Kiinalaisnainen surmattiin Tampereella - 2011

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

villivadelma
Wallander
Viestit: 1072
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Hmm. En tiedä. Tuli (heti) tuosta tiedotuskiellosta semmoinen mielehen, ettei vaan sittenkin oma mies olisi ollut asialla?
Ja juu, tiedän, että vasta poliisista kerrottiin, ettei ole syytä epäillä omaa miestään.
Mutta siltikin tämä tunne tuli nyt.

Jimbeam
Alibin satunnaislukija
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 18, 2010 9:13 pm
Paikkakunta: TamperE

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Jimbeam »

Aamulehti uutisoi, että Hervannan kiinalaisnaisen surmasta ei saa mitään tietoa poliisilta, koska tapaus olisi asetettu tiedotuskieltoon.

Rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista kuitenkin kiistää, että poliisille olisi asetettu tiedotuskielto.

- Ei tähän liity mitään dramatiikkaa. Ei ole tiedotuskieltoa, mutta poliisi ei tällä hetkellä tiedota, Nieminen muotoilee.

Nieminen sanoo, että poliisi laatii tiedotteen surmasta maanantai-iltapäivään mennessä, mutta sitä ennen ei anna julkisuuteen yksityiskohtaista tietoa surmasta.

- Se johtuu siitä, että meillä ei ole antaa yksityiskohtaista tietoa, Nieminen toteaa.

Kiinalaissyntyinen nainen löytyi surmattuna syyskuun viides päivä metsästä kävelytien vierestä Hervannasta Hermian läheisyydestä.

Tähän mennessä poliisin tutkinnassa on varmistunut, että surman tekijä on saapunut ja poistunut paikalta metsän kautta joko etelän tai idän suuntaan. Poliisi pyysi viimeisimmässä tiedotteessaan havaintoja tummahiuksisesta miehestä joka juoksi Näyttelijänpuiston suunnasta Kuiskaajanpolkua pitkin kohti Näyttelijänkatua. Myös Näyttelijänkadulta kello 13 - 14 välillä bussiin 30 nousseita henkilöitä pyydettiin ilmoittamaan havainnoistaan poliisille.

Havainnot voi ilmoittaa numeroon 050 3998024 tai sähköpostiin [email protected].


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091 ... 0_uu.shtml

Teleksi
Charlien Enkeli
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Jos olisi ns. ammattilainen asialla, niin varmaan olisi käyttänyt ampuma-asetta.

Jos oli puukko, niin sitten väkivalta oli luultavasti ennakkoon suunniteltua, koska kuka muuten kantaisi puukkoa mukanaan. Mutta oliko tappaja sitten tuttu vai tuntematon. Eli valikoituiko nainen uhriksi vahingossa vai ei? Jos kyseessä oli joku tuttu tai jopa aviomies, niin tämä saattaisi haluta tehdä teon kodin ulkopuolella. Koska kotona tehty murha suuntaisi epäilyt läheisiin. Mutta olisiko tuntematon mieluummin pyrkinyt naisen kotiin tekemään tekonsa? Kummassa olisi isompi riski jäädä kiinni, kotona vai keskellä yleistä kävelypolkua? Jos teko oli suunniteltu, niin olisiko tappaja lähtenyt yleisille paikoilla Näyttelijänkadun suuntaan saatikka bussiin? Näyttelijänkadulta ei mene kuin yksi bussi, joten murhaajalla kävi säkä jos hän pääsi suoraan hyppäämään bussiin. Vai istuiko hän pysäkillä odottamassa bussia? Vai olisiko hän mennyt metsää pitkin Ruskon suuntaan (jossa luultavammin saisi olla katseilta piilossa)?

Jos oli kuristettu tai jollain oksalla pahoinpidelty, niin sitten saattoi olla hetken mielijohde. Silloin olisi kyseessä varmaan tuttu ja nainen olisi kävellyt yhtä matkaa tämän ihmisen kanssa. Näkikö kukaan naista ennen tapahtumaa. Oliko palaamassa töihin yksin?

Rampo Edogawa
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ke Loka 28, 2009 4:51 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Rampo Edogawa »

Teleksi kirjoitti:Jos oli kuristettu tai jollain oksalla pahoinpidelty, niin sitten saattoi olla hetken mielijohde. Silloin olisi kyseessä varmaan tuttu ja nainen olisi kävellyt yhtä matkaa tämän ihmisen kanssa. Näkikö kukaan naista ennen tapahtumaa. Oliko palaamassa töihin yksin?
Tekijän kanssa ei ainakaan kulkenut koska: "Tutkinnassa on varmistunut, että tekijä on saapunut ja poistunut paikalta metsän kautta joko etelän tai idän suuntaan."

Lähde: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194695 ... dilla.html
Nimeni on Veijonen, mutta herralla on tapana sanoa minua Batleriksi

Teleksi
Charlien Enkeli
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Onko idän suunta Ruskoon päin?

Rocket
Alibin kestotilaaja
Viestit: 313
Liittynyt: To Syys 23, 2010 3:15 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Rocket »

Niinhän se näyttäis.

http://g.co/maps/zesjs

Bias
Magnum
Viestit: 1375
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Bias »

Jos tekijä on tullut paikalle ja poistunut metsiä pitkin, niin toden näköisesti on paikallistuntemusta. Olisi mielenkiintoista tietää, minkä kokoluokan mies tuo juossut tummahiuksinen on. Tummat hiukset ovat muuten ihan kantaväestölläkin jokseenkin yleiset, tumma ei ole yhtä kuin musta, vaan esim. tumman ruskeat. Olettaisi, että jos olisi etnistä taustaa, tämän olisi joku huomannut. Tietysti on mielyttävämpää ajatella, että joku ulkopuolinen, erilainen kuin me suomalaiset olisi teon taustalla.

Poliisi voisi tiedottaa tuon miehen ruumiinrakenteesta ja mahdollisesta iästä lisää, koska se voisi poikia paremmin vinkkejä. Ikävä tunne on itselläkin selkäpiissä, jos vaikka tunnen tekijän.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Amelie
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2009 10:16 am

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Amelie »

Teleksi kirjoitti:Jos oli puukko, niin sitten väkivalta oli luultavasti ennakkoon suunniteltua, koska kuka muuten kantaisi puukkoa mukanaan.
Minä kannan, kuten myös miehenikin... Eikä me olla kyllä suunniteltu mitään :lol:
mm. Leathermanissa on puukko - mutta niin on paljon muutakin hyödyllistä.
Bias kirjoitti:Olettaisi, että jos olisi etnistä taustaa, tämän olisi joku huomannut.
Olettaisin myös näin, samoin kuin että jos kyseessä olisi ollut muutenkaan massaväestöstä erottuva - pukeutumiseltaan tai tyyliltään niin joku muistaisi varmasti. Kaikki samaan muottiin niin kukaan ei erotu joukosta, helppo piiloutua.

NancyDrew
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1552
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Poliisi julkisti uutta tietoa Hervannan surmasta

Pirkanmaan poliisi on saanut lisää havaintoja miehestä, joka saattaa liittyä kiinalaisnaisen surmaan Tampereella 5. syyskuuta.

Poliisi on saanut useita havaintoja alueella surma-aikaan juosseesta miehestä. Ensimmäinen havainto hänestä on Kuiskaajanpolulta, kun hän on juossut Näyttelijänkatua kohti. Seuraava havainto on Eino Salmelaisen Kadun ja Sinitaipaleen väliseltä kävelytieltä, missä hän juoksi pohjoista kohti. Viimeinen havainto on Hermiankadulta noin kello 13.50 aikaan eli tunti surmatyön jälkeen, kun mies on kävellyt Hervannan valtaväylän yli Atomikujalle länttä kohti. Mies on todennäköisesti ajoittain piileskellyt alueella.

Havaintojen perusteella poliisi myös tarkentaa miehen tuntomerkkejä. Hän on noin 25-40 vuotias, hänen hiuksensa ovat tummat ja lievästi aaltoilevat, hänellä on pyöreät kasvot ja hän näyttää suomalaiselta. Hän on noin 180 senttimetriä pitkä ja painaa 80-85 kiloa, ruumiinrakenteeltaan hän on normaali tai hieman roteva.

Yllään miehellä oli vaalea paita, jonka hihat oli kääritty ylös, tai vaalea t-paita. Jalassa miehellä oli tummat, löysän oloiset housut.

Poliisi pyytää havaintoja miehestä nyt koko Hervannan alueelta 5.9.2011. Poliisi pyrkii julkistamaan miehestä videotallennekuvaa mahdollisimman pian.

Tiedot tapauksesta voi ilmoittaa poliisin numeroon 050 399 8024 tai sähköpostiin [email protected].

Lähde: Iltalehti

Timppa
Ran-tan-plan
Viestit: 358
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:43 am

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Timppa »

Jaahas, poliisi taas tiedottaa:
Tilanne Hervannan henkirikoksen tutkinnassa

12.09.2011

Pirkanmaan poliisi on saanut viikonlopun aikana lisää havaintoja miehestä, joka saattaa liittyä 9.5.2011 Hermian lähistöllä tehdyn kiinalaisnaisen surmaan.

....
valtaväylän yli Atomikujalle länttä kohti. Viimeisin havainto hänestä on kello 13.50 aikaan, eli
Lähde: Poliisin tiedote

Olisi voinut sen kirjoitustaitoisen etsiä. Ilmeisesti tarkoittaa Atomipolkua, ainakaan osoitteena Atomikujaa ei löydy.
* Älä ruoki trollia! *

Rezah
Sledge Hammer
Viestit: 1585
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Uusien tietojen valossa kallistun narkkiin/raiskariin, joka yrittänyt raiskata/ryöstää. Keskellä kirkasta päivää :shock:

Lisäys: ALstä
Poliisi pyytää havaintoja miehestä nyt koko Hervannan alueelta 5. syyskuuta. Poliisi pyrkii julkistamaan miehestä videotallennekuvaa huomenna tiistaina.
Olisko Hermian/Nokian joku kulmakamera tallentanut miehen, oli sitten kuinka epätarkka, takaa tai sivulta, niin jotain apua siitä on. Noikohan on, jääköhän huomenna kiinni.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194696 ... +pian.html
There are no crimes behind enemy lines

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3741
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Luupää »

.

Näyttää Aamulehti tulkinneen poliisin vaitonaisuutta omalla tavallaan. Mitään tiedotuskieltoa ei ole eikä ole ollut vaan poliisi toimii tässäkin tapauksessa näissä tiedotusasioissa rutiiniensa mukaan. Aamulehden toimitus lienee vaan vetänyt hernettä nenuun kun ei ole tiedotusten välillä poliisilta skuuppia irronnut. Ja sitten heitellään närkästyneitä kommentteja "tiedotuskiellosta". Hyvä Aamulehti!


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091 ... 0_uu.shtml
Poliisi:Ei tiedotuskieltoa
Maanantai 12.9.2011 klo 11.37

Pirkanmaan poliisi laatii surmasta tiedotteen tänään, mutta sitä ennen tietoja ei heru.

Aamulehti uutisoi, että Hervannan kiinalaisnaisen surmasta ei saa mitään tietoa poliisilta, koska tapaus olisi asetettu tiedotuskieltoon.

Rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista kuitenkin kiistää, että poliisille olisi asetettu tiedotuskielto.

- Ei tähän liity mitään dramatiikkaa. Ei ole tiedotuskieltoa, mutta poliisi ei tällä hetkellä tiedota, Nieminen muotoilee.

Nieminen sanoo, että poliisi laatii tiedotteen surmasta maanantai-iltapäivään mennessä, mutta sitä ennen ei anna julkisuuteen yksityiskohtaista tietoa surmasta.

- Se johtuu siitä, että meillä ei ole antaa yksityiskohtaista tietoa, Nieminen toteaa.

Kiinalaissyntyinen nainen löytyi surmattuna syyskuun viides päivä metsästä kävelytien vierestä Hervannasta Hermian läheisyydestä.

Tähän mennessä poliisin tutkinnassa on varmistunut, että surman tekijä on saapunut ja poistunut paikalta metsän kautta joko etelän tai idän suuntaan. Poliisi pyysi viimeisimmässä tiedotteessaan havaintoja tummahiuksisesta miehestä joka juoksi Näyttelijänpuiston suunnasta Kuiskaajanpolkua pitkin kohti Näyttelijänkatua. Myös Näyttelijänkadulta kello 13 - 14 välillä bussiin 30 nousseita henkilöitä pyydettiin ilmoittamaan havainnoistaan poliisille.

Havainnot voi ilmoittaa numeroon 050 3998024 tai sähköpostiin [email protected].
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

AgenttiMax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 144
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 9:37 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja AgenttiMax »

Alkaa verkko kiristyä tekijän ympärillä kun on jo videokuvaakin tarjolla.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3741
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Luupää »

.

^ Hyödyllisen videokuvan tarjolla olo ei ole vielä mitenkään varmaa:


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091 ... 8_uu.shtml
...

Tallentui videolle?

Poliisi pyytää havaintoja miehestä nyt koko Hervannan alueelta 5.9.2011. Maanantaisessa tiedotteessaan poliisi kertoo myös pyrkivänsä julkaisemaan videotallennekuvaa miehestä mahdollisimman pian.

Onko poliisilla siis tiedossa, että miehen liikkeet ovat tallentuneet kameroille?

- Elämme suuressa toivossa, että näin on. Huomisen aikana selviää, minkälaista kuvaa meillä on käytettävissä. Jos meillä julkaistavaa on, se julkaistaan huomenna, Nieminen sanoo.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Domi
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Elo 31, 2011 2:01 pm

Re: (K) Tampere - Hervanta - Ruumis metsässä

Viesti Kirjoittaja Domi »

Samalla tarkentuivat myös mahdollisen tekijän tuntomerkit, toivottavasti tämä video johtaisi pidätykseen ja tekijä saataisiin telkien taakse!

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/polii ... 35086.html

Vastaa Viestiin