Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Tapahtuipa tällainenkin vastapäisessä talossa...

Lähde: http://www.yle.fi/poliisitv/toppis.php

Tamperelainen tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin erittäin väkivaltaisesti hänen omassa kerrostalokodissaan 24. elokuuta 2002. Poliisi sai tiedon asiasta kuitenkin vasta viikkoa myöhemmin, mikä hankaloitti oleellisesti henkirikoksen tutkintaa.

Aaltonen oli työskennellyt vuosikausia tarjoilijana eri ravintoloissa Tampereen seudulla. Ennen kuolemaansa hän oli kuitenkin työttömänä, mutta etsi itselleen aktiivisesti uutta työpaikkaa. Hän oli jopa suunnitellut hakeutuvansa pieneläinhoitajan koulutukseeen.

Pasi Aaltonen oli eläinrakas ihminen. Hänen vapaa-aikansa täyttyi kahden koiran kanssa puuhailusta. Hän oli saanut ystäviä sekä työn että koiraharrastuksen kautta, mutta siitä huolimatta asiat eivät olleet Tampereella täysin kunnossa ja Pasi suunnitteli muuttoa Kemijärvelle.

- Tutkinassa on käynyt ilmi, että Pasi saattoi pelätä jotain Tampereella, rikoskomisario Juha Siljamäki toteaa.

Pasi vietti kohtalokkaana perjantaina ravintolailtaa Tampereella. Alkuillasta hän poikkesi tiettävästi ainakin Koskipuiston Pystyssä. Varma havainto hänestä on Rautatienkadulla sijaitsevasta Ale-Pub Pikajunasta yhdeksän maissa illalla. Pasi saattoi poiketa myöhemmin vielä ravintola Mixeissä, joka sijaitsi tuolloin Otavalankadulla.

Miten Pasi pääsi kotiin -- sitä poliisikaan ei varmuudella tiedä. On mahdollista, että hän on ottanut Hämeenkadulta taksin ja ajanut sillä Satamakadulle kotinsa tuntumaan. Kotonaan Pasi kohtasi väkivaltaisen kuoleman, kun hänet surmattiin raa’asti teräaseella.

Pasi oli surmattuna kotonaan viikon ennen kuin ohikulkijat havahtuivat muun muassa asunnosta kuuluviin eläinten ääniin. Pasin surmaajan selvittämistä vaikeutti oleellisesti se, että tutkinta käynnistyi vasta viikon kuluttua kuolemasta. Poliisi teki surmatutkinnan alkuvaiheessa useita kiinniottoja, mutta mikään niistä ei johtanut tapauksen selviämiseen.

Poliisilla on hallussaan Sievi-turvakengät, joita yöllä Satamakadulla kävellyt, tapaukseen liittyvä mies kuljetti mukanaan. Kengät löytyivät myöhemmin Näsilinnankadulta ja niiden tiedetään varmuudella liittyvän Pasin kuolemaan. Lisäksi Pasin asunnosta löytyi valkoinen Adidas-merkkinen sukka, joka kuuluu surmaajalle.

Pasia jäi ystävien lisäksi kaipaamaan myös perhe, äiti, isä ja sisaruksia. Pasilla ei ollut kuolemaa edeltävänä aikana tiettävästi kumppania. Mustasukkaisuusmotiiviakaan poliisi ei halua sulkea pois.

Pasin kuolema on ollut Tampereen poliisille hankala selvitettävä. Tutkintaa ei ole kuitenkaan missään vaiheessa siirretty selvittämättömien rikosten kirjaan, vaan asiaan tartutaan aina, kun työtilanne sen vain sallii.

Poliisi uskoo vahvasti, että Pasin kuolema selviää -- ennemmin tai myöhemmin. Vähäpätöiseltäkin kuulostava tieto kannattaa ilmoittaa, sillä se saattaa olla juuri se ratkaiseva tieto.

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Onko tietoa kuuluiko Pasi ns. vähemmistöihin?

Huom. en nyt tällä aja mitään sen kummempaa takaa, kunhan muistelisin vain, että jotain tällaista puhetta olisi ollut. Voi olla aivan perätön juoru tai väärä muistikuvani. Ja sanotaan nyt myös tähän se, että minulle on juuri samantekevää mitä aikuiset ihmiset vapaaehtoisesti vällyjen välissä tekevät, jos niin tykkäävät tehdä.

Alice Oz
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: La Huhti 21, 2007 8:54 pm

Viesti Kirjoittaja Alice Oz »

"Onko tietoa kuuluiko Pasi ns. vähemmistöihin"?

Ellen ihan väärin muista niin joissin ohjelmassa/lehdessä sanottiin Pasin kuuluvan ns. vähenmistöön.

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1319
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

http://www.yle.fi/poliisitv/raportit.ph ... ortti_anon

Tuossa linkin jutussa on ihan mustaa valkoisella, siitä että kuului.

Aikanaanhan juttuun haettiin vihjeitä poliisitv:ssä. Silloin asiaa ei suoraan sanottu, mutta jotenkin sen saattoi rivien välistä silloin jo arvata.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4555
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Kun Taskisen juttu tuli tunnetuksi, mietin oliko hänellä mitään osuutta tähän tapaukseen. Tekotapa on tietenkin aivan erilainen ja onkin vissiin vähän kaukaa haettua yhdistää vain paikkakunnan ja homoseksuaalisuuden perusteella. Ja tietenkin pitää pystyä tekemään surmatyö.
Ukolleni mutisin, että kenen homomiehen tiedät käyttävän turvakenkiä?? Tai olevan sellaisessa ammatissa, jossa niitä käytetään. (Tämä on kyllä minulta typioimista pahimmillaan, myönnetään...)
Luin vähän aikaa sitten, että Taskinen on toiminut varastomiehenä, joten hän on turvakenkämiehiä. :shock:
Onko muuten aikeita kirjoittaa Tampereen Härmälässä 90-luvulla kotiinsa surmatusta miehestä? Tapettu muistaakseni neulalla??? Surma on aivan mysteeri vieläkin. Joku selvänäkijä kummiskin antoi Alibille pitkän sepustuksen surmaajan olemuksesta jne. :roll:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Irvikissa
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 9:42 pm

Viesti Kirjoittaja Irvikissa »

http://www.pirkanmaansanomat.fi/psviikkolehti/4009/

Raisa-threadissa puhuttiin oheisesta Pirkanmaan Sanomien jutusta, jossa on puhetta Aaltosestakin. Tässä väitetään, että Aaltonen tuli taksilla kotiin, ulkoilutti vielä koirat ja surmattiin vasta sitten.

Taskinen tuntuu vähän kaukaa haetulta. Olen tietysti ihan amatööri, mutta kai ne ovat eri miehet, jotka surmaavat lääkkeillä.

merzi
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 9:51 am

Viesti Kirjoittaja merzi »

Miten Pasi pääsi kotiin -- sitä poliisikaan ei varmuudella tiedä. On mahdollista, että hän on ottanut Hämeenkadulta taksin ja ajanut sillä Satamakadulle kotinsa tuntumaan. Kotonaan Pasi kohtasi väkivaltaisen kuoleman, kun hänet surmattiin raa’asti :cry:


<<<pasi oli jo kauan hakenut ratkaisua ja selvyyttä! kysy mutsilta?

merzi
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 9:51 am

Viesti Kirjoittaja merzi »

äiti tietää! ketä pojan sydän rakasti.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4555
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Irvikissa kirjoitti:
Raisa-threadissa puhuttiin oheisesta Pirkanmaan Sanomien jutusta, jossa on puhetta Aaltosestakin. Tässä väitetään, että Aaltonen tuli taksilla kotiin, ulkoilutti vielä koirat ja surmattiin vasta sitten.
Olettaa voi, että surmaaja on ollut niin tuttu, että Aaltonen ei ole pelännyt. Ilmeisesti koiratkin ovat hyväksyneet surmaajan läsnäolon? Koirat oli suljettu toiseen huoneeseen, mutta kuinka se tehtiin? Itsellni on tunne, että mistään ihan satunnaisesta tuttavasta ei olisi kysymys
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Monastihan on spekuloitu, että Aaltonen olisi palatessaan kotiin vienyt koirat ulos Eteläpuistoon, ja tavannut siellä surmaajansa.

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1319
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Oliko sillä tekijällä ollut mukanaan kahdet kengät?

Onko tietoa Aaltosen asunnon tarkasta osoitteesta? Kiinnostaisi vaan tietää, kun kaveri sattuu asumaan Tampereella Satamakadulla, että sattuuko olemaan sama talo.

Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Satamakatu 5 C.

Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Tampereen Tyttö kirjoitti: Olettaa voi, että surmaaja on ollut niin tuttu, että Aaltonen ei ole pelännyt. Ilmeisesti koiratkin ovat hyväksyneet surmaajan läsnäolon?
G-miesten piirissä tiedetään ulkotapaamispaikat, eli jotain puistoja missä voi tutustua ihmisiin. Yöllä etenkin ovat vilkkaita paikkoja. Viimeisimpien spekulaatioiden mukaan uhri on baarista kotiin tultuaan lähtenyt ulkoiluttamaan koiria. Se on jopa looginen päätelmä, ajatellen että on ollut koko illan poissa kotoa. Hän oli tavannut jonkun, ilmeisesti hänelle entuudestaan tuntemattoman kaverin ja kutsunut tämän kotiinsa. Tämäkin on aika looginen päätelmä, koska ihmiset kutsuvat kotiinsa tuntemattomia ihmisiä aika helpoin perustein. Ajatellen että joku vaikutti ensivaikutelman mukaan kivalta ihmiseltä.

Käsittääkseni koirat hyväksyvät yleensä aika hyvin sen, että isännän seurassa tulee joku vieras kotiin. Koirat oli laitettu toiseen huoneeseen, jotta ne eivät häiritsisi tai olisi liian uteliaita vierasta kohtaan. Luulisin :roll:

Kiinnostaisi tietää onko Eteläpuistolla jokin tietty "maine" Tampereella?
Liikkuuko sielä yleensä ihmisiä öisin, tai onko puiston läheisyydessä helppo kierrellä autolla?

Poliisi on tutkinut Tampereen G-miesten sisäpiirin ja on sitä mieltä että tekijä on joku ulkopuolinen, mahdollisesti sellainen jota kukaan ei Tampereella tunne.

Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Ukolleni mutisin, että kenen homomiehen tiedät käyttävän turvakenkiä?? Tai olevan sellaisessa ammatissa, jossa niitä käytetään. (Tämä on kyllä minulta typioimista pahimmillaan, myönnetään...)
Aika pahaa typioimista todellakin :twisted:

Jossain vaiheessahan maihinnousukengät oli pop ihan noin yleisestikin. Jotkut hankkivat turvakengät, koska ne näyttävät vieläkin raskaammilta ja tukevimmilta kuin perinteiset maiharit. Muotijuttu siis. Onhan G-miesten porukoissa omat alakulttuuri missä pukeutumisella haetaan äärimmäistä maskuliinisuutta (univormut, nahka yms. asusteet) ja kuvaan kuuluu jonkinverran väkivaltaiset SM-jutut.

Nyt kun muistelen erilaisia ammatteja tai työpaikkoja vuosien varrelta, niin kyllä homomiehiä löytyy varmaan mistä vaan ammatista. Ainakin sen perusteella minkälaisia työkavereita minulla oli. Ihan perinteisistäkin töistä mitä pidetään jotenkin miehekkäinä.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4555
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Ihan tavallisen näköiset turvakengät, valokuva oli lehdessä.
Poliisi vihjasi joskus, että surma olisi ollut ennalta suunniteltu, tai ainakin tekijä olisi käyttänyt jotain harkintaa. Myös mahdollisesta mustasukkaisuudesta/kostosta on mainittu.
Olikohan toiset kengät jossain valmiina jemmassa, turvakengät löytyi n. korttelin päästä? :shock:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Vastaa Viestiin