa) tai joskus sellaisesta että on esim. vaan esimerkiksi vaan liian köyhä joidenkin muiden silmissä ja se näkyy ulospäin ja jotkut idiootit katsovat sen aiheeksi kiusata. Lähes aina syyllinen kuitenkin on kiusaaja, oli miten oli.

Rubiskreebeli
Matlock
Viestit: 777
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Ja onhan tuossa yksi aika suuri käytännön syy miksi kiusaajia ei yleensä siirretä toiseen kouluun: mikä koulu niitä haluaisi ja suostuisi ottamaan? Toisin on sen kiusatun kanssa.

Mielestäni hitusen ihmeellistä sanoa, että kiusaaminen on aina oire jostain. Mun mielestä se on oire tyhmyydestä ja se taas on lapsilla ihan normaalia. Miettikää nyt jotain 4-vuotiaitakin lapsia ja niiden leikkejä jos niihin ei puutu. Oma etu edellä mennään ja omaa hyvää oloa haetaan ja itku alkaa jos niin ei käy. Mielestäni tuo yläasteikäisten kiusaaminen on ihan samaa sarjaa. Joku joka saa tai kuvittelee saavansa hyvää oloa tai asemaa kiusaamalla saattaa tehdä niin kun olosuhteet ovat otolliset.

Tyhmyyttä on vaikea kitkeä pois tietyistä yksilöistä.

Sitten on ne sadistit ja psykopaatit vielä oma lukunsa, mutta tuskin ihan niin yleistä kuin tuo "perus" kiusaaminen.

Rouhia
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:56 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Rouhia »

Aika siistiä kun kiusaustopikissa lähdetään ad hominem-linjalle (aikuisoletettu...) kun joku on erimieltä. Sinänsä jos joku rupeaa puukoilla uhkailemaan niin ei se ole mitään kiusaamista vaan laiton uhkaus. Itse ratkoin kiusaamisongelmat pätkimällä turpaan. Pahimmat käärmeet toki väänsi niistä syyt mun niskoille, mutta jälki-istunnot ja koulustaerotukset oli pieni hinta. Kyllä niille jäi joku muistijälki kuitenkin ja lähiössä respektiä tarvitsee aina. Tyttöjen jutuista en tiedä, mutta pojilla on aina joku järjestys. Se miten se hankitaan muuttuu iän myötä. Moni aikuinen unohtaa, että peruskoulussa on koko ikäluokka edustettuna. Ne pahimmat ääliöt katoaa sun kuplasta kun hoidat koulut.

poepporoo
Wallander
Viestit: 1012
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Koulupuolen tyypit ovat sitä mieltä, ettei ongelmat ratkea rangaistuksilla? Tätä koulukiusaamisjuttua on ollut iät ja ajat. Siihen ei mitkään yksittäiset väkivaltapelit ole syypäänä. Rajattomuus, vanhemmattomuus ja seuraamuksetta jääminen ovat niitä syitä sille, että kiusaaminen vain jatkuu ja jatkuu. Kokeekohan osa aikuisista sisimmässään, että kiusattu todella ansaitsee tulla kiusatuksi? Mitäs on köyhempi, rumempi, sosiaalisesti oudomi ja puolustuskyvyttömämpi raukka? Mikä muu selittäisi puuttumattomuutta kiusaamiseen, silloin kun siitä ollaan tietoisia?

Minä menin rehtorin puheille yläasteella kun eräät tuplatunnit olivat yhtä piinaa kiusaamisen takia. Rehtori totesi, että jos vaihdan ryhmää, tulevat nämä kiusaajat sitten toisissa ryhmissä vastaan. Eli vaihdosta ei kannattanut suorittaa. Mitään puhuttelua tai muuta ei näille äpärille seurannut ja itse aineen opettaja ko.tunneilla sulki narisevan suunsa ja käänsi katseensa pois. En todellakaan ollut mikään erityisherkkä mutta poikkesin kaavasta ja erotuin massasta. Koko 9 vuotta sain kuulla haukkuja(ulkonäkö ja uskonto) muutenkin, joten kai se kouluaika oli vain kestettävä. Noloa ja hävettävää se silmätikuksi joutuminen kuitenkin oli, siihen aikaan. No, se mikä ei tapa, vahvistaa..ja silloin tällöin pyörittelen ajatuksia, mitä tekisin nyt jos kohtaisin nämä kiusaajani. Mutta tässäkin pitää olla tarkkana, ettei anna katkeruudelle liikaa valtaa. Jos nuorille tai lapsille pitäisi sanoa jotakin lohduttavaa, niin tilanteet muuttuu ja epäreilu kiusaamisasetelma tulee loppumaan vielä.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2509
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Miksi puhua kiusaamisesta kun oikeasti kyse on väkivallasta. Koko termi on lähtökohtaisesti kepeä. Jos reilusti puhuttaisiin väkivallasta tai sen uhasta toimetkin voisi olla toiset. Jokaisesta kerrasta pitäisi myös tehdä rikosilmoitus vaikka vaikutus voi olla vähäinen mutta tuleepa asia paremmin esille. Mihinkään sovinto lässytyksiin ei kannata lähteä mukaan. Sekin kannattaa muistaa että opetus on julkista ja sen seuraamiseen voi osallistua. Ei ehkä päivätöistä helpolla mennä mutta mahdollisuus kannattaa hyödyntää.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1697
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Todellisuus: esimerkiksi persoonallisuushäiriöisen sekopään "kiusaaminen" on monesti ainoa keino säilyttää oma mielenterveys niin kotona kuin koulussa.

Varsinainen väkivalta: ei kuulu konsteihin, joilla itseä on suotavaa suojella sekopäitä vastaan.

Kun emme suostu tälläisiä itsestäänselvyyksiä hyväksymään on kaikki sekavaa sekoilua malliin niputetaan väkivalta koulukiusaamiseen.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Kannattaa laittaa Facebookin hakukenttään Gurneyn postaama teksti, niin pääsee kiusatun äidin julkiseen ketjuun aiheesta. Nyt sinne on päivittynyt häneltä tällainen kommentti, josta muuten ilmenee että vanhempiinkiin on oltu yhteydessä... :

"Tässä on pitkään yritetty saada muutosta asioihin. Ja kuka tai ketkä tässä ovat kärsineet ovat lapset ja nuoret. Lapseni on pelännyt toistuvasti uhkailuja ja myös reagoinut siihen. Pelko ei ole oikea matkakumppani lapsen turvallisella koulu polulla. On ollut tietoa koulun johtajalla, kouluterveydenhuollossa, koulupoliisi lla, vanhempiin on oltu yhteydessä. Että asiaan olen itse vanhempana puuttunut. Aikuiset koulun ammattilaiset (tai ainakin voisi olettaa ammattilaisten olevan asialla).. Heillä on vastuu näiden lasten ja nuorten turvallisesta koulu polusta, kasvun ja kehityksen tukemisesta. Yk :n lapsen oikeuksien sopimus ja Suomen lait. Kannattaa tutustua niihin. Ja miksi julkinen .. Jos katsoo kommentteja niin on kyllä karua luettavaa mitä on niin monen muunkin elämässä vastaavanlaiset asiat aiheuttaneet. "

En laita siksi suoraa linkkiä äidin tilille, koska hän on pysynyt anonyyminä valtamedian uutisoinneissa, joskin FB:ssä hän on postannut aiheen julkisena ja se onkin jees tietoisuutta levittämään.

-----------------------------

Ryhmädynamiikka on kiusaamisessa avainasemassa. Kiusaaja/t ottavat vallan ryhmässä, sallitaan kiusaamiskulttuuri kun ei pystytä (vai haluta) puuttua. Koulun ei pitäisi olla mikään erillinen mielivaltainen saareke muusta maailmasta, jossa sallitaan kaikenlaista käyväksi lapsille, kun sehän on vaan koulumaailmaa.

Onko koululaitos alaikäisten sivistämispaikka vai sivistymättömyyden ja psykopatian alkeiden harjoittamispaikka. :idea:

Toisin sanoen alaikäisten sopeuttaminen yhteiskunnan ja ihmisten tavoille kuuluu koulunkin alaan. Mitä enemmän annetaan ryhmädynamiikan mennä sairaaksi kiusaamiskulttuuriksi, sitä sairaampaa se on kaikille: mitä viestitään lapsille: ei se ole niin vakavaa eikä tuomittavaa.

Kun mitään ei ole tehtävissä, käy kuten omassa koulussani, josta olen joskus kertonut että se oli pahamaineinen häirikkökoulu, joskin normaalikoulu, ja jonne jouduin aluejaotuksen perusteella. Siellä ei laajamittaiseen kiusaamiseen puututtu, silloin oli ajankuvaan ja paikkaan nähden opettajilla valllalla muodikas "kiusaajat ovat piileviä lahjakkuuksia"- ideologia ja kiusaaminen vähäteltiin (silloin ei ihmiset olleet muutenkaan havahtuneet siihen, että poliisiin , lastensuojeluun jne otettaisiin yhteyttä: asia jätettiin vain koulun huomaan elikkä ei mihinkään) nykyäänhän kiusaaminen on tuotu mediassa tapetille ihan eri tavalla ja se yleisesti tuomitaan eikä nähdä cooliutta toivottavasti enää missään. Yksi teki itsemurhan kiusaamisen takia, ratkaisi niin sen, että kiusaamista ei saatu loppumaan.

Kuten olen aiemminkin sanonut, olen kiusaamista ja kiusaamiskulttuurin sallimista vastaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2509
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Mitä kiusaaminen sitten on ellei se ole väkivaltaa. Käsi ylös kuka muistaa Nuutisen luennot ja kuvat? Niistä tilaisuuksista lähti kovempiakin jätkiä ulos.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1697
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Lassie kirjoitti: Ryhmädynamiikka on kiusaamisessa avainasemassa. Kiusaaja/t ottavat vallan ryhmässä, sallitaan kiusaamiskulttuuri kun ei pystytä (vai haluta) puuttua. Koulun ei pitäisi olla mikään erillinen mielivaltainen saareke muusta maailmasta, jossa sallitaan kaikenlaista käyväksi lapsille, kun sehän on vaan koulumaailmaa.
Jaa ettei työpaikkakiusaamista esiinny missään?

On ihan turhaa odottaa tervettä ryhmädynamiikkaa, kun on kyse ihmisryhmistä. Niissä erityyppiset persoonallisuushäiriöiset kerää huomion ja minkäänsortin rationaalisuudesta ei ole tietoakaan. Opettajista enemmistö on itse yhtä sekaisin kuin oppilaansakin, joten aivan erityisesti heiltä on mitään turha odottaa tuolla saralla.

Nollatoleranssi kiusaamiselle on sama kuin se, että yksi pamauttelee koko ajan kananmunapieruja, ja muiden pitää vaan niellä se, kun olisi kiusaamista palauttaa idiootti todellisuuteen.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Niin, kiusaamista esiintyy sekä alaikäisten että aikuisten maailmassa. Hain tuolla ennemmin sitä, että koululaitoksessa sallitaan alaikäisyyden nojalla (ja koska se nyt vaan on koulumaailmaa) kaikenlaista, esim. jos työpaikalle menet potkimaan ja hakkaamaan taikka huutamaan rumaa, huoraa jne niin sellaista ei samoin katsota päivästä toiseen jos edes yhtäkään päivää, etteikö syyte voisi olla niskassa ja työpaikka poissa kiusaajalta. Töissä taikka aikuistenkaan maailmassa kaikenlaista häiriköintiä ja kiusaamista ei silti saada tyhjiin, ja tämän keissin ohessa oli aihetta myös nettikiusaamisesta. Koulussa juu opetellaan yhteiskunnan tavoille ja alaikäisiä kohdellaan kehittymättömyyden takia eri lailla, mutta stoppi koulukiusaamiselle olisi asiaa.

No, tuo nyt kuulosti jotenkin ponnettomalta, vaikka tarkoitus on sanoa halki, poikki ja pinoon. :)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1697
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Lassie kirjoitti: No, tuo nyt kuulosti jotenkin ponnettomalta, vaikka tarkoitus on sanoa halki, poikki ja pinoon. :)
On olemassa hyvin pieni joukko opettajia ja ihmisiä, jotka hallitsevat ryhmädynamiikan, ja osaavat kohdella ihmisiä hyvin.

Ongelma tuossa nollatoleranssi kiusaamiselle on, että se on juurikin täysin vailla mitään energiaa olevaa feministikuraa. Kun lähtökohta on, että joka tapauksessa ryhmädynamiikka halutaan vääntää täysin kieroon, ja kaikki ymmärretään tahallisesti väärin. Tämän jälkeen lapset raivolla hakataan keksittyyn muottiin, ja ne jotka terveesti siitä oireilevat syyllistetään.

Miksikö asia on noin? No jos opettaja huomaa jonkun käyttäytyvän massiivisen antisosiaalisesti, niin lähes aina tämän vanhemmat ovat samanmoisia. Onnea opettajalle, joka noihin yrittää terveesti puuttua.

En pidätä hengitystä, että mikään koskaan muuttuisi. Opettajillakin on aivan liian hauskaa isoine palkkoineen, kevyine töineen ja pitkine lomineen.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Tuota. Eihän nollatoleranssilinjaa ole Suomen kouluissa? Se on mielestäsi "feminististä kuraa", sepä yllättävää, koska olisin luullut että feministisenä kurana pidettäisiin juurikin löperöä linjaa, missä ei tehdä kuin näennäisesti jotain, katsotaan läpi sormien ja ymmärretään liikaa...?


Nollatoleranssilinjaa voitaisiin Suomen kouluissa kokeilla, kun ei tällä löperölinjalla tehdä mitään. Mutta ongelma on se, että ei ole keinoja ja valtuuksia taikka ei ole halua tarpeeksi puuttumiseen. Opettajistakin kiinni. Ryhmädynamiikan meneminen vikaan elikkä kiusaamisilmiön pesiytymiseen ja kiusaajien dominanssiin tarvitsee puuttua eikä antaa paikan mennä häirikköpaikaksi.

Siinä olet oikeassa mielestäni, että kiusaajien vanhemmat ovat usein yhtä tyhjän kanssa, niinkuin tästäkin keissistä huomataan: vanhempiin on oltu yhteydessä mutta ei tulosta. Se että kiusaajat eivät ole kotoaan oppineet taikka kasvaneet tapoihin, kertoo jo jotakin. Mutta aina ei ole siitä kyse, vaan ns. hyvistä kodeista tulee myös kiusaajia ja kyse voi olla vallankäytön asioista, laitan eri postaukseen artikkelin ja informaatiota.

Minä en ole opettaja, mutta jos olisin, se olisi selvät sävelet.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1697
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Lassie kirjoitti:^ Tuota. Eihän nollatoleranssilinjaa ole Suomen kouluissa? Se on mielestäsi "feminististä kuraa", sepä yllättävää, koska olisin luullut että feministisenä kurana pidettäisiin juurikin löperöä linjaa, missä ei tehdä kuin näennäisesti jotain, katsotaan läpi sormien ja ymmärretään liikaa...?
Puhutaan hieman eri asioista. Suomessa on nollatoleranssi siihen, jos joku sanoo poikkipuolisen sanan pojalle joka pukeutuu 11v:nä tytöksi.

Todellisiin ongelmiin taas ei haluta puuttua, koska niihin puuttumalla koko paketin pitäisi aidosti olla edes jotenkin kasassa, jota se ei kouluissa ole. Opettajistakin ylivoimainen enemmistö on feministikurafantasioissaan ymmärtämättä ryhmädynamiikoista, terveistä ihmismäisistä käytöksistä, tai muustakaan noin mitään.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Oulussa hakataan lapsia kouluissa - poliisi ei kommentoi

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Ok, olinkin vähän ymmällä, että mitä ihmettä, mutta nyt valkenee paremmin. Ehdin jo miettiä ns. isovanhempien aikaisia aikoja ja silloin kuulemma oppilaat pysyivät ruoduissa ja oli ei-feministiset ajat, mutta ongelma olikin se, että opettajat saattoivat olla liian kanssa esim. isoäidille laitettiin myöhästymisestä pyykkipoika nenään ja seisotettiin sitten luokassa: sanoi ettei tosin maatilatöiden takia "joutanut" muutenkaan kouluun. :D

Löysin netistä aihetta koskevan väitöskirjan "School bullies' quest for power: Implications for group dynamics and intervention" Turun yliopistosta, Garandeau Clairelta.

Ketjussa on aiemminkin tuotu esiin ryhmädynamiikan merkitystä mm. Peppis, Dazu, Rubiskreebeli, ja sitä on tosiaan tutkittukin aiheen liepeiltä.

Se on englanniksi mutta löysin myös suomenkielisen lyhyemmän tekstin aiheestaan:

School bullies' quest for power: Implications for group dynamics and intervention

Garandeau Claire F.

Koululuokan hierarkkisuus on yhteydessä aggressiivisuuden esiintymiseen: hierarkkisissa luokissa esiintyy paljon kiusaamista.

MS Claire Garandeau havaitsi väitöstutkimuksessaan, että muita kiusaavat lapset näyttäisivät olevan myös suosittuja erityisesti hierarkkisissa ryhmissä. Kiusaajista pidetään vähiten sellaisissa ryhmissä, joissa koulumenestys on korkealla tasolla.
Kiusaaminen on toistuvaa aggressiivista käyttäytymistä, johon liittyy kiusaajan ja kiusatun välinen voiman tai vallan epätasapaino. Vaikka luokkatoverit eivät useinkaan pidä kiusaavista oppilaista henkilökohtaisella tasolla, he kuitenkin näkevät nämä suosittuina, dominoivina ja vaikutusvaltaisina – keskeisinä toimijoita vertaisryhmässä. Oman statuksen pönkittämistä onkin arveltu yhdeksi kiusaamisen keskeiseksi motiiviksi.
Tärkeä kysymys on, vaikuttaako kiusaajan suosio vertaisryhmässä intervention tehokkuuteen; onko suositun kiusaajan toimintaan puuttuminen erityisen haastavaa. Garandeau totesi väitöstutkimuksessaan KiVa Koulu -ohjelman vähentävän kiusaamiskäyttäytymistä tehokkaimmin sellaisilla kiusaajilla, joiden status oli keskitasoa tai alle keskitason.

– Suosittujen kiusaajien toimintaa on huomattavasti vaikeampi muuttaa. Kiusaaminen on suosituille kiusaajille palkitsevaa, eivätkä he siksi ole motivoituneita muuttamaan toimintaansa, Garandeau kertoo.

Lisäksi kiusaamista sivusta seuraavat oppilaat puuttuvat epätodennäköisimmin juuri suosittujen kiusaajien toimintaan.

Aggressiivisilla oppilailla on korkea status?

Hierarkkisessa ryhmässä toverisuosio ja valta keskittyvät harvoille; ryhmissä vallitsee selkeä nokkimisjärjestys. Aiemmin ei ole ollut selvää lisääkö vai vähentääkö statushierarkia aggressiivisuutta. Hierarkioita on pidetty välttämättöminä ja jopa vuorovaikutuksen sujuvuutta edistävinä, kun kukin tietää oman paikkansa.

Garandeau havaitsi kiusaamista esiintyvän erityisen paljon juuri hierarkkisissa koululuokissa.

Aiemmassa tutkimuksessa on todettu aggressiivisten oppilaiden olevan suosittuja erityisesti luokissa, joissa aggressiivisuuden taso on kaiken kaikkiaan korkea. Garandeau havaitsi väitöstutkimuksessaan, että ryhmän hierarkkisuus on vieläkin tärkeämpi aggressiivisten oppilaiden suosiota selittävä tekijä. Aggressiivisilla oppilailla on usein korkea status eli he ovat suosittuja erityisesti hierarkkisissa ryhmissä. ..
https://utushop.utu.fi/p/826-school-bul ... ervention/
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Vastaa Viestiin