Mohamed Addon surma Ilolassa, Vantaa 1994

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Spiidster
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 2:44 am
Paikkakunta: HKI

Mohamed Addon surma Ilolassa, Vantaa 1994

Viesti Kirjoittaja Spiidster »

Muistaakos kukaan tällaista tapausta?Afrikkalaista syntyperää oleva mies ammuttiin Vantaan Ilolassa joskus 90-luvun puolessavälissä,tämän palatessa Helsinsingin keskustasta kotiinsa.Murhaaja pakeni ja anasti läheisestä talosta aseella uhkaamalla auton.Ajoi sillä jonnekkin syrjäiseen paikkaa ja hylkäsi sen.Onko tekijä saatu kiinni? Tapausta käsitelty poliisi-tv:ssä pariinkin otteeseen muistaakseni.

minttusuklaa
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 4:43 pm

Viesti Kirjoittaja minttusuklaa »

Ei ole tietääkseni saatu kiinni. Uhrihan taisi olla Mohammed Addo nimeltään ja Somaliasta kotoisin. Oliko niin että oli viemässä suomalaista naisystäväänsä tämän kotiin ja siinä kerrostalon parkkipaikalla ammuttiin. Tai siis näin muistelisin että tapahtumapaikka olisi ollut tuon naisystävän kodin lähistö, tapahtui 1994.

hopo-66
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 9:05 pm
Paikkakunta: ilmajoki

Viesti Kirjoittaja hopo-66 »

joo. tämä tapahtui ilolantiellä,siellä pienkerrostalon parkkipaikalla.kaveri asui siinä silloin kun tätä polisi-tv ohjelmaa kuvattiin siellä.tosiaan tätä ampujaa ei ole satu kiinni,vaikka tv:ssähiukan vihjattiinkin että läpimurto on lähellä.... oliko peräti tarkoitus jotenkin säikäyttää tekijää?

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1254
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Onkos saatu selville, että epäilläänkö teosta suomalaista vai nandiheimon omaa miestä?

Spiidster
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 2:44 am
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Spiidster »

Muistan kanssa että jossain vaiheessa puhuttiin että oltiin lähellä ratkaisua.Mielestäni tekijäksi etsitään suomalaista henkilöä.

Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1178
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Hesarin arkistosta

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

HS - Kaupunki - 16.7.2001 - 3142 merkkiä - 1. painos

Tappajan päätön pako muistetaan vieläkin Vantaan Ilolassa
Juha Honkonen

Somalialaisen Mohamed Addon verinen tappo ei ole häipynyt Timo Berglöfin muistista seitsemän vuoden aikana. Hän näki läheltä, kuinka pahaa jälkeä luodit saivat aikaan Vantaan Ilolassa kesällä 1994.

"Huomasimme heti, ettei mitään ollut enää tehtävissä. Sillä oli luoti päässä", Berglöf muistelee. "Varoittelimme koiranulkoiluttajia, että surmaaja saattaa yhä liikkua alueella."

Aivan lähistöllä surmaaja ei kuitenkaan lymyillyt. Rikosylikonstaapeli Jukka Laiho näyttää kävellen reitin, jota pitkin suomalainen, 25-30-vuotias mies paineli pakoon.

Kaikesta näkee, ettei kyseessä ollut tarkasti suunniteltu murha, vaan harkitsematon tappo. Surmaaja teki jatkuvasti virheitä, kun hän yritti poistua Ilolantie 7:stä Tuusulantielle. Ensinnäkin hän ryntäsi Altaintiellä sisälle kahteen asuintaloon, minkä johdosta hänestä jäi hyvät tuntomerkit.

Ensimmäiseen asuntoon tappaja ryntäsi sisään avoimesta ovesta. Aseella uhaten hän yritti saada asukkaitten auton, mutta avainta ei löytynyt. Lisäksi talossa ollut mies pakeni ja nainen piiloutui.

Seuraavaksi 180-190-senttinen ja normaalivartaloinen mies juoksi vastapäisen talon ovelle. Koska se oli lukossa, hän hajotti keittiön ikkunan ja meni sisään. Käyttöönsä karkulainen sai punaisen Opel Omega -henkilöauton. Pian tämän jälkeen poliisit näkivätkin jo sen takavalot.

Menemme Laihon kanssa kallion päälle, josta johtaa alas kapea, liukas ja jyrkkä polku. "Tuosta se meni", Laiho näyttää, emmekä ole uskoa. Surmaajan on täytynyt rymistellä alas aivan päättömästi paniikin partaalla, sillä huonommalla onnella hän olisi voinut menettää henkensä.

Seuraava virhe oli, että hän kääntyi Himalajantieltä vasemmalle umpikujaan. Oikealta hän olisi päässyt Tuusulantielle.

Tonttumäen päässä tappajan ei auttanut kuin jättää auto ja juosta metsään.

Samalla kääntyi hänen onnensa: sateen takia poliisikoirat kadottivat vainun, eikä miehestä ole sen koommin havaintoja.

Surmaajasta arvaillaan kaikenlaista. Uhrin naisystävä asui Ilolantiellä, joten ehkä tappaja oli mustasukkainen entinen miesystävä, jolle osoite oli tuttu. Mutta miten hän osasi odottaa yksin bussista numero 612 tullutta somalia? Ehkä hän olikin vain vihanpurkauksen saanut rasisti? Pelkkää spekulointia. Laiho tutkii yhä tapausta, mutta johtolankoja ei ole tullut enää vuosiin.

Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1838
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Hesarin arkistosta

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Katjushka kirjoitti:HS - Kaupunki - 16.7.2001 - 3142 merkkiä - 1. painos

Tappajan päätön pako muistetaan vieläkin Vantaan Ilolassa
Juha Honkonen Somalialaisen Mohamed Addon verinen tappo ei ole häipynyt Timo Berglöfin muistista seitsemän vuoden aikana. Hän näki läheltä, kuinka pahaa jälkeä luodit saivat aikaan Vantaan Ilolassa kesällä 1994."Huomasimme heti, ettei mitään ollut enää tehtävissä. Sillä oli luoti päässä", Berglöf muistelee. "Varoittelimme koiranulkoiluttajia, että surmaaja saattaa yhä liikkua alueella."Aivan lähistöllä surmaaja ei kuitenkaan lymyillyt. Rikosylikonstaapeli Jukka Laiho näyttää kävellen reitin, jota pitkin suomalainen, 25-30-vuotias mies paineli pakoon.Kaikesta näkee, ettei kyseessä ollut tarkasti suunniteltu murha, vaan harkitsematon tappo. Surmaaja teki jatkuvasti virheitä, kun hän yritti poistua Ilolantie 7:stä Tuusulantielle. Ensinnäkin hän ryntäsi Altaintiellä sisälle kahteen asuintaloon, minkä johdosta hänestä jäi hyvät tuntomerkit.

Ensimmäiseen asuntoon tappaja ryntäsi sisään avoimesta ovesta. Aseella uhaten hän yritti saada asukkaitten auton, mutta avainta ei löytynyt. Lisäksi talossa ollut mies pakeni ja nainen piiloutui.

Seuraavaksi 180-190-senttinen ja normaalivartaloinen mies juoksi vastapäisen talon ovelle. Koska se oli lukossa, hän hajotti keittiön ikkunan ja meni sisään. Käyttöönsä karkulainen sai punaisen Opel Omega -henkilöauton. Pian tämän jälkeen poliisit näkivätkin jo sen takavalot.Menemme Laihon kanssa kallion päälle, josta johtaa alas kapea, liukas ja jyrkkä polku. "Tuosta se meni", Laiho näyttää, emmekä ole uskoa. Surmaajan on täytynyt rymistellä alas aivan päättömästi paniikin partaalla, sillä huonommalla onnella hän olisi voinut menettää henkensä.Seuraava virhe oli, että hän kääntyi Himalajantieltä vasemmalle umpikujaan. Oikealta hän olisi päässyt Tuusulantielle.
Tonttumäen päässä tappajan ei auttanut kuin jättää auto ja juosta metsään.Samalla kääntyi hänen onnensa: sateen takia poliisikoirat kadottivat vainun, eikä miehestä ole sen koommin havaintoja.
Surmaajasta arvaillaan kaikenlaista. Uhrin naisystävä asui Ilolantiellä, joten ehkä tappaja oli mustasukkainen entinen miesystävä, jolle osoite oli tuttu. Mutta miten hän osasi odottaa yksin bussista numero 612 tullutta somalia? Ehkä hän olikin vain vihanpurkauksen saanut rasisti? Pelkkää spekulointia. Laiho tutkii yhä tapausta, mutta johtolankoja ei ole tullut enää vuosiin.
Teko ei tosiaan liene suunniteltu etukäteen. Jos olisi, niin selkeä pakosuunnitelma olisi tehty eikä jätetty sen varaan, että auto onnistutaan kaappaamaan jostain lähitalosta.

Tekijä ei näytä tunteneen kovin hyvin lähitienoota, koskapa hapuili poistumisessaan ja ajoi lopulta alkeellisesti autonsa umpikujaan. Mitä varten tekijä oli itselleen vieraassa kaupunginosassa ? Millä kulkuvälineellä hän oli saapunut paikalla ja mistä suunnasta ? Tekijä ei liene ollut alkoholin vaikutuksen alainen, koskapa tasapaino ja motoriikka oli toiminut loistavasti tuossa amok-juoksussa. Mutta entä huumeet ?

Onkohan ampumiselle silminnäkijöitä ? Oliko ennen laukauksia käyty sananvaihtoa ?

Jos tilanne oli ex-tempore syntynyt kahden toisilleen täysin vieraan ihmisen välille esim. vain rasistisista motiiveista, niin eikö kuitenkin ole epätodennäköistä, että aseistautunut mies, itselleen vieraassa ympäristössä saa yks'kaks ilman provosointia tälläisen kohtauksen ?

Vai olisiko tekijän alkuperäisenä tarkoituksena ollut vain saada jonkinlainen keskusteluyhteys tämän tietyn somalin kanssa, esim. jonkinlainen uhkaus ja palata tämän jälkeen esim. taksilla tai julkiselle kulkuvälineellä takaisin lähtöpaikkaansa ? Oliko tuo alkuperäinen suunnitelma vain eskaloitunut näin traagisella tavalla ja alkuperäinen poistumissuunnitelma näin ollen myös hylättävä ja turvauduttava tuohon paniikinomaiseen poistumiseen, joka sattuman kaupalla valitettavasti onnistui.

Spiidster
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 2:44 am
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Spiidster »

Tekijällä ollut kyllä melkonen tuuri matkassa.Onkohan Addon naisystävän ex:t-käyty läpi? Jos kerran tekijästä on hyvät tuntomerkit.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4524
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Tässä nähdään, että vaikka tekijän ja teon olisi nähnytkin moni, ja teko oli vielä huonosti suunniteltu, on pakeneminen yllättävän helppoa.
Eikä sen koommin jätkästä ole kuultu? Huh!

Menee usko, että joku Ulvilan tapaus selviäisi, kun ei tällaisestakaan tule valmista... :roll:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

ucci99
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:50 pm

Viesti Kirjoittaja ucci99 »

Juu, ei se rikostutkinta taida niin helppoo olla kun poliisisarjat antaa ymmärtää :wink: Tää on kyllä ihan mielenkiintoinen tapaus. Kaveri jatko matkaansa jalan ja ilmeisesti alueelta ei enää pöllitty autoja.

kidius
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Syys 12, 2007 11:53 pm

Viesti Kirjoittaja kidius »

Näyttäs olevan mieleenkiintosta seutua tuo koivukylän lähi alue jos Ilolassa yksi ja havukoskella kaksi selvittämätöntä tapausta.Havukosken pallokentän "pekin"ampumistapausta ainakin yritettii mietti myös asenteella voisiko sillä olla yhteyttä kellarisurmaan myöskin.Jotenkin tämä mielestäni kuitenkin aika kaukaa haettua.Ainakin "maalaisjärjellä" ajatellen olisi tämä Ilolan tapaus ajallisesti lähempänä kellarisurmaa kuin kellari-pekin ampuminen toisiaan.

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1254
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Mikäs tämä kellari-pekin juttu on? Ei ole täällä ilmeisesti käsiteltykään?

kidius kirjoitti:Ainakin "maalaisjärjellä" ajatellen olisi tämä Ilolan tapaus ajallisesti lähempänä kellarisurmaa kuin kellari-pekin ampuminen toisiaan.

Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1178
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

vasikka kirjoitti:Mikäs tämä kellari-pekin juttu on? Ei ole täällä ilmeisesti käsiteltykään?
Tällainen löytyi Hesarin arkistosta - oliskos tää juttu?

10.8.1996
Nuori mies ammuttiin kuoliaaksi Vantaan Koivukylässä
Keski-ikäinen mies ampui nuorta vantaalaista miestä käsiaseella myöhään torstai-iltana Vantaalla. Ammuttu mies kuljetettiin lääkärihelikopterilla Meilahden sairaalaan, missä hän kuoli saamiinsa vammoihin. Ampuminen tapahtui torstaina noin kello 22.45 Vantaan Koivukylän ja Havukosken välissä olevalla urheilukentällä. Kolme nuorta miestä kulki urheilukenttien välistä polkua, kun paikalle oli tullut vanhempi mies, joka oli ampunut käsiaseella yhtä miehistä. Perjantai-iltaan mennessä poliisi ei ollut tavoittanut ampujaa. Ampuja on keski-ikäinen noin 175 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen. Miehellä oli siistit ruskeat hiukset ja hän käyttää mahdollisesti silmälaseja. Hänellä oli päällään tumma, sininen tai lila tuulitakki.

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1254
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Kiitos Katjushka. Tuollaista juttua itsekin muistelin. Oli varmaan poliisi-tvn juttu, missä silmälasipäinen keski-ikäinen mies oli ampunut jossain urheilukentällä toista miestä. Tekijästä oli jonkinlainen piirroskuvakin tehty. Ilmeisesti tekijä ei ehkä tuntenut uhriaan entuudestaan. Onko muistikuvia arvellusta motiivista?

kidius
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Syys 12, 2007 11:53 pm

Viesti Kirjoittaja kidius »

Tekijä ei tuntenut entuudestaa,sillä tunsin Pekin jalkapallon kautta jotenkin ja tapahtumalla oli 2 silminnäkijää jotka istuivat yhdessä Pekin kanssa tapahtuma hetkellä,toinen heistä oli Pekin ehkäpä paras kaveri joten olisi varmasti tuntenut tekijän mikäli olisi entuudestaan ollut tuttu.

Vastaa Viestiin