11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Kliina
Sammakkoprofessori
Viestit: 494
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Lapsen katoaminen Lieksassa: "Kaikki vaihtoehdot ovat auki"

Oletko nähnyt tyttöä?
Kadonnut somalityttö on pituudeltaan 120 senttinen ja painaa 45 kiloa.

Tytöllä on yllään musta mekko ja sukkahousut, eikä päällysvaatteita.

Tyttö asuu Lieksan Partalanmäellä.

Havaintoja kadonneesta voi ilmoittaa rikostutkijalle numeroon 029 545 5678 tai poliisipäivystykseen 029 541 5320.

Poliisi jatkaa keskiviikkona kadonneen 11-vuotiaan tytön etsintöjä katoamispaikan lähistöltä.

– Eilen tarkistimme kerrostalon yleisiä tiloja ja tänään tytön etsintää laajennetaan kerrostalon lähialueeseen. Tytöllä ei ollut kadotessaan ulkovaatteita yllä, joten epäilemme, että hän voi lähistöllä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo.

11-vuotias tyttö katosi keskiviikko-iltana Lieksassa. Tyttö katosi noin kello 17 aikaan, kun hän oli matkalla pyykkitupaan. Poliisi sai tiedon tytön katoamisesta torstai-iltana. Ilmoituksen tytön katoamisesta tekivät hänen vanhemmat, joiden mukaan tyttö ei ole tuttavaperheen tai kavereiden luona.

Tytön etsintään osallistuu useita poliiseja.

– Teemme tapauksesta koko ajan tilannearviota, tällä hetkellä etsinnöissä ei ole mukana vapaaehtoisia.

Poliisin mukaan lapsen katoamisessa ei mikään tällä hetkellä viittaa rikokseen.

– Näin alkuvaiheessa ei toisaalta voida sulkea myös mitään vaihtoehtoja pois. Kun kyse on lapsen katoamisesta, poliisin intressit ovat aina suuret, Hämäläinen sanoo.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... ki/5025294

EDIT: Alkuperäinen uutinen aiheesta http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... ua/5025228

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5333
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 02104.html
Julkaistu: 24.4. 10:24

Poliisi 11-vuotiaan tytön katoamisesta: ”Emme sulje rikoksen mahdollisuutta pois”

11-vuotias tyttö on ollut jo kaksi päivää kadoksissa Lieksassa.

11-vuotias somalityttö katosi keskiviikkona matkallaan kerrostalon pyykkitupaan Lieksan Partalanmäellä. Tutkintaa johtava vanhempi konstaapeli Erno Nykänen kertoo Ilta-Sanomille, että poliisi ei tässä vaiheessa sulje rikoksen mahdollisuutta pois katoamisen syistä.

– Etsinnät ovat kesken ja kaikki mahdollisuudet vielä auki. Emme saaneet eilen uutta tietoa, hän sanoo.

Vanhempien mukaan tyttö katosi matkalla kotoaan kerrostalon pyykkitupaan. Hän poistui kotoaan ilman päällysvaatteita, ainoastaan mustassa mekossa ja sukkahousuissa.

Nykänen kertoo, että 11-vuotiaalla tytöllä on karkaamistaustaa:

– Meidän tietojemme mukaan hän on ollut kerran aiemmin karkuteillä. Tuolloin hän palasi vuorokauden kuluttua.

Katoaminen tapahtui keskiviikkoiltana noin kello 17 ja tyttöä on etsitty siitä asti. Poliisi tiedotti tutkinnan aloittamisesta torstai-iltana. Vanhemmat ovat kertoneet, että tyttö ei ole tuttuvien tai sukulaisten luona.

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Lieksan kaupunki on viime vuosina tunnettu rodullisista jännitteistä. Esimerkiksi somalitaustaisen taksinkuljettajan pahoinpitely nousi otsikoihin viime marraskuussa. Vanhempi konstaapeli Nykänen ei kuitenkaan pidä rasistista motiivia tässä vaiheessa todennäköisenä.

Poliisi pyytää kaikkia mahdollisia havaintoja kadonneeseen tyttöön liittyen erityisesti keskiviikko-illalta ja sen jälkeiseltä ajalta. Havainnot pyydetään ilmoittamaan asiaa hoitavalle rikostutkijalle 029 545 5678 tai poliisipäivystykseen 029 541 5320.
Kuulostaa pahalta, etteivät vanhemmat tehneet katoamisilmoitusta ennen kuin katoamisesta oli ehtinyt kulua jo vuorokausi. He olivat varmaan selvittäneet itse jo samana iltana, ettei tyttö ollut kavereiden luona.

En usko rasistista rikosta tapahtuneen. Joku muu rikos on voinut tapahtua.

sukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 122
Liittynyt: To Helmi 21, 2008 12:24 am

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja sukka »

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... sa/2031686

Poliisi uskoo kadonneen 11-vuotiaan tytön olevan hengissä
13:15

Poliisi on tehnyt perjantain aikana etsintöjä ja puhutuksia Lieksassa kadonneeksi ilmoitetun 11-vuotiaan tytön tapauksessa. Puhutuksissa on tullut esiin tieto, että tyttö on nähty torstaina illalla liikkumassa Lieksan keskustan alueella. Lisäksi kaverit ovat olleet tyttöön yhteydessä sosiaalisen median kautta torstain ja perjantain aikana.

Tyttö katosi keskiviikkona illalla. Katoamisilmoitus hänestä tehtiin torstai-iltana.

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että tyttö on elossa. Hän ilmeisesti liikkuu Lieksan keskustan alueella, mutta ei jostain syystä halua mennä kotiinsa. Poliisi pyytää tytön olinpaikasta tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä joko suoraan rikostutkijalle, puh. 029 545 5678 tai poliisipäivystykseen, puh. 029 541 5320.

WalkingDisaster
Lovejoy
Viestit: 1679
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Karannut ennenkin, tuskin mitään tytölle tapahtunut. Ei vaan halua mennä kotiinsa.

sine qua non

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

IL:ssä suurin piirein samat asiat kuin Savon Sanomissa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042 ... 0_uu.shtml

Poliisi: Lisätietoa kadonneesta tytöstä
Perjantai 24.4.2015 klo 13.25

Poliisin mukaan Lieksassa kadonnut 11-vuotias tyttö on nähty eilen illalla Lieksan keskustan alueella.

Tytön kaverit ovat olleet häneen yhteydessä sosiaalisen median kautta eilisen ja tämän päivän aikana.

Tämän pohjalta poliisi uskoo, että tyttö on elossa eikä jostain syystä halua mennä kotiinsa. Poliisi pyytää tytön olinpaikasta tietäviä henkilöitä ottamaan poliisiin yhteyttä, joko suoraan rikostutkijaan 029 545 5678 tai poliisipäivystykseen 029 541 5320.

TUUKKA MATILAINEN
[email protected]
Aika nuori on minusta 11-vuotias vielä karkailemaan kotoa ainakaan murkkuiän kuohahtelujen ja erimielisyyksien vuoksi. Mikähän siellä kotona mättää? Ja jos on jo aiemminkin karannut (vielä nuorempana!), niin nyt viimeistään on lastensuojelun aika astua kuvioon (jos siis ei jo ole - jos on, niin aiheellista kysyä, että miten hyvin on perillä tytön/perheen tilanteesta ja mihin toimenpiteisiin on ryhtynyt).

IS:n toimituksessa joku hyödyllinen idiootti aka "hyvä ihminen" jo onneksi ehti vetää tähänkin juttuun Lieksan "rasistisuuden" mukaan. IS:ssä ei hetkeksikään pysähdytä harkitsemaan, jos on mahdollisuus lyödä rasismilla. Sikäli erikoista on, että lehden päätoimittajalla Ulla Appelsinillla on niin järkeviä kirjoituksia - ehkä mokutusta täytyy niiden vuoksi sitten olla, ettei kirjoitusten tasapaino heilahda liikaa järkilinjalle.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5333
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tämähän taitaa päättyä hyvin. Tapaus sai juuri sen verran julkisuutta, että sosiaaliviranomaisten on varmasti pakko selvittää tytön kotiolot. Joku syy siihen on, ettei 11-vuotias halua mennä kotiin vaan harhailee kaupungilla.

Jokuroti
Matlock
Viestit: 769
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

sine qua non kirjoitti: IS:n toimituksessa joku hyödyllinen idiootti aka "hyvä ihminen" jo onneksi ehti vetää tähänkin juttuun Lieksan "rasistisuuden" mukaan. IS:ssä ei hetkeksikään pysähdytä harkitsemaan, jos on mahdollisuus lyödä rasismilla. Sikäli erikoista on, että lehden päätoimittajalla Ulla Appelsinillla on niin järkeviä kirjoituksia - ehkä mokutusta täytyy niiden vuoksi sitten olla, ettei kirjoitusten tasapaino heilahda liikaa järkilinjalle.
Tuota. IS:n jutun lukiessa ei kyllä ilmene että olisi jotenkin vedetty rasismi mukaan. Jutussa mainitaan että Lieksassa on ollut jännitteitä joka on tosiasia ja perään liitetään poliisin mielipide ettei kyse kuitenkaan ole tällaisesta tapauksesta. Sitä sanotaan journalismiksi.

sine qua non

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Miksiköhän arvelet, että IS:ssa Lieksan "rodulliset jännitteet" (eihän eri ihmisrotuja muuten edes ole olemassa, näin olen antanut itseni ymmärtää) on nähty tarpeelliseksi heti mainita lehtijutussa tämän 11-vuotiaan tytön katoamisen yhteydessä, vaikka ei ole ollut mitään tietoa tai edes epäilyä, että mikään sellainen olisi ollut vaikuttamassa asiaan? Sellainen kirjoittaminen ei ole mitään hyvää journalismia vaan asenteellista lukijoiden mielipiteisiin vaikuttamista. Eikä siinä mitään, lehti saa kirjoittaa mitä haluaa mistä lähtökohdista haluaa, mutta rehellisyyden nimissä valittu näkökulma pitää lukevalle yleisölle tunnustaa eikä myydä ennakkoluulojaan heijastelevia kirjoituksia neutraalina uutisointina.

Jos sinä et havaitse, että IS:n uutisointi asiassa ei ollut neutraalia, kaipaa medialukutaitosi hieman treeniä. Ehkä se siitä vielä, oppia ikä kaikki.

Jokuroti
Matlock
Viestit: 769
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

sine qua non kirjoitti: Jos sinä et havaitse, että IS:n uutisointi asiassa ei ollut neutraalia, kaipaa medialukutaitosi hieman treeniä. Ehkä se siitä vielä, oppia ikä kaikki.
Noh, jokainen näkee uutisoinnissa sen mitä itse haluaa nähdä.

Takaisin itse asiaan: Ei kyllä tullut yhtään sellainen epäilys että kyse olisi mistään normi karkailua ihmeellisemmästä. Aika isolla uutisella mennään mutta onhan tuo ikäkin aika nuori tällaiseen karkailuun.

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja rane »

-Jos tyttöä pelottaa että pääsee somaliaan silvottavaksi, pimpsa riekaleiksi ja sitten harsitaan loput nahat kasaan..... :roll:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Maura Isles
Neuvoja-Jack
Viestit: 293
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:01 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja Maura Isles »

rane kirjoitti:-Jos tyttöä pelottaa että pääsee somaliaan silvottavaksi, pimpsa riekaleiksi ja sitten harsitaan loput nahat kasaan..... :roll:

Valitettavasti tuli minullekin tällainen kuvio mieleen.
(Mutuilu jatkuu). Siellä on jo suunniteltu tytölle kesälomamatkaa tädinserkunkumminsiskon luo.
Voi sitten ensi syksynä vanhemmat valita somalimiehen tytölle, joka on tradition mukaan silvottu, että varmasti kelpaa.

Petteri
Nikke Knattertton
Viestit: 897
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 4:01 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja Petteri »

Poliisipartio löysi eilen kadonneeksi ilmoitetun 11-vuotiaan tytön yksityisasunnosta Lieksasta perjantaina 24.4. klo 16 jälkeen. Poliisipartio sai tytön olinpaikan selville puhutusten ja tiedustelujen avulla ja löysi tytön asunnosta hyväkuntoisena.

Tapaukseen ei tämän hetkisten tietojen perusteella liity rikosta. Tytön biologiset vanhemmat eivät asu Suomessa ja tyttö asuu kasvattivanhempiensa luona Lieksassa. Tytön tilanne on lastensuojeluviranomaisten arvioitavana.

Poliisi kiittää kansalaisia yhteistyöstä ja havainnoista tytön löytämiseksi.

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista ... asta_29286

jerkku
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: To Elo 25, 2011 12:10 pm

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja jerkku »

11-v somalitytön katoaminen rinnastetaan rodullisiin jännitteisiin :lol: . Vittu mitä järkeilyä Iltasanomilta...

sukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 122
Liittynyt: To Helmi 21, 2008 12:24 am

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja sukka »


Avatar
jukuripää
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: 11- vuotias tyttö, 22.4.2015 Lieksa

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Hyvä, kun lapsi löydettiin <3.

Nyt sitten olisi sosiaaliviranomaisilla kympin arvoinen tilaisuus KUUNNELLA LASTA JA HÄNEN MIELIPIDETTÄÄN. Ettei tule taas sitten eteen tilanne, jossa piinattu lapsi heittää lopulta henkensä... Jokin on tosiaankin vinksallaan, jos lapsi ei halua olla kotonaan, tai siis paikassa, jota hänen pitäisi kotinaan pitää.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Vastaa Viestiin