Lontoolainen kehitysvammainen Nora, 15, katosi Malesiassa

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

sine qua non

Re: Lontoolainen kehitysvammainen Nora, 15, katosi Malesiass

Viesti Kirjoittaja sine qua non » To Elo 15, 2019 12:44 pm

Lainaus tuosta URSAn kopioimasta Iltalehden uutisesta:
Quoirinin kuolinsyy oli sisäinen verenvuoto, joka johtui nälästä ja ”äärimmäisestä stressistä”.

Raportin mukaan hän kuoli kaksi tai kolme päivää katoamisensa jälkeen.
En tiedä, mistä IL:n toimittaja on tietonsa saanut vai onko kyse vain siitä, että englannin ymmärrys on hänellä heikko. En ole löytänyt yhtään englannikielistä lehtijuttua, jossa kerrottaisiin, että kuolinsyynraportin mukaan Nora kuoli kaksi tai kolme päivää katoamisensa jälkeen. Sen sijaan on mainittu, että hän on ollut kuolleena kaksi tai kolme päivää siinä vaiheessa, kun hänen ruumiinsa löydettiin. Sen mukaan tyttö olisi siis kuollut noin viikon kuluttua siitä, kun katosi.

Kuolinsyystä kerrotaan tarkemmin, että se johtui yläruoansulatuskanavan verenvuodosta, jonka aiheutti pohjukaissuolihaava, joka kaiken lisäksi oli perforoitunut.
He [eli poliisipäällikkö Mohamad Mat Yusop] said she had died from intestinal bleeding, most likely due to starvation and stress.

He added: “The cause of death was upper gastrointestinal bleeding due to duodenal ulcer, complicated with perforation … it could be due to a lack of food for a long period of time and due to prolonged stress.”

He added that there were some bruises on her legs but that these would not have caused her death.

Further analysis is due to be carried out on samples taken from her body, he said, adding that Nora’s family are now free to take her back home.
https://www.breakingnews.ie/ireland/no- ... 44032.html

Tuntuu aikamoiselta, että nälkä ja stressi saavat teini-ikäisessä viikossa aikaan kuolemaan johtavan vuotavan mahahaavan, joka vieläpä ehtii puhjetakin. Mieleen tulee, että joko Noran kehitysvammalla moninaisine oireineen tai lääkityksellä, joka hänellä on (todennäköisesti) ollut tai molemmilla yhdessä on osuutta siihen, että moinen kuolinsyy voi olla mahdollinen. Holoprosenkefaliaan liittyy monenlaista oiretta ja löydöstä. Kehityshäiriön asteesta riippuen oireet ovat tietysti lievempiä tai vaikeampia, mutta mm. seuraavanlaisia on listattu Duodecimin terveyskirjastossa:
Kehitysviivettä, vesipäisyyttä (hydrokefalia), motorisia häiriöitä, ruokintaongelmia ja suun motoriikan häiriöitä, epilepsiaa ja sekä aivolisäke- että hormonitoiminnan häiriöitä.
https://www.terveyskirjasto.fi/terveysk ... p_teos=orp

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4861
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lontoolainen kehitysvammainen Nora, 15, katosi Malesiass

Viesti Kirjoittaja URSA » To Elo 15, 2019 5:43 pm

Kuolinsyyssä ei mielestäni ole mitään ihmeellistä, jos tyttö harhaili viikon verran(!) viidakossa ymmärtämättä syödä mitään ja valtavan stressin vallassa. Hän on tuskin juonut edes paljoa vettä koko aikana. Aikuinen tai vanhus ei olisi kestänyt yhtä pitkään. Ikävä onnettomuus, joka varmaankin johtui siitä, että tyttö sai ensimmäistä kertaa jonkinlaisen paniikkikohtauksen uudessa paikassa juuri kun muut nukkuivat. Kenties vanhempia lohduttaa edes se tieto, ettei kukaan ollut siepannut tyttöä.

Vastaa Viestiin