Huoltovarmuuskeskus, Tiina Jylhä ja Onni Sarmaste

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

lets think
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Elo 24, 2018 2:19 pm

Huoltovarmuuskeskus, Tiina Jylhä ja Onni Sarmaste

Viesti Kirjoittaja lets think » Ke Huhti 08, 2020 11:58 pm

Suomen Kuvalehti 8.4.2020

Valtio osti kiinalaiset hengityssuojat ulosotto­velkaiselta liikemieheltä – Tiina Jylhä sanoo miljoona­kaupan kuuluneen itselleen

Kauneusklinikkayrittäjän mukaan Huoltovarmuuskeskus maksoi miljoonia euroja väärälle tilille.

JARNO LISKI

SUOMEN valtion epäonnistuneen hengityssuojainkaupan taustalta paljastuu outo vyyhti, jossa julkisuudesta tunnettu kauneusyrittäjä Tiina Jylhä riitelee toisen yrittäjän kanssa.

Jylhä syyttää muun muassa pikavippiyhtiöitä pyörittänyttä Onni Sarmastettakavalluksesta.

Jylhän asiamies, oikeustieteen tohtori Kari Uoti kertoo Suomen Kuvalehdelle, että Huoltovarmuuskeskus oli tilannut hengityssuojaimia Jylhän virolaiselta The Look Medical Care OÜ -yritykseltä. Sarmasteen oli määrä toimia hankkeessa vain yrityksen konsulttina.

Uotin mukaan Sarmaste olisi erehdyttänyt Huoltovarmuuskeskusta ilmoittamalla sille väärän belgialaisen tilinumeron, minkä jälkeen miljoonien eurojen ennakkomaksu olisi maksettu väärälle tilille.

Sarmaste puolestaan kiistää Jylhän väitteet ja väittää joutuneensa itse huijaus- ja kiristysyrityksen kohteeksi. Sarmasteen mukaan hänen yrityksensä oli tehnyt kaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

HENGITYSSUOJAIMIA lennätettiin tiistaina 7. huhtikuuta Kiinasta Suomeen Finnairin koneella. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kyydissä tuli kaksi miljoonaa kirurgista maskia ja 230 000 hengityssuojainta.

Keskiviikkona 8. huhtikuuta viranomainen ilmoitti, että tutkimusten mukaan tarvikkeet eivät ole sairaalakäytössä eurooppalaisten standardien mukaisia. Suojaimia voidaan kuitenkin käyttää hoivayksiköissä ja kotipalveluissa.

”Asiakirjat olivat kunnossa. Kaikki näytti hyvältä, mutta sitten tuote ei ollutkaan sitä, mitä olisi pitänyt olla. Tätä on kohdattu myös muualla Euroopassa. Nyt se osui meidänkin kohdalle”, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounemakertoi toimittajille tiedotustilaisuudessa.

Liikemies Onni Sarmaste kertoo SK:lle kyseisten maskien olevan samoja, jotka hänen yrityksensä myi valtiolle viidellä miljoonalla eurolla. Tämä on myös Jylhän käsitys asiasta.

Viranomainen kieltäytyy kommentoimasta suojainkauppaan liittyvää sotkua. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Lounema kertoi ensin toimitukselle, ettei hänellä ole tietoa mistään suojainkauppoihin liittyvistä epäselvyyksistä. Hän lupasi selvityttää asiaa.

Huoltovarmuuskeskuksen hallintojohtaja Asko Harjula palasi asiaan myöhemmin.

”Ilmoitan toimitusjohtaja Tomi Louneman toimeksiannosta, että emme voi ilmoittaa pyytämäänne tietoa viranomaismääräyksen vuoksi”, hän kirjoitti sähköpostissaan.

VIIHDEJULKISUUDESTA tunnetuksi tulleella Jylhällä on plastiikkakirurgiaklinikka Virossa.

Koronaepidemian vuoksi yhtiö on keskeyttänyt leikkaustoimintansa. Se myy nyt muun muassa kiinalaisia suojavarusteita terveysviranomaisille ja yksityisille yrityksille eri maihin.

Jylhän mukaan hänen yhtiönsä hieroi kauppoja Suomen valtion kanssa jo maaliskuun 2020 lopulla. Sarmaste oli lähestynyt häntä ja kertonut saaneensa suuren tilauksen Italiasta.

Samalla Sarmaste oli kertonut tuntevansa hyvin erään Huoltovarmuuskeskuksen johtajan.

Jylhä otti Sarmasteen neuvottelemaan kauppoja Suomen valtion kanssa provisiopalkkiolla. Lopulta Huoltovarmuuskeskus tilasi miljoonien eurojen arvoista suojaimia Kiinasta, Jylhä kertoo.

Hänen mukaansa Sarmaste kuitenkin vei miljoonakaupan itselleen ilmoittamalla oman tilinumeronsa Huoltovarmuuskeskuksen ennakkomaksua varten.

”Kaappaus tapahtui yhdessä yössä”, Jylhä sanoo.

Nyt Jylhä on palkannut Kari Uotin tekemään Sarmasteesta tutkintapyynnön poliisille. Jylhän mukaan myös Huoltovarmuuskeskus pitää Sarmasteen toimintaa ”poliisiasiana”.

Uoti sanoo sopimus- ja muiden asiakirjojen todistavan, että Sarmaste asioi Huoltovarmuuskeskuksen kanssa nimenomaan Jylhän yhtiön edustajana eikä oman yrityksensä lukuun, kuten hän väittää.

SARMASTEEN tarina poikkeaa täysin Jylhän kertomasta. Hänen mukaansa Huoltovarmuuskeskus oli ostanut nimenomaan hänen yritykseltään viidellä miljoonalla eurolla kiinalaisia suojavälineitä.

Sarmaste kertoo saaneensa idean tarjouksen tekemiseen katsottuaan uutisia Huoltovarmuuskeskuksen varastojen avaamisesta.

”Meillä on ollut Kiinassa kuusitoista ihmistä etsimässä. Siellä on hirveä hintasota käynnissä. Ihmiset jonottavat tehtaiden ovella salkut täynnä rahaa. Se on ihan täysin villiä siellä, aivan sairas meininki.”

Sarmasteen mukaan hänen tarkoituksenaan oli hankkia valtiolle myytäviä tarvikkeita Jylhän yritykseltä, mutta tämä ei ollutkaan pystynyt niitä toimittamaan.

Sarmaste kertoo lisäksi, että Jylhä ja hänen kumppaninsa Tapani Valkonen olisivat yrittäneet aiheettomasti laskuttaa Huoltovarmuuskeskukselta viittä miljoonaa euroa.

Lisäksi Sarmaste väittää, että pariskunta olisi palkannut moottoripyöräjengi Helvetin enkelit perimään häneltä viittä miljoonaa euroa.

Jylhä kiistää perintäväitteen jyrkästi ja sanoo hoitavansa asiaa oikeusteitse.

SARMASTE sanoo tehneensä Jylhästä ja Valkosesta tutkintapyynnön sen jälkeen, kun hänen ikkunastaan oli paiskattu sisään iso kivi maanantaina 6. huhtikuuta. Sarmaste kertoo saaneensa alunperin poliisilta tiedon siitä, että hän on vaarassa. Hän ei kuitenkaan suostu kertomaan tämän kertoneen poliisin nimeä.

Sarmaste vaatii Suomen Kuvalehteä odottamaan Suojelupoliisin yhteydenottoa tekeillä olevaan juttuun liittyen. Yhteydenottoa ei tule. Myöhemmin eräs juristi soittaa Sarmasteen pyynnöstä toimittajalle.

”Tämä nyt kuulostaa enemmän viestintäkonsultin kuin juristin asialta”, hölmistynyt juristi toteaa kuultuaan tilanteen.

Juristi soittaa vielä uudestaan kertoakseen Sarmasteen viestin.

”Hän on sitä mieltä, että Tiina Jylhän yhtiö ei pystynyt tavaraa toimittamaan ja hänen yhtiönsä pystyi, eikä hänellä ole sen kummempaa kommentoitavaa.”

Sarmaste ei kerro, miksi hän alunperin väitti kauppojen olleen hänen yhtiönsä idea ja Jylhän olleen vain yksi mahdollisista tavarantoimittajista.

TOIMITUS ei saanut Huoltovarmuuskeskuksesta mitään tietoja hengityssuojainkaupasta. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) ei keskiviikkona vastannut haastattelupyyntöön.

Avoimeksi jää, miten Sarmaste ja Jylhä päätyivät kaupantekoon kumppaneiksi ja miten viranomaiset tarkastivat osapuolten taustoja.

Sarmaste on pyörittänyt useita yrityksiä ja tarjonnut muun muassa pikavippejä CC Rahoitus -yhtiön kautta. Sarmasteella on peräti 11-sivuinen ulosottorekisteri. Sinne on päätynyt merkintöjä muun muassa vakuutus-, pysäköintivirhe- ja sakkomaksuista.

Sarmasteella on yritys, joka toimii yrityskauppojen ja rahoitusjärjestelyiden parissa. Myös yrityksellä on useita maksuhäiriömerkintöjä.

Tiina Jylhä puolestaan tuomittiin vuosina 2007 ja 2008 törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kirjanpitorikoksesta ja kahdesta törkeästä veropetoksesta.

Jylhän kumppani Tapani Valkonen on Iltalehden mukaan parhaillaan syytteessä törkeästä dopingrikoksesta, lääkerikoksesta ja rahanpesusta.

Lehti kertoi elokuussa 2019, että ulosotto karhusi kymmeniätuhansia euroja Jylhältä ja Valkoselta.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... itselleen/

Fanseat
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: La Helmi 15, 2020 7:34 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Fanseat » To Huhti 09, 2020 7:26 am

Valtio siis osti eka satsin suojia joko kauneusklinikalta tai pikavippifirmasta. Ompa mielenkiintoista nähdä, keneltä seuraava satsi on tilattu.

Tiukkameno
Neuvoja-Jack
Viestit: 268
Liittynyt: Ti Maalis 05, 2019 3:39 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Tiukkameno » To Huhti 09, 2020 7:53 am

Antti kurhinen? Sillähän on knowhow hallussa ja varmaan jäänyt suojavälineitä siitä seksinukkerunkkaamosta.

Avatar
Jazzo
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Elo 29, 2018 3:55 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Jazzo » To Huhti 09, 2020 8:02 am

Sisäpiiritietona videokuvaa tehtaasta, mistä huoltovarmuuskeskus suunnittelee hankkivansa seuraavan erän :D

https://www.youtube.com/watch?v=--pwI4E9tsk

regedit
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: La Huhti 04, 2020 3:40 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja regedit » To Huhti 09, 2020 8:16 am

Siellä on nämä tyypit heti haaskalla, kun valtio jakaa sokkona rahaa. :D

Ei voi, kuin ihmetellä, jos ottaa vielä tämän huomioon: https://yle.fi/uutiset/3-11252180

Ghost hunting
Columbo
Viestit: 2299
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » To Huhti 09, 2020 8:26 am

Fanseat kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 7:26 am
Valtio siis osti eka satsin suojia joko kauneusklinikalta tai pikavippifirmasta. Ompa mielenkiintoista nähdä, keneltä seuraava satsi on tilattu.
Tässä on kyllä mielenkiintoiset kuviot meneillään, eikä kaikilla ole puhtaita jauhoja pussissa ja mitenkä on voitukkin mennä tälläisten kelkkaan?
Mihinkä ministeriöön tämä asia kuuluu? EDIT: Ja ei voi, kuin ihmetellä.

Avatar
Human interest
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 191
Liittynyt: Ti Tammi 07, 2014 1:10 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Human interest » To Huhti 09, 2020 8:33 am

Rumalta näyttää: kaksi ahnetta yrittäjää riitelee valtiolta huijatuista miljoonista. Ja vielä Kari Uoti hämmentämässä soppaa.
Saa nähdä, putoileeko TEMissä päitä. Eikö Huoltovarmuuskeskus kuulu Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan? Lintilä? 🙂
Ich bin ein Mensch, also ist mir nichts Menschliches fremd

Dio
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2020 9:28 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Dio » To Huhti 09, 2020 9:00 am

Tiina Jylhä, Onni Sarmaste, Tape Valkonen, Helvetin Enkelit, huoltovarmuuskeskus. Kuka ei kuulu joukkoon?

Lady Willows
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 178
Liittynyt: To Huhti 22, 2010 10:27 am

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Lady Willows » To Huhti 09, 2020 9:13 am

Jos yksityistä firmaa johdettais niinkuin tätä Suomen valtiota, ei olis pitkäaikainen firma. Alkeellisimmat munaukset tehdään, miten tämä eroaa Sunny Car Centerin nigeriansijoittajista... ihan silmät kiinni mentiin taas antamaan rahaa katsomatta yhtään taustoja. Varmaan samat kaverit ostaisivat kultasormuksia jossain parkkipaikalla
2+2=5, hyvin suurilla kakkosen arvoilla.
Morrissey: "So how can anybody say
They know how I feel
The only one around here who is me
Is me"

KARJU!!
Neuvoja-Jack
Viestit: 283
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja KARJU!! » To Huhti 09, 2020 9:22 am

Ei jumalauta, kuka ministeri ottaa vastuun, vai koko tyttöbändi????

muk
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Marras 13, 2017 2:48 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja muk » To Huhti 09, 2020 9:33 am

Human interest kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 8:33 am

Saa nähdä, putoileeko TEMissä päitä. Eikö Huoltovarmuuskeskus kuulu Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan? Lintilä? 🙂
Taitaa kuulua. Jos tuo on niin rumaa, kuin miltä nyt näyttää, Lintilän pitäisi mahdollisesti erota. Ei se ministerivastuun kantaminen eroamisen muodossa ole kai täällä koskaan juuri ollut muodissa, suorista henkilökohtaisista virheistä lähinnä noita on lähtenyt.

eltsapo
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 14, 2019 3:35 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja eltsapo » To Huhti 09, 2020 9:37 am

KARJU!! kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 9:22 am
Ei jumalauta, kuka ministeri ottaa vastuun, vai koko tyttöbändi????
tätä huoltovarmuuskeskusta pyörittää eri tytöt kun hallitus eli vastuu muilla ja muut tekevät alle 15miljoonan euron ostot isommat summat mitkä hankitaan valtiolta niihin vasta antaa hyväksynnän kulmuni ja kumppanit mutta tämän oston on tehnyt juurikin tämä Sarmasteen kaveri joka johtajana tässä huoltovarmuuskeskuksessa eli kaverille kans meininki

VastarannanKiiski
Scooby Doo
Viestit: 602
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski » To Huhti 09, 2020 9:38 am

Dio kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 9:00 am
Tiina Jylhä, Onni Sarmaste, Tape Valkonen, Helvetin Enkelit, huoltovarmuuskeskus. Kuka ei kuulu joukkoon?
Näköjään kaikki kuuluu.
KARJU!! kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 9:22 am
Ei jumalauta, kuka ministeri ottaa vastuun, vai koko tyttöbändi????
Kukaan ei ota. Ehkä likat saavat silikonitissit halutessaan liikelahjana. Tai mistäs sen tietää vaikka ovat jo saaneet.
Lady Willows kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 9:13 am
Jos yksityistä firmaa johdettais niinkuin tätä Suomen valtiota, ei olis pitkäaikainen firma. Alkeellisimmat munaukset tehdään, miten tämä eroaa Sunny Car Centerin nigeriansijoittajista... ihan silmät kiinni mentiin taas antamaan rahaa katsomatta yhtään taustoja. Varmaan samat kaverit ostaisivat kultasormuksia jossain parkkipaikalla
Erikoista tosiaan tällä tasolla tehdä yhteistyötä jonkun silikonitissinyrkkipajan/pikavippipuljun/dopingainetukun kanssa.

muk
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Marras 13, 2017 2:48 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja muk » To Huhti 09, 2020 9:47 am

KARJU!! kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 9:22 am
Ei jumalauta, kuka ministeri ottaa vastuun
Lintilän on pakko tähän jotain sanoa, kun saa selvityksen hankintaprosessista. Tää on kuitenkin nähdäkseni aika nihkeetä, että vastuukysymyksen takia erotaan. Yleensä vain henkilökohtaisen virheen pakottamana, kuten Paatero syksyllä.

Avatar
Human interest
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 191
Liittynyt: Ti Tammi 07, 2014 1:10 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Human interest » To Huhti 09, 2020 11:03 am

Toivott Marin pistää TEMin kuriin ja nuhteeseen.

Veikkaan, että huijauksessa on mukana muitakin ideoijia kuin tämä yksi koijari. Miljoona mieheen, tms...
Ich bin ein Mensch, also ist mir nichts Menschliches fremd

Vastaa Viestiin