Pariskunta kateissa Savukoskella

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017092 ... 8_u0.shtml

Poliisi etsii Savukoskella kadonnutta pariskuntaa - viimeisin havainto yli viikon takaa

Sunnuntai 24.9.2017 klo 20.30

Pariskunnan käytössä ollut matkailuauto on edelleen pysäköitynä Kemihaarassa pysäköintialueella.

Pariskunta on nähty viimeksi Kemihaaran erämaa-alueella runsas viikko sitten, Keskirovan kohdalla retkeilyreitillä.

Pariskunta on lähtenyt paikalta kävelemään kohti Kemihaaraa, lauantaina 16.9.

Sen jälkeen heistä ei ole mitään havaintoja.

Kadonneet ovat kotoisin Oulun seudulta.

Lapin Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja puhelinnumeroon 0295416866.

Kadonneet:

Reino Määttä, s. vuonna 1945

Vaatetus: Sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki

Hilkka Oikarinen s. vuonna 1949

Vaatetus: Valkoinen hupullinen takki ja punaiset saappaat.

PAULI POUTANEN
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2639
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Näyttäs olevan 1,5h matka takasin tuonne asunto vaunulle..eipä hyvältä näytä kun nyt vasta alettu ihmettelemään missä ovat.

Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017092 ... 4_u0.shtml
Iltalehti 25.9.2017 kirjoitti:Iäkäs pariskunta lähti viikko sitten erämaahan ja katosi oudosti - "tämä on hankalaa poliisillekin"

Kemihaaran alueen autiotupia on tarkastettu ja muita vaeltajia haastateltu, mutta pariskunnan liikkeet pysyvät hämärän peitossa.
Poliisilla ei ole tietoa siitä, ovatko mies ja nainen tottuneita eränkävijöitä.
Heidät nähtiin viimeksi toissa lauantaina 16. syyskuuta.
Etsintöjä vaikeuttaa erämaa-alueen laajuus.


Lapin poliisi on ilmoittanut seitsemänkymppisen miehen ja naisen kadonneeksi Itä-Lapissa Savukoskella. Pariskunta nähtiin viimeksi lauantaina 16. syyskuuta puolen päivän aikaan Kemihaaran erämaa-alueella kulkevalla retkeilyreitillä Keskirovan kohdalla.
Sen jälkeen pariskunnan liikkeet ovat täysi mysteeri.Viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi Lapin poliisista kertoo, että Rovaniemeltä on maanantaiaamuna lähtenyt koirapartio etsimään kadonneita.
- Poliisi tekee maanantaina etsintöjä useamman partion voimin, ja toivottavasti saamme toisenkin koiran käyttöömme. Myös rajavartiolaitokselta on käytössä helikopteri ja mönkijäpartio valmiudessa. Autiotupia on tarkastettu ja muita vaeltajia haastateltu, Kelloniemi kertoo etsintöjen kulusta.

"Lääniä riittää"

Etsintöjä vaikeuttaa se, ettei poliisilla ole viimeisen havainnon jälkeen tietoa pariskunnan liikkumissuunnasta tai mahdollisesta vaelluskohteesta. Etsintöjen kohdentaminen tietylle alueelle laajassa erämaassa on hankalaa.

- Kyse on rajaseudusta, jossa lääniä riittää. Alue on niin iso, että tämä on hankalaa poliisillekin. Hyväkuntoinen ihminen pystyy viikossa kävelemään pitkiäkin matkoja. Toivommekin, että saisimme havaintoja ilmasta käsin tai koiran avulla, Kelloniemi sanoo.

Hänen mukaansa pariskunnan kännyköitä ei ole onnistuttu hätäpaikantamaan, mikä viittaa siihen, etteivät puhelimet ole päällä.

Auto jäi parkkiin

Kadonnut pariskunta on kotoisin Oulun seudulta.

Heidän matkailuautonsa on pysäköity kemihaaralaisen matkailuyrityksen parkkialueelle.

Kelloniemellä ei ole tietoa siitä, ovatko kadonneet tottuneita eränkävijöitä tai minkälaiselle vaellusretkelle heidän on ollut tarkoitus lähteä.

- Oletus on, että he ovat tulleet Lappiin jonkinlaiselle lomareissulle. Omaiset eivät ole olleet heihin yhteydessä katoamispäivää edeltävinä päivinä, joten hekään eivät tiedä pariskunnan viimeaikaisista suunnitelmista tarkemmin.

Kadonneen miehen nimi on Reino Määttä. Poliisin mukaan hänellä on yllään sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki.

Hänen kanssaan liikkeellä ollut Hilkka Oikarinen on pukeutunut valkoiseen hupulliseen takkiin ja punaisiin saappaisiin.

Lapin poliisi pyytää pariskunnasta tehtyjä havaintoja puhelinnumeroon 029 5416866. Toistaiseksi vihjeitä ei ole tullut.

- Tietenkin toivomme saavamme vielä vihjeitä, Kelloniemi sanoo.

SANNI MATTILA
Eli poliisilla ei ole muuta tietoa kuin se, että auto on ollut parkissa Kemihaarassa jonkin aikaa. Kukaan ei tiedä matkasuunnitelmista, aikatauluista tai mistään mitään. Tuo on aika heikko lähtökohta etsinnöille. Kemihaarassa ei ole muita yrityksiä tai asutusta kuin Kemihaaran loma: http://www.kemihaara.fi . Tuo on majoituspaikka erämaa-alueen reunalla soratien päässä.

Olen liikkunut itse Savukosken alueella monessakin paikassa ja täytyy sanoa, että kyseessä ei varsinaisesti ole alue, jonne eksyisi poikkeuksellisen helposti. Se on Kemijoen latva-alueita ja joka suunnassa on pienempiä uomia, joista jokainen laskee Kemijokeen. Jos haluaa eksyä, pitää joko ylitellä jokia tai mennä ylävirtaan niin kauas, että poistuu valuma-alueelta. Takaisin esimerkiksi Kemihaaraan osaa, kun lähtee menemään lähintä uomaa alavirtaan. Tietenkin kokemattomampi kulkija eksyy epätodennäköisessäkin paikassa, joten eksyminen on täysin mahdollista. Toinen vaihtoehto on jokin onnettomuus. On tietenkin mahdollista sekin, että ovat vain tyytyväisenä retkeilemässä eivätkä edes tiedä olevansa hukassa. Näillä tiedoilla on paha sanoa oikein mitään.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

edna
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja edna »

Jos heillä oli tullut mitta täyteen ja halusivat lähteä ja kadota. Olivatko aviopari, se on mennyt ohi.
Yhteinen päätös, vaikka sairauteen tai johonkin ikävään viestiin liittyvä. Ikää on kuitenkin jo senverran molemmilla.
Ei ole ilmeisesti kauheasta kaipailtu. Kännyt eivät toimi, suunnitelmia ei ole ilmoitettu. Auto jätetty ja lähdetty tuntemattomaan paikkaan.Tietysti eksyminen on aina otettava huomioon. Mysteeri tässävaiheessa.
.

Tay77
Jack Bauer
Viestit: 960
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am
Paikkakunta: Takahikiä

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Minusta hieman outoa, jos eivät nämä mainitut omaisetkaan ole osanneet kertoa poliisille ovatko kadonneet "tottuneita eränkävijöitä". Mikäli nyt itse ymmärrän termin oikein. Luulisi läheisten kuulleen edes joskus vuosien varrella vaellusretkistä tai vastaavista reissuista...
Tekstistä päättelin (ja spekuloin) ettei ilmeisesti kuitenkaan ollut mikään "erakkopari"; puhuttiin omaisista, jotka eivät ole kuulleet kadonneista/olleet yhteydessä tms. "katoamispäivää edeltävinä päivinä".
Toivotaan, että löytyvät!
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

https://yle.fi/uutiset/3-9851215
Yle 26.9.2017 kirjoitti:Retkeilijäpariskunnan etsinnät jatkuvat Savukoskella Itä-Lapissa


Helikopteria ei pystytty maanantaina käyttämään sääolojen vuoksi.

Savukoskella jatketaan kadoksissa olevan retkeilijäpariskunnan etsintöjä. Poliisi kertoo, että etsinnöissä ei maanantaina voitu käyttää helikopteria sääolojen vuoksi.

Myös tiistaina Rajavartiolaitoksen kopteri on valmiudessa, ja sitä käytetään etsinnöissä mahdollisuuksien mukaan. Kadonneita etsii kaksi poliisin koirapartiota. Tiistaina myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä tulee avuksi.

Iäkkään, 1940-luvulla syntyneen oululaispariskunnan katoamisesta ilmoitettiin sunnuntaina. Heistä on tehty havainto viimeksi puolitoista viikkoa sitten retkeilyreitillä Keskirovien kohdalla. Sieltä pariskunta oli lähtenyt kävelemään kohti Kemihaaraa. Keskirovilta on Kemihaaraan noin 8 kilometrin matka.

Kämpiltä ei saatu tietoa

Etsinnät aloitettiin heti katoamisilmoituksen antamisen jälkeen sunnuntaina ja poliisi kävi jokaisella alueen kämpällä saamatta niistä lisätietoa. Myös alueella tavattuja retkeilijöitä jututettiin, mutta uutta tietoa ei saatu kadonneista. Poliisi kertoo, että pariskunnan omaisilla ei ole ollut pariin viikkoon tietoa retkeilijöiden olinpaikasta.

– He eivät ole olleet tietoisia pariskunnan liikkeistä parin viikon ajalta, eli olemme aika vähäisten tietojen varassa, Lapin poliisin viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoi maanantaina.

Pariskunnan käytössä ollut matkailuauto on pysäköitynä Kemihaarassa pysäköintialueella.

Kadonneet ovat Reino Määttä, jonka vaatetuksena on sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki, sekä Hilkka Oikarinen, jonka vaatetuksena on valkoinen hupullinen takki ja punaiset saappaat.

Vettä ja marjoja luonnossa

Itä-Lapissa lämpötilat ovat pysytelleet viime viikon aikana plussan puolella, ja kadonneilla on mahdollisuudet selvitä erämaassa.

– Metsässähän on marjoja ja vettä saatavilla. Jos ovat kokeneita eränkävijöitä ja tottuneita retkeilemään niin kyllähän siellä pärjää. Mutta jos ovat pahasti eksyksissä niin hätäännyshän siellä saattaa tulla, Kelloniemi sanoo.

Poliisi pyytää havaintoja kadonneista puhelinnumeroon 0295416866.

Marjukka Talvitie / Yle
Koetan saada tehtyä kartalle merkinnät noista paikoista, niin hahmottuu paremmin alue sellaisille, jotka eivät ole siellä käyneet. Mielestäni paikka on hiukan erikoinen kohde eksyä.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Merkitsin karttapaikan karttaan pisteen, joka on Keskirovilla eli alueella, jossa pariskunta on viimeksi havaittu:
Pitkä linkki

Tässä on parkkipaikka, jossa asuntoauto ilmeisesti on:
Toinen pitkä linkki

Alue rajoittuu siis poroaitaan ja kahteen suurempaan uomaan. He ovat olleet Keskirovilla, eli ilmeisesti aika korkealla ja matkalla kohti Kemihaaraa. Matkaa on noin kahdeksan kilometriä, kuten uutisessa sanotaan. Heidän on täytynyt poiketa polulta, koska eivät ole tulleet etsijöitä vastaan. Molemmilla sivuilla on vastassa kohtalaisen kokoinen virtavesi ja jokainen todennäköisesti tajuaa, että jos ei menomatkalla ole sellaista ylittänyt, ei kaiken järjen mukaan kannata ylittää myöskään paluumatkalla tai suunta on väärä. Kaiken lisäksi nuo haarat laskevat Kemihaaraan, eli myötävirtaan kulkemalla päätyy asuntoautolle.

Ainoat näkemäni vaihtoehdot ovat vapaaehtoinen katoaminen, onnettomuus tms tai eksymisestä johtuva paniikki. Jos ei ole kokenut metsässä kulkija, saattaa eksyttyään tehdä todella holtittomia ratkaisuja. Logiikka pettää paniikin tieltä, jos ollaan eksyksissä, nälissään, kylmissään ja pimeäkin painaa päälle. Silloin ovat voineet esimerkiksi lähteä ylittämään noita virtoja ja joko joutua veteen tai päätyä aivan väärään suuntaan. Toisaalta heidän on pitänyt palatessaan mennä jossain vaiheessa poroaidan lävitse. Jos ovatkin lähteneet kulkemaan kohti luodetta, luulleet siellä olevaa poroaitaa täysin päinvastaisessa suunnassa olevaksi poroaidaksi ja menneet läpi väärään suuntaan. Nämä vaihtoehdot ovat lähinnä siinä tapauksessa toteutuvia, että eivät ole oikeasti osanneet kulkea metsässä lainkaan, mukana ei ole karttaa ja kompassia (tai niitä ei osata käyttää) tai paniikki ottanut vallan, eli selviytymisen kannalta todella paha vaihtoehto. Mielenkiintoista tosiaan, että edes sukulaiset eivät osaa sanoa, ovatko he kokeneita kulkijoita vai eivät.

Onnettomuus on tietenkin noilla kivisillä rinteillä ja voimakasvirtaisten vesistöjen lähellä aina mahdollinen. Jos uteliaisuuttaan ovat lähteneet sivuun polulta ja päätyneet paikkaan, johon ei kannattaisi mennä? Itse kuljen aika monesti paikoissa, joissa ei ole muita kuin porojen polkuja, eikä se ole mitenkään vaarallista, mutta kokematon saattaa tehdä siinäkin arviointivirheitä.

Jos kuuluisin vapepaan, saattaisinpa itsekin lähteä mukaan etsimään. Valitettavasti en ole koskaan liittynyt, koska siihen päästäkseen pitää kuulua joihinkin SPR:n piirijärjestöihin tai vastaaviin, mikä taas on todella monimutkaista. Toivottavasti retkeilijät löytyvät hengissä!
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Jenner
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: Ke Kesä 04, 2014 9:10 pm

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Jenner »

[quote][/quote]Jos kuuluisin vapepaan, saattaisinpa itsekin lähteä mukaan etsimään. Valitettavasti en ole koskaan liittynyt, koska siihen päästäkseen pitää kuulua joihinkin SPR:n piirijärjestöihin tai vastaaviin, mikä taas on todella monimutkaista. Toivottavasti retkeilijät löytyvät hengissä![quote]

Olen käynyt Vapepan kadonneen henkilön etsintä -kurssin, eikä minulla ole mitään siteitä SPR:ään. Verenluovuttaja toki olen.
Joten kun moisen kurssin käy, niin saa valmiudet lähteä mukaan. Ei sen vaikeampaa.

Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Jenner kirjoitti:
Jos kuuluisin vapepaan, saattaisinpa itsekin lähteä mukaan etsimään. Valitettavasti en ole koskaan liittynyt, koska siihen päästäkseen pitää kuulua joihinkin SPR:n piirijärjestöihin tai vastaaviin, mikä taas on todella monimutkaista. Toivottavasti retkeilijät löytyvät hengissä!
Olen käynyt Vapepan kadonneen henkilön etsintä -kurssin, eikä minulla ole mitään siteitä SPR:ään. Verenluovuttaja toki olen.
Joten kun moisen kurssin käy, niin saa valmiudet lähteä mukaan. Ei sen vaikeampaa.
Ai, niinpä näkyy lukevan tuolla sivulla nykyään. Kiitos tiedosta! Aiemmin piti kuulua jäsenjärjestön kautta. Muukin kuin SPR kelpasi, muistin sen vain ensimmäisenä. Oli sukeltajaliittoa yms.

Mutta se offtopicista, jatketaan Kemihaaraan kadonneista keskustelemista.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

loikkari
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja loikkari »

iltalehti.fi / Poliisi paljasti uutta tietoa Savukoskella kadonneesta pariskunnasta
Poliisi paljasti uutta tietoa Savukoskella kadonneesta pariskunnasta: "Mies ohjeisti eksyneen oloista pariskuntaa"

Tiistai 26.9.2017 klo 14.10

Poliisi tiedotti lisää Savukoskella kadonneen pariskunnan katoamisesta.

- Pariskunnan oli metsäpolulla kohdannut lauantaina 16. syyskuuta mies, joka oli ohjeistanut eksyneen oloista pariskuntaa oikeaan suuntaan ja reitille, jolta ei pitäisi eksyä, poliisi tiedotti kello kahden aikaan tiistaina iltapäivällä.

Poliisin mukaan mies oli jopa lainannut pariskunnalle retkeilyvälineitä.

- Mies oli lainannut pariskunnalle joitain retkeilyvälineitä ja oli sovittu, että pariskunta palauttaa välineet Kemihaaraan. Pariskunnan katoaminen tuli ilmi, kun mies kyseli lainattujen välineiden perään ja heidän käytössään ollut matkailuauto löytyi pysäköitynä ja tyhjänä Kemihaarassa pysäköintialueelta.

Iltalehti uutisoi aiemmin tiistaina pariskuntaa koskevista etsinnöistä. Tuolloin Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoi, että etsintöjä häiritsee tiistaina muun muassa huono sää.

- Siellä on parikymmentä vapaaehtoista, vapepalaisia ja poromiehiä. Mukana on myös kolme partiota Rajavartiolaitokselta. Kuten eilenkin kävi, myös tänään huono sää on vaikeuttanut etsintöjä, eikä helikopteria ja lentokonetta ei ole voitu vielä käyttää, Kelloniemi sanoi.

Kuva
Poliisi kertoi jo aiemmin, että viimeinen havainto pariskunnasta on Urho Kekkosen kansallispuiston alkupäästä. Ei ole kuitenkaan tietoa, mihin pariskunta on siitä matkaansa suunnannut. (KUVAKAAPPAUS GOOGLE MAPSISTA)
SAMI KOSKI
[email protected]
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2639
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja ktaina »

"Lainannut retkeilyvälineitä"...ei ole pariskunta tainnu retkeillä montaa kertaa vai mitä lie nuo lainatut välineet on..kännyköitä eivät taida omistaa ollenkaan :cry:

ristweiler
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:29 pm

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja ristweiler »

Edellä olevasta poliisin lausunnosta: "Hänen mukaansa pariskunnan kännyköitä ei ole onnistuttu hätäpaikantamaan, mikä viittaa siihen, etteivät puhelimet ole päällä."

Eli kännykät on, mutta lienevätkö mukana, vai matkailuautossa sammutettuina/sammuneina?

Jaguaari
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1394
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella
ViestiKirjoittaja edna » Ma Syys 25, 2017 2:31 pm

"Jos heillä oli tullut mitta täyteen ja halusivat lähteä ja kadota."...

Jos joku haluaa kadota, mikä on motiivi, jos haluaa kuolla se on jo ihan eri asia... Tuskin kukaan kokee motiivikseen kadota...

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2639
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja ktaina »

ristweiler kirjoitti:Edellä olevasta poliisin lausunnosta: "Hänen mukaansa pariskunnan kännyköitä ei ole onnistuttu hätäpaikantamaan, mikä viittaa siihen, etteivät puhelimet ole päällä."

Eli kännykät on, mutta lienevätkö mukana, vai matkailuautossa sammutettuina/sammuneina?
Ok..meni ohi tuo lausuma,omaisiin ei näköjään pidetä yhteyttä joka viikko vaikka pariskunta jo aika iäkäs..siihen voi toki olla monta syytä..olettaa kuitenkin vois että eivät kai jatkuvasti pidä kännyjä suljettuina?

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3824
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Pariskunta kateissa Savukoskella

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005383519.html
Lapin poliisilaitokselle tuli 24.9.2017 tieto kadonneesta iäkkäästä pariskunnasta Savukosken Kemihaarasta. Kadonnut pariskunta eli Reino Määttä ja Hilkka Oikarinen ovat kotoisin Oulun seudulta.

Tutkimukset eivät ole vielä tuoneet tulosta, vaan Savukoskella etsitään yhä pariskuntaa, josta viimeinen havainto on lauantailta 16.9. Kemihaaran erämaa-alueella retkeilyreitillä. Tarkempi viimeinen havaintopaikka on Keskirovan alueella.

Pariskunnan oli kohdannut metsäpolulla lauantaina mies, joka oli ohjeistanut eksyneen oloista pariskuntaa oikeaan suuntaan ja reitille, jolta ei pitäisi eksyä.

Mies oli lainannut pariskunnalle joitain retkeilyvälineitä ja oli sovittu, että pariskunta palauttaa välineet Kemihaaraan.

Pariskunnan katoaminen tuli ilmi, kun mies kyseli lainattujen välineitään. Pariskunnan käytössä ollut matkailuauto löytyi pysäköitynä ja tyhjänä Kemihaarassa pysäköintialueelta.


Lapin rajavartioston mönkijäpartio ja Vartiolentolaivueen helikopteri etsivät kadonneita sunnuntaina. Silloin poliisi kävi läpi alueen autiotupia ja puhutti muita metsässä kulkijoita.

Maanantaina poliisi ja rajavartiosto jatkoivat etsintää useiden partioiden ja koirien voimin. Tiistaina etsinnät ovat jatkuneet. Rajavartiolaitokselta on mukana kolme partiota. Lisäksi pariskuntaa etsivät poliisit, kaksi poliisikoiraa sekä useita vapaaehtoisia. Poromiehiä ja vapaaehtoisia on etsinnässä mukana jo parikymmentä.

Helikopteri ei ole päässyt ilmaan sään vuoksi.

Pariskunnasta ei ole lauantain 16.9.2017 jälkeen havaintoja. Kenelläkään ei ollut ennakkotietoa heidän retki- tai reittisuunnitelmistaan. He ovat kotoisin Oulun seudulta.
Näyttää selvältä, että mistään tottuneista eräretkeilijöistä ei ole kyse kun ovat olleet eksyneen oloisia merkityllä reitillä ja retkeilyvarustuksessakin on ollut niin paljon toivomisen varaa, että on päädytty lainaamaan kamppeita vastaantulijalta. Vaikka heidät on vielä ohjattukin oikeaan suuntaan eli kohti Kemihaaraa niin silti he ovat onnistuneet eksymään(?) vaikkei matka asuntoautolle (jos sinne ovat pyrkineet) ole ollut järjettömän pitkä eivätkä olosuhteet mitenkään erityisen hankalat.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Vastaa Viestiin