Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3227
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Juu voipi olla, että ollaan samaa mieltä about :) Mielestäni vaan tosiaan tämä tuomio on täysin kohtuuton ja varsinkin korvaukset, mitä tuli. Jos tupakka on laillista, pitäisi myös nuuskan olla. Harva riippuvuus hyväksi on, mutta kannatan periaatteessa joko tai-linjaa. Molempia myyntiin tai ei kumpaakaan. Tiedän kyllä, että tämä ei varmastikaan ikinä enää tule toteutumaan.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008120 ... 5_uu.shtml

RKP:n Lax lobbaa nuuskan puolesta
3.12.2008 17:38

Europarlamentaarikko Henrik Lax kampanjoi Brysselissä sen puolesta, että unioni kumoaisi "päättömän lain", joka kieltää nuuskan myynnin EU:n alueella.

Laxin mukaan lukuisat asiantuntijat ovat todistaneet nuuskan olevan terveydelle huomattavasti vähemmän haitallista kuin tupakan. Hän sanoo, että nuuskan myynnin laillistaminen voisi pelastaa monta ihmishenkeä.

- Olen useaan otteeseen tiedustellut EU:n terveyskomissaarilta, koska aiheeton nuuskakielto poistetaan, Lax kertoi tiedotteessaan.

Lax jatkaa lobbaamista asiassa ensi viikolla, kun hän järjestää muutaman kollegansa kanssa EU:n parlamentissa seminaarin aiheesta.

Kaksi pietarsaarelaismiestä tuomittiin tiistaina päättyneessä oikeudenkäynnissä nuuskan salakuljetuksesta. Päätekijä sai yli kaksi vuotta vankeutta.

- En puolusta nuuskan salakuljetusta enkä muitakaan laittomia tekoja, mutta näen miesten toiminnan suorana seurauksena siitä poliittisesta tärkeilystä, johon EU syyllistyy, Lax sanoo.

STT

ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

Henrik Lax on täysin oikeassa.

Sekin olisi järkevämpi tilanne kuin nykyinen, jos nuuskan myynti olisi sallittua ja tupakan myynti kiellettyä.

Avatar
Kokki
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 4:16 pm
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Kokki »

Tässä(kin) Suomen päättäjät ovat niin saamattomia, että laillista nuuskaa emme valitettavasti tule enää tässä maassa ostamaan.
Melkein sama, kuin yrittäisi saada ravintoloihin tupakoinnin taas lailliseksi.
A man's got to do what a man's got to do.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Pietarsaaren torille puuhataan mielenosoitusta nuuskatuomioita vastaan.

Puuhamiehenä on pietarsaarelainen yksityishenkilö Patrick Wingren, joka aikoo myydä nuuskaa torilla perjantaina. Samalla mies kerää nimilistaa protestiksi nuuskatuomiolle. Asiasta kertoi Pietarsaaressa ilmestyvä Österbottens Tidning -sanomalehti torstaina.

Wingren aloitti kampanjansa internetissä keskiviikkona. - Viitisenkymmentä ihmistä ilmoitti heti tulevansa torille.

Mielenosoituksesta on ilmoitettu poliisille. Poliisi ei ota vielä kantaa, aikooko se puuttua nuuskan myyntiin torilla. Laissa sanotaan, että nuuskan myynti elinkeinotoiminnassa on kielletty, huomautetaan Pietarsaaren poliisista.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008120 ... 0_uu.shtml

Kansalaisaktivismia.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin Sanomat kirjoitti:http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Miel ... 5241701518

Mielenosoittaja myi nuuskaa täydelle torille Pietarsaaressa

Julkaistu: 19:51

Eeva Palm

Helsingin Sanomat

PIETARSAARI. Pietarsaarelainen Patrick Wingren myi perjantaina nuuskaa Pietarsaaren torilla. Netissä nuuskasta on keskusteltu vilkkaasti, mutta kukaan tuskin uskalsi odottaa, että yhden miehen nuuskamielenosoitus täyttää torin.

Tunnettu musiikkimies Wingren ilmoitti aikeestaan Facebookissa ja kehotti nuuskaa vailla olevat ostoksille ja allekirjoittamaan nimensä adressiin, jolla vaaditaan nuuskan myynnin vapauttamista ja moititaan pietarsaarelaisten viime tiistaina saamia ankaria rangaistuksia nuuskan myynnistä.

Wingren tuli raatihuoneen portaille kassinsa kanssa, jossa oli sata purkkia nuuskaa. Hetkessä purkit vaihtoivat omistajaa kolmen euron hintaan. Torilla oli väkeä vauvasta vaariin, miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja. Joku tuli paikalle rollaattorillakin.

Wingren hymyili kansalaisottelemattomuutensa saamasta julkisuudesta ja lähetti nimilistoja eteenpäin. Niitä täyttyi tunnissa kaksikymmentä.

"Lähettäkää lisää listoja, että voidaan kirjoittaa", mies huikkasi joukon keskeltä.

"Allekirjoittamaan jonotan ja voisin ostaakin, jos sitä vielä saa", Sigge Öst, tuumi. "Itse en nuuskaa, mutta tuttavissa on paljon nuuskan käyttäjiä. Tuomiot olivat aivan mahdottomia" nainen paheksui.

"Toivottavasti nyt suomenkielisetkin ymmärtävät, mitä mieltä täällä ollaan", Christer Byggmästar puuskahti.

Varsin monen ylähuulessa pullotti nuuska, mutta adressin allekirjoittajien joukossa oli paljon nuuskaa käyttämättömiäkin. Kyse oli periaatteesta.

Lars Granlund vastustaa allekirjoituksellaan nuuskan tuontikieltoa, mutta ei malta olla kauhistelematta sitä, että valtio kantaa jälkikäteen valmisteveroa tuotteesta, joka kauppatavarana on kielletty.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Suuren nuuskajutun kaikki kolme päätekijää ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä Mustasaaren käräjäoikeuden tuomioon. Myös jutun syyttäjä ja yksi nuuskan jälleenmyyjä ovat tyytymättömiä tuomioon.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1626729

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1627089

Nuuskalle täyskielto!
18.12.2008 15:46

Suomessa ei saa myydä nuuskaa. Jatkossa aineen tuonti omaan käyttöön saattaa sekin olla laitonta, mikäli tupakkapoliittisen työryhmän ehdotukset toteutuvat. Työryhmä ehdottaa, että nuuskan maahantuonti, myynti ja muu luovuttaminen kiellettäisiin.

Tupakkapoliittisia lakimuutoksia ja toimia valmisteleva työryhmä luovutti ehdotuksensa peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok) tänään.

Risikko kertoi ottavansa kantaa nuuskaesityksen yksityiskohtiin vasta tammikuun lopussa päättyvän lausuntokierroksen jälkeen.

- Nuuskan terveysvaarat ovat kuitenkin kiistattomat, ja siksi nuuska on EU:ssa kielletty. Ruotsi sai omaan jäsensopimukseensa tästä poikkeuksen, kun se sitoutui kaikin toimin estämään nuuskan kulkeutumisen muihin EU-maihin. Tätä velvoitetta Ruotsi ei ole noudattanut. Myös komissio on kiinnittänyt tähän huomiota, Risikko sanoo.

Hallituksen sisällä käydään tällä hetkellä kovaa nuuskasotaa. Eurooppaministeri Astrid Thors (r) vastustaa kaikkia nuuskarajoituksia.
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1627093

Nuuskakielto aiheuttaa kaaoksen Tornionlaaksoon
18.12.2008 15:52

Pohjoisen tullipiirin rikostorjuntapäällikkö Seppo Laitamaa on valvonut Suomen ja Ruotsin maarajaa 30 vuotta. Yhtä kauan hän on käyttänyt nuuskaa.

Hän ei käsitä esitystä nuuskan tuonnin totaalikiellosta. Oman käytön hankaloituminen ei ole vastarinnan syy, vaan se, että hän epäilee täyskiellon ajavan Tornionlaakson kaaokseen.

-Tuontikiellon esittäjät eivät taida tuntea Tornionlaakson oloja riittävästi. Erityisesti rajan pinnassa on erittäin vahva nuuskakulttuuri. Voi vain kuvitella, mitä kielto aiheuttaisi. Ehkä sitä voisi verrata kahvin salakuljetukseen sotien jälkeisen säännöstelyn aikana. Kahvi oli Ruotsissa vientikiellossa, mutta sitä rahdattiin paljon pohjoisen kautta Suomeen.

Laitamaa tähdentää, että tuonti olisi rikoslain alaista salakuljetusta. Tuontikielto tarkoittaisi pakosta myös nuuskan käyttökieltoa. Poliisi saattaisi joutua sakottamaan kadulla ihmisiä, joiden ylähuulen alta löytyy nuuskamöykky.

-Pidän kyllä täysin mahdottomana valvoa täyskieltoa. Siinä tilanteessa olisi aika sattumanvaraista, kuka joutuu syytettyjen penkille, hän sanoo.

-Toisaalta jos nuuska halutaan markkinoilta, tapauksia olisi myös tutkittava, jotta kiellolla olisi vaikutusta. Korkeammalla tasolla olisi ehkä syytä pohtia tärkeysjärjestystä. Menisikö nuuskaseuranta huume- ja muun tullirikostutkinnan edelle?

STT

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin Sanomat kirjoitti:http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nuus ... 5260196905

Nuuskan salakuljettajien tuomiot alenivat hovissa

16.9.2010 16:25

STT

VAASA. Vaasan hovioikeus on alentanut kahden pietarsaarelaismiehen tuomioita nuuskan salakuljetusjutussa. Mustasaaren käräjäoikeus tuomitsi toissa vuonna miehet salakuljetuksesta, törkeästä veropetoksesta ja tupakkalain vastaisen tuotteen myymisestä.

Hovi alensi toisen miehen tuomion vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseksi vankeudeksi. Käräjillä mies oli saanut kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta.

Toinen miehistä sai puolestaan hovissa yhden vuoden ehdollisen tuomion. Käräjäoikeus oli tuominnut hänet kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Syytteet törkeästä veropetoksesta hylättiin, sillä lain mukaan kenelläkään ei ole velvollisuutta todistaa itseään vastaan, mitä veroilmoituksen tekeminen olisi ollut.

Hovioikeus käsitteli lisäksi salakuljetustuomiota, jonka vaasalainen avopari sai viime vuonna Vaasan käräjäoikeudessa. Syyttäjä oli valittanut hoviin, koska avoparin saama syyte törkeästä veropetoksesta hylättiin käräjillä.

Hovioikeus pysyi kuitenkin käräjäoikeuden kannalla. Käräjillä mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja nainen sakkoihin nuuskan salakuljetuksesta ja myynnistä.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012091 ... 9_uu.shtml

Palomiehillä nuuskabisnes - KHO siunasi irtisanomisen
Perjantai 14.9.2012 klo 14.33

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan nuuskaa salakuljettaneet palomiehet sai irtisanoa virasta.

Palomiehet pyörittivät mittavaa nuuskabisnestä Pietarsaaren seudulla.

Käräjäoikeuden mukaan miehet toivat Suomeen liki puoli miljoonaa purkkia nuuskaa vuosina 2001-2006. Nuuska noudettiin Ruotsin Haaparannasta.

Jutun päätekijä tuomittiin käräjäoikeudessa kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Apuri ja kolmas salakuljettaja selvisivät ehdollisilla vankeustuomioilla.

Palomiehet irtisanottiin rikostuomion jälkeen. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan työnantajalla oli laissa tarkoitettu painava syy irtisanomiseen. KHO asettui ratkaisussa eri kannalle kuin hallinto-oikeus.

Nuuskatuomio herätti aikoinaan ärtymystä Pietarsaaressa. Noin tuhat ihmistä kokoontui vuonna 2008 Pietarsaaren torille osoittamaan mieltä tuomiota vastaan.

STT

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

KKO sanoi tänään viimeisen sanan. Se hylkäsi salakuljetussyytteet mutta langetti kahdelle miehelle lyhyet ehdolliset rangaistukset törkeästä veropetoksesta. Lisäksi miehet tuomittiin maksamaan valtiolle yli miljoona euroa korvauksia.

Lähde: MTV

Metal
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Tammi 08, 2014 3:11 pm

Re: Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Viesti Kirjoittaja Metal »

Siinäpäs makselevat, tänä vuonna napsahtaa 115 000 euroa lisää velkapääomaa pelkkien korkojen takia. :mrgreen: Voi olla, etteivät kahta kertaa kysy verokirjaa, kun uusia bisneksiään suunnittelevat. Mutta onhan se hyvä, että rikolliset pidetään pysyvästi(20v) rikollisina ja rehelliset ihmiset rehellisinä.
"Syyttäjä on lopettanut esitutkinnan poliisin toimista. Hänen mukaansa on itsestään selvää, että poliisi toimi tilanteen vaatimalla tavalla."

Avatar
Kalistinpää
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää »

Leipokaa nyt hyvät ihmiset itse omat nuuskanne, helppoa kuin heinänteko - ja halpaa.
Ei tarvitse maksaa trokareille järkkyhintoja, eikä pelätä tullimiehiä tai muita mussuttajia.
Pikku harjoittelulla saa 99% tehdaskaman veroista löröä.
- Oderint dum metuant -

Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Nuuskaoikeudenkäynti Pietarsaaressa - 2008

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

Areenasta löytyy ihan mielenkiintoinen juttu nuuskabisneksistä. Mainitaan myös tuo Pietarsaaren homma.

http://areena.yle.fi/1-3797232

Ei mikään ihme että jengi tahkoaa mynttiä kun touhu on ilmeisen riskitöntä eikä poliisiakaan juuri jaksa kiinnostaa.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1107
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja aumari »

ShipWreck kirjoitti:Tosiaan ei voi olla ihmettelemättä tätä nuuskan myyntikieltoa Suomessa. Tai toisaalta, kyllä se kelpaisi minulle, jos tupakankin myynti kiellettäisiin. Passivinen nuuskaaminen on mielestäni huomattavasti mukavampaa kuin passiivinen tupakointi.
Nuuska pilaa hampaat. Olen nähnyt alunperin hyvähampaisten tuhoja nuuskankäytön jälkeen.

Vastaa Viestiin