Oulu: Mies ryöstettiin lokakuussa 2020

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Hesekiel
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2021 4:56 pm

Oulu: Mies ryöstettiin lokakuussa 2020

Viesti Kirjoittaja Hesekiel »

Syyttäjä vaatii, että oikeus tuomitsisi neljä miestä ja kaksi naista törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta

Oulun käräjäoikeudessa on keskiviikkona käsitelty pari kuukautta sitten kaupungissa tapahtunutta raakaa väkivaltatapausta.

Syyttäjä vaatii, että oikeus tuomitsisi neljä miestä ja kaksi naista törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta.

https://www.kaleva.fi/syyte-mies-ryoste ... ka/3193415

16.12.2020 12:30 päivitetty: 12:54

Tästä kellään lisätietoja?

Otsikko vaihdettu
-NILS-

uuniin
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 2:36 pm

Re: Syyte: Mies ryös­tet­tiin ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa, teossa käy­tet­tiin raakaa vä­ki­val­taa ja eri­lai­sia vä­li­nei

Viesti Kirjoittaja uuniin »

Nyt on syyttäjällä kovat piipussa. :shock:
Syyte: Mies ryös­tet­tiin ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa, teossa käy­tet­tiin raakaa vä­ki­val­taa ja eri­lai­sia vä­li­nei­tä

Syyttäjä vaatii, että oikeus tuomitsisi neljä miestä ja kaksi naista törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta.

Oulun käräjäoikeudessa on keskiviikkona käsitelty pari kuukautta sitten kaupungissa tapahtunutta raakaa väkivaltatapausta.

Syyttäjä vaatii, että oikeus tuomitsisi neljä miestä ja kaksi naista törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta.

Syyttäjä väittää, että nämä kuusi syytettyä kohdistivat yhdessä väkivaltaa oululaisasunnolle vieraaksi tulleeseen mieheen viime elokuussa ja veivät tältä omaisuutta.

Syyttäjän mukaan miestä muun muassa sahattiin retkisahalla, poltettiin tupakalla, lyötiin voimapihdeillä, viilleltiin teräaseella ja häneen pistettiin useita kertoja neulalla huumausainetta.

Lisäksi miehen pää painettiin vesiämpäriin niin, ettei hän pystynyt enää hengittämään. Häntä myös osoiteltiin kaasuaseella ja uhkailtiin seurauksilla, jos hän kertoo asiasta poliisille.


Syyttäjän mukaan uhri sidottiin maalarinteipillä

Mieheltä vietiin kännykkä ja muuta omaisuutta. Syyttäjän mukaan mies pakotettiin antamaan verkkopankkitunnukset, pankkikortti ja sen tunnusluku. Hänen henkilötiedoillaan tehtiin lainahakemuksia, tilattiin puhelin ja hänen tililtään nostettiin rahaa.

Syyttäjän haastehakemuksesta käy ilmi myös se, että väkivaltaisuuksien jälkeen miehen kädet ja jalat sidottiin maalarinteipillä eikä hän voinut liikkua.

Myös päätä teipattiin siten, että hänellä oli vaikeuksia hengittää eikä hän voinut huutaa apua. Syyttäjä väittää, että mieheltä riistettiin liikkumisvapaus noin vuorokauden ajaksi.

Hän vaatii, että käräjäoikeus tuomitsee viisi syytettyä kolmeksi vuodeksi vankilaan. Kuudennelle syytetylle hän hakee pidempää eli neljän vuoden vankeustuomiota, sillä hän väittää kyseisen miehen käyttäneen vakavinta väkivaltaa.

Asianomistajana oleva mies vaatii syytetyiltä yhteensä yli 10 000 euron edestä erilaisia korvauksia.


Syytetty väittää tarjonneensa mustikkakeittoa

Syytetyt kiistävät pääosin syytteet ja vaativat niiden hylkäämistä. He kiistävät myös korvausvaatimukset.

He vetoavat muun muassa siihen, että he eivät ole osallistuneet väkivallan käyttöön tai vieneet mieheltä omaisuutta.

Yksi syytetyistä katsoo, että hän oli asunnolla vain maalaamassa sitä ja juomassa ollutta. Hän väittää oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessa, että hän rauhoitteli uhria, auttoi sitomaan tämän vammoja ja tarjosi tälle mustikkakeittoa.

Toinen syytetty puolestaan myöntää lyöneensä uhria kepillä, mutta kiistää muunlaisen väkivallan käytön. Hän väittää yrittäneensä päinvastoin estää sen käyttämisen. Syytetyn mukaan hän ei oman pelkotilansa vuoksi uskaltanut poistua asunnolta tai puuttua tapahtumiin muutoin.

Törkeimmistä väkivallanteoista syytetty mies myöntää olleensa asunnolla. Hän kuitenkin kiistää kohdistaneensa asianomistajaan väkivaltaa yksin tai yhdessä muiden kanssa. Hän kiistää myös sitomisen ja omaisuuden anastamisen.

Vyyhteen liittyy myös pari muuta syytettä ja syytettyä.

Myöhemmin selviää, milloin oikeus antaa tuomionsa.

https://www.kaleva.fi/syyte-mies-ryoste ... ka/3193415

Melkoinen seurue ollut vierailupaikassa. :shock:

canis lupus
Neuvoja-Jack
Viestit: 504
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Oulu: Mies ryöstettiin lokakuussa 2020

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Maalarinteipillä sidottiin!? No jos tuomioita jaellaan niin ei ainakaan törkeinä. Maalarinteipillä kun sitoo jatkojohdon nippuun, vaikkapa 10x ympäri lenkin, se tuskin pysyy nipussa 10m matkaa autolle. Siinä on mennyt jo kymmenesosa siitä teippirullasta ja pari minuuttia ähellystä.

Jos jonkun haluaa nippuun tolla laittaa, sen pitää olla tajuton, aikaa pitää olla vähintään vartti ja rullia minimi kymmenen.

Ok, Oulussa on ihan liikaa (kotimaisiakin) hulluja, en epäile tarinaa muuten kuin tämän tekovälineen osalta...

nakitjamuusi
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Su Tammi 10, 2021 8:13 am

Re: Oulu: Mies ryöstettiin lokakuussa 2020

Viesti Kirjoittaja nakitjamuusi »

https://www.kaleva.fi/oulussa-jaettiin- ... ki/3235057

04.01.2021 11:37

Oulussa jaet­tiin vuosien van­keus­ran­gais­tuk­sia vä­ki­val­tai­ses­ta ryös­tös­tä ja va­pau­den­riis­tos­ta – Oikeus: "Suo­ra­nai­seen ki­dut­ta­mi­seen rin­nas­tu­via me­net­te­lyi­tä"

Oulun käräjäoikeus on tuominnut viisi henkilöä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Oulussa viime elokuussa tapahtuneesta raa'asta väkivallanteosta. Joulun alla langetetut ehdottomat tuomiot tulivat törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta.

Oikeuden mukaan tuomitut käyttivät yhteisymmärryksessä väkivaltaa oululaisasunnolle vieraaksi tulleeseen mieheen. Miestä pidettiin asunnossa yli puoli vuorokautta, jonka aikana häntä muun muassa lyötiin erilaisilla välineillä, viillettiin retkisahalla ja veitsellä sekä poltettiin tupakalla. Uhrin pää upotettiin kahdesti vesiämpäriin.

Hänen kätensä ja jalkansa teipattiin. Myös pää teipattiin siten, että hengittäminen oli vaikeaa. Uhria myös osoiteltiin kaasuaseella ja uhkailtiin seurauksilla, jos hän kertoo asiasta poliisille.

Uhrilta vietiin muun muassa puhelin, hänen tililtään nostettiin rahaa ja hänen nimissään otettiin pikavippejä.

Tuomitut kiistivät teot pääosin oikeudessa. He eivät kertomansa mukaan olleet osallistuneet väkivaltaan tai vieneet mieheltä omaisuutta.

Oikeus kuitenkin totesi uhrin kertomuksen ja asiaan liittyvien todisteiden antavan uskottavan kuvan tapahtuneesta. Väkivallan taustalla oli "vasikointia", velkojen perintää ja taloudellisen hyödyn tavoittelua. Tekijät olivat tekoaikaan päihtyneitä.

Oikeuden mukaan teko on ollut pitkäkestoinen ja sisältänyt suoranaiseen kiduttamiseen rinnastuvia menettelyitä. Teko on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Oikeus katsoo, ettei uhrilla ole ollut mitään mahdollisuutta puolustautua tai paeta. Uhri kertoi myös pitäneensä varmana kuolemistaan.

Isoimman tuomion sai Juha Jalmari Mikkola, jonka oikeus katsoi käyttäneen kovinta väkivaltaa ja olleen niin sanottu päätekijä. Oikeus totesi näistä rikoksista sopivaksi tuomioksi 3 vuotta ja 6 kuukautta ehdotonta vankeutta. Mikkolalla oli taustallaan kaksi ehdollista vankeustuomiota, jotka nostivat vankeuden pituuden 4 vuoteen ja 4 kuukauteen.

Toni-Petri Juhani Salmen oikeus tuomitsi 2 vuoden ja 8 kuukauden ja pituiseen vankeuteen ja Aku-Petteri Moilasen 2 vuoden ja 6 kuukauden pituiseen vankeuteen.

Ellamaria Irene Elisabeth Juustisen ja Venla Noora Emilia Kähkösen oikeus tuomitsi 2 vuoden ja 3 kuukauden pituisiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Lisäksi vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin 1 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeään ryöstöön ja törkeään vapaudenriistoon.

Nämä kuusi tuomittua määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan uhrille erilaisia korvauksia yli 10 000 euroa sekä uhrin oikeudenkäyntikuluja noin 5 500 euroa. Neljän syytetyn maksettavaksi tuli lisäksi pikavippiyhtiöiden saatavia ja asianhoitokuluja yhteensä noin 1 200 euroa.

Samassa yhteydessä vuonna 2001 syntynyt mies tuomittiin sakkoihin pahoinpitelystä. Hän kävi yön aikana asunnolla ja löi uhria kahdesti, mutta poistui pian tämän jälkeen paikalta. Hän myönsi syyllisyytensä oikeudessa.

Vuonna 1990 syntynyt mies sai puolestaan sakkotuomion rahanpesusta. Hän otti vastaan 50 euroa kyseisessä ryöstössä varastettua rahaa.

Tiukkameno
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: Ti Maalis 05, 2019 3:39 pm

Re: Oulu: Mies ryöstettiin lokakuussa 2020

Viesti Kirjoittaja Tiukkameno »

Etunimien loistava kombinaatio kertoo että ei olla ensimmäistä sukupolvea elämäm koululaisia.

Avatar
Hello Piggy
Nikke Knakkertton
Viestit: 189
Liittynyt: Su Heinä 21, 2019 1:19 pm

Re: Oulu: Mies ryöstettiin lokakuussa 2020

Viesti Kirjoittaja Hello Piggy »

Mehukeittomies sai lyhyimmän tuomion? :lol: Naisalennus tällä kertaa tepsiny näissä piripsykoosibileissä :D 8) perus angstiräppiä kuuntelevia hörhöjä somejen mukaan

Vastaa Viestiin