Tuula Lukkarisen murha vuonna -91

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13486
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Tuula Lukkarisen murha vuonna -91

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tuula Lukkarisen selvittämättömästä surmasta on minfossa kirjoitettu ainakin täällä http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=248 ja täällä http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=749 mutta omaa osiota hänen väkivaltaisesta kuolemastaan ei oltu vielä aloitettu.

29-vuotias Tuula Anita Lukkarinen (ent. Pitkänen) löydettiin raa´asti surmattuna torstaina iltapäivällä 18.4.1991 metsästä muutaman kymmenen metrin päässä tiestä Hyvinkäältä noin 15 kilometriä Hausjärven suuntaan, noin kahden kilometrin päässä Erkylän vanhan kartanon tienhaarasta. Ruumiin löysi töistä palannut metsuri.

Poliisin tietojen mukaan surmatyö oli tapahtunut 17.4. iltayöstä. Tuula oli löydettäessä täysissä pukeissa. Kyseessä ei liene seksuaalirikos, koska ruumiista ei avauksessa löydetty spermaa. Todennäköisesti Tuula on surmattu muualla, tuotu autolla Hausjärven tien varteen ja kuljetettu metsään. Hänen todettiin nauttineen edellisen päivän aikana alkkoholia.

Lukkarinen oli tilapäisenä potilaana Kellokosken sairaalassa Järvenpäässä. Hän oli ammatiltaan keittiöapulainen, mutta oli viime aikoina ollut työtön. Kuolinpäivänään hän sanoi menevänsä linja-autolla Tuusulan Hyrylään. Hän lähti sairaalasta noin kello 8:30. Kello 9 aikoihin hänet nähtiin Järvenpäässä. Tämän jälkeen hänestä on epävarmoja havaintoja Järvenpäässä ja sen ympäristössä kello 17 saakka.

KRP uskoo Tuulan nousseen jonkun autoon tai menneen johonkin yksityisasuntoon. Mahdollisesti hän on jatkanut linja-autolla Järvenpäästä ja näin kohdannut surmaajansa.

Tuula Lukkarinen oli 160 senttiä pitkä, pyöreähkö, vilkas ja eläinrakas nainen, joka harrasti kirpputorimaista kauppaa.

Lähteet HS arkisto ja Alibi 2/93

Samoihin aikoihin Uudellamaalla: Hellu - niminen nainen yritettiin pahoinpidellä vuoden -90 lopulla (?) melko lähellä paikkaa mistä Lukkarinen löydettiin surmattuna. Maarit Haantie katosi jäljettömiin elokuun alussa 1993.

Samalla seudulla ”Häkä-Enska”, Ensio Koivunen surmasi vuonna 1971 kaksi hyvinkääläistä tyttöä. Heidän ruumiinsa löytyivät Juholan soramontulta, Ridasjärven vanhan kaatopaikan tienoilta lähellä Hyvinkäätä.

Pohjanmaalla tapahtuneita Pia – surmia on ajallisesti kytketty näihin tapauksiin. Ne tehtiin 1991 ja 1994. Sittemmin surmattuna löytynyt tammelalainen Sari Liinaharja, 17, katosi 6.2.-87. Tammelaan on Järvenpää-Hyvinkää suunnalta noin 100 kilometriä. 7.10.-88 katosi Pia Ristikankare, 16. Hän asui Piikkiössä, josta on 160 kilometriä Hyvinkäälle. (Pidän Hyvinkään sijaintia tässä nyt suuntaa antavana, en surmaajan oletettuna ”asemapaikkana”). Asikkalan Vääksystä (alle 100 kilometriä Hyvinkäälle) löydettiin surmattuna Liisa Mäkikangas lokakuussa 1995. Tämä surma ei sovi kuvioon, koska hänet oli surmattu kotiinsa.

Ei mennä edemmäs, vaan tullaan lähemmäs: Helsingissä tapahtui naisiin kohdistuneita yhä selvittämättömiä henkirikoksia ja selvittämättömiä sekä selvitettyjä raiskauksia; Seija Kekkonen, 41, löydettiin surmattuna Kontulasta kotitalonsa kellarista joulukuussa -80. Elsa Argillander, 57, Hki Oulunkylä -83. Ulla-Maija Poussu, 31, surmattiin raa´asti kesäkuussa -84 myös Oulunkylässä. Hänet oli myös raiskattu. Poliisin mielestä tekijä oli psykopaatti, joka saattaa uusia tekonsa. Eevi Peltonen, 52, löydettiin surmattuna helmikuussa -91 Hgin Rajasaaresta.

Peltosen surmaa tosin pidetään näihin ”kuulumattomana”, "Vaikeimpia ovat tapaukset, joissa ei ole motiivia, vaan kyseessä on satunnainen kohtaaminen. Väärät henkilöt ovat kohdanneet väärään aikaan", rikosylikomisario Harri Rahikka sanoo. Sellaiseksi arvellaan esimerkiksi Eevi Peltosen surmaa 1991.

Pidetään mielessä myös se 90-luvun alussa tapahtunut juttu, jossa Helsingissä ravintolassa iltaa viettänyt nainen löytyi Kirkkonummelta pahoinpideltynä. Tekijää ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Mutta sitten yhtäkkiä! Surmat loppuivat kuin seinään. Samoin katoamiset.

On puhuttu – eikä aiheetta – Jalo-Eetu Seppäsen mahdollisesta osuudesta joihinkin tässä mainittuihin tekoihin. J-E S teki seksuaalimurhan vuonna 1981 pääkaupunkiseudulla ja vapautui – niin – koska? Hän kuitenkin joutui vankilaan uudestaan 90-luvun alussa. Raiskauksesta. Poussun surman aikoihin hän kuitenkin oli vankilassa.

Iltasanomat käsitteli juttuja kesällä 2006. Iltalehdessä oli artikkeli "Uudenmaan sarjamurhaajasta" kesällä 2007. Linkki on minfossakin olemassa mutta se ei enää toimi. Samoin Keski-Uusimaa - lehdessä oli artikkeli 7.7.-07, kuin myös Aamuposti – nimisessä Hyvinkää/Riihimäki alueen sanomalehdessä.

Miten on, mitä tekijä uhrissa katsoo? Ikää, hiusten väriä, humalatilaa…? Miksi surmaa mutta ei raiskaa, miksi raiskaa sekä surmaa? Onko tarkoitus ollut raiskata, mutta jokin ulkopuolinen häiriö tai oma kyvyttömyys juuri sillä hetkellä ovat saaneet luopumaan teosta. Tuo jutun alussa mainittu tieto, että "ruumiista ei avauksessa löydetty spermaa" kertoo kait vain sen, että tekijä ei ollut lauennut uhriin sisälle ja/tai päälle. Onhan hän voinut ejakuloida uhrin viereen yhdynnän päätteeksi.

Entä millä näistä mainituista teoista on sama tekijä?

EDIT: kirjoitusvirheitä korjailtu, sanajärjestystä ja otsikkoa muutettu
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ma Heinä 21, 2008 10:45 am. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Eikö Riihimäen mahd sarjamurhaajaan kohdalla oltu ajateltu mahdollista huono äiti kompleksia ja vihaa alkoholisoituneita n30-40v tummatukkaisia naisia kohtaan?, eikö siellä jotain yhtymäkohtia ollut, muistelen..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Olettaisin, että tuossa Lukkarisen tapauksessa on sperman puuttumisen lisäksi joitain muitakin sellaisia seikkoja, jotka antavat aiheen oletukselle, että uhria ei oltu raiskattu ainakaan perinteisellä tavalla. Eli siis se, missä asennossa uhri oli löydettäessä ja mikä oli vaatetus löydettäessä. Käsittääkseni oikeuslääkessä avauksessa etsitään myös häpykarvoista ja muualtakin vieraita kuituja, joiden perusteella haetaan viitteitä tuoreesta seksuaalisesta kanssakäymisestä. Eihän nekään tietenkään raiskausta täysin poissulje, mutta kokonaisuus huomiooon ottaen sellainen tuntuu kuitenkin epätodennäköiseltä. Pikemminkin vaikuttaa olevan kyseessä viha- kuin himorikos.

Noista tohtorin mainitsemista naissurmista samantapaisin on mielestäni Ulla Poussun tapaus. Molemmissa uhriksi on valikoitunut ilmeisen satunnainen, syrjäytynyt naishenkilö ja rikokset ovat olleet _poikkeuksellisen_ raakoja. Tekotapa toki pikkuisen erilainen ja Poussu tiettävästi oli raiskattu. Aikaahan noiden välillä on 7 vuotta, eikä tapahtumapaikkakaan yhdistä. Tekijä saattaa siis olla eri, mutta vaikuttimet lienevät samantapaiset. Ihan vastaavan tapaisia selvitettyjä henkirikoksiakaan ei tule mieleeni.

ABC
Michael Knight
Viestit: 4101
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Jäin siihen käsitykseen, että Lukkarinen olisi ollut todella raa'asti pahoinpidelty. Tämä voisi kertoa tekijän motiivin olleen viha tietynlaisia naisia kohtaan, kuten otus yllä esittää. Muilla uhreilla oli ulkonäön ja baarissakäynnin puolesta yhteys Lukkariseen. Sekä Lukkarisen, että myös sorakuopan murhayrityksen tapauksessa myös lääkkeet olivat kuviossa mukana.
Every ship must sail a world.

ABC
Michael Knight
Viestit: 4101
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Eevi Peltonen sopisi myös ulkonäkönsä puolesta tähän sarjaan...
Every ship must sail a world.

MEG
Javier Pena
Viestit: 1873
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG »

Tämä ja "Järvenpään sarjamurhaaja"-ketju olisi syytä yhdistää vaikkapa nimellä: "JÄRVENPÄÄ -RIIHIMÄKI SURMAT"

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Pisti silmään, että tämänpäiväisessä kadonneet seurantajaksossa todettiin painokkaasti, että poliisi on päätynyt siihen, että surmaaja tunsi ihmisen anatomiaa. Jossain aiemmassakin jutussa oli arvelua, että surmaaja tunsi joko ihmisen tai suuren eläimen anatomiaa.

Itse katsosin, että olennaisempi vihje on tuo Hausjärven alue. Vaikea uskoa, että tekijä on ennestään täysin vieraaseen paikkaan ihan sattumalta kahta kertaa päätynyt. Eli jonkinlainen linkki Hausjärveen tekijällä täytyy olla olemassa.

ent hausjärveläinen
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Heinä 17, 2008 11:22 pm

hausjärvi-riihimäki-hyvinkää

Viesti Kirjoittaja ent hausjärveläinen »

onko 1988-90 aikana muita havaintoja vaaleasta wv passatista joka olis seuraillut ja tarkkaillut hausjärvellä kurun ja muulla alueella tuntomerkkeihin sopivia naisia kyseisellä alueella, tiedän ainakin yhden tapauksen niiltä ajoilta näin tapahtuneen, mutta onneks naisella oli koira mukana, muuten todennäkösesti olisi tapahtunut pahoja jo sillon. Muutenkin hausjärven alueen henkirikokset kiinnostaa, eli jos jollain tietoa niin juttua aiheista lisää kiitos

merzi
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 9:51 am

Viesti Kirjoittaja merzi »

Volkkarilla seurattuja Hausjärvellä tai muualla toivottovasti ilmaantuu kertomaan poliisille
jos jokin yhteys on voisi kuvitella että ihan pienetkin jutut ovat tärkeitä.

Kotipeikko
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2008 2:06 am

Viesti Kirjoittaja Kotipeikko »

Tämäkin surmaaja on jo luultavimmin joko telkien takana, taikka kuollut. Siihen viittaa se, että ei ole pitkään aikaan tullut uusia uhreja.

Kiinnostaisi kyllä tietää, mitä sillä tarkaalleen ottaen tarkoitetaan, että surmaaja on tuntenut anatomiaa. Jo pelkästään lukion biologiaa lukenut tuntee ihmisen anatomian jokseenkin pääpiirteittäin. Vai onko kyseessä ollut jotenkin tarkempi anatomian tuntemus? :shock:

merzi
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 9:51 am

Viesti Kirjoittaja merzi »

anatomiaa tunsi ainakin tämäkin J.pään surmaaja?

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Syytä siihen, miksi tekosarja loppui itsekin pohdiskelin. Olettaisin kuitenkin, että mikäli kyseessä olisi ollut joku profiiliin sopiva lähialueen kovan rikosrekisterin omaava tekijä niin häntä olisi osattu epäillä ja tämä olisi silloin jäänyt kiinni. Ja eiköhän Hellulle ole poliisin tuntemat naamat näytetty. Vaikka elämäntavatkin huomioitaisiin niin noin nuoren henkilön kuolema on jokseenkin epätodennäköinen vaihtoehto. Uskon siis, että murhaaja on yhä vapaalla. Jostain syystä hän kuitenkin lopetti, ainakin toistaiseksi.

Tekotapa ja oletus, että tekijä ja uhri eivät tunteneet toisiaan viittaa sarjamurhaajaan. Mutta ehkä uhri ja tekijä sittenkin tunsivat toisensa. Psykiatrisen sairaalan osasto on paikka, jossa tutustuu helposti muihin potilaisiin varsinkin jos on useita hoitojaksoja. Ja siinä joukossa myös humuveikkojen osuus on tunnetusti valtaväestöä suurempi. Ehkä Lukkarisen murhaaja olikin joku sairaalasta tuttu, joka lyöttäytyi seuraan.

Toinen mikä ihmetyttää on se, miten heposti Hellu pääsi puukkomiestä karkuun. Luulisi, että mies olisi halutessaan saanut humalaisen ja puukolla kertaalleen päähän lyödyn Hellun kiinni helposti. Sen sijaan hän tyytyi vain huutelemaan perään "ei onnistunut tällä kertaa". Ikäänkuin tarkoitus olisikin ollut päästää Hellu pakoon.


Kotipeikko kirjoitti:Tämäkin surmaaja on jo luultavimmin joko telkien takana, taikka kuollut. Siihen viittaa se, että ei ole pitkään aikaan tullut uusia uhreja.

merzi
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 9:51 am

Viesti Kirjoittaja merzi »

vasikka kirjoitti:Syytä siihen, miksi tekosarja loppui itsekin pohdiskelin. Olettaisin kuitenkin, että mikäli kyseessä olisi ollut joku profiiliin sopiva lähialueen kovan rikosrekisterin omaava tekijä niin häntä olisi osattu epäillä ja tämä olisi silloin jäänyt kiinni. Ja eiköhän Hellulle ole poliisin tuntemat naamat näytetty. Vaikka elämäntavatkin huomioitaisiin niin noin nuoren henkilön kuolema on jokseenkin epätodennäköinen vaihtoehto. Uskon siis, että murhaaja on yhä vapaalla. Jostain syystä hän kuitenkin lopetti, ainakin toistaiseksi.

Tekotapa ja oletus, että tekijä ja uhri eivät tunteneet toisiaan viittaa sarjamurhaajaan. Mutta ehkä uhri ja tekijä sittenkin tunsivat toisensa. Psykiatrisen sairaalan osasto on paikka, jossa tutustuu helposti muihin potilaisiin varsinkin jos on useita hoitojaksoja. Ja siinä joukossa myös humuveikkojen osuus on tunnetusti valtaväestöä suurempi. Ehkä Lukkarisen murhaaja olikin joku sairaalasta tuttu, joka lyöttäytyi seuraan.

Toinen mikä ihmetyttää on se, miten heposti Hellu pääsi puukkomiestä karkuun. Luulisi, että mies olisi halutessaan saanut humalaisen ja puukolla kertaalleen päähän lyödyn Hellun kiinni helposti. Sen sijaan hän tyytyi vain huutelemaan perään "ei onnistunut tällä kertaa". Ikäänkuin tarkoitus olisikin ollut päästää Hellu pakoon.


Kotipeikko kirjoitti:Tämäkin surmaaja on jo luultavimmin joko telkien takana, taikka kuollut. Siihen viittaa se, että ei ole pitkään aikaan tullut uusia uhreja.
Anatomian tuntemus! voisiko olla jopa missä suhteessa normaali ihminen sammuu?
Hellu joutui käyttämään lääkkeitä.
Jos tyyppi olisi tarjonnut lääkkeillä "terästettyä" viinaa, vaikutus ei olisi ollut sama kuin lääkkeeisiin tottumattomalla.( ei vaikutusta tai ei pitkää vaikutusta)
Hellulla oli parhaat mahdollisuudet! päästä pakoon ja hyvä niin jos asiat
olisivat olleet niin että kyytiin tarjotuille tarjottiin terästettyä :cry:
Viimeksi muokannut merzi, Su Heinä 20, 2008 10:52 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

terssi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: hausjärvi-riihimäki-hyvinkää

Viesti Kirjoittaja terssi »

ent hausjärveläinen kirjoitti:onko 1988-90 aikana muita havaintoja vaaleasta wv passatista joka olis seuraillut ja tarkkaillut hausjärvellä kurun ja muulla alueella tuntomerkkeihin sopivia naisia kyseisellä alueella

Oliko tuo Passatti farmari-mallia?

ent hausjärveläinen
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Heinä 17, 2008 11:22 pm

Re: hausjärvi-riihimäki-hyvinkää

Viesti Kirjoittaja ent hausjärveläinen »

terssi kirjoitti:
ent hausjärveläinen kirjoitti:onko 1988-90 aikana muita havaintoja vaaleasta wv passatista joka olis seuraillut ja tarkkaillut hausjärvellä kurun ja muulla alueella tuntomerkkeihin sopivia naisia kyseisellä alueella

Oliko tuo Passatti farmari-mallia?
Luiskaperänen todennäköisesti passat ja kuskin tuntomerkkejä paksu tumma olkapäille oleva tukka pehkomainen kihara "kekkoslasit" epäsiisti olemus, tässä vaiheessa tiedossa olevia tuntomerkkejä

Vastaa Viestiin