Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

jarekki
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Touko 09, 2007 1:32 am
Paikkakunta: Kankaanpää

Helena Jämiäluoman murha Kankaanpäässä 1972!

Viesti Kirjoittaja jarekki » Ke Touko 09, 2007 1:55 am

Olen asunut Kankaanpäässä elämäni ja aika ajoin Helenan tapaus nousee puheeksi. Viimeksi poliisi-tv:n kertaillessa tapahtunutta osiossaan "murha ei vanhene koskaan". Oman käsitykseni mukaan osa sillon eläneistä ja Helenan tuntemista ihmisistä tietää kuka tai ketkä ovat murhaajia, mutta näyttöä ei ole saatu tai ei ole haluttu saada. Helenan murhasta on villi keskustelu suomi24 foorumeilla 2006 alkupuolesta ja tarinaa on jos jonkinlaista.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0025214859

Kyseinen kommentointi on varsinkin erittäin mielenkiintoinen ja herättää paljon kysymyksiä itsellä voisiko asiassa olla perää. Kirjoittajan kommentti Kankaanpään poliiseista pitää paikkaansa. Niitä nahjuksia ei kiinnosta asian tutkinta koska siitä saattaa joutua tekemään oikeasti töitä.
Viimeksi muokannut jarekki, Ke Touko 09, 2007 3:04 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Aika kultaa muistot!

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3379
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ke Touko 09, 2007 2:20 am

No johan sattui. Hyvä kun avasit tämän. Juuri on tuossa Alibi auki saman jutun kohdalla. Iso reportaashi siinä. Kirjoitan huomenna referaatin asiasta.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3379
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » To Touko 10, 2007 1:49 am

Alibi 1/2006 vapaasti lainaten ja lyhentäen:
-------------------------------------------
Kesällä 1972 kauppakoululainen Helena Jämiäluoma työskenteli harjoittelijana Kankaanpäässä. 17-vuotias maanviljelijäperheen tytär oli kotoisin Jämijärveltä, joten hän oli hankkinut koulukaupungistaan vuokra-asunnon, joka sijaitsi keskustan tuntumassa Myllärintiellä.

Hellekesän elokuisena iltana Helena oli ollut ulkona tansseissa. Viimeinen luotettava havainto hänestä on torin laidalla olleelta kioskilta oello 00.10. Silloin oli jo elokuun 17. päivä. Helenan varmuudella tunnistanut henkilö sanoo tytön olleen jonkun mieshenkilön seurassa.

Torin kulmasta läheiselle asuntoalueelle kulki oikopolku, poikki tyhjänä olleen suurehkon tontin. Tuolta oikopolulta löysi koiran ulkoiluttaja Helenan ruumiin aamuvarhaisella. Löytöpaikalta Myllärintien asunnolle olisi ollut matkaa 400 metriä.

Paikalle tulleet poliisit näkivät heti, että nuori nainen oli joutunut seksuaalirikoksen uhriksi. Rikospaikka eristettiin ja poliisi teki tutkintaa. Pienellä paikkakunnalla tieto levisi nopeasti huhujen kanssa.

Löytöpäivän iltaan mennessä varmistui uhrin henkilöllisyys, kun vanhempansa tunnistivat vainajan. Ruumiinavauspöytäkirjat vahvistivat epäilykset, Helenalle oli tehty seksuaalista väkivaltaa. Kuolema oli seurausta väkivallasta, jota yhdyntään pääsemiseksi oli käytetty.

Poliisi sai havaintoja ja vihjeitä, mutta ratkaisuun ne eivät johtaneet. Kuulusteltiin mm. mies verisen vitosen kanssa, mutta syyttömäksi osoittautui tuo kulkija.

Helena Jämiäluoman yöllä elossa nähnyttä henkilöä kuulusteltiin jopa hypnoosissa. Sekään ei tuonut tarkempia muistikuvia miehestä, jonka hän oli nähnyt Kuninkaanlähteen ja Tammerinkadun kulmassa.

17. päivänä elokuuta vuonna -72 oli torstai ja perinteinen toripäivä Kankaanpäässä. Torille saapui silloin erilaisia kauppiaita myös paikkakunnan ulkopuolelta. Tutkijat ovat selvittäneet kaikkien Kankaanpäässä virallisesti yöpyneiden liikkeet. Turhaan.

Vihjeitä on kertynyt vuosien varrella poliisin mappeihin useita satoja. Aikaa Helenan hengen vaatineesa rikoksesta on kulunut jo yli 33 vuotta. Helena Jämiäluoman juttu on ollut keskusrikospoliisin uuden tutkinnan kohteena. Tutkinta alkoi parin vihjeen perusteella.

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » To Touko 10, 2007 10:55 am

Mitenkähän tuon aikaisia "näytteitä" on säilytetty? Nyt saisi esim. siemennesteestä dna:n.

albaanisissi
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 8:59 pm

Viesti Kirjoittaja albaanisissi » Ti Syys 11, 2007 3:23 pm

kyllähän tuosta tekijästä tää kylillä huhuja liikkuu ja yleisesti puhutaan eräästä äijästä tekijänä mut huhut on huhuja kait?
This one time, i shot a guy to his adams aple just to see how long it takes to him to die. I was with other guy and we had 15 dollar bet on it, i lost. It tooked a few minutes, he drowned in hes own blood actually.
-richard kuklinski-

silentservice
Ran-tan-plan
Viestit: 377
Liittynyt: La Touko 26, 2007 12:19 am

Viesti Kirjoittaja silentservice » Ti Syys 11, 2007 6:03 pm

Kerropa alpaani ihmeessä huhuistasi virkavallalle. Henkirikos ei katsos vanhene koskaan. Ties vaikka ohimennen pollarit sipaisisvat dna:n epäillyltä...

albaanisissi
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 8:59 pm

Viesti Kirjoittaja albaanisissi » Ke Syys 12, 2007 2:50 pm

eiköhän kytät sen tiiä ku koko kylä puhuu samasta ukosta tekijänä. kytikselle en mee vapaaehtosesti ikinä ku on siellä tullu vasten tahtoa vietettyä aivan liikaa aikaa ku on tullu tehtyä kaikenlaista jokunen vuosi nuorempana :roll: enkä mä ees tiiä sen ukon nimee ja sitä vissiin on kuulusteltuki siitä aikoinaan kuulemma ni todennäkösesti sen takia sitä ny sit pidetään tekijänä
This one time, i shot a guy to his adams aple just to see how long it takes to him to die. I was with other guy and we had 15 dollar bet on it, i lost. It tooked a few minutes, he drowned in hes own blood actually.
-richard kuklinski-

kahvitar
Wallander
Viestit: 1025
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar » Ke Syys 12, 2007 9:27 pm

albaanisissi kirjoitti:eiköhän kytät sen tiiä ku koko kylä puhuu samasta ukosta tekijänä. kytikselle en mee vapaaehtosesti ikinä ku on siellä tullu vasten tahtoa vietettyä aivan liikaa aikaa ku on tullu tehtyä kaikenlaista jokunen vuosi nuorempana :roll: enkä mä ees tiiä sen ukon nimee ja sitä vissiin on kuulusteltuki siitä aikoinaan kuulemma ni todennäkösesti sen takia sitä ny sit pidetään tekijänä
Uskallatko tänne kirjoittaa millainen mies on kyseessä? Kuinka vanha? Tunsiko Helenan entuudestaan ja jos tunsi niin miten hyvin? Mikä mahtaisi olla teon motiivi?

Vaaka69
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 12:01 pm

Viesti Kirjoittaja Vaaka69 » Ma Loka 08, 2007 8:35 pm

Tervetys.. Meikäläisen faija (lue -> en ole missään tekemisissä ) oli tuosta teosta kuulusteluissa useaankin kertaan.Ikävä kyllä ei kiinni jäänyt siittä..Minulla vakaa uskomus asiasta että HYVINKIN olisi tekijä.Äitini kertomusten mukaan ja omien kokemusten perusteella tiedän että hän oli (elää vieläkin) hyvin väkivaltainen ja ei paljon naisia kunnioittanut.Äiti tuosta joskus kertoi että ukko oli käyttäytynyt kaikilta osin perin merkillisesti silloin tuon asian kanssa.Oli myöskin kurssikeskukselta haettu uudestaan kuulusteluihin jota ei kuitenkaan ollut äidilleni kertonut eikä tunnustanut.Äiti oli saanut siittä kuulla jotenkin muuten.Minä itse joskus aikoja sitten (kun vielä olin tekemisissä,hyvin vähän kuitenkin ) kysyin tapauksesta..MUTTA eipä mitenkää ollut tietoinen asiasta eikä myöntänyt vaikka kerroin että tiedän tapauksesta.

Soittelin taannoin K.pään poliisille ajatuksiani tuosta asiasta mutta taisi hukkua muiden kiireiden arkistoihin..Kumpa tulisi totisesti selvyys tuon ikävän tarinan suhteen.
"silmä silmästä..."

Katjushka
Philip Marlowe
Viestit: 1186
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka » Ma Loka 08, 2007 10:46 pm

Vaaka69 kirjoitti:Tervetys.. Meikäläisen faija (lue -> en ole missään tekemisissä ) oli tuosta teosta kuulusteluissa useaankin kertaan.
Oho. :shock:
Vieläkö isäsi on elossa? Outoa ettei poliisilla halua tutkia asiaa tarkemmin.
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer

Loka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5299
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka » Ma Loka 08, 2007 10:48 pm

Vaaka69 kirjoitti: Soittelin taannoin K.pään poliisille ajatuksiani tuosta asiasta mutta taisi hukkua muiden kiireiden arkistoihin..Kumpa tulisi totisesti selvyys tuon ikävän tarinan suhteen.
Noinhan se menee.. monilta muiltakin on tullut kuultua ettei omaisten sana juurikaan tutkinnassa aina paina. Onneksi isäsi on kuitenkin kuulusteltu, ehkä alibi sitten on pitävä. Pitää muistaa myös se, että alibin saa aina tekaistua jos on tarpeeksi vaikutusvaltaa. Yleensä otaksutaan automaattisesti että tekijöitä on yksi, kiivastuksissa tehdyissä surmissa tekijöitä voi olla useampikin, silloin alibitkin on helppo rukata yks yhteen. Siihen vielä kolmas kaupantäti sopivassa ajankohdassa näkemässä sinut sinappihyllyllä ja olet lähes kuivilla. Ainoa joka voi enää sotkea suunnitelmat on aikuinen lapsi jonka mielenkiinto on kova, taustankin se tuntee. Toivotaan Helenan keissille parasta mahdollista päätöstä.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3379
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Loka 08, 2007 11:00 pm

->Katjushkalle. Eikös tuo hengissä näytä olevan, lue suluissa kirjoitettu.

Paljon puhutaan aina siitä, kuinka murha ei vanhene. Kuinka korkealla on kuitenkin kynnys aloittaa jo turhautumisen aiheuttanut tutkinta uudelleen. Varsinkin kun puhutaan yhden miehen innosta? Jos olet poliisina jo vuosikymmeniä kuullut vihjeitä ja "vihjeitä", et varmaan kovin innosta soikeana juokse vanhoja hämähäkinpeittämiä mappeja pläräämään.

Saattaisi kuitenkin olla, että ovat vihjeesi ihan todesta ottaneet. Kenties vaan alibi on ja pysyy, tai tietävät enemmän kuin ovat valmiita kertomaan.

Katjushka
Philip Marlowe
Viestit: 1186
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka » Ma Loka 08, 2007 11:07 pm

EuroJR kirjoitti:->Katjushkalle. Eikös tuo hengissä näytä olevan, lue suluissa kirjoitettu.
-> EuroJR
Hups :oops: Sisälukutaito näyttää pettävän 10,5 tunnin työpäivän jälkeen...Toista se on siellä Etelän auringossa :wink:
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer

kahvitar
Wallander
Viestit: 1025
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar » Ti Loka 09, 2007 10:23 am

Vaaka69 kirjoitti:Tervetys.. Meikäläisen faija (lue -> en ole missään tekemisissä ) oli tuosta teosta kuulusteluissa useaankin kertaan.Ikävä kyllä ei kiinni jäänyt siittä..Minulla vakaa uskomus asiasta että HYVINKIN olisi tekijä.Äitini kertomusten mukaan ja omien kokemusten perusteella tiedän että hän oli (elää vieläkin) hyvin väkivaltainen ja ei paljon naisia kunnioittanut.Äiti tuosta joskus kertoi että ukko oli käyttäytynyt kaikilta osin perin merkillisesti silloin tuon asian kanssa.Oli myöskin kurssikeskukselta haettu uudestaan kuulusteluihin jota ei kuitenkaan ollut äidilleni kertonut eikä tunnustanut.Äiti oli saanut siittä kuulla jotenkin muuten.Minä itse joskus aikoja sitten (kun vielä olin tekemisissä,hyvin vähän kuitenkin ) kysyin tapauksesta..MUTTA eipä mitenkää ollut tietoinen asiasta eikä myöntänyt vaikka kerroin että tiedän tapauksesta.

Soittelin taannoin K.pään poliisille ajatuksiani tuosta asiasta mutta taisi hukkua muiden kiireiden arkistoihin..Kumpa tulisi totisesti selvyys tuon ikävän tarinan suhteen.
Vaaka69..saako kysellä, että kuinka vanha isäsi on nykyään? Onko syyllistynyt mihinkään rikoksiin koskaan?

Vaaka69
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 12:01 pm

Viesti Kirjoittaja Vaaka69 » Ti Loka 09, 2007 11:30 am

Tervetys jälleen..Joo valitettavasti on viel elossa. Enpä ihan "sata" ole et minkä ikäinen mutta mielikuva et olis -49 syntyny. Tietääkseni ei missän sellaisissa rikoksis ole mukana ollu josta kiinni olis jääny.Mutta melkoisen "kälmin vikainen" on mitä olen nähny ja itse kokenu. Äitiparka olis monesti niihin aikoihin hengestään päässy milloin parvekkeelta alas heittämällä tai milloin kuristamalla tai selkäänsaannin jäljiltä ellen itse olis ollu apuna..(pieni poika kun oli vailla itsesuojeluvaistoa,josta sitten aina osani sain).En sillä näitä mainitse että jotain sääliä kerjäisin vaan että valotan taustaa asian tiimoilta.Muistan vielä sellaista tuon tapauksen osalta että Helena olisi nähty sinä iltana ukon autossa torilla.Joten vallan helppo ajatella että kun "oli ehkä mennyt kieltäytymään seksistä niin henkilö joka piti/pitää itseään vallan parhaana ja viehätysvoimaisena sekä vastustamattomana ei sellaista voi hyväksyä,jota piti itsestään selvyytenä"...
"silmä silmästä..."

Vastaa Viestiin