Seija Kekkosen murha Kontulassa -80

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

fandorin
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 6:34 pm

Seija Kekkosen murha Kontulassa -80

Viesti Kirjoittaja fandorin » Su Heinä 08, 2007 6:51 pm

Luin tässä uutena noita selvittämättömien murhien juttuja ja sieltä silmiin osui tämä Kontulassa tapahtunut kellarisurma. Äitini oli tuohon aikaan siellä kampaajana ja kekkonen oli kuulemma hänen asiakkaansa joten häneltä olen tapauksesta kuullut. Kovasti on mieltä vaivannut kun en ole oikein mitään tietoja tapauksesta löytänyt. Olisiko Teillä täällä enemmän tietoa asiasta kun itselläni vain se mitä uhri kertoi kampaajalleen ennen kuin lähti pikkujouluihin?

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1239
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka » Su Heinä 08, 2007 10:18 pm

Seija Kekkosen surma kuuluu 1980-luvun Helsingissä tapahtuneisiin selvittämättömiin naissurmiin. Alibi 4/07 kertoo seuraavaa: Helsinkiläinen 41-vuotias postinakantaja Seija Tuulikki Kekkonen löydettiin surmattuna itsenäisyyspäivän aamuna 1980 kotitalonsa kellarista Kontulasta Keinulaudantieltä.

Talon asukas löysi Kekkosen ruumiin nelikerroksisen kerrostalon kellarista. Uhrille oli yritetty tehdä seksuaalista väkivaltaa ennen surmatyötä.

Murhapaikka on maan tasalla sijaitseva kellarikäytävä, josta pääsee talon kaikkiin varastoihin ja saunoihin. Surmattu oli lähtenyt edellisenä iltana läheisen valintamyymälän pikkujouluihin ravintola Kaivohuoneelle, josta hän poistui aamuyöstä ravintolan sulkemisajan jälkeen. Kaivohuoneeta poistumisen jälkeen hänen vaiheistaan ei tiedetä mitään.

Poliisi kuulusteli ja puhutteli yli tuhat ihmistä surman selvittämiseksi. Kukaan ei ollut kuullut tai nähnyt mitään poikkeavaa kerrostalossa surmayönä. Yleisövihjeitä tuli yllättävän vähän.

Sittenhän jo tammikuussa 1981 tapahtui toinen vähän samankaltainen rikos, jossa 1938 syntynyt H. Onerva Ketola löytyi surmattuna asuintalonsa kellarissa Itä-Pasilasta. Siitä tapauksesta saatiin enemmän vihjeitä ja todennäköisestä tekijästä hyvät tuntomerkit. Eli siis se Jukka Porvarin näköinen pipopää, josta oli puhetta toisessa topicissa. Onko kenelläkään tietoa, onko poliisi vihejannut arveleeko se tekijän olevan sama vai eri vai onko niilläkään mitään käsitystä?

Loka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5319
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka » Ma Heinä 09, 2007 12:37 am

Tämä vaikuttaa tosi paljon samalta kuin Susanne Lindholmin keissi??

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Ma Heinä 09, 2007 10:00 am

Olisi mielenkiintoista kuulla Seija Kekkosen mietteet ennen surmailtaa...

Onhan noissa kellarisurmissa tosiaan paljon samankaltaisuuksia, mutta poliisi ei ole ollut, syystä tai toisesta, halukas puhumaan sarjamurhaajasta. Sofianlehdonkatu ja Itä-Pasila ovat ihan lähekkäin, mutta Kontulakin ajallisesti lyhyen ajomatkan päässä. Tässä ei ole mitään johtolankaa, mutta jotenkin vain ovat sattuneet kaupungin samalle reunalle nämä tapaukset.

fandorin
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 6:34 pm

Viesti Kirjoittaja fandorin » Ma Heinä 09, 2007 4:28 pm

Sinänsä tapaus eroaa simerkiksi Susanne Lindholmin tapauksesta että Kekkonen oli noin nelikymppinen perheellinen nainen, eikä ilmeisesti viettänyt vapaa-aikaansa juhlien.

Kuulemani mukaan rouva Kekkonen oli kovasti epävarma lähtisikö pikkujouluihin vai ei, koska pelkäsi kovin mustasukkaisen miehensä mielipidettä.

Tapaus on ehkä juuri siksi jäänyt mieleen kun se on tapahtunut suht. lähellä itseä ja mielikuva naisesta joka laitattaa kampauksen, arpoo lähtemistään ja seuraavana aamuna löytyy kotitalonsa kellarista kuulemma "julmasti tapettuna".

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Ma Heinä 09, 2007 4:46 pm

Mielenkiintoista "paikallisväriä" tapahtuneeseen, kiitos. Poliisilla on siis ollut heti aika hyvä pääepäilty eli puoliso. Onko tietoa oliko Kekkonen raiskatt ja mikä oli kuolinsyy?

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1239
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka » Ma Heinä 09, 2007 5:22 pm

Uhrille oli yritetty tehdä seksuaalista väkivaltaa ennen surmatyötä.
Urho kirjoitti:Mielenkiintoista "paikallisväriä" tapahtuneeseen, kiitos. Poliisilla on siis ollut heti aika hyvä pääepäilty eli puoliso. Onko tietoa oliko Kekkonen raiskatt ja mikä oli kuolinsyy?

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Ma Heinä 09, 2007 5:43 pm

vasikka kirjoitti:Uhrille oli yritetty tehdä seksuaalista väkivaltaa ennen surmatyötä.
Kiitos taas "vasikoinnista" :wink: Tehnee puolisosta melko epätodennäköisen syyllisen.

fandorin
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 6:34 pm

Viesti Kirjoittaja fandorin » Ma Heinä 09, 2007 6:19 pm

Muistaakseni puoliso oli myös pidätettynä mutta todettiin syyttömäksi.

Koska kyseisessä talossa tuo kellarikerros on maantasalla niin rikos on tapahtunut käytännössä jonkun alakerrassa eikä missään syvällä maan alla. Siis varsin äänettömästi, jos kerran kukaan ei ole mitään kuullut. Luulisi että jos nainen huutaisi rappukäytävässä apua aamuyöstä niin edes joku kuulisi.

Miksi uhri meni kellariin? Eikö huutanut apua jos joutui sinne vastoin tahtoaan? oliko tappaja joku tuttu? voisiko tuo seksuaalisen väkivallan yritys olla hämäystä?

Enkä lähtisi heti puolisoa tuomitsemaan, onhan pikkujouluaikaan kaikenlaista kulkijaa.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4079
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC » Ti Huhti 15, 2008 2:24 pm

Urho kirjoitti:
vasikka kirjoitti:Uhrille oli yritetty tehdä seksuaalista väkivaltaa ennen surmatyötä.
Kiitos taas "vasikoinnista" :wink: Tehnee puolisosta melko epätodennäköisen syyllisen.
Itse asiassa seksuaalinen väkivalta ei tee puolisosta yhtään sen epätodennäköisempää syyllistä kuin kenestäkään muustakaan.

Kylli
Sherlock Holmes
Viestit: 3751
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kylli » To Kesä 26, 2008 9:56 am

^Totta. Seija Kekkosen tapauksessa tulee väkisinkin mieleen se, että asukkaan liikkumiseen omassa kotitalossaan ei välttämättä kiinnitetä huomiota... Viittaan tässä siihen ettei kukaan talon asukkaista ollut havainnut surmayönä mitään tavallisuudesta poikkeavaa liikettä...

Nyt liikun ihan mielikuvatasolla mutta Seija Kekkosesta välittyy mielikuva rauhallisesta ja kunnollisesta lähiötavisperheenäidistä. Mikä saisi hänet lähtemään keskellä yötä kellariin tuntemattoman miehen kanssa, etenkin kun hän tietää oman mustasukkaisen miehensä odottelevan kotosalla. Mentiinkö kellariin selvittelemään välejä?
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...

Hightower
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 11:58 am
Paikkakunta: Espoo/Luopioinen

Viesti Kirjoittaja Hightower » Ke Elo 06, 2008 11:46 am

Aakkosilta taisi mennä ohi Urkin ironia... :wink:

Mielikuvatasolla edelleen. Vaikka luotu mielikuva kiltistä perheenäidistä pitäisi paikkansa, niin yksi hyvin toteumiskelpoinen skenaario voisi olla pikkujouluista palaaminen seuralaisen kanssa (tai muuten samaa matkaa tulevan seuralaisen kanssa).

On ehkä haluttu mennä rauhassa juttelemaan tai pussailemaan vielä hetkeksi. Tekijä on kuvitellut pääsevänsä itse asiaan, kun taas uhrin ajatukset ovat olleet siveellisemmällä tasolla tai (pahin tapaus tekijän kannalta) ovat kesken kaiken muuttuneet; onkin halunnut lyödä liinat kiinni ja halunnut lähteä kotiin.

Tilanne on voinut muuttua "yhteisymmärryksestä ristiriidaksi", joka on päättynyt huonosti. Koska kenelläkään ei ole ollut havaintoja metelistä tai tappelusta, niin kellariin todennäköisesti menty yhteisymmärryksessä.

On myös mahdollista, että Kekkonen on poikennut tullessaan kellarin kautta (esim. hakenut jonkun seuraavana päivänä tarvitsemansa asian samalla) ja samalla yllättänyt murtovarkaan.

Muistan nyt vähän huonosti, mutta eivätkös nämä Keinulaudantien talot ole sellaisia, joissa varsinainen sisäänkäynti on ns. metsän puolelta ylemmältä tasolta, mutta kadun puolelta sisään pääsee kellarikerroksen kautta suoraan rappukäytäviin?
"Jumala näkee kaiken"

Kylli
Sherlock Holmes
Viestit: 3751
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kylli » Ke Elo 06, 2008 12:00 pm

Pihan puolelta pääsee tietysti suoraan rappuihin mutta niistä alemmista käynneistä ei valitettavasti Kyllillä ole ihan tarkkaa mielikuvaa. Pitänee käväistä Kontulassa...


Jos olisin itse ottanut jonkun saatille pikkujouluista en veisi häntä kotitalolleni, en lähellekään, etenkään jos tiedossani olisi kotona odotteleva mustasukkainen aviomies! Pussailemaan mentäisiin ihan muualle.

Edelleen olen vähän sitä mieltä, että rouva Kekkonen meni kellariin jonkun (puoli)tutun kanssa (ei välttämättä romanttisessa mielessä) tai sitten tuo jonkun tavaran hakeminen sieltä saattaa olla mahdollinen vaihtohto. Kovin vaan oli erikoinen ajankohta. Tosin rapusta oli kellariin lyhyt matka joten onhan hän voinut ajatella hakevansa jotain vähän niin kuin matkan varrelta.

Minkähän tyyppistä seksuaalista väkivaltaa Seija Kekkoselle oltiin koitettu tehdä? Hommahan jäi yritykseksi eli ilmeisesti esim. siemennestettä ei löytynyt? Oliko tekijä varmuudella mies...? :shock:
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4439
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ke Elo 06, 2008 4:19 pm

Samaa olen pohtinut minäkin. Useammassakin surmatun naisen jutussa haetaan miespuolista tekijää ja arvellaan, että olisi yritetty tehdä seksuaalista väkivaltaa siinä kuitenkaan onnistumatta.

Voin hyvin kuvitella jonkun naisen pystyvän naamioimaan tekonsa seksuaalirikoksen yritykseksi tms. Se olisi hyvinkin ovelaa. Miestä tällaisessa tapauksessa helpommin etsitäänkin.

Motiivina tällaisella mielenhäiriöisellä voisi olla mustasukkaisuus jostakin miehestä vaikka. Tyyliin tämä Seija Mörön taposta epäilty lady...
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6835
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey » Ke Elo 06, 2008 7:00 pm

Kylli kirjoitti: Jos olisin itse ottanut jonkun saatille pikkujouluista en veisi häntä kotitalolleni, en lähellekään, etenkään jos tiedossani olisi kotona odotteleva mustasukkainen aviomies! Pussailemaan mentäisiin ihan muualle.
Entäs jos uhri ja tekijä tutustuivat toisiinsa kotimatkalla? Vaikka Kekkosen liikkeistä ei olekaan sen tarkempaa tietoa, selvää on että jotenkin muuten kuin kävellen hän on paikalle päätynyt. Taksit ja bussit ovat kovassa käytössä vuoden vilkkaimpana pikkujouluviikonloppuna, joten kimppataksi on yleinen ratkaisu, eikä sekään ole mikään ihme, jos Ketosen kyydinnyt taksi-/bussikuski ei tajua kiinnittää tapaukseen huomiota jälkeenpäin, tuo ilta oli heillä kiireinen ja humalaisten naisten kasvot ovat varmasti puuroutuneet heidän mielissään.

Toki mahdollisuus on sekin, että hän on liftannut kyydin tai saanut sellaisen joltakulta tutulta. Täysin omin avuin hän ei kuitenkaan Kontulaan asti ole päässyt.

Tuo pussaileminen nyt on ensimmäinen syy, minkä keksin tuolle kellariin päätymiselle. Toisaalta, mikäli Kekkonen on ollut vahvassa humalassa, hän ei välttämättä ole hirveän hanakasti pistänyt vastaankaan. Toinen syy kellariin lähtemiselle voisi olla jokin, mitä Kekkonen on halunnut tekijälle näyttää. Onko kellarissa kanahäkkivarastot? Voisiko Kekkosella olla ollut sellaisessa jotakin mielenkiintoista? Jos vaikka toinen samaa harrastava on löytynyt bussista/taksista ja Kekkonen on heti keksinyt, että varastossa onkin eräs juttu, mikä henkilön "täytyy nähdä!".

Vastaa Viestiin