Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maagikko
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Tammi 15, 2010 5:17 pm

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja Maagikko » Ma Helmi 22, 2010 9:27 pm

En tiedä elävätkö, mutta pientä pelkoa sisaruspari herätti myös aikoinaan puu pasilassa missä asuin 60/70- lukujen vaihteessa.
Tiedän sisarusten nimet. En tunne heitä. nimikirjaimet on KK+KK, en tiedä kirjoitetaanko naisen nimi C vai K kirjaimella.
Tuo vailla vakinaista työtä koskee nykyään monia tuhansia ihmisiä. Silloin se oli harvenpaa, kuten silloin kohdallani lause: Vailla vakinaista asuntoa. Töitä oli mutta asuntona asuntola.
Leila oli omalla tavallaan kaunis pienikokoinen naisen alku joka ei ollut prostiuoitu,jakorasia eikä rikollinen. Hän yritti elämässään yksin ilman kenenkään tukea, katsos kun kaikilla ei ole sukua -vanhempia ei muuta kuin omat voimavarat.
Muista että leilalla oli myös lapsi(nyk. nimi muutettu) Jonka hän hoiti niin kauan hyvin kuin mahdollista. Leilan onnettomuus alkoi siitä kun ilman omaa syytään menetti asuntonsa (kuten minäkin)
Hän oli hyvä luontoinen ja herkkä vaistoamaan asioita. Se luottavaisuus toisiin koitui hänen kohtalokseen.
# Hänet ensin kuristettiin tajuttomaksi, sitten pahoinpideltiin ja tekopaikka ei ole tuo kaatis.# touhon ei tarvitse uskoa sillä sen hän kuolemansa jälkeen kertoi, kun tuli meedioistunnossa.

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ti Helmi 23, 2010 10:21 am

Maagikko kirjoitti:En tiedä elävätkö, mutta pientä pelkoa sisaruspari herätti myös aikoinaan puu pasilassa missä asuin 60/70- lukujen vaihteessa.
Tiedän sisarusten nimet. En tunne heitä. nimikirjaimet on KK+KK, en tiedä kirjoitetaanko naisen nimi C vai K kirjaimella.
.
Nimikirjaimiin sopiva sisaruspari (mikäli K naisen tyttönimi) oli pääosissa näissä surmissa: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=763

Näissä tapauksissahan ensimmäinen ruumis kuskattiin ilmeisesti verraten lähelle Peksujeffin ruumiin löytöpaikkaa ja jälkimmäinen vanhan puu-Pasilan liepeille.
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

Maagikko
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Tammi 15, 2010 5:17 pm

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja Maagikko » Ti Maalis 09, 2010 3:59 am

Kyllä samat nimet Carita oli Kulo.
Mitä heille nykyään kuuluu vai kuuluuko.

-Nixu-
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 53
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 4:08 pm

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja -Nixu- » La Maalis 13, 2010 10:11 am

Maagikko kirjoitti:Kyllä samat nimet Carita oli Kulo.
Mitä heille nykyään kuuluu vai kuuluuko.
Caritasta ei ole tietoa, mutta Kari on ilmeisesti jatkanut vanhoja harrastuksiaan:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3163597/thread
-= Nixu =-

Peräkylän Maigret
Komisaario Köster
Viestit: 1841
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret » La Maalis 13, 2010 11:16 am

-Nixu- kirjoitti:
Maagikko kirjoitti:Kyllä samat nimet Carita oli Kulo.
Mitä heille nykyään kuuluu vai kuuluuko.
Caritasta ei ole tietoa, mutta Kari on ilmeisesti jatkanut vanhoja harrastuksiaan:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3163597/thread
Ei ole Kari K tuo Marjaniemen tappaja vaan Kari L
http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /11/483616

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Su Elo 21, 2011 8:54 pm

vasikka kirjoitti: 29-vuotias Leila oli muuttanut Helsinkiin muutamaa vuotta aiemmin. Hän oli ammatiltaan pakkaaja, mutta ilman vakituista työtä, eikä sellaista etsiskellyt. Vakituista osoitettakaan ei ollut, joten hän eli pääasiassa irtolaisena kadulla. Edellä kerrotuista seikoista huolimatta Peksujeff liikkui paljon ravintoloissa, ei tosin pintapaikoissa. Alkoholia kului säännöllisesti ja myös kuollessaan hän oli vahvasti päihtynyt. Tuo elämäntyyli kertoo myös sen, kuinka hän leipänsä ansaitsi. Vielä viime vaiheissaankin Leila oli jokseenkin näyttävän näköinen vaaleaverikkö, vaikka elämäntapa oli jo ehtinyt jättää jälkensä ulkoiseen olemukseen. Leilan kerrottiin kuuluneen pk-seudun lukuisiin rakkauden papittariin, jotka tavallaan istuivat pankkinsa päällä. Leilan pankki oli kuitenkin ajautunut konkurssin partaalle, eikä hän liikkunut suurten setelien seurassa viisarin osoittaessa yhä useammin Kurvi-kulmille.
Kuuluiko Leila jonkin rikollisen "talliin"? Tuohon aikaan viina- ja pillukauppa oli usein keskittynyttä, muutamien tekijämiesten hallinnoimaa bisnestä, eikä yksityisiä yrittäjiä välttämättä katsottu hyvällä. Oliko Leila yrittänyt "oharia" sutenöörilleen, vai oliko hän erehtynyt kaupantekoon toisten reviirillä? Leila olisi joka tapauksessa ollut jo niitä tallin huonompia tammoja - ikääntyvä, elämäntapojensa kuluttama ja ylettömän alkoholin käytön vuoksi epäluotettava. Todennäköisesti terveydentilaltaankin jo terminaalivaiheeseen ehtinyt.

Hänen elämäänsä kerrottiin siis liittyvän seksin lähes päivittäin ja sillä hän jutun mukaan myös rahoitti arkipäivän tarpeensa, kuten vaatteet, syömisen, juomisen ja asumisensa. Arveltiin, että kuolemankin on täytynyt liittyä noihin jokapäiväisiin kuvioihin. Muut motiivit, kuten ryöstö, kosto, mustasukkaisuus ja ”tavalliset” tapon syyt tippuivat pois laskuista. Todennäköisesti joku lukemattomista elättäjistä tai vain ”huonoja naisia” vihaava vinksahtanut murhamies on surmannut Leilan. Joka tapauksessa joku löi Peksujeffin päähän niin voimakkaan iskun, että siitä siitä seurasi exitus. Samainen henkilö myös sulloin naisen autoon ja kuljetti hänet rantakadulle. Täällä hän vielä piilotti ruumiin raahaamalla sen suojaan ohikulkijoiden katseilta 4 metrin etäisyydelle ajoradasta.
Ruumiin jättöpaikkaa ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa piilopaikaksi. Se oli yhtä näkösällä kuin Arja Seppäsen ruumis Vermon parkkipaikalla 1985. Voidaankin olettaa, että ruumis jätettiin näkösälle ja pian löydettäväksi tarkoituksella. Se oli varoittava esimerkki.
Ulkonaisesti ruumissa todettiin vain pieniä naarmuja. Obduktiossa kuoleman todettiin kuitenkin johtuneen päähän osuneesta tylpästä iskusta ja sitä seuranneesta aivoverenvuodosta. Kuoleman pääteltiin tapahtuneen lauantaina klo noin 23. Yhtenä mahdollisuutena pohdittiin, että L.P olisi kaatunut ja kolauttanut päänsä. Tämä teoria voitiin kuitenkin hylätä. Tapauksen jälkeen poliisi etsiskeli vaaleaa Ford Zephyr merkkistä autoa. Lähellä sijainneen kiinteistön talonmies muisti nähneensä sellaisen ruumiin löytöpaikalla la 26.4 klo 22.50. Fordin kuljettajaa ei kuitenkaan koskaan tavoitettu.
Olisi uskomatonta, ellei Zephyrillä olisi osuutta asiaan. Harmillista, ettei Zephyrin vuosimallista ole annettu mitään tietoa. Sitä valmistettiin ainakin neljää eri korimallia 1950-70 -luvuilla. Oletan että kyseessä on persoonallisesti ja erottuvasti muotoiltu "mk 3" (1962-66). Uudempaa "kärsä-cortinaa" ei maassa taatusti ollut kuin kourallinen.
http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img285991.jpg
http://www.independent.co.uk/multimedia ... 62789s.jpg
Auto ei ollut mikään yleinen. Sitä oli ollut ammattiautoilijoilla ja johtavassa asemassa olevilla. Vaikka olikin Britannian Fordin huippumalli, sen status ei aivan ollut Mersun tai isojen jenkkien luokkaa. Siipimallin Zephyr / Zodiac olisi 1969 ollut kuitenkin jo vähintään 3 vuotta vanha, eli todennäköisesti jo toisella omistajallaan. Iso, edustava auto oli juuri sellainen, jonka menestyvä viinatrokari voisi hankkia. 1960-luvullakin autoista oli rekisterikortit (kantakortit). Autojen kortit ovat tapahtuma-ajalta edelleen osin TRAFI:n osin mobilistikerhojen hallussa, joten tiedot olisivat tapahtuma-aikanakin olleet käytössä. Kuten täällä on vihjattukin, auto olisi tietysti voinut olla Ruotsiin rekisteröity. Siellä Zephyr / Zodiac oli varmaan yleisempi. Lautalla tulleesta tai lähteneestä autosta olisi ollut rahtausdokumentit.
http://www.sahk.fi/sivu.php?aihe=ma/kantakortit

Tylppä esine voisi olla vieteri(teleskooppi-)pamppu tai käsiaseen perä. Molemmat kuuluvat alkoholi- ja vaginakauppiaan työkalurepertuaariin ja ovat riittävän kompakteja auton sisällä käytettäväksi.
Useita Leilan mukana liikkuneita miehiä puhutettiin, mutta kaikki kielsivät nähneensä tätä viimeisinä elinpäivinään. Alamaailma piti suunsa supussa ja antoi siten tutkijoille työrauhan.
Alamaailmalla on usein tapana antaa "työrauha", silloin välttyy sotkeutumasta ikävyyksiin. Saattoi olla, että tekijäksi arveltiin sen verran kovaa naamaa, että vasikalla saattaisi olla tukalat oltavat. Valitettava totuus on sekin, että Leilan arvo ihmisenä ei enää ollut kovin korkea - edes niissä piireissä, joissa hän viimeiset vuotensa vietti. Siksi poliisiakaan ei tuettu aktiivisesti.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Scythe
Scooby Doo
Viestit: 630
Liittynyt: La Heinä 26, 2008 10:38 am

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja Scythe » Ke Elo 24, 2011 11:42 pm

^ Ukrainan sarjamurhaaja:( olisi btw mielenkiintoista kuulla miksi valitsit juuri tuon nimimerkin?) Rikoksen uhrista voisi puhua yleensä hieman kunnioitettavampaan sävyyn. Mikä sinä olet esimerkiksi määrittelemään L.P:n ihmisarvon? Onko tuo tosiaan sinun mielipiteesi? Mitä faktoja sinulla on esittää väittämillesi? Kannattaisi kiinnittää huomiota ulosantiin.

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » To Elo 25, 2011 2:34 am

Arvasin jonkun esittävän tuon kysymyksen...

Minulla ei ole valtaa, halua tai oikeutta määrittää kenenkään ihmisarvoa - ja asiassa olen yhdenvertaisuuden kannattaja - mutta näkemästäni ja lukemastani voin vetää tiettyjä arvioita ja johtopäätöksiä. Yksi on se raadollinen tosiasia, että ihmisen pudotessa sosiaalisesti rajuun alamäkeen hänen ihmisarvonsa putoaa ns. paremman väen silmissä. Kun alamäessä ylitetään tietty raja (= joudutaan "sillan alle") ei ihmisarvosta ole juuri mitään jäljellä. Samassa asemassa olevatkin vain kilpailevat silmittömästi murusista ja tekevät mitä tahansa omaa nahkaansa suojellakseen. Jos uhrina olisi ollut nuori uskonnon naislehtori Munkkivuoresta, olisi poliisi saanut taatusti paremmin vihjeitä ja havaintoja lähipiiriltä. Se tässä onkin surullista.

Kysyn sinulta, kuinka kauan asioita pitää hyssytellä ihmisen kuoleman jälkeen? Keisari Neron päälle on jo kaadettu sellaistakin, mitä hän ei ole tehnyt, joten aika lienee alle 2000 vuotta. Tässä tapauksessa uhrin taustat ja elämäntilanne on kautta rantain - mutta selkeästi - tuotu selkeästi esille tiedotusvälineissä. Jostain syystä tätä asiaa yritetään kiertää "eettisistä" syistä, jolloin unohtuu se, että tällaisissa tapauksissa elämänpiiri ja -tapa ovat keskeisimmät rikokseen ja sen selvittämiseen vaikuttaneet tekijät. Tekijäksi on heikoin perustein arveltu tässä herravihan luvatussa maassa jotain varakasta johtajaa, mutta tuskinpa sellainen olisi tekemisissä tällaisten piirien kanssa. Asiasta kirjoitetun perusteella Leila Peksujeff oli vauhdilla lähestymässä sitä rajaa, jolloin asutaan sillan alla ja etsitään korvikealkoholia. Niinkuin tuhannet muutkin tuon ajan Helsingissä. Ja elantoaan hän ei enää viime vuosinaan hankkinut pakkaajana tai Fazerin konsulenttina. Uhrin ihmisarvolle suurin kunnia olisi se, että juttu saataisiin ratkaistuksi - ei se, että hänen kilpeään kiillotetaan ja johdetaan samalla asiasta mahdollisesti jotain tietävät harhaan antamalla siloiteltua kuvaa: Nyt liikutaan Kurvin räkälöissä ja tenuremmeissä, ei keskustan tanssiravintoloissa tupeeraus keikkuen, kuten monet näyttävät luulevan.

Näissä laitapuolen lasten surmissa tekijä on lähes aina samaa joukkoa. Tällä kertaa komea auto (mikäli liittyy tapaukseen) ja vähäiset havainnot uhrin viime hetkistä antavat aiheen olettaa, että tekijänä ei ollut mikään tavallinen tenu-Rane. Johtajatason herroilla taas tuskin on kovin vahvaa paikallistuntemusta jostain Kumpulan-Toukolan alueesta, toisin kuin vaikkapa lestinheittäjillä. Sekin on syytä muistaa, että huomattava osa viinatrokareista ja sutenööreistä siirtyi noina vuosina huumebisnekseen, joten joukossa oli paatuneitakin naamoja. Naiset ja velalliset pidettiin kurissa kovalla otteella, ja välillä saattoi lipsahtaa yli.

Btw, mikä intohimo arvon Scythellä on tietää nimimerkkivalintojemme taustat? En minäkään ihmettele Sinun valintaasi vaikka "Viikate" saattaisi suomeksi kuulostaa jopa pelottavalta... Ihan yhtä hyvin voisin olla Lapamato tai Orvokki, mutta satuinpahan juuri hetkeä ennen rekkautumistani lukemaan täältä jutun - en lapamadosta tai orvokista, vaan... Ei siinä sen syvällisempää. Veikko Ennalallakaan ei useimmiten ollut mitään todella uutta annettavaa maailmalle kirjoituksillaan, minkä hän hyvin ymmärsi. Hänen ansionsa oli kirjoittaa asioista niin kuin ne ovat, ilman sievistelyn tarvetta - ja siitä huolimatta hän arvosti heikkoja ihmisiä "per se". Joo, joo, en rinnasta itseäni Ennalaan, ettei tarvitse vetää siitä hernettä sieraimeen. Ihailen kuitenkin, kirjoittajana. Hänenkin tekstejään moni luki tahallaan väärin.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12965
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Elo 27, 2011 6:51 am

Chikatilo kirjoitti:Olisi uskomatonta, ellei Zephyrillä olisi osuutta asiaan. Harmillista, ettei Zephyrin vuosimallista ole annettu mitään tietoa. Sitä valmistettiin ainakin neljää eri korimallia 1950-70 -luvuilla. Oletan että kyseessä on persoonallisesti ja erottuvasti muotoiltu "mk 3" (1962-66). Uudempaa "kärsä-cortinaa" ei maassa taatusti ollut kuin kourallinen.
Auton mallista oli tosiaan jo aiemmin puhetta ja poliisilla se lienee tiedossa, mutta outoa, että sitä ei löydetty tai julkaistu esim. kuvaa millaista autoa etsitään - tai en ainakaan muista että lehdissä olisi ollut kuvaa etsityn kaltaisesta autosta.
-Siipi-Zephyr se lienee ollut, sillä sen verran helposti tunnistettava malli se muihin Zephyreihin nähden oli. Ja yleisin niistä. Nelos- ja kuutoskoneisissa oli erilainen maski, mikä knoppina turhan tiedon mestareille kerrottakoot...
Chikatilo kirjoitti:Alamaailmalla on usein tapana antaa "työrauha", silloin välttyy sotkeutumasta ikävyyksiin. Saattoi olla, että tekijäksi arveltiin sen verran kovaa naamaa, että vasikalla saattaisi olla tukalat oltavat. Valitettava totuus on sekin, että Leilan arvo ihmisenä ei enää ollut kovin korkea - edes niissä piireissä, joissa hän viimeiset vuotensa vietti. Siksi poliisiakaan ei tuettu aktiivisesti.
Tekijän status saattoi olla yksi tutkinnan edistymistä rajoittava tekijä. Status alamaailmassa - ei rehellisessä liikemaailmassa tai politiikassa. Myöhemmässä uutisoinnissa uhrin status - sanotaan asia niin kuin se on eikä sovitella sädekehää päällensä - saattoi vaikuttaa siihen, että asia unhoittui nopeasti. Kait Leila Peksujeffillä unelmia ja haaveitakin oli. Muuttaessaan Helsinkiin ajatteli aloittavansa uuden elämän. Mutta sekaantuiko hän johonkin? Näkikö, tiesikö ja lörpötteli liikaa tai hänen ajateltiin olevan ketjun heikoin lenkki.
Chikatilo kirjoitti:Jos uhrina olisi ollut nuori uskonnon naislehtori Munkkivuoresta, olisi poliisi saanut taatusti paremmin vihjeitä ja havaintoja lähipiiriltä. Se tässä onkin surullista.
Juurikin näin. Uhrin piireissä väkivaltainen kuolema on huomattavasti yleisempi ja "hyväksyttävämpi" tapa kuin Chikatilon esimerkissä ja verrattaessa uhrin ja esimerkin henkilön kuolemaa olisi myös lehdistön tapa käsitellä asiaa ollut ehkä toisenalainen; "Kuka surmasi viattoman opettajan?"
Chikatilo kirjoitti:Näissä laitapuolen lasten surmissa tekijä on lähes aina samaa joukkoa. Tällä kertaa komea auto (mikäli liittyy tapaukseen) ja vähäiset havainnot uhrin viime hetkistä antavat aiheen olettaa, että tekijänä ei ollut mikään tavallinen tenu-Rane. Johtajatason herroilla taas tuskin on kovin vahvaa paikallistuntemusta jostain Kumpulan-Toukolan alueesta, toisin kuin vaikkapa lestinheittäjillä. Sekin on syytä muistaa, että huomattava osa viinatrokareista ja sutenööreistä siirtyi noina vuosina huumebisnekseen, joten joukossa oli paatuneitakin naamoja. Naiset ja velalliset pidettiin kurissa kovalla otteella, ja välillä saattoi lipsahtaa yli.
No, en olisi tuota osannut selkeämmin sanoa. Mutta mikä uhka Leila Peksujeff jollekin oli? Ryhtyikö hän vaatimaan jotain kuvitellen olevansa vahvoilla?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Pe Syys 02, 2011 10:26 am

Ehkä hieman OT, mutta taustaksi... Yritin selvitellä arkistoistani muutamia historiatietoja, joita Scythen purkaus sai minut muistelemaan. Olisinko ollut niin väärässä ja puhunut niin paskaa kuin väitettiin?

Leila Peksujeff kuului 60-luvun maaseudulta pakenevien joukkoon, jota oli varsinkin pääkaupunkiseudulla sankasti. Tuohon aikaan pääkaupunkiseudun asuntotilanne oli todella heikko, ja nykyisiä suurlähiöitä alettiin vasta rakentamaan. Töitä ei kaupungissakaan riittänyt kaikille, joten usean kohtaloksi koitui asunnottomuuden ja työttömyyden noidankehä: kun ei ollut toista, ei ollut toistakaan. Nykyaikaisesta sosiaaliturvasta ei ollut tietoakaan, vaan heikoimmat sortuivat alkoholiin ja olosuhdeperäisiin sairauksiin todella nopeasti - vuosikymmenien mittainen kaljapöhnä sossun maksamassa asunnossa ja toistuva haimatulehdusten parantaminen "ilmaisessa" sairaalahoidossa ei ollut mahdollista. Syrjäytyvien liepeillä pyöri luonnollisesti hyväksikäyttäjien joukko.

------

Ainakin 1980-luvulle asti Suomessakin toimi mafiatyylinen "kummisetäjärjestelmä", jossa kummisetinä toimivat rikollisuuden ja rehellisen liikemaailman välimaastossa operoivat herrasmiehet. Nämä herrat rahoittivat paitsi huume- ja viinakauppaa sekä uhkapelejä, myös mm. puolueita. Puhtoisen julkisivunsa vuoksi heillä oli läheisiä suhteita poliitikkoihin ja virkamiesjohtoon. Erityisesti Uudellamaalla osa poliisijohdosta tiedettiin "kummisetien" korruptoimaksi, mikä näkyi mm. pikapassien myöntämisenä talousrikoksista etsintäkuulutetuille (tapaus Viitanen / Makkonen)... Kummisedät eivät välttämättä itse suoraan olleet mukana rikoksissa, mutta olisivat saattaneet vaikuttaa suojattiensa bisnesten tutkintaan poliisijohdon kautta. Ei estäen, mutta ehkä tapauksia alemmaksi priorisoiden.

Katutason käytännön toimijoista voidaan esimerkkinä mainita jo edesmennyt yleis- ja taparikollinen, herra E.J.J, joka vaikutti Pitkänsillan itäpuolella mm. alkoholi- ja huumebisneksissä 60 - 80 -luvuilla. J oli tunnettu arvaamattomasta väkivaltaisuudestaan, ja hänen lukuunsa on tiettävästi laskettu parikin henkirikosta, vaikka hän ei niistä päivääkään istunut. Pahoinpitelyistä, huume- ja omaisuusrikoksista hän sen sijaan sai useita tuomioita. J oli yleensä aseistautunut, joskus jopa rynnäkkökiväärillä. J oli itsekin ainakin uransa loppuvaiheissa päihteiden sekakäyttäjä, mutta teki aikoinaan bisneksiä melko varmasti myös jonkun isomman toimijan lukuun. Tällainen J:n tyyppinen toimija olisi ollut hyvin potentiaalinen ehdokas Leila Peksujeffin surmaajaksi. Välinpitämätön, tunteeton psykopaatti, joka ajaa hienolla autolla ja pukeutuu siististi. Tuntee Helsingin arveluttavimmat alueet ja puolustaa niissä omia bisnesetujaan. Omaa sellaisia suhteita ja sellaista tietoa, mikä saattaa vaikuttaa tutkintaprosessin ohjaukseen... Tällaisia J:n tyyppisiä kavereita oli tietysti useampikin, mutta ei kovin montaa. Luulenpa, että joku tälläkin foorumilla osaisi luetella useita heistä.

------

Inhoan salaliittoteorioita, mutta yllä oleva on - valitettavasti - ollut todellista elämää Suomessa. Voin vain ihmetellä, miten lähes verekseltään aloitettu tutkinta silminnäkijöineen ja tarkkoine kellonaikoineen onnistuttiin kusemaan, ja juttu ikään kuin kuivui itsestään. Suomalaisen poliisin osalta se on poikkeuksellista, vaikka ei ainutkertaista. En usko tapauksen enää ratkeavan, mutta tiettyjä menneisyyden sontakasoja saisi pöyhiä enemmänkin. En myöskään voi olla spekuloimatta ajatuksella, olisiko Leilan, Pirjo Jauhiaisen ja ehkä jopa Arja Seppäsen kuolemilla yhteyttä toisiinsa jollain tapaa tekijänkin suhteen. Elämänpiiri, ikä, harrastukset ja kuolintapa ovat olleet kovin samanlaiset, eikä tapausten väli ole ääripäistään kuin 16 vuotta.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Inhorealisti

Re: Leila Elina Peksujeff

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti » Pe Syys 30, 2011 11:38 pm

Maagikko kirjoitti:Tunsin Leilan ja asuimme samassa paikassa 1966/67 kuukausia.
Hämmästyttää kun hänen kuolemansa selvittämiseksi ei ole näinä vuosikymmeninä enempää panostettu. Vai johtuuko se siitä, ettei ole suurta sukua, eikä tunnettu henkilö. Myös viimeisten kk elämäntapansa oli aika onnetonta.
Täällä Hersikan siilitiellä tutustuin ohimennen itseäni iäkkäämpään naiseen, joka aikoinaan kertoi ketkä olivat syyllisiä, Leilan tappoon. Vuosien varrella kertoi sen kahdesti. Hän ei tiennyt yhteyttäni Leilaan.
Nyt joitakin vuosia sitten taxissa istuen tuli puheeksi pasilan lastenvaunu murha kuskin kanssa.
Mainitsin Leilasta, niin kuski tokaisi: Senhän teki ne sisarukset ( tiedän nimet) samat nimet sanoi kuin se siilarin rouvakin.
- kaiken maailman Kyllikki saaren ja Bodomin järven murhaa pengotaan useasti, ilman tulosta.
Mutta laitapuolen kulkija nuori nainen jota kukaan ei puolusta, on unohdettu.
Haluan vielä mainita että nämä tekijäksi mainitut saattaa olla kaupunki legendaa, silti olisi sekin puoli tutkittava. Ja leilan juttu selvitettävä.
Et ole ollut täällä enää melkein vuoteen, mutta esitän silti ajatukseni; ehkäpä joku päivä taas tulet tänne.

Menitkö koskaan poliisin puheille näiden tietojesi kanssa? Vaikka sinulla ei ollutkaan mitään todisteita, olisit voinut mennä kertomaan epäilyksistäkin. Tai onko sinulla tiedossa, että poliisi olisi tarkistanut Kulon ja Hantulan tekemiset Leilan tapaukseen liittyen? Tosin siinä vaiheessa kun he tappoivat Nymanin, aikaa oli ehtinyt jo vierähtää kolme vuotta. Mutta ei Toukolassa kai niin paljon surmia tapahtunut noina vuosina, etteikö sisaruspari olisi ollut mahdollisten epäiltyjen joukossa.

Mutta siis tärkein kysymys: tunsivatko sisarukset todellakin Leilan? Jos, niin mikä olisi siinä tapauksessa ollut heidän motiivinsa tappaa Leila? Eipä siihen Nymaninkaan surmaan toisaalta kummoistakaan motiivia tarvittu...

19736
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja 19736 » La Loka 22, 2011 2:29 pm

Tuossa kerrottiin että Leila kuului pääkaupunkiseudun lukuisiin rakkauden papittariin. Siis tulisi mieleen että olisi huseeraanut vähän yhteiskunnan hyväosaisten kanssa. Olihan hän ainakin jossain vaiheessa elämäänsä ollut aika näyttävä nainen. No alamäki on ilmeisesti alkanut tämäkin ammatin osalta ja päätynyt juopporemmeiin.
Ehkä tekijä on juuri tuolta ajalta jolloin Leilalla meni vähän paremmin. Eli joku vanha asiakas.

Atlanta
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2567
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja Atlanta » Ke Tammi 02, 2013 1:10 pm

Luulen, että murhaa ei edes koskaan yritetty kunnolla selvittää. Uhri oli loinen, työtön alkoholistinainen; mitäpä hänestä. Näitä riittää.
Elämä asunnottomana ryyppyremmeissä on kovaa. Naiselle vielä kovempaa. On lyöttäydyttävä aina sen seuraan, keltä ehkä saa viinaa, ehkä yösijan ja vielä vähän ruokaakin.
Uskon, että Leilan surma oli tulosta ryyppyremmin keskenäisessä nahinasssa. Syy oli yksinkertainen: mustasukkaisuus. SE on levotonta sakkia. Virkavallalle ei puhuta. Eikä välttämättä muistetakaan tapahtumista mitään.
Vaalealla autolla ei ole mitään tekemistä asiaan. Tuskin kukaan tavallinen mies edes yrittää saada mukaansa mitään puliakkaa. Tuskin autoa on edes ollut. Se on hörhöjen keksimää.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

19736
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja 19736 » Pe Heinä 12, 2013 10:55 pm

Tuo on hyvä pointti. Ehkä autohavainto ei olekaan luotettava? Ketä muuten tuon autohavainnon oli tehnyt?

Atlanta
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2567
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Leila Elina Peksujeff löydetty surmattuna Hki v. 1969

Viesti Kirjoittaja Atlanta » La Heinä 13, 2013 10:18 am

Eiköhän ne puliremmin jäsenet nähneet tai eivät nähneet mitään autoa.
On siitä mennyt varmaan autoja ohi, en kiellä sitä.
Eikös tuo vaalea auto tunnu keksityltä? Se kummittelee vähän jokaisessa selvittämättömässä henkirikoksessa.

Niin, en todellakaan usko, että kukaan ulkopuolinen olsi teon takana. Leila oli valitettavasti siinä vaiheessa jo siinä jamassa, ettei kukaan ns. normaali mies olisi häneen edes vilkaissut saati pyytänyt autoonsa lemmiskelemään.

Ne kaksoset, jotka mainittiin, ja muut jotka viihtyivät samassa porukassa. Ja takana se mustasukkaisuus.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

Vastaa Viestiin