Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Niin mitä tulee näihin partiopoikiin. Aikaisemmin sain sen käsityksen, että niitä oli vain yksi. Mutta vielä kerran selasin pari kohtaa tuosta ylen artikkelista niin niitä oli ainakin kolme joista yksi meni itse uhrien luo kahden jäädessä taka-alalle. Mutta sitten toki artikkelissa mainitaan, että nämä muut (tai osa niistä) olisi lähtenyt ilmoittamaan laivan infopisteelle asiasta. Eli jos hakisi tuota partiolais-teoriaa niin eikö se kuulosta vähän hölmöltä, että ylipäänsä mennä enää teon jälkeen uudestaan tekopaikalle ja itse ilmoittaa vieläpä asiasta henksulle vaikka tietää, että kohta voi muuten käry käydä?

Tossa artikkelissa on myös maininta:
Pystyyn yrittävät hahmot olivat nainen ja mies. Heidän kasvonsa ja vaatteensa olivat veressä. Nyt partiolaiset huomasivat, että myös kannella oli verta laajalla alueella.
Eli kun puhutaan nyt siitä, että nukkumapaikka olisi ollut siinä piipun juurella ilmastointikanavan holleilla niin tuo alue olisi ollut täysin veressä? Ainoat verijäljethän julkisuudessa on esitetty sinne laivan perälle penkkitsydeemin ympärille. Eli siis niitä verilammikoitahan on silloin pakko olla kaksi kappaletta.
Schmid oli jo nukkumassa, kun Schelkle ja Taxis hakivat häneltä makuupussit ja suuntasivat yhdeksännen kannen takaosaan helikopteritasanteelle. Kello oli arviolta yksi yöllä.

Pariskunnan nukkumasoppi sijaitsi pleksiseinien suojaamassa nurkassa taivasalla. Kohdassa oli hämärää, sillä aluetta valaiseva lamppu oli rikki.

Paikkaan kulki kaksi reittiä: Toinen nousi portaita suoraan laivan vasemmanpuoleiselta ulkokannelta. Toinen reitti kulki samanlaisia portaita oikeanpuoleiselta ulkokannelta ja helikopterikentän poikki.
Ja siis tässä nyt kuiteskin kivenkovaa väitetään, että se nukkumapaikka on tuossa mitä ylempänä sanoin ja myös löytöpaikka olisi tuossa. Eli nyt siis edelleen helkkarinmoinen mysteeri, että mistä ne verilammikot on sinne peräkannelle ilmestyneet? Onko niistä koskaan otettu DNA:ta ja saatu yhdistettyä se uhrien verijälkiin vai voisiko olla niin, että siellä penkkiryhmien luona ollaan käyty joku toinen nyrkkihippa joka ei liity tähän tapaukseen millään tavalla? Toki epätodennäköistä mutta kaikki on auki niin kauan kun poliisi pitää suunsa supussa / saadaan esitutkintamateriaali silmien eteen.

Valtaosahan tämän artikkelin on lukenut mutta laitetaan nyt muistin virkistämiseksi jos täältä löytyy vaikka uudempia kotisherlockeja jotka on vasta tutustuneet kyseiseen tapaukseen niin tässä hyvä ja kattava artikkeli itse tapahtumasta
https://yle.fi/uutiset/3-11415221

Vekku11
Sammakkoprofessori
Viestit: 468
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

vai menikö siinä jotenkin ns tilanne päälle, että ei ajateltu partiopojila olevan mitään muuta osallistumisen mahdollisuutta asiaan kuin että löysivät/löysi uhrit. on se tietty outoa, että olis palattu paikalle mutta ei sekään mahdotonta ole..
eikä kai sekään, että tekijöitä olis enempi kuin 1. Joista sitten joku tutkinna perusteella saatu päätekijäksi.
en ite kyllä oikein usko näiden osuuteen asiassa tekijämielessä.
mutta nuo tietyt lausunnot kylä vihjaa siihen suuntaan, ettei tekijä olisi suomalainen.
nuo poliisin lausunnot asiasta on tosiaan tietyllä lailal omintakeisia

aumari
Wallander
Viestit: 1081
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja aumari »

Kuinkahan paljon uhrien vammoja pahentavasti vaikutti heidän kuljettamisensa (taluttamisensa/kantamisensa?) löytöpaikalta hoitajan luo? Varmaan tuostakin on otettu opiksi, ettei loukkaantuneita lähdetä liikuttelemaan. Tuossahan on pitänyt mennä kerroksista toisiin.

Vekku11
Sammakkoprofessori
Viestit: 468
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Aamuyöllä 18-vuotias tanskalainen partiopoika herää hytissään. Hän päättää mennä virkistävälle jaloittelulle kannelle.

Tuo kävely muuttuu painajaiseksi: nuorukainen löytää laivan kannelta kaksi erittäin pahoin runneltua nuorta, miehen ja naisen. Kaksikko on hädin tuskin hengissä. Molemmilla on pahoja vammoja erityisesti pään alueella. Verta on kaikkialla.
em. teksti IL 3.8.2019

kuitenkin tuossa PPK kirjan selkvityksestä saa sen käsityksen, etteivät nämä partiolaiset nukkumassa ole olleetkaan vaan vaellellet laivalla ja päätyneet kaikki 3 tuonne surmapaikan lä'heisyyteen, jossa sitten 1 huomasi kahden ihmisen yrittävän nousta ylös seinään tukeutuen uuudestaan ja uudestaa siinä onnistumatta.

jotain häikkää näissä kertomuksissa on.
luotan aika vahvasti noin yleensä tuohon PPK kirjaan ja kyllä vuoteen 1991-1992 mennessä oletan partipoikien tapahtumaselostuksen tulleen selvitetyksi. tuossa kirjassa ohimennen mainitaan laajoista tutkimuksista joita poliisi oli jo tuohon mennessä tehnyt

missään ei kans oo oikein mainintaa missä kunnossa noiden partiolaisten vaatteet olivat
ja kun nyt silmäili esim tuota IL:n juttua niin Soikkeli puhuu silmittömästä väkivallasta, teikjä(t)lienee ajatellut että molemmat lähtee..
täsät saa myös sen käsitystä siihen, miksi muuttunut murhatutkinnaksi. Että ei olis ihan peruskännilyöntejä tjms ollut vaan runnottu menemään.

Catdog
Parranpäristäjä
Viestit: 85
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Catdog »

Vekku11 kirjoitti:
La Loka 24, 2020 7:25 am
sekosiko jonkun nuppi liiasta viinasta niin että esiin tuli brutaali väkivaltainen puoli?
Tämä on muuten hyvä pointti yleensäkin, partiopojista riippumatta. Alkoholismia diagnosoidaan olevan kahta päätyyppiä. Ensimmäisen jokainen tietää, toiseen liittyy usein aggressiivisuus/väkivaltaisuus humalassa, vaikka selvin päin sama henkilö olisi itse lempeys. Eli sama henkilö voi olla humalassa aivan eri ihminen kuin selvinpäin. Rikostilastoissa näitä näkyy mm. surmaajina, joista ei olisi kyseistä rikosta uskonut jos tunsi heistä vain selvän puolen.

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Catdog kirjoitti:
La Loka 24, 2020 9:54 pm
Tämä on muuten hyvä pointti yleensäkin, partiopojista riippumatta. Alkoholismia diagnosoidaan olevan kahta päätyyppiä. Ensimmäisen jokainen tietää, toiseen liittyy usein aggressiivisuus/väkivaltaisuus humalassa, vaikka selvin päin sama henkilö olisi itse lempeys. Eli sama henkilö voi olla humalassa aivan eri ihminen kuin selvinpäin.
Juu toki voi pelkkä viinakin riittää mutta eiköhän tuolloinkin ollut sekakäyttöä jo olemassa mikä on vieläkin räjähdysherkempi yhdistelmä. Itse edelleen olen tästä tapauksesta sitä mieltä, että teko oli täysin spontaani ja voi hyvin olla, että tekijä ei muista koko teosta yhtään mitään. Ja se taas sitten onkin melkoinen savotta taikoa tästä murhasyyte. Käytettiinkö tekoon erityistä raakuutta? Mielestäni ei riittävästi koska toinen selvisi ja toinen kuoli vasta helikopterissa. Esine ei myöskään ollut mikään teräesine. Mikä se sitten oli sitä ei meistä kukaan tiedä mutta ei ole kyllä minkään ammattimiehen tekosia tämä vaan päässä on vain syystä x napsahtanut. Kuka muutenkaan lähtee laivalle aikomuksena tappaa porukkaa kannella jollain tylpällä astalolla? Vastaus: Ei kukaan.

Täällä on käyty varmaan kaikki mahdolliset skenaariot partiopojista henkilökuntaan ja aina kolmanteen saksalaiseen asti mutta ei, kyllä mä taivun edelleen siihen, että tekijä ei kuulu mihinkään näistä. Tietysti yksi teoria mitä voi myös hakea on jonkinasteinen psykoosi ja sen seurauksena hullun kiilto silmissä pään äänet ovat käskeneet tappamaan.

Se mikä tästä keissistä on jäänyt ehkä vähän vähemmälle huomiolle on tekijän vaatetus. Jos kerta verta on ollut kaikkialla niin on sitä ollut myös tekijän housuissa, kengissä ja paidassa / takissa. Eli siis onko tekijä kuskannut vaihtovaatteet tekopaikalle housuista lähtien? Tietysti henkilökuntateoria sopii tähän siinä mielessä, että hytit olivat hyvin lähellä tekopaikkaa. Mutta jos taas kyseessä on vain joku sekopäinen matkustaja niin pakkohan on kerrosaulaan sisälle mennä jos hyttiinsä mielii ja parhaassa tapauksessa hytti sijaitsee jossain aivan eri kannella joten riski painella laivan sisätiloissa verisillä vaatteilla olisi melkoinen sen suhteen, että joku näkisi.

Tietysti jos tekijä on painellut vaihtovaatteet mukanaan kopterikannelle niin se kertoo jo suunnitelmallisuudesta. No spekulaatiota taas kaikki mielestäni kaikkein uskottavin ja kovin perinteinen teoria on siinä, että Bettinan ja äijän seurassa on iltaa ollut tämä tekijä viettämässä. Jossain vaiheessa tulee riitaa / tekijä kilahtaa ja poistuu paikalta. Kuiteskin känniläisen takaraivosta ei höyryt poistu ja päättää tulla myöhemmin kostamaan. Ainakin oman käsitykseni mukaan saksalaiset ovat olleet kahdestaan kun ovat menneet nukkumaan. Mutta oma villi veikkaus on, että tekijä on etukäteen jo tiennyt missä nämä meinaavat nukkua ja loppu onkin sitten historiaa.

Partiopojilla ei kyllä ole tähän tekoon osaa eikä arpaa ei tuon ikäiset kollit pysty niin kovaa psykologista painetta kestämään, että kylmän viileästi bluffaisivat henkirikoksen suhteen ja vaihtavatkin lennosta löytäjien ja ilmoittajien rooliin ja kaikki vielä pikapalaverin jälkeen kertovat tasan samaa eikä herätä kenessäkään mitään epäilyksiä. Vaikka noiden partiopoikien kertomuksessa onkin aukkoja niin en ainakaan itse jaksa uskoa tähän teoriaan koska se vaan kuulostaa niin kovin mahdottomalta.

Avatar
Yggdrasil
Sammakkoprofessori
Viestit: 476
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Jos partiopojat olisi olleet syyllisiä eivät he paikalle olisi jääneet. Bettina olisi aivan hyvin voinut osata englantia ja ilmiantaa heidät tai joku paikalle tulleista osata saksaa.


Kuva
Verijäljet selkeästi penkkien alla, olisihan nuo penkit aika kohtuullinen paikka nukkua paitsi että meteli tuolla perässä on kova. Siksihän kai Schmid sinne kerrosta alespäin lähti.
Kuva
Uutisessa on mainittu että tekopaikka olisi helikopterikannella vaikka näin ei taida olla.
Kuva
Kuva on selkeästi laivan takaa poikittain jossa on ainut paikka laivassa jossa portaat menee tuollain vastakkain.
Siinä näkyy myös nuo penkit tuolla takana jossa tämä tapahtui.
Kuva
http://www.estline.ee/sv/fotogalleri/es ... &catpage=1

Tämä ylen rekonstruktio tuolta helikopterikannelta taitaa vahvasti olla fake news.

Vekku11
Sammakkoprofessori
Viestit: 468
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

koska meteliä kaiketi ollut niin mitenköhän siinä on saanut nukutuksi jollei(vät) olleet tottuneet ääniin vai nukkuivatko tulpat korvilla jolloin työ hyökkäys on tullut täysin puskista?
ja vissiin oli ainakin suht hämärää jos ei nyt ihan pimeetä.
olis kuitenkin mielenkiintosta tietää myös partiopoikien taustoista ja myös myöhemmistä vaiheista vaikka siinä mielessä onko ketään hesitä jälkeenpäin antanut julkisuuteen minkäänlaista haastattelua.
ja tuo motiivi teolle niin 1 vaihtoehto mulla edelleen on tuo kansalaisuus, tekijällä saattaa olla jonkinlainen kytköäs siihen mitä tapahtui tuohon aikaan noin 40 vuotta sitten. olkoonkin että voi olla turhan kaukaa haettua. mutta ehkä se alkoholi / muut päihteet yhdistettynä tähän?

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Vekku11 kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 7:19 am
koska meteliä kaiketi ollut niin mitenköhän siinä on saanut nukutuksi jollei(vät) olleet tottuneet ääniin vai nukkuivatko tulpat korvilla jolloin työ hyökkäys on tullut täysin puskista?
Niin se nyt riippuu ihan siitä mihin tässä uskoo. Nukkuivatko heko-kannella vaiko siellä pöytäryhmien alueella. Jos siellä yläkannella tuuletuskanavan vieressä niin mielestäni vaihtoehtoja on kaksi. Joko tukeva humalatila jolloin ihminen nyt voi sammua käytännössä mihin vain siinä ei paljoa mölyt korvissa tunnu tai sitten korvatulpat. Tuollainen paikka on aivan mahdoton mesta nukkua jos on jotenkuten selvinpäin ja tuuletusaukot + savupiippu huutaa hoosianna korvien juuressa. Tietysti korvatulppateoria siinä mielessä kuulostaa loogiselta, että tässä tapauksessa tekijä on aivan selvästi yllättänyt uhrinsa aivan puun takaa. En tiedä kumpaa siellä on ensimmäisenä alettu mukiloimaan mutta toinen ei välttämättä ole välittömästi edes reagoinut / huomannut, että nyt tapahtuu ja kalliita sekunteja mennyt sivu suun.

Mutta siis täytyy edelleen ihmetellä tekijää. Miksi jätti hommat puolitiehen? Huomasiko jonkun mahdollisen silminnäkijän ja lähti karkuun? Laittoivatko saksalaiset vastarintaa ja tekijä totesi kahden ihmisen tappamisen näillä eväillä olevan mahdotonta ja poistui paikalta? Mihin suuntaan poistui? Varmasti myös kengät veressä. Onko kansialueet kunnolla tutkittu silloin aikoinaan? Kyllähän veriset kengät nyt jälkiä kannen kävelymateriaaleihin jättää jossain muodossa. Vai vaihtoiko myös kengät jossain ja veriset kengät heivattu laidan yli? Tuona yönä ei kaiketi edes satanut joten luulisi tekijä jotain vihiä jättäneen mihin suuntaan pakeni.

Tuohan oli siihen aikaan koko Suomen nykypoliisihistorian suurin operaatio kun laiva tuli Turun satamaan. Satamassakaan ei ollut mahdollisuutta meren kautta poistua kun se laiva oli saarrettu myös mereltä käsin. Eli tekijä on ollut laivassa aluksen saavuttua satamaan ja myös kulkenut poliisikontrollin läpi siitä voisin lyödä vaikka vetoa ja se tekijä niistä poliisin kuvista / videoista löytyy. Tosin henksuhan kaiketi pääsi vähän helpommalla jos olen oikein ymmärtänyt niitä ei edes kunnolla tsekattu.

Ellei sitten ollut aikansa rambo ja hyppäsi saaristossa mereen, ui saareen, märillä vaatteilla pöllii jonkun veneen ja ilman mitään navigointilaitteita hurauttaa mantereelle ja juoksee maasta ulos (oletuksena, että tekijä olisi ulkomaalainen). Tuohon aikaan ei mitään schengeneitä ollut edes olemassa vaan jos nyt mieli vaikkapa saksaan niin rajatarkastuksethan tuolloin oli. Tekijällä jos oli esim. passi taskussa kun mereen hyppäsi niin taisi olla sen jälkeen käyttökelvotonta kamaa.

Catdog
Parranpäristäjä
Viestit: 85
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Catdog »

ammattiamatööri kirjoitti:
La Loka 24, 2020 10:21 pm
Se mikä tästä keissistä on jäänyt ehkä vähän vähemmälle huomiolle on tekijän vaatetus. Jos kerta verta on ollut kaikkialla niin on sitä ollut myös tekijän housuissa, kengissä ja paidassa / takissa. Eli siis onko tekijä kuskannut vaihtovaatteet tekopaikalle housuista lähtien? Tietysti henkilökuntateoria sopii tähän siinä mielessä, että hytit olivat hyvin lähellä tekopaikkaa. Mutta jos taas kyseessä on vain joku sekopäinen matkustaja niin pakkohan on kerrosaulaan sisälle mennä jos hyttiinsä mielii ja parhaassa tapauksessa hytti sijaitsee jossain aivan eri kannella joten riski painella laivan sisätiloissa verisillä vaatteilla olisi melkoinen sen suhteen, että joku näkisi.

Tietysti jos tekijä on painellut vaihtovaatteet mukanaan kopterikannelle niin se kertoo jo suunnitelmallisuudesta.
Tuohon aikaan vuodesta menee vaatetuksen kanssa usein niin, että päivällä kun on lämmin/kuuma, painellaan lyhythihaisissa ja shortseissa/hameissa. Auringon laskettua tulee huomattavasti viileämpää, ja moni heittää suoraan edellisten päälle pidempää hihaa ja lahjetta, laivan olosuhteissa se saattoi olla myös hupparia tai vastaavaa. Tekijän vaatetus oletettavasti tahriintui verestä, mutta tässä ajattelussa uloin vaatekerros oli helppo riisua ja nakata mereen, ja sen jälkeen saattoi astella käytäville verettömissä vaatteissa, mahdollisesti ilman kenkiä. Sopiva ehostautuminen wc:ssä kylläkin vielä edesauttoi huomiotaherättämättömyyttä, ellei sitten hyttikin ollut ihan lähellä.

Laivoilla on öisin niin monenlaista hiihtäjää, että kengättömyys ei välttämättä kiinnitä huomiota, varsinkin jos näkee jonkun sukkasillaan tai muuten epämääräisissä asusteissa hyttien kokolattiamattoisilla käytävillä. Ainakin takavuosina mm. nuoria porukkautui myös istuskelemaan, nuokkuilemaan ja bilettämään käytäville, toisinaan hyttien ovia auki. Tekijä liikkui sellaisena ajankohtana, että todennäköisyys kohdata terävien huomioiden tekemiseen riittävän tolkuissaan oleva matkustaja oli poikkeuksellisen matala. Nykyisinkin saa lukea risteilyistä, joilla meno on karannut tavallista enemmän käsistä. Kyseisen yön olosuhteista ei ole muuta tietoa kuin että joillain ainakin oli ollut "hauskaa" (mm. verisen engelsmannin vaiherikas yö). Kuitenkin yleisesti, kun ympärillä on paljon tavanomaisesta elämänmenosta poikkeavaa, voi tavallisen ja epätavallisen välinen rajapinta kokemustasolla tilapäisesti siirtyä, tekijällä itsellään mukaan lukien. Tähän sen verran liittyen että ylittää mainitsemiskynnyksen, muistikuvani mukaan jonain 70-luvun juhannuksena samalla hiekkarannalla lähti useampikin, joku hukkui ja toinen väkivallan seurauksena, oliko lähteneitä enemmänkin.
Viimeksi muokannut Catdog, Su Loka 25, 2020 1:29 pm. Yhteensä muokattu 6 kertaa.

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Niin tuli muuten mieleen se mystinen vaatepussi mikä löytyi tuolta saaristosta silloin joskus myöhemmin. En nyt viitsi koko ketjua selata jossain tästä oli maininta. Mutta oliko se nyt niin, että poliisi on säkin tutkinut ja tullut tulokseen, että ei liity itse tapaukseen?

Vekku11
Sammakkoprofessori
Viestit: 468
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

piti kans juuri kirjoitella siitä vaatepussista niin ilmeisesti se ei liittynyt tapaukseen, mutta noin muutem niin ei niiden vaatteiden hävittäminen nyt välttämättä niin vaikeeta olis ollut.
Tuo yö ei ollut mitenkään kovin lämmin, lämmöt siinä 10 huiteilla, vissiin vähän yli.tuuli ei ole ollut erityisen voimakasta.
ja en usko, että K ja B olisivat olleet isommin tuiterissa, koska satamaan tulo oli jo 8 ja siitä oli tarkoitus jatkaa reisua.
Mun ajatus on, että tekijä(t) tiesi mihin nämä ovat menossa nukkumaan, ettei sillä tavalla sattumalta osunut paikalle. Eli olivat jollain tavalla olleet puheissa illan / yön aikana.

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8983
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Penkkikuvasta:
Onko vasemman puolen ensimmäinen ja oikean puolen kaksi ensimmäistä penkkiä kuivia ja muilla vettä? Vai kiiltelevätkö vaan noin erikoisesti?
Meinaan että viittaisi siihen, että olisi ollut kolme istuskelijaa: 2 vierekkäin toisella puolella ja yksi toisella puolella. Noh, ehkä se on kiiltoa vaan, olisi huonoja tuommoiset penkit, joille vesi jäisi seisomaan. Ja ei kai siellä satanut edes.

Verta näyttäisi olevan myös pöydän päällä, molemmin puolin. Pöydän alle ei mahdu jalkojen takia nukkumaan, mutta ehkä tohon puolittain penkkien ja pöydän alle voisi kuvitella yöpymispaikkaa. Jos joku tuolla makaisi, niin hankala häntä olisi kyllä lyödäkään.

Ehkä kuitenkin on kimppuun käyty, kun uhrit ovat istuneet penkeillä?
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ma Loka 26, 2020 12:10 am
Penkkikuvasta:
Onko vasemman puolen ensimmäinen ja oikean puolen kaksi ensimmäistä penkkiä kuivia ja muilla vettä? Vai kiiltelevätkö vaan noin erikoisesti?
Meinaan että viittaisi siihen, että olisi ollut kolme istuskelijaa: 2 vierekkäin toisella puolella ja yksi toisella puolella. Noh, ehkä se on kiiltoa vaan, olisi huonoja tuommoiset penkit, joille vesi jäisi seisomaan. Ja ei kai siellä satanut edes.
Kaiken käsityksen mukaan mikä mulla on niin kyseisenä yönä ei sadetta ollut. Tuo kuva kaiken järjen mukaan on otettu Turun satamassa. Taustalla näkyy joku terminaalin tyylinen tms. niin ei se voi muualtakaan olla. Turussa on tuona päivänä ollut pientä sadetta mutta onko satanut aamulla vaiko illalla niin siihen ei omat googletukset riitä tätä tietoa saamaan. :D

Mitä tulee noihin penkkeihin niin se istuinosahan on noissa tuoleissa kalteva ja ilmeisesti perä on täysin auki tai ainakin melkein täysin auki juurikin siitä syystä, että vesi pääsee valumaan pois. Mutta tosiaan tuo on erikoinen tuo kimallus. Kun kuvaa suurentaa niin oma silmä näyttää, että vasemmalta puolelta kaksi lähimpänä olevaa penkkiä ovat kuivia ja kahdella viimeisellä olisi ns. joku lammikko. Ja oikealta puolelta kuvaa suurentamalla näyttää siltä, että kaksi lähintä sekä kauimmaisin penkki (4) ovat kuivia ja kolmannella olisi vain vettä.

Mutta varsinkin nuo vasemman puolen kaksi viimeistä penkkiä on erikoisuus koska ihan kuin niissä näkyisi peilaus jostain. Se sama peili jatkuu lineaarisena kolmospenkiltä nelospenkille. Mutta sitten taas kun katsoo kannen kuntoa niin mielestäni se näyttää täysin kuivalta. Voisiko olla, että joku on käsketty pesemään penkkiryhmää tms. ja on kerennyt vähän jo suihkuttelemaan kunnes tullut käsky lopettaa kun on tajuttu, että poliisia varmaan vois kiinnostaa tutkintaa varten. No se oli vain heitto. Mutta kun ei matkan aikana ainakaan takaisin päin tullessa satanut. Tai jos satoi niin en ole ainakaan itse huomannut tälläistä yksityiskohtaa missään mainitun. Eli mistä se vesi sitten olisi tuonne tullut? Verta tuo ei kyllä ole vaan vettä tai jotain veteen rinnastettavaa jos siis jotain nestettä noilla penkeillä on valokuvaushetkellä ollut.

Vekku11
Sammakkoprofessori
Viestit: 468
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Missään ei oo kyl mainintaa et olis vetä tullut vähääkän tuona yönä/aamuna, ei jutuissa eikä säätiedoissa.
jos toi on vettä niin luulis et sitä olis tuossa lattialla myös tai noissa penkeissä epätasasemmin ja tuo penkin malli on kyllä semmoine ettei vesi isommin pysy.
olisko noissa penkeissä ollut semmonen (läpinäkyvä) muovipinnoite, niin että se sitten heijaqstelee ja jostain penkistä osin kulunut.tarkoitan, että jos penkin pinta on ollut röpönen nin se vesi on pysnyt eri tavala kuin jos silee niin laskee tuosta takareunasta paremmin pois tai muuten pyyhkäistävissä helpommin pois.

löytykö muuten tapauksesta "ulkomailta" mitään juttu täsät jossa olis esim jotain keskustelua aiheesta tai jotain murhainfon tapasiat palstaa esim saksanmaalta tjms.
löysin vain juttuja joissa on suurinpiirtyein smat asiat kuin täälläkin eikä muuta

Vastaa Viestiin