Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1383
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Alla lisää Torssosen taustoista copypastena Keskisuomalaisen sivuilta:

” Teemu Torssosen nousukiito pysähtyi toistuviin selkkauksiin – uraan mahtuu niin voittoja, tappioita kuin poliisiasioitakin

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen on noussut viikossa koko valtakunnan tietoisuuteen. Torssonen on toinen miehistä, joita epäillään perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Katajan murhan yrityksestä.

Ura on kuitenkin ollut värikäs jo ennen viimeisintä käännettä.

Torssosen näkyvän poliittisen uran voi katsoa alkaneen syksyllä 2016. Sen jälkeisiin vuosiin mahtuu poliittisia voittoja mutta myös tappioita, eripuraa ja jopa poliisiasioiksi kärjistyneitä konflikteja.

POHJOIS-SAVOSTA kotoisin oleva Torssonen aloitti poliittisen uransa Keski-Suomessa Muutos 2011 -puolueessa. Kun sen toiminta hiipui, Torssonen siirtyi perussuomalaisten nuorisojärjestöön.

– Huomasin, että järjestö ajoi samanlaisia asioita kuin Muutos. Kansallisaatetta, suoraa demokratiaa ja sananvapautta. Noin vuoden nuorisojärjestössä olon jälkeen liityin perussuomalaisiin, Torssonen kertasi vuonna 2016 Keskisuomalaisen haastattelussa.

Haastattelu tehtiin, kun Torssonen oli ilmoittanut haastavansa Timo Soinin ja asettuvansa ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tästä kiinnostuivat valtakunnallisetkin mediat. Ilmoitusta epäiltiin yleisesti julkisuustempuksi, koska Torssonen oli vain tuntematon persunuori Keski-Suomesta. Hän tietenkin kiisti tulkinnan.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Torssonen vetäytyi puheenjohtajakisasta, kun Jussi Halla-aho oli ilmoittautunut ehdolle. Halla-aholaisiin itsensä asemoinut Torssonen katsoi järkevämmäksi tukea Halla-ahoa kuin pyrkiä itse johtoon.

VUONNA 2017 Torssosen poliittinen ura oli nousussa. Vaikka kuntavaalit menivät perussuomalaisilta huonosti, Torssonen nousi kirkkaasti Jyväskylän valtuustoon. Äänimäärä oli ensikertalaiselle hyvä. Menestys palkittiin paikoilla kaupunginhallituksessa ja maakuntavaltuustossa.

Kesällä Torssonen löysi jälleen itsensä voittajien puolelta, kun perussuomalaiset siirtyi Jyväskylän puoluekokouksessa halla-aholaisten haltuun. Alkoi näyttää siltä, että Torssosella saattaisi olla mahdollisuuksia jopa kansanedustajaksi.

Tuoreena valtuutettuna Torssonen profiloitui erityisesti kolmessa asiassa: maahanmuuton kritisoimisessa, eläinsuojelussa ja kaupungin mittavien investointien vastustamisessa.

Maahanmuuttoteemaa Torssonen piti valtuuston lisäksi esillä myös omilla viestintäkanavillaan. Vaajakosken uimahallin naisten vuoroa islamisaatioksi epäilleen kirjoituksen huomasivat myös äärikansallismieliset. He kiinnostuivat asiasta ja saapuivat paikalle. Tilanteen selvittämisessä tarvittiin poliisia.

Eläinsuojelun eteen Torssonen pyrki toimimaan sekä valtuustossa että sen ulkopuolella. Hän esitti eläinten hyvinvointia koskevan maininnan lisäämistä kaupunkistrategiaan ja eläinsuojelun huomioimista ystävyyskaupunkitoiminnassa. Kalastustapahtumissa Torssonen herätti huomioita vahtimalla kalojen kohtelua perustamansa kansallismielisen eläin- ja luonnonsuojelujärjestö Kelsun nimissä.

VUONNA 2018 Torssosen vastakkainasettelu Keski-Suomen piirin keskeisten toimijoiden kanssa alkoi kärjistyä, ja poliittinen nousu kääntyi alamäeksi.

Keväällä Torssonen oli määrä nimittää puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi ensimmäisten joukossa, mutta asia päätyi monen yllätykseksi äänestykseen piirikokouksessa, ja ehdokkuus hylättiin. Julkisuuteen asia nousi syksyllä, kun vaalipäällikkö Kataja torppasi piirikokouksen päätökseen vetoamalla Torssosen uuden yrityksen päästä ehdolle.

Torssonen ei sulattanut tätä vaan alkoi julkisuudessa kritisoida kovin sanoin Keski-Suomen piirin toimintakulttuuria. Hänellä oli kiistassa myös tukijoita, näkyvimpänä niistä perussuomalaisten Jyväskylän paikallisyhdistys. Apuun kutsuttiin puolueen johto, mutta päätös ehdokkuudesta ei muuttunut.

KONFLIKTIN PITKITTYMINEN muutti Torssosen poliittisen alamäen syöksykierteeksi. Alkuvuodesta 2019 hän pyrki perussuomalaisten puoluesihteeriksi mutta tuli erotetuksi puolueesta jo ennen puoluekokousta. Päätöstä seurasi kesäkuussa erottaminen myös valtuustoryhmästä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin lähtöpassit puolueesta sai Jyväskylän paikallisyhdistys, joka oli pysynyt Torssosen tukena.

Vastoinkäymisiä oli myös politiikan ulkopuolisessa vaikuttamisessa. Keväällä Kelsun aktiivien valvontakäynti Säynätsalon Eläkkeensaajien pilkkikilpailuissa päättyi poliisien kutsumiseen paikalle. Syksyllä Torssonen jätti myös Kelsun puheenjohtajuuden, kun koki maineensa käyneen yhdistykselle painolastiksi.

KULUVAN VUODEN aikana Torssonen on ollut yhä useammin otsikoissa muun kuin politiikan vuoksi.

Toukokuussa hänen autonsa joutui ilkivallan kohteeksi tavalla, joka viittaa poliittiseen motiiviin. Kalojen suojeluun liittynyt selkkaus Vaajakoskella puolestaan johti rikosilmoitukseen pahoinpitelystä.

Heinäkuun 2. päivänä Torssonen havaitsi töhrijöitä itse teossa ja suoritti kansalaispidätyksen. Harvinainen kansalaisaktivismi nousi myös mediajulkisuuteen.

Heinäkuun 17. päivänä Pekka Kataja pahoinpideltiin Jämsänkoskella. Torssonen on nyt vangittuna teosta, ja häntä epäillään murhan yrityksestä todennäköisin syin.

Poliittinen syöksykierre on jatkunut. Ja vienyt Torssosen harvinaisen syvälle.

Teemu Torssonen

Opiskellut filosofiaa ja johtamista

IKÄ: 39

KOTIPAIKKA: Syntynyt Siilinjärvellä. Asunut myös Kuopiossa, Iisalmessa, Joutsenossa ja vuodesta 2006 asti Jyväskylässä.

KOULUTUS: Sähköasentajan ammattitutkinto. Ylioppilas. Opiskellut filosofiaa Jyväskylän yliopistossa ja johtamista Jyväskylän yliopiston Kauppakorkeakoulussa.

TYÖURA: Työskennellyt mm. kaapeliasentajana, nuoriso-ohjaajana sekä kalastuksenvalvojana.

POLIITTINEN TOIMINTA: Muutos 2011:n piirihallituksen jäsen 2011–12. Perussuomalaisten nuorten Keski-Suomen piirissä toiminnanjohtajana 2015–16 ja puheenjohtaja 2016–17. Vuosien 2015–19 välillä jäsen Jyväskylän perussuomalaisten hallituksessa ja Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin hallituksessa. Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen 2017–, Keski-Suomen maakuntavaltuutettu 2017–.

JÄRJESTÖTOIMINTA: Kansallismielisen eläin- ja luonnonsuojelujärjestö Kelsun puheenjohtaja 2017–19.

Lähteet: Keskisuomalaisen arkisto, Teemu Torssosen kotisivut.”
..saapa nähä..

Kyrsi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: To Elo 13, 2020 8:36 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kyrsi »

TYÖURA: Työskennellyt mm. kaapeliasentajana, nuoriso-ohjaajana sekä kalastuksenvalvojana.
No. Ihan näyttövä cv.

Jotenkin tuli mieleen että onko esim.sreroideilla mahdollisesti tekemistä äkkipikaisuuden kanssa?

Selkeesti kaverilla on ollut halu treenata, ja taas kansallisen kalaturvallisuuden takaaminen vaatii habaa. Jos taas pitkäjänteisyys ei kuulu ominaisuusluetteloon, niin äkkiäkös sitä johonkin oikopolkuun kompastuu...

Rousku
Martin Riggs
Viestit: 646
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Hermione kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 9:52 am
Jos nyt verrataan hypoteettisesti näitä kahta tapausta, eli henkilö murhaa entisen esimiehensä ja henkilö pahoinpitelee törkeästi iäkkään miehen joka myöhemmin ottaa jopa ihan julkisesti krediittiä pahoinpitelystä epäillyn miehen erottamisesta puolueesta, niin näillä on yksi merkittävä ero. Mikko eli yksin, ei lapsia, hieno ja hyväpalkkainen ura oli takanapäin. Teemulla puolestaan on omia lapsia ja jo tämän vuoksi hänellä oli aivan liian paljon menetettävää ilman mitään merkittävää hyötyä siitä, että käy kaverin kanssa pahoinpitelemässä iäkkään miehen.
Jotakuinkin OT tässä, mutta Mikko olisi työllistynyt uudelleen oitis, jos vain olisi kelpuuttanut edes vähän vähemmän hienot hommat kuin sen josta lähti (lähti siis itse, ei saanut potkuja). Olisihan niistä voinut aloittaa, ja jatkaa hänen kyvyillään vielä vaikka mihin. "Ura takanapäin" oli omassa päässä vain. Teemu taas jos halusi kansanedustajaksi, kuten varmaan edelleen olisi halunnut, oli paljon suuremmissa vaikeuksissa. Jos ei edes persuihin kelpaa radikaaliuttaan, niin minne sitten? Lapsi ja vaimo, joo - joillekin tärkeää. Ei kaikille. Ihan hyvin voi käväistä kostamassa sille, joka kaiken pilasi. Eihän pahoinpitelysta edes kummempaa rangaistusta saa. Törkeästäkin voi hyvin selvitä ehdollisella.

Mitä väliä Katajan iällä asiassa on? Eihän hän edes niin iäkäs ole, alta kuusikymppinen. Työikäinen mies.

Mutta joo, en ole itse ollenkaan niin vakuuttunut, että Torssonen olisi ollut toinen tekijä. Ei mahdotonta, mutta ei varmaakaan.

VastarannanKiiski
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Hesarin juttu kertoo tapahtumien taustoista.Melkoista valtataistelua ollut jo pidemmän aikaa.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006 ... 2b4e62990b
Neljä vuotta, jotka edelsivät murhayritystä
2:00 | Päivitetty 6:27

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikön Pekka Katajan raakaa murha­yritystä edelsi maltillisten kansallismielisten ja äärioikeiston valtataistelu.

Kuva

Pekka Kataja latasi lokakuussa 2018 Facebookiin kuvan, josta oli väitetysti leikattu pois Teemu Torssonen. Kuvan oikeassa laidassa näkyy vain Torssosen käsi. Kuvan perussuomalaiset vasemmalta: Kari Pajunen, Jouni Kotiaho, Pekka Kataja, Teuvo Hakkarainen ja Jani Oksanen.­Kuva: Pekka Katajan arkisto

Heinäkuun 17. päivän aamuna perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikön Pekka Katajan ovikelloa soitettiin Jämsänkoskella ja hänet nuijittiin vasaran kaltaisella työkalulla henkihieveriin.

Murhan yrityksestä ovat todennäköisin syin vangittuina jyväskyläläinen äärioikeistolaisjohtaja Tero Ala-Tuuhonen, 44, ja Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen, Teemu Torssonen, 39.

Torssonen erotettiin perussuomalaisista toukokuussa 2019.

Tapauksen syytteennostopäiväksi on ilmoitettu 1. joulukuuta 2020.

Ala-Tuuhonen ja Torssonen ovat vasta epäiltyjä. Jos heidät myöhemmin tuomitaan syyllisiksi, väkivallanteon motiivit liittyvät mitä ilmeisimmin puolueen sisäiseen valtataisteluun.

HS kertoo nyt, mitä perussuomalaisten Keski-Suomen piirissä tapahtui neljänä vuotena, jotka edelsivät Katajan murhan yritystä.

Tilanne Keski-Suomen piirissä alkoi kärjistyä loppuvuonna 2016. Silloin oli ensimmäisiä merkkejä siitä, että Teemu Torssosen verkostoon kuuluvat alueen ääriliikkeet yrittävät liittyä tai soluttautua puolueeseen.

Tämän vahvistavat HS:lle useat puolueen keskisuomalaiset aktiivit. He puhuvat tässä jutussa omilla nimillään.

Keski-Suomen perussuomalaisissa sekä äärioikeiston Soldiers of Odinissa, Kansallismielisten liittoumassa ja kansallissosialistisessa Pohjoismaisessa vastarintaliikkeessä (PVL) on ollut vuosikausia linkkejä toisiinsa. Niissä on touhunnut samoja julkisuudessakin identifioituja ihmisiä, vaikka perussuomalaisten johto Helsingissä on kiistänyt väitteet rutiininomaisesti.

Katajan raaka murhayritys on niin hätkähdyttävä tapaus, että se on tuonut Keski-Suomen piirin ongelmat pintaan konkreettisemmin kuin mikään muu aiemmin.

Riidat alkoivat perussuomalaisten Keski-Suomen piirissä samoihin aikoihin, kun puolueen johdossa tapahtui linjanmuutos. Tuolloin Timo Soinin aikakausi loppui ja Jussi Halla-ahon tukijapiiri miehitti koko puoluejohdon.

Keski-Suomessa alkoi häärätä Torssonen, joka toimi piirin perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana. Torssonen alkoi pyrkiä puolueen ytimeen: jo alkuvuonna 2017 hän oli ilmoittautunut puheenjohtajavaaliin, josta hän lopulta vetäytyi, kun Halla-aho oli vahvistanut oman ehdokkuutensa.

Kuntavaaleissa keväällä 2017 Torssonen sai Jyväskylässä 458 ääntä ja pääsi valtuustoon. Hänet valittiin perussuomalaisten mandaatilla kaupunginhallitukseen sekä taloustoimikuntaan, joissa hän on toiminut näihin päiviin asti. Kaupunginhallituksen edustajana hän on myös Jyväskylän veteraaniasiain neuvottelukunnan jäsen.

Helmikuussa 2019 Torssonen ilmoittautui perussuomalaisten puoluesihteerikisaan. Puoluehallitus kuitenkin erotti hänet puolueesta toukokuussa 2019, hieman ennen puoluekokousta. Erottamisen syinä oli tiettävästi sekä puolueen vastainen toiminta että yhteydet ääriliikkeisiin.

Mutta annetaan keskisuomalaisten perussuomalaisten itse puhua asiat halki, kuten suoranuottisessa puolueessa kuuluu.

Mistä Keski-Suomen nelivuotisessa konfliktissa on kyse?

Ensimmäisenä on syytä soittaa jämsänkoskelaiselle Pekka Katajalle, sillä hänethän tässä on yritetty murhata. Kataja on edelleen piilopaikassa, jossakin Keski-Suomessa.

Katajan mukaan Keski-Suomen äärioikeisto on yrittänyt kolmen neljän viime vuoden ajan soluttautua puolueeseen Torssosen avulla.

”Me alettiin huomaamaan se viimeistään 2017 tai jo edellisenä vuonna. Oli tiettyjä hälytysmerkkejä. Minulla on se käsitys, että tätä soluttautumista on tapahtunut muuallakin [kuin Keski-Suomen piirissä].”

Kataja uskoo, että murhayrityksen motiivi on sekä poliittinen että teosta epäillyn Torssosen osalta myös henkilökohtainen. Kataja oli piirin vaalipäällikkönä aktiivinen sekä Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden torppaamisessa että tämän erottamisessa puolueesta.

”Piirin työvaliokunnassa lähetimme Torssosesta paksun nipun todistusaineistoa puoluehallitukseen”, Kataja sanoo.

Puoluehallitus on perussuomalaisissa elin, joka voi erottaa puolueen jäseniä. Kataja kertoo Keski-Suomen piirin ehdottaneen puoluehallitukselle yhteensä neljäntoista jäsenen erottamista. Katajan mukaan yksikään näistä 14:stä ei ole enää puolueessa.

Kun Torssonen erotettiin perussuomalaisista toukokuussa 2019, puolueen Jyväskylän-osasto hajosi kahtia. Torssosen tukijat perustivat puolueesta irronneen Perusjyväskyläläiset ry:n ja puolueeseen jäänyt porukka perusti Jyväskylän seudun perussuomalaiset ry:n.

Puheyhteys fraktioiden välillä on poikki.

Kiusallista piirille on ollut muun muassa se, että Torssonen on puolueesta erotettunakin pitänyt kaupunginhallituspaikkansa, jonka hän sai perussuomalaisten mandaatilla. Tällä viikolla Jyväskylän kaupunginhallitus ilmoitti, että se aikoo erota, ja tilalle valitaan uusi kaupunginhallitus. Se on nopein tapa päästä eroon tutkintavankeudessa olevasta Torssosesta, joka on ilmoittanut, ettei hän suostu eroamaan.

Puolueen Keski-Suomen piirisihteeri Kari Pajunen komppaa Katajan väitteitä äärioikeiston yrityksistä soluttautua Torssosen avulla puolueeseen.

”Se alkoi silloin, kun Torssonen tuli kuvioihin. Kolmisen vuotta sitten alettiin haistelemaan jotakin”, Pajunen sanoo.

Toinen Katajan murhan yrityksestä tutkintavankeudessa oleva henkilö eli Kansallismielisten liittouman puheenjohtaja Tero Ala-Tuuhonen on usemman kerran yrittänyt liittyä perussuomalaisten jäseneksi. Hän on avoin natsismin kannattaja eikä hänen jäsenyyttään ole hyväksytty.

Kansallismielisten liittouman hallituksessa on kuusi jäsentä. Heistä viidellä on joko suora linkki perussuomalaiseen puolueeseen tai yhteys siihen. Tamperelainen Terhi Kiemunki on entinen puoluehallituksen jäsen, joka erotettiin puolueesta. Seikku Kaita on Tampereen perussuomalaiset ry:n hallituksen varajäsen. Seinäjokelainen Sami Luoma on kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) oikea käsi Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piirissä. Jyväskyläläinen Mika Schwach on perussuomalaisten jäsen.

Soldiers of Odin -tausta heistä on ainakin Ala-Tuuhosella ja Schwachilla.

Schwach on viime ajat toiminut Torssosen yhden miehen valtuustoryhmän sihteerinä. Hän ei ole halukas kommentoimaan asiaa HS:lle.

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Jarmo Nahkamäki puhuu porttiteoriasta.

”On saatu jalka oven väliin ja koetettu saada PVL:n ja Odinin porukkaa sisään. Vain yksi tällainen henkilö on tietääkseni saatu sisään”, Nahkamäki sanoo.

Sillä hän tarkoittaa Schwachia.

Nahkamäki kertoo kiinnostavan asian puoluejohdon linjauksista: ”Puolueen taholta on sanottu, ettei ole mitään kategorista estettä sille, ettei Odinia voisi ottaa puolueeseen. Jos rikoshistoria ei aiheuta estettä. Tämä on puolueen ohjeistus.”

Myös perussuomalaisten Keski-Suomen piirin puheenjohtajan Jyrki Niittymaan mukaan äärioikeiston soluttautumisyritykset ovat totta.

”Jos katsoo Ala-Tuuhosen kommentteja, niin hän kirjoittaa, että [puolueessa ja etnonationalistien leirissä] pelataan palloa samaan maaliin mutta eri tavalla.”

Ala-Tuuhonen tulkitsee siis puolueen tavoitteet ja Kansallismielisen liittouman tavoitteet yhteisiksi. Niittymaa taas on sitä mieltä, että puolue ei jaa liittouman äärioikeistolaisia tavoitteita.

Puolueeseen hyväksytyistä ääriliikkeiden jäsenistä Niittymaa mainitsee Mika Schwachin ja luonnehtii tätä ”Torssosen sylikoiraksi”.

”Ei kai se muuten olisi ottanut sitä valtuustoryhmänsä sihteeriksi.”

Torssosta tukevan Perusjyväskyläläiset ry:n porukassa enemmistö on kuitenkin Niittymaan arvion mukaan ”harhaanjohdettuja ja helposti manipuloitavia ihmisiä”, ei niinkään äärijärjestöjen jäseniä.

Teemu Torssonen on tutkintavankeudessa ja viestinyt HS:lle asianajajansa välityksellä, ettei hän kommentoi asioita tässä vaiheessa.

Torssonen on kokenut itse olevansa uhri piirin valtataistelussa. Hän teki maaliskuussa 2019 Sisä-Suomen poliisille rikosilmoituksen useista kunnianloukkauksista. Ne kohdistuivat piirin johtoon. Torssosen mukaan hän oli joutunut valheellisten ja rikollisten väitteiden kohteeksi.

”En olisi koskaan arvannut, että kukaan perussuomalainen voisi toimia näin törkeästi puoluetoveriaan kohtaan. Politiikassa on kilpailua myös puolueen sisällä, mutta on käsittämätöntä, että toisten kampittaminen voi mennä näin alhaiseksi”, hän kommentoi verkkosivusto Nykysuomessa.

Torssonen piti erityisenä kiusantekona puolueelta sitä, että häntä pidettiin kolme kuukautta löysässä hirressä. Hänen annettiin samaan aikaan tehdä puolueelle vaalityötä, mutta ilmoitettiin puolueesta erottamisesta vain vuorokausi kevään 2019 europarlamenttivaalien jälkeen.

Vaikka Torssonen ajautui viime vuonna poliittiseen marginaaliin, hän on edelleen ollut tervetullut Jyväskylässä monenlaisiin tilaisuuksiin. Helmikuussa Jyväskylän nuorisovaltuusto piti ”Huippukokouksen” Jyväskylän Veturitalleilla.

Nuorisovaltuusto päätti määrärahojen myöntämisestä esimerkiksi jumppapalloihin, pingisverkkoon ja pyörivään diskopalloon. Kaupungin tervehdyspuheen pitäjäksi oli kutsuttu Torssonen, joka luonnehti kunniatehtävää ”mukavaksi”.

Neljä ja puoli kuukautta myöhemmin Pekka Kataja vasaroitiin lähes hengiltä.

Entä mitä sanovat Torssosen tukijat Keski-Suomessa?

Perusjyväskyläläiset ry:n puheenjohtaja Seppo Hiltunen käy puhelinhaastattelussa kiivailla kierroksilla. Maanantaina hän vakuuttaa Torssosen syyttömyyttä ja uskoo, että koko sotkulla on myönteinen vaikutus Perusjyväskyläläiset ry:hyn.

”Kun tulee ilmi nämä perussuomalaisten asiat. Että ihmisiä erotellaan!”

Tiistaina Hiltunen jo kiistää puhelimessa, että Perusjyväskyläläiset ry:llä on Torssosen kanssa mitään tekemistä.

”Torssonen ei ole Perusjyväskyläläisen yhdistyksen jäsen. Ei oteta mitään kantaa niihin asioihin! Ollaan aiemmin oltu samassa yhdistyksessä ja ollaan varmasti tuettu häntä. Kun ei lähdetty erottamaan Torssosta, piiri erotti koko yhdistyksen.”

”Minusta Torssonen on analyyttinen kaveri. Tekee ison työn, kaikkihan ne kehuu. Ketään ei nyt kannata lähteä syyttämään.”

Perussuomalaisten Laukaan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jani Oksanen tuntee Torssosen hyvin. Oksanen tekee aluksi selväksi, että itse epäiltyä tekoa – Katajan murhayritystä – hän ei ymmärrä eikä puolusta millään tavoin.

Oksanen liittyy sikäli Torssosen erottamiseen puolueesta, että yksi peruste erottamiselle oli tiettävästi video, jonka Torssonen ja Oksanen julkaisivat tammikuussa 2019. Verkosta poistetulla videolla haukutaan Keski-Suomen piirin johto kertakaikkisesti, koska se on torpannut Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden.

”Ei se hyvää ole se poppoo”, Oksanen sanoo piirin johdosta. ”Se olisi pitänyt nujertaa laillisesti ja äänestämällä. Ei tuolla tapaa.”

Tuolla tapaa viittaa Katajan hakkaamiseen henkihieveriin.

Oksasen mielestä jakolinjat kulkevat niin, että Katajan edustama Jämsän-osasto haluaa keskittää Keski-Suomen piirin vallan itselleen. Taustatukea se saa esimerkiksi Viitasaaren aktiiveilta. Ydinporukka ajaa kavereitaan ehdokkaiksi ja estää erimielisiä, kuten jyväskyläläisen Torssosen.

Oksanen on varma, että Torssonen olisi mennyt kevään 2019 eduskuntavaaleissa läpi, jos ehdokkuutta ei olisi torpattu.

”Se oli vääryys. Kansan pitäisi päättää kuka menee eduskuntaan, ei vaalipäällikön.”

Oksanen uskoo, ettei piirin konflikti katoa, vaikka Torssonen saisi tuomion ja katoaisi telkien taakse.

”Ei täällä hommat ainakaan parane, jos tällä piirin johdolla mennään.”

Oksanen kertoo, kuinka ylimielisesti Kataja oli kohdellut Torssosta Laukaassa lokakuussa 2018 perussuomalaisten tapahtumassa. Ei ollut kuulemma kätellyt eikä noteerannut. Lopuksi Kataja oli Oksasen mukaan kuvankäsittelyllä rajannut Torssosen perussuomalaisten yhteiskuvasta, jonka Kataja jakoi Facebookissa.

Kataja muistaa asian toisin. Hän sanoo ottaneensa yhteiskuvaa telttatapahtumassa. Yhtäkkiä Torssonen oli pyytämättä ängennyt riviin. Kataja kiistää editoineensa Torssosen kuvasta pois.

”Otin sen kuvan alunperinkin niin, ettei Torssonen näy siinä. Siinä näkyy vain Torssosen käsi”, Kataja sanoo.

Jos tarkkoja ollaan, Kataja ei ole itse ottanut jakamaansa kuvaa, sillä hän on itse kuvassa keskellä. Torssosta kuvassa ei näy, ainoastaan oletettavasti Torssosen käsi kuvan reunassa.

Vaikka miesten keskinäinen inho oli jo syvää loppuvuonna 2018, näkymättömän miehen käsi näyttää kuvassa vielä peukkua. Seuraavana vuonna Torssonen erotettiin.

Kauna vain syveni.

terbmis
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Kyllähän valvontakameran kuva on jo aika vahva todiste syyllisyydestä. On kerrottu että Torssonen ja Ala-Tuuhonen tallentuivat kameraan ihan Pekan kodin välittömässä läheisyydessä juuri tekoaikaan. Mitähän ovat keksineet selitykseksi paikallaoloon? Ihan sattumalta vaan sattuivat olemaan paikalla kun Pekka pieksettiin? Joopa joo..

Kannattaa myös muistaa että vaikka eivätkään olleet itse pahoinpitelemässä Pekkaa, saavat ihan saman tuomion kuin nämä pahoinpitelijätkin, jos ovat osallistuneet iskun suunnitteluun. Poliisihan epäilee että juttuun voi liittyä muitakin henkilöitä, joten periaatteessa mahdollista että Torssonen ja Ala-Tuuhonen ovat olleet iskun "aivot", ja teon toteuttaneet jotkut muut.

Itse tosin uskon edelleen että Torssonen ja Ala-Tuuhonen ovat olleet itse nuijimassa Pekkaa. Varsinkin kun Pekka on kertomansa mukaan tunnistanut Ala-Tuuhosen ovisilmästä. Mutta kaikkihan on aina mahdollista. Tunteeko täällä kukaan henk.koht näitä hemmoja? Onko näillä huomattava pituusero, kuten pitäisi Pekan mukaan olla. Kumpi on se pitempi ja raamikkaampi? Pekan mukaan se sivusta hyökännyt.

Kyrsi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: To Elo 13, 2020 8:36 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kyrsi »

Nahkamäki kertoo kiinnostavan asian puoluejohdon linjauksista: ”Puolueen taholta on sanottu, ettei ole mitään kategorista estettä sille, ettei Odinia voisi ottaa puolueeseen. Jos rikoshistoria ei aiheuta estettä. Tämä on puolueen ohjeistu
Mikä onkaan kiihottavampaa kuin nuoren miehen vihan maustaman adrenaliinin kyllästämä hiki. Siitä se heteromies tykkää. Ai että on magoisaa.

Miten näitä tapauksia onkaan historia väärällään. Kenen kadehdittava tarina sitten päättyi mihinkin kuoppaan, tai bunkkeriin.

Kyrsi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: To Elo 13, 2020 8:36 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kyrsi »

Halla-Aho myöntää osallisuutensa tapahtumaan.
Heinäkuun 18 klo 12.35
Poliitikkojen ja median on syytä muistaa oma vastuunsa ja katsoa peiliin. Yhteen puolueeseen kohdistuva jatkuva demonisointi ja hysterian lietsominen voivat johtaa väkivaltaan ja luoda ilmapiiriä, jossa kyseisen puolueen edustajien koetaan olevan lainsuojattomia ja vapaata riistaa.
Koko juttu.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho- ... en-yritys/

peRusuja ei saa demonisoida mutta kaikkia muita saa?

Tässä vielä verekseltään tehty tai jostain kopsattu Suomen luetetuimman median juttu.

https://www.suomenuutiset.fi/tuntematto ... etkistaan/

Jagge
Nikke Knakkertton
Viestit: 166
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 6:35 am

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Jagge »

terbmis kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 9:19 am
Kyllähän valvontakameran kuva on jo aika vahva todiste syyllisyydestä. On kerrottu että Torssonen ja Ala-Tuuhonen tallentuivat kameraan ihan Pekan kodin välittömässä läheisyydessä juuri tekoaikaan. Mitähän ovat keksineet selitykseksi paikallaoloon? Ihan sattumalta vaan sattuivat olemaan paikalla kun Pekka pieksettiin? Joopa joo..

Kannattaa myös muistaa että vaikka eivätkään olleet itse pahoinpitelemässä Pekkaa, saavat ihan saman tuomion kuin nämä pahoinpitelijätkin, jos ovat osallistuneet iskun suunnitteluun. Poliisihan epäilee että juttuun voi liittyä muitakin henkilöitä, joten periaatteessa mahdollista että Torssonen ja Ala-Tuuhonen ovat olleet iskun "aivot", ja teon toteuttaneet jotkut muut.

Itse tosin uskon edelleen että Torssonen ja Ala-Tuuhonen ovat olleet itse nuijimassa Pekkaa. Varsinkin kun Pekka on kertomansa mukaan tunnistanut Ala-Tuuhosen ovisilmästä. Mutta kaikkihan on aina mahdollista. Tunteeko täällä kukaan henk.koht näitä hemmoja? Onko näillä huomattava pituusero, kuten pitäisi Pekan mukaan olla. Kumpi on se pitempi ja raamikkaampi? Pekan mukaan se sivusta hyökännyt.
Poliisi on kertonut, että heillä on valvontakameroiden kuvaa, mutta ainakaan vielä he eivät ole kertoneet keitä niissä kuvissa on, tai että onko kuva ylipäätään kuinka tunnistettava. Kuvat varmaa tulevat aikanaan julkisiksi ja sitten nähdään mitä/ketä niissä on. Vaikka toisaalta on ne usein melko heikkotasoisia.

Onko Kataja jossain itse kertonut tunnistaneensa hyökkääjän? Tällainen huhu kyllä liikkuu, mutta minä ainakaan en sellaista artikkelia vielä ole nähnyt.

teppo
Jessica Fletcher
Viestit: 3377
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja teppo »

Kyrsi kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 9:43 am
Halla-Aho myöntää osallisuutensa tapahtumaan.
Heinäkuun 18 klo 12.35
Poliitikkojen ja median on syytä muistaa oma vastuunsa ja katsoa peiliin. Yhteen puolueeseen kohdistuva jatkuva demonisointi ja hysterian lietsominen voivat johtaa väkivaltaan ja luoda ilmapiiriä, jossa kyseisen puolueen edustajien koetaan olevan lainsuojattomia ja vapaata riistaa.
Koko juttu.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho- ... en-yritys/

peRusuja ei saa demonisoida mutta kaikkia muita saa?

Tässä vielä verekseltään tehty tai jostain kopsattu Suomen luetetuimman median juttu.

https://www.suomenuutiset.fi/tuntematto ... etkistaan/
Tuo ei ole ihan se verekseltään tehty. Ensimmäisessä versiossa nimettömänä esiintyvä Suomen uutisten toimittaja oli katsonut tarpeelliseksi selittää omin sanoin, minkä näköisiä ne arabialaisista maista kotoisin olevat henkilöt ovat. Asiahan ei ole kaikille lukijoille selvä:
Pahoinpitelyn yhteydessä Katajan asunnosta vietiin ainakin lompakko, jossa oli noin 1500 euroa käteistä rahaa. Molemmat pahoinpitelyyn osallistuneet miehet olivat tummahiuksisia ja tummaihoisia. Kataja ehti kertoa ambulanssissa poliisille lyhyesti pahoinpitelijöiden tuntomerkit.

-Ne olivat arabialaisista maista kotoisin olevan näköisiä. En kuullut mitä kieltä he puhuivat toisilleen, mutta minulle pakettia tarjonnut mies puhui suomea murtaen.
Toimittaja kertoi tekijöiden ihonvärin myös heti ingressissä:
Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Katajan pahoinpitelyyn osallistuneet miehet olivat tummahiuksisia ja tummaihoisia. Hengenvaarallisia vammoja eri puolille kehoa saanut Kataja sanoo Suomen Uutisille, että pahoinpitely oli todennäköisesti poliittinen väkivaltaisku, jonka kohteena ei ollut pelkästään hän itse, vaan koko perussuomalainen puolue.

Ghost hunting
Adrian Monk
Viestit: 2769
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Äärioikeisto yrittänyt sabotoida Jyväskylän persuja, siltä se on näyttänytkin. Tai jopa sitä kautta yrittäneet ylimpään seuraan.
Halla-aho ja muut voisi katsoa kaverinsa taustat paremmin. Lieneekö ollut suvakkien kikka kolmonen käytössä.

Hermione
Theo Kojak
Viestit: 1112
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Rousku kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 1:38 am
Jotakuinkin OT tässä, mutta Mikko olisi työllistynyt uudelleen oitis, jos vain olisi kelpuuttanut edes vähän vähemmän hienot hommat kuin sen josta lähti (lähti siis itse, ei saanut potkuja). Olisihan niistä voinut aloittaa, ja jatkaa hänen kyvyillään vielä vaikka mihin. "Ura takanapäin" oli omassa päässä vain.
Olen samaa mieltä, että "ura takanapäin" oli varmasti vain ja ainoastaan omassa päässä. Mutta kukaan ei tiedä varmana, mitä Mikon ja esimiehen välillä tapahtui, ja miten paljon sillä oli vaikutusta Mikon mielenterveyden romahtamiselle. Olen itse kuullut huhuja, joiden oikeellisuudella loppuviimein ei ole merkitystä sillä kumpikin osapuoli on kuollut.
Rousku kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 1:38 am
Teemu taas jos halusi kansanedustajaksi, kuten varmaan edelleen olisi halunnut, oli paljon suuremmissa vaikeuksissa. Jos ei edes persuihin kelpaa radikaaliuttaan, niin minne sitten? Lapsi ja vaimo, joo - joillekin tärkeää. Ei kaikille. Ihan hyvin voi käväistä kostamassa sille, joka kaiken pilasi. Eihän pahoinpitelysta edes kummempaa rangaistusta saa. Törkeästäkin voi hyvin selvitä ehdollisella.
Minä uskon että näille kaiffareille omat lapset ovat todella, todella tärkeitä.

Nyt, mitä olen someraivoa seurannut, myös näiden lapset ovat saaneet osansa, toivotaan huostaanottoa ym. Että ihmiset osaavat olla hirviöitä kun eivät kykene edes olla jättämättä viattomia lapsia rauhaan.
Rousku kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 1:38 am
Mitä väliä Katajan iällä asiassa on? Eihän hän edes niin iäkäs ole, alta kuusikymppinen. Työikäinen mies.
Niin, ikä on vain numeroita...
Rousku kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 1:38 am
Mutta joo, en ole itse ollenkaan niin vakuuttunut, että Torssonen olisi ollut toinen tekijä. Ei mahdotonta, mutta ei varmaakaan.
Itseäni häiritsee tässä eniten se, että vaikuttaa siltä, että Torssonen on jo tuomittu median toimesta ja kaikki mahdollinen on revitelty hänestä julkisuuteen. Vaikka hän onkin paikallispoliitikko ja sitä vasten tulkittavissa "julkisuuden henkilöksi", niin minun moraalikoodistossani hän ansaitsee syyttömyysolettaman ennen tuomiota ja oikeuden perusteellisesti ja puolueettomasti suoritettuun esitutkintaan ja sen jälkeen, mikäli syytteet luetaan, oikeudenmukaiseen ja neutraaliin oikeudenkäyntiin. Edellä mainitut seikat kuuluvat oikeusvaltion periaatteisiin ja näyttää siltä että nyt ne eivät tule toteutumaan.
Kirjaviisas loitsumestari

terbmis
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Jagge kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 10:31 am

Poliisi on kertonut, että heillä on valvontakameroiden kuvaa, mutta ainakaan vielä he eivät ole kertoneet keitä niissä kuvissa on, tai että onko kuva ylipäätään kuinka tunnistettava. Kuvat varmaa tulevat aikanaan julkisiksi ja sitten nähdään mitä/ketä niissä on. Vaikka toisaalta on ne usein melko heikkotasoisia.

Onko Kataja jossain itse kertonut tunnistaneensa hyökkääjän? Tällainen huhu kyllä liikkuu, mutta minä ainakaan en sellaista artikkelia vielä ole nähnyt.
Pekka kertoillut Keskisuomalaisessa tunnistaneensa Ala-Tuuhosen.
Sairaalan kalsarit jalassa Kataja kävi myös internetin kuvahaussa. Poliisi antoi nimen ja pyysi Katajaa etsimään kasvokuvan. Kuvassa oli sama mies, jota Kataja katsoi ovisilmänsä läpi.

– Tuntui kuin olisin saanut sähköiskun, Kataja sanoo.

Valokuvassa mies katsoo hieman sivuun kamerasta. Hänen nimensä on Tero Ala-Tuuhonen.
– Alusta asti olen pitänyt Ala-Tuuhosta varmana tekijänä ja Torssosta todennäköisenä. Ala-Tuuhonen oli se, joka toi pakettia kotiovelleni ja jonka näin selvästi ovisilmästä ja oven avattuani. Toinen tekijä oli oven takana ja iski päähäni kuolleesta kulmasta, kun palasin huoneesta takaisin ovelle, Kataja kertasi tapahtumia Keskisuomalaiselle perjantaina iltapäivällä.
Valvontakameran kuvista, toimittaja kysyi että onko henkilöt tunnistettavissa, poliisi vastasi "siihen suuntaan". Eli mitä todennäköisemmin ovat tunnistettavissa. Tai sitten ovat olleet liikkeellä autolla, joka on tunnistettu jomman kumman autoksi kilpien perusteella. Noh, aikanaan selviää tämäkin.

Rousku
Martin Riggs
Viestit: 646
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Mutta joo, mitä itse asiaan tai sen viereen tulee, niin miksi noita äärioikeistolaisia pikkuporukoita on noin monta? Siksikö, että jos yksi lakkautetaan, on kätevä siirtyä toiseen?

Avatar
Tarkastaja Levisi
Rico Tubbs
Viestit: 1288
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Torssonen on aiheuttanut harmeja persuille jo kesällä 2016, jolloin hän on hakenut mediahuomiota kutsumalla SOO-porukkaa 'Suomi yhteinen asiamme' tapahtumaan Jyväskylän Lounaispuistoon.

https://joonaskontta.fi/jyrkka-ei-soldiers-of-odinille/

Jyrkkä ei Soldiers of Odinille

Kesäkuu 17, 2016

Keskisuomalainen uutisoi, kuinka: ”Keski-Suomen Perussuomalaiset nuoret ovat osa lauantaina (Jyväskylän) Lounaispuistossa järjestettävää Suomi – Yhteinen asiamme –tapahtumaa.”

En tiedä onko Keski-Suomen PS-nuorilta pettänyt tilannetaju pahan kerran, vai ovatko he tietoisesti läsnäolollaan tukemassa muukalaisvastaista Soldiers of Odinia ja sen toimintaa?

Ainakaan Keski-Suomen PS-nuorten puheenjohtaja Teemu Torssonen ei ole lausuntonsa perusteella miettinyt asiaa kahteen kertaan. Todennäköisesti hän ei ole miettinyt ollenkaan.

Hänen mukaansa ”- – odineilla on ollut sellainen omanlaisensa mediahuomio – -” ja että perussuomalaisten osallistuminen tapahtumaan ”- – ei ole tuen osoitus toisten toimijoiden agendalle tai olemassaololle.”

En tiedä onko Torssonen ajatellut lainkaan mitä puhuu, sillä yleensä niin on miltä näyttää. Tämä ”omanlaisensa mediahuomio” käsittää muukalaisvihamielistä puhetta ja pahoinpitelyjä. Odinin johtajia on tuomittu rikoksista ja se on niin ikään kehottanut väkivaltaan muita ihmisiä kohtaan.

Arvoisat Keski-Suomen PS-nuoret, tämäkö on teidän mielestänne ”omanlaista mediahuomiota”? Tämäkö on se porukka, jonka kanssa haluatte osallistua oman toimintanne esittelyyn?

Vetoan Keski-Suomen PS-nuoriin. Älkää olko tällaisessa toiminnassa mukana.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Rico Tubbs
Viestit: 1288
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/1591961

PAIKALLISET 24.8.2017 13:02

KSML: Suomeen perusteilla kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen luonnonsuojelujärjestö –

"Suojella voivat muutkin kuin tytöt ja nynnyt"

Joutsenetkaan eivät ole turvassa maahanmuutolta? Jyväskyläläinen Teemu Torssonen on perustamassa eläinsuojelujärjestöä, joka on maahanmuuttokriittinen.

Suomeen perustetaan kansallismielinen luonnonsuojelujärjestö. Asialla on Perussuomalaisista tuttu jyväskyläläinen Teemu Torssonen Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Torssonen oli viimeksi julkisuudessa keväällä, kun hän ilmoitti haastavansa puolueen puheenjohtajakilpailussa Timo Soinin. Sittemmin Torssonen vetäytyi kilpailusta.

Lehden mukaan järjestön luonnonsuojeluagenda on ns. rajattu. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ilmastonmuutos ei uutta järjestöä kiinnosta.

– Keskitymme siihen erityiseen suhteeseen, joka suomalaisilla on Suomen luontoon. Halusin myös näyttää, että luontoa voivat suojella muutkin kuin tytöt ja nynnyt, Torssonen sanoo.

Järjestö vastustaa myös maahanmuuttoa. Järjestö löytää maahanmuuton ja luonnonsuojelun yhteyden seuraavaan tapaan.

– Monikulttuuristuva Suomi aiheuttaa myös suorasti ja epäsuorasti uhkan eläinsuojelulle ja luonnonsuojelulle Suomessa. Epävakaa ja pirstalainen yhteiskunta ei pysty kehittämään eläin- ja luonnonsuojelua tarvittavalle tasolle niin hyvin kuin vakaa ja yhtenäinen yhteiskunta. Suomelle ja suomalaisille vieraat kulttuurivaikutteet heikenteävät myös eläinten suojelua ja luonnonsuojelua esim. islamisaation kautta. Sivistystä ja kehitystä tulee vaalia ja viedä eteenpäin, eikä taannuttaa, kuten islamisaation seurauksena tapahtuu, kuvaillaan asiaa järjestön nettisivuilla.

Järjestön sivustoon pääset tutustumaan tästä linkistä
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Vastaa Viestiin