GALLUB:Mistä muukalaisviha johtuu?

Tänne kaikki visat, listat, kyselyt, gallupit ja äänestykset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Mistä muukalaisviha johtuu?

Pelätään kaikkea mikä ei ole tuttua
10
13%
Ennakkoluulot kasvavat, kun niitä ruokitaan
3
4%
Hiljaisesta hyväksynnästä
0
Ei ääniä
Kasvatuksesta ja lähipiiristä
9
12%
Kateudesta
1
1%
Huonoista kokemuksista
52
68%
Joukossa tyhmyys tiivistyy
2
3%
 
Ääniä yhteensä: 77

Yksisilmäinen Änkyrä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 103
Liittynyt: To Huhti 05, 2007 1:43 pm

GALLUB:Mistä muukalaisviha johtuu?

Viesti Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä » Ke Helmi 04, 2009 7:02 pm

Kopioin tähän Ylen sensuroiman gallupin.

combat18
Matlock
Viestit: 797
Liittynyt: To Helmi 14, 2008 1:07 am
Paikkakunta: Taistelu ei loppunut 1945 ??? se on vasta alkanut!

Viesti Kirjoittaja combat18 » Ke Helmi 04, 2009 10:10 pm

Terveestä järjestä.
WARNING: THIS MEMBER CONTAINS NATIONALISM
If Multi-culturalism is the answer, It must have been one hell of a stupid question
http://patriootti.com/
Kuva

Maybrick
Sherlock Holmes
Viestit: 3879
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick » Ke Helmi 04, 2009 10:22 pm

Kun ei tunnusteta sitä, että lähtökohdiltaan kovin erilaisten kulttuurien yhteiselo on lähes mahdotonta. Monilla on tästä käytännön kokemusta.
Nothing is quite what it seems

blumbe
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 2:12 am
Paikkakunta: vantaa

Viesti Kirjoittaja blumbe » Ke Helmi 04, 2009 10:28 pm

Todella huonotkokemukset

Ingrid
Alibin kestotilaaja
Viestit: 310
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:57 pm

Viesti Kirjoittaja Ingrid » Ke Helmi 04, 2009 11:42 pm

Riippuu vähän, mitkä kulttuurit tässä luokitellaan vieraiksi, mutta suurin osa kokemuksista erään vieraan kulttuurin parissa on ollut minulle ärsyttäviä/ikäviä/veemäisiä.

edit: ihme koodeja änkesi väliin, pientä poistelua.

YBJ
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Syys 10, 2008 5:23 pm

Viesti Kirjoittaja YBJ » To Helmi 05, 2009 12:43 am

Muukalaisista.

+""
Its better to be dead and cool than alive and uncool -Harley Davidson

Kokki
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 702
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 4:16 pm
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Kokki » To Helmi 05, 2009 3:11 am

Arkipäivän realistisista kokemuksista.
A man's got to do what a man's got to do.

pausax
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Marras 26, 2008 5:00 pm

Viesti Kirjoittaja pausax » To Helmi 05, 2009 11:33 am

Miten olisi ylimielisyydestä muita kulttuureja kohtaan ja ylemmyydentunteesta omaa kulttuuria kohtaan?

Juliet Jones
Hercule Poirot
Viestit: 2088
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones » To Helmi 05, 2009 11:56 am

Oikeastaan galluppiin voisi vastata millä tahansa annetulla vaihtoehdolla, plus näillä jäsenten antamilla muillakin vastauksilla. Muukalaisviha voi olla ennakkoluuloista syntyvää, tai viha voi syntyä kokemusten myötä, pelkkiin ennakkoluuloihin ei mielestäni tarvita kokemuksia ja ne jopa syntyvät "tyhjästä". Kun kokemus vieraiden kulltturien edustajista on negatiivinen, syntyy viha ja torjunta.

Viimeksi toissapäivänä ärsyynnyin eräästä maahanmuuttajiin liittyvästä asiasta pahanpäiväisesti. Viha ei suoranaisesti kohdistunut maahanmuuttajiin, vaan Suomen ev.lut. kirkkoon, joka suuntaa yhteisvastuukeräyksensä tämänkertaisen tuoton maahanmuuttajien työllistämiseen. Paska kampanja, sanoisin. Eikö työministeriöstä jo verovaroin tueta riittävästi mamujen koulutusta, kurssittamista ja työllistymistä? Meikäläiset pienyrittäjät, palkansaajat, pienituloiset olemme jo talkoissa mukana, olemme olleet jo pian kaksikymmentä vuotta. Minusta se alkaa riittää.

Henkilökohtaiset antipatiani kohdistuvat pääasiassa islamiin, joka tiettyihin kulttuureihin yhdistyneenä on länsimaiselle sivistykselle, tasa- arvolle ja maailmanrauhalle tuhoisaa. Antipatiani tulevat aggressiivisten, huonotapaisten mamujen katukäyttäytymisestä myös, ja siitä että tietyt kansanryhmät lisäävät rikollisuutta. Suomalaisittain oudoista tavoista, epäsiisteydestä, muista piittaamattomuudesta.. välillä olen jokseenkin kypsä ja inhoan sitä, että myös tuntemani kunnon muslimit, virolaiset, vietnamilaiset ja ehkä jopa länsimaiseen kulttuuriin sopeutuneen somaliperheen on kohdattava rasismia toisten maahanmuuttajien tekojen vuoksi.

Bruno
Alibin satunnaislukija
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 3:32 pm
Paikkakunta: Oulu

Totta haastatte

Viesti Kirjoittaja Bruno » Pe Helmi 06, 2009 10:57 am

Muukalaisvihaaja en ole pääsääntöisesti lainkaan, mutta siltä osin kuin olen, se johtuu 100% huonoista kokemuksista. Öykkärimäinen euroopan omistajan elkein verorahoillani loisiva sosiaalipummi vituttaa jo pelkällä olemassaolollaan. Varsinkin kun vastaanottokeskusten paapojat toitottavat heitä monitaitureiksi ja alojensa ammattilaisiksi. Missä vitussa ovat pienet verstaat, suutariliikkeet ja käsityöpajat, joiden mestareita sanotaan näiden muukalaisten olevan. Ainoastaan mestaruus on näkynyt etuuksien hankkimisessa ja rikollisuuden kasvussa. Varsinkin raiskaustilastot ovat hälyttävät. Tuttavapiiriini kuuluu 20 kansallisuutta, mutta he ovat yliopistotutkijoita, eivätkä mitään sosiaalista paskasakkia, joka varmaan vituttaa suurinta osaa suomalaisista, ja joiden tuloa ei voida kirveelläkään estää.
Isäni oli juristi ja tuomari - minä vain turisti ja juomari

Maybrick
Sherlock Holmes
Viestit: 3879
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick » Pe Helmi 06, 2009 11:41 am

Jos menee mihin tahansa ns.kalliiseen kahvilaan varhain iltapäivällä, voi varautua siihen, että paikat ovat enimmiltään näiden ahkerien verstaiden, suutariliikkeiden ja käsityöpajojen pitäjien perseiden alla.

Itse käyn noin kerran-kaksi vuodessa tällaisessa paremmassa kahvilassa kun ei enempään ole varaa eikä kai aikaakaan, mutta ei tahdo sekaan enää mahtua. Jostakin sitä rahaa riittää näillä "pajareilla" istua kahvilassa vaikka joka päivä parhaaseen liikeaikaan. Muuten tällaista on myös Oulussa, johon ylempi viesti viittasi.
Nothing is quite what it seems

Bruno
Alibin satunnaislukija
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 3:32 pm
Paikkakunta: Oulu

Kyllä

Viesti Kirjoittaja Bruno » Pe Helmi 06, 2009 2:08 pm

Viitaten ylläolevaan viestiin, Oulussa juuri tilanne näkyy päivittäin ja lisää somppuja tulee tienoolle nurkista ja seinistä. Taannoin oli koko aukeama värikuvineen sanomalehti Kalevassa siitä, kuinka helvetin monitaitoista maahanmuuttajaa on taas tulossa vastaanottokeskukseen Pudasjärvelle. Mitenkähän sitä ennen tultiinkaan toimeen ilman moista kädentaitoa suomessa. Ei siinä mitään, jos osaisivat edes käyttäytymisen alkeet ja tekisivät jotain muuta kuin pelkkää haittaa. Pitää varmaan tehdä pian lakiesitys, että maan nimi muutetaan Suomaliaksi. Thaimaalaiset marjanpoimijat ovat erittäin tervetulleita näyttämään työnteon mallia sekä noille loisijoille, että myös kantaväestön omille nahjuksille. Runsaasta puolukkasadostaan ja hienoista hiekkarannoistaan kuuluisa Hailuoto voidaankin muuttaa kansainvälistyvässä tilanteessamme Thailuodoksi...
Isäni oli juristi ja tuomari - minä vain turisti ja juomari

Yksisilmäinen Änkyrä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 103
Liittynyt: To Huhti 05, 2007 1:43 pm

Viesti Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä » La Helmi 14, 2009 6:47 pm

Taas taisi yksi tamperelainen tyttö saada monikulttuuria.

Anile
Matlock
Viestit: 772
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:30 am

Viesti Kirjoittaja Anile » La Helmi 14, 2009 8:11 pm

Maybrick kirjoitti:Jos menee mihin tahansa ns.kalliiseen kahvilaan varhain iltapäivällä, voi varautua siihen, että paikat ovat enimmiltään näiden ahkerien verstaiden, suutariliikkeiden ja käsityöpajojen pitäjien perseiden alla.

Itse käyn noin kerran-kaksi vuodessa tällaisessa paremmassa kahvilassa kun ei enempään ole varaa eikä kai aikaakaan, mutta ei tahdo sekaan enää mahtua. Jostakin sitä rahaa riittää näillä "pajareilla" istua kahvilassa vaikka joka päivä parhaaseen liikeaikaan. Muuten tällaista on myös Oulussa, johon ylempi viesti viittasi.
Ihan sosiaalituillako ne siellä kahvittelee?
Etteivät vaan olisi viettämässä vapaapäivää vuorotöistä?

Seuraavan kerran mene kysymään niiltä mitä ne siellä istuskelee, mikseivät mene töihin. Kerro sitten mitä ne vastasivat.
Voisitko saman tien käydä kysymässä miksi keski-ikäiset äijät istuu kaiket päivät vetämässä sätkää ja keskiolutta lähiöbaareissa?

Maybrick
Sherlock Holmes
Viestit: 3879
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick » La Helmi 14, 2009 9:11 pm

^ Heiltä ei voi (ei uskalla) mennä kyselemään mitään tuon tyylistä. Mene sinä jos uskallat. Istuvat joka tap. siellä niin usein viikon mittaan, että ei selity vapailla.

Reilu vuosi sitten opetin ryhmälle maahanmuuttajia (suurin osa afrikkalaisperäisiä) perehdyttämiskurssilla kieliä. Seassa oli monta joiden kielitaito oli todella hyvä. Tulimme hyvin toimeen koko porukan kesken ja muutama tuli kertoneeksi jotain henk.kohtaista. Yksi näistä kielitaitoisista kertoili elämästään kotimaassaan, ja kaikesta tuli se käsitys, että hän oli ns. paremmista piireistä. Mutta niistä asioista ei saa kysellä. Esimieheni erikseen varoitti, että mamujen tulosyistä ja kotitaustasta tai mistään henkilökohtaisesta ei saa kysyä mitään.

Olin hämmästynyt, kun juuri mainitsemani kielitaitoinen ja kaikin puolin kykenevä nuori mies on yhä juuri samassa pisteessä. Hän pesisi kyvyillään kenen tahansa kotimaisen(kin) luuserin, mutta jostain syystä ei muka mitään järkevää tekemistä löydy. Kiinnitin huomiota myös siihen, että hänen vaatteensa ovat ihan parasta laatua mitä putiikeista löytyy, sellaista mitä en ikinä ole kyennyt omille lapsilleni hankkimaan edes kahden palkansaajan liksoilla (enkä luultavasti hankkisi vaikka pystyisinkin).

Arvostukset ovat tosi erikoiset monilla mamuilla. Ja puhun todella kokemuksesta -

Toivon näkeväni oppilaani jonain päivänä työssä - mutta pelkään pahinta.
Nothing is quite what it seems

Vastaa Viestiin