Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Costantin
Remington Steele
Viestit: 218
Liittynyt: La Huhti 11, 2020 1:50 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Costantin »

Eihän siinä mitään, seuraavalla kerralla virka-aseilla yksi kerrallaan nurin, ja sitten vasta kannetaan pois.

Agentti-F
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Huhti 02, 2020 12:07 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Agentti-F »

Kyllä se niin vaan on, että Poliisia pitää ja kuuluukin totella. Jos Poliisi antaa useita poistumiskäskyjä ja niitä ei noudateta, niin ihan turhaa itketään internettiä myöten kun tuli kaasua silmille.

Jokainen saa osottaa mieltään mistä haluaa. Saa myös olla omat mielipiteet, mutta jos se tehdään tuolla tavalla millä aiheutetaan liikenteelle mm. haittaa, niin kyllä päässäkin on vikaa.
Faktat on faktoja ja tilastot on tilastoja.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13491
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Eloisan kapinan oikeutus on kyselty eri puolueiden edustajilta:
HS selvitti puolueiden kannat poliisin voiman­käyttöön: ”Sumutteen käyttö vaikuttaa kohtuuttomalta”, ”liike on hakenut provokaatiota”

Poliisi käytti lauantaisen Elokapina-mielenosoituksen yhteydessä kaasusumutinta paikallaan istuvia mielenosoittajia vastaan. Näin eduskuntapuolueet kommentoivat poliisin toimintaa.

POLIISIN toiminta lauantaisen Elokapina-mielenosoituksen yhteydessä jakaa eduskuntaryhmiä. Poliisi käytti lauantaina kaasusumutinta hajottaakseen mielenosoituksen Helsingin keskustassa Kaisaniemenkadulla Varsapuistikon kohdalla. Mielenosoituksen järjesti nykyistä järeämpiä ilmastotoimia vaativa Elokapina-liike.

Poliisin toiminnasta vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sanoi maanantaina, että poliisin voimatoimien tulisi olla viimeinen mahdollinen keino.

”Poliisin on valittava toimintatavat sen mukaisesti, että ne ovat ihmisoikeuksien mukaisia. Voimankäytön perusteet täytyy olla selvät. – – Voimankäytön tulisi olla aina se viimeisin vaihtoehto. Neuvot, kehotukset ja käskyt edeltävät voimankäyttöä”, Ohisalo kertoi toimittajille Helsingissä.

HS kysyi eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, miten he kommentoivat poliisin toimintaa. Vastaukset on järjestetty eduskuntaryhmän koon mukaan.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, puolueella 40 kansanedustajaa

”Katsotaan mitä lopullinen selvitys kertoo, ja otetaan lopullinen kanta sen jälkeen. Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella herää kysymys, oliko sumutteen käyttäminen tarpeellista tai järkevää, kun lopputulos oli kuitenkin se, että poliisi joutui kuitenkin purkamaan tilanteen kantamalla nämä ihmiset kadulta pois.”

Ville Tavio, perussuomalaiset (38 kansanedustajaa)

”Poliisi vaikuttaa mielestäni toimineen ihan asiallisesti.”

”Ymmärtääkseni mielenosoittajia oli toistuvasti ensin käsketty ja sitten yritetty kantaa pois tieltä, ja sumuttaminen oli voimankäytön seuraava keino. Perussuomalaiset katsoo, ettei voi vain mennä pysäyttämään liikennettä ilman, että siitä on ilmoitettu ja sovittu.”

”Ei se ole enää rauhanomaista mielenosoittamista, jos pyritään aiheuttamaan muille häiriötä ja saamaan siten itselle huomiota.”

Kai Mykkänen, kokoomus (38 kansanedustajaa)

”Oikeusvaltiossa poliitikkojen ei pidä ottaa tällaiseen kantaa. Poliitikkojen huutoäänestyksellä ei ratkaista sitä, oliko sumutteen käyttö oikeasuhtainen toimi.”

”Poliisitkin ansaitsevat tästä riippumattoman selvityksen. Sen sanon, ettei oma oikeustajuni pidä hyväksyttävänä sitä, että yksi Suomen vilkkaimmista kaduista [Kaisaniemenkatu] tukitaan ilman ennakkolupaa. Poliisin käskyjä on toteltava.”

Antti Kurvinen, keskusta (31 kansanedustajaa)

”En voi ottaa asiaan kantaa, ennen kuin siitä on tullut asiasta selvitykset, joita sisäministeriö on pyytänyt.”

”On vähän huolestuttavaa, että some-raati päättää poliisin asioista ennen kuin on selvitykset pöydässä. Lähtökohtaisesti me keskustassa ajattelemme, että poliisilla pitää olla mahdollisuus käyttää voimaa tarvittaessa, koska muuten ei voi suojella ihmisiä ja heidän omaisuuttaan.”

”Mutta totta kai voimankäyttö pitää sovittaa jokaiseen tilanteeseen.”

Jenni Pitko, vihreät (20 kansanedustajaa)

”Esillä olleiden tietojen valossa poliisin mielenosoittajiin kohdistama pippurisumutteen käyttö vaikuttaa kohtuuttomalta, mutta tämä on lopulta laillisuusvalvojan arvioitava.”

”Toivon ripeää arviointia ja asian kattavaa selvittämistä.”

Paavo Arhinmäki, vasemmistoliitto (16 kansanedustajaa)

”Jos mielenosoittajat eivät käytä väkivaltaa, ei heitä kohtaan saa käyttää väkivaltaa. Tästä on olemassa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisu.”

”Poliisin voimankäytön pitää olla aina viimeinen keino ja suhteessa tilanteeseen.”

”Nähdäksemme näiden perusteella poliisin voimankäyttö oli ylilyönti tilanteessa, jossa mielenosoittajat käyttäytyivät rauhanomaisesti. Vastaavia tilanteita on vuosien ja vuosikymmenien aikana ollut lukuisia, ja poliisi on pystynyt ne hoitamaan ilman kaasunkäyttöä.”

Anders Adlercreutz, rkp, 10 kansanedustajaa

”Ylimmät laillisuusvalvojat tulevat arvioimaan viranomaisten toiminnan. Se, että käytettiin niinkin voimakkaita keinoja kuin tehtiin herättää perustellusti kysymyksiä. Se on varsin poikkeuksellista.”

”Kovien otteiden käyttämisen kynnys tulee olla korkea ja on hyvä, että asia selvitetään perin pohjin.”

Päivi Räsänen, kristillisdemokraatit (5 kansanedustajaa)

”Ensinnäkin on tärkeää että tämä selvitetään, ja toivon, että siinä ei ole poliittista painostusta mistään suunnasta.”

”Sen perusteella mitä olen lukenut, hyväksyisin toimet, mutta sillä varaumalla, että tämä selvitetään. Jos poliisi on monta tuntia yrittänyt neuvotella ja käskyttää mielenosoittajia, jotka ovat tukkineet ajoväylän, siinä vaiheessa täytyy voida lievimpiä mahdollisia voimakeinoja käyttää.”

”On tiedossa, että Elokapina-liike on hakenut tietynlaista provokaatiota. Oletan, että tämä on ollut liikkeen kannalta toivottu lopputulos, että saavat maksimaalisen huomion.”

TÄMÄN lisäksi eduskunnassa on kaksi yhden hengen eduskuntaryhmää, Harry Harkimon Liike Nyt sekä Ano Turtiaisen eduskuntaryhmä.
Helsingin Sanomat
7.10.2020 9:30 päivitetty 9:46
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

teppo
Jessica Fletcher
Viestit: 3486
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja teppo »

holmesin haamu kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 6:30 pm
Et välttämättä ymmärrä miten valtakunnansyyttäjä toimii. Se ei nosta tutkimuksia kaikista asioista, vaan tässä tapauksessa tutkimus nostettiin poliisin tarkasta tiedottamisesta huolimatta. Valtakunnansyyttäjä näki siis poliisin toiminnan pahempana kuin Elokapinaliikkeen, jonka johtaja on ladellut kannattajilleen tappokehoituksen muita kohtaan ja toiminnan tarkoitus on tietoinen lain rikkominen. Sisäministeriö on samoin varoittanut Elokapinaliikkeestä.
Menet tunnekuohussasi hieman asioiden edelle nyt. Asiallisesti ottaen tilanne on se, että valtakunnansyyttäjän toimisto vasta esiselvittää, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.

Niskoittelijoista puolestaan 53 on jo ehtinyt saada rangaistuksen tekemisistään.

URSA
Watson itse
Viestit: 5665
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Miksi tällaista laittomuuksiin yllyttävää äärijärjestöä saa tyrkyttää lukiolaisille? Sekoittaako päättäjät tämän Thunbergin ilmastolakkoiluun vai mihin? Oikea osoite yrityksille pysäyttää ilmastonmuutos ei ole Suomi, vaan EU-parlamentti. Euroopan unionia pienemmällä alueella tehdyt päätökset eivät vaikuta ilmastoon. Sitäpaitsi Suomessa pyritään päästöjen vähentämiseen ym. ilman liikenteen seisautuksiakin.

https://yle.fi/uutiset/3-11581006
26-vuotias Anton Keskinen jätti opintonsa ja liittyi Elokapinaan: "Olen valmis rikkomaan lakia, mutta en kuolemaan"

Muutosta ilmastoasioihin suoralla toiminnalla vaativa Elokapina kiertää kertomassa toiminnastaan muun muassa lukioissa.

Elokapina7.10.2020 klo 08.33

Helsinkiläinen uskontotieteen opiskelija Anton Keskinen käveli syyskuussa 2019 Helsingin Esplanadilla, jossa ihmisjoukko oli katkaissut liikenteen.

Kysymys oli Elokapinan mielenilmauksesta, jossa he pyrkivät saamaan huomiota viestilleen ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä. Mukana oli myös Helsingin yliopistolla opiskelevan Keskisen tuttuja.

– Mietin, miksi nämä ihmiset ovat valmiita tulemaan kiinni otetuiksi ilmastonmuutoksen estämisen takia, Keskinen kertoo.

Elokapinan toiminta nousi jälleen esiin viime lauantaina Helsingissä järjestetyssä mielenilmauksessa, jossa poliisi päätyi sumuttamaan liikenteen katkaisseita mielenosoittajia OC-sumutteella.

Kaikki alkaa sukupuuttopuheesta


Anton Keskinen alkoi lukea tutkimuksia ilmastonmuutoksesta ja uppoutui syvälle aiheeseen. Hän ymmärsi, että monet tutkimukset osoittavat tilanteen olevan vakavampi kuin hän oli tajunnutkaan.

– Aluksi olin kauhuissani ilmastotilanteesta, mutta kanavoin sen toimintaan, puhumiseen ja kirjoittamiseen. En ole ahdistunut ilmastonmuutoksesta. Päällimmäisin tunteeni on, että tilanne on outo ja absurdi, koska kaikki me haluamme samaa. Ei kukaan halua ihmissukupolvien tuhoa, Keskinen toteaa.

Asiaan perehdyttyään hän päätti keskeyttää uskontotieteen opintonsa ja käyttää aikansa Elokapinan toimintaan. Ryhmän ajattelussa keskeistä on se, että teoilla on kiire eivätkä päättäjien toimet ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi riitä – Elokapinan symboli onkin tiimalasi. Ryhmän mielestä tarvitaan suoraa toimintaa.

Keskinen kävi väkivallattoman suoran toiminnan koulutuksen ja kuunteli Elokapinan sukupuuttopuheen (siirryt toiseen palveluun). Siinä kerrotaan ryhmän näkemyksistä ilmastonmuutokseen ja tilanteen vaatimista toimista. Radikaali puhe toimii tärkeänä osana Elokapinan jäsenhankintaa.

– Historiassa on useita esimerkkejä siitä, että kansalaistottelemattomuus on tehokkain keino saada aikaiseksi yhteiskunnallista muutosta, Keskinen sanoo.

Elokapina on saanut paljon kritiikkiä lakia rikkovasta toiminnastaan, mutta ryhmän jäsenten mielestä parempaakaan keinoa ei ole.

– Jos jollain on esittää tehokkaampi keino, jolla yhteiskunnan päättäjät saadaan muuttamaan ilmastotavoitteita, niin olemme valmiita kuuntelemaan, Keskinen toteaa.

“Olen valmis vankilaan”


Aloitteleva Elokapinan jäsen Anton Keskinen sai koulutuksessa tietoa esimerkiksi Suomen laista. Ryhmän yksi toimintatapa on tietoisesti rikkoa lakia kansalaistottelemattomuudella, joten toiminnan seuraukset käydään osallisten kanssa läpi.

Elokapinassa mukana olevat valmistautuvat kohtaamaan viranomaisia esimerkiksi tilanteissa, joissa he ovat katkaisseet liikenteen istumalla autotiellä. Koulutukseen kuuluu provosoivien kohtaamisten harjoittelua ja jännityksen purkamisen keinojen opiskelua.

Se saattaa olla yksi syy siihen, miksi niin monet Elokapinan mielenilmauksessa viime lauantaina poliisin kaasusumutuksen kohteeksi joutuneet vain jatkoivat istumistaan rauhallisina. Keskinen itse ei ollut Kaisaniemenkadulla istumassa, vaan hänet kannettiin poliisiautoon jo aiemmin Unioninkadulta. Hän kuuli kaasusumutuksesta vasta jälkikäteen.

Elokapinalaiset ovat valmiita laittamaan itsensä likoon saadakseen aikaiseksi yhteiskunnallisia muutoksia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

– Olen valmis menemään vankilaan, tulemaan nöyryytetyksi, olemaan syömättä ja rikkomaan lakia, mutta en kuolemaan. En halua ryhtyä marttyyriksi ilmastonmuutoksen puolesta, Keskinen kuvailee.

Elokapinan toimintaperiaatteisiin kuuluu väkivallattomuus, mutta väkivallan määrittelystä voi liikkeen sisälläkin olla erilaisia näkemyksiä. Fyysinen väkivalta on helppoa ymmärtää muiden satuttamiseksi, mutta liikkeen tarkoituksena on välttää myös henkistä väkivaltaa.

Myöskään yksityisen omaisuuden rikkominen ei kuulu Elokapinan toimintaperiaatteisiin. Julkisen omaisuuden tuhoamista ei liikkeessä kuitenkaan katsota yhtä kriittisesti.

– Erilaisia näkemyksiä voi olla muun muassa siitä, onko kiroilu väkivaltaa. Ja julkisen omaisuuden sotkeminen voi olla yksi keino väkivallattomassa mielenilmauksessa, Keskinen toteaa.

Lihaa syövät miljonääritkin tervetulleita


Elokapinan tavoitteena on saada suuret ihmismassat mukaan kapinaansa. Toistaiseksi liikkeen suomalaisaktivistien määrä lasketaan sadoissa. Elokapinan Facebook-ryhmään kuuluu noin 1 300 jäsentä ja sähköpostilistalla on noin 700 henkilöä. Mitä enemmän ryhmässä on mukana erilaisia ihmisiä, sen tehokkaampaa toiminta on.

Elokapina on osa Isossa-Britanniassa vuonna 2018 perustettua Extinction Rebellion -kapinaverkostoa. Verkoston toiminnan tavoitteita ovat muun muassa totuuden kertominen, järjestelmä- ja kulttuurimuutosten vaatiminen sekä järjestelmän haastaminen yksilöitä syyttämättä. Myös kansainvälisen verkoston yhtenä toimintatapana on väkivallaton kansalaistottelemattomuus.

Lue lisää verkoston toiminnasta: Lentokoneen nousun estäminen, rekkaliikenteen tukkiminen – Elokapinan kokouspöytäkirjat paljastavat, millaista kapinointia liikkeessä suunnitellaan

Suomessa Elokapina vaatii hallitukselta välittömiä ilmastotoimia, joiden tavoitteiden pitäisi olla huomattavasti nykyistä korkeammalla. Elokapina vaatii, että hallitus julistaisi Suomeen ilmastohätätilan. Lisäksi ryhmä esittää, että Suomi pitäisi saada hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä.

– Meidän täytyy alkaa luopua asioista, jotta se on mahdollista, Keskinen sanoo.

Ryhmä poikkeaa monista muista ympäristöaktivistien ryhmistä siinä, että se ei vaadi osallistujiltaan yksilötason tekoja, kuten kasvissyöntiä. Se saattaa olla yksi selittävä tekijä sille, miksi ryhmän kansainvälinen verkosto kasvaa nopeasti.

Keskisen mukaan häntä houkutteli toimintaan se, että mukana oli paljon ihmisiä, jotka eivät määrittele itseään aktivisteiksi.

– Elokapinaan voi tulla mukaan, vaikka olisi lihaa syövä, lentokoneella lentävä miljonääri. Suuressa kuvassa yksilötason teoilla ei enää ole suurta merkitystä, Keskinen kertoo.

Elokapinan jäsenet ovat käyneet kertomassa ryhmästään muun muassa useissa lukioissa esimerkiksi filosofian ja elämänkatsomustiedon tunneilla. Myös Keskinen itse kiertää puhumassa aiheesta eri tahoille.

– Olen saanut kritiikkiä siitä, että järkytän nuoria puheillani ilmastonmuutoksesta, mutta minusta olisi moraalitonta olla kertomatta heille totuutta. Kysymys on heidän tulevaisuudestaan, Keskinen sanoo.

Lääkäreillä ja kristillisillä omat yhteisöt


Vaikka Elokapina kuuluukin Extinction Rebellion -verkostoon, sen toiminta on itsenäistä. Elokapina ei saa käskyjä muilta ryhmiltä, mutta se voi käyttää verkoston resursseja, kuten koulutusmateriaaleja.

Elokapinalla on toimintaa eri puolilla Suomea kaikissa suurimmissa kaupungeissa aina Helsingistä Rovaniemelle. Nyt toimintaa ollaan käynnistämässä myös Kotkassa. Paikalliset ryhmät voivat toimia omalla alueellaan ilman ylätason ohjausta.

Ryhmän jäsenet sopivat toiminnasta yhdessä netin kautta ja kokouksissa.

Helsingissä ryhmän toiminta on kaikkein laajinta, ja ryhmän jäsenet ovatkin jakautuneet useisiin pienempiin ryhmiin. Niissä esimerkiksi tietyn ammattikunnan edustajat ovat liittyneet yhteen.

– Meillä on yhteisöryhmät muun muassa lääkäreillä, tutkijoilla ja kristityillä. Poliiseja meillä ei vielä mukana toiminnassa, mutta hekin ovat tervetulleita, Keskinen vitsailee.

Joosua
Martin Beck
Viestit: 787
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Joosua »

On varsin typerää että koko tämän jupakan taustalla on se tosiasia että suomalaisen liikenteen päästöillä on ilmastonmuutoksen kanssa käytännössä suurin piirtein yhtä paljon tekemistä kuin piereskelevien lehmien metaanipäästöillä. Suuret maat, kuten Kiina, Intia, USA ja Venäjä määräävät tahdin.

Ja jos näillä "ilmastonpelastustoimilla" saadaan vaikkapa tuotantoa siirtymään pois Suomesta, niin se todennäköisesti tapahtuu muualla saastuttavammin, siis enemmän ilmastoa vahingoittaen. Eli en usko että tätä on loppuun asti ajateltu muuten kuin liikkeen johdossa olevien ihmisten henkilökohtaisen hyödyn kannalta. Ja siihen nämä kadullaistujat ovat hyvää työvoimaa.

Keskitien Kulkija

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Keskitien Kulkija »

Sillä hetkellä, kun on siirrytty sovitulta reitiltä sivuun, on mielenosoitus muuttunut luvattomaksi eli laittomaksi. Poliisi on ensin käskyttänyt, sitten yrittänyt turhaan kantaa tientukkijoita sivummalle. Kun se ei ole auttanut, on ensin varoitettu, sitten ilmoitettu voimakeinojen käytöstä ja vasta sitten annettu kaasua silmille. Lain mukaan tuo ei enää paremmin olisi voinut mennä ja voimankäyttökin oli suhteutettu käytössä olleisiin voimavaroihin.

Suosittelisin kaikkia teinimielisiä pikku provokaattoreita menemään seuravaaksi vaikka junalla Pietariin katuja tukkimaan ja kellottamaan, kuinka kauan saa tiellä istua ja kuinka pitkään virkavalta jaksaa kauniisti pyydellä. Luulenpa, että riittää siihen kelloon pelkkä minuuttiviisari ja vesipullon sijaan kannattaa pakata ensiapupakkaus reppuun. Ihan turhaa kohkaamista taas kerran. Mitä itse mielenosoitukseen tulee, oli se selkeästi pelkkä poliisia vastaan masinoitu huomionhakutempaus. Ja/tai täytyy olla todella vajaalla ymmärryksellä varustettu osoittaessaan mieltä maailman tiukinta ympäristöpolitiikkaa vastaan.

Poliisilaki 872/2011

9 §
Väkijoukon hajottaminen
Poliisimiehellä on oikeus määrätä väkijoukko hajaantumaan tai siirtymään, jos kokoontuminen vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai on esteenä liikenteelle. Sama oikeus poliisimiehellä on, jos väkijoukossa olevat uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella todennäköisesti syyllistyisivät henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen. Jollei hajaantumis- tai siirtymismääräystä noudateta, poliisimiehellä on oikeus hajottaa väkijoukko voimakeinoin sekä ottaa niskoitteleva henkilö kiinni. Poliisin tulee mahdollisuuksien mukaan rajata toimenpiteensä koskemaan niitä henkilöitä, joiden menettelystä väkijoukon hajottamisen tai siirtämisen tarve aiheutuu.

17 §
Voimakeinojen käyttö
Poliisimiehellä on virkatehtävää suorittaessaan oikeus vastarinnan murtamiseksi, henkilön paikalta poistamiseksi, kiinniottamisen toimittamiseksi, vapautensa menettäneen pakenemisen estämiseksi, esteen poistamiseksi taikka välittömästi uhkaavan rikoksen tai muun vaarallisen teon tai tapahtuman estämiseksi käyttää sellaisia tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina. Voimakeinojen puolustettavuutta arvioitaessa on otettava huomioon tehtävän tärkeys ja kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus, käytettävissä olevat voimavarat sekä muut tilanteen kokonaisarvosteluun vaikuttavat seikat. ----

aivoriihi
Jane Marple
Viestit: 1054
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

^Asiaa!
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Avatar
Tarkastaja Levisi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Tiehän saattaa tukkeutua esimerkiksi auto-onnettomuudessa tai autovian takia. Kun kolarissa romuttunut autonraato tai vaikka konevian tai polttoaineen puutteen takia tielle jäänyt auto hinataan tai muuten siirretään pois ajoväylältä, se ei kuin puolivahingossa luiskahda takaisin tien tukkeeksi. Ihmiseltä taas paluu ajoväylän tukkeeksi aika helpolla onnistuu. Pitääkin selvittää, onko Extintction Rebellion käyttänyt esimerkiksi metalliromua tai vastaavaa liikenteen sulkemiseen muualla maailmassa, vai onko passiivinen vastarinta sielläkin perustunut jokaisessa blokkauksessa pelkästään ihmislihasvoimaan eli esimerkiksi juuri ihmisjoukkojen tai ihmisketjujen hyödyntämiseen ilman apuvälineitä.

PS: Tuo Keskisen 'Olen valmis menemään vankilaan' -fraasi on suoraan ER:n oppikirjasta. Katsoin viikonloppuna ER:n videon New Yorkista, jossa kaikki videolla esiintyvät tyypit olivat varmoja, että heidät tullaan pidättämään. Olisikohan ollut tässä linkissä.

https://www.youtube.com/watch?v=7ol5rP4Fnas
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3504
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

teppo kirjoitti:
Ke Loka 07, 2020 10:22 am
holmesin haamu kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 6:30 pm
Et välttämättä ymmärrä miten valtakunnansyyttäjä toimii. Se ei nosta tutkimuksia kaikista asioista, vaan tässä tapauksessa tutkimus nostettiin poliisin tarkasta tiedottamisesta huolimatta. Valtakunnansyyttäjä näki siis poliisin toiminnan pahempana kuin Elokapinaliikkeen, jonka johtaja on ladellut kannattajilleen tappokehoituksen muita kohtaan ja toiminnan tarkoitus on tietoinen lain rikkominen. Sisäministeriö on samoin varoittanut Elokapinaliikkeestä.
Menet tunnekuohussasi hieman asioiden edelle nyt. Asiallisesti ottaen tilanne on se, että valtakunnansyyttäjän toimisto vasta esiselvittää, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.

Niskoittelijoista puolestaan 53 on jo ehtinyt saada rangaistuksen tekemisistään.
Edelleen kyseessä on täysin poliittinen päätös, jolla yritetään vierittää syyllisyys poliisille. Tämä on siis täysin tietoinen poliittinen manööveri, jota ei suinkaan tapahdu kaikissa tilanteissa mm. eduskunnan portailla tapahtui aiemmin paljon pahempi yhden henkilön tainnutus poliisin toimesta mielenosoituksen yhteydessä, mutta siitä ei haluttu mitään tutkintaa.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on tullut tunnetuksi juuri tuosta, että hän vaatii väkisin esitutkintaa tapauksissa, joissa ei ole nähty esimerkiksi poliisin toimesta mitään rikosta. Toiviaista on ohjannut aiemminkin täysin poliittiset motiivit.

Tässä tapauksessa ongelma on lähinnä siinä, kun syyllisenä nähdään poliisi, niin ei voida mennä suinpäin syyttämään rikoksesta, vaan pitää määrittää "esiselvitys". Ideana on luoda syyllisyyden taakka poliisille, vaikka selvityksessä ei todettaisikaan mitään poliisia vastaan.

Pitää ymmärtää että kyseessä on terrorismiin ja laittomuuksiin syyllistyvä Elokapinaliike. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen johdolla ei tutkita kaikkia tapauksia yhtä innokkaasti.

Jokainen joka on seurannut viime aikojen tapahtumia niin tietää näiden asioiden olevan faktoja. On täyttä höpinää puhua jostakin "tässä nyt vaan selvitellään huvikseen näitä asioita".

Radiopuhelin
Theo Kojak
Viestit: 1171
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2012 12:06 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Radiopuhelin »

holmesin haamu kirjoitti:
Ke Loka 07, 2020 5:00 pm

Edelleen kyseessä on täysin poliittinen päätös, jolla yritetään vierittää syyllisyys poliisille. Tämä on siis täysin tietoinen poliittinen manööveri, jota ei suinkaan tapahdu kaikissa tilanteissa mm. eduskunnan portailla tapahtui aiemmin paljon pahempi yhden henkilön tainnutus poliisin toimesta mielenosoituksen yhteydessä, mutta siitä ei haluttu mitään tutkintaa.
Eduskuntatalon portailla henkilö harasi vastaan niin kauan kunnes uhattiin antaa sähköä. Sähköä ei annettu mutta henkilö rauhoittui. Ketään ei siis "tainnutettu". En ole tähän elokapinaan tutustunut mutta jonkun näkemäni videon perusteella poliisin toiminnan kohteet eivät alkaneet riehua.

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3504
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Valtamedia ei puhu edelleenkään mitään Suomen Uutisten jutusta, kuinka Elokapinan johtajan tiedetään puhuneen julkisesti tappofantasiapuheitaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas nosti aiheen esiin eduskunnassa, mutta syvä toimittajien hiljaisuus loistaa kaikkialla valtamedioissa. Todelliseen vihapuheeseen ei haluta puuttua, vaikka aiheesta on ulistu useita vuosia, joka päivä julkisuudessa.

Mauri Peltokangas puhe eduskunnassa Elokapinasta
https://youtu.be/RQX1l6k7-JM

Samasta syystä valtakunnansyyttäjän viraston ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen toiminta on niin käsittämätöntä eli kovasti on valitettu "hirveästä vihapuheesta" ja sitä on tuotu esiin jokaisessa yhteydessä vuosikausia, mutta niin vain joka kerta vähätellään julkisuudessa ja valtakunnansyyttäjän toimesta oikeita tappofantasioita, joihin ei halutakaan puuttua mitenkään.

--------

Toisestakin aiheesta ollaan oltu täysin hiljaa valtamedioissa eli Elokapinaliikkeen terroristisesta toiminnasta.

Elokapinaliikkeen johtaja pidätettiin aiemmin terrorismina takia. Oli yrittänyt häiritä ja tuhota lentoliikennettä ja lentokoneita droneilla
Extinction Rebellion co-founder arrested at Heathrow protest


Group said that Roger Hallam had been apprehended for the second time in three days

splinter group of Extinction Rebellion, called Heathrow Pause, has been trying to interrupt flights by flying drones in the 5km exclusion zone around the major transport hub.

The group wants to highlight the “dangerous folly of Heathrow expansion” and see the planned third runway cancelled.

Some of the toy drones appear to have been prevented from working by what the activists suspect were signal jammers.


As yet, the eco-protesters have failed to cause any delays and flights continued to land as normal on Friday and Saturday.

Nineteen people, aged between 19 and 69, have now been arrested since Thursday related to the protest, said Scotland Yard.
... https://www.theguardian.com/environment ... ow-protest

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3504
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Radiopuhelin kirjoitti:
Ke Loka 07, 2020 5:07 pm
holmesin haamu kirjoitti:
Ke Loka 07, 2020 5:00 pm

Edelleen kyseessä on täysin poliittinen päätös, jolla yritetään vierittää syyllisyys poliisille. Tämä on siis täysin tietoinen poliittinen manööveri, jota ei suinkaan tapahdu kaikissa tilanteissa mm. eduskunnan portailla tapahtui aiemmin paljon pahempi yhden henkilön tainnutus poliisin toimesta mielenosoituksen yhteydessä, mutta siitä ei haluttu mitään tutkintaa.
Eduskuntatalon portailla henkilö harasi vastaan niin kauan kunnes uhattiin antaa sähköä. Sähköä ei annettu mutta henkilö rauhoittui. Ketään ei siis "tainnutettu". En ole tähän elokapinaan tutustunut mutta jonkun näkemäni videon perusteella poliisin toiminnan kohteet eivät alkaneet riehua.
Höpöhöpö. Poliisit ottivat tietoisesti miekkarin järjestäjän kiinni ja tainnuttivat lähietäisyydeltä. Tästä syystä Marko Sihvonen valahti poliisin käsissä.

Tuolloin oli koronarajoitukset päällä, mutta paikalla ei ollut kovin paljon väkeä ja Sihvosen ainoa "rikos" oli siinä, kun istui eduskuntatalon portailla.

Poliisi keskeytti voimalla Kultainen Leijona -kokoontumisen Eduskuntatalolla – Marko Sihvonen pidätettiin [Video]
Julkaistu 08.05.2020

Poliisi kertoo keskeyttäneensä laittoman kokoontumisen Eduskuntatalon portailla perjantaina. Videolla nähdään miten Perustuslakituomioistuimen perustamisen puolesta Kultainen Leijona -kokoontumisen kutsunut Marko Sihvonen pidätettiin poliisivoimalla.

https://mvlehti.net/2020/05/08/poliisi- ... datettiin/

Marja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 113
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 7:45 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Marja »

Hyvin virkottu.

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3504
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Tässä näkyy tämä sama ilmiö, mikä on tuttua varsinkin Yhdysvalloista. BLM-mielenosoitusten takia eli siellä ovat demokraatit hyökänneet täysin voimin poliisin kimppuun yhdessä valtamedian avulla ja saaneet jopa lakkautettua poliisin toiminnan demokraattien johtamilla alueilla. Tämä on johtanut todella kovaan rikollisuuden kasvuun, mutta kun faktoilla on nykyisin entistä vähemmän väliä valtamedioiden kannalta.

Ideana on ollut nostaa esiin poliisin tekemiä "vääryyksiä", mutta jättää uutisoimatta kaikki muut tapaukset, jotka eivät tue valittua narratiivia. Esimerkiksi väkivaltaisista mielenosoituksista ei kerrota julkisuudessa mitään, samoin ei kerrota muista väkivaltaisuuksista ja rikollisuuden kasvusta, eikä väkivaltaliikkeen taustoista. Samoin jätetään kertomatta mitä on oikeasti tapahtunut esimerkiksi paikan päällä.

Poliisia saa tietenkin kritisoida aiheesta, mutta valtamedian keinovalikoimana on ollut tietoinen asioiden pimittäminen, jos ne eivät tue haluttua sanomaa.

Vastaa Viestiin