Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MarkoS
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 11:04 pm

Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja MarkoS » Ma Helmi 03, 2020 8:17 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6fa7 ... 57e236ca6c
Eilen klo 17:11
Espoon fillarihäirikkö vihdoin tuomiolla: haastoi painiin, sylki naamalle ja pahoinpiteli muita tienkäyttäjiä

Useiden pyöräilijöiden ja ainakin yhden autoilijan kimppuun käynyt espoolaispyöräilijä on tuomittu ehdolliseen vankeuteen.

Fillarihäirikkö.jpg
Fillarihäirikkö.jpg (19.55 KiB) Katsottu 5164 kertaa
Muita tiellä liikkujia väkivalloin ”ojentanut” espoolaismies tuomittiin maanantaina kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen neljästä eriasteisesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä lievästä vahingonteosta.

Vuonna 1972 syntynyt pyöräilijä oli toistuvasti pysäyttänyt, huutanut, uhkaillut ja jopa pahoinpidellyt pyöräilijöitä, jotka hänen mielestään olivat ohittaneet hänet väärällä tavalla tai muutoin ”haastaneet hänet”.

Nyrkillä silmään
– Helvetin hullu, haluatko turpaan!

Otaniemessä tyttöystävänsä luo pyöräillyt mies oli juuri ohittanut pyöräkaistalla toisen pyöräilijän, kun hän kuuli raivostuneen huudon takanaan. Samassa joku tarttui hänen takkiinsa ja repi niin, että mies sai vaivoin pysäytettyä kaatumatta.

Pysäyttäjä oli miehen hetki sitten ohittama pyöräilijä. Raivon vallassa ollut häirikkö tarttui uhria rinnuksista, tyrkki tämän pyörää, heristi nyrkkiä ja haastoi painiin. Hölmistynyt uhri yritti rauhoitella uhkailijaa ja kysyä, mitä oli tehnyt väärin.

Mitään selkeää vastausta ei uhri saanut. Muutaman minuutin kuluttua häirikkö laski hänet menemään lisäuhkausten saattelemana.

Uhri ei kuitenkaan ehtinyt polkea kuin pari sataa metriä, kun häneen tartuttiin jälleen kiinni. Sama fillarihäirikkö pakotti hänet repien pysähdyksiin ja iski mitään sanomatta uhria nyrkillä silmäkulmaan.

Talloi vanteen
Seuraava rikostutkintaan johtanut välikohtaus alkoi ohitustilanteesta Helsingin Keskuspuistossa. Ohitettu pyöräilijä ohitti saman tien ohittaneen pyörän ja katosi näkyvistä. Vähän myöhemmin sama pyöräilijä oli jälleen edessä, nyt huomattavasti hitaampana.

Uudessa ohitustilanteessa hän ajoi rinnalle ja alkoi haastaa riitaa. Täysin yllättäen hän myös tarttui uhrin käteen niin että tämä kaatui pyörän päältä selälleen asfaltille.

Fillarihäirikkö tuli maassa makaavan viereen ja alkoi haastaa tätä tappeluun. Mies uhosi ja väitti harrastavansa kamppailulajeja. Kun uhri ryhtyi soittamaan hätäkeskukseen, häirikkö talloi tämän pyörän vanteen mutkalle ja ajoi tiehensä.

Seuraava poliisin kirjaama isku tapahtui pari kuukautta myöhemmin samassa alikulkutunnelissa. Häirikkö kiilasi hänet ohittaneen pyöräilijän ajoradan laitaan ja ryhtyi uhkailemaan ja repimään tätä rinnuksista.

Välikohtauksen jälkeen häirikkö jatkoi ajamista estäen koko ajan uhria ohittamasta ja yrittäen kaataa hänet.

Kurkusta kiinni
Käräjäoikeuden käsittelemästä neljästä välikohtauksesta viimeisin sattui Otaniemessä, missä häirikkö pysäytti autoilijan väittäen, että tämän olisi kuulunut antaa hänelle tietä risteyksessä. Tosin kyseisessä risteyksessä häirikkö tuli itse kärkikolmion takaa.

Mies iski nyrkkinsä auton sivuikkunaan, jätti pyöränsä auton eteen ja repi kuljettajan oven auki. Raivon vallassa ollut pyöräilijä tarttui kuljettajaa kurkusta ja haastoi tätä tappelemaan.

– Nyt ulos sieltä, saat turpaan vitun jätkä!häirikkö huusi.

Hän uhkasi naarmuttaa miehen auton ja lopulta sylkäisi tätä kasvoihin.

Tapahtumasarja tallentui autoilijan kojelautakameraan. Kun poliisi myöhemmin kuulusteluissa kysyi epäillyltä, oliko tämä tietoinen siitä, että oli itse väistämisvelvollinen kyseisessä risteyksessä, mies vastasi:

– Se oli minulle epäselvää.

”Muiden syytä”
Kuulusteluissa mies myönsi pysäytystilanteet sinänsä, mutta kiisti lyöneensä ketään. Hän vähätteli tekojaan ja selitti niiden johtuneen muiden väärästä tai vaarallisesta ajotyylistä.

Kyseiset neljä käräjille päätynyttä välikohtausta eivät suinkaan olleet häirikköfillaristin ainoat. Kun poliisi kysyi mieheltä, tuleeko tälle pyöräillessä usein sanaharkkaa muiden tietä käyttäjien kanssa, vastaus kuului:

– On niitä ollut useita kertoja.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan kahdelle uhrilleen yhteensä 1700 euron kärsimys- ja haittakorvaukset.

Kyseiset rikokset tapahtuivat tammikuun 2018 ja maaliskuun 2019 välisenä aikana. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
On se tuo pyöräily rankka laji.
Kyseisellä henkilöllä lienee taustalla muitakin ongelmia. Nimitietoa en löytänyt, kiva olisi nähdä kaverin facebook yms :D

Yhdistetty aiheesta olleet kaksi ketjua joissa sama uutinen sekä videosta se kohta missä häirikkö kurvaa auton eteen.
-NILS-

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3233
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Helmi 04, 2020 10:50 am

Ilmeneeköhän hullulla tuo käytös vain pyörällä huristellessa vai huutaako hän kanssaihmisilleen naama punaisena esimerkiksi hisseissä?
????? ?? ??????.

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 915
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » Ti Helmi 04, 2020 3:02 pm

Eikös sinne Niuvaan voida tuomita sellaisiakin ihmisiä jotka eivät ole vielä tehneet henkirikosta. Tämän keissin hörhö kun ei ilmiselvästikään käy täysillä valoilla ja taipumus impulsiiviseen väkivaltaan olisi tahdosta riippumattoman hoidon paikka ennen kuin jollekkin hänet ohittavan fillaristin voi käydä todella huonosti. Harmi ettei ketään noista jota haastoi tappeluun vetänyt äijää kanveesiin niin olisi ehkä mieli hällä rauhoittunut.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

työn sankari
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 151
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja työn sankari » Ti Helmi 04, 2020 5:21 pm

Mies on vittu 47 ja vielä ei oo ton vertaa kasvanu aikuiseksi. Kyllä siinä on jossain kohtaa lähtenyt asiat väärälle raiteelle.

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 400
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Ti Helmi 04, 2020 5:42 pm

Eipä paljon saanut tuomioo. :?
Sitä kyllä ihmettelee, minne Suomesta on kadonnut OIKEUS? :shock:
Laki meillä on, mutta ei se oikeutta tunne. :roll: :shock:
Kaikella on aikansa.

Ghost hunting
Komisaario Köster
Viestit: 1787
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » Ti Helmi 04, 2020 7:41 pm

Käytös näkyy olevan kuin kommaria parhaimmillaan, haistattaa paskat koko yhteiskunnalle kuka kommarin milloinkin tielle sattuu nyt vahingossa tulemaan.
On ainakin päässyt toiminnallaan tuomiolle, siihen ei kaikki pysty, hieno saavutus ja suoritus.
Totuus ei ole rahaa ja valta politiikkaa TOTUUS on jotakin muuta!
-Veijo Baltzar-

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4722
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja URSA » Ti Helmi 04, 2020 8:01 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006395388.html
Espoossa piinannut liikenneraivoaja tuomiolle – videot näyttävät, kuinka polkupyöräilijä rähisi silmittömästi ja pahoinpiteli autoilijan

Julkaistu: 13:14
Polkupyöräilijämies pahoinpiteli kolme polkupyöräilijää ja yhden autoilijan. Kaksi rähinää tallentui videolle, jotka näet tästä artikkelista.

ENSIMMÄINEN videolle tallentunut rähinä tapahtui Helsingin Meilahdessa 17.8.2018. Näet kyseisen videon tämän tekstin yläpuolelta.

Rähisijä hermostui toisen pyöräilijän ajotyylistä ja ohituksesta.

– Hei pelle, onks tää sulle joku kilparata, rähisijä kysyi ja pysähtyi toisen pyöräilijän eteen.

Sitten rähisijä otti uhria rinnuksista kiinni ja ravisteli häntä. Uhrin paita ja repun rintasolki rikkoontuivat. Rähisijä uhkasi myös väkivallalla.

– Haluutsä, että sun rillit on kohta tuolla seinällä?

– Sä ohitat jotain mummoja täällä pyörätiellä ja sitten sä pädet sillä, niinkö.

– Hanki itselles joku muu miehisyyden mitta. Tuu vaikka tuonne mettään mun kaa, mä lähden koska vaan sun kaa, rähisijä vaahtosi.

Näiltä osin rähisijä syyllistyi lievään pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen.

TOINEN videolle tapahtunut selkkaus tapahtui Espoon Otaniemessä 21.3.2019. Tällä kertaa raivon kohteeksi joutui miesautoilija. Näet videon välikohtauksesta tämän tekstin alapuolelta.

Auton takana ajanut raivoaja kiilasi pyörällään rinnalle, löi auton sivuikkunaan, ajoi auton eteen ja pysäytti autoilijan matkan. Pyöräilijä avasi auton oven ja tarttua autonkuljettajaa kurkusta ja rinnuksista kiinni.

– Tuu ulos sielt, saat näköös.

– Turpaan, vit*n jätkä.

– Leikitsä täällä liikenteessä? Jumalauta, melkein pyöräilijän päälle, vit*u, pyöräilijä muun muassa ärisi.

Raivoaja olisi halunnut tapella autoilijan kanssa. Hän myös uhkasi naarmuttavansa autoa.

– Tuu ulos sieltä, vit*n vellihousu, raivoaja pauhasi.

AUTOILIJA ei halunnut kuitenkaan tapella. Tämän jälkeen pyöräilijä sylkäisi autoilijan kasvoille. Kiihtynyt pyöräilijä poistui paikalta. Tässä tapauksessa hän syyllistyi pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen.

Polkupyöräraivoajan tulistumisen kohteeksi joutui myös kaksi muuta miespyöräilijää, mutta nämä tapaukset eivät tallentuneet videolle.

ENSIMMÄINEN näistä tapauksista tapahtui Espoossa 29.1.2018. Uhri ohitti raivoajan polkupyörällä. Sitten uhri kuuli takaansa huutelua ja niin ikään pyörällä liikkunut raivoaja pysäytti hänen matkansa. Raivoaja hermostui kertomansa mukaan siitä, kun uhri ei ollut aiemmassa ohituksessaan huomioinut riittävän hyvin vanhaa rouvaa, joka oli kävellen liikkeellä.

Raivoaja tarttui uhria rinnuksista ja löi tätä nyrkillä kasvoihin. Uhrin silmälasit menivät hajalle. Tältä osin raivoaja syyllistyi pahoinpitelyyn.

TOINEN videolle tallentumaton välikohtaus sattui Helsingin Meilahdessa 12.6.2018. Polkupyörällä polkenut raivoaja tarttui toista pyöräilijää olkapäästä kiinni sillä seurauksella, että 15–20 kilometrin tuntinopeudella liikkunut uhri kaatui maahan. Tätä ennen pyöräilijät sanailivat keskenään.

– Etkö osaa ajaa? ärisijä oli muun muassa kysynyt.

Kaatumisen jälkeen ärisijä uhkasi väkivallalla ja hän sanoi harrastaneensa kamppailulajeja. Ärisijä astui myös uhrin polkupyörän takarenkaan päälle. Se vioittui. Näiltä osin ärisijä syyllistyi pahoinpitelyyn ja lievään vahingontekoon.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan polkupyöräilijä-ärisijän kolmesta pahoinpitelystä, yhdestä lievästä pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta ja lievästä vahingonteosta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen. Hän joutuu maksamaan uhreille erinäisiä korvauksia lähes 2 200 euroa.

Käräjäoikeus antoi asiassa tuomion maanantaina, eikä se ole siten lainvoimainen. Tuomiosta uutisoi ensin Iltalehti.

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2044
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ti Helmi 04, 2020 8:07 pm

Tossa Otaniemen jutussa tuli itse kärkikolmion takaa ja luulee että auton olis pitänyt väistää.
Eiköhän tuo ennen pitkää törmää vielä väärään tyyppiin. Toivottavasti ei telo ketään ennen sitä.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2128
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja putsari » Ke Helmi 05, 2020 3:07 am

Ihan yleisen turvallisuuden nimissä olisi hyvä, että tämän kahelin nimi ja kuva olisi julkisesti saatavilla.Näen yhtäläisyyksiä hyvin paljon tässä raivohullussa siihen autoilijaan joka ajoi Helsingissä raivopäissään sen fillaristin hengiltä. Onhan tuo omallekkin turvallisuudelleen vaarallinen selvästi. Olisko pitänyt tehdä mielentilatutkimus? Eikö oikeudelle tullut mieleen, kun maallikkokin tajuaa, että kaveri on täysi raivohullu.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ke Helmi 05, 2020 11:32 pm

Mielentilatutkimuksia ei kyllä yleensä tehdä tällaisissa rikoksissa, joissa rangaistukset on ehdollista. Sehän kuitenkin vaatii parin kuukauden vapaudenmenetystä. En tiedä millaiset säädökset siitä mielentilatutkimuksesta on, mutta ei sitä kuitenkaan mistään perusmuotoisesta pahoinpitelystä määrätä ikinä.

Toivottavasti henkilölle on kuitenkin tehty jotain muuta hoitoonohjausta.

John Kimble
Komisaario Köster
Viestit: 1844
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ke Helmi 05, 2020 11:34 pm

putsari kirjoitti:
Ke Helmi 05, 2020 3:07 am
Ihan yleisen turvallisuuden nimissä olisi hyvä, että tämän kahelin nimi ja kuva olisi julkisesti saatavilla.
Ei nimeä eikä kuvaa voi julkaista koska silloin julkaisija syyllistyy yksityiselämää loukkaavan tiedon levitykseen ja ehkä myös kunnianloukkaukseen. Näin se vain menee Suomessa jossa rikoksen tekijöitä suojellaan paremmin lailla kuin rikoksen uhreja.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2128
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja putsari » To Helmi 06, 2020 2:04 am

Tuomion Pasuuna kirjoitti:
Ke Helmi 05, 2020 11:32 pm
Mielentilatutkimuksia ei kyllä yleensä tehdä tällaisissa rikoksissa, joissa rangaistukset on ehdollista. Sehän kuitenkin vaatii parin kuukauden vapaudenmenetystä. En tiedä millaiset säädökset siitä mielentilatutkimuksesta on, mutta ei sitä kuitenkaan mistään perusmuotoisesta pahoinpitelystä määrätä ikinä.

Toivottavasti henkilölle on kuitenkin tehty jotain muuta hoitoonohjausta.
Vastahan täällä oli vähän vastaavanlainen juttu, ehdonalaista haettiin ja määrättiin mielentilaan. Joku voi kaivaa jutun, itse en jaksa.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2128
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja putsari » To Helmi 06, 2020 2:08 am

John Kimble kirjoitti:
Ke Helmi 05, 2020 11:34 pm
putsari kirjoitti:
Ke Helmi 05, 2020 3:07 am
Ihan yleisen turvallisuuden nimissä olisi hyvä, että tämän kahelin nimi ja kuva olisi julkisesti saatavilla.
Ei nimeä eikä kuvaa voi julkaista koska silloin julkaisija syyllistyy yksityiselämää loukkaavan tiedon levitykseen ja ehkä myös kunnianloukkaukseen. Näin se vain menee Suomessa jossa rikoksen tekijöitä suojellaan paremmin lailla kuin rikoksen uhreja.
Siis pelkäät, että jos julkaiset tuomitun nimen ja kuvan murha.infossa,niin joudut poliisin kanssa tekemisiin?
Täällä levitellään jopa asiaan kuulumattomien nimiä ja sosiaalisen median linkkejä, niin kai voisi tuomitunkin nimen laittaa, jos sen tietää. Sitä paitsi laki ei kiellä tuomitun nimen julkaisemista. Ei varsinkaan USA;n laki, jossa tämän palstan serveri sijaitsee.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2128
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja putsari » To Helmi 06, 2020 5:07 am

Tuosta mielentilatutkimuksesta, niin siinä ei ole oikeudelle asetettu mitään tuomiominimiä tai vaatimusta. Kuinka voisi ollakkaan, koska syyttäjän rangaistusvaatimus on vain syyttäjän mielipide, ei oikeutta sitova tuleva päätös. Syyttäjän mielipide on syyttäjän mielipide, eikä oikeuden päätös.

"Mielentilatutkimukset
Mielentilatutkimus on tuomioistuimen määräämä tutkimus, jossa otetaan kantaa rikoksesta epäillyn, syytetyn tai tuomitun syyntakeisuuteen rikoksen tekohetkellä sekä hänen hoidon tarpeeseensa tutkimuksen päättyessä.

THL vastaanottaa tutkimuspyynnöt, päättää tutkimuspaikan, myöntää mahdollisen jatkoajan ja käsittelee lausunnot
Kun tuomioistuin on tehnyt päätöksen mielentilatutkimukseen määräämisestä, se lähettää tutkimuspyynnön THL:lle. THL päättää mielentilatutkimuspaikan.

Mielentilatutkimus tehdään pääsääntöisesti sairaalassa. Se saa kestää korkeintaan kaksi kuukautta. Joissain erityistilanteissa THL voi myöntää tutkimukselle jatkoaikaa. Pääosa tutkimuksista suoritetaan valtion sairaaloissa, joita ovat Niuvanniemen sairaala Kuopiossa ja Vanhan Vaasan sairaala.
Niuvanniemen sairaala
Vanhan Vaasan sairaala

THL:n oikeuspsykiatristen asioiden lautakunta käsittelee mielentilatutkimuksen perusteella tutkimusyksikössä laaditun lausunnon. Lautakunta antaa saamansa lausunnon perusteella tuomioistuimelle oman lausuntonsa epäillyn tai syytetyn mielentilasta ja määrää hänet tarvittaessa hoitoon tai kehitysvammaisten erityishuoltoon.
Lue lisää oikeuspsykiatristen asioiden lautakunnasta"
https://thl.fi/fi/web/mielenterveys/mie ... utkimukset
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Untersturmführer
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 8:50 pm

Re: Espoon fillarihäirikkö tuomiolle

Viesti Kirjoittaja Untersturmführer » To Helmi 06, 2020 10:04 am

Minulla on isokasa vanhoja sanomalehtiä mm. Satakunnan Kansaa 30-40 luvulta. Niissä aika mitättömistäkin rikokista sai koko nimensä lehteen. Se oli sitä vanhaa hyvää aikaa muutenkin. Ainahan rikos ei tarkoita kasvojen menettämistä, vaikka siitä nimensä lehteen saisikin, joten miksi näitä pitäisi suojella? Vain siksikö, että joku auktoriteetti niin haluaisi? Heh ja heh.

Olisikin vain soittanut poskeaan, mutta sortuessaan käyttämään raukkamaista väkivaltaa näissä agressiokohtauksiensa yhteydessä on täysin oikeutettua, että Kai Lennart Skoglund saa nimensä julkisuuteen maassa, jossa paskahousuja järjestelmällisesti suojellaan median toimesta. Onneksi jokainen voi halutessaan tilailla näitä julkisia tuomiolauselmia itse.

Vastaa Viestiin