Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Still love
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Still love »

Aatafiina kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 4:19 pm
^ Ei voida puhua raiskauksesta, tyhmän rajojaan kokeilevan humalaisen tytön hyväksikäytöstä ennemminkin. Kaljapalkalla "pikaiset" ilman pakottamista, tosin voi olla että itsesuojeluvaisto kehoitti olemaan myötämielinen. Lähinnä ajelutti siinä kyllä ympäri ja parkkeerasi jonnekin sivuun. En varmaan muistaisi naamaa mitenkään päin. Eikä tosiaan sen enempää huvita niitä aikoja muistella, koska oma kelkka kääntyi (onneksi) oikeille raiteilleen paikkakunnan vaihdon myötä.
Asiaa on ymmärrettävästi epämiellyttävä miettiä sen esillenostamisen aiheuttamien tunnetilojen vuoksi. Tässä ei kuitenkaan ole väliä vaikka olet alkoa juonut tai ns."ajautunut" tilanteeseen. Nuori yleensä syyttää vastaavissa tilanteissa täysin aiheetta itseään, ja/tai näkee teon itseään kohtaan oikeutettuna. Erittäin merkittävää tässä on tuo sinulle esitetty tappouhkaus. Sen vuoksi tästä kannattaisi ehdottomasti ilmoittaa poliisille.
Mielestäni tuo tappouhkaus kertoo, että sen esittäjä tiesi toimineensa väärin ja pelkäsi kiinnijääntiä ja sen seurauksia. Tappouhkaus oli pelote sinulle sen takia.

Poliisille ilmoittaminen saattaisi edesauttaa tämän tai jonkun toisen tapauksen ratkaisussa.
Joka tapauksessa, sinulla ei ole tässä mitään hävettävää tai sinä et ole toiminut väärin, vaan tuo mies. On varmasti ollut pelottava tilanne ja sen on ymmärrettävästi halunnut sulkea pois mielestään, kun oma henki on ollut uhattuna. Sinä kuitenkin olet ollut tässä ainoastaan uhri, eikä tilanne ole ollut sinun syy.

Varsin paljon hyväksikäyttäjät käyttävät uhrin humalatilaa hyödyksi, epäsuoraa pakottamista, ns.kiitollisuudenvelkaa (liftausmaksu esim.), ja pelottelua keinona. Tappouhkaus tapahtuman jälkeen on aika käytetty keino jotta uhri ei uskalla puhua asiasta, ja harmillisen toimiva keino, ymmärrettävästi.

Toivon että ymmärrät, että sinua kohtaan on toimittu tuolloin väärin, ja sinulla ei ole tässä yhtään hävettävää.
Uhri yleensä ottaa häpeän ja syyllisyyden itselleen, joka kuuluisi tekijälle-ei uhrille.

Olet kantanut raskasta taakkaa pitämällä asiaa vuosikausia sisälläsi.

Tässä mies on ollut n.30v. ja sinä teini-ikäinen. Kaljapalkalla hän on käyttänyt hyväksi tilannetta. Varsin yleinen keino hyväksikäytön yhteydessä, mutta tuo tappouhkaus paljastaa että mies todellakin TIESI toimineensa väärin sinua kohtaan.

Still love
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Still love »

devil_doll kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 5:11 pm
Ricciardi kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 3:15 am
devil_doll kirjoitti:
Pe Joulu 06, 2019 9:54 pm
Ainakin Dahmer oli ihan hyvästä kodista.
Adjektiivi "hyvä" ei ole ihan ensimmäinen joka tulee mieleen Dahmerin kotioloista.
Miten niin? En ole lukenut mistään vakavasta, muistaakseni ei edes ollut alkoholismia tms. Pelkkä avioero ei kyllä tee kenenkään kotioloista automaattisesti huonoja.

Yhdellä sivustolla mainitaan, että Dahmer joutui pikkulapsena tyräleikkaukseen ja että hänen persoonallisuutensa muuttui sen jälkeen. Olisiko hän joutunut hyväksikäytön kohteeksi sairaalassa? Nelivuotiaalle ei ehkä olisi jäänyt tietoista muistoa.
Muistelen, että jotain häikkää Dahmereilla kyllä oli perhesuhteissa, oliko äidillä päihteidenkäyttöä yms.? Dokkarista muistaakseni selvisi noita juttuja.

Toiseksi, moni perhe on idyllinen ulospäin ja todellisuus ihan muuta. Viimeiseen asti salataan mitä ei haluta muille näyttää.

Leikkausasian suhteen samaa miettinyt joskus. Toki leikkaus voi olla myös traumatisoiva kokemus lapselle, aiheuttaa tietyissä olosuhteissa vaikkapa PTSD:n, joka näkyy moninaisena oireiluna. Tämä ei synny ihan helpolla kuitenkaan, mutta periaatteessa mahdollista. Jotain kuitenkin on täytynyt tapahtua leikkauksen aikoihin, liittyy operaatioon tai ei, jos persoona lapsella muuttunut sen jälkeen.

Mariangel
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 2:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mariangel »

Kyllä minäkin kannustan Aatafiinaa kertomaan tapauksesta eteenpäin. Vaikka aikaa on kulunut, voi tämänkin jutun ratkeaminen olla jostain pieneltä tuntuvasta seikasta kiinni.

Itse rohkaistuin pari vuotta sitten lähettämään poliisille sähköpostia omalle kohdalle jo vuosia aiemmin sattuneesta kyyditsijästä. Mitään yhteydenottoa ei ole tullut. Mielestäni kyseinen mies sopi monin tavoin JSM:aan, ja olenkin kääntänyt asian niin, että mikä seikkaperäisessä sähköpostissani poliisien näkökulmasta ns. kumoaa kyseessä olleen etsitty henkilö.

Pelko se esti minuakin kertomasta asiasta eteenpäin. Olin kuitenkin jo aikuinen nainen, n. 30v silloin. Ymmärrän hyvin Aatafiinan pelkoja. Itse uskaltauduin kertomaan poliisille, koska tajusin, että minua kuskanneesta miehestä on vaaraa myös muille. Sähköpostin lähetettyäni tuli tunne, että olen tehnyt sen mitä voin, ja asia lähti mielen päältä painamasta.

Aatafiina
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Joulu 06, 2019 1:44 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Aatafiina »

No ehkä se ei mitään ota jos ei annakaan laittaa tämäminunkin kokema tapahtuma tiedoksi...Tuo lastenistuin autossa tässä kaivelee yhdistävänä tekijänä. Autohan on voinut vaihtua moneen kertaan sen jälkeen ja nuo murhathan on tapahtuneet tämän minun kokemuksen jälkeen. Onko se KRP, jolle vihjeen voi antaa? Keräilen rohkeutta...

Still love
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Still love »

Aatafiina kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 7:37 pm
No ehkä se ei mitään ota jos ei annakaan laittaa tämäminunkin kokema tapahtuma tiedoksi...Tuo lastenistuin autossa tässä kaivelee yhdistävänä tekijänä. Autohan on voinut vaihtua moneen kertaan sen jälkeen ja nuo murhathan on tapahtuneet tämän minun kokemuksen jälkeen. Onko se KRP, jolle vihjeen voi antaa? Keräilen rohkeutta...
Ainakaan sinun ei tarvisi sen jälkeen puntaroida, pitäisikö asiasta ilmoittaa poliisille. Tavallaan sen miettimisen taakka jäisi ajatelmista pois.
Tekijä on voinut käyttää eri autoa tai auto vaihtua, siksikin on tärkeää ilmoittaa tästä sinulle tapahtuneesta asiasta. Poliisi on toivonut, että kaikki tapaukset, jotka saattaisivat liittyä, ilmotettaisiin. Jos kokemasi ei liitykään tähän asiayhteyteen, ei ilmoituksestasi ole kenellekään varmasti haittaa, mutta taas ilmoittamisesta saattaa olla paljonkin hyötyä.

Sinun nimesi ei tule tuon miehen tietoon.
Voit käydä poliisiasemalla kertomassa asiasta tai ilmoittaa tietosi sähköpostilla (KRP:n vihjeet), vaikka nimettömänä. Tai voit ottaa yhteyttä rikosuhripäivystykseen ja pyytää sieltä tarvittaessa jonkun (koulutettuja henkilöitä) avuksi ja tueksi ilmoituksen tekoon, tai halutessasi kysyä neuvoa tilanteeseen. Rikosuhripäivystys RIKU:n tiedot löytyy netistä, soitto maksutonta ja ohjaavat, tukevat ja kuuntelevat ja neuvovat.

Jos et ole aiemmin keskustellut kokemuksesta tai purkanut sitä missään, voisi olla hyvä puhua joskus tapahtuneesta esim.psykiatrisen sairaanhoitajan, psykologin, tai jonkun luotettavan ystävön kanssa tai purkaa kokemus jossain niin, että saisit vertaistukea ja tukea asian käsittelyyn. Eri ihmisille auttaa eri keinot, tuo edellämainittu on sellainen, että jos itsestäsi tuntuu, että olet valmis asiaa purkamaan ja siihen hakemaan tukea ja läpikäymään asiaa.

Pelkosi on tunnetilana jäänyt päälle tilanteeseen liittyen, mikä on ihan normaali reaktio, koska hyväksikäytön jälkeen tekijä on lisäksi uhannut henkeäsi. Kun asia on nyt noussut tietoisuuteesi, on normaalia, että tunnetilat heräävät ja traumamuistot aktivoituvat, ja pelontunne saa valtaa.
Kun pelko saa otetta, voit miettiä esim. seuraavia asioita: Olet nyt aikuinen ihminen, tilanne on ohi, olet päässyt siitä turvaan.
Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua, jos teet ilmoituksen poliisille? Sinua on kohdeltu väärin, ja ainut jonka tulisi pelätä tässä seurausta, on se väärintekijä.

metsätonttu

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

Onko muuten missään julkaistu piirroskuvaa tekijästä Meriläisen kertomukseen perustuen?

Avatar
Ricciardi
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Loka 17, 2017 7:09 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ricciardi »

devil_doll kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 5:11 pm
Miten niin? En ole lukenut mistään vakavasta, muistaakseni ei edes ollut alkoholismia tms.
Dahmerin äiti oli masentuneisuuteen taipuvainen pilleristi ja nätisti sanottuna ailahteleva persoona - rumemmin ilmaistuna itsekeskeinen hysteerikko ja hermoraunio. Isä oli myös itsekeskeinen, mutta erittäin etäinen, vetäytyvä ja hiljainen, kunnes suuttui. Kotona oli jatkuvasti riitelyä, tavaroiden heittelyä ja toisinaan myös ruumiillista väkivaltaa, ei tosin lapsia kohtaan. Äiti yritti itsemurhaakin muutamaan otteeseen ja oli välillä hoidossa, kun henkinen ja fyysinen tila kävi liian huonoksi. Dahmer syytti itseään äidin tilanteesta, kuten lapsilla on usein tapana. Perhe myös muutti huomattavan usein: Yleensä siksi että äiti kyllästyi naapurien metelöintiin, jopa talossa jossa naapureita ei ollut lähimaillakaan. Isä yritti kyllä saada poikaa harrastamaan jotakin, esim. tennistä ja partiota, mutta silloin (Dahmer oli noin kahdentoista) oli jo liian myöhäistä.

Tyräleikkauksella oli varmaan merkitystä, mutta tokkopa se olisi yksinään Dahmerista murhaajaa tehnyt.

Edit: Lähteenä Dahmerin lapsuuden kokemuksiin on Brian Mastersin erinomainen teos "The shrine of Jeffrey Dahmer".

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 844
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

metsätonttu kirjoitti:
To Joulu 05, 2019 8:16 pm
tj_eme kirjoitti:
To Joulu 05, 2019 10:06 am

Sinulla oli muistaakseni joitain profiiliin sopivia tekijöitä Lukkarisen murhaajaksi, jotka asuivat/olivat asuneet Lukkarisen lähettyvillä. Onko näistä joku muuttanut ulkomaille?
Ei ole muuttanut, mutta käy säännöllisesti hyvin erikoisissa paikoissa metsästämässä suurriistaa. Ja ei ole hänen sosiaaliryhmänsä yleisin harraste.

Aatafiina
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Joulu 06, 2019 1:44 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Aatafiina »

No niin, uskaltauduin laittamaan vihjeen eteenpäin tästä minun kokemuksestani. Olipa ällöttävää muistella, mutta tehty!

Still love
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Still love »

Aatafiina kirjoitti:
Ma Joulu 09, 2019 5:19 pm
No niin, uskaltauduin laittamaan vihjeen eteenpäin tästä minun kokemuksestani. Olipa ällöttävää muistella, mutta tehty!
Hieno homma, että jaksoit ja rohkenit tehdä ilmoituksen. Onpahan nyt se asia takanapäin sekä ei tarvitse pohtia enää mielessä ilmoittaako vai ei.
metsätonttu kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 11:52 pm
Onko muuten missään julkaistu piirroskuvaa tekijästä Meriläisen kertomukseen perustuen?
Olispa mielenkiintoinen nähdä tuollainen luonnoskuva, en ole tietoinen että olisi julkaistu?

Mariangel
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 2:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mariangel »

metsätonttu kirjoitti:
Su Joulu 08, 2019 11:52 pm
Onko muuten missään julkaistu piirroskuvaa tekijästä Meriläisen kertomukseen perustuen?
Tuon piirroksen haluaisin kanssa nähdä, ei ole kyllä vastaan tullut. Voiko olla, ettei Meriläinen ole muistanut/suostunut antamaan tarpeeksi tarkkoja tuntomerkkejä, ja josko häntä siksi hypnoosiinkiin koitettiin pyytää?

Mielestäni outoa, ettei hän suostunut hypnoosiin menemään. Saattoihan huudahdus "Eipä onnistunut tällä kertaa" tarkoittaa, että juuri tätä naista en saanutkaan hengiltä tällä kertaa. Mutta odotas ensi kertaa.

Tarkoitan siis, etteihän Meriläinen tuolloin voinut tietää, että myöhemmin kuopalta todella löytyy jonkun toisen ruumis. Luulisi viimeistään siinä vaiheessa oikein toivoneen pääsevänsä auttamaan tutkimuksia suostumalla hypnoosiin, koska liikkeellä olikin paha mies, josta on vaaraa muillekin, eikä kyseessä olekaan vain häntä jahdannut kyyditsijä.

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5599
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poikani »

Aatafiina kirjoitti:
Ma Joulu 09, 2019 5:19 pm
No niin, uskaltauduin laittamaan vihjeen eteenpäin tästä minun kokemuksestani. Olipa ällöttävää muistella, mutta tehty!
Kiitokset minultakin! Varmasti itseäsikin jollakin tasolla helpottaa viestin vieminen eteenpäin - jos ei heti, niin ajan kanssa. Tuo lastenistuin erityisesti voisi viitata samaan tekijään.
????? ?? ??????.

Smirre
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Tekijällä sanotaan olleen tummat ja kiharat hiukset.Mutta mutta....jos luonnostaan eivät olekaan kiharat,vaan on ottanut kiharat?Tai jopa kihartanut itse ennen lähtöään saalistamaan!Eipä kovin äkkiä osaisi edes vaimoihminen yhdistää omaa miestään tekijäksi.Ne kun suoristuu kastellen,jos kihartimella tekee.
Vaimosta mainitessani tuli välittömästi mieleen,että jos mies olisikin parisuhteessa,ja teot on tapahtuneet kumppanin ollessa vaikkapa kotipuolessa käymässä.Tai vaan töissä.Jos miehellä pillereitä oli,onhan hän voinut niitä antaa lapsellekin että se nukkuisi kauemmin.
Joku mainitsikin Kellokosken sairaalan.Itse olen nyt samaa miettinyt parina päivänä.Oliko kaikilla naisilla joku yhteys kys sairaalaan?Onko tekijä sieltä bongannut naiset ja tiesi niiden elintavoista,ja saanut pakkomielteen(viha ym)?Tekijähän voisi olla myös joku,joka on päässyt käsiksi lääkkeisiin.Jakanut ehkä potilaille,mutta antanut joitain muita huumaavien/rauhoittavien pillereiden sijasta.Näin olisi ilman jälkeä käytössä huumaustarkoitukseen sopivia pillereitä.
Ja tuo ihmetyttää suuresti!miksi tekijä ei lähtenyt Hellun perään ?? Oliko jokin liikuntarajoite,ettei nopea liikkuminen olisi onnistunut.Varsinkaan pimeässä?Rajoitehan voisi olla sellainen,ettei sitä heti huomaa,jos hiljalleen kävelee,esim toinen kenkä korokepohjalla.Ja autossa istuvasta on vielä vaikeampi havaita liikuntarajoitetta.

Smirre
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Joku uhreistahan oli ollut potilaana Kellokoskella.Tekijä voi olla ollut jopa itse potilaana samaan aikaan,ja näin helpommin päässyt uhrien juttusille "melkein" tuttuna.
Kellokoskellahan on voinut hoidossa olla uhrin lähiomainenkin,jota uhri käynyt katsomassa,jos ei itse ole ollut potilaana.
Pakkomielle johonkin kun saattaa saada alkunsa täysin mitättömästä syystä.Mieshän on voinut jättää oman lääkityksen ottamatta,kun pakkomielle voimistui,ja halusi sen täyttää.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 844
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Törmäsin You tubessa Christina A. Benjamin nimisen tytön murhaan, jossa on Lukkarisen tapauksen kanssa samanlaisia piirteitä. Uhri löytyi murhattuna ja silvottuna metsätieltä Texasissa. Löydettäessä uhrilta puuttui pää ja kädet (kämmenet) ja häntä oli puukotettu useita kertoja sekä vatsa leikattu auki. Myös nännit oli irrotettu. Silvonta oli rajumpaa kuin Lukkarisen tapauksessa, mutta aika lailla samantyylistä. Uhri oli alasti. Tässäkään ei ollut raiskausta, vaikka lopulta poliisit ilmeisesti ajattelivat, että motiivi on seksuaalisperäinen. Christina oli surmattu ampumalla ja silpominen tapahtunut kuoleman jälkeen.

Minusta tuossa on aika lujasti yhtenevyyksiä Lukkarisen tapauksen tekotapaan.

Tähän löytyi tekijä Jason Massey. Nuori mies, jolla oli hyvin sairaita pakkomielteitä. Hänellä oli erittäin laaja eläinrääkkäystausta ja lopulta jopa löydettiin laatikko, jossa oli kymmenittäin irrotettuja eläinten päitä ja Jasonin päiväkirjoja täynnä silpomisfantasioita. Uhriksi valikoitunut Christina oli Jasonille jollain tasolla tuttu vähintään Christinan velipuolen kautta. Jason murhasi tämän velipuolenkin samalla. Tapaus on vuodelta 1993 ja ajallisesta yhteydestä huolimatta en ole niin sekaisin, että luulisin Jasonin operoineen Järvenpäässä.

Poliisi arveli, että Jasonista olisi tullut sarjamurhaaja ilman kiinnijäämistä.

Tämä keissi muistuttaa hyvin paljon omaa teoriaani Lukkarisen surmaajasta. Erityisesti tuo rankka eläinrääkkäystausta on sellainen, että sen uskon liittyvän Lukkarisen surmaajan taustaan. Teko on Lukkarisen tapauksessa hyvin voinut olla ensimmäinen. En millään usko, että tuollaisen tekijä lopettaisi yhteen ilman pakottavaa syytä. Eli jos on hengissä ja vapaana, on mielestäni siirtänyt toiminnan jonnekin. Ja toiseksi uskon, että kuten tässäkin tekijä on jollain tasolla tuntenut Lukkarisen.

Massey jäi kiinni vihjeiden, auton sekä kuitu- ja hiusanalyysien perusteella. Kuolemantuomio napsahti suhteellisen helposti, kun ennen tuomion määräämistä oli löydetty laatikollinen irtopäitä ja Masseyn silpomisfantasiat kirjallisina. Hänen trofeeharrastuksensa ei nauttinut valamiesten arvos-tusta. Massey ei ollut päihdeniilo ja eikä ollut herättänyt liikaa huomiota aikaisemmin käytöksellään.

Vastaa Viestiin