Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2934
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

carapalo kirjoitti:
Pe Maalis 20, 2020 4:46 am
Kyllä tämä tieto on vahva "tieto".Aikalaisten,jotka asui silloin tässä taloyhtiössä tämä mysteeri on ratkaistu jo aikoja sitten.Olen saanut tietooni vanhoilta asukkailta tämän.Myös poliisi oli hyvin hajulla tekijästä,raskauttavien todisteiden puuttuessa ja epäillyn kuoltua juttu klousattiin,lopullisesti.Valitettavasti nämä ihmiset ei ole mitään harrastesalapoliiseja eikä siis seuraa rikosuutisointia, tätä tai muita vastaavia palstoja.Niitäkin on.
Ei ole ensimmäinen kerta, kun tämä itsemurhan tehnyt nousee nettikeskusteluissa esiin... Itse en usko tuota tyyppiä tekijäksi, vaan uskon, että sama tekijä tappoi myöhemmin Kekkosen ja Ketolan talvella 80-81.
Se, että poliisi olisi lopettanut tutkinnan tuohon itsemurhaan, ei pidä paikkaansa, vaan tutkintaa on jatkettu myöhemminkin. Myös Jalo-Eetu Seppästä epäiltiin Lindholmin, Kekkosen ja Ketolan surmista vielä 80-luvun puolessavälissä.
Tämä itsemurhan tehnyt on epäiltynä ehkä vähän samaa tyyppiä, kuin mm. se itsemurhan tehnyt narkkari Markku Mallatin tapauksessa, eli kansan valitsema syyllinen.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Stobbart
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2018 11:42 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Stobbart »

carapalo kirjoitti:
Pe Maalis 20, 2020 4:46 am
Stobbart kirjoitti:
Pe Maalis 20, 2020 12:20 am
tnts kirjoitti:
To Maalis 19, 2020 12:04 am
Puolison ortopedi oli tänään soitellut, kun oli tunnistanut tutun osoitteen tiedoista. Hän oli asunut lapsuutensa tässä murharapussa 9 B ja sanoi tietävänsä tekijän. Kuulemma outo tyyppi, joka oli asunut E-rapussa ja myöhemmin ampunut itsensä.
Näitä tietäjiä on maailma täynnä. Oliko ortopedillä kertoa mitään konkreettista asiaa, miksi hän "tiesi" tekijän? Se että naapurirapussa on asunut joku outo tyyppi, joka on joskus tehnyt itsemurhan, ei vielä varsinaisesti ole kummoinen viite.
Kyllä tämä tieto on vahva "tieto".Aikalaisten,jotka asui silloin tässä taloyhtiössä tämä mysteeri on ratkaistu jo aikoja sitten.Olen saanut tietooni vanhoilta asukkailta tämän.Myös poliisi oli hyvin hajulla tekijästä,raskauttavien todisteiden puuttuessa ja epäillyn kuoltua juttu klousattiin,lopullisesti.Valitettavasti nämä ihmiset ei ole mitään harrastesalapoliiseja eikä siis seuraa rikosuutisointia, tätä tai muita vastaavia palstoja.Niitäkin on.
Edelleen, näitä tietäjiä riittää tapauksessa kuin tapauksessa. Jos tuo syyllisyyskysymys on tässä niin selvä, ja lähteesi luotettava, niin sinulla on varmaan kertoa jotain konkreettista, mikä edes jollain tavalla viittaa henkilön syyllisyyteen? Se että joku ”outo tyyppi” asui naapurirapussa, ei edelleenkään ole kummoinen aihetodiste.

Ja kerrotko vielä milloin tuo henkilö teki itsemurhan, ja juttu ”klousattiin”?

Avatar
Picaro
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 2:46 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Picaro »

Vauva.fi palstalla törmäsin tälläiseen kirjoitukseen:

Muutettiin poikaystävän kanssa 2000-luvun alussa Helsingin Sofianlehtoon. Kesäisen muuttopäivän iltana poikaystäväni lähti viemään vähän arvokkaampaa maastopyöräänsä pihalta pyöräkellariin. Muutaman minuutin kuluttua mies palasi ihan valkoisena ja hikisenä hengittäen tosi raskaasti. Vitsillä kysäisin että näitkö aaveen vai mikä on ja hän vastasi yllättäen ettei tiedä. Istui alas sohvalle ja kertoi järkyttyneenä että poistuessaan pyöräkellarin käytävällä poikaystäväni läpi oli yhtäkkiä pyyhkäissyt kylmä aalto joka oli aiheuttanut koko kroppaan samanlaisen kihelmöivän tunteen kun laittaa käden jääkylmään veteen. Samalla hän oli tuntenut pakokauhua ja juossut vaan täyttä päätä takaisin asunnollemme. Seuraavana päivänä hän kävi hakemassa pyörän kellarista pois ja vaati että maastopyörää säilytetään meidän kämpässä sillä ei tahdo enää käydä siellä kellarissa, että siellä on tosi huono tunnelma. Saatiin sitten parin viikon kuluttua kuulla talossa alusta asti asuneelta mummolta että 70-luvulla kyseisessä pyöräkellarissa tapettiin nuori nainen eikä murhaajaa koskaan löydetty. Tapaus muutti rationaalista teekkari-poikaystävääni niin paljon että lopulta hurahti uskoon ja erottiin sen tähden.

https://www.vauva.fi/keskustelu/4278859 ... ita?page=8

Sid79
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 11:19 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Sid79 »

Äänikirjaa, kolmiosainen pukannut tästä tapauksesta ulos https://otava.fi/kirjat/ratkaisematon-1/ Storytellin kautta itse kuuntelin. Tapaus mulle sen verta outo, etten mene takuuseen tuleeko aiheeseen perehtyneille tuossa mitään uutta. Mutta tiedoksi.

Thesjoart
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2020 12:06 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Thesjoart »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007842309.html

"25-vuotias Susanne Lindholm löytyi pyöräkellarista raa'asti surmattuna – 45 vuotta myöhemmin mysteeriä ryhtyi selvittämään kaksi rikoskirjailijaa
Selvittämättömiä henkirikoksia käsittelevän äänikirjasarjan erikoisin ratkaisu on selvänäkijän käyttö. Kirjailijat perustelevat, että näkijä on vain yksi tarinan hahmoista ja sopii 1970-luvun Suomen ajankuvaan.Lentokenttävirkailija Susanne Lindholmin murhasta tulee kuluneeksi elokuussa 45 vuotta. Kirjailijat Heidi Holmavuo ja Elina Backman käsittelevät tapausta uudessa äänikirjasarjassa Ratkaisematon.
Lentokenttävirkailija Susanne Lindholmin murhasta tulee kuluneeksi elokuussa 45 vuotta. Kirjailijat Heidi Holmavuo ja Elina Backman käsittelevät tapausta uudessa äänikirjasarjassa Ratkaisematon.­KUVA: ARKISTO / OTAVA

Miika Viljakainen
18:32
KUN 38-vuotiaat rikoskirjailijat Elina Backman ja Heidi Holmavuo alkavat luetella eroavaisuuksiaan, heistä tulee mieleen Salaisten kansioiden agenttikaksikko Fox Mulder ja Dana Scully.

Molemmat haluavat ratkaista rikoksen, mutta täysin eri tavoin. Backmanin leipälaji ovat villit ideat, Holmavuon oville kolkuttelu ja ihmisten jututtaminen.

– Minä pelkään kaikkea, kun taas Heidi ei pelkää mitään. Vaikka olen dekkaristi, tällaisissa asioissa olen superherkkä, sanoo Backman.

– Minulle taas ei ole mikään ongelma puhua murhista vaikka lounaan lomassa, sanoo Holmavuo ja naurahtaa.


Heidi Holmavuo ja Elina Backman ryhtyivät tekemään äänikirjasarjaa alkuvuonna 2020. Koronavirusepidemia hankaloitti ajoittain pääsyä arkistoihin.
Heidi Holmavuo ja Elina Backman ryhtyivät tekemään äänikirjasarjaa alkuvuonna 2020. Koronavirusepidemia hankaloitti ajoittain pääsyä arkistoihin.­KUVA: OTAVA / ATTE MÄLÄSKÄ

Backman ja Holmavuo ovat tehneet kirjakustantamo Otavan kanssa sopimuksen äänikirjasarjasta Ratkaisematon, jossa käsitellään selvittämättömiä suomalaisia henkirikostapauksia.

Sarjan ensimmäiset osat on jo julkaistu eri äänikirjapalveluissa. Ensimmäinen käsiteltävä murhamysteeri on lentokenttävirkailija Susanne Lindholmin kuolema Helsingissä 45 vuotta sitten.

BACKMAN tunnetaan ennestään dekkarista Kun kuningas kuolee. Se oli viime vuoden puhutuimpia esikoisromaaneja, ja teoksen käännösoikeudet on myyty jo 12 maahan.

Holmavuota puolestaan kiinnostavat enemmän todelliset rikokset kuin fiktiiviset rikostarinat.

– Minusta on täysin järjetöntä, että joku ensin keksii rikoksen ja ratkaisee sen sitten itse!

Ensihoitajanakin työskennellyt Holmavuo on kirjoittanut muun muassa kirjan Karhuryhmä poliisin valmiusyksikön toiminnasta yhdessä entisen karhuryhmäläisen Harri Gustafsbergin kanssa.

Molemmat naiset ovat Otavan kirjailijoita. Heidän yhteistyönsä alkoikin kustantajan kirjailijatilaisuudesta alkuvuonna 2020.

Backman oli silloin viimeistelemässä esikoisromaaniaan. Kirjan päähenkilö on mysteereistä kiinnostunut toimittaja, joka alkaa selvittää nuoren tytön outoa kuolemaa 30 vuoden takaa.

– Halusin viedä sen niin pitkälle, että teen itse samoin. Mietin minun ja Heidin taustoja, ja minua alkoi kutkuttaa ajatus siitä, mitä voisimme saada yhdessä selville oikeasta rikostapauksesta, kertoo Backman.

Holmavuo kiinnostui yhteistyöstä heti. Myös häntä kiinnosti kahden maailman – dekkarin ja true crimen – yhdistäminen.


Kun Susanne Lindholm löydettiin kuolleena, häneltä oli kadonnut pari sormusta. Muuta omaisuutta ei ollut viety.
Kun Susanne Lindholm löydettiin kuolleena, häneltä oli kadonnut pari sormusta. Muuta omaisuutta ei ollut viety.­

LINDHOLMIN tapaus on hyvin erikoinen. 25-vuotias Lindholm vietti lauantaina 7. elokuuta 1976 vapaapäivää ja lähti illalla juhlimaan ystäviensä kanssa.

He päätyivät Mannerheimintielle hotelli Hesperian yökerhoon eli nykyiseen Crowne Plazaan. Aamuyöstä Lindholm sanoi tuttavalleen lähtevänsä kotiinsa Käpylään.

Tähän päivään mennessä ei ole selvinnyt, mitä välissä tapahtui, mutta seuraavana päivänä sunnuntaina 8. elokuuta Lindholm löydettiin kotitalonsa pyöräkellarista Sofianlehdonkadulta raiskattuna ja raa’asti surmattuna.


Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta elokuussa 1976. Eräs talon asukkaista oli kuullut avunhuutoja aamuyöllä.
Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta elokuussa 1976. Eräs talon asukkaista oli kuullut avunhuutoja aamuyöllä.­

Backmanin ja Holmavuon mukaan rikoksen tutkinta oli sarja epäonnistumisia ja myös huolimattomuutta.

– Rikostutkinnan menetelmät olivat alkeellisempia kuin nykyään – ei ollut kuituteippejä, dna-näytteiden ottamista saati kännyköitä – mutta kaikki edellytykset rikoksen ratkaisemiselle olivat silti jo silloin olemassa, sanoo Holmavuo.

Todistajakuulusteluja tehtiin sadoittain, mutta laajasta tutkinnasta huolimatta poliisi ei pystynyt selvittämään kuinka Lindholm oli päätynyt Hesperiasta kotitalolleen.

Tarjottiinko hänelle autokyyti vai istahtiko hän tuntemattoman henkilön pyörän tarakalle? Ja miten hän päätyi pyöräkellariin? Sinne ei kuitenkaan ollut avaimia muilla kuin talon asukkailla.

Osana tutkintaa poliisi selvitti muun muassa tunnettujen seksuaalirikollisten liikkeitä päästäkseen tekijän jäljille, tuloksetta.

Holmavuota ihmetyttää, miksei kellarimurha piirtynyt samalla tavalla kansakunnan muistiin kuin 17-vuotiaan Kyllikki Saaren murha Isojoella vuonna 1953. Hänestä rikoksissa kuitenkin on paljon samoja piirteitä.

– Susanne Lindholmin tapaus toi myyttisen neitomurhan soilta ja maaseudulta keskelle kaupunkia kaikkien silmien alle. Lindholmista on kyllä kirjoitettu välillä artikkeleita, mutta juuri kukaan ei muista tapausta.


Kun Susanne Lindholmin kuolemaa muisteltiin vuotta myöhemmin, tapausta tutkinut komisario sanoi, ettei pääsisi henkilökohtaisesti jutusta irti ennen kuin se selviää.
Kun Susanne Lindholmin kuolemaa muisteltiin vuotta myöhemmin, tapausta tutkinut komisario sanoi, ettei pääsisi henkilökohtaisesti jutusta irti ennen kuin se selviää.­

KIRJAILIJAT ovat haastatelleet murhatalossa ja Käpylässä aikoinaan asuneita ihmisiä ja käyttäneet lähteinään muun muassa vanhoja lehtiartikkeleita.

He myös päätyivät yhteen hyvin poikkeukselliseen ratkaisuun ja ottivat avukseen selvänäkijän. Näkijä muun muassa kertoo murhaajan olevan yhä elossa ja tietävän, että häntä etsitään.

Yliluonnolliset väitteet eivät ole selvänäkijän ainoa ongelmakohta. Viime vuosina true crimen etiikkaa on käsitelty paljon niin Suomessa kuin maailmalla. Toistuvana teemana on ollut, kuinka genre huomioi rikosten uhrit.

Nyt äänikirjassa selvänäkijä väittää kanavoivansa murhan uhrin henkeä ja kertoo, ettei Lindholm saanut kuolemassa rauhaa vaan hänen sielunsa jäi jonkinlaiseen välitilaan.

– Susanne on tyytyväinen ja kiittää teitä. Hän taputtaa käsiään yhteen ja toivoo, että saisi jo rauhan, kertoo näkijä kirjailijoille.


Elina Backmanilta on ennestään ilmestynyt dekkari Kun kuningas kuolee. Romaanissa Backmanin päähenkilö kiinnostuu Hartolassa vuosikymmeniä vanhasta mysteerikuolemasta.
Elina Backmanilta on ennestään ilmestynyt dekkari Kun kuningas kuolee. Romaanissa Backmanin päähenkilö kiinnostuu Hartolassa vuosikymmeniä vanhasta mysteerikuolemasta.­KUVA: SEPPO SOLMELA / IS


Minä pelkään kaikkea, kun taas Heidi ei pelkää mitään. Vaikka olen dekkaristi, tällaisissa asioissa olen superherkkä.

Heidi Holmavuon tunnetuin teos on Karhuryhmä, jonka pohjalta on tehty myös tv-sarja.
Heidi Holmavuon tunnetuin teos on Karhuryhmä, jonka pohjalta on tehty myös tv-sarja.­KUVA: TONI REPO / AAMULEHTI

KIRJAILIJAT kertovat pohtineensa selvänäkijän käyttämistä pitkään.

Ajatus oli Backmanin – selvänäkijän avun pyytäminen oli kuitenkin jotain sellaista, jonka myös hänen romaaninsa päähenkilö olisi voinut tehdä.

Holmavuo suhtautui ajatukseen aluksi skeptisesti.

– Mietin, että syökö se uskottavuuden koko kirjalta. Sitten myönnyin ja sanoin, että kokeillaan vaan. Se ei kuitenkaan lopulta ollut sellaista hörhöilyä kuin pelkäsin sen olevan.

Myös kustantamo näytti selvänäkijälle vihreää valoa. Näkijälle olisi paikkansa, hän olisi rikostarinassa yksi henkilö muiden joukossa.

– Emme voi ottaa näkijän sanoja totuuksina, mutta jos ne auttavat meitä ajattelemaan uudella tavalla, niin se on tuonut tarinaan uuden näkökulman, perustelee Backman.

– En näe, että ratkaisu olisi väärä tai tuomittava, tai että se veisi uhrilta arvoa tai kunnioitusta. Kirja on rakennettu uhria kunnioittaen. Toki nämä ovat mielipidekysymyksiä, eivätkä kaikki ole samaa mieltä, sanoo Holmavuo.

Heistä selvänäkijässä on myös ajan henkeä. 1970-luvulla selvänäkijät olivat innokkaita tarjoamaan apuaan poliisille ja heitä joutui välillä hätistelemään pois oikeussaleistakin.


Selvänäkijät ovat tarjonneet poliisille innokkaasti apuaan kautta aikain. Kesällä 1975 selvänäkijän avulla etsittiin kadonneen naisen ruumista Nastolassa.
Selvänäkijät ovat tarjonneet poliisille innokkaasti apuaan kautta aikain. Kesällä 1975 selvänäkijän avulla etsittiin kadonneen naisen ruumista Nastolassa.­

Esimerkiksi kesällä 1975 keskusrikospoliisi myöntyi omaisten pyyntöihin ja antoi selvänäkijän auttaa kadonneen nastolalaisen Hilkka Laitisen ruumiin etsinnöissä.

Näkijä oli entinen metsuri, joka kertoi pystyvänsä myös parantamaan syöpäsairaita. Hän oli saanut yliluonnolliset voimansa ufosta laskeutuneiden humanoidien lähettämästä sädesuihkusta muutamaa vuotta aiemmin.

Näkijä osoitti pajunvitsalla useita paikkoja, joihin ruumis oli hänen mielestään haudattu, ja ne kaivettiin auki.

Laitinen on yhä kateissa.

1970-LUVUN Suomi oli muillakin tavoin toinen maa.

Backman ja Holmavuo sanovat, että ainakin osalle Sofianlehdonkadun asukkaista on ollut helpompaa puhua nyt kuin vuosikymmeniä sitten.

Varsinkin suhtautuminen seksuaalirikoksiin on muuttunut. Takavuosikymmeninä uhria saatettiin syyllistää tapahtuneesta muun muassa siksi, että uhri oli pukeutunut liian paljastavasti.

Eräs haastateltava kertoi Backmanille ja Holmavuolle, että hänet oli yritetty raiskata seudulla kahdesti. Kynnys kertoa tapahtuneesta viranomaisille oli kuitenkin korkea.

Holmavuo sanoo, että rikoksen tapahtuma-aikaan murhatalossa on vallinnut lähes vaikenemisen kulttuuri.

– Osa asukkaista on sanonut olleensa rikoksen tapahtuma-aikaan maalla, vaikka ei ole todellisuudessa ollut. Onko se kenties ollut pelkoa? Henkirikoksen tekijä löytyy kuitenkin usein läheltä.

Kirjailijat aikovat kuitenkin palata vielä Susanne Lindholmin kellarimurhaan myöhemmin ja tehdä kokoomajakson löytämistään asioista. Se on tarkoitus julkaista nuoren naisen kuolinpäivänä elokuussa 2021.

...

LUE LISÄÄ KIRJOITTAJALTA
Miika Viljakainen "

Kirjailijoiden sarjan seuraava mysteeri käsittelee Helena Jämiäluoman murhaa.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2934
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tuli tuossa artikkelissa tämä aika oleellinen asia esille:

"Varsinkin suhtautuminen seksuaalirikoksiin on muuttunut. Takavuosikymmeninä uhria saatettiin syyllistää tapahtuneesta muun muassa siksi, että uhri oli pukeutunut liian paljastavasti.

Eräs haastateltava kertoi Backmanille ja Holmavuolle, että hänet oli yritetty raiskata seudulla kahdesti. Kynnys kertoa tapahtuneesta viranomaisille oli kuitenkin korkea.
"

Kellarimurhaaja on edelleen vapaalla, koska naiset eivät riittävästi ilmoitelleet seksuaalirikoksista, niiden yrityksistä ja oudoista hiippareista. Tuosta voi taas syyttää kulttuuria. Toinen syy tekijän vapaallaoloon on se, että DNA:ta ei ole tallessa testattavaksi.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2129
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

dazu kirjoitti:
Su Maalis 07, 2021 3:39 am
Tuli tuossa artikkelissa tämä aika oleellinen asia esille:

"Varsinkin suhtautuminen seksuaalirikoksiin on muuttunut. Takavuosikymmeninä uhria saatettiin syyllistää tapahtuneesta muun muassa siksi, että uhri oli pukeutunut liian paljastavasti.

Eräs haastateltava kertoi Backmanille ja Holmavuolle, että hänet oli yritetty raiskata seudulla kahdesti. Kynnys kertoa tapahtuneesta viranomaisille oli kuitenkin korkea.
"

Kellarimurhaaja on edelleen vapaalla, koska naiset eivät riittävästi ilmoitelleet seksuaalirikoksista, niiden yrityksistä ja oudoista hiippareista. Tuosta voi taas syyttää kulttuuria. Toinen syy tekijän vapaallaoloon on se, että DNA:ta ei ole tallessa testattavaksi.
Pohjois-Amerikassa on hyvin tavallista, että 70-luvun murhista on saatu myöhemmin DNA-näytteet. Nythän niitä 70-luvun tuntemattomia murhaajia saadaan narautettua sukututkimussivujen DNA-näytteiden perusteella. Yhdysvalloissa rikospaikkatutkinta ja näytteiden säilyttäminen olivat tuolloin valovuoden Suomea edellä.

Toisaalta noiden vanhojen amerikkalaisten murhien selvittämisen myötä itselleni on tullut käsitys, että yllättävän usein lähellä tapahtuneet, samantyyppiset murhat eivät olekaan liittyneet toisiinsa. On hämmästyttävän paljon vanhoja raiskausmurhia, joiden tekijät ovat ehkä syyllistyneet elämässään vain kerran murhaan ja sen jälkeen eläneet normaalia elämää. Yleinen käsitys kun on, että kerran raiskannut ja tappanut aina uusii tekonsa. Tästä syystä kaikissa Helsingin kellarimurhissakin voi olla eri tekijä.

Catdog
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Catdog »

hannu hanhi kirjoitti:
Su Maalis 14, 2021 4:46 pm
Toisaalta noiden vanhojen amerikkalaisten murhien selvittämisen myötä itselleni on tullut käsitys, että yllättävän usein lähellä tapahtuneet, samantyyppiset murhat eivät olekaan liittyneet toisiinsa. On hämmästyttävän paljon vanhoja raiskausmurhia, joiden tekijät ovat ehkä syyllistyneet elämässään vain kerran murhaan ja sen jälkeen eläneet normaalia elämää. Yleinen käsitys kun on, että kerran raiskannut ja tappanut aina uusii tekonsa. Tästä syystä kaikissa Helsingin kellarimurhissakin voi olla eri tekijä.
Tämäntyyppisestä on esimerkki Suomessakin. Kolmisenkymmentä vuotta sitten Helsingissä melko pienellä alueella tehtiin keskenään varsin samankaltaiset ns. homosurmat muutaman vuoden sisällä. Olikohan peräti viisi tapausta vai enemmän, joissa miesuhri löydettiin kotoaan surmattuna. Kaikkien uhrien seksuaaliseksi suuntautumiseksi tiedettiin (tai jossakin niistä pääteltiin/otaksuttiin) homoseksuaalisuus. Useammassa oli uhri vieläpä samanniminen, Raimo, mikä oli sekin ilmeisesti vain sattumaa. En muista raiskattiinko uhreista ketään. Osa tapauksista on ratkennut, ja on selvinnyt, että ainakin kolmessa noista "homosurmista" tekijä on eri, toimivat aivan erikseen ilman kytköstä toisiinsa. Tuollainen rypäs on erikoinen, ja vielä erikoisempaa on, että tapauksista ainakin kolme ei liity toisiinsa. Ja toisin päin ajateltuna, ei ole tiedossa että kyseessä olisi sarjamurha, koska yhdenkään tekijöistä ei tiedetä surmanneen kahta tuon ryppään uhreista. Eikä sarjamurhaajaa ole ainakaan julkisesti etsitty.

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1308
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Niitä homoseksuelliksi oletetun Raimon surmia on Helsingissä kaiketi peräti viisi. Aika jännä sattuma. Ovat tapahtuneet 1983-1990. Niistä kolme on minun tietojeni mukaan selvittämättömiä (Tuomainen, Toukola ja Liukkonen). Selvitettyjä on kaksi (Suvistola ja Kantanen). Samalta ajalta on selvitetyissä lisäksi yksi Risto.
Selvittämättömiä homosurmia on samalta ajalta lisäksi Per Sjödahlin surma 1987.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2934
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja dazu »

hannu hanhi kirjoitti:
Su Maalis 14, 2021 4:46 pm
Toisaalta noiden vanhojen amerikkalaisten murhien selvittämisen myötä itselleni on tullut käsitys, että yllättävän usein lähellä tapahtuneet, samantyyppiset murhat eivät olekaan liittyneet toisiinsa. On hämmästyttävän paljon vanhoja raiskausmurhia, joiden tekijät ovat ehkä syyllistyneet elämässään vain kerran murhaan ja sen jälkeen eläneet normaalia elämää. Yleinen käsitys kun on, että kerran raiskannut ja tappanut aina uusii tekonsa. Tästä syystä kaikissa Helsingin kellarimurhissakin voi olla eri tekijä.
Onhan Suomessakin vissiin 90 tällaista selvitettyä tapausta, että henkilö on tehnyt vain yhden seksuaalimurhan. Minusta kellarimurhien toistensa kaltaisuus on kuitenkin samaa luokkaa, kuin vaikkapa Original Night Stalker -murhien toistensa kaltaisuus. Pidän siis niitä tiettyjen uniikkien piirteiden vuoksi hyvin samaan tekijään sopivina. Sen sijaan esim. Oulunkylän jutut eivät mielestäni liity kellarimurhiin.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Purvis
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2016 2:00 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Purvis »

Yle Areenaan on tänään lisätty uusi kausi Viimenen johtolankaa -sarjaa, joka käsittelee Helsingin kellarisurmia:

https://areena.yle.fi/audio/1-50640985

Olen ehtinyt kuunnella kakkoskauden esittelyjakson ja Susannen surmaa käsittelevän jakson. Verrattuna Ratkaisematon-äänikirjoihin, nyt on onneksi ollut ammattimainen, ellen jopa sanoisi täysipäinen, toimittaja tekemässä työtä. Ratkaisematon oli selvännäkijöineen niin vaivaannuttava, että lopetin kuuntelun n. 20 min jälkeen :roll:

Uutta, ainakin toimittajan mukaan aiemmin tuntematonta tietoa, ilmeni kaksi seikkaa (Susanne-ketjut ovat niin pitkiä etten muista kaikkea mitä täällä on vuosien aikana puhuttu):

1) Susanne nähtiin juttelevan kotitalonsa ulkopuolella jonkun miehen kanssa ennen sisällemenoa

2) Susannen ruumiin löytänyt henkilö (varatuomari Esko Savolainen) kertoo päässeensä tutustumaan kuulustelupöytäkirjoihin ja että Susannen sukupuolielimiin olisi ollut työnnettynä jotakin. Mitä?, se kohta haastattelusta sensuroitiin. Susannella oli kuitenkin ollut vaatteet päällä. Poliisi tyrmää sen, että joku ulkopuolinen pääsisi lukemaan heidän kuulustelupöytäkirjoja, mutta varatuomari väittää että tämä olisi onnistunut hänen ammattinsa ja suhteidensa kautta

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1308
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Urho kirjoitti:
Su Huhti 01, 2007 8:22 pm
Poliisi on joskus kommentoinut, että J-E ei ole voinut olla syyllinen kaikkiin tekoihin. On epäselvää, mihin tämä perustuu, työvuoroihin vaiko linnareissuihin.
Linhdolmin surmaajasta on tiedossa esimerkiksi veriryhmä, mikä rajaa monia henkilöitä epäilyjen ulkopuolelle. Voi tietysti olla paljon muitakin asioita.

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1308
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Siinä podcastissa tuli jotain itselleni vähän uusiakin tietoja. Vähän yhteenvetoa.

-Kyseisenä iltana oli ollut paljon porukkaa liikenteessä juhlimassa Lasse Virenin Olympiavoittoa.
-Hesperiasta Lindholmin kotiin oli noin 4 kilometrin kävelymatka.
-S.L:llä ei ollut mukanaan rahaa taksiin.
-Susanne Lindholmista oli surmayöltä mahdollinen havainto lähellä kotiaan keskustelemassa jonkun miehen kanssa.
-Uhrin ruumiinontelosta oli uskottavan mahdollisesti kuulustelupöytäkirjoista aikanaan luetun tiedon mukaan löytynyt vierasesine.
-Rautaheimo piti hyvin epätodennäköisenä, että Ketolan ja Lindholmin surmaaja olisi sama henkilö. Kädenjälki oli täysin erilaista.
Missään kellarisurmista tekijän toiminta teon jälkeen ei ole ollut organisoitua niin että jälkiä olisi peitelty tai toimittu rationaalisesti.

-Tekijän veriryhmä on poliisin tiedossa, mutta näytteet on ns. kulutettu loppuun.
-Talossa asuva oli kuullut naisen avunhuudot, mutta jatkanut uniaan.

MEG
Vic Mackey
Viestit: 1901
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja MEG »

Jos viite keskustelusta miehen kanssa kotiulko- ovella on tapahtunut . Niin tapauksen ydinkysymykseksi nousee , miksi ilmeisen itsetietoinen ja koppava Susanne olisi miehen kanssa siirtynyt urheiluvarastoon? puhumiset olisi voinut hoitaa lämpimässä kesäyössä ulkoovella. Tuskimpa periaatteessakaan kelpuuttaisi kellarin lattiaa lähikontakti paikakseen.

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1308
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Ymmärsin, että se keskustelu oli tapahtunut kauempana kodistaan. Olikohan kättärin kulmalla vai muistanko paikan edes oikein. Onko sitten täyttä varmuutta, että nainen oli edes Susanne?
Entä jos hyökkääjä iski kun Susanne oli avaamassa ovea niin, ettei tämä ei uskaltanut huutaa? Tähän taas poliisi ei tunnu syystä tai toisesta oikein uskovan.

Vastaa Viestiin