Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Man
Alibin satunnaislukija
Viestit: 133
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 7:09 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Man » To Marras 24, 2016 4:51 pm

Onko Salon kuristamisesta muuta faktaa, kuin Alibin kirjoitus?
Luulisi kuristusjälkien näkyvän päällepäin selkeästi.

Tampere, Salo 1991 ja Salonen 2014, ratkaisemattomia surmia ja molemmat uhrit ilmastointimiehiä. Ei varmaan muuta yhdistäviä tekijöitä.

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Ailar » Pe Marras 25, 2016 12:24 pm

Ilmastointimiehillä ei aina mene hommat ihan putkeen; Arkomakin löytyi aikanaan sieltä savupiipusta ja hänkin oli saman ammatin edustaja. Joskin taisi olla kadotessaan työtön.

TT, onko sinulla tietoa/huhukuulumisia tästä "piikistä", että mikä se on voinut olla?

Avatar
Sherlocked
Parranpäristäjä
Viestit: 89
Liittynyt: Su Marras 15, 2015 1:51 am

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Sherlocked » Ke Joulu 07, 2016 2:16 am

Luin ketjun läpi ja teki mieli kirjoittaa jotain... mutta aika hiljaiseksi vetää. Vähäsanainen on ollut poliisikin. Johtolankojen ja vinkkien puutteessa on vaikea jutusta kertoa.

Surmapaikan tutkinta tyrittiin jo varmaan alkuvaiheessa kun ruumis löydettiin. Vai onkohan viranomaisilla tapana kuolleen ihmisen luona tehdä tutkimuksia tai pitää jäljet minimissä siihen asti kun kuolinsyy selviää? Reilun nelikymppisen (mahdollisesti perusterveen) kuolema ei ole mielestäni niin yleistä, että sitä voisi automaattisesti pitää poisnukkumisena. Olliahan myös ilmeisesti kuristettiin, eikö niitä jälkiä huomattu sitten heti?

Onkohan asunnosta otettu sormenjälkiä? Murhaaja (mielestäni nimenomaan murhaaja tekotavan vuoksi) todennäköisesti käytti käsineitä, jos valmistautu pistämään piikin ohimoon. Myös muualle koskeminen voi olla ollut aika minimissä. Oliko ulko-ovi raollaan, vai siten, että kahvaan piti koskea?

Jos omatoiminen tapaturma selittäisi tämän kuoleman, olisi se helpotus sinänsä, että ei murhaaja olisi vapaalla jalalla. Mutta jos kuolema oli tapahtunut heti piikin osuttua, niin tämä ei sovi kuvaan. Piikiksi epäilisin kanssa jonkinlaista teräväkärkistä lääkeruiskua.

Outo havainto tuo, että uhri on nähty n. 45-vuotias vaalean miehen seurassa kuolinpäivänä klo 16-17 välillä ravintola Sebastianin lähistöllä, jos kuolinajaksi on arvioitu saman päivän aamupäivä 10-12.

Sen sijaan tuo amerikanrauta talon pihalla edellisenä aamuna on mielenkiintoinen. Se havainto on tehty muuten samaan aikaan klo 10-12 kuin Salon on epäilty kuolleen, tosin vuorokautta aiemmin. Mystinen auto voisi viitata hämäräpuuhiin ja velanperintään. Ehkä Salolle annettiin vuorokausi aikaa hommata massit, sitten lähti henki. Epätoivoinen tilanne sai Ollin vetämään pään täyteen. Jos on useampi pitelijä ja piikki tuikattavana, saanee sellaisen laitettua, vaikka olisi uhri hereillä.

Viidentonnin ryyppytarjouskierros pisti silmään. Laittoiko uhri tiliään likoamaan, vai oliko mahdollisesti rahoissaan hämäräbisneksistään? Joka tapauksessa todennäköisesti rahavaikeuksissa kuolinaikanaan. Oletan, että joku velka tai vastaava on oltava murhan motiivi, koska jälki on tuollaista.
"I was lost but now I´ve found."

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Ailar » Ke Joulu 07, 2016 11:56 am

Näissä surmajutun päivämäärissä täytyy todella olla pahasti jotain pielessä:

Su 28.7. Salon isä lähti mökille ja poika jäi "talonvahdiksi". Olli ja isä asuivat os. Härmälänkatu 50. Ollilla oli takana viikon ryyppyputki. Hän oli työtön - ainakin tilapäisesti.

Ti 30.7. klo 10-12 välillä Salon kotitalolla käynyt vaalea, amerikkalaismallinen h-auto, jossa kaksi miestä. Salo käynyt auton lähellä.
30.7 Salo on nähty istuskelemassa Toivonkatu 8:n pihassa, A-rapun portailla. Vuorokausi oli päättymässä ja Salo melkoisessa tuiterissa. Pihassa liikuskeli myös muita henkilöitä.
Kello 23:30 hänet nähtiin Härmälänkadun ja Kuuselankujan risteyksessä. Salon kotiin, Härmälänkatu 50:een on paikasta vain noin 200 metriä.

Ke 31.7. klo 16-17 Salo nähty ravintola Sebastianin lähellä n. 45-v miehen seurassa.
Salo saapui kotiin klo 16-19 välillä.

31.7 talon yläkerrassa asuva vuokralainen koputti noin 21:30 aikaan Salon huoneiston oveen. Tällöin Salo löytyi kuolleena.
Kuolinajaksi arvioitiin keskiviikkoaamu, kuten Serlocked kertoo edellä.

Näin se ei ole voinut mennä.
Jos Salo on kuollut aamulla, kuolinpäivän tulisi olla to 1.8.
Jos hän todella kuoli ke 31.7. aamulla, on viimeiset havainnot hänestä pitänyt tehdä tiistaina.

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8858
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » Ke Joulu 07, 2016 6:00 pm

Jotenkin tuo "piikki työnnetty aivoihin ohimon läpi" antaa kuvan jostain hienostuneesta sarjamurhaajasta, mutta onko meillä loppujenlopuksi tietoa laisinkaan, mikä tuo piikki oli, ja oliko se mikään neula.
Koska "ruuvimeisseli lyötiin ohimoon" antaa taas ihan toisen kuvan ja paljon perinteisemmän. Saattaa olla loppujen lopuksi kyse ihan tämmöisestä tavallisesta aseesta, joka on vain murhaajan käsiin suuttumuksen hetkellä osunut. Tällöin murhaan ei liittyisi mitään sadistisia ja "taitavia" sarjamurhaajavirityksiä laisinkaan, vaan se olisi "alan miesten", elikäs juoppojen välienselvittely, eli ihan normitappo. Se olisi paljon todennäköisempää näin.

Mutta mistäpä tietää, kun ei tiedä=)

Ja jos tässä on jotain homokuvioita mukana, niin poliisi Suomessa(kin) on jollain lailla sitkaammin niiden selvittelyyn suhtautunut. Vähän kuin Usassa "sai" sarjamurhaajat murhata prostituoituja ja homoja, eikä niitä niin kauheasti tutkia viitsitty... eikä onnistuttukaan tutkimaan, kun koko elämäntapa oli salaileva ja marginaalissa. Johtolangat ovat lähtökohtaisesti vähäisemmät ehkä.
Kun seksuaalista suuntautumista salattiin ja kaiken kanssakäymisen piti tapahtua puolisalassa, niin tällaiset henkilöt ovat ensinnäkin enemmän kaikenlaisten marginaalitapausten kanssa tekemisissä ja toisekseen heidän tekemisiensä ja seuralaistensa selvittäminen hankalampaa. Ja ehkä se maailmakin on silla lailla erilainen, että haittaa tutkimusta, jos poliisi ei ole kuvioista selvillä.


Kaiken järjen mukaan murhaajan olisi pitänyt jättää paikalle jälkiä, jos hän on siellä yötä ollut. Miten on sitten näytteitä tuohon aikaan otettu, sitä en tiedä. Jos on tullut aamulla varta vasten tappamaan, niin aika ihmeelliseltä tuntuu ajankohta. Klassisin olisi kyllä kämpälle yöllä raahattu tuntematon kännäyskaveri, jota kohtaan ehkä lempi on leiskunut enemmän tai vähemmän (tai sitten on vaan juotu) ja joka äkkiriidan jälkeen tappaa kaverinsa ja vie tämän kellon ja häipyy. Ilman mitään mystiikkaa.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

perusasiamies
Nikke Knattertton
Viestit: 853
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja perusasiamies » To Joulu 08, 2016 9:20 pm

Mielenkiintoinen tapaus kaiken kaikkiaan. Aloin pohtimaan tuota uhrilta kateissa olevaa kelloa. Tarkemmin sanottuna kyseessä on siis Certina-merkkinen metallirannekkeinen kello.

Toisaalta taas uhri on tapettu jonkinlaisella piikillä.

Uhrin isä piti mahdollisena, että poika oli saattanut antaa kellonsa pois maksaakseen velkojaan.

1+1+1= ?

Ehkä uhrin todellakin oli tarkoitus antaa rannekellonsa surmaajalleen maksaakseen velkojaan. Kello ei kuitenkaan ollut sopivan kokoinen surmaajalle, vaan sen ranneke oli liian pitkä. Miehet päättivät yhteistuumin lyhentää metalliranneketta. Siinä operaatiossa tarvittiin piikkiä.

No, kelloseppien häärätessä jokin meni vikaan. Ehkä kello särkyi vahingossa, ja tästä tuli riitaa. Piikki päätyi sitten uhrin ohimoon. Surmaaja peri velkansa lopulta ottamalla uhrilta tämän sormuksen, koska rikkinäinen kello oli arvoton.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Pe Joulu 09, 2016 10:17 pm

Jonku sivun tätä casea lueskellut, mut en kaikkea.
On ollut puhetta "piikillä ohimoon" ja "sieraimesta aivoihin"...? Onko tästä tekotavasta olemassa joku julkisuudessakin varmaksi kerrottu fakta?
Mielenkiintoinen homma toi sieraimesta aivoihin. Lisäksi tota homokorttia on väläytelty myös - onkohan siitä mitään "kättä pitempää"?
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Ailar » Su Joulu 11, 2016 11:32 am

Oli se joskus lehdessä (liekö ollut Aamulehti), että Saloa oli lyöty piikillä ohimoon. Kalpea muistikuva on myös, että jossakin oli sanottu, että lyönti oli tehty hiusrajaan, minkä vuoksi sitä ei heti huomattu.
Yksi mahdollisuus tekovälineeksi tietysti olisi jonkinlainen alunalkaen murtovälineeksi tehty piikki. Tässä Salon tapauksessa ei tosin mitään murtoa tapahtunut.
Näitä piikkisurmia on muutama tehty Suomessa. Yksi oli tehty kainalosauvan tai kävelykepin piikillä. Se oli kyllä sellaista silmitöntä hakkaamista, eikä siis näin taiten tehty kuin Salon surma.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Su Joulu 11, 2016 1:53 pm

Ailar kirjoitti:Oli se joskus lehdessä (liekö ollut Aamulehti), että Saloa oli lyöty piikillä ohimoon. Kalpea muistikuva on myös, että jossakin oli sanottu, että lyönti oli tehty hiusrajaan, minkä vuoksi sitä ei heti huomattu.
Yksi mahdollisuus tekovälineeksi tietysti olisi jonkinlainen alunalkaen murtovälineeksi tehty piikki. Tässä Salon tapauksessa ei tosin mitään murtoa tapahtunut.
Näitä piikkisurmia on muutama tehty Suomessa. Yksi oli tehty kainalosauvan tai kävelykepin piikillä. Se oli kyllä sellaista silmitöntä hakkaamista, eikä siis näin taiten tehty kuin Salon surma.
Ok - eli sattuma ja suunnitelmallisuus aika "50/60". Ohimoon ja nimenomaan hiusrajaan huitaisun voi tehdä varmaankin myös suunnitelmallisesti, mutta todennäköisemmin kuitenkin pikaistuksissaan ja sattumalta - toisin kuin sieraimen kautta piikittämisen, jossa oddsit sattumalle ovat aika pienet... homokortti myös liittyi nimenomaan tähän sieraimen kautta piikittämiseen ja tapahtumaketjun spekulaatioon ja teon mahdolliseen motiiviin tuolla ketjun alkupuolella.
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

A
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 10:59 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja A » Su Joulu 11, 2016 3:59 pm

PiikkiSika kirjoitti:On ollut puhetta "piikillä ohimoon" ja "sieraimesta aivoihin"...? Onko tästä tekotavasta olemassa joku julkisuudessakin varmaksi kerrottu fakta?
Mainintaan sieraimen kautta piikittämisestä en ole törmännyt missään muualla kuin Tampereen Tytön arveluna tekotavasta tämän keskusteluketjun ensimmäisellä sivulla. Poliisi-tv:n lähetyksessä (ei tuossa Elävästä arkistosta löytyvässä, vaan myöhemmässä tarkennetussa raportissa) kerrottiin, kuinka "piikki työnnettiin Salon ohimoon hänen torkkuessaan vuoteellaan". Pisto ohimoon on siis virallinen, poliisin julkaisema tieto.

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Su Joulu 11, 2016 6:04 pm

Täytyy sanoa että jos tuota yhdessä lehtijutussa mainittua kuristamista ei olisi todennettu, niin olisin täysin mm. nimimerkin mamma71 linjoilla ja pitäisin tapausta onnettomuutena. Esimerkiksi monissa puutarha- & koristepensaissa on jopa 10 cm pitkiä, päästään erittäin ohuita ja täten teräviä okasia, mahtoikohan Salojen talon pihapiirissä olla sellaisia? Eihän siinä tarvita kuin ripaus huonoa tuuria että humalapäissään esim. puskakusella käydessäsi horjahdat nurin ja juuri sopivassa kulmassa piikkipensaan alaoksien päälle ja kovaa maata tai kivikkoa vasten niin onkin piikki syvällä ohimossa. Humalassa/krapulassa ollessaan ei Olli sitten välttämättä ole ymmärtänytkään kuinka vakavasta jutusta on kyse, vaan on vain noussut ylös, riuhtaissut oksan pois ja mennyt jatkamaan uniaan. Ja nukkuessa on aivoverenvuoto vienyt hiljalleen tajun ja homma oli sillä selvä. Kellon ja sormuksen hän on voinut hukata humalapäissään jo aiemmin, kuten isänsäkin totesi.

Tai jos ei kaatunut piikkipensaaseen niin sitten neulaan, naulaan tms. Omakotitalon pihamaalla on muitakin mahdollisuuksia, etenkin kesäaikaan. Tosin Alibin jutussa (linkit alla) kerrotaan että kuolema seurasi välittömästi, mutta voidaanko olla satavarmoja ettei käynyt kuten tässä jutussa:
mamma71 kirjoitti:Katsoin nimittäin tässä keväällä yhden rikosohjelman, joka siis oli tositarina ja siinä oli hieman samankaltainen tapaus. Siinä naishenkilö oli kompastunut omalla pihallaan ja lyönyt päänsä maasta törröttävään metallitappiin (samantyyppinen, kun rappuralleissa). Oli itse puhdistanut haavan ja jatkanut touhujaan. Oli sitten myöhemmin kuollut omaan sänkyynsä, siitä tällistä oli aiheutunut jotain verenvuotoa. Asiaa tutkittiin ensin henkirikoksena, mutta totuus lopulta selvisi.
Mutta jos tuo kuristaminen on tosiaan tapahtunut niin kaiketi sitten joku on vain tullut Ollin avoimeksi jättämästä ovesta sisään, kuristanut uhrin ensin vähintään tajuttomaksi ja viimeistellyt työnsä piikillä. Surmaamistapa on vain todella todella erikoinen, ja tekijän on täytynyt tietää hyvin tarkkaan miten homma hoidetaan..... eli ei sovi ainakaan sattumalta paikalle osuneen juopon/narkin tekemäksi.

Outoa että nuo aiemmin linkitetyt pitkähköt ja muutoin melko tarkat tarinat eivät kerro tuosta kuristamisesta mitään:
http://www.asema.terasto.fi/index.php?id=1378
http://www.asema.terasto.fi/index.php?id=1401&page=103
http://www.asema.terasto.fi/index.php?id=1402&page=92


Tässä vielä tuo kuristamistiedonmurunen tämän ketjun sivulta 2:
A kirjoitti:Alibin numerosta 2/93 löytyi hiukan tarkennusta tekotapaan. Seuraavassa lyhyehkö artikkeli kokonaisuudessaan:

-----------------------------------------------

Pienikin kuristaminen voi tappaa: 28.7.1991

Pitkä, hoikka, tummatukkainen ja viiksekäs 43-vuotias tamperelainen ilmastointiasentaja Olli Sakari Salo löydettiin keskiviikkona 31.7.91 surmattuna kuristamalla ja pistämällä teräaseella kotoaan Härmälänkatu 50:ssa sijaitsevasta omakotitalosta.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Su Joulu 11, 2016 6:38 pm

A kirjoitti:
PiikkiSika kirjoitti:On ollut puhetta "piikillä ohimoon" ja "sieraimesta aivoihin"...? Onko tästä tekotavasta olemassa joku julkisuudessakin varmaksi kerrottu fakta?
Mainintaan sieraimen kautta piikittämisestä en ole törmännyt missään muualla kuin Tampereen Tytön arveluna tekotavasta tämän keskusteluketjun ensimmäisellä sivulla. Poliisi-tv:n lähetyksessä (ei tuossa Elävästä arkistosta löytyvässä, vaan myöhemmässä tarkennetussa raportissa) kerrottiin, kuinka "piikki työnnettiin Salon ohimoon hänen torkkuessaan vuoteellaan". Pisto ohimoon on siis virallinen, poliisin julkaisema tieto.
"piikki työnnettiin ..ohimoon ..torkkuessaan.." - kyllä kuulostaa aika vitun ufolta! Ilmeisesti osunut myös kerralla kohilleen ilman suurempia kamppailujälkiä/riehumista - kun kerran aluksi oli lähdetty kuolemansyynä tutkimaan? Kuinkahan syvälle ja mihin suuntaan tulee ohimosta sisälle mennä, jotta lamppu sammuu välittömästi?
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Su Joulu 11, 2016 11:55 pm

Pähkäilin tätä vielä lisää ja pakko palata uudelleen astialle... nimittäin jos nyt oletetaan että julkisuuteen kerrotut yksityiskohdat pitävät paikkansa (kuristaminen unohdettu koska siitä ei uusimmissa jutuissa puhuta enää mitään) niin uhri siis kuoli piikiniskuun heti ja tapahtuma-aika oli 10-12 aikaan arkiaamuna. Tekijä tuli tuolloin avoimesta ovesta sisään, iski uhria kerran piikillä ohimoon ja lähti tiehensä. Näin ollen hänen olisi pitänyt etukäteen tietää että
- ovi oli auki
- paikalla ei ollut ketään muita
- uhri nukkui (sikeästi)
- että piikki-isku onnistuu kerrasta eikä synny meteliä tai muuta hässäkkää (harjoitteleminen lienee ollut melko mahdotonta)
Lisäksi tekijä otti suuren riskin tehdessään teon päivänvalon aikaan, omakotitaloalueella kun oli varmasti muitakin silmäpareja tuohon aikaan. Mielestäni tämä kuvio ei käy järkeen muuten kun siinä tapauksessa, että tekijä oli uhrin hyvä tuttava: jos Olli olisikin ollut jo hereillä tuolloin (tai vaikka herännyt tekijän sisääntuloon), olisi tuttava voinut hylätä murha-aikeet sillä kertaa, alkaa höpötellä niitä näitä ("kato äijäkin jo hereillä") ja tulla toisen kerran yrittämään uudelleen. Kukaties tämä kuvio oli jo toistunutkin joskus aiemmin.

Toinen vaihtoehto on tietysti se että tekijä lyöttäytyi uhrin seuraan jo aiemmin yön riennoissa, heräsi aamulla ja huomasi että kaveri oli vielä unessa --> kaivoi piikin takataskustaan, teki iskunsa ja häipyi. Tökkii vaan tämäkin kuvio... miksi hän ei olisi tehnyt iskua jo yöllä ja paennut pimeyden turvin? Ja miksi ei lukinnut ulko-ovea, paikallehan olisi voinut tulla vaikka joku postimies tms. jolloin teko olisi voinut paljastua paljon aikaisemminkin kuin lopulta paljastui?

Kovasti epäilen että isku kuitenkin tehtiin oikeasti jo yöllä eli että tuo kuolinaika ei pidä paikkaansa, tai jos pitää niin tekijä ei kuollut heti vaan hitaasti virumalla - toisaalta tällöin olisi jotain hässäkkää varmasti syntynyt, eiköhän uhri tuollaiseen iskuun olisi sikeimmästäkin krapulaunesta herännyt.

Tekisi edelleen mieli uskoa enemmän onnettomuuteen....

Avatar
Sherlocked
Parranpäristäjä
Viestit: 89
Liittynyt: Su Marras 15, 2015 1:51 am

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja Sherlocked » Ke Joulu 14, 2016 3:07 am

Scoopy kirjoitti:Pähkäilin tätä vielä lisää ja pakko palata uudelleen astialle... nimittäin jos nyt oletetaan että julkisuuteen kerrotut yksityiskohdat pitävät paikkansa (kuristaminen unohdettu koska siitä ei uusimmissa jutuissa puhuta enää mitään) niin uhri siis kuoli piikiniskuun heti ja tapahtuma-aika oli 10-12 aikaan arkiaamuna. Tekijä tuli tuolloin avoimesta ovesta sisään, iski uhria kerran piikillä ohimoon ja lähti tiehensä. Näin ollen hänen olisi pitänyt etukäteen tietää että
- ovi oli auki
- paikalla ei ollut ketään muita
- uhri nukkui (sikeästi)
- että piikki-isku onnistuu kerrasta eikä synny meteliä tai muuta hässäkkää (harjoitteleminen lienee ollut melko mahdotonta)
Lisäksi tekijä otti suuren riskin tehdessään teon päivänvalon aikaan, omakotitaloalueella kun oli varmasti muitakin silmäpareja tuohon aikaan. Mielestäni tämä kuvio ei käy järkeen muuten kun siinä tapauksessa, että tekijä oli uhrin hyvä tuttava: jos Olli olisikin ollut jo hereillä tuolloin (tai vaikka herännyt tekijän sisääntuloon), olisi tuttava voinut hylätä murha-aikeet sillä kertaa, alkaa höpötellä niitä näitä ("kato äijäkin jo hereillä") ja tulla toisen kerran yrittämään uudelleen. Kukaties tämä kuvio oli jo toistunutkin joskus aiemmin.

Toinen vaihtoehto on tietysti se että tekijä lyöttäytyi uhrin seuraan jo aiemmin yön riennoissa, heräsi aamulla ja huomasi että kaveri oli vielä unessa --> kaivoi piikin takataskustaan, teki iskunsa ja häipyi. Tökkii vaan tämäkin kuvio... miksi hän ei olisi tehnyt iskua jo yöllä ja paennut pimeyden turvin? Ja miksi ei lukinnut ulko-ovea, paikallehan olisi voinut tulla vaikka joku postimies tms. jolloin teko olisi voinut paljastua paljon aikaisemminkin kuin lopulta paljastui?

Kovasti epäilen että isku kuitenkin tehtiin oikeasti jo yöllä eli että tuo kuolinaika ei pidä paikkaansa, tai jos pitää niin tekijä ei kuollut heti vaan hitaasti virumalla - toisaalta tällöin olisi jotain hässäkkää varmasti syntynyt, eiköhän uhri tuollaiseen iskuun olisi sikeimmästäkin krapulaunesta herännyt.

Tekisi edelleen mieli uskoa enemmän onnettomuuteen....
Tuo kuristamiskeissi on kyl hämärä. Eikö poliisit näe heti paikanpäällä, että kuristaminen on tapahtunut? Kaulaan tulee punotusta/painaumia ja muodostunee mustelmia...

Vahinko olisi kyllä melko huojentava kuolemanselitys. Sekä Toivonkatu 8:n (jossa naisystävä jäi matkasta) ja Salon kotipihassa oli kyllä puskia, tiedä sitten oliko piikkipuskia. Pian tapahtuman jälkeen tehdyn videon (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/02 ... alon-surma) ja uudempien kuvien perusteella molemmissa pihoissa oli puskia, kotipihassa oli vielä pitkät puskat.

Tässä on Googlemapsin kuva Toivonkatu 8:sta:
https://www.google.fi/maps/@61.469496,2 ... 56!6m1!1e1

ja Härmäläkatu 50:
https://www.google.fi/maps/@61.4691655, ... 56!6m1!1e1

Toki matkalla pitkin Härmälänkatua oli myös puskia ja olihan Ollista havainto lähempää kotia Kuuselankujan risteyksestä myöhemmin illalta.

Ehkä Olli kaatu pihassaan isoon puskaan, sai piikin ohimoonsa ja meni sisälle lepäämään, vastaavasti kuin mamma71:n katsomassa rikosohjelmassa. Silloin kuolema olisi tapahtunut suht äkkiä.

Huomasitteko muuten Ollin liivissä (Poliisi-TV:n vaate-esittely) verenkaltaiset tahrat vasemmassa hihassa? Onhan liivi muutenkin kulahtanut, mutta tuo pisti silmään. Onko missään mainittu, kumpaan ohimoon piikki osui?

Jos tuo on verta, on Ollin täytynyt olla jaloillaan osuman jälkeen ja liikkuakin jonkin aikaa, jotta veri tippuisi hihansuulle. Mutta valuiko verta tarpeeksi, jotta sitä pystyi tippumaan?
"I was lost but now I´ve found."

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Olli Salo, löytyi kotoaan Treelta surmattuna 1991

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ke Joulu 14, 2016 10:18 am

Teoria vahingosta, jossa esim pihalla jokin piikki mennyt ohimosta pään läpi... varmaankin teoriassa mahdollista - esim laudasta, aidasta, pihapuusta törröttävä naula, tms. mutta aika omituiseksi sekin menee tän kuristamisen kanssa yhteen... lisäksi uskallan väittää, että pään sisään mennyt esine ei niin vaan tule sieltä ulos... eli jos siis kompastunut ja pää kumahtanut naulalautaan tai vastaavaan, niin on hetki mennyt ennen ku siitä on irti päässyt... joloin voisi olettaa henkilön ymmärtävän loukkaantumisen vakavuuden.

Henkirikos tämä on 99,9% varmasti - josta se 0,1% menee avustetun itsemurhan piikkiin :evil:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Vastaa Viestiin