Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Joulu 27, 2019 5:14 pm

Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä – kunnian vuoksi tappamisella uhattiin Irakista saakka
27.12.2019 15:53Petri Saarela


Ulkomaalaismies halusi, että irakilaistaustainen tyttö menee hänen kanssaan naimisiin. Pakkomielteeksi muodostunut avioliittoaie ei saanut vastakaikua, joten mies alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä. Apua miehen perheen kunnian palauttamiseen haettiin Irakista saakka.
Avioliittoaikeet eivät kiinnostaneet irakilaistaustaista tyttöä. Kieltäytymisestä suivaantunut ulkomaalaismies alkoi vainoamaan ihastuksensa kohdetta ja tämän lähisukulaisia seurailemalla ja tarkkailemalla tyttöä sekä tämän vanhempia Oulussa kadulla, kaupoissa, kauppakeskuksessa ja jopa näiden kodin pihamaalla. Eräässä seuraamistilanteessa mies tarttui tyttöä kädestä ja väänsi, mistä seurasi tytölle kipua.

Kun miehen toiminta ei tuottanut haluttua tulosta, hän uhkasi useita kertoja tappavansa tytön vanhemmat, jos hän ei saa tyttöä. Mies myös sanoi, että hänellä on aseita, hän on jo tappanut kaksi henkilöä ja että hän pystyy lahjuksilla vaikuttamaan viranomaisten päätöksiin.

Mies otti seuraavaksi yhteyttä tytön isän sukulaisiin Irakissa ja valehteli näille tytön toimivan Suomessa huorana. Tyttö olisi sukujen kunnian vuoksi tapettava. Yhteydenoton vuoksi isän veli soitti Irakista ja sanoi lähettävänsä jonkun tappamaan tytön ja tämän äidin, jos isä ei saa aikaan surmatyötä.

Lopulta tyttö ja tämän vanhemmat kääntyivät viranomaisten puoleen ja kertoivat tapahtuneesta. Tällöin sitkeä kosija lähetteli matkapuhelimella ja Facebook-sovelluksella viestejä, joissa hän uhkasi tappavansa tytön ja tämän vanhemmat, jos oikeusjuttua ei peruta.

Oulun käräjäoikeuden istunnossa mies kiisti kaikki syytteet. Henkilötodistelun ja miehen lähettämien oikeuskäsittelyn perumista koskevien uhkausviestien perusteella Oulun käräjäoikeus totesi 27.12.2019 miehen syylliseksi vuosien 2016 ja 2017 aikana tehtyihin rikoksiin ja tuomitsi hänet vainoamisesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 1 vuodeksi 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen sekä 90 päiväsakkoon, yhteensä 900 euroa.

Oman puolustusasianajajansa palkkiot 1773,20 euroa mies joutuu korvaamaan valtiolle. Tytölle ja tämän vanhemmille mies tuomittiin korvaamaan kullekin erikseen 4000 euroa kärsimyksestä. Mies joutuu myös maksamaan valtiolle 80 euroa rikosuhrimaksua sekä korvaamaan todistelukustannuksia 67,80 euroa.

Pohjois-Pohjanmaalla Oulun eteläpuolisessa kaupungissa nykyään vaikuttava mies on jo ehtinyt ilmoittaa tyytymättömyytensä koko tuomioon.

Lähteet haastehakemus sekä Oulun käräjäoikeuden tuomio ja tuomiolauselma

https://www.kansalainen.fi/mies-ei-saan ... ta-saakka/

Avatar
TavanTallaaja
Aloitteleva dekkari
Viestit: 534
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Pe Joulu 27, 2019 5:56 pm

Pahoin pelkään että tästäkin sepästä kuulemme vielä. Myöskin ehdollinen vankeustuomio saattoi olla ihan uusi käsite kyseiselle sekopäälle.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Pe Joulu 27, 2019 6:17 pm

Iivis kirjoitti:
Pe Joulu 27, 2019 5:14 pm
Pohjois-Pohjanmaalla Oulun eteläpuolisessa kaupungissa nykyään vaikuttava mies on jo ehtinyt ilmoittaa tyytymättömyytensä koko tuomioon.
Asuukohan nykyään Kempeleessä? Juha Sipilän (kesk.) sukulaisten ja ystävien keskuudessa tämäkin mies saisi varmasti kunniakansalaisen kohtelun :lol:

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6488
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Joulu 27, 2019 7:03 pm

Islamilainen kulttuuri yhdistettynä suku- tai heimokulttuuriin tuottaa juuri tätä:
Mies otti seuraavaksi yhteyttä tytön isän sukulaisiin Irakissa ja valehteli näille tytön toimivan Suomessa huorana. Tyttö olisi sukujen kunnian vuoksi tapettava. Yhteydenoton vuoksi isän veli soitti Irakista ja sanoi lähettävänsä jonkun tappamaan tytön ja tämän äidin, jos isä ei saa aikaan surmatyötä
Meidänhän piti saada tänne oikeiden pakolaisten korkeakoulutettu kerma, tuleekohan huijatuille nyt edes näitä lukiessa raiskattu olo? Siis jos ei kukaan pakoloinen ole oikeasti raiskaamaan, kun on heidän kanssaan oltu samassa tilassa?

Samaa paskaa joudumme nyt (ja loppuahan tälle ei enää valitettavasti tule, ellei kriisi tuo vapaita käsiä hoitaa ongelma) verovaroin tukemaan ja kannattamaan. Pian on kuitenkin jo ihka uusi vuosikymmen ja vuosi kirjoitetaan kohta edistyksen merkiksi tuplakakskyt, 2020. Vuosiluku ja edistys vaan taitaa mennä niille, jotka osaavat ylipäätään lukea ja kirjoittaa... Milloin lie Suomessa on ollut edellisen kerran yhtä paljon luku- ja kirjoitustaidottomia aikuisia?

Edes etäisesti vastaava tapaus olisi vielä joitain vuosia sitten ollut ihan oikea, yksittäisen mielisairaan hourima yksittäistapaus, eikä siten olisi saanut ketään muita mukaan tällaiseen puhelinneuvotteluun, kun jostain jo olisi jo järjen ääni puuttunut ja keskeyttänyt sairaan sirkuksen ennenkuin se olisi edes alkanut, saati mennyt uhkailun asteelle. Nyt tämä Suomessakin asuva elätti katsotaan kuitenkin ihan täyspäiseksi ja tasa-arvoiseksi kenen tahansa ahkeran suomalaisen kanssa. Vaikka kansalaisuus vielä toistaiseksi onkin Irak, hän on oikeutettu vähintään samoihin tukiin kuin vaikkapa terveydentilansa takia työttömäksi jäänyt. Karkottaa tätä miestä ei nyt saa edes yrittää, ei vaikka suunnittelisi ja tekisi mitä tytön ja perheen päiden katkaisemiseksi.

Kerrassaan hienoja kulttuureja ja sukuja ovat nämä rispektiporukat. Eiköhän tällaisen miehen kunniaksi voitaisi jo penkaista hänen nimensäkin eetteriin?

Vuosia sitten ainoat edes lähelle sukujutuissaan pääsevät tulivat ikiomasta rahtihommia symboliikassa lähellä olevasta* korkeakulttuurivähemmistöstämme.


*) Rahdin kuljetus erinäisin välinein, kuten hamein ja rahtiliikenteen kunkkujen Mersujen ja vähemmässä määrin Volvojen palvonta jopa niin, että alkaa kuulua miesten vaatetukseen johtotähtilogo melkein siinä missä suorat housut. Mannebuutsit ovat jäämässä pois, kun hevoset vaihtuneet meseihin).
...

Avatar
TavanTallaaja
Aloitteleva dekkari
Viestit: 534
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Pe Joulu 27, 2019 7:34 pm

Luulisi, että saatu tuomio rapisuttaisi myöskin perheen kunniaa ja vässykkää oltaisiin potkimassa munillle koko suvun voimin moisesta paskanjauhannasta. Vaan mitä vielä. Eiköhän tämä tuo vaan lisää bensaa liekkeihin. Käsite kunnia on kyllä joissakin kulttuureissa varsin perverssi.

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Joulu 27, 2019 7:40 pm

Luulenpa, että tuomio kasvattaa vihaa länsimaita kohtaan, kun kehdataan toimia vastoin islamin lakeja, hienoa, että perhe uskalsi tukeutua poliisin apuun.

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Joulu 27, 2019 7:47 pm

Isompikin media on uutisoinut aiheesta, joten laitetaan sekin tähän.
Mies kiristi naista avioliittoon tappouhkauksin Oulussa – haukkui tyttöä sukulaisille loatakseen perheen kunnian

Osana painostusta mies seurasi perhettä kadulla, kauppakeskuksessa ja myymälässä sekä liikkui näiden kodin pihamaalla ja lähistöllä.

JULKAISTU 18 MINUUTTIA SITTEN
Oulun käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin miehen, joka oli uhkailemalla yrittänyt pakottaa pariskunnan luovuttamaan tyttärensä kanssaan avioliittoon. Vaatimustaan tehostaakseen mies uhkasi perhettä muun muassa kuolemalla.

Miehen tarkoituksena oli painostaa pariskunta pakottamaan tyttärensä avioon kanssaan. Tytär ei tätä halunnut. Uhkailu tapahtui Oulussa vuosina 2016–2017.

Syyttäjän mukaan mies oli todennut ”tekevänsä kaiken, että saa tytön”. Mies oli esimerkiksi uhannut tappaa mielittynsä vanhemmat.

Osana painostusta mies seurasi heitä kadulla, kauppakeskuksessa ja myymälässä sekä liikkui näiden kodin pihamaalla ja lähistöllä.

Hän oli myös vääntänyt kohteensa äidin kättä kivuliaasti. Toimien kerrottiin aiheuttaneen perheelle pelkoa ja ahdistusta.

Lue myös: Maahanmuuttovirasto: Suomessa on alkuvuonna paljastunut niin kerjäämään pakottamista kuin pakkoavioliittojakin – "On täysin mahdotonta tietää, milloin kerjäämisessä on kyse ihmiskaupasta"

Väitti hallitsevansa poliisia ja mustamaalasi perhettä suvulle
Voimistaakseen uhkauksiaan mies oli myös väittänyt hänellä olevan aseita, tuntevansa poliisit, tappaneensa jo kaksi henkilöä ja voivansa lahjuksin vaikuttamaan viranomaispäätöksiin.

Mies oli myös ottanut yhteyttä tytön vanhempien sukulaisiin Irakiin, väittäen valheellisesti näiden tyttären toimivan ”huorana” ja väittänyt sukujen kunnian edellyttävän tämän tappamista.

Tämän seurauksena perheen äidin veli soitti perheelle ja sanoi lähettävänsä jonkun tappamaan perheen naiset, ellei perheen isä itse sitä tee.

Kun perhe teki miehen toimista rikosilmoituksen, oli hän lähetellyt tytön isälle kännykän ja Facebook-sovelluksen välityksellä viestejä, joissa kertoi tappavansa isän perheineen, jos he eivät peru rikosilmoituksia.


Uhkaus tuli jopa kesken kuulustelujen
Mies kiisti syytteet, mutta hänen kertomuksensa oli oikeuden mukaan jäänyt paitsi niukaksi myös aukolliseksi.

Todistajana toiminut poliisimies kertoi oikeudessa uhkailuviesteistä, perusteista olettaa niiden tulleen syytetyltä ja että yksi uhkailuviesteistä oli tullut kesken kuulustelutilanteen.

Vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin vainomaisesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 90 päiväsakon rangaistukseen, jotka hänen tuloillaan tarkoittivat 900 euron seuraamusta.

Hänet määrättiin lisäksi korvaamaan jokaiselle kolmesta uhrista 4000 euroa kullekin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... an/7673192

blindpedestrian
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian » Pe Joulu 27, 2019 9:10 pm

Tuo 1v 10kk on yllättävän yleinen tuomio.

Leikkikaveri
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Pe Joulu 27, 2019 9:30 pm

Hittojakos näitä uutisoimaan, nykyajan Taunopalot tulee ja ottaa sen minkä haluavat.
Tosin polttavat sen ladon ja neidon aktin jälkeen, noh, meidän prinsessat kuuluvat myös heille, ja ladotkin.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4496
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Joulu 27, 2019 9:50 pm

Mihin irakilaiset edes tarvitsevat vihamiehiä, kun sulhasehdokkaat/vävypoikakokelaat ovat tuollaisia?

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Joulu 27, 2019 10:10 pm

Ja näin järjestetään suku hoitamaan surmaus islamilaisittain:
Tämän seurauksena perheen äidin veli soitti perheelle ja sanoi lähettävänsä jonkun tappamaan perheen naiset, ellei perheen isä itse sitä tee.
Kuinkahan moni kunniamurha järjestetään ulkomailta ja vieläpä silkalla valheella..

devil_doll
Lovejoy
Viestit: 1736
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja devil_doll » Pe Joulu 27, 2019 10:13 pm

Että oikein ehdollista. Tulee vielä rumaa jälkeä, ennen kuin Suomen oikeuslaitos sopeutuu lähi-itäläiseen kulttuuriin.

Ainoa Oulun eteläpuolinen Pohjois-Pohjanmaan kaupunki taitaa olla Raahe.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Joulu 27, 2019 10:16 pm

Raahea veikkaan minäkin.

Leikkikaveri
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Pe Joulu 27, 2019 11:25 pm

Kartanoromantiikkaa parhaimmillaan, vallasväki polkee piikojaan, ehkä jopa renkejäänkin.
Ja vuohia.
Ja sitten suku kutsutaan hätiin jollei asiat mene mielen mukaan.

Avatar
TavanTallaaja
Aloitteleva dekkari
Viestit: 534
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Mies ei saanut ihastukseensa vastakaikua ja alkoi vainoamaan tyttöä ja tämän perhettä

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Pe Joulu 27, 2019 11:50 pm

Leikkikaveri kirjoitti:
Pe Joulu 27, 2019 11:25 pm
Kartanoromantiikkaa parhaimmillaan, vallasväki polkee piikojaan, ehkä jopa renkejäänkin.
Ja vuohia.
Ja sitten suku kutsutaan hätiin jollei asiat mene mielen mukaan.
Sinähän se sanaseppo olet, eipä silti, tämän palstan suoraviivaisten lauserakenteiden sekaan vähän runollisempi ote on ihan tervetullutta.

Vastaa Viestiin