Vaasa: Yusuf Cakmak vastusti viranomaisia - yli kahden vuoden tuomio

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Vaasa - Partalapsi yritti murhata kaksi poliisia

Viesti Kirjoittaja kaarmis » Ti Loka 01, 2019 8:43 pm

Vai maripäissään? Jos ihmisen ajatusmaailma on sielläpäinkään missä sen pitäisi olla, pössy rauhoittaa siihen sohvalle makaamaan. Korkeintaan mässyä tilaamaan.

Nyt tän kuumakallen tapauksessa ei luonnoliset rauhoittavatkaan auttaneet. Harmi kun poliisi ei vastannut otsanapilla.

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 700
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Vaasa - Partalapsi yritti murhata kaksi poliisia

Viesti Kirjoittaja Smirre » Ke Loka 02, 2019 7:08 am

Onko opiskelija-asuntoloissa paljonkin asukkeja kesäisin?Tai saattaa olla että vähän se riippuu kohteesta.
Ei ainakaan hirvittävä into opin riemuihin ollut mielessä;heinäkuun viimeinen päivä oli sunnuntai.Ja tapahtuman aikana oli maanantai jo alkanut.
Kätevä keino tuokin oleskelulle.Opintotukea(+lainaa?) ,asunto.Käy joskus tunneilla,tai ei.Sit häipyy maan alle,kun luukut suljetaan.No,joku siiderivalas ottaa korkeakoulutetun koti-isäksi,ettei jää heitteille pikku ressukka.
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12577
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Vaasa: Yusuf Cakmak vastusti viranomaisia - yli kahden vuoden tuomio

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Kesä 23, 2020 5:30 pm

Huumepäissään riehunut mies juoksi veitsi tanassa poliiseja kohti Vaasassa – tuomio koveni hovioikeudessa

Poliisioperaatio tapahtui Vaasan Suvilahden liepeillä sijaitsevassa opiskelija-asunnossa 30.6.–1.7.2019.

Jännitysnäytelmä Vaasassa kesti yli kolme tuntia. Hovioikeus korotti miehen saamaa tuomiota kahdeksalla kuukaudella.

VAASAN hovioikeus tuomitsi 42-vuotiaan Yusuf Çakmakin kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Hovioikeus korotti miehen saamaa tuomiota kahdeksalla kuukaudella, sillä hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen aiemmin syyksi luettujen rikosten lisäksi kahteen törkeään pahoinpitelyn yritykseen, jotka kohdistuivat poliiseihin.

Miehen muut syyksi luetut rikokset olivat virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, pahoinpitely, kaksi pahoinpitelyn yritystä, vahingonteko ja huumausaineen käyttörikos.

VANKEUSTUOMIOON johtanut teko tapahtui Pohjanmaalla sijaitsevassa Vaasan kaupungissa viime vuoden kesäkuun viimeisenä päivänä. Çakmak oli käyttänyt marihuanaa ja aiheuttanut häiriötä opiskelija-asunnossa, minkä takia poliisit hälytettiin paikalle.

Poliisioperaatiosta kehkeytyi yllättäen yli kolmen tunnin mittainen jännitysnäytelmä.

Miehen ja poliisin välinen neuvottelu ei edennyt nimittäin suotuisasti, ja mies ryntäsi ulos asunnostaan sekä juoksi raivostuneena kahta poliisia kohti pitkäteräinen veitsi ojennettuna.

Toinen poliiseista ampui miestä etälamauttimella ja toinen poliisi puolestaan virka-aseella kaksi kertaa miehen jalkoja kohti. Mies pysähtyi, kun hän oli noin parin metrin päässä poliiseista. Tämän jälkeen kiroileva mies perääntyi asuntoonsa. Toisin käräjäoikeus, hovioikeus katsoi, että mies yritti pahoinpidellä poliisit, ja siksi hän syyllistyi myös kahteen törkeään pahoinpitelyn yritykseen.
– Çakmak on käyttänyt pahoinpitelyn yrityksissä tekovälineenä teräasetta. Pahoinpitelyjä on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeinä, koska rikosten uhrit ovat olleet virantoimituksessa olleita poliiseja, Vaasan hovioikeus totesi.

POLIISIOPERAATION aikana mies heitti asuntonsa ikkunasta kovia esineitä poliiseja kohti. Yksi esineistä osui yhtä poliisia käteen, mistä aiheutui lihasruhjevamma ja kipua.

Mies heitti ikkunasta myös esimerkiksi vasaran, jonka yksi poliiseista ehti väistää. Yksi kovista esineistä osui puolestaan yhtä poliisia kypärän visiiriin, johon tuli halkeama.

Lopulta mies saatiin kiinni etälamautinta käyttämällä yöllä kello 01.52, kun kesäkuu oli vaihtunut heinäkuuksi.

Hovioikeus korotti myös 2 000 eurolla miehen maksettavaksi määrättyä korvaussummaa. Çakmak joutuu maksamaan viidelle poliisille yhteensä 6 800 euroa. Hän joutuu maksamaan myös opiskelija-asuntoyhtiölle yli tuhat euroa hajottamansa ikkunan korjauskuluista.

Vaasan hovioikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä osapuolet voivat hakea korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.
IltaSanomat
24.5.2020 15:41

Tässä olisi nyt miekkarin paikka; valkoiset neekerit sun muut nyt kiiruusti torille ja vaatikaa poliisia polvistumaan eteenne. Onhan selviö, että jos päällekäyvä olisi ollut pottunokka hän olisi saanut suopeamman kohtelun vaikka on oikeasti paha.

Meidän täytyy muistaa, että mies on tullut täysin erilaisesta kulttuurista, jossa luottamus viranomaisiin on vähäinen ja mies on siksi pelännyt joutuvansa pahoinpidellyksi ja että häntä on tultu hakemaan kidutettavaksi fascistien kellareihin. Vaadin syytetyn vapauttamista orjalaivojen tervasta johtuvan lain nojalla, joka takaa erivapauden tehdä mitä vaan, koska ihmisoikeudet.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin