Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2589
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja dazu » Su Loka 23, 2016 1:27 pm

Joo, uskon, että tämä jamppa on raiskannut useamman naisen ennen siirtymistään henkirikoksiin. Tekijä on teoriani mukaan ollut sen verran metodinen saalistaja, että voisin kuvitella, että tämä ei ole mikään ihan tosi nuori kaveri ollut. Joku aivan minimissään 23-vuotias, mieluummin yli 30-vuotias mies. On ollut vakituisessa työssä, on ollut seksuaalisesti erittäin kokenut ja on ollut ennen parisuhteessa. On ollut keskivertoa älykkäämpi. Asunut jossain sen verran keskustassa, että on joutunut mukautumaan tällaiseen kellaritaktiikkaan näiden hiekkakuopille viemisjuttujen sijaan. Ei ole välttämättä omistanut autoa, mutta voi myös olla, että tekijä on tajunnut olla käyttämättä autoa henkirikosten yhteydessä, ettei autosta tulisi vinkkejä poliisille. Auto ei myöskään ole ollut noissa olosuhteissa kovin kätevä.
Uskon, että Lindholm ei ollut tekijän ensimmäinen uhri. Ensimmäinen henkirikos ei ole koskaan näin pitkälle suunniteltu. Tai sitten on mahdollista, että tekijä on raiskannut aiemmin jo kymmeniä naisia ja jotain toistakymmentä naista tuolla samalla taktiikalla ja siirtynyt sitten vain raiskauksista seksuaalimurhiin.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2589
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Loka 24, 2016 6:52 pm

Tämä Seppo Tervonen on kyllä ihan varteenotettava nimi tällaisissa kellarimurhissa. Sen, mitä olin aikaisemmin tästä tyypistä lukenut näiden Turussa tapahtuneiden juttujen pohjalta, niin olin saanut sellaisen käsityksen, että kyseessä olisi ollut tällainen vaaraton, iäkäs tirkistelijämies, jolla olis ollut samanlaisesta toiminnasta taustaa jo 80-luvulta.
Nyt, kun tsekkailin tuossa, että oli ollut epäilyä, että taustalla olis jopa satoja raiskauksia, niin mielikuva henkilöstä vähän muuttui.

Toimintatavassa on kyllä kieltämättä ollut samaa tämän kellarimurhaajan kanssa. Molemmat, kun seurasivat pääkaupunkiseudulla baareista kotiin palaamassa olleita naisia.
Tervonen on ollut 26-vuotias Lindholmin surman aikaan ja sopii näin ollen myös ikänsä puolesta tuohon profiiliin varsin hyvin. Lindholmhan oli myös 26-vuotias.
Tervonen oli myös tällainen pitkälti metodinen kaveri, omasi rikostaustaa, oli älykäs, oli seksuaalisesti kokenut ja omasi mahdollisesti seksuaalirikostaustaa.

Tervosen kohdalla isoimmaksi kysymykseksi nousee kuitenkin ehkä se, että miksi mies ei ole sitten enää jatkossa syyllistynyt vastaavanlaisiin henkirikoksiin, mikäli hän olisi ollut tämä tekijä... Mies on kuitenkin toiminut varsin aktiivisena ihan näihin päiviin asti. Hän ei ole myöskään osoittautunut kovin aggressiiviseksi, tai muutoin väkivaltaiseksi näitä tekoja tehdessään.
Olisi vaikeaa kuvitella, että Tervonen olisi pystynyt hillitsemään itsensä niin hyvin, että ei olisi enää jatkossa syyllistynyt vastaavanlaisiin henkirikoksiin, kun hänellä on kuitenkin sellaisiin ollut erinomaiset mahdollisuudet.

Oletetun kellarikuristajan osalta isot kysymykset ovat, että miksi hän piti yli neljän vuoden tauon 1976-1980 ja miksi hän lopetti tekonsa O Ketolan tapauksen jälkeen.
Todennäköistä on, että mies on alkanut pitämään jälleen "taukoa" Ketolan tapauksen jälkeen, mutta miksi tuo tauko ei ole koskaan päättynyt... Eevi Peltonen ja Liisa Mäkikangas tuskin liittyvät tapaukseen... Entäs Laura Selin sitten?
Yksi mahdollisuus on, että tekijä on ollut välillä vankilassa. Mahdollista on myös, että tekijä on muuttanut ulkomaille ja jatkanut toimintaansa siellä. Tervonenhan on asustellut Espanjassa ja hän on puuhastellut ainakin Espanjassa ja Virossa. Espanjassa hän on ollut kait ihan vankilassakin.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Kunto Kalpa
Sammakkoprofessori
Viestit: 435
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa » Ti Loka 25, 2016 8:12 pm

On kyllä kinkkinen tapaus, ja monet poliisin tietämät asiat olisi kiva tietää. Mm. se, että oliko se 2000 luvun alussa kiinniotettu jotenkin selvä tapaus, mutta näyttö vaan puuttui. Karmeatahan on se, että alkuperäiset näytteet ovat vuosien varrella tuhoutuneet.

Kun tapaus aikanaan tapahtui, piti pikkupojan seikkailumieli selvänä, että kyse on jostain puska tai liftariraiskaajasta. Sittemmin on mieli muuttunut niin, että pidän sitä vaihtoehtoa hyvin epätodennäköisenä, vaikka tuo puhjennutta kumia voivotellut on ajatuksena jopa mahdollinen. Heikkous on vain se, että tällaisen ahdistelijan on yleensä joku jo nähnyt, ja sellaista olisi etsitty.

Olen jlskus kjullut, että Susannella olisi ollut työpaikalla suhde naimisissa olevaan mieheen, joka kenties olisi pelännyt Susannen paljastavan suhteen. Tai sitten mies olisi ollut mustasukkainen pitkin kaupunkia bilettävästä kaunottaresta. Teorian heikkous on se, että äijä eì olisi onnistunut piilottelemaan Sofianlehdossa tuntikausia kenenkään huomaamatta.

Tämä taksikuskiteoria oñmyös hiven villi teoria, mutta se selittäisi kyllä todella monta asiaa. Mm. sen miksi Susanne ja tekijä olivat löytäneet pyöräkellariin. Ei todellakaan olisi mikään ihme, jos kaunis rahaton tyttö olisi sopinut maksun luonnossa ja maksupaikaksi kellarin. Siellä jokin meni sitten pieleen, mikä johti raiskaukseen ja henkirikokseen.

Paikka on tosiaan sellainen, että todennäköisimmin tekijä on ollut talon omaa väkeä, tai sitten ihri on vienyt sen sinne.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2589
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja dazu » Ti Loka 25, 2016 9:15 pm

Kunto Kalpa kirjoitti:Kun tapaus aikanaan tapahtui, piti pikkupojan seikkailumieli selvänä, että kyse on jostain puska tai liftariraiskaajasta. Sittemmin on mieli muuttunut niin, että pidän sitä vaihtoehtoa hyvin epätodennäköisenä, vaikka tuo puhjennutta kumia voivotellut on ajatuksena jopa mahdollinen. Heikkous on vain se, että tällaisen ahdistelijan on yleensä joku jo nähnyt, ja sellaista olisi etsitty.
Yksittäisenä tekonahan tällainen kellariraiskausmurha ei vielä mitenkään selvästi viittaa mihinkään tällaiseen sarjamurhaajaan, tai sarjaraiskaajaan, mutta kun sitten myöhemmin tuli kaksi lähes identtistä tapausta...
Oma käsitykseni on, että silloin Lindholmin surman jälkeen poliisi lähti juuri kaikkein vahvimmin tutkimaan sellaisella tutkintalinjalla, että tekijä olisi ollut Susannen tuttu, tai joku samassa talossa silloin ollut joko asukas, tai kyläilemässä ollut. Käsittääkseni pari henkilöä olis ollut, joita poliisi piti varteenotettavana tekijäehdokkaana...
Mutta tosiaan, kun näitä tapauksia on kolme lähes identtistä: nainen lähtee baarista yksin ja suuntaa kotiinsa, jossain vaiheessa matkan aikana kohtaa miehen, jonka kanssa päädytään naisen kotitalon kellariin, missä mies raiskaa ja kuristaa naisen, jokaisessa tapauksessa kuristaa samalla tavalla, jokaisessa tapauksessa tekijä levittelee uhrin tavaroita kellarissa, jokaisessa tapauksessa tekijä ottaa mukaansa "muistoesineitä".
Eritäisesti sarjamurhaajaan viittaavaa on se, että naisia ei oltu ryöstetty, mutta kaikilta oltiin otettu joitain arvottomia pieniä esineitä, tai vaatekappaleita mukaan. Sarjamurhaaja tekee usein näin, koska haluaa näiden muistoesineiden kautta elää tätä tekoaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Ihmettelit, miksi naisilta ei tullut ilmoituksia vastaavien tekojen yrityksistä. Itse uskon näin, että Lindholmin tapauksen jälkeen poliisi tutki sitä yksittäisenä ja henkilökohtaisena tekona, eikä kysellyt lehdissä tällaisten kotimatkalla seuraanheittäytyjien, tai vastaavien perään.
Toisekseen ihmisillä tuntuu olevan sellainen, pitkälti median valheellisesti luoma käsitys, kuin naiset tekisivät normaalisti kovin herkästi näitä raiskausilmoituksia. Totuushan on se, että tänä päivänä näistä puskaraiskauksista noin puolet ilmoitetaan poliisille ja deittiraiskauksista vain alle 10 prosenttia. Voisin kuvitella, että 70-luvulla nämä prosentit ovat olleet vieläkin heikompia. Näin ollen on varsin mahdollista, että poliisille ei ole tullut kovin suurta määrää ilmoituksia tällaisista samankaltaisista teoista, tai teon yrityksistä. Ja, jos siellä on tullut ilmoituksia vähän samantapaisista teoista vaikkapa yksi vuodelta 1972, toinen vuodelta 1973 ja kaksi vuodelta 1974, niin ovatko poliisit osanneet näitä yhdistää tähän Lindholmin tapaukseen, tai edes osanneet niitä etsiä...

Itse tiedän pari sarjaraiskaajaa, joiden tekemistä raiskauksista yhdestäkään ei ole ilmoitettu poliisille naisten toimesta. Mm. allekirjoittanut on kyllä ilmoittanut.
Tampereellahan oli myös tämä yksi tällaisesta Lindholmin keissin tapaisesta henkirikoksesta kiinnijäänyt henkilö, jonka hallussa oli materiaalia kymmenistä tekemistään raiskauksista, joista yhtäkään ei oltu ilmoitettu poliisille.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Sorjonen
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 52
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2016 9:25 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Sorjonen » Ti Loka 25, 2016 10:46 pm

Taksikuskiteoriani on lennokasta ajattelua, varsinkin kun tiedetään varmistetun, että Susannella ei ollut rahaa taksimatkaan. Ehkä ajatus syntyi tiedosta, että jotkin nykyrikollisista ovat olleet renkinä ja epäilyksestä, että Susanne olisi kävellyt kotiin Helsinginkadun kautta (poliisi piti todennäköisenä Sturenkatua). Helsinkadun päässä nyk. Piritorin tienoilla on ollut taksitolppa.

Tekijä voi olla joku, jota ei ole osattu epäillä. Hän voi olla joku talon asukkaista, kotibileistä lähtijöistä tai lähitalojen asukkaista. Hänen on täytynyt saada Susannen luottamus, oli syy kellariin menoon mikä hyvänsä. Turussa tapahtui 1980 -luvun alussa erittäin väkivaltainen raiskauksen yritys kerrostalon portaikossa. Naiskomisario päätti tuolloin mielessään, että tämä tapaus selvitetään vielä. Kun tekijä vuosien jälkeen paljastui, selvisi, että hän oli ollut tuolloin 16 -vuotias.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2589
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja dazu » Ke Loka 26, 2016 12:05 am

Piti kirjoittaa tähän vielä, että sen perusteella, mitä tämän päivän profilointi tietää henkirikosten tekotavoista, niin Susanne Lindholmia ei missään tapauksessa tappanut kukaan läheisesti tuttu. Jos tekijä olisi ollut Lindholmille läheisesti tuttu, ei ruumista oltaisi jätetty mihinkään kellariin. Ja etenkin, kun tässä oli vielä seksuaalirikoskin mukana. Tämän tyyppisessä henkirikoksessa tekijä yrittää hävittää ruumiin.

Vaikka itse olen sarjamurhaajateorian kannalla, niin pidän jossain määrin mahdollisena, että tosiaan joku saman talon kotibileistä lähtijä, tai muu talossa asunut olisi voinut teon tehdä. Tosin luulisi kuitenkin, että jos joku tappaa kotitalonsa kellaritiloihin samassa talossa asuvan naisen, niin tekijä olisi ollut helppo päätellä: täytynyt olla ollut todella kännissä tekohetkellä.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Scoopy » La Joulu 03, 2016 12:33 am

Molemmat ketjut kahlattu läpi ja oma lusikka soppaan.. alkuun pari huomiota:

- On puhuttu että Susanne sai kynsittyä tekijän kasvoja ja poliisin toimesta jopa etsittiin arpikasvoista miestä ja ihmetelty miten hän ei ole paljastunut, pakko olla ollut joku suojelija jne... tämä luultavasti sillä perusteella että Susannen kynsien alta on löytynyt veristä ihoa/ihosolukkoa. Mutta, etenkin kun DNA:stakaan ei tuolloin tiedetty vielä mitään, niin tuskin on kuitenkaan pystytty osoittamaan että tuo iho oli peräisin nimenomaan kasvoista? Onhan Susanne voinut oikeasti päästä kynsimään vain tekijän reisiä, käsivarsia tms jolloin jäljet onkin jo huomattavasti helpompi peittää. En siis näe mitään ihmeellistä siinä että tekijäksi soveltuvaa arpikasvoista miestä ei koskaan(?) löydetty.

- Koska paljon on ihmetelty poliisinkin toimesta sitä miksi Susanne sinne pyöräkellariin monen lukon taakse meni, niin ilmeisesti on varma juttu että Susannella itsellään ei ollut polkupyörää jolla matka olisi taittunut ja kellariin menokin olisi saanut luonnollisen selityksen? Tai että hänellä ei ollut tapana lainailla kavereidenkaan pyöriä baarireissujen päätteeksi? Jonkun ehdottama pyörän pölliminen tuskin tulee kyseeseen Susannen kaltaisen "hienon naisen" tapauksessa.. :) Hiukan erikoiselta tuntuu myös että hän olisi lähtenyt aamuyön tunteina pitkän valvomisen päätteeksi raahaamaan jonkun perheenjäsenensä pyörää pihalta varastoon, mutta mahdollista toki.... luontevimmalta selitykseltä tuntuu kuitenkin tuo hiukopalan haku ennen nukkumaan menoa - taisi olla jo ykkösketjussa missä joku paikallinen kertoili että tuohon aikaan ei vielä joka kämpässä ollut jääkaappia vaan tiettyjä ruokatavaroita säilytettiin kellarissa. Joten, omat teoriani (ottamatta mitään pois monilta muilta aiemmin esitetyiltä ja täysin mahdollisilta skenaarioilta):

1) Susanne tulee kotiin yksin (kävellen tai kyydittynä, ihan sama) ja lähtee hakemaan murkinaa kylmävarastosta ---> törmää siellä toiseen samalla asialla olleeseen, baarireissuun pettyneeseen mieheen jolla halut tai kostonhimot heräävät ja käy niin kuin käy. Teon jälkeen mies luikkii rappukäytävää pitkin kotiinsa, häipyy aamun aikana mökille polttamaan veriset vaatteet yms ja palaa taloon vasta parin viikon päästä.

2) Susanne tulee kotiin seuralaisen kanssa ja suuntaavat yhdessä iltapalalle kellariin ---> seuralaisella tietenkin pipari mielessä mutta jossain vaiheessa jutustelua (ehkä jo matkan aikana) hänelle valkenee että tyttöhän perhana asuu vielä kotona ja vaikka hänellä oma huone onkin niin tuskinpa antaa jos vanhempansa nukkuvat seinän takana. Kellarissa sitten seuralainen ehdottaa että eikös hoideta hommat täällä, josta Susanne puolestaan ei innostu yhtään ja lopputulos on se mikä on. Tekijä painelee tuurilla kenenkään näkemättä karkuun ja asuu kenties jossain toisella puolella kaupunkia (tai jopa eri maassa, Susannehan tunsi vetoa ulkomaalaisiin miehiin) eikä tule koskaan edes epäillyksi. Joo, onhan näitä vakuutteluja että Susanne oli varovainen miesten suhteen jne mutta tiettyjä "ratkaisuja" oli kuitenkin jossain vaiheessa elämää tehtävä hänenkin.

Näitä teorioita tukisi sekin, että riitelyn ääniä tms. ei pihalta kuulunut vaikka talon väkeä on kerrottu nukkuneen ikkunat auki. Prosentein 60-40 ääni ykkösvaihtoehdolle!

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Ailar » La Joulu 03, 2016 11:41 am

Olikohan tuolla kellaritiloissa vaateiden kuivatushuone? Jos Susanne ajatteli hakea sieltä jonkun kuivumassa olleen työvaatteensa valmiiksi aamua varten.

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3755
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja skoone » La Joulu 03, 2016 12:07 pm

Ailar kirjoitti:Olikohan tuolla kellaritiloissa vaateiden kuivatushuone? Jos Susanne ajatteli hakea sieltä jonkun kuivumassa olleen työvaatteensa valmiiksi aamua varten.
Hieno oivallus, Ailar! Tuohan voisi olla todella mahdollista! Kun Susanne meni kellaritiloihin, niin siellä oli jo joku tyyppi, joka oli hämärähommissa, ja ...
Muista lähdekritiikki!

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Scoopy » La Joulu 03, 2016 3:02 pm

skoone kirjoitti:
Ailar kirjoitti:Olikohan tuolla kellaritiloissa vaateiden kuivatushuone? Jos Susanne ajatteli hakea sieltä jonkun kuivumassa olleen työvaatteensa valmiiksi aamua varten.
Hieno oivallus, Ailar! Tuohan voisi olla todella mahdollista! Kun Susanne meni kellaritiloihin, niin siellä oli jo joku tyyppi, joka oli hämärähommissa, ja ...
Toisaalta Susanne oli suoraan töistä reissussa joten ei ainakaan itse ollut pyykännyt ja vienyt vaatteita kuivumaan esim. edellisiltana. Toki ovathan vanhemmat tai sisarukset voineet pestä vaatteet ja heidän kanssaan oli sovittu että Susanne noutaa vaatteet tullessaan kotiin... mutta toisaalta kai vanhemmat olisivat kertoneet poliisille tuosta ja poliisi edelleen julkisuuteen eikä näin ollen kellariin menon syytä tarvitsisi enää arvuutella.

Sorjonen
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 52
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2016 9:25 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Sorjonen » La Joulu 03, 2016 9:03 pm

Susannen löytäjä herra S. kertoi talossa asuneen sokean herran, joka kepillä koputellen haki reittiä, eli hänen kuuloaistinsa oli virittynyt. Monet olivat menneet kesänviettopaikoilleen tuoksi viikonlopuksi ja talossa olijoista jotkut olivat nukkuneet ikkuna raollaan. Herra S. oudoksui sitä em. liittyen, että kuinka murhaaja oli osannut toimia niin hiljaa. Pikemminkin talo- kuin paikallistuntemusta tekijällä olisi siis ollut.

Ketju 1:ssä on tietoa murhapaikan yläpuolella 1. kerroksessa asuneesta talonmiehestä, oudoksutaan hänen ilmettään toimittajan ottamassa valokuvassa.

Talonmies on kaikille talon asukkaille tuttu. Erimielisyyttäkin voi syntyä esim. työvelvoit-teiden hoitamisesta. Tiedän tapauksen, jossa eräs perhe joutui talonmiehen silmätikuksi ja jäynän kohteeksi vuosikausiksi. Kiista alkoi pesutupavuorojen varaamisesta.

Uusi päivitys Wikipediassa: Susanne Lindholmin murha (21. 11.2016).

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2589
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja dazu » Su Joulu 04, 2016 12:07 pm

Asia tähän keissiin liittyen, mikä tuli nyt uudestaan mieleeni nukkuessani, on, että nämä kellarisurmat tapahtuivat kaikki aika pienellä alueella siinä Pohjois-Helsingissä, tai keskustan pohjoispuolella.
Jos ajatellaan, että tekijä olisi jokaisessa tapauksessa ollut keskustan, tai keskustaa ympäröivän alueen baarissa viettämässä iltaa ja sitten lähtenyt sieltä seuraamaan uhria...

Vuosien 1986-1989 "tiirikkaraiskauksista" tuomittu Seppo Tervonen seurasi uhrejaan, nähtyään heidät ensin tuon alueen baareissa.

Tekijän hiljaisuus on ihmetyttänyt... on myös huomattu, että murtojälkiä ei ole ollut. Tervonen oli ammattimies, joka pystyi liikkumaan ääneti, eikä jättänyt murtojälkiä.

Wikipediaan voisi mielestäni lisätä artikkelin, mikä käsittelisi kaikkia kellarisurmia yhtenä kokonaisuutena, tai jopa kaikkia Helsingin ja Uudenmaan selvittämättömiä naissurmia ja naisten katoamisia, vähän sillain Texas killingfieldsin artikkelin tapaisesti.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Su Joulu 04, 2016 6:09 pm

Sorjonen kirjoitti:Talonmies on kaikille talon asukkaille tuttu. Erimielisyyttäkin voi syntyä esim. työvelvoit-teiden hoitamisesta. Tiedän tapauksen, jossa eräs perhe joutui talonmiehen silmätikuksi ja jäynän kohteeksi vuosikausiksi. Kiista alkoi pesutupavuorojen varaamisesta.
Varmistan vain että mainitsemassasi tapauksessa kyseessä ei siis ole tämä Susannen kotitalon talonmies vaan joku aivan toinen talo & talonmies..?

Outoa juu sinänsä että talonmies ei kuullut mitään vaikka kauempana asuneet olivat jotain ääniä noteeranneet, mutta jospa hän vaan oli sikeäunista sorttia ja kellarin yläpuolella asuneena jo tottunut raskaiden ovien paukahteluihin ym. ääniin. Tai sitten hän taas kerran heräsi ovien paukkeeseen kesken unien ja meni kouluttamaan kolistejaa joka sattui olemaan Susanne.... mutta eiköhän talonmiehen alibi ole varmistettu, kenties hänellä oli esim. eri veriryhmä kuin surmaajalla.. sehän tutkimuksissa sentään saatiin selville.

Sorjonen
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 52
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2016 9:25 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Sorjonen » Su Joulu 04, 2016 7:57 pm

Tämä hankala talonmies oli omassa kotitalossani, ei Susannen talossa Sofianlehdonkadulla. Talonmiehen hallussa on talonkirja ja yleisavaimet. Hän jos kuka tuntee asukkaiden liikkeet, kellarit ja reitit. Ulkopuolisena tarkkailijana tuntuu epäuskottavalta, että ensimmäistä kertaa Susannen kotitalossa kävijä olisi syyllinen. Tämä raakkaisi pois erään asunnon kotibileistä lähtijät.Niin sokkeloiset kellaritilat ovat ja lukittuja ovia oli useita.

On vaikea sanoa pätisikö Susanneen uhrina se profiloinnista tiedetty seikka, että nainen ei yleensä kohdista väkivaltaa kasvojen alueelle. Hänen otaksuttiin kerinneen "merkkaamaan" päällekarkaajansa raapien puolustautuessaan. Tutkinnan alkuvaiheen lähtökohta naarmu-kasvoisesta miehestä meni ehkä harhaan, jos Susannen kynsistä löytyi tekijän ihosolukkoa, se saattoi olla hyökkääjän käsivarsista tai rystysistä irronnutta.

Henkirikoksen tekijöiden profiloinnista saatavat päätelmät ovat yleismaailmallisia ja luoki-tellaan ammattisalaisuuksiksi. KRP on soveltanut ne Suomen oloihin.

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Ma Joulu 05, 2016 5:45 pm

Vielä vähän nostan "kissanhäntää" eli omaa teoriaani siitä että kellariin mentiin hakemaan iltapalaa, joko yksin tai yhdessä.... nimimerkin Irene Huss viesti aiemmin tässä ketjussa:
Irene Huss kirjoitti: Kerran n.v.1990 minulla oli työkaveri, joka kertoi ikään kuin varmana tietona tapauksen jo selvinneen, mutta pidetyn salassa, sillä tekijä oli ollut taksikuski ja teko hirvittävimmästä ääripäästä. Teon selviämisestä ei hänen mukaansa voitu antaa yleiseen tietouteen, ettei taksikuskeja ruvettaisi pelkäämään. Taksikuski oli hänen mukaansa mm. hakannut porkkanat Susannen silmiin ja suuhun jotain perunaa tms. Työkaverini kertoi kuulleensa tämän isänsä tutulta taksikuskilta.
Eli vaikka taksikuskihuhut tuskin pitävän paikkansa (tai ainakaan tekijän suojelu) niin nuo "porkkanat silmiin" ym. jutut saattavat ollakin totta ja nehän kertovat samalla että vähintään jotain ruokatavaraa pyöräkellarissa tai sen lähistöllä oli. Murkinan perässä kellariin menoa tukee myös se, että Susannella ei ollut rahaa, joten hän ei voinut poiketa kotimatkalla nakkikioskilla tms. vaan nälkäisenä oli paineltava kotiin asti... toki jos Susanne tuli seuralaisen kanssa, niin olisihan herrasmies hänelle varmasti jossain ruoat tarjonnut, mutta mutta.... herrasmies olisi jättänyt myös tappamatta :|

Vastaa Viestiin