Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä 2010

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

ex-teekkari
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2012 3:12 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä 2010

Viesti Kirjoittaja ex-teekkari » Pe Marras 08, 2019 10:57 pm

Mielenkiintoinen case, jota on tullut seurattua pitkän aikaa. Olen miettinyt seuraavaa.

Alasen myymät uudet Princess-veneet maksavat useamman satatuhatta. Kauppoja tuskin tehdään montaa vuodessa. Liikkeessä ei säilytetä varmaan lainkaan käteistä, alue on hyvin rauhallinen ja myymälä syrjässä kävelyreiteiltä: kovin luontevasti myymälän ohi ei kävele. Olettaisin Alasen olevan paikalla vain satunnaisesri, eikä odottelevan puotipuksuna miljoonaveneen ostavia asiakkaita showroomiinsa 8-17.

Tapaaminen myymälään olisi varmasti merkitty kalenteriin, jotta yrittäjä muistaa saapua paikalle. Tai soitettu etukäteen ”oletko paikalla, voisin pistäytyä”. Oletan, että poliisi on aika alkuvaiheessa tsekannut Alasen puhelinliikenteen ja kalenterinkin. Näistä ei kuitenkaan ole ratkaisua löytynyt.

Jos mielessä olisi ollut tappaminen, olisi medioissa kuvattu tappelu ollut tarpeeton. Yrittäjä vaan kylmäksi niin nopeasti ja siististi kuin mahdollista, ja naapurista Viking Linellä Ruotsiin. Tappelusta lähtee aina ääntä, riskinä on oma loukkaantuminen eikä liiketilaa ehdi välttämättä siivota kunnolla. Jotain
yllättävää liiketilassa on siis tapahtunut. Väkivaltaan taipuvaisen ihmisen DNA olisi varmaan rekisteröity, eli kyseessä on joko ulkomaalainen tekijä tai ”henkilö, josta ei olisi koskaan uskonut”.

Oliko siis kuitenkin kyseessä jokin täysin satunnainen ja epäonninen tapahtumaketju jonkin ”kunnon kansalaisen” toimesta? Jos näin, en usko tämän tapauksen selviämiseen. Ellei sitten kyse ole tilanteesta, jossa ostokseensa pettynyt asiakas on pistäytynyt liiketilaan selvittämään kauppoja. Tällaiset tapaukset löytyisivät ajamalla ristiin matkapuhelinten tolppatiedot ja Alasen asiakasrekisteri. Tai sitten tilanteesta, jossa joku on tiennyt Alasen olevan liikkeessään ja ohjannut torpedonsa kovistelemaan yrittäjää.

Myrskylintu
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Venemiljonääri Mikko Alasen kuolema Hgissä 2010

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu » La Marras 09, 2019 10:01 am

Samaa mieltä yllä olevan kanssa. Tekijällä tuskin oli alunperin tarkoitusta tappaa. Homma vaan lähti lapasesta syystä tai toisesta. Todennäköisesti tarkoitus oli käydä vain hieman vakavammin keskustelemassa jostakin, mutta sitten Alanen mahdollisesti suuttui ja kävi päälle tai vieras poltti päreensä joistain Alasen sanoista, ja sitten rytisi. Tuollainen rymistelytappelu keskellä päivää ja kaupunkia avoimen kävelykadulle antavan ikkunan edessä ei todellakaan ole sellaisen kuviossa, joka ainoastaan pyrkii eliminoimaan jonkun. DNA-jälkiäkin jää tappelusta huoneistossa ja joku saattaisi vaikka kävellä liikkeeseen sisään kesken tappelun ja nähdä kaiken.

Vastaa Viestiin