Sirpa

Keskustelut ylläpidosta ja tuomioistuimesta. Myös käyttäjien keskinäiset nokittelut tänne.

Valvojat: Moderaattorit, Kilomies, Kyöpeli

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti: ....
Samanlaisen jättimittavan manipuloinnin kohteena on ollut Suomen kansa, että kun vaan pitää maksaa, vaikka ei ole ottanut laintaa, ei saanut mitään vastinetta. Katin paskat, järki käteen, armeija liikkeelle ja konnat rautoihin.

Ja tarvittaessa tuo on Niinistön velvollisuus ja tehtävä.
Tavallaan - mutta ei kuitenkaan ihan noin. Poliitikkomme ovat allekirjoittaneet sitoumukset meidän nimissämme - ihan laillisesti, vaikka rima jäikin heilumaan ...
Aika vaikea on kieltäytyä maksamasta vaikkapa väittämällä ettemme OIKEASTI esim. antaneetkaan Kataiselle pääministerin valtuuksia ...

Ja kannattaa muistaa sekin, että joku tienaa sillä että me maksamme .... Ne hyötyjät tuskin ovat kovin innoissaan viheltämään peliä poikki.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Saattaa olla, että näissä sopimusasioissa tuli suurimmiksi roistoiksi Kiviniemi ja Urpilainen, jos ryhdyttäisiin pilkkua viilaamaan, nämä taitekohdat oli aika ovelasti tehtyjä, ja seurasin kyllä joka käänteen tarkasti. Ja hulluhan minä olin, kun laitoin panokseni Niinistön vaakakuppiin, mutta voidaanhan ajatella, että hän pystyy toimillaan myös pelastamaan nahkansa, eikö? Vilkaisin nimittäin tässä välissä hänen wikisivuaan.
Sauli Väinämö Niinistö (s. 24. elokuuta 1948 Salo) on Suomen tasavallan kahdestoista presidentti. Hänen toimikautensa alkoi 1. maaliskuuta 2012.

Juristina työskennellyt Niinistö toimi kansanedustajana vuosina 1987–2003 ja 2007–2011 ja Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtajana 1994–2001. Hän oli mukana Paavo Lipposen ensimmäisessä ja toisessa hallituksessa, ensin oikeusministerinä 1995–1996 ja myöhemmin valtiovarainministerinä 1996–2003. Jälkimmäisessä virassa Niinistö tunnettiin tiukasta talouskuristaan ja työstään 1990-luvun laman jälkeisten säästöjen ja leikkausten parissa. Ministeriuran jälkeen hän siirtyi Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi vuosiksi 2003–2007. Vuosina 2007–2011 Niinistö oli eduskunnan puhemies.

Niinistö oli kokoomuksen presidenttiehdokkaana vuoden 2006 presidentinvaalissa ja uudestaan vuoden 2012 vaalissa, jossa hänet valittiin tasavallan presidentiksi toisella kierroksella.

Elokuussa 2009 Niinistö ilmoitti hakevansa Suomen Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi.[17] Hänet valittiin puheenjohtajaksi 8. marraskuuta 2009[18], mutta kolmivuotiskausi keskeytyi kun Niinistö valittiin presidentiksi.[19]

Niinistö toimi myös Euroopan Demokraattisen Unionin (EDU) puheenjohtajana 1998–2002. Hän oli avainasemassa EDU:a ja EPP:tä yhdistettäessä, ja hänet nimitettiin Euroopan kansanpuolueen (EPP) kunniapuheenjohtajaksi vuonna 2003.[20]
Ei hän tyhmä ole, kyllä hän tietää, että koska peli on hävitty.
Ja kannattaa muistaa sekin, että joku tienaa sillä että me maksamme .... Ne hyötyjät tuskin ovat kovin innoissaan viheltämään peliä poikki.
Minkälaiset aseet niillä on?
Alethes doksa meta logu

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti: ...
Minkälaiset aseet niillä on?
Terroristeiksihan meidät leimataan, jos alamme vaatimaan" hyvä veli porukan" päitä vadille .... "terroristien neutralisointi" taas kuuluu NATO:n toimenkuvaan, joten aseitakin löytyy ...

Sen takiahan se isäntämaasopimus tehtiin.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ei, kyllä minä ainakin ajattelin vedota vain tähän.
Hauta-Ahon kirjoituksesta:

Valtiopetos ja maanpetos ovat molemmat rikoksia, jotka eivät koskaan vanhene. Niihin syyllistynyt henkilö voidaan tuomita rangaistukseen vielä vuosikymmenienkin kuluttua siitä hetkestä, jolloin hän rikoksen teki.

Valtiopetos

Valtiopetoksesta sanotaan vuonna 1994 voimassa olleessa rikoslaissa: …”joka aikoen riistää korkeimman vallan haltijalta tälle kuuluvan korkeimman vallan taikka estää tätä sitä käyttämästä tai saattaa jonkun osan valtakuntaa vieraan vallan alle; taikka laittomalla tavalla kumota tai muuttaa hallitusmuodon tekee teon, jolla hän aikomuksensa toteuttaa taikka sitä yrittää, rangaistakoon valtiopetoksesta elinkaudeksi taikka vähintään kahdeksaksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi” (rikoslain 11. luvun 2 §).

Maanpetos

Vuonna 1994 voimassa olleen rikoslain mukaan maanpetokseen syyllistyi sellainen henkilö, ”jolle Suomen puolesta on uskottu sopimuksen tekeminen tai siitä neuvotteleminen vieraan valtion kanssa, (jos hän) tahallansa väärinkäyttää tätä luottamusta Suomen ilmeiseksi vahingoksi” (rikoslain 12. luvun 6. pykälä). Saman pykälän toisen momentin mukaan myös ”yritys on rangaistava”.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kukas voitti ja kuka hävisi? Tai mikä on voittamista tai mikä häviämistä. EU:sta on jo pitkään kuulunut mielipuolisia lausuntoja ja pelkkää huonoa - koko Eurooppa on kuin uppoava laiva, mutta siitä huolimatta pitää kituuttaa kiinni jättikalliissa EU:ssa omien kansalaisten hengen, elämän ja hyvinvoinnin kustannuksella. Tänään viimeksi Niinistö on kritisoinut EU:ta, sen jäsenmaita, kun jättivät Suomen yksin päättämään venäläisten tulon kokoukseen, kun EU-säännöt/asiat ovat niin epäselviä.

Voi pojat, jo on ajat - kun Suomen presidentti syyttää EU:ta tai toisia valtioista siitä, että mitä Suomi ei tee, mutta sinne piti vaan mennä. Euroopan Unionin poliittiseen liittoon ja poliittisiin päämääriin. Visitor, jos tämän takana on Yhdysvallat, niin tarkoitus ei ollut sitten muuta kuin - kansalta salatulla poliittisella salaliitolla, joka Lehtisen mukaan piti tehdä kansalaisilta salassa, kun ne eivät kuitenkaan ymmärrä mitään - tuhota yksi osa maailmaa ja sen asukkaat. Tapa se tämäkin. Meinaavatko ne jatkaa vielä tätä hulluutta?
Päivi Lakka
6.7.2015 07:30

Punainen Risti huolestui: Euroopasta tuli nopeasti kriisialue
Etenkin nuoret ovat juuri nyt vaaravyöhykkeellä.


Euroopasta on talouden taantuman ja pakolaisongelman myötä tullut avustusta tarvitseva kriisialue, sanoo Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton Länsi-Euroopan osaston …

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa ... riisialue/
Ja tähänkö sitten on tähdytty. Kannattaa lukea - hyvä artikkeli.
Kansainvälinen Punainen Risti varoittaa: väkivaltaisia kansannousuja nähdään pian Euroopassa

Hannu Pesonen

27.7.2013 11:00|Päivitetty 29.11.2013 14:28

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaa ... uroopassa/
Ja kun Venäläis-asiassa syytetään Suomesta EU:ta ja sen valtioita Suomen yksin jättämisestä, niin EU-sotkussa pallo onkin yksin Kreikan hallussa. Se on nyt sitten Kreikan vika ja Kreikan vastuu. Mitähän kaikkia mahdollisuuksia Kreikalla nyt on pallonsa kanssa?!
Nobel-palkittu taloustieteilijä: Koko Eurooppa voitti

New York Timesille kirjoittavan Paul Krugmanin mielestä demokratia on tärkeämpää kuin valuuttajärjestely.

He eivät kuitenkaan olleet Krugmanin mielestä ainoita voittajia. Mies arvioi, että myös Eurooppa ja eurooppalainen idea voittivat isosti – tai ainakin väistivät luodin.

– En tiedä, näkevätkö useimmat ihmiset asian niin. Mutta ajatelkaa sitä näin: Olemme juuri todistaneet, kuinka Kreikka vastasi todella halpamaiseen kiusaamis- ja pelottelukampanjaan, yritykseen pelotella Kreikan kansaa, ei vain hyväksymään velkojien ehdot vaan myös hankkiutumaan eroon hallituksestaan. Se oli häpeällinen hetki nyky-Euroopan historiassa ja olisi onnistuessaan merkinnyt todella rumaa ennakkotapausta, kommentoi Krugman.

– Niin ei kuitenkaan käynyt. Syrizaa ei tarvitse rakastaa tai uskoa heidän tietävän mitä tekevät – ei ole selvää mitä he tekevät, vaikka troikka on ollut vieläkin pahempi – uskoakseen, että eurooppalaiset instituutiot pelastuivat juuri pahimmilta omilta vaistoiltaan.

Mitä jos Kreikka päätyy eroamaan yhteisvaluutta eurosta?

– Nyt Grexitille on itse asiassa varsin hyvät perusteet – ja joka tapauksessa demokratia on tärkeämpää kuin mikään valuuttajärjestely.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 54449.html
Euroopan ja Aasian osakemarkkinat ovat olleet laskussa Kreikan äänestettyä Ei sunnuntain kansanäänestyksessä.

Kreikan äänestys vaikutti myös siihen, että euron arvo putosi dollariin verrattuna 0,4 prosenttia ja puntaan verrattuna 0.5 prosenttia.

Kansanäänestyksen jälkeen Japanin Nikkei-indeksi putosi yli 2 prosenttia, Pariisin CAC 40 -indeksi 2,1 prosenttia ja Frankfurtin DAX 1,9 prosenttia.

"Grexitin riski on selvästi kasvanut", totesi investointipankki BNP Paribas Fortisin kansainvälisten markkinoiden tutkimusjohtaja Philippe Gijsels.

"Loppujen lopuksi neuvottelut jatkuvat kyllä, mutta lopputulos on epävarma", Gijsels kertoo BBC:llä.
http://www.talouselama.fi/uutiset/nain+ ... n/a2313755

Niin, rahasta on tehty luonnonmullistukseen verrattavissa oleva katastroofitilanne. Suosittelen ilmastonmuokkaussoperaatiota, ja kemikaalivanojen vetämistä välillä vaikka niihin pörssirakennuksiin. Siis sisäpuolelle. Todistaisivat samalla, että eivät ne mitenkään ole terveydelle vaarallisia, vaikka sisältävätkin alumiinia.

https://www.tsr.fi/tutkimustietoa/tata- ... ke?h=90224

Kuva
Markku Juutinen teki kantelun valtioneuvoston oikeuskanslerille koska ei ole pyynnöistään huolimatta saanut selvitystä Suomessa ja EU:ssa tapahtuvasta ilmastonmuokkauksesta. Aihe on kuuma ja kiistelty - mitä päällemme oikein sumutetaan, ja missä mittakaavassa?
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=4742

Isossa mittakaavassa - olen onnistunut laskemaan pääni yläpuolta samanaikaisesti liki 20 kemikaalivanaa. Ja jos joku väittää, että ei niitä siellä ole vaikka omin silmin näkee, niin painukoon suolle.
Alethes doksa meta logu

Avatar
Officer Crabtree
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Ke Syys 18, 2013 4:15 pm
Paikkakunta: Far, far away

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Officer Crabtree »

Sirpa kirjoitti:Isossa mittakaavassa - olen onnistunut laskemaan pääni yläpuolta samanaikaisesti liki 20 kemikaalivanaa. Ja jos joku väittää, että ei niitä siellä ole vaikka omin silmin näkee, niin painukoon suolle.
Ihan varmasti on. Ja aina vaan lisääntyvät.

Ja kemikaalihan on tunnettu myrkyllisyydestään. Divetymonoksidin kanssa tekemisiin joutuneet ovat kuolleet 100-prosenttisesti. Aine on yleisin teollisuudessa käytettävä liuotin, ja sitä esiintyy suurina määrinä mm. happosateissa.

Monia muitakin haittoja voidaan luetella, ja siksi ainetta on kärkevästikin vaadittu kiellettäväksi; nythän se on monissa osissa maailmaa täysin vapaassa jakelussa ja inhat kapitalistit käärivät sillä suuret voitot.

Olet siis, Sirpa, todella tärkeän asian äärellä tässä!
Dixi.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Niin, aineella on laamava ja tylsistyttävä vaikutus - ainakin alumiinilla - muistaakseni vaikutti myös kognitiivisiin ajattelutoimintoihin - ei ihan pää pelitä maksimitasolla. Oliko Eurooppaa ja sen kansalaisia kaiken kiristyksen, kiusaamisen, yksityistämisen ja eriarvoistamisen keskellä pidettävä tällaisella massiivisella operaatiolla (myrkkyruiskutuksin) henkisesti ja fyysisesti voimattomina?

Mutta Kreikka-tilanteesta vielä. Minulla olisi siihen ratkaisu, kuten Suomenkin maksuihin.

Sitähän on ollut runsaasti tietoa, että miten Saksa vaan rikastuu ja porskuttaa kriisin riehuessa muualla - siinä missä muilla menee huonosti. Ja edellä on tietoa toisen maailmansodan ajalta, että miten Saksalle annettiin velkoja anteeksi.

Nyt sitten vain käyttöön Saksan sotakorvaukset Kreikalle. Voisiko asian käsitellä vaikka Haagissa, kun siellä on asiantuntijatodistajana Mika Tauru Ulvilan asian tiimoilta, niin samalla hän voisi esitellä Suomen sotakorvaukset toisen maailmansodan ajalta - tosiasiassa Saksahan niihin syyllinen oli, ja ilman muuta Suomelle kuuluu palautusta, kun Saksaa säälittiin anteeksiannolla silloisen sodan jälkeen. Osa niistä rahoista ilman muuta kuuluu Suomelle!
Kreikka on kertonut ensimmäistä kertaa tarkan summan, jota se vaatii korvauksena Saksalta toisen maailmansodan natsimiehityksestä. Velka on 278 miljardia euroa, kertoi Kreikan varavaltiovarainministeri Dimitris Mardas maanantaina parlamentille uutistoimisto AFP:n mukaan.

Summa sisältää 10,3 miljardin pakkolainan, jonka natsimiehittäjä otti Kreikan keskuspankilta rahoittaakseen miehitystä.
Tämän uutisen mukaan Kreikan velka pakahtaisi uuden avustuksen myötä 400 miljardiin euroon vuonna 2012, eli tässä näkyy, että miten nämä avustukset vain nostavat Kreikan velkaa, eivät laske sitä. Eikö ole erikoista ja järjetöntä? Eli rahat vain menevät korkoihin, jotka toisen tiedon mukaan olivat nousseet 20 %:iin - eli tällä korkojen nostolla - pelkillä numeroilla - saadaan synnytettyä tyhjästä rahaa, joka sitten muutetaan tuilla selväksi valuutaksi ja kierrätetään sitten sinne Saksan pankkiin takaisin.
Kreikan valtion velka- ja takausvastuiden yhteismäärä paukahtaa tällä "pelastuspaketilla" ensi kerran yli 400 miljardin euron. Samalla lukema paisuu suurin piirtein sata miljardia euroa suuremmaksi kuin se oli kriisin alussa kaksi vuotta sitten.
http://www.hs.fi/talous/a1428373511382

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2 ... 1225156/12

Vaikuttaa siltä, että kun tämä sirkus ja rahan varastaminen on saanut jatkua näinkin pitkään, niin sitä on kemikaalikaasutettu muiden aineiden lisäksi koko Euroopan poliittinen johto. Lisään pörssilistalle myös pankkien johtoportaan sisätilojen kemikalisoinnin.
Ja kemikaalihan on tunnettu myrkyllisyydestään. Divetymonoksidin kanssa tekemisiin joutuneet ovat kuolleet 100-prosenttisesti. Aine on yleisin teollisuudessa käytettävä liuotin, ja sitä esiintyy suurina määrinä mm. happosateissa.
Juu, täällä jossa nyt olen, on lähtenyt suurimmasta osasta autoja jo maalitkin. Vain uusien autojen maalipinta on vielä ehjä. Olisi kiva, jos sinulla olisi laittaa tähän meille enemmän infoa tästä kyseisestä asiasta - itse kun tiedän siitä niin vähän.

Lisäys: kiteytän tähän nyt vielä tuon Kreikka-tilanteen. Kreikan velka siis lisääntyy ja lisääntyy korkonumeroiden kautta, joista koroista pystytään maksamaan Saksaan/Ranskaan vain osa, loppu korkovelasta siirtyy lisäämään Kreikan valtionvelkaa.

Kreikka on velkaa, rahat tukisummista menevät Kreikan kautta Saksan pankkiin, numerot tukisummista kasvattavat pankkiunionin "vakausvälinettä", jotka numerot me pääomitamme ja takaamme ja olemme uudelleen pääomitusvastuussa, jos raha katoaa, mutta velkakirjat jäävät EKP:n tai IMF:n haltuun.

Ne ovat neroja. Hajottakaapa mielessänne nyt EU ja poistakaa kuviosta ns. "vakausväline". Mitä jää jäljelle? - Rahat Saksan pankkiin, velkakirjat EKP:n ja IMF:n haltuun, ja me niiden kautta velkaorjiksi, mutta Kreikalla ei ole mitään hätää.

Kyllä tuo rahansiirtounioni on paljon osuvampi nimi kuin pankkiunioni. Kyllä, se oli nigerialainen huijaus ja porkkanana poliitikoille, joka piti saada, kun vain aina laitettiin lisää ja lisää rahaa oli tuo pankkiunioni, Luxemburgin rahasto, johon todellisuudessa siirtyikin vain numeroita.

Minkähän takia ne jatkoivat tätä, vaikka tiesivät jo vuosia sitten perustan?
En ole koskaan nähnyt Euroopan päättäjiä yhtä pelokkaina

Lehtitietojen mukaan EU kaavailee uutta suuren luokan suunnitelmaa, jossa Euroopan väliaikaista hätärahastoa laajennettaisiin monimutkaisella yhteisoperaatiolle Euroopan keskuspankin kanssa jopa kahteen biljoonaan euroon.
http://www.talouselama.fi/uutiset/en+ol ... a/a2002606

Nyt on, visitor, pakko olla biljoonia, koska 2 miljardia se ei enää voi olla. Erikoinen uutinen - ei päivämäärää, ei varsinaista otsikkoa - otin otsikon linkin mukaan.
Alethes doksa meta logu

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Officer Crabtree kirjoitti:
Sirpa kirjoitti:Isossa mittakaavassa - olen onnistunut laskemaan pääni yläpuolta samanaikaisesti liki 20 kemikaalivanaa. Ja jos joku väittää, että ei niitä siellä ole vaikka omin silmin näkee, niin painukoon suolle.
Ihan varmasti on. Ja aina vaan lisääntyvät.

Ja kemikaalihan on tunnettu myrkyllisyydestään. Divetymonoksidin kanssa tekemisiin joutuneet ovat kuolleet 100-prosenttisesti. Aine on yleisin teollisuudessa käytettävä liuotin, ja sitä esiintyy suurina määrinä mm. happosateissa.

Monia muitakin haittoja voidaan luetella, ja siksi ainetta on kärkevästikin vaadittu kiellettäväksi; nythän se on monissa osissa maailmaa täysin vapaassa jakelussa ja inhat kapitalistit käärivät sillä suuret voitot.

Olet siis, Sirpa, todella tärkeän asian äärellä tässä!
No jos siellä olisi vain tuota "Divetymonoksidia", niin ei kukaan olisi asiasta huolissaan.
Viime aikoina on kuitenkin laajalti väitetty niiden sisältävän vähän muutakin kuin vettä.
En ota kantaa siihen kuinka suuressa mittakaavassa kemikaaleja levitetään, mutta ainakin kokeellisesti sitä on tehty jo ainakin 80 luvulla. Itse tekniikka taas keksittiin jo 40 luvulla.

Esimerkkinä vaikkapa Moskovan olympialaiset (v.80) - joissa tekniikkaa käytettiin ihan julkisesti.
Nykyaikana tekniikkaa on kehitetty ja patentit koskevat myös nanokokoisen aineen mm. kuitujen, alumiinin ja bariumin käyttöä. Nanokokoisena pienempi määrä ainetta aiheuttaa suuremman reaktion isommalla pinta-alalla. Aihe on herättänyt kuitenkin huolta sen mahdollisista terveysvaikutuksista, sillä nanokokoisten aineiden tuntemus ei ole vielä täydellistä.
Sadepilvien kylväminen

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti:
Nyt on, visitor, pakko olla biljoonia, koska 2 miljardia se ei enää voi olla. Erikoinen uutinen - ei päivämäärää, ei varsinaista otsikkoa - otin otsikon linkin mukaan.
Aivan - kyse silloin v. 2011 oli siis 2000 miljardista eli lyhyellä asteikolla siis 2 triljoonasta ja pitkällä aseteikolla siis 2 biljoonasta. Tuo on hyvä esimerkki harhaanjohtavasta uutisoinnista, koska yleensä Talouselämä ( kuten muutkin talous-lehdet )käyttää uutisoinnisaan lyhyttä asteikkoa ja nyt sitten ilman mitään perustetta vaihtoikin pitkään.

Ehkä artikkelin kirjoittaja ei halunnut pelästyttää suomalaisia sillä kahdella triljoonalla ?
Sirpa kirjoitti: Voi pojat, jo on ajat - kun Suomen presidentti syyttää EU:ta tai toisia valtioista siitä, että mitä Suomi ei tee, mutta sinne piti vaan mennä. Euroopan Unionin poliittiseen liittoon ja poliittisiin päämääriin. Visitor, jos tämän takana on Yhdysvallat, niin tarkoitus ei ollut sitten muuta kuin - kansalta salatulla poliittisella salaliitolla, joka Lehtisen mukaan piti tehdä kansalaisilta salassa, kun ne eivät kuitenkaan ymmärrä mitään - tuhota yksi osa maailmaa ja sen asukkaat. Tapa se tämäkin. Meinaavatko ne jatkaa vielä tätä hulluutta?
Kun olen kirjoittanut USA:n olevan tämän prosessin takana, niin tarkoitan sillä niitä piirejä jotka siellä käyttävät todellista valtaa - ihan sama porukkahan käyttää valtaa EU:ssakin, mutta USA tulee mainittua sylttytehtaaksi oman geopoliittisen erikois asemenansa takia.
Se joka käyttää valtaa siellä määrää myös USA:n armeijan sekä NATO:n toimista - meediasta puhumattakaan.

Ei tarkoitus ole "tuhota" - vaan yksinkertaisesti ryöstää köyhiltä ja antaa rikkaille ...
Kun TTIP tulee voimaan, niin tilanne muuttuu kaikille selväksi.
Viimeksi muokannut visitor59, Ma Heinä 06, 2015 3:41 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Hitsi, kun mä olen tyhmä. Pakko kysyä.
Aivan - kyse silloin v. 2011 oli siis 2000 miljardista eli lyhyellä asteikolla siis 2 triljoonasta ja pitkällä aseteikolla siis 2 biljoonasta. Tuo on hyvä esimerkki harhaanjohtavasta uutisoinnista, koska yleensä Talouselämä ( kuten muutkin talous-lehdet )käyttää uutisoinnisaan lyhyttä asteikkoa ja nyt sitten ilman mitään perustetta vaihtoikin pitkään.
Onko näitä asteikkoja kolme; lyhyt, pitkä ja mikä? Mistä tiedät, että vaihtoi pitkään asteikkoon, jos aikaisemmin on käyttänyt lyhyttä asteikko? Niin siis vaihdoit luvan vaan nollista, ok, mutta ... mutta mistä tuo vaihto toiseen asteikkoon selviää?
Viimeksi muokannut Sirpa, Ma Heinä 06, 2015 3:50 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti:Hitsi, kun mä olen tyhmä. Pakko kysyä.
Aivan - kyse silloin v. 2011 oli siis 2000 miljardista eli lyhyellä asteikolla siis 2 triljoonasta ja pitkällä aseteikolla siis 2 biljoonasta. Tuo on hyvä esimerkki harhaanjohtavasta uutisoinnista, koska yleensä Talouselämä ( kuten muutkin talous-lehdet )käyttää uutisoinnisaan lyhyttä asteikkoa ja nyt sitten ilman mitään perustetta vaihtoikin pitkään.
Onko näitä asteikkoja kolme; lyhyt, pitkä ja mikä? Mistä tiedät, että vaihtoi pitkään asteikkoon, jos aikaisemmin on käyttänyt lyhyttä asteikko?
Tuo pitkän ja lyhyen asteikon sotkeminen keskenään on tyypillistä suomalaiselle meedialle, koska luen uutiset yleensä muualta, niin mitään ongelmaa ei ole.
Siinä antamassasi linkissä lähteeksi mainittiin Telegraph ja Guardian, jotka molemmat käyttävät lyhyttä asteikkoa - niissä puhuttiin 2 triljoonasta.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Eli onko se tämä luku 2 000 000 000 000 000 000 = triljoonaa, mutta meille annetaan ymmärtää, että se olisikin vain tämä luku 2 000 000 000 000 = biljoonaa?

Siis - yritätkö sanoa - että käyttävät sekaisin lukujen nimiä niin, että ei enää tiedä, että onko luvun perässä 18 nollaa vai 12 nollaa? :shock:

Onkohan meillä minkäänlaista tietoa enää rahasta, sen paljoudesta, mihin se on mennyt ja mitä todellisuudessa olemme velkaa ja kenelle?! Ja mitä helvettiä meidän päättäjät ovat todellisuudessa tehneet. :evil:

Visitor kirjoitti:
Kun olen kirjoittanut USA:n olevan tämän prosessin takana, niin tarkoitan sillä niitä piirejä jotka siellä käyttävät todellista valtaa - ihan sama porukkahan käyttää valtaa EU:ssakin, mutta USA tulee mainittua sylttytehtaaksi oman geopoliittisen erikois asemenansa takia.
Se joka käyttää valtaa siellä määrää myös USA:n armeijan sekä NATO:n toimista - meediasta puhumattakaan.

Ei tarkoitus ole "tuhota" - vaan yksinkertaisesti ryöstää köyhiltä ja antaa rikkaille ...
Kun TTIP tulee voimaan, niin tilanne muuttuu kaikille selväksi.
Outoa on, että tuo Nato on muuttunyt nyt Yhdysvaltain armeijaksi, joka aikoo tulla Venäjän länsirajalle. Ymmärtäisin vielä, jos puhuttaisiin Nato-armeijasta, mutta ei puhuta, vaan nimenomaan Yhdysvaltain.

Jos tehdään jotakin, ja sen lopputulos on tuho, niin mistä tiedät, ettei ollut tarkoitus?
Alethes doksa meta logu

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti:Eli onko se tämä luku 2 000 000 000 000 000 000 = triljoonaa, mutta meille annetaan ymmärtää, että se olisikin vain tämä luku 2 000 000 000 000 = biljoonaa?

Siis - yritätkö sanoa - että käyttävät sekaisin lukujen nimiä niin, että ei enää tiedä, että onko luvun perässä 18 nollaa vai 12 nollaa? :shock:

Onkohan meillä minkäänlaista tietoa enää rahasta, sen paljoudesta, mihin se on mennyt ja mitä todellisuudessa olemme velkaa ja kenelle?! Ja mitä helvettiä meidän päättäjät ovat todellisuudessa tehneet. :evil:
Se luku oli siis 2000 000 000 000 joka on englanniksi 2 trillion. Välillä suomen meedia sanoo sitä 2 triljoonaksi välillä 2 biljoonaksi ...
Suuri osa suomalaisista osaa englantia, joten sanat billion ja billionaire ovat tuttuja. Osa ei tiedä käytössä olevan kaksi erilaista asteikkoa, joten heille biljoona on se summa joka tarvitaan ollakseen "billionaire".
Ilmeisesti suuri osa virheellisestä uutisoinnista johtuu siitä, etteivät artikkelien kirjoittajat itse ymmärrä lukujen suuruuksia, mutta esim tuosta Talouselämän artikkelista monelle jäi käsitys kyseessä olevan 2000 000 000€ ( 2 billion )... Hyödyllistä koska asian vastustus olisi voinnut olla paljon suurempi, mikäli ihmiset olisivat ymmärtäneet kyseessä olevan 1000 kertaa surempi summa.

Mitä tulee tuohon rahan ja velan määrään, niin mailmassa on enemmän velkaa kuin mikä on tämän pallon markkina-arvo. Käytännössä siis banksterit omistavat kaiken ....
99% väestöstä pystyy enään nippa nappa maksamaan vaaditut korot - vertaa Kreikkaan, jossa velka vaan lisääntyy.
Sirpa kirjoitti: Jos tehdään jotakin, ja sen lopputulos on tuho, niin mistä tiedät, ettei ollut tarkoitus?
Eihän kyseessä ole eliitin tuho. Heidän kannaltaan tavisten orjuuttaminen on kaukana tuhosta - päinvastoin se on optimaalinen lopputulos.

Lukaisepa Independentin artikkeli viime vuodelta:
World's first trillionaire is alive today
Vaikka olla "trillionaire" on vielä vain joidenkin haave, niin siitä saa aavistuksen mihin suuntaan mailma on kehittymässä ...

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kreikka haki viime viikolla uutta, kaksivuotista rahoitustukiohjelmaa Euroopan vakausmekanismista (EVM). Euroryhmä päätti viime keskiviikkona, ettei se anna EU-komissiolle mandaattia käydä neuvotteluita Kreikan kanssa ennen eilen sunnuntaina järjestettyä kansanäänestystä.

– Euroopan komissio on valmis etsimään ratkaisua, mutta me tarvitsemme mandaatin euroryhmältä, komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi maanantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/va ... skis-38278

Eli EcoFinin yläpuolella on sitten suoraan Eurooppa-neuvosto. Onpa mielenkiintoista, tätä ja tämän merkitystä täytyy oikein sulatella.

Voi jukolavita tätä sensuuria - että on oikein wikitekstistäkin pitänyt sensuroida suomalaisten massiivinen osuus EPP:n EcoFin järjestelmään, ja mikäs sotku sitten tämä euroryhmä on?! Ja EcoFin on euroalueen valtiovarainministeristä koostuva ryhmä.
Euroryhmä on euroalueen valtiovarainministereistä koostuva ryhmä, joka edistää jäsenvaltioiden yhteistoimintaa euroon liittyvissä asioissa. Valtiovarainministerien lisäksi ryhmään kuuluvat Euroopan komission talous- ja raha-asioista vastaava komissaari ja Euroopan keskuspankin pääjohtaja.[1]

Euroryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 4. kesäkuuta 1998 Luxemburgissa. Aluksi ryhmän puheenjohtajana toimi EU:n neuvoston puheenjohtajamaan valtiovarainministeri, tai puheenjohtajuuskierrossa seuraava sopiva jos puheenjohtajamaa ei ollut euroalueessa.[2]

Vuonna 2004 euroryhmä päätti valita pysyvän puheenjohtaja kaksivuotiseksi kaudeksi, jonka voi uusia.[2] Ensimmäinen pysyvä puheenjohtaja oli Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker vuosina 2005–2013.[3] Hänen seurajakseen valittiin 21. tammikuuta 2013 Hollannin valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem.[4]

Euroryhmä kokoontuu yleensä kerran kuussa ennen EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston (Ecofin) kokousta, joka on osa Euroopan unionin neuvostoa.[5] Varsinainen päätöksenteko tapahtuu Ecofinin kautta ja euroryhmän luonne on Lissabonin sopimuksen mukaan epävirallinen.[2]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroryhm%C3%A4

Miten sattuikin - EcoFinistä ei sitten olekaan wikisivua ollenkaan, vaan kaikki siihen liittyvät ovat englanninkielistä tekstiä. Joka tapauksessa EcoFin on EPP-kansanpuolueen ryhmän valtiovarainministereiden kokoustaminen, joka sai virallisen aseman vasta Lissabonin sopimuksella ja plää, plää kaikki se mitä muuta olen siitä edellä kirjoittanut.
Jyrki Katainen is the EU Commissioner for Economic and Monetary Affairs and the Euro.He Leads the project team "Jobs, Growth, Investment and Competitiveness". He served as Prime Minister of Finland from 2011 to 2014. He was first elected to the Eduskunta (the Parliament) with Kokoomus in 1999, and became Vice President of his party in 2001 and President in 2004. He was elected as EPP Vice President in 2006 and re-elected from 2009 until 2012. In 2007, after finishing second in the parliamentary elections, he joined the coalition lead by the centrist Keskusta and became Minister of Finance. In 2008, the Financial Times named him the best Minister of Finance of Europe. As Minister, he co-chaired the EPP Finance Minister (ECOFIN) Meeting. In 2011 Kokoomus won the elections and Katainen formed a broad coalition including the other EPP member party from Finland, Kristillisdemokraatit.
http://www.martenscentre.eu/users/jyrki-katainen

Löysin mielenkiintoisen sivun - on jopa käännetty suomeksi.

http://www.epp-ed.eu/Policies/ppolicies ... nances.pdf
Rahoitustoimintaa koskeva haitallinen verokilpailu saattaa heikentää avointen ja
kilpailukykyisten rahoitusmarkkinoiden etuja. Direktiivi talletusluottojen
verotuksesta poistaa yksityishenkilöiden talletusten verokohtelun erot ja siten
poistaa viimeisetkin pääoma- ja rahoituspalvelujen vapaan liikkuvuuden esteet.
Ecofin-neuvosto saavutti tämän historiallisen poliittisen sopimuksen tammikuussa
2003. EPP-ED–ryhmä on korostanut, että Yhdysvaltojen ja Sveitsin kaltaisten
keskeisten Euroopan unionin ulkopuolisten valtioiden on toteutettava vastaavia
toimenpiteitä.

Yritysverotuksen menettelysääntö estää haitallisen verokilpailun, joka voi vaikuttaa
merkittävästi yritystoiminnan sijoittumiseen unionissa. Ecofin-neuvosto hyväksyi
marraskuussa 1999 haitallisia verotoimenpiteitä koskevan kertomuksen ja
toimenpiteiden purkamista koskevasta yksityiskohtaisesta aikataulusta sovittiin
vuotta myöhemmin.

Jotta kaikki uusi rahoituslainsäädäntö saatettaisiin ajan tasalle markkinoiden
nopean kehityksen kanssa, unionissa on otettu käyttöön kahteen uuteen komiteaan
perustuva nelitasoinen lähestymistapa. EPP-ED–ryhmällä on ollut keskeinen asema
uuden menettelyn hyväksymistä koskevissa neuvotteluissa.
Ns. Lamfalussyn
prosessin avulla taataan yhteislainsäätäjien eli neuvoston ja parlamentin oikeudet,
mutta tuodaan myös enemmän nopeutta ja joustavuutta lainsäädännön
mukauttamiseksi markkinoiden kehitykseen.
Oletteko huomanneet, että miten he ovatkaan vakauttaneet pankkeja ja markkinoita? Ja katsokaa ympärillenne tätä loistavaa hyvinvointia!
EU:n valvonta- ja sääntelyjärjestelmä on tarjonnut vakaan perustan rahoitusalan
todellisten yhtenäismarkkinoiden syntymiselle, johon yhdistyy toiminnan ja
rahoituksen vakaus.
Toimintasuunnitelmaan sisältyvien toimenpiteiden
pyrkimyksenä alalla on kuitenkin

3.1. ratkaista ongelmat, joita rahoitusalan uusista toimintamuodoista tai
globalisaatiosta aiheutuu toiminnan vakauden valvontaa koskeville EU:n
puitteille
3.2. antaa tehokkaat ja soveliaat standardit, joiden avulla EU:n pankkisektori voi
menestyksellisesti vastata
lisääntyneisiin kilpailupaineisiin
3.3. nostaa Euroopan unioni johtavaan asemaan valmisteltaessa korkeatasoisia
maailmanlaajuisia sääntely- ja valvontastandardeja.

Vuodesta 1999 alkaen on hyväksytty kuusi direktiiviä aloilla, jotka koskevat
vakuutusyritysten ja pankkien purkamista ja selvitystilaan asettamista, rahanpesua
ja rahoitusryhmittymien (financial conglomerates) valvontaa.


Pankkien vakavaraisuussääntöjen tarkistus markkinakehyksen mukaiseksi
toteutetaan samanaikaisesti G10-ryhmän Baselin pankkivalvontakomitean kanssa.
Pankkien vähimmäispääomavaatimuksia koskeva uusi Baselin sopimus (Basel II),
joka on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2003 lopussa, tarjoaa kansainvälisille
Tästä säätelystä, vakauttamisesen ja valvonnan aloittamisesta on nyt kulunut 12 vuotta aikaa, josta ajasta yli puolet on kannettu eurooppalaisten verorahoja ympäri Euroopan - ja kierrätetty takaisin pankkitukina Saksan ja Ranskan pankkeihin.

Niinistö-Katainen, mikä meni pieleen?
Viimeksi muokannut Sirpa, Ma Heinä 06, 2015 9:56 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu

visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Sirpa

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Ecofin on kuitenkin osa Euroopan Unionin Neuvostoa ...
Economic and Financial Affairs Council
Siihen kuuluu jokaisen EU-maan valtionvarainministeri. Aika loogista että sen yläpuolella on vain Eurooppa-Neuvosto ...
Toimielinten ABC

Se ei siis ole sama asia kuin Euroryhmä, johon kuuluvat jokaisen euro-maan valtioinvarainministerit. Euroryhmän asema on Lissabonin sopimuksen mukaan epävirallinen.
Euroryhmä

Vastaa Viestiin