Saako sätkä vilahtaa TV:ssä

Tänne kaikki visat, listat, kyselyt, gallupit ja äänestykset

Valvoja: Moderaattorit

H.P.
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 5:20 pm

Saako sätkä vilahtaa TV:ssä

Viesti Kirjoittaja H.P. »

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /02/794451
Tupakkalain kiristys uhkaa suomen tv:n suosikkisarjoja

Tupakoinnin näkyminen televisiossa ja lehdissä yritetään kieltää. Valmistelussa oleva tupakkalain kiristäminen rajoittaisi tupakoivien ihmisten esittämistä televisiossa, lehdissä ja teatterin lavalla.

Tiukimmillaan laki saattaisi merkitä joidenkin tv-sarjojen katoamista suomalaisista vastaanottimista. Vaaravyöhykkeessä olisivat esimerkiksi Uutishuone ja Mad Men. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Myöskin lehtihaastatteluissa sauhuttelu ja tupakan mainostamiseksi katsottava polttelu halutaan kuriin. Erityistarkkailussa olisivat nuorisolle suunnatut mediat.

Ehdotus sisältyy tupakkapoliittisia lakimuutoksia ja toimia valmistelevan työryhmän loppuraporttiin.

Rangaistuksena mainontarikkomuksesta voitaisiin määrätä sakkoja. Törkeästä rikkomuksesta, kuten alaikäisille suunnatusta mainonnasta, voitaisiin määrätä maksimissaan kaksi vuotta vankeutta.

Työryhmän mukaan tupakointi voitaisiin "taiteellisen ilmaisun" puitteissa sallia, jos se olisi perustelua ajankuvan kannalta.

Useat kultuurielämän tahot ovat jo ennättäneet kummastella työryhmän ehdotuksia ja varsinkin saktioita.
Niin, ajatuksia? Meneeköhän jo liian pitkälle? Samantien voitaisiin oikeastaan kieltää TV:n ja ehdottomasti netin olemassaolo kokonaan, nuoret kuitenkin ottavat mallia huomattavasti pahemmistakin asioista näiden kautta.
Ai niin ja konsolipelit myös. Niissä sentään tapetaan ihmisiä.
Nosce te ipsum!

Spider
Olivia Benson
Viestit: 719
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 5:31 pm

Viesti Kirjoittaja Spider »

Menee jo holhoamisen puolelle.
Erityistarkkailussa olisivat nuorisolle suunnatut mediat.
No tässä sentään on järkeä.
Helvetti on toiset ihmiset. (Jean-Paul Sartre)

Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

Aivan uskomatonta.

Onhan se huomattu että kieltäminen on ratkaisu kaikkeen.

ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

Joskus kun on näytetty noita 60- ja 70-luvun videopätkiä Suomenkin TV:stä, niin niissähän juontaja/haastattelija tms. melko useinkin rennosti sauhutteli lähetyksessä. Asiamenoa sanon minä.

Nykyinen holhousyhteiskunta on perseestä.

Grausam
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ti Tammi 13, 2009 7:49 pm

Viesti Kirjoittaja Grausam »

Mahtavaa!

Toisaalta... ulkona kävellessäkin voi nähdä tupakoitsijoita, tuleeko kohta myyntiin jotkut lasit jotka suodattaa tupakan näköiset esineet näkökentästä?!

Juhani
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 12:41 pm
Paikkakunta: Korpi

Viesti Kirjoittaja Juhani »

Menee jo ihan liian pitkälle, monissa sarjoissa ja leffoissa näytetään huumeiden käyttöä, uutisissakin näytetään tappamista ja väkivaltaa jne. Sitten tupakointi on muka kaikista pahin homma mitä ei saa näyttää, ja toisiksi pahin on tissit... Mutta jos vakavasti puhutaan niin onhan se jokaisen oma asia mitä katsoo, ja jokaisen omalla vastuulla mitä antaa lapsiensa katsoa. Jotain järkeä tälläiseen sensurointiin...

Jaakko Terävä
Remington Steele
Viestit: 231
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

Itse lopetin piiputtelun, vähensin pikkusikareita, mutta mennäänpäs yleiselle tasolle: kohtuudella olkoon tupakka kuvissa. Esimerkiksi en osaa ajatella Aki Kaurismäkeä ilman tupakkaa. Jos Kaurismäestä on tupakoimaton kuva, ollaan jossain muussa kuin totuudellisessa viestinnässä.

Tupakka käteen kuviin silloin kun se siihen luontevasti kuuluu. Aiempina vuosikymmeninä tupakka tuntui olevan yhtä tavallinen kuin mitä sukat. Kaipaan väärentämätöntä dokumenttia: sikari olkoon Kekkosen suussa, savuke Speden. Kun se kerta niin oli. :wink:
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

esmes-
Javier Pena
Viestit: 1845
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

helvetin monta sarjaa ne joutuvat kieltämään jos tuohon tupakointiin vetoavat.. laittaako ne koko sarjan sit hyllyyn, jättävät näyttämättä jaksot joissa tupakoidaan vai mitä ihmettä? ihan käsittämätöntä kaksinaismoralismia..
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

ABC
Michael Knight
Viestit: 4101
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Please God, let it be April Fool's Day...

- toisinajattelevien vainoaminen ja oikeusjutut kirjoitusten, siis pelkkien mielipiteiden takia
- "rasismista" verkossa pidempi tuomio kuin monesta kuolemantuottamuksesta
- operaattoreiden sensuurilistat
- Lex Nokia
- aseen omistaminen ja ammunnan harrastaminen tehdään niin vaikeaksi kuin suinkin (ratoja lopetetaan, mutta uusia ei tehdä; pyritään kieltämään aseet kokonaan ja jos se ei onnistu niin ainakin tehdään niiden saamisesta hyvin hankalaa, vrt. lääkärintodistus, jota lääkärit eivät aluksi suostuneet kirjoittamaan)
- ja nyt tämä

Suomessa on näköjään päätetty toteuttaa ensimmäisenä reality-kokeilu aiheesta Uusi uljas maailma.

Toisaalta en ihmettele. Eduskunnassa istuu 200 pelleä, joista suurin osa on valittu sinne julkisuuden eli näkyvyyden perusteella, ei ansioilla.
Tyhmiä ihmisiä, jotka eivät ole tottuneet perustelemaan asioita edes itselleen, ja ovat siksi lobbareille helppoja uhreja.
Every ship must sail a world.

Spider
Olivia Benson
Viestit: 719
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 5:31 pm

Viesti Kirjoittaja Spider »

esmes- kirjoitti:helvetin monta sarjaa ne joutuvat kieltämään jos tuohon tupakointiin vetoavat.. laittaako ne koko sarjan sit hyllyyn, jättävät näyttämättä jaksot joissa tupakoidaan vai mitä ihmettä? ihan käsittämätöntä kaksinaismoralismia..
jos vaikka blurrattaisiin ne sätkät ja savut. :P
Helvetti on toiset ihmiset. (Jean-Paul Sartre)

esmes-
Javier Pena
Viestit: 1845
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

^nih, tai semmonen musta palkki siihen röökin päälle, sit voidaan arvailla että palaako siinä tavan sätkä vai jointti :D
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4936
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Seuraavaksi palataan vaatimaan Aku Ankalle housuja jalkoihin.

Ja polttamaan Potter-kirjoja. Saatanalliset säkeet!

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


miinushka
Olivia Benson
Viestit: 710
Liittynyt: La Elo 23, 2008 1:13 am
Paikkakunta: valtatie 12. varrella

Viesti Kirjoittaja miinushka »

^Niimpä

Ja sensuroidaan nyt sitten samalla telkkarista kaikki näyttelijät ja toimittajat, jotka on liian laihoja tai lihavia.
Ja voitaisiin kyllä vielä sensuroida kaikki, jotka on värjännyt tukkaansa tai meikanneet. Kyllähän niistäkin voi mallia ottaa. Lävistyksiä ja tatuointeja ei tietenkään saa myöskään olla, suorastaan paholaisen tekosia... :roll:
Quis custodiet ipsos custodes?

serialist
Martin Beck
Viestit: 766
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Viesti Kirjoittaja serialist »

Menee kyllä jo aivan liian pitkälle, aivan järjetöntä holhoamista!

Niin kuin joku tässä aikaisemminkin mainitsikin, että miksi tupakka on pahempi kuin uutiskuva väkivallasta ja kuolleista? Uskaltaisin väittää, että niillä on pahempi vaikutus aikamme nuoriin kuin tupakan sauhuttelu random sarjassa jossain taustalla. Ei ne nuoret elokuvista/sarjoista opi polttamaan, kyllä se tulee aivan muualta. Nykypäivänähän on julmetusti tupakanvastaisia mainoksiakin, joten eikö niiden pitäisi riittää..?

Jos elokuvissa/sarjoissa ei saa enää polttaa, ei siinä saisi juoda, harrastaa seksiä, kiroilla tai käyttää huumeitakaan. Ei edes mainita niitä! Mikäli näin tapahtuu, taitaapi telkustakin tulla aika tylsä ja siveä.

Alkoholin mainostaminenkin on jo kiellettyä (paitsi mietojen viinien), mutta silti nuoret juovat. Kirkas viinakin tekee kauppansa alaikäisten keskuudessa vaikkei sitä saa mainostaa edes Alkon ilmoitustaululla! Vaikkei tupakointia näkyisi _missään_ enää koskaan, kyllä ne nuoret polttavat silti.

Moni julkisuuden henkilö polttaa. Tove Janssonkin poltti kuin korsteeni, mutta en usko että hän oli syy kenenkään tupakoinnin aloittamiseen. En usko, että Ville Valokaan on rohkaissut fanejaan polttamaan. Kyllä jokainen tekee omat päätöksensä itse, nuorten kohdalla vanhemmilla, koululla yms on tärkeä rooli. Näinköhän kohta joku haastaa jonkun tv -sarjan oikeuteen, koska tämä rohkaisi polttamaan tupakkaa. Aivan niin kuin Ameriikoissa syytetään McDonaldsia omasta ylipainostaan. Hohhoijaa.
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -

katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1174
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

ABC kirjoitti:
Suomessa on näköjään päätetty toteuttaa ensimmäisenä reality-kokeilu aiheesta Uusi uljas maailma.

Toisaalta en ihmettele. Eduskunnassa istuu 200 pelleä, joista suurin osa on valittu sinne julkisuuden eli näkyvyyden perusteella, ei ansioilla.
Tyhmiä ihmisiä, jotka eivät ole tottuneet perustelemaan asioita edes itselleen, ja ovat siksi lobbareille helppoja uhreja.
Hear, hear!

Niin kuin moni muukin on jo ehtinyt todeta, niin aivan naurettava lakialoite. Jatkossa ei siis saisi enää tehdä elokuvia joissa joku polttaa tupakkaa jossain tilanteessa. Ei siis vaikka se liittyisi oleellisesti tarinaan tai kertoisi mahdollisesti jotain jostain henkilöhahmosta. Ei oo tainneet nää tantat kelata asiaa ihan loppuun asti. Vittuun tällaiset holhoojapellet Suomesta. Kohtahan se on ite muutettava jonnekin vuorille jos ja kun tällainen holhous- ja valvontameininki vaan kasvaa ja kasvaa. Ahdistavaa. Saatana. Mikä ihmisiä nykyään oikein vaivaa?? Mitä täällä pelätään?

Vastaa Viestiin