Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
OscM
Poliisikoira Rex
Viestit: 253
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja OscM »

Mitenköhän tuo kenkien päätyminen kadulta todisteeksi mahtoi tapahtua, jos uhrin löytymisessä kesti viikko. Jos olivat koko sen ajan ulkona (?), ihme etteivät vain päätyneet roskiin tai jääneet löytymättä, tai joku ottanut omaan käyttöönsä.

Ja onko jollekin todella jäänyt mieleen viikon takainen kenkien kanniskelija niin erikoisena, että on tällaisen muistanut, vai onko saman tien soittanut hätänumeroon: täällä joku kantaa kenkiä kädessään. Kuinkakohan kaukaa pystyy näkemään, että mukana todella on kengät eikä jotain muuta. Vai oliko tuo silminnäkijä sama kuin kenkien löytäjä, siis mennyt katsomaan, mitä tuo kuljeskelija jätti. Mutta mitä sen jälkeen: ottiko kengät mukaansa vai soitti poliisille? Oliko näillä aikaa ja kiinnostusta tulla tällaisia kenkiä, vaikkakin ehkä verisiä(?), katsomaan. Jos taas löytö tapahtui myöhemmin, niin oli tosiaan aika sattuma, että kengät olivat vielä tallella.


Varmaankin vihje ja havainto on aito, mutta voi varmuuden vuoksi kai ottaa huomioon myös tahallisen harhaanjohtamisen, tai asioiden väärän yhdistämisen mahdollisuuden.


Tarjoilija luonnollisestikin tulee tuollaisesta asusta mieleen, samoin kuin uhrin taustasta ravintola-alalla. Työpaikka silloin kaiketi lähimaastossa, jos työasussaan seikkailee. Mitä muita: hotellityöntekijä, ehkä taksikuski ilman takkiaan.

Kuukauppi
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Elo 21, 2017 10:38 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Kuukauppi »

Poliisin teknillisyyden täydentämän tutkimuksen myötä kengät on yhdistetty aaltosen surmaajaan, esim jälkiä asunnon lattiasta tms.

Itsellä ainakin jäisi henkilö mieleen helposti, joka kanniskelee kädessään jotain ja pälyilee ympärilleen kävellessä näsinlinnankatua ylös, varsinki yöllä.

Poliisi julkaisi iltalehdessä viime keväänä saaneen tärkeitä vihjeitä, olisi mukava enempi tietää näistä ja onko näillä ollut tähdellistä asemaa tutkinnassa.

Asiasta ei ole paljoa täällä keskusteltu mutta mielessä on pyörinyt että liittyisikö aikainen mixein kavallus episodi jotenki tähän aaltosen surmaan? Pasi saanu vihiä pimeistä hommista...
Tutkinnassahan on käyny ilmi että aaltonen saattoi pelätä jotakin.

Avatar
sdude
Sofia Karppi
Viestit: 400
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja sdude »

Näyttää olevan paljon väärää/puutteellista tietoa tuosta kenkä-asiasta.
Poliisi on siis antanut julki seuraavat asiat:

-Surmayönä on tehty silminnäkijähavainto: valkopaitaisen mustahousuisen tummahiuksisen miehen kantaneen kenkiä ja kävelleen Näsilinnankatua pohjoiseen. Hiustenkin pituus mainittiin, muistelen, että puolipitkät

-Matkalla hän oli jättänyt kengät Näsilinnankadulle, josta ne joku oli ottanut talteen. Käsittääkseni aika pian niiden hylkäämisen jälkeen. Kenkien löytöpaikka oli muutama kymmenen metriä Pasin asunnolta pohjoiseen, ei missään piilossa "kompulassa", tai ainakaan tällaista ei tuotu esiin. Muistaakseni löytöpaikka oli piirretty karttaan johonkin lähelle Hallituskadun ja Näsilinnankadun kulmaa, Pasin asunnolta katsoen ennen ns. Kauppa-Aukiota, Näsilinnankadun idänpuoleiselle jalkakäytävälle. Siitä on vielä yli korttelin mitta Hämeenkadulle.

-Koska nimenomaan kenkiä oli nähty tämän miehen kantavan, ei ollut kovin vaikeaa ilmeisestikään nähdä, että ne olivat kengät :wink: (tätä epäiltiin yllä jossain viestissä)

-Kengät olivat uusi malli (Sievi Mustang), joita ei vielä ollut monessakaan paikassa myynnissä
There are some people who always feel happy. They're called psychopaths

OscM
Poliisikoira Rex
Viestit: 253
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja OscM »

Mutta miksi joku oli ottanut ne talteen? Samana yönäkö, ja milloin, ja miksi toimittanut ne myöh poliisille? Sama henkilökö, joka havainnon teki vai eri.

Ok, ymmärrän, jos joku otti ne "hei, tässähän hienot kengät"-tyyliin, ja huomasi niissä ehkä verta, ja siksi vei ne poliisille. Hetikö vaiko viikon kuluttua - jos heti, niin olisi voinut käydä niinkin, etteivät ne olisi poliiseja jaksaneet kiinnostaa.

Luin kyllä koko ketjun: kengissä oli tekijän dna:ta, lattialla kenkien jälkiä jne. Mutta jotenkin...hmmm. Jollei noita kenkiä olisikaan, eikä "tarjoilijaa", mitenköhän silloin tuota juttua voisi pohtia.

Miten ihmeessä koirat muuten mahtoivat selvitä niin pitkään juomatta, antoiko surmaaja niille jonkun valtavan vesikipon vai mitä.

OscM
Poliisikoira Rex
Viestit: 253
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja OscM »

Ihmettelyllä siitä, kuinka kaukaa voi nähdä jonkun kantavan juuri kenkiä tarkoitin sitä, että kuinka uskottava havainto on, vai voidaanko sitä mahdollisesti epäillä keksityksi. Siis en väitä että se on keksitty, mutta sekin on yksi mahdollisuus.

Pimeän aikaan, katulamppujenkin valossa on monesti vaikea nähdä, mitä joku kädessään kantaa.

Mutta havaitsija on voinut olla tarpeeksi lähelläkin, tai nähdä kenkien jättämisen, ja sen jälkeen todennut, että kengäthän ne siinä, mikä selittäisi koko jutun.

Innostunut

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

Todella mielenkiintoinen ketju, piti näin aloittelijana lukea melkein yhdeltä istumalta.

Silminnäkijästä tuli muutama ajatus mieleen. Onkohan voitu tarkistaa hänen kertomuksensa paikkansapitävyys? Mitäpä jos "silminnäkijä" olisikin tekijä? Näin ollen hän olisi voinut antaa tekijän kuvaukseksi vaikkapa itsensä vastakohdan. Tietysti jos silminnäkijä ja kenkien löytäjä ovat sama henkilö, niin tässä teoriassa ei olisi mitään järkeä - eihän tekijä toimittaisi poliisille kenkiä, joissa olisi hänen dna:taan. Niin ja luulisi, että silminnäkijältäkin olisi otettu dna-näyte? Tässä samalla ammun näitä omia ajatuksia alas, mutta kirjoitetaan nyt silti :mrgreen:

Olikohan muuten 15 vuotta sitten yleisesti paljon tietoa dna:sta ja sen tutkimuksesta? Tiesivätköhän "tavan tallaajat", että dna:ta saa esim. kengästä ja sukasta, ei pelkästään verestä?

Innostunut

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

Jatkanpa omaa spekua.

Mikäli silminnäkijällä ei olisi puhtaat jauhot pussissa, niin hänhän olisi hyvinkin voinut harhauttaa tutkintaa siten, että saisi itselleen alibin. Esimerkiksi jos hän olisi ollut baarissa 2 asti (saa sieltä alibin) ja "tekee silminnäkijähavainnon" 2:n aikaan, jolloin vasta on menossa uhrin luokse.

Noh, tämä vain 100% villiä spekulointia omasta päästä, vailla mitään tietoa.

Onkohan silminnäkijöitä ollut yksi vai useampi, onko tietoa?

carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja carapalo »

Ailar kirjoitti:En tarkoittanut, että itse olisin niinkään esille tuonut tätä ravintolahenkilökuntapuolta, mutta esim. Tampereen tyttö on tuonut ravintola-alan turvakengät esille jo s. 4.
Onhan se yksi mahdollisuus, että tekijä olisi niistä piireistä ja sikäli hyvä huomio.
Kyllä tekijä on samalta alalta,jopa läheinen työkaveri.Tekijä on todennäköisesti myös kaappihomo, joka elää heterosuhteessa ja lapsiakin on.Kenkäteoriasta sen verran ,että on niistä paniikissa luopunut koska on pelännyt ,että tutkijat huomaa että tekijällä on samanlaiset kengät kuin uhrilla.Luulen että tästä kenkäteoriasta ei ole kerrottu juuri tätä seikkaa.Työkaverien kengät on varmasti myös tutkittu.Murhaajalla olisi ollut paljastuessaan paljon menetettävää.Perhe, ja iso egoisen portsari"äijän" maine olis mennyt sen siliän tien.Tämä olisi varmasti ollut liikaa portsariegolle.Tutun kaverin kuolemasta viis.Maine ja kunnia tärkeämpi.Joten kaikki mahdollinen piti tehdä teon peittelemiseksi.

Homopiirithän on varsin "suljetut",koska kaappihomoja suojellaan paljastumiselta.Rahaa liikkuu ja rahalla ostetaan vaikeneminen.Uskon,että tekijästä on varsin vahva epäilys monella niissä piireissä.Poliisillakin on varmasti ollut omat epäilyksensä tekijästä mutta riittävää todistusaineistoa ei vaan ole saatu kasattua.Koska sitä ei ole.Tyhjästä on paha nyhjästä.
Tämä siis omaa profilointia.

DonMatteo
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 12:22 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja DonMatteo »

Kiinnostava tapaus,kun olen itsekin asunut Tampereella,työskennellyt ravintola-alalla ja liikkunut siellä asuessani samanlaisissa piireissä kuin Pasi,mutta alibini on että olin teon tapahtumahetkellä noin 11 vuotias ja olen vaikuttanut Tampereella vasta aikuisiällä. Joskus olen vain miettinyt että voisiko tekijä edelleen vaikuttaa Tampereen scenessä,jos oli sieltä päin kotoisin alunperinkään? Ikinä en kuullut kenenkään puhuvan tapaus Pasi Aaltosesta kun asuin Tampereella.

Mikäli ajat eivät ole kauheasti muuttuneet noista ajoista niin homomiehet päästävät kyllä paljon vieraita miehiä asuntoihinsa ja tarkoituksena harrastaa seksiä,mutta miksi jollain satunnaishoidolla olisi syytä surmata Pasi,kaappissa tai ei? Jos liikkeellä olisi ollut hullu joka tappaa satunnaishoitojaan niin sellainen olisi jäänyt jo aikoja sitten kiinni. Joku totesi että Tampereella olisi surmattu paljon homoja,mutta itse en muista muita tähän hätään kuin Pasi Aaltosen,tosin nuoren ikäni takia en välttämättä ole kuullut kaikista.

Myöskään en jaksa uskoa että joku heteromies olisi lähtenyt jotenkin Pasin kämpille ja seuranneesta lähentelystä suuttuneena surmannut hänet. Tälläistä lähentelyä tapahtuu yleensä baareissa ja yleensä lähentelijä on humalassa. Miksi tuntematon heteromies olisi lähtenyt Pasin kämpille? Jos tämä oli tuttu tai entinen työkaveri niin en oikein jaksa uskoa että Pasi olisi tuttua uskaltanut lähennellä.

Joku mainitsi Mixein kavallusjutun,jossa kavaltaja oli siirtänyt itselleen yhteensä yli 100 000 yrityksen rahoja,josta olen toki kuullut,mutten jaksa uskoa että Pasi liittyisi siihen.Toki kavallusjuttu sijoittuu vuosille 1998-2002,mutta en oikein tiedä että miten Pasi olisi voinut tietää asiasta jotain niin olennaista että hänet olisi täytynyt vaientaa,ellei hän sitten ollut joskus ollut töissä Mixeissä,tai seurustellut asiaan sekaantuneen kanssa,en tiedä onko asiaa selvitetty? Mahdotontahan tämä ei siis ole.

Uskottavin syy on mielestäni mustasukkaisuus.Tekijä ja uhri tunsivat toisensa. En usko että Pasi pelkäsi tätä miestä,tai ainakin hän luotti tähän niin paljon että päästi hänet sisään asuntoonsa vapaaehtoisesti. (Väkisin tunkeutuminen olisi taatusti aiheuttanut edes sen verran ääniä rapussa että naapurit olisivat havahtuneet.) Toki mahdollisuus on olemassa että surmaaja oli Pasin asunnolla jo ennen kuin hän meni baariin ja riita on voinut alkaa (tai olla alkamatta) jo silloin ja kärjistyä vasta kun Pasi on palannut baarikierrokseltaan. Ehkä mies onkin ollut Pasin vieraana?

Mielenkiintoista olisi tietää että harrastettiinkohan asunnossa seksiä? Se voisi kertoa jotain uhrin ja tekijän välisestä suhteesta.Tästähän luulisi löytyvän jotain viitteitä,jos asunnossa on jotain tehty.

Entä murha-ase? Onkohan se löydetty? Oliko se Pasin omaisuutta vai oliko se tekijän mukana? Tästä voisi päätellä tehtiinkö teko suunnitelmallisesti vai hetken mielijohteessa,esimerkiksi riidan päätteeksi. Erikoista tosin etteivät naapurit kuulleet äänekästä riitelyä. Ilmeisesti tämä kenkiä kannellut mies ei kuitenkaan kantanut mukanaan teräasetta (jonka oletan olevan tekoväline).Uskottavinta taitaa olla että ase oli Pasin asunnosta peräisin ja se myös jätettiin sinne.

Tuosta kotiinpaluusta sen verran että Itse asuin aikoinaan lähellä sitä paikkaa missä Mixei Aaltosen surman aikoihin sijaitsi (muttei sijainnut enään kun itse asuin Tampereella) Satamakadulla sijaitsi eräs toinen alan mesta (joka ei siis sijainnut siellä Aaltosen surman aikoihin,eikä myöskään sijaitse enään.Täsmennys) Joten kävelin usein tuon saman matkan ja voin sanoa että suuresti ihmetyttää mikäli Aaltonen olisi ottanut taksin tuolle matkalle,se on niin lyhyt ja helppo kävellä,varsinkin jos mies oli vailla vakituista työtä,niin miksi tuhlata rahaa taksiin? Tosiaan myös tuo legendaarinen Eteläpuisto sijaitsee lähellä Pasin asuntoa ja tiedän että siellä vielä tänä päivänäkin kiertelee miehiä autoillaan hakemassa seuraa,vähän karmiva paikka,varsinkin viikonloppuöisin,vaikka onkin suhteellisen hyvin valaistu.

Ja sitten on nuo kengät.Miksi ne olivat tekijän mukana? Täällä on jo tuotu esiin että ne voivat hyvin olla tarjoilijan tai kokin kengät,aivan totta,mutta miksi ne olivat tekijän jalassa hänen vapaa-aikanaan,vai oliko tekijä tulossa töistä? Silminnäkijän mukaan siis valkopaitainen mies käveli ne kädessään ja hylkäsi ne kadulle? Oliko hänellä siis toisetkin kengät mukanaan vai varastiko hän Aaltosen kengät,hyläten omansa? Oliko heillä sama kengän numero? Itse olen joskus kantanut työkenkiäni repussani mennessäni ja tullessani töistä,mutta tälläistä ei ilmeisesti silminnäkijän havaitsemalla miehellä ollut ja miksi hän olisi kantanut kenkiä käsissään,jos hänellä olisi ollut reppu mihin ne laittaa?

Ja siis valkoinen (tai vaalea) paita? Siinä jos missä luulisi veriroiskeiden näkyvän,jos niitä on tullut.Oliko tekijä siis paidatta surman tehdessään? Miksi hänen kengilleen sitten lensi verta,olivatko ne hänen jalassaan? Vai varastiko hän Aaltosen paidan,mutta minne hän olisi jättänyt omansa? Miksi hän ylipäätänsä oli paitasillaan? Elokuu on toki vielä lämmin,mutta yö on aina yö. Olisiko ulkopaikkakuntalainen lähtenyt reissuun ilman takkia vai odottiko takki kenties hotellihuoneessa tai jonkun toisen luona,jonka asunnolla hän piti majaa? Valkoinen paita,mustat housut ja turvakengät,eikö se voisi viitata tarjoilijan asustukseen?

Entä miksi kengät hylättiin juuri tuollaiseen paikkaan,miksi ylipäätänsä kantaa niitä kädessään? Ei mustissa kengissä ja yön pimeydessä ja hiljaisessa kaupungissa muutama veri tahra olisi näkynyt niin selkeästi,paitsi jos tekijä tiesi että hän oli menossa paikkaan jossa oli valoisaa ja muita ihmisiä. Järkevämpäähän olisi ollut vaikka aluksi viedä nuo kengät kotiinsa ja sitten pakata ne vaikka muovipussiin ja hävittää jonnekin syrjäiseen roskikseen tai upottaa jonnekin. Ehkä tähän ei ollut mahdollisuutta.Ehkä tekijä ei asunut yksin.Tai ehkä tekijä pelkäsi poliisin pääsevän nopeasti hänen jäljilleen,eikä uskaltanut viedä niitä kotiinsa/hotelliinsa,missä tapauksessa murhaaja todennäköisesti pelkäsi poliisin osaavan yhdistää hänet Aaltoseen,eli hän oli Aaltosen tuttu.

Toki tekijä myös sähläsi siinä että hän jätti sukkansa rikospaikalle,niin että kyseessä ei liene ollut mikään ovela sarjamurhaaja vaan hermostuksissa ollut kaveri,jolla on käynyt aikamoinen flaksi,kun on saanut aluksi viikon etumatkan poliisin tutkimuksiin.

Kuukauppi
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Elo 21, 2017 10:38 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Kuukauppi »

Jossain oli et tekijä varasti aaltosen asunnolta lähes identtiset TOP YOUNG kävelykengät.
Myös tekoväline (teräase) on poliisin hallussa, uskon et teräase on ollu poliisilla tutkinnan alkuajoista lähtien ja näin ollen jääny surman jälkeen aaltosen asuntoon sukkien kanssa.
Olisi mukava tietää oliko pasilla laajaa ystäväpiiriä? Luulisi kuitenkin poliisin perkanneen kaveripiirin hyvin ja jutun ratkettua jos kyseessä olisi miesten välinen mustasukkaisuus.
Täytyy kuitenkin sanoa että, mustasukkasuus vaikuttaa kaikista loogisimmalta syyltä murhateolle.

DonMatteo
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 12:22 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja DonMatteo »

Ystävä ja tuttavapiirin tutkimisen voi tehdä hankalaksi juuri se että hänellä on voinut olla ns.baarituttuja ja seksituttuja joiden selvittäminen voi olla vaikeaa (En sano että välttämättä on ollut,mutta en pidä mahdottomana).Vuosien varrella niitä kertyy,vaikkei mies olisikaan mikään yltiösosiaalinen höpöttäjä. Toki tälläinen satunnaistuttava on erittäin epätodennäköinen tekijä.

Luin uudestaan tuon Aamulehden jutun ja siinä tosiaan sanottiin että Aaltoselta varastettiin Top young kävelykengät,jotka olivat liki identtiset noiden tekijän turvakenkien kanssa. Samassa jutussa kerrottiin että tekijän sukat,ne jotka oli jätetty Aaltosen asuntoon, olivat tosiaan tahriintuneet verestä,eli se lienee syy sille miksi hän on päättänyt hylätä ne,eikä suinkaan huolimattomuus. (Toisessa artikkelissa tosin kerrotaan vain yhdestä sukasta,mutta ei kai toimittajiltakaan voi 100% tarkkuutta vaatia) Samassa jutussa tekoa kuvattiin "erittäin raa´aksi"

Löysin myös iltalehden artikkelin jossa tosiaan kerrotaan että surmaan käytetty ase on poliisin hallussa,mutta poliisi ei kerro tutkinnallisista syistä että oliko ase Aaltosen vai tekijän ja mistä se löytyi

Ystäväpiiristä tuli mieleen sellainen juttu että olikohan Pasilla kännykkää? Vuosi oli kuitenkin jo 2002. Jos kännykkä on ollut niin poliisi lienee tutkinut sen?

Kuukauppi
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Elo 21, 2017 10:38 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Kuukauppi »

Jossain mainittiin pasin rupatelleen mixeissä ikkunapöydässä jonku henkilön kanssa, kukahan tämä on ollu ja onkohan ilmoittautunut poliisille. Olisiko joku mixein asiakas, pasin kaveri sopinu surma iltana reffit pasille ja murhaajalle? Sanonu pasille et hän (murhaaja) odottaa sua satamakadulla oven eessä ja pasilla tuli hoppu ku piti taksiki tilata. En ole Tamperelainen mutta täällä moni on tuonu esille et pitää hassuna tota taksimatkaa ”lyhyt matka”

Mielessä myös pyöriny, olikohan pasilla tuttava verkostoja eri paikkakunnille esim pohjoseen?
Tarkotus ei ole loukata ketään mut pyöritelly tällästä skenaariota mielessä
Pasilla on romanssia ollu jonku pohjoisen kundin kanssa, tämä pohjosen kundi on ollu parisuhteessa (homo suhde) ja näin ollen pasin kanssa vaikuttanu salasuhteessa, olisiko tämä pohjosen kundin kumppani jotaki kautta saanu vihiä tästä salasuhteesta ja käyny mutkan tampereella...
Tutkinnassahan on tullu ilmi et aaltonen pelkäsi jotakin ja muuttui alakuloiseksi ennen surmaa.

DonMatteo
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 12:22 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja DonMatteo »

Kuukauppi kirjoitti
Pasilla on romanssia ollu jonku pohjoisen kundin kanssa, tämä pohjosen kundi on ollu parisuhteessa (homo suhde) ja näin ollen pasin kanssa vaikuttanu salasuhteessa, olisiko tämä pohjosen kundin kumppani jotaki kautta saanu vihiä tästä salasuhteesta ja käyny mutkan tampereella...
Tutkinnassahan on tullu ilmi et aaltonen pelkäsi jotakin ja muuttui alakuloiseksi ennen surmaa.
Ei mahdotonta.Mediassa tosin muistaakseni on ollut tietoa että Pasi olisi suunnitellut muuttoa tuonne pohjoiseen,mutta on myös kerrottu että olisi etsinyt uutta työtä/halunnut hakeutua pieneläinhoitaja koulutukseen,sitä ei tosin täsmennetä että Tampereeltako vai pohjoisestako niitä oli hakemassa.

Niin,tuo on usein tullut esiin että Pasi pelkäsi jotain Tampereella. Toki on myös mahdollista että tuolla Tampereella on ollut joku mustasukkainen eksä tai joku mustasukkainen mies,jonka miehen kanssa Pasilla on ollut sutinaa.Naismurhaajaan en jaksa uskoa sitten oikein millään,vaikka oletettaisiin hetken että tuo silminnäkijähavainto kenkien kantajasta ei pitäisikään paikkaansa tai ei olisi murhaaja.

Tuosta Mixeissä nähdystä miehestä ei oikein voi sanoa juuta eikä jaata. Mahdollinen selitys on että he ovat tavanneet vasta baarissa ja sen jälkeen sanoneet hyvästit,eikä mies ole tullut ajatelleeksi asiaa sen koommin,itselläkin on baarituttavuuksia joiden kanssa olen vain jutellut yhtenä iltana enkä pysty jälkikäteen oikein saamaan kasvoja tai edes nimeä mieleeni.Lisäksi asiassa on se puoli että Pasi löydettiin vasta viikkoa surman jälkeen...Toki olisi mielenkiintoista kuulla että saatiinkohan Mixein miehestä tuntomerkkejä,niin että voitaisiin verrata vaikka tuohon kenkiä kannelleeseen mieheen.

Tuota taksimatkaakaan en osaa oikein selittää muuten kuin että joko Pasi pelkäsi liikkua kaupungilla tai hänellä oli kiire,esimerkiksi sovitut treffit ja hänen piti ehtiä ulkoiluttaa koiransa ennen niitä. Jälkimmäinen selitys kyllä ontuu,koska tuo taksilla voitettu aika olisi ollut minimaallinen.Matka on tosiaan about 620 metriä.

Rousku
Agentti Scully
Viestit: 670
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Rousku »

DonMatteo kirjoitti:Myöskään en jaksa uskoa että joku heteromies olisi lähtenyt jotenkin Pasin kämpille ja seuranneesta lähentelystä suuttuneena surmannut hänet. Tälläistä lähentelyä tapahtuu yleensä baareissa ja yleensä lähentelijä on humalassa. Miksi tuntematon heteromies olisi lähtenyt Pasin kämpille?
Ns. bi-curious heteromies, mieltää itsensä heteroksi mutta tekisi mieli kokeilla homonkin kanssa paneskelua, myöntää tämän itselleen tai ei. Tilaisuus tarjoutuu ja humalan rohkaisemana päättää lähteä kokeilemaan - tai ehkä ei tietoisesti edes päätä, mutta päättää lähteä sen homon kämpille ihan muuten vain, kaverimielessä (ja kuitenkin ehkä alitajuisesti muutakin toivoen). Sitten havahtuu että ei helv... mitä olen tekemässä, tai on mukaan lähdöllään antanut toisen ymmärtää että seksin takia on matkassa, ja sitten ahdistuukin kun joutuu lähentelyn kohteeksi. Kyllä tuollaisissa tilanteissa on homoja pistetty hengiltä niin Suomessa kuin muuallakin. En väitä että näin olisi tässä käynyt, mutta ihan mahdollista kyllä, kunnes toisin todistetaan.
Innostunut kirjoitti:Silminnäkijästä tuli muutama ajatus mieleen. Onkohan voitu tarkistaa hänen kertomuksensa paikkansapitävyys? Mitäpä jos "silminnäkijä" olisikin tekijä?
Tasan samaa olen ihmetellyt. Pitäisi joskus ottaa ja lukea ketju huolella uudelleen läpi ja katsoa, ilmeneekö jotakin mikä sulkisi tämän mahdollisuuden laskuista pois. Kai poliisikin silti on asiaa osannut epäillä.

Naskali
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: Ti Maalis 29, 2016 11:02 am

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Naskali »

Tuli mieleeni että oon itse samanmoisen lyhyen matkan kulkenut taksilla jos on ollut kaatosade, mutta kukaanhan ei voi enää muistaa kyseisen yön keliä?
Tämä siis voisi mielestäni olla kolmas vaihtoehto noihin miksi taksilla arvailuihin (pelko/kiire/keli).
Tää Pasin juttu on top3 niissä joiden toivoisin vielä joskus selviävän.

Vastaa Viestiin