Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Bloody Mary
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 4:29 pm
Paikkakunta: Erään maan pääkaupunki

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Bloody Mary »

ammattiamatööri kirjoitti:
Ke Joulu 09, 2020 11:16 am
Juniorihölkkääjä kirjoitti:
Ke Joulu 09, 2020 9:39 am
Joku puhui saaresta löytyneistä vaatteista? Olisiko siitä saatu eristettyä sekä tekijän, että uhrin DNA:ta?
Muistankohan nyt ihan väärin mutta muistan lukeneeni, että tämä kalastajien löytämä vaatepussi (?) on tutkittu eikä liity tapaukseen
Kyllä muistat oikein. Kengät pystyttiin jäljittämään ostetuksi Turkulaisesta kenkäliikkeestä, myös villaneule oli kotimaista tekoa. Näyttivätkin vanhemman miehen kengiltä ja vaatteilta. Ei siis mahdollista että olisivat olleet täten tanskalaisen jantterin.

terssi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja terssi »

Tanskalaisjäbä on saattanut törmätä saksalaiseen kaksistaan silloin puolen yön aikaan laivan käytävillä, kun ilmeisesti molemmat olivat niihin aikoihin liikkeellä. Ja siinä on saattanut olla jotain sanailua, josta se nainen ei ole edes tietoinen. Sen jälkeen epäilty ois seurannut saksalaisen menoa sinne helikopterikannelle, ja näin löytänyt heidän majoituspaikan.

Elizabeth
Poliisikoira Rex
Viestit: 251
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

"Thomas Nielsen oli matkalla Sauvoon partioleirille ystäviensä kanssa.
Thomas oli käynyt laivan kannella jo klo 24 maissa haukkaamassa raitista ilmaa ja katselemassa kaunista saaristoa."

Hmm. On siis 27.heinäkuuta, melkein jo elokuu.. Tuohon puolen yön aikaan etelä-Suomessa on jo pimeää. Liekkö myös Turun suunnassa.. Hieman erikoista ihailla silloin " kaunista saaristoa".

Purvis
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2016 2:00 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Purvis »

Viime päivien tapahtumat saivat minut uudelleen kiinnostumaan tapauksesta, ja aloin etsimään löytyykö tätä rikosta käsitteleviä podcast-jaksoja. Hauissa löytyi The Shocking Details -niminen podi, jonka 19.5.2020 julkaistu jakso, MS Estonia: The Curse of Viking Sally, jossa käydään läpi vuosina 1986 ja 1987 tapahtuneet henkirikokset sekä Estonian uppoaminen.

Tässä linkki podcastiin, löytynee myös muista podcast-sovelluksista:
https://www.theshockingdetails.com/home/vikingsal

Jaksossa minulle oli täysin uutta että juontajat väittävät että seurueen kolmannella saksalaisella, Thomas Schmidillä, olisi ollut luotettava alibi, koska hän olisi ollut homoseksuaali ja olisi löytänyt seuraa laivalta ja murhan aikaan olisi ollut toisen miehen kanssa tämän hytissä hommailemassa you know what. Lisäksi juontajat väittävät että poliisit eivät ole kertoneet tätä julkisuudessa siksi että T. S. ei ollut silloin tullut ulos kaapista ja hienotunteisuussyistä suomalaiset poliisit eivät halunneet pakottaa häntä siihen.

En ole reiluun vuoteen seurannut aihetta, ja myönnän lukeneeni siinä aikana tulleet uudet sadat viestit aikamoisella pikaluvulla, mutta en kyllä muista että missään olisi tällaista kerrottu. Vai muistanko väärin? Ainakin muutama kuukausi sitten julkaistussa laajassa Ylen artikkelissa missä Thomasia haastateltiin, kerrottiin että hänellä on vaimo ja lapsia. Jakson sisältö oli kyllä muutenkin virheitä täynnä, ja juontajat kertoivat keränneensä tiedot vieraskielisiltä sivustoilta Google translatorin avulla, joten ajattelin että olisikohan tässä mennyt asiat sekaisin jonkin toisen tapauksen kanssa. Tuskin joku huolimattomasti toimitettu amerikkalainen viihdepodcast saa jostakin käsiinsä salaista tietoa mikä olisi minfon väeltä mennyt ohi :roll:

Ja tämän viestin ei ole tarkoitus saada aikaan fantasointia mistään homosalaliitoista, tiedustelen vain onko minulta mennyt jotakin ohi.

Sitten, liittyen ehdotuksiin että Bettina Taxis kuuluisi saksalaiseen mahtisukuun. Rikosten lisäksi toinen salainen intohimoni, josta en suuremmin oikeassa elämässä huutele ettei maine kärsi, on kuninkaalliset ja aateliset ja heidän sukujen historia ja tietenkin kaikki mehukkaat juorut. Von Thurn und Taxis on saksalainen ruhtinassuku (päämies arvonimeltään ruhtinas, muut alhaisemmat suvun jäsenet "vain" prinssejä ja prinsessoja) joka on yksi Saksan tunnetuimmista ja vauraimmista perheistä. Lisäksi nykyisen ruhtinaan vanhemmat olivat aikoinaan valtavia julkkiksia, joiden huomionhakuista ja pröystäilevää elämää jopa suomalaiset naistenlehdet raportoivat 80-luvulla, puhumattakaan kuinka paljon palstakilometrejä suvusta kirjoitettiin ja yhä edelleenkirjoitetaan Keski-Euroopan kuninkaallisia ja julkkiksia käsittelevissä alan lehdissä ja netin keskustelupalstoilla. Jos joku suvun jäsen, ellei peräti prinsessa (!!!!!), olisi joutunut tällaisen rikoksen kohteeksi, lyhyesti sanottuna, mikään mahti maailmassa ei olisi voinut estää niitä otsikoita mitä tapauksesta olisi revitty ympäri maailman. Tämän perusteella uskallan sanoa että Bettinalla ei ole mitään tekemistä Thurn und Taxisten kanssa.

jokke78
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja jokke78 »

Hienoa että tapaus etenee. Edelleen häiritsee kuitenkin tuo, että joidenkin lähteiden mukaan uhrit on löydetty sieltä helikopterikannelta. Toisten lähteiden mukaan taas sieltä pöydän alta aluksen peräkannelta kerrosta alempaa. No onko sillä lopulta suurta merkitystä, mutta jotenkin hankala hahmottaa kokonaiskuvaa ja mahdollisia tapahtumien kulkua/reittejä, kun ei tiedä kumpi paikka oikea.

Aika vähän lopulta löytyy edes kuvia Viking Sallyn kannelta. Tällaiseen kansioon kuitenkin törmäsin (linkki alla), jossa joitakin kuvia kuitenkin on. Mm helikopterikannesta. Ja mikä sattuma, että kuvat merkattu otetuksi 31.7 1987, eli vain muutama päivä tämän henkirikoksen jälkeen. Ei sieltä murha-asetta löydy, mutta mielenkiintoisia kuvia joka tapauksessa.
https://www.flickr.com/photos/[email protected] ... 4607399020

Useassa lähteessä löytöpaikaksi on kerrottu helikoperikannen vasen reuna piipun juurelta. Kansion kuvia kun katselee, niin tuntuisi paikka teolle sikäli hölmöltä, koska esim. komentosillalta näyttäisi olevan suora näköyhteys tuohon kopterikannelle. Toki pimeää, tai ainakin hämärää on ollut, mutta silti. Kallistuisin kuitenkin lopulta enemmän sinne peräkannelle, josta uhrit kerrottu pöydän alta löytyneen.

Jaguaari
Rico Tubbs
Viestit: 1245
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Epäilty on kertonut että näki kannella hoipertelevat (uhrit) ja luuli heitä aluksi könniläisiksi. Kuitenkin monessa lähteessä uhrien mainittu löytyneen penkkien ja pöydän välistä?? Sinnekö ne itse ryömi ja tää tappajapoika auttoi uhreja siellä? Niin paljon outoja juttuja poika tarinoi että miten tätä ei epäilty jo alunperin?

Vekku11
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Niin katsokaapa nootakin kuvia (hienot kuvat löytynyt, kiitos:) ), kyllä siinäyöllä on ollut hämärää / pimeää jonkin aikaa ja otetaan nyt edellen huomioon se mahdollkisuus, ettei tuolla see valo toiminut. Ollaan kuitenkin heinäkuun lopulla, joloin yöt on jo erilaisia kuin 5-6 viikkoa aikaisemmin. Mutta ei tästä aiheesta nyt sen enempiä.
Kuitenkin mainittu niistä kaljapulloista. Ei mun nähdäkseni ainakaan tiettyyn aikaan yöllä ole enää mitään mahdollisuutta ilman,että on suht lähellä sanoa rusehtavasta etikellillisestä kaljpapullosta missä ,äärin siinä on juomaa jäljellä. js on korkki kiinni niin voi olettaa että on täysi. jollain on kuitenkin tapana myöskin laittaa se korkki tyhjänkin päälle saatika nakata ne roskiin/pöydälle/ympäriinsä.
Tapahtumat varmasti rekonstruioitu, tämmösiin hyvinkin piennii yksityiskohtiin joila ei noin äkipäätään tunnui olevan mitään merkitystä voi loppupelissä olla isokin vaikutus, sitoen vaikka nyt silminnäkijää tiettyyn aikaan tietyyn paikkaan.
Ja en mitenkään väheksyisi tuota jalkalloa lopulliseksi sytykkeeksi teolle. Vähänkin vääränlainen kommenttin on voinut jäädä soimaan päässä-Mistäs sitä tietää vaika olis hiprakssa vielä naureskeltu päälle. Onko se siten varsinainen motiivi, siitä voi olla montaa mieltä.Emem tiedä mikä se on, tietääkö edes poliisi.
äärimmä'ien poikeustapaushan tämä on, jalkapalloon toki liittyi ainakin tuohon aikaan huomattavnkin paljon erinäistä väkivaltaa. Osa ei oo liityny itte asiaan mitenkään mutta sen kautta ollut jengiä koolla ja päästy huligoimaan / rähisemään. Jollain nää ottaa todella koville, Escobarkin tapettiin kun pisti oman pussin. Ja mitä tuohon aikaan ei niinkään tuotu julkisuuteen on nämä pelaajiin kohdistuneet uhkaukset, samnooiin kuintuomareihin ym. No tämä nyt OT, sori..
Mut viime aikoinaon kans lisääntynyt nämä nuorten tekemät julmat väkivallanteot, ja sitten on näitä Martikainen/Lappalainen tapauksia, joisa tekijä on sählymatsin v**tutuksen takia tehnyt mitä tehnyt ja jatkanut noin ulkoisesti aiankin elämäänsä kuin mitään ei olis ollutkaan.
Tai hyvinkään surmat, jossa hävityn painin jälkeen alettiin lahdata porukkaa.
Semosia juttuja, joiden takia ei käytännöddä ikinä ruveta tappamaan/murhaamaan ketään mutta näitäkin karmeita jutttuja sitten käynyt.

Janex
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: La Huhti 21, 2012 12:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Janex »

Vanhana partiolaisena, 1980- luvulla olin Suomen partiolaisten leireillä. Spekulaatiot epäillyn kantamasta kirveestä tai muista välineistä: oman kokemukseni mukaan kaikilla oli puukot. Kirves tai saha tai muut painavat esineet jaettiin koko ryhmän kannettavaksi, jokaisella oli joku yhteinen tarvekalu. Heidän reittinsä julkisilla liikennevälineillä Tanskasta- Suomeen leirille, rinkoissa oli kaikki viikoksi tarvittava. Leireillä ei yleensä pesty pyykkiä, joten oliko tekijän vaatetus kunnossa koko leirin ajan vai puuttuiko jotain?

1980- luvulla kamerat oli suosiossa partiolaistenkin keskuudessa, mormoonipartiolaisista en tiedä. Mutta tavalliset partiolaiset kuvasivat leirillä paljon (mulla ainakin oli 2-3 rullaa 24 kuvan filmiä mukana). Onkohan poliisi saanut leireillä olleiden kuvat käyttöönsä? Onko leiri mennyt epäillyn teon jälkeen ihan hyvin?

Vekku11
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Janex kirjoitti:
Ke Joulu 09, 2020 7:00 pm
Vanhana partiolaisena, 1980- luvulla olin Suomen partiolaisten leireillä. Spekulaatiot epäillyn kantamasta kirveestä tai muista välineistä: oman kokemukseni mukaan kaikilla oli puukot. Kirves tai saha tai muut painavat esineet jaettiin koko ryhmän kannettavaksi, jokaisella oli joku yhteinen tarvekalu. Heidän reittinsä julkisilla liikennevälineillä Tanskasta- Suomeen leirille, rinkoissa oli kaikki viikoksi tarvittava. Leireillä ei yleensä pesty pyykkiä, joten oliko tekijän vaatetus kunnossa koko leirin ajan vai puuttuiko jotain?

1980- luvulla kamerat oli suosiossa partiolaistenkin keskuudessa, mormoonipartiolaisista en tiedä. Mutta tavalliset partiolaiset kuvasivat leirillä paljon (mulla ainakin oli 2-3 rullaa 24 kuvan filmiä mukana). Onkohan poliisi saanut leireillä olleiden kuvat käyttöönsä? Onko leiri mennyt epäillyn teon jälkeen ihan hyvin?
Tarkoittaako tämä sitä, että puukot,kirveet,lapiot(?) sun muut oli seurueen matkassa jo lähtöpaikassa ja koko ajan mukana laivalla? Joku partiossa olut vois valasta asiaa..että mikä yleensä käytäntö näissä?
Jos näin on,niin aika hurja homma..tarkoitan että varsinkin jos näitä täyspakkauksia oli hyteissä partiolaisten saatavilla, vai oliko/pitikä olla niin että vain vanhempien hyteissä, mutta oli esim. luostettu ja annettu rinkkoja hytteihin.
Et oliko jollain jos näin tapahtunut, ollut syytä vaieta asioista?
Puuttuiko määränpäässä yksi kirves, mennyt hukkaan?
Tai oliko joltain jotenkin kadonnut matkan aikana`?
Aika homma, jos ajattelee että on ollut helposti kirves saatavilla..
Ja eikäs tää TN ole sanonut käyneensä välillä hytissä.
Kuienkin, tekijä voi edelleen olla joku muukin kuin tämä TN

Avatar
Yggdrasil
Neuvoja-Jack
Viestit: 512
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Kyllähän varusteet mukaan kotoa otettiin silloinkin. Täytyy kyllä olla aika happihyppely jos tuonne helikannelle eka kiipeää klo 24 ihan vaan maisemia katsomaan ja tooooosi sattuma että uudelleen klo 3 yöllä. edit: voisko ne pitää vielä kutinsa sillä tekijä tod näk luuli jääneensä kameroihin.

Veikkaan että tanskalaiset tiesi mitä oli tapahtunut mutta kaveria suojeltiin kun kukaan ei ollut kuollut - vielä. Tuohon aikaan ei välttämättä tiedot samaan tapaan levinneet Klausin kuolemasta kuten nykyään internetin aikakautena ja ehkä siten asiaa ei kielitty. Oiskos poliisi ottanut yhteyttä näihin partiolaisiin :idea:

Vekku11
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

paitsi, että tiedotusvälineet puski leirille silminnäkijää moikkaamaan..
en kyllä tiedä minkä verran väliä tuossa oli.

Avatar
Yggdrasil
Neuvoja-Jack
Viestit: 512
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Niin mutta moniko näistä suomalaisista toimittajista osasi tanskaa ja taas tanskalaisista, suomea/englantia.

Ja haastateltiinko edes muita kun Thomasia jos hän oli kerta se tähti. Jos tekijää on suojeltu jo laivalla on paha lähtä sitä muuttamaan kun on vähän jo syyllistytty avunantoon jos/kun tieto sitten tuli.

mankeli
Hetty Wainthropp
Viestit: 475
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 9:10 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja mankeli »

terssi kirjoitti:
Ke Joulu 09, 2020 12:13 pm
Tanskalaisjäbä on saattanut törmätä saksalaiseen kaksistaan silloin puolen yön aikaan laivan käytävillä, kun ilmeisesti molemmat olivat niihin aikoihin liikkeellä. Ja siinä on saattanut olla jotain sanailua, josta se nainen ei ole edes tietoinen. Sen jälkeen epäilty ois seurannut saksalaisen menoa sinne helikopterikannelle, ja näin löytänyt heidän majoituspaikan.
Tämä teoria on ihan mahdollinen. Partiopojat oli järjestänyt laivalla jo aiemmin jotain hässäkkää mistä oli valitettu, olin 80-luvulla Köpiksessä ja törmäsin silloin useampaankin fudisfaniin, jotka huuteli pitkin katuja we are red, we are white we are Danish dynamite. Ehkä laivallakin on tätä huudeltu ja Klaus siihen jotenkin reagoinut.

Tälläinen biisikin taisi olla kuin We are Danish dynamite :lol:

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1028
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

https://www.flickr.com/photos/[email protected] ... 607399020/

Onko tuossa savupiipun alla siis montakin tuulensuoja pleksiä? Ihmiset tuntuvat kiertelevän sellaisia? Jos näin on, ovat uhrit olleet kyllä melkoisessa sumpussa jo rakenteellisestikin?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1028
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Julius kirjoitti:
Ke Joulu 09, 2020 12:33 am
Tämä on minustakin hyvin mahdollista. Lisäksi jos Bettinan käsi olisi ollut Klausin niskassa, olisi sormi voinut hyvinkin irrota Klausia takaraivoon lyödessä.
Samoin Bettinaa olisi tällöin ehkä lyöty enemmän kasvojen puolelle ja Klausia takaraivoon. Eikös todistajien mukaan Bettina vaikuttanut päällisin puolin pahemmin murjotulta? Sekin sopisi tähän kun etupuolen iskujäljet olisi oletettavasti helpommin nähtävillä.
Loogista päättelyä sinulta, juuri näin!

Muutama on miettinyt sitä, että Klaus olisi törmännyt tekijään yksin ja aiemmin illalla. Olisiko aivan poissuljettua, että Bettina olisi ollut jossakin vaiheessa yksin ollessaan, ollut puheissa tämän Thomaksen kanssa..? Ja millainen tämä kohtaaminen olisi ollut?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Vastaa Viestiin