Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 1995

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Poiroo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 222
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 9:48 pm
Paikkakunta: Vaasan tienoo

Re: Liisa Mäkikangas -surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 199

Viesti Kirjoittaja Poiroo » To Tammi 15, 2015 12:10 am

Atlanta kirjoitti:. . . Mutta tuli vielä yksi vaihtoehto: olikohan Liisalla ns. suojelija, sutenööri, parittaja, kuinka vaan, jolle hänen piti maksaa säännöllinen bonus näistä tuloistaan. Ja Liisa olikin vetänyt osan ansioista ohi. Hänellähän oli erikseen asunto seksinmyyntiä varten ja ihan oma asunto. Omassa asunnossa otetut asiakkaat olivat ihan niitä, joiden rahat Liisa saattoi pitää itse. Ei kertonut suojelijalleen.
Tämä olikin saanut tietää, mitä nainen hänelle teki, ja kosti.

En tiedä, löytyikö asunnosta rahaa vai ei, mutta tämäkin olisi eräs teoria.
Järkevin pointti mitä tästä jutusta on kirjoitettu. Kaikki sanomalehti-artikkelit ja kaikki täällä olevat kirjoitukset ovat rakentuneet siihen että Liisa toimi itsenäisesti. Mutta tietenkin ei ja riitahan siitä tuli. Suojelija on ollut mahdollisesti Hotelli Tallukassa silloin kun Liisa on pokannut asiakkaan ja vienyt tämän kotiinsa. Olisiko suojelija tullut asiakkaan jälkeen kenties nähneet toisensa ?
"The opera ain't over until the fat lady sings."

Tattoo
Sammakkoprofessori
Viestit: 479
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 2:28 am

Re: Liisa Mäkikangas -surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 199

Viesti Kirjoittaja Tattoo » Pe Tammi 16, 2015 6:01 am

Onpa ollut pitkään pimenä tämä ja itse en ole koskaan edes kuullut tapauksestan, ei ilmeisesti kuulu ihan kärkipään juttuihin tutkinnassa/tiedotuksessa.

Mä epäilen kyllä tuota "sutenööri-teoriaa", jonkin verran kun ystäväpiirin kautta nähnyt tuotakin "sivubisnestoimintaa" niin epäilen että tuon tyyppisellä kypsempään ikään ehtineellä suomalaisella ladylla, joka pyörittää asiakkaita tuollaisen seksilinjan kautta, olisi ollut mitään ahnetta parittajaa (eteenkään tuohon maailman aikaan)

Uskoisin myös että kun noin tarkaan kirjattu toiminta ja avoimesti puhelinlinjapalvelu, niin poliisi olisi kyllä tällaiset mahdolliset taustavoimat selvittänyt.

Tuollaiset "back upit" elikäs suojelijat nyt on monellakin tytöllä, mutta se on yleensä joku luottoystävä joille annetaan tiedot missä ollaan/joka tekee tarkistussoiton tiettynä aikana/odotta soittoa ja toimii sovitusti jos ei yhteyttä ilmaannu.

Mä en näe oikein mitään sen tyyppistä toimintaa että parittajaa olisi kuvioissa ollut, palvelut suoritetaan kotona/vuokratussa asunnossa, yhteydenotot puhelimella mahd. maksullisen palvelunumeron kautta ja suomalainen kypsempään ikään ehtinyt bisneksenharjoittaja.

Olisikohan tämä ystävätär mahdollisesti toiminut tällaisena "turvana" joka käy tarkistamassa että kaikki on kunnossa jos ei asiakkaan jälkeen mitään kuulu kun avaimetkin on ehkä asuntoon ollut ja jne.

Ehkä tätä pokaa ei ollut ilmoitettu ystävättärelle (tuttu ja turvallinen) tai ei välttämättä poka ollenkaan, kyllä näilläkin naisilla on suhde/seksielämää/elämää yleensäkkin, ihan muutenkin kuin maksua vastaan.
Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Kelmi
Parranpäristäjä
Viestit: 62
Liittynyt: La Tammi 04, 2014 3:32 pm

Re: Liisa Mäkikangas -surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 199

Viesti Kirjoittaja Kelmi » Ti Heinä 21, 2015 6:16 pm

Luin tämän viestiketjun pikaisesti läpi.
Jossain sanottiin että poliisilla ei ollut valtuuksia selvittää että oliko murhaajan DNA kenties jotain muuta "syntyperää" kuin Suomesta.
Olisiko mahdollista että jos Liisa teki itsenäisesti seksibisnes keikkoja, niin joku paikallinen ryssän mafia ei katsonut sitä hyvällä ja laittoivat Liisan kylmäksi.
Olihan se ehtinyt ihan mittavan määrän asiakkaita hoidella jos päiväkirjassa oli n. 400 nimeä, joista varmaan useat vakiasiakkaita.
Siinä on aika suuri rahamäärä pois ryssiltä, jotka tuota bisnestä pyörittävät.

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Liisa Mäkikangas -surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 199

Viesti Kirjoittaja vasikka » La Tammi 16, 2016 11:46 am

http://seura.fi/puheenaihe/kuka-surmasi ... mysteeria/

Seuralehdessä 42/2009 on ollut juttua tapauksesta. Tässä tuli esiin joitain uusia tietoja minulle. Liisalla oli miesystävä, joka oli reissuhommissa. Hän huolestui, kun ei saanut puhelimitse yhteyttä. Ystävätär meni asunnolle ja löysi ruumiin. Poliisi sai tiedon perjantaina aamupäivällä. Se ei käynyt ilmi, että tiesikö miesystävä Liisan tapailevan muitakin miehiä. Ehkäpä, kun osasi huolestua noinkin herkästi.

Liisalla oli puhelintyttönä työskennellessä kielto tavata soittajia. Hänen kerrottiin puhuneen 2000 asiakkaan kanssa. Sitä ei sanottu, että tarkoitettiinko tässä puhelinta vai asiakkaiden mikkejä :D Uskon, että ensimmäistä ja jälkimmäisiä lienee vähemmän kun kotonaankin tapaili.

Turkkilaislinja. Liisa tapaili Lahdessa myös turkkilaisia ja lomailikin toisinaan siellä. Poliisi piti mahdollisena, että tekijä ei ole puhelinlinjalta vaan paikallisia Vääksystä.

En nyt pysty tällä erää enempää kirjoittamaan, vaikka asiaa olisi. Ehkä myöhemmin lisää.

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Liisa Mäkikangas -surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 199

Viesti Kirjoittaja vasikka » La Tammi 16, 2016 1:43 pm

Ehkä tässä olisi tutkijoiden kannattanut ottaa keppi käteen ja kukkaro toiseen ja mennä soittelemaan seksilinjoille, sekä tapailemaan muita puhelinlinjoilla työskennelleitä tapaamiskiellosta lipsuneita naisia. Ehkä sitä kautta olisi piirtynyt paremmin kuva minkälaisia miehiä he tapailivat ja millaisin reunaehdoin. Ihan oikea tapa on mielestäni tuo Tallukkaan jalkautuminen. Tähänkään ketjuun ei ole kommentoinut kukaan koeajolla käynyt. Kiinnostaisi tietää, että millaisin ehdoin tuohon aikaan seksipalveluiden tarjoajat miehiä tapailivat? Etsittiinkö seuraa pääasiassa lehti-ilmoituksin vai muutoin?

Mietin kyllä sitäkin, että oliko työsopimukseen kirjattu kielto linjoilla tavattujen asiakkaiden tapaamisesta olemassa vain muodon vuoksi. Luulisi sen, että puhelinlinjoilla työskentelevät naiset tapaavat joitain soittajia olevan työnantajankin etu. Ehkä tuo kirjaus on pitänyt olla siksi, ettei työnantajalle aiheudu vaaraa esimerkiksi paritus syytöksistä.

Kliina
Sammakkoprofessori
Viestit: 487
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja Kliina » La Heinä 21, 2018 4:26 pm

mailis kirjoitti:onko tästä Liisasta kuvia ja lehtijuttuja jollain tänne skannata olis kiva lukea ja nähdä minkänäköinen henkilö kyseessä..Harmi ettei ole selvinnyt vieläkään tämä henkirikos
Mäkikangas.jpg
Mäkikangas.jpg (42.39 KiB) Katsottu 9591 kertaa
https://seura.fi/wp-content/uploads/201 ... 73x400.jpg
Kuvahaulla tuli tämä Seuran kuva mitä ei enää ole artikkelissa. Onko tämä Liisa Mäkikangas?
Voisin tässä joku päivä käydä kirjastossa selaamassa Etelä-Suomen Sanomissa mitään Liisasta mitään vuodelta -95.

Linkin takana ollut kuva lisätty
-NILS-

JMO70
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: La Kesä 04, 2016 7:15 pm

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja JMO70 » La Heinä 21, 2018 9:47 pm

Kyllä on Liisa kuvassa. Tästä ei olekaan pitkään aikaan mitään uutta kuulunut. Näinköhän jää selvittämättä ikuisiksi ajoiksi.

Jaguaari
Aloitteleva dekkari
Viestit: 505
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja Jaguaari » Ke Maalis 13, 2019 2:11 pm

Ilmeisesti ei parisataa viimeistä DNA-testausta tuottanut tulosta tai kyseessä oli poliisin hämäys joka ei toiminut eikä tekijä tullut tunnontuskiin.

Joose
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Helmi 21, 2019 5:35 pm

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja Joose » Pe Touko 17, 2019 10:37 am

Pitkään pitänyt tähän ketjuun vastata, mutta ollut "kiirettä" niin jäänyt. Nyt kuumeessa hyvin aikaa, mutta katsotaan kuinka sekava tästä tulee. :lol:
Itse olen asunut tuossa talossa myös tuon murhan aikoihin, ja tunnen ihmisiä jotka olivat Tonin kavereita, ja käyneet heillä kylässäkin.

Tässä joitain tiedonmuruja:

Osa Aniantornin parkkipaikoista oli ihan seinää vasten, eli jos siihen jätti auton, niin oli lähes mahdoton sitä ikkunoista nähdä.

Kerrostalon ala-ovet olivat yleensä illalla/yöllä lukittuna, mutta summereita soittamalla pääsi kyllä sisälle.. eikä ollut mitenkään normaalista poikkeavaa tuossa talossa, että yöllä joku niitä käytti päästäkseen sisälle.

Olen kuullut myös usealta Tonin kaverilta, että kun Liisa ja Toni asuivat vielä A-rapussa 90-luvun alussa, niin siellä oli kauppojen muovipusseja (2-4kpl.) jotka oli täynnä seteleitä.Sitä en tiedä, enkä ole kuullut onko noita c-rappuun muuton jälkeen enää ollut.

Aniantorni on kolme rappuinen ja rappujen välissä on yhteisiä tiloja.. varsinkin C-rapun avaimella pääsi hyvin liikkumaan, koska sauna oli A ja B rapun välissä. Eli käytännössä Liisan avaimella pääsi poistumaan talon jokaisesta rapusta + B rapun takaa pyörävaraston kautta takapihalle, ja siitä esim. metsän kautta rantakulmalle(asuinalue) kenenkään näkemättä.

Liitteennä vielä kuva Aniantornista, laitoin mustan kehyksen Liisan makuuhuoneen ikkunan kohdalle, jossa ilmeisesti ko. surma tapahtui. Liisan asunto oli siis C-rapussa no:54.

Edit: pientä hienosäätöä
Liitteet
Aniantorni edestä
Aniantorni edestä
Edestä.jpg (176.93 KiB) Katsottu 3620 kertaa

MissMallard
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Pe Touko 17, 2019 6:02 pm

Joku rekkakuski tai kaupparatsu surmaaja?

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2404
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja dazu » Su Kesä 23, 2019 5:05 am

Lähellä Asikkalaa asui teon aikaan muuan Risto Raivio, joka oli tuolloin jo syyllistynyt yhteen naismurhaan ja, joka myöhemmin syyllistyi vielä toiseen. Ensimmäinen tekonsa oli 18-vuotiaan tytön kuristusmurha. Toinen teko suoritettiin kirvestä käyttämällä. Onkohan Raiviolle tehty DNA-testit?

Hiljaisuus tapauksen ympärillä liittynee siihen, että tätä lienee tutkittu tappona ja tapaus on näin ollen jo rikoksena vanhentunut.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4106
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Liisa Mäkikangas - surmattiin kotiinsa Asikkalassa v. 19

Viesti Kirjoittaja ABC » Su Kesä 23, 2019 11:15 pm

Seura-lehden jutussa todetaan dna-tutkimuksista seuraavaa:
Pitkään kestävän tietokoneajon aikana tulokset voivat aluksi näyttää samoilta.

”Lähellä on oltu. Lissun asuinkerrostalossa tapahtui myöhemmin henkirikos, jonka tekijä saatiin kiinni. Häneltä otettu dna näytti pitkään täsmäävän Lissun surmapaikalta talletetun dna-näytteen kanssa. Kunnes näytteen säikeet loppua kohden pienenivät ja eriytyivät erilaisiksi. Rikoslaboratorion biologian osaston päällikkö ilmoitti pahoitellen, että ei, ei tullutkaan hittiä.”
Jos tuo kuvaus ajosta pitää kirjaimellisesti paikkansa, en usko, että tekijä on turkkilainen, vaan ihan kantasuomalaisesta puhutaan. Periaatteessa ehkä Karjalan nykyvenäläinenkin menisi dna:n puolesta, mutta vain jos vaimonsurmaajakin oli karjalaisperimäinen. Ja jos saman talon tappaja oli länsisuomalainen, niin on Mäkikankaankin murhaaja. Suomessa näet suurin jakolinja perimässä varsinkin tässä etsityn tappajan ikäluokassa kulkee vielä suunnassa itä-länsi, eli länsisuomalaiset eroavat itäsuomalaisista. Tietääkö kukaan tämän vaimontappajan taustaa, mistä päin hän sitten oli?
Every ship must sail a world.

Vastaa Viestiin