Merirosvot kaappasivat supertankkerin Itä-Afrikassa 2008 ja rahtilaivan Länsi-Afrikassa 2020

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
foobar
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Elo 11, 2007 9:41 pm

Viesti Kirjoittaja foobar »

markja kirjoitti: Tuossahan olisi kyllä hyvä bisnessauma...hmmm...pitäisiköhän ryhtyä järjestelemään... ;)
Olet jo myöhässä sillä Blackwaterin miehet ovat jo keksineet tämän busineksen: http://www.military.com/news/article/bl ... rates.html

Ei nyt ihan mikään sota-alus, mutta helikopteri kuitenkin on kyydissä. http://blog.wired.com/defense/2007/10/b ... s-nav.html

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

foobar kirjoitti:
markja kirjoitti: Tuossahan olisi kyllä hyvä bisnessauma...hmmm...pitäisiköhän ryhtyä järjestelemään... ;)
Olet jo myöhässä sillä Blackwaterin miehet ovat jo keksineet tämän busineksen: http://www.military.com/news/article/bl ... rates.html

Ei nyt ihan mikään sota-alus, mutta helikopteri kuitenkin on kyydissä. http://blog.wired.com/defense/2007/10/b ... s-nav.html
Blackwater olisikin oikeasti hyvä valinta tuohon hommaan, irakissa tappaneet siviileitä yms..
Irakin sisäministeriö peruutti Blackwaterin toimiluvan maassa viime viikonloppuna sattuneen ampumavälikohtauksen takia. Yhtiön turvamiehet alkoivat ammuskella ympäriinsä, kun heidän suojaamansa autosaattue joutui kranaattituleen Bagdadissa. Ainakin 11 sivullista sai surmansa.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Just oli aamu-tv:ssä asiantuntija,joka kertoi että nuilla merirosmoilla on somaliassa olot kuin hollywood tähdillä on kauneimmat naiset ja hienoimmat autot,asunnot ja vain parasta hugo-boshia päällä..

Käyttävät iskuissaan nopeita nykyaikaisia veneitä, jotka on naamioitu kalastusveneiksi. Lunnas vaatimukset ovat tavallisimmillaan kertasummina puolesta miljoonasta eurosta puoleentoista.Ovat tehneet kymmeniä miljoonia dollareita rahnua lunnasvaatimuksillaan..


Ryöstettävään laivaan nousee ensin pienimäärä rosvoja, sen jälkeen enemmän, sitten alus ajetaan sivummalle ja aletaan vaatimaan lunnaita.

Lisää varmaan luettavissa kohta ylen sivuita..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2532
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Hesari kirjottelee:
Merirosvojen kaappaamasta supertankkerista on esitetty lunnasvaatimus, ja lunnaita koskevat neuvottelut ovat käynnissä, vahvisti Saudi-Arabian ulkoministeri.

"Emme haluaisi neuvotella terroristien tai kaappareiden kanssa, mutta tankkerin omistajat ovat valmiita neuvottelemaan asiasta”, prinssi Saud al-Faisal sanoi.

Al-Jazeera-kanavan esitti keskiviikkona ääninauhan, jossa yksi merirosvoista lupasi, että lunnasrahat toimittavan aluksen turvallisuus taataan. Hän varoitti, että merirosvoilla on laitteet, jotka tunnistavat väärän rahan.

Lunnaiden suurrutta ei ole vahvistettu, mutta somalialaisella verkkosivulla ilmoitetaan Reutersin mukaan lunnasvaateiksi jopa 250 miljoonaa euroa.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Mer ... 5241225340

Siinä saattaa tovi vierähtää rahojen aitouksia tarkistellessa, jos koko 250miljoonan potti heille toimitettaisiin.
Kai ne on pyytänee ne vielä kolikoina.
"Yöperho on koteloitunut"

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Viesti Kirjoittaja raikuli »

Tulipa tässä mieleen villi skenaario ja halu tietää olenko ainoa, joka uskoo todella likaiseen valtapeliin sekä salaliittoteorioihin.

Ehkäpä merirosvoja ei halutakkaan saada täysin kuriin, etenkään NATOn (lue Yhdysvaltain) toimesta, vaan merirosvojen hyökkäyksiä käytettäisiin tekosyynä isommalle operaatiolle tai invaasiolle Somaliaan.
Vaikka nimellinen valta onkin Yhdysvalloissa vaihtunut, niin uuden hallinon olisi milteipä pakko suostua sotatoimiin, mikäli merirosvot upottaisivat jonkun yhdysvaltalaisen aluksen tai tappaisivat miehistön. CIA:lla on ollut historian aikana, jos jonkinlaista operaatiota, joten myös lavastus olisi mahdollinen.

Syitä mahdolliselle operaatiolle olisivat mm seuraavat:

Somaliassa on suuret öljy- ja maakasuvarat, joiden oikeudet tiettävästi ovat pääasiassa Yhdysvaltalaisilla öljy-yhtiöillä. Kysy mitä vaan - Helsingin Kaupunginkirjasto (Jos osasin linkittää oikein, niin etenkin tuo ensimmäisen artikkelin alalaidassa oleva Helsingin Sanomien juttu vuodelta 1993 on lukemisen arvoinen.) Öljyn tuotanto tosin lienee mahdotonta tällä hetkellä maan tilanteen takia. Miehittämällä maa, saataisiin öljyntuotanto käyntiin, sekä kaapattaisiin Somalian öljyvarat lopullisesti samalle pienelle porukalle, kuin Irakissa tehtiin. Yhdysvallathan ovat yrittäneet "rauhoittaa" maan tilannetta jo 1990-luvun alkupuolella Somalian silloisen sisällisodan aikana.

Koska Somalia sijaitsee päiväntasaajalla, on sen sijainti erittäin ideaalinen ajatellen satelliittien laukaisua. Tämän takia Somaliaan on myös suunnitteilla avaruuskeskus yhteistyössä YK:n kanssa. Somali-virkamiehet ovat toivoneet yhteistyötä lisäksi venäläisten kanssa. On esitetty myös, että keskus voisi toimia yhteistyössä Baikonurin avaruuskeskuksen kanssa. Projekti on vielä täysin suunnitteluasteella, eivätkä venäläiset liene mukana kovinkaan aktiivisesti, joten nyt maahan voisi vielä hyökätä ilman, että intressit kohtaavat liiaksi venäläisten kanssa.

EDIT Tekstin jäsentelyä ja muutama pilkkuvirhe korjattu

MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

raikuli kirjoitti:Tulipa tässä mieleen villi skenaario ja halu tietää olenko ainoa, joka uskoo todella likaiseen valtapeliin sekä salaliittoteorioihin.
Eipä taida olla uskon asia, jos osaa lukea uutisia edes hiukan kriittisesti... onneksi jenkeillä tuo peli on vielä aika puhdasta verrattuna rakkaaseen itänaapuriimme...!
raikuli kirjoitti:Ehkäpä merirosvoja ei halutakkaan saada täysin kuriin, etenkään NATOn (lue Yhdysvaltain) toimesta, vaan merirosvojen hyökkäyksiä käytettäisiin tekosyynä isommalle operaatiolle tai invaasiolle Somaliaan.
NATOa en ehkä lähtisi tuohon sotkemaan, enkä muutenkaan yhdistäisi liiaksi NATOa ja jenkkejä samaksi paketiksi, vaikka NATOn voima tuleekin paljolti jenkeistä, niin jenkkien voima ei enää tule NATOsta. Ei enää kun useimmat NATO jäsenmaatkin ovat kuohinneet asevoimansa ja muuttaneet ne vain säälittäväksi ammattiarmeijaan perustuvaksi kriisinhallintaan erikoistuneeksi tekniseen ylivoimaan luottavaksi hiekkalaatikkoleikkiarmeijaksi.
raikuli kirjoitti:Vaikka nimellinen valta onkin Yhdysvalloissa vaihtunut, niin uuden hallinon olisi milteipä pakko suostua sotatoimiin, mikäli merirosvot upottaisivat jonkun yhdysvaltalaisen aluksen tai tappaisivat miehistön. CIA:lla on ollut historian aikana, jos jonkinlaista operaatiota, joten myös lavastus olisi mahdollinen.
Ehkei sentään täysmittainen lavastus, niitä tehdään enää vain Venäjällä, mutta CIA:n tuen, provosoinnin ja pienen tyrkkimisen jälkeen Somput voisivat vaikka tuollaisen jenkkeihin kohdistuvan kaappauksen toteuttaakin.
raikuli kirjoitti:Miehittämällä maa, saataisiin öljyntuotanto käyntiin, sekä kaapattaisiin Somalian öljyvarat lopullisesti samalle pienelle porukalle, kuin Irakissa tehtiin. Yhdysvallathan ovat yrittäneet "rauhoittaa" maan tilannetta jo 1990-luvun alkupuolella Somalian silloisen sisällisodan aikana.
Jep jep. Aikaisempi operaatio koki kaatuneiden myötä suurta vastustusta tyhmässä jenkkikansassa ja nosti tapetille kysymyksen "miksi siellä ollaan, koska kaukaisella Somalialla ei ole mitään Jenkkeihin liittyvää?"... tuo riitti kaatamaan koko operaation.
raikuli kirjoitti:Somali-virkamiehet ovat toivoneet yhteistyötä lisäksi venäläisten kanssa. On esitetty myös, että keskus voisi toimia yhteistyössä Baikonurin avaruuskeskuksen kanssa. Projekti on vielä täysin suunnitteluasteella, eivätkä venäläiset liene mukana kovinkaan aktiivisesti, joten nyt maahan voisi vielä hyökätä ilman, että intressit kohtaavat liiaksi venäläisten kanssa.
Varsinkin kun Euroopasta ei enää löydy voimaa eikä halua nousta Venäjää vastaan (sotilaallinen heikkous ja energiariippuvuus), on Jenkeillä varmasti intressiä vaikeuttaa Venäjän toimintaa muualla maailmassa, vaikka Jenkit eivät enää osaakaan pitää Venäjää varsinaisena uhkana omalle asemalleen.

Oli asiat miten oli, kyvykkyys merirosvouksen lopettamiselle ja laivojen takaisinvaltaukselle on olemassa. Australialla, Briteillä ja Jenkeillä on erittäin pätevät vesialuiden erikoisoperaatioihin keskittyneet joukot. Jostain syystä halua ei vain löydy, jokainen saa itse pähkäillä miksi ei...
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Viesti Kirjoittaja raikuli »

MotiivitOn kirjoitti:Eipä taida olla uskon asia, jos osaa lukea uutisia edes hiukan kriittisesti... onneksi jenkeillä tuo peli on vielä aika puhdasta verrattuna rakkaaseen itänaapuriimme...!
MotiivitOn kirjoitti:Ehkei sentään täysmittainen lavastus, niitä tehdään enää vain Venäjällä, mutta CIA:n tuen, provosoinnin ja pienen tyrkkimisen jälkeen Somput voisivat vaikka tuollaisen jenkkeihin kohdistuvan kaappauksen toteuttaakin.
Kyllä peli Jenkeissä on vähintäänkin yhtä likaista, kuin Venäjällä. Itse henkilöjohtaisesti uskon koko 9/11 touhun olevan täyttä kusetusta ja lavastusta, jotta saatiin kansalaiset pidettyä pelon valassa ja ennen kaikkea mahdollistettiin Afghanistanin ja myöhemmin myös irakin sotatoimet. Jo herra Goebbels aikoinaan tiesi, että jos kertoo tarpeeksi ison valheen ja toistaa sitä tarpeeksi usein, tulee siitä ihmisten mielissä totta.

Pahoittelen, kun meni OT. Laitetaan oluen piikkiin.

MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

raikuli kirjoitti:Kyllä peli Jenkeissä on vähintäänkin yhtä likaista, kuin Venäjällä.
Okei sovitaan näin, ettei tule riitaa! Tosin Jenkit (tai Mossad) osaa hommansa paljon paremmin, eikä homma ole yhtä päivänselvää kuin Moskovan kerrostaloräjähdykset ja Beslanin koulukaappaus, joiden taustoja monen Venäjää sympatiseeraavan tekisi hyvää lukea tarkemmin. Jännä juttu vaan, kun asioista jotain paljastaneet ovat kaikki kuolleet ja kuohittu Eurooppa ei puutu menoon mitenkään...

Sori OT, laitetaan raikulin juoman kaljan piikkiin! (alkoholi on pahasta)
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Viesti Kirjoittaja raikuli »

On tuotu nyt aika hyvin valtamedian uutisiin nämä tapahtumat, ei tiedä vaikka kohta rymisee.

Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3171
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Merirosvot kaappasivat uuden laivan Somalian rannikolla
STT, Reuters, AFP


Merirosvot ovat vallanneet jälleen uuden aluksen Somalian lähellä. Kaapattu alus on jemeniläinen rahtilaiva. Sen lastista ei ole tietoa.

Rosvojen hallussa on nyt lähes 20 laivaa, joista suurin on puolitoista viikkoa sitten kaapattu saudiarabialainen öljytankkeri. Tankkerissa on öljyä sadan miljoonan dollarin edestä. Rosvot vaativat aluksesta 25 miljoonan dollarin lunnaita.

Panttivankina on yhteensä yli 200 merimiestä
kainuunsanomat.fi
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

On ne kovia poikia, mutta mikä vittu tässä mättää? Miksi ei voi käyttää vähän päätä ja laittaa yksi tankkeri alueelle, joka seilaa,jossain ihan muussa tarkoituksessa, kuin öljynkuljetus mielessä..

Tankkeri täyteen erikoijoukkojen miehiä ja raskaamman puoleisia aseita..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

On ne kovia poikia, mutta mikä vittu tässä mättää? Miksi ei voi käyttää vähän päätä ja laittaa yksi tankkeri alueelle, joka seilaa,jossain ihan muussa tarkoituksessa, kuin öljynkuljetus mielessä..

Tankkeri täyteen erikoijoukkojen miehiä ja raskaamman puoleisia aseita, sitten vaan nokka kohti Somalian rannikkoa ja odottamaan merirosmojen hyökkäystä..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3171
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Merirosvot aikovat vapauttaa ukrainalaislaivan
30.11.2008 14:05

Somalian merirosvot suunnittelevat kaappaamansa ukrainalaisaluksen vapauttamista.

Rosvojen mukaan ase- ja panssarivaunulastissa ollut laiva pääsee jatkamaan matkaansa lähipäivinä.

Rosvot kertoivat sunnuntaina päässeensä sopimukseen varustamon kanssa mutta kieltäytyivät paljastamasta lunnassummaa.

Laiva kaapattiin yli kaksi kuukautta sitten Afrikan sarven edustalla, kun se oli menossa Keniaan. Aluksessa on noin 20 hengen miehistö, josta suuri osa on venäläisiä.

Rosvojen hallussa on edelleen useita laivoja, muun muassa saudiarabialainen öljytankkeri.


STT-AFP
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200811 ... 5_ul.shtml
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Viesti Kirjoittaja raikuli »

Tästähän hieman jo uumoilin aikaisemmin.
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2008/12/ ... 20386.html

scarface
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Tyypillistä

Viesti Kirjoittaja scarface »

Merirosvo jahdista on ehdittu lanseerata jo bisnes ennekun mitään konkreettista eon edes saatu aikaan. Tyypillistä EU sekoilua ja nyt aseustetaan omaa armeijaa unioniin ,sattumalta ,tuskin? Rahat lopussa ,ammennetaan sodasta lisää. Takuuvarmaa aina missä on sotia on myös rahaa ..aina ollut . Muistakaa äänesttä PS :ää ja oikein eduskuntavaaleissa ,silloin voi olla jotain toivoa...
Sori iso avatar ei löydy pienempää

Vastaa Viestiin