Jukka Lehtimäki, 38v. surmattu 15.-16.6.2007, Jyväskylä

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Jukka Lehtimäki, 38v. surmattu 15.-16.6.2007, Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja McAbre » To Heinä 05, 2007 10:46 pm

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007062 ... 1_uu.shtml

Otetaanpa sitten tuoreempi tapaus esille. Surma tehty pian kolme viikkoa takaperin, uutisia kiinniotoista en ole havainnut, eikä asia ole linkatun uutisen jälkeen tainnut enää julkisuudessakaan olla.

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » To Heinä 12, 2007 1:46 pm

Kuukauden päivät pian täynnä ja hiljaista on tiedottelunkin suhteen...

Jane
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 5:46 am

Viesti Kirjoittaja Jane » Ti Heinä 31, 2007 10:29 pm

Ihme kun ei vieläkään mitään..

Katjushka
Philip Marlowe
Viestit: 1186
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Kyllä sentään

Viesti Kirjoittaja Katjushka » Ti Heinä 31, 2007 10:53 pm

Poliisi esittää neljää vangittavaksi Jyväskylän surmasta
Julkaistu: 26.7.2007 14:54
stt

Jyväskylä. Poliisi esittää kolmea miestä ja yhtä naista vangittavaksi Jyväskylässä maanantaina tapahtuneesta surmasta. Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään perjantaina.

Rikoskomisario Olavi Saunamäki kertoo, että rikosnimikkeenä tutkinnan tässä vaiheessa on tappo. Aluksi tekoa tutkittiin murhan nimikkeellä. Rikosnimikkeen vaihtuminen lievemmäksi perustuu Saunamäen mukaan kokonaisarviointiin, jossa on tarkasteltu teon suunnitelmallisuutta, julmuutta ja raakuutta.


43-vuotias mies surmattiin maanantaina kerrostaloasunnossaan Kuokkalan kaupunginosassa Jyväskylässä. Usea henkilö tunkeutui väkivaltaisesti uhrin asuntoon ja mies surmattiin välittömästi.

Naapurit soittivat hätäkeskukseen, mutta poliisien paikalle tullessa mies oli jo kuollut. Poliisi otti surman jälkeen kiinni joukon uhrin 20–30-vuotiaita tuttavia.

Eipäs ollutkaan tämä. sori :oops:

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ke Elo 01, 2007 9:56 pm

Pidetääs nyt tätäkin topikkia ylhäällä vaikkei viranomaistietoa olekaan kuulunut.

Jossain päin nettiä heiteltiin spekulaationa, jotta Lehtimäki olisi saanut Kuokkalan ostarilla pahemman kerran päähänsä ja menehtynyt sitten kotonaan vammoihin. Syistä sattuneista tunnen JKL:n Kuokkalaa jonkin verran, ostarilta (ja täten siis myös ravintola Birrasta) on Lehtimäen asunnolle kenties 400 metrin matka. Ostarin liepeillä hyörii kesäöisin nuorisojengiä ja muutakin kulkijaa, joten periaatteessa tuokin teoria lienee mahdollinen. Tokihan hän on voinut tavata surmaajan muussakin vaiheessa kotimatkaa, asuntonsa sijaitsee lähellä keskustaan vievää siltaa, ihmisvirtaa keskustaan ja takaisin lienee myös ollut tapahtuma-aikaan kohtuullisesti, tältä pohjalta olettaisi myös silminnäkijähavintoja olevan. Kuokkalahan on alueena varsin laaja, Lehtimäki siis asui Suuruspäässä joka on käsitykseni mukaan kohtuullisen rauhallista seutua verrattuna esmes Kuokkalanpeltoon tai Kuokkalan keskustaan.

Kieltämättä vaikuttaa omituiselta tämän tapauksen vähäinen tiedotuspolitiikka, mikä sitten onkaan siihen syynä.

Taikaviitta
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 10:15 pm
Paikkakunta: JKLMLK

Viesti Kirjoittaja Taikaviitta » Ke Elo 01, 2007 10:06 pm

Joo, luulisin että uhri on saanut iskua jo siinä Kuokkalan torilla ja tuupertunut sitten kotiinsa.
Näitähän sattuu aika usein että kuolema korjaa vasta hiukan myöhemmin.
Kyllähän tuo Suuruspää on varmaan vähän rauhallisempaa seutua kuin esim. Kuokkalanpelto & Kuokkalan keskusta, mutta kyllä sekin on pilattu aivan järjettömällä rakentamisella. Esim. ne talot siinä heti sillan vieressä tien suuntaisesti ovat huvittavia => naapuritalojen parvekkeet ovat niin likellä toisiaan että siitä pystyisi hyppäämään parvekkeelta toiseen. Muutin aikoinaan Suuruspäähän (muistaakseni v. 1994) kun siinä oli vain ne 4 punatiilistä taloa. Silloin se oli mukavan rauhallinen paikka. Sitten kun siihen rupesi nousemaan taloa talon niin pakkohan siitä oli lähteä pois.
Meni vähän ohi tämä vuodatus, varmastikkaan uhri ei kuollut huonon rakennussuunnittelun vuoksi :roll:

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4495
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ke Elo 01, 2007 10:13 pm

OT. Se Tampereella Amurinlinnassa keväällä kuolleena löytynyt mies ei ollutkaan henkirikoksen uhri, vaikka juttua sellaisena tutkittiinkin. En todellakaan tiedä miksi poliisi päätyi tähän lopputulokseen, mutta pitkään juttua tutkittiin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

apollo
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1555
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Mietiskelyä

Viesti Kirjoittaja apollo » To Elo 02, 2007 5:09 pm

Asiasta kun ei tiedota mitään, niin vaikea miettiä. Siksi lyhet "epäilyt"

Versio 1: Uhri oli velkaa, vasikoinut tai jtn muuta vastaavaa. Kuokkalassa asuu asuu paljon kaikenlaista kauppiasta.. Tätä teoriaa tukisi se, että uhri ei ole soittanu hätänumeroon ja sotkea virkavaltaa asiaan. Vaan kävellyt kotiinsa kuolemaan.

Versio 2: Tosiaan paikallinen, lähinnä ulkomaalaisista teineistä, muodostuva porukka on putsannut hänet ja antanut liaan pahasti pataan. Ja näin kuolema tuli.

Itse ihmettele kun asiasta ei tiedoteta juuri mitään, siksi kallistun Versioon 1. Ehkäpä poliiseilla on muutakin tutkittavaa tapauksessa kuin hengenriisto. Tai sitten todisteitä ei yksinkertaisesti ole

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ma Elo 13, 2007 9:11 am

No niin, poliisi tiedottaa pitkästä aikaa:

Kuokkalan surman ratkaisevasta vihjeestä luvassa palkkio
Keskisuomalainen
Heli Paananen

Kuokkalassa kesäkuun puolivälissä tapahtuneen henkirikoksen selviämiseen johtavasta vihjeestä on luvassa palkkio. 38-vuotias Jukka Lehtimäki löytyi surmattuna kerrostaloasunnostaan Suuruspääntie 10:stä.

Surmatyö on tapahtunut poliisin arvion mukaan joko perjantai-iltana 15. kesäkuuta tai lauantaina 16. kesäkuuta eli kohta kaksi kuukautta sitten.

Jyväskylän poliisi pyytää ihmisiltä havaintoja Lehtimäen liikkeistä kyseisenä viikonloppuna ja on kiinnostunut myös muista tapaukseen liittyvistä tiedoista ja havainnoista. Lehtimäen tiedetään käyneen perjantai-iltana muun muassa ravintola Birrassa Kuokkalassa Syöttäjänkadulla. Lisäksi poliisi kaipaa havaintoja miehen liikkumisesta sataman alueella Sataman yö -tapahtumassa. Illan pääesiintyjänä kuultiin Jonna Tervomaata.

Rikoskomisario Eila Koivuniemi korostaa, että jokaisen olisi ehdottoman tärkeää ilmoittaa itsestään pieneltäkin tuntuvasta asiasta.

- Tutkinnassa on aivan viime aikoina käynyt ilmi, etteivät ihmiset ole tulleet aiemmin ilmoittaneeksi havainnoistaan, koska ovat ajatelleet jonkun muu jo ehtineen kertoa niistä, Koivuniemi sanoi.

Jukka Lehtimäki oli 182 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen. Yllään ennen surmaamistaan hänellä oli siniset farmarihousut, valkea paita sekä musta nahkapusero. Jalassa olivat mustavalkoiset urheilujalkineet.

Tiedot ja havainnot uhrin liikkeistä ja hänen kuolemaansa liittyvistä tapahtumista voi soittaa Jyväskylän poliisin palvelupäivystyksen numeroon (014) 313 5213.


http://www3.keskisuomalainen.net/servle ... 06946.html

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ti Syys 04, 2007 7:47 am

Surmatun seurassa olleesta miehestä kaivataan havaintoja
Keskisuomalainen
Heidi Pitkänen

Jyväskylän poliisi on edistynyt Kuokkalassa kesäkuussa tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. Poliisi kaipaa nyt lisää havaintoja surmatun Jukka Lehtimäen seurassa perjantaina 15.6. kello 20:n jälkeen olleesta miehestä. Mies on keski-ikäinen ja havaintojen mukaan kalju. Lehtimäki on saattanut liikkua miehen seurassa myös sataman alueella Sataman yö -tapahtumassa sekä mahdollisesti Kuokkalan alueella. Tuntomerkkeihin sopivasta henkilöstä on tehty havainto myös Lehtimäen kerrostalon portaikossa. Poliisi selvittää miehen osuutta surmaan.

38-vuotias Jukka Lehtimäki löydettiin 18. kesäkuuta surmattuna kerrostaloasunnostaan Suuruspääntie 10:stä. Tutkinnassa on ilmennyt, että Lehtimäki poistui Kuokkalan keskustassa sijaitsevasta ravintola Birrasta yksin noin iltakahdeksan aikoihin perjantaina 15. kesäkuuta. Hänet surmattiin illan tai yön aikana asunnollaan.

Lehtimäen asunto sijaitsi luhtikerrostalon neljännessä kerroksessa. Poliisin mukaan asunnon ikkunassa oli hyvänä tuntomerkkinä Suomen lippu. Surmatyötä edeltäneellä viikolla Lehtimäki oli tyhjentänyt asuntoaan tulevan muuton takia. Jyväskylän poliisi on kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä tiedoista ja havainnoista.

Jukka Lehtimäki oli 182 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen. Ennen surmaamistaan hänellä oli yllään siniset farmarihousut, valkoinen kauluspaita ja musta nahkapusero sekä jalassaan mustavalkoiset urheilujalkineet. Päässä hänellä oli tumma lippalakki.

Rikoksen selviämiseen johtavasta tiedosta tai vihjeestä on aiemmin luvattu palkkio. Sen jakamisesta vihjeitä antaneiden kesken päätetään poliisin mukaan esitutkinnan valmistuttua.

Mahdolliset havainnot tai vihjeet pyydetään soittamaan Jyväskylän poliisin numeroon (014) 313 5611.


http://www3.keskisuomalainen.net/servle ... epa=keskis
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

Patricia C. Itämaa
Charlien Enkeli
Viestit: 1898
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa » Ti Syys 04, 2007 7:54 am

^
Olivatkos nämä nyt jotain skinhead:jä? :roll:
Ajattelin vain kun ikkunassa Suomen lippu ja toinenkin kalju pää.
No tällainen ajatus nyt heräsi tästä. Voisiko olla,että tuo mies olisi vaikka tullut jostan toiselta paikkakunnalta(entisiä tuttuja?) tuohon tapahtumaan,,mikäs tapahtuma tuo yleensä on tai millainen.Koko kansan vai tietyntyyppisille ihmisille? :idea: :?:
Totuus on tarua ihmeellisempää

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ti Syys 04, 2007 9:02 am

Enpä nyt jaksa skinhead-teoriaan uskoa, keski-ikäisiä ihmisiä kuitenkin kyseessä :roll:

Sataman Yö on näkemykseni ns. koko kansan tapahtuma, kerää hieman sellaista maanläheisempää (jotkut sanovat junteiksi) väkeä ympäri Jyvässeudun juomaan tungoksessa olutta muovituopeista.
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

apollo
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1555
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo » Ti Syys 04, 2007 2:14 pm

Sataman Yö kerää porukkaa laidasta laitaan, eli juntista juppiiin. Viime vuonna oli yli 50 000 kävijää. http://www.satamanyo.fi/2007/

Hyvä juttu että tämäkin keissi rupeaa aukemaan, aika kauan poliisi olikin asiasta hiljaa. Ainakin Kuokkalan keskustan nuorison voi sitten tästä jutusta sulkea pois.

Näyttäisi siltä perinteiseltä suomalaiselta henkirikokselta eli ensin viinaa, sitten lisää viinaa ja lopuksi kaverilta henki pois. Erikoisuutena vain se, ettei rikos meinaa selvitä.

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » To Syys 13, 2007 12:36 pm

Poliisi-teeveessä oli parin minuutin pätkä tapauksesta, alkaa noin 18min 30sek tienoilla:

http://areena.yle.fi/toista?id=808314
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

apollo
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1555
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo » Ti Loka 16, 2007 12:49 pm

Nostetaanpa tätä topiccia ylöspäin. Ei meinaa selvitä tapaus sitten millään. Oiskohan tässä taustalla jotain muutakin kuin pikaistuksissaan/kännissä tehty tappo.

Ei ole poliisikaan asiasta enää tiedottanut.

Vastaa Viestiin