Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja fangs »

Vestigia terrent kirjoitti:Aika erikoista, että 30 vuotias lähtee lenkille äitinsä kanssa. Mutta jos Jaakolla on jotain henkisiä tulppia, lähti äiti ulkoiluttamaan häntä. Miksi sitten jätti hänet sinne joen rannalle yksin?
Minusta tuossa ei ole mitään erikoista? Jaakkohan asuu Tampereella, ja ollut ilmeisesti äitinsä luona käymässä Limingassa. Minä käyn kaukana asuvien vanhempieni luona kerran tai kaksi vuodessa ja kyllä silloin tulee käytyä lähes aina lenkillä äidin kanssa kun siellä oleilen. :D Miksi siellä lenkillä vuorotellen pitäisi käydä...

Mutta joo, kai se vesistöön päätyminen tässäkin tapauksessa todennäköisin skenaario on. Natkin teki kyllä oikein kun ilmoitti havainnostaan poliisille! Juuri sen takiahan näistä kadonneista julkisesti tiedotetaan, että porukka osaisi pitää silmänsä auki ja ilmoittaa havainnoistaan poliisille. Ja onhan se pieni mahdollisuus aina olemassa, että esim. psykoosi päällä ja jossain harhailemassa... Jos joku kaveri häntä majoittaa niin toivoisi kyllä että ilmoittaisi edes omaisille että Jaakko on kunnossa, vaikka ei sitten haluaisikaan tulla löydetyksi.

Poliisin ripeän reagoinnin lisäksi pistää silmään, että äiti on soittanut poliisille jo tunnin päästä, kun Jaakko ei ole palannut kotiin. Tunti kun ei ole mikään pitkä aika olla lenkillä tai istuskella rannassa, tuskin siinä ajassa vielä hälytyskellot soisivat edes ylihuolehtivalla vanhemmalla, jollei olisi todella painavaa syytä. Olisiko itsemurhapuheita tai muuta itsetuhoisuuteen viittaavaa käytöstä ollut ihan hiljattain, ehkä yhdistettynä jollain tavalla erikoiseen käytökseen lenkillä? Vai jotain vielä pahempaa mitä me ei tässä osata edes spekuloida :( Pelkään kyllä että on virtaukset vieneet jo niin kauas ettei ruumista löydetä ikinä, jos jokeen on mennyt.

Se täytyy kyllä vielä sanoa, että JOS tämä olisi omaehtoinen katoaminen, niin tämän henkilön olisi varmaan helppo pysyä tunnistamattomana ihan vain leikkaamalla hiukset ja ajamalla parran. Noissa facebookin kuvissa on aivan uskomattomann iso muutos parin vuoden takaiseen, koko habitus muuttunut täysin. Itse ainakaan en tunnistaisi edes samaksi ihmiseksi!

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2145
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 28805.html

Jaakko, 30, katosi kävelylenkillä yli 3 viikkoa sitten – 4 avointa kysymystä poikkeuksellisesta katoamistapauksesta

30-vuotias tamperelaismies on ollut kateissa jo yli kolmen viikon ajan. Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo, että mitään ratkaisevaa vihjettä miehen kohtalosta ei ole saatu.
Tamperelainen Jaakko Kujala, 30, oli reilut kolme ja puoli viikkoa sitten vierailemassa äitinsä luona Limingassa, kun hän katosi täysin odottamattomasti syyskuun 18. päivänä.

Poliisi käynnisti Kujalan etsinnät lähes välittömästi sen jälkeen kun äiti oli tehnyt katoamisilmoituksen pojastaan. Poliisi, rajavartiolaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu etsivät Kujalaa kolmen päivän ajan. Lopulta etsinnät lopetettiin tuloksettomina.

Rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta kertoo, että jälkiä jättämättä kadonneen Jaakko Kujalan tapaus on edelleen selvittämättä.

– Hän on teillä tietämättömillä, Savela tiivistää.

Poliisi luonnehti 30-vuotiaan tamperelaismiehen katoamista jo tuoreeltaan poikkeukselliseksi. Tapauksen poikkeuksellisuutta ei ole vähentänyt lainkaan se, että miehen kohtalo on vielä 3,5 viikkoa myöhemmin avoin. IS kokosi yhteen selvittämättömään katoamismysteeriin liittyvät oudot yksityiskohdat.

Miksi poika jättäytyi äidistä jälkeen?

Katoamispäivänään Jaakko Kujala oli ollut kävelylenkillä äitinsä kanssa Limingan keskustan läheisyydessä. Lenkki suuntautui Temmesjoen varteen.

Äiti ja poika olivat palaamassa lenkiltä kotiin, kun poika oli päättänyt jäädä Temmesjokirantaan yksin. Jaakko Kujalan oli määrä lähteä äitinsä perään, mutta äiti ja poika eivät enää kohdanneet. Sen jälkeen kun äidin ja pojan tiet erkanivat, ei Jaakko Kujalasta ole tehty varmoja havaintoja.


Tapauksen tutkinnanjohtaja Petri Savela arveli jo syyskuussa äidin ja pojan toisistaan erkanemiseen liittyvän jotain erikoista.

– Joku selityshän siihen on, että hän oli halunnut jättäytyä äidistä. Mitään riitaa ei ole ollut, Savela muotoilee.


Miksi etsinnät käynnistettiin lähes välittömästi?

Jaakko Kujalan katoamispaikalta on hänen äitinsä noin kilometrin pituinen matka, jonka kävelee vajaassa varttitunnissa. Kun poika ei ollut palannut kävelyretkeltä kotiin tunnin kuluessa, teki äiti katoamisilmoituksen poliisille.

Viranomaiset käynnistivät kadonneen etsinnät lähes välittömästi, mikä on poikkeuksellista. Tavallisesti henkilön on oltava kateissa huomattavasti tuntia kauemmin ennen kuin viranomaiset tarttuvat toimeen tämän löytämiseksi.

Poliisi on kertonut, että katoamisilmoitukseen nopeaan tekemiseen ja etsintöjen käynnistämiseen oli olemassa hyvä syy.

– Normaalisti ei oltaisi huolissaan, jos aikuinen mies ei palaa lenkiltä heti, Savela kertoi IS:lle syyskuussa.

Tämän tarkemmin tutkinnanjohtaja ei ole halunnut katoamisilmoituksen ja etsintöjen nopea alkamisen taustoja yksilöidä.

Miksi maastosta ei löytynyt jälkeäkään?

Kolme päivää kestäneiden etsintöjen aikana viranomaiset ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu harasivat Temmesjokea ympäröivää maastoa laajalta alalta. Kaikkiaan etsintöjä suoritettiin satojen hehtaarien suuruiselta alueelta.

Etsinnöissä oli mukana lentokalustoa, koiria, maastoajoneuvoja ja sukeltajia. Mittavat ponnistelut päättyivät vesiperään. Kujalasta ei löytynyt pienintäkään vihjettä edes katoamispaikalta.

Tutkinnanjohtaja kertoi jo syyskuussa katoamisalueen olevan hankalaa maastoa, jossa voi helposti ajautua vaikeuksiin. Tästä huolimatta aikuisen miehen katoaminen keskellä kirkasta päivää ja jälkiä jättämättä on erikoista

– Tässä on nyt katsottu kaikki alueet, joissa joku ihminen voi olla, Savela totesi etsintöjen päätyttyä syyskuun 21. päivänä.


Mitä kadonneelle tapahtui?

Kuluneet 3,5 viikkoa eivät ole tuoneet vastausta kysymykseen, mitä tamperelaiselle Jaakko Kujalalle tapahtui. Häntä ei ole löydetty maastosta, viimeisin varma havainto on syyskuun 18. päivältä, eikä hän ole palannut kotiinsa.

Tutkinnanjohtaja Petri Savela Oulun poliisilaitokselta kertoo, että myös yleisövihjeiden virta katoamistapaukseen liittyen on vähitellen tyrehtynyt. Tähänastiset eivät ole tuoneet kaivattua läpimurtoa tutkinnassa.

– Mielellämme ottaisimme vielä vinkkejä yleisöltä vastaan tähän katoamistapaukseen liittyen, Savela toteaa.

Savela listasi tasan kolme viikkoa sitten neljä mahdollista teoriaa Kujalan katoamisesta. Hänen mukaansa kaikki tuolloin esitetyt vaihtoehdot ovat edelleen mahdollisia.

– Kyseessä on voinut olla onnettomuus, hän on voinut kadota omasta tahdostaan, hän on voinut saada sairauskohtauksen tai joutua rikoksen uhriksi.

Tutkinnanjohtaja korostaa, että toistaiseksi mitään rikokseen viittaavaa ei ole kuitenkaan tullut esille.

– Tapaus on edelleen aivan auki, hän päättää.

Mikko Vesa
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja fangs »

Erikoista, ettei Jaakon puhelimesta ole mainittu mitään. Kyllä monesti kadonneen kohdalla mainitaan, että on jättänyt puhelimen kotiin tai että puhelimeen ei ole saatu katoamisen jälkeen yhteyttä. Oliko Jaakolla puhelin mukana vai ei, ja milloin se on viimeksi ollut päällä?

terbmis
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Veikkaan että äiti on yrittänyt soittaa Jaakolle kun tätä ei ole kuulunut, eikä puhelimeen ole saatu yhteyttä. Siksi etsinnätkin on aloitettu niin nopeasti, kun on tajuttu että jotain on tapahtunut. Varmaan se puhelin on mykistynyt kun on hypätty veteen. Aika toivottomalta tämä tapaus vaikuttaa. Jos kyseessä olisi 30v nainen, niin etsittäisiin todennäköisesti paljon aktiivisemmin. Miehistä ei niin väliä..

Scilla
Martin Riggs
Viestit: 603
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 12:22 pm

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Scilla »

http://yle.fi/uutiset/3-9227973
En pysty puhelimella kopioimaan juttua, jos joku toinen voisi?
Jutussa kerrotaan vielä järjestettävistä etsinnöistä ennen lumien tuloa

Avatar
Dinker
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Dinker »

Scilla kirjoitti: http://yle.fi/uutiset/3-9227973
En pysty puhelimella kopioimaan juttua, jos joku toinen voisi?
Jutussa kerrotaan vielä järjestettävistä etsinnöistä ennen lumien tuloa
Kadonnutta etsitään vielä, kunhan puut ovat lehdettömiä
Oulun poliisi yrittää vielä etsiä syyskuussa Limingassa kadonnutta tamperelaismiestä. Katoamispaikkaa on tutkittu perusteellisesti.

Tamperelainen 30-vuotias Jaakko Kujala katosi syyskuun 18. päivänä Limingassa. Hän oli Temmesjokirannassa kävelyllä äitinsä kanssa. Kujalasta ei ole saatu havaintoja.

– Varsinainen katoamispaikka on haravoitu harvinaisen hyvin, kertoo rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta.

Savelan mukaan poliisi seuraa nyt säätiedotusta, ja kadonnutta etsitään vielä kerran ilmasta käsin ennen lumen tuloa.

– Etsinnät aloitetaan, kun puissa ei ole enää lehtiä ja heinä on lakastunut.

Mikäli kadonnutta ei löydy, niin Savelan mukaan poliisi odottaa vielä mahdollisia vihjeitä tapauksesta.

Petri Savela lisää, että toivetta löytymisestä pidetään kuitenkin yllä.

– Poikkeuksellista ei ole, että kadonnut löytyy hengissä.

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1601
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Yritetäänkö tuolla "kun puissa ei ole lehtiä" viitata siihen että häntä pitäisi etsiä puusta? :shock: Taitaa kuitenkin loogisempi selitys olla tuo että kun heinä on lakastunut? Luulisi että silloin tuo heinikkoinen alue on helpompi tutkia.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Miss_Millhone
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Elo 24, 2014 4:06 pm

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Miss_Millhone »

LAWoman kirjoitti:Yritetäänkö tuolla "kun puissa ei ole lehtiä" viitata siihen että häntä pitäisi etsiä puusta? :shock: Taitaa kuitenkin loogisempi selitys olla tuo että kun heinä on lakastunut? Luulisi että silloin tuo heinikkoinen alue on helpompi tutkia.
Tuossahan sanotaan, että etsitään ilmasta käsin eli lehdet eivät estä näkyvyyttä helikopterista/pienkoneesta.

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1601
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Taisin innostua niin ajatuksesta etten huomannut :lol:
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Metsäpirtti
Poliisikoira Rex
Viestit: 287
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 3:00 pm
Paikkakunta: Terenttilä

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Metsäpirtti »

Eikös siinä oo se mahollisuus, että puonneet lehdet peittävät taasen maassa lojuvan kropan.. ?!

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja fangs »

Varmaan sekin on mahdollista jos ruumis sattuu sellaisessa kohdassa olemaan. Mutta kun maasto tuolta alueelta on jo tutkittu poliisin sanoin perusteellisesti, niin kai sitten yritetään vielä erilaisissa olosuhteissa. Ei kai siinä muuta voi. :? Hyvä että kuitenkin vielä etsitään. Jos Jaakko on kuollut niin ruumis voi kyllä olla jossain kauempanakin mistä ei edes osata etsiä.

tinakenkätyttö
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Su Maalis 20, 2011 12:17 am

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja tinakenkätyttö »

En tiedä miten syvä/suuri/virtaava tuo joki on tuolla katoamisalueella, mutta jos Jaakko on joutunut vedenvietäväksi, niin voisiko kuvitella, että ruumis olisi kulkenut melko pitkänkin matkaa virtausten mukana? Toivottavasti löytyy ennen jäiden ja lumen tuloa, jos menehtynyt on. Saa perhe ainakin rauhan ja pääsee tekemään surutyötä. :cry:
"..ei, ei, en sitä salaa, näillä teillä loppuun palaa, tinakenkäni on sulaa laavaa.."

Tattoo
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 2:28 am

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Tattoo »

Ilmeisesti nyt löytnyt joesta.
Viralliset vahvistukset tulenee sitten, mutta luotan lähteeseen.
Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Tattoo
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 2:28 am

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Tattoo »

tinakenkätyttö kirjoitti:En tiedä miten syvä/suuri/virtaava tuo joki on tuolla katoamisalueella, mutta jos Jaakko on joutunut vedenvietäväksi, niin voisiko kuvitella, että ruumis olisi kulkenut melko pitkänkin matkaa virtausten mukana? Toivottavasti löytyy ennen jäiden ja lumen tuloa, jos menehtynyt on. Saa perhe ainakin rauhan ja pääsee tekemään surutyötä. :cry:
Vesi on ollut nyt ennätyksellisen alhaalla, sen vuoksi lienee löytynytkin, en tiedä mistä kohtaa oli löytynyt, eikä kait vielä ole virallisesti vahvistettu missään. En usko kuitenkaan että jokeen olis viimeaikoina kovin montaa muutakaan menny. Virta ei joessa ole mikään kova eteenkään näin vähä vetisenä aikana, mutta pohjassa on paljon mihin tarttua. Patokohdan yli ei ole tainnut vesi tänä katoamisaikan juuri mennä, niin oletetavasti ei kovin pitkälle ole virran mukanakaan mennyt, jos ei ole kapeasta veneväylästä jotenkin luovinu.
Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7295
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Jaakko Kujala, 30v. Liminka

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Surullista, mutta hyvähän se on kun löytyi. Läheisille kuitenkin parempi niin.

Asia ei tähän kuulu, mutta ihmeen virkeä kunta tuo Liminka. Porukkaa muuttanut sinne paljon viime vuosina. Mikähän sinne oikein vetää?
Ja wikipedian mukaan pääosin työikäistä porukkaa.

Ikäjakauma 2014
– 0–14-v. 34,8 %
– 15–64-v. 56,5 %
– yli 64-v. 8,7 %

Vastaa Viestiin