Johan Söderström, Oulu

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

A.Keskin kirjoitti:Sitahan makin jain ihmettelemaan,kun kuvauksen mukaan kadonneella ei ollu reppua mukana kadotessa (ja myöhemmin oli "haahuillu ilman reppua"),eli mika reppu ja millon se oli mukana???
Fillarista oli maininta etta mukana kadotessa ja myöhemmin ei oo sen olemassa olosta ollu ollenkaan.,eli onko löytyny vai ei??? :roll:

Mie oon ihan sekasin nyt naitten reppujen ja pyörien kanssa!!! :?
Oululaismies katosi viikonloppuna
Oululainen Johan Söderström on kadonnut. Vuonna 1976 syntynyt Söderström on nähty viimeksi Oulun keskustassa sunnuntaina 17.
helmikuuta yöllä noin kello 02.30.

Johan Söderström on 180 cm pitkä ja hän painaa noin 80 kiloa, hänen vartalonsa on normaali. Kadonneen hiukset ovat lyhyehköt.

Katoamishetkellä hänellä oli yllään nahkatakki ja musta pipo. Mukana hänellä oli ns. savottamallinen reppu. Söderstömillä oli Oulun keskustassa mukana myös polkupyörä.

Mahdolliset havainnot kadonneesta voi ilmoittaa Oulun kihlakunnan poliisille numeroon 071 - 876 02 11.

Kaleva

Eipä kauheena lukutaitoa vaadi,että tuosta Kalevan jutusta oisit itsekkin sen repusta puhumisen löytänyt :roll:

A.Keskin
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 8:30 pm
Paikkakunta: Ulkomaat

Viesti Kirjoittaja A.Keskin »

Kiitos selvennyksesta,mul ei taida toi sisalukutaito kovin hyvin nyt pelata :oops:

Toi oli siis katoamishetkelta,ja sen jalkeen se on nahty ilman reppua ja fillaria?? Joten mihin on kadonnu kyseinen varustus matkanvarrella? Olix tosta pyörasta missaan tarkempaa kuvausta tms.?

Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Viesti Kirjoittaja Hande »

"Olix tosta pyörasta missaan tarkempaa kuvausta tms.?"

Tätä tieto kaipaan minäkin. Pyörän löytyminen saattaisi edesauttaa jutun ratkeamista..

Balthasar
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 10:23 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Balthasar »

Luotettavan huhun mukaan ko. reppu on löytynyt siitä pitseriasta, jonka edustalla myös viimeinen havainto.


Täällä epäillään, että olisi lähtenyt taksin mukana Tuiran suuntaan. Myös vesistöetsintöjä on suoritettu, mutta ilmeisesti tuloksetta.

KK
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 5:16 pm

Viesti Kirjoittaja KK »

Hmm, kuukausi sitten ainoa paikka oikeastaan mistä veteen voisi joutua on merikosken voimalaitoksen kanavan silta. Tai joessa ei tainnut kunnon jäätä olla koko talvena, eli sinnekkin on voinut esim. patosillalta tippua, mutta paikat ovat semmosia ettei sinne vahingossa joudu. Tosin kuin esim, torinrannassa mereen saattaa tippua ihan muuten vaan. Epäilen kyllä henkirikosta, lähtenyt jatkoille ja tullut riitaa jonkun kanssa jne. Outoa ettei tuota taksia ole tavoitettu, sitähän kyseltiin jo seuraavalla viikolla ja luulisi ettei niitä valkoisia tilatakseja nyt niin älyttömästi ole. Kuskihan voisi osoitteen muistaa, jos tämä kadonnut on nyt sitten kyydissä ollut.

Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Viesti Kirjoittaja Hande »

Iltalehti kirjoittaa asiasta:

http://www.iltalehti.fi/oulu/200803187401218_ou.shtml

Tutkimuksia tehty mm. Kempeleessä. Keinot alkavat olla lopussa:

" Alaviitala myöntää, että Söderströmin tapauksessa alkaa olla kaikki keinot käytettynä.

- Enää ei voida etsiä varmoin tai edes todennäköisin vihjein. Silloin mennään omaisten ajatusten perusteella ja voidaan vain taata siten heidän mielenrauha, Alaviitala sanoo."

Kalevassa Johan äiti kertoo tutkinnan vaikeudesta, teletietoja vaikea saada jos rikosta ei epäillä:

http://www.kaleva.fi/plus/juttu718171_page0.htm

Balthasar
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 10:23 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Balthasar »

Hmmm...

Teletunnistetietoja ei saa jäljittää, jos ei epäillä rikosta. Eikö muka ole syytä epäillä rikosta, jos diplomi-insinööri (tai muu ns. vakituista elämää viettävä) jolla ei tiedetä olevan itsetuhoisia ajatuksia katoaa jälkiä jättämättä? :shock: Miksi poliisi sitten etsii hautaa "laskettelurinteestä", jos minkäälaista epäilyä rikoksesta ei ole? Kuinka selkeä näyttö rikoksesta yleensä ottaen pitää olla, että teletunnistetietoja saa käyttää?

Mielenkiintoista tuo Kempeleestä etsiminen. Tuskin sinne ihan summamutikassa on menty, jokin syy siinä täytyy olla takana...

otus
Axel Foley
Viestit: 2345
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Yhä useampi kadonnut Oulussa
Oulun poliisi ei halua ottaa kantaa Johan Söderströmin katoamiseen.

"Ei ole asianmukaista yksittäisen jutun asioita alkaa julkisuudessa riepotella.
Tässäkin tapauksessa, niin kuin muissakin, on tehty mikä on mahdollista", rikoskomisario Kari Rantanen Oulun poliisista toteaa.

Oulussa yhä useampi on kadonnut viime vuosina. Vuonna 2005 katosi 67, seuraavana vuonna 76 ja viime vuonna 88. Kymmenen vuoden aikana kolme kadonnutta on jäänyt löytymättä.

Kun kadonnut on nähty viimeisen kerran kaupungilla, on hän voinut kulkea mihin suuntaan tahansa. On mahdotonta tietää, mistä etsiä, kertoo Rantanen.

"Oulussa on paljon vesistöjä ja meri ympärillä. Ei ole resursseja sattumanvaraisesti suorittaa niin laajaa etsintää. Jos on tiedossa tietty alue, jos esimerkiksi vaatteita löytyy meren rannalta, voidaan suorittaa maasto- ja vesistöetsintä."

Kun kadonneesta henkilöstä ilmoitetaan, poliisi kirjaa ylös mahdollisimman tarkat tiedot. Jatkotoimenpiteet riippuvat tapauksesta, kuten onko kadonnut lapsi vai aikuinen.

Ilmoituksen jälkeen selvitetään kadonneen viimeisiä liikkeitä.

"Onko häntä nähty missään ja kuinka on nähty viimeksi. Ja totta kai, kun aikaa kuluu, eikä mitään kuulu, aletaan selvittää tilitietoja ja muita tietoja. Ruvetaan selvittämään, vaikkei rikosta olisikaan", kertoo rikoskomisario Jyrki Haapala Seinäjoen poliisin toimintatavoista.

Poliisi tarvitsee oikeudelta luvan teletunnistetietojen saamiseen. Pienemmissä rikoksissa poliisi voi pyytää teletunnistetiedot suoraan.

Poliisipiirien toimintatapojen tulee olla samanlaiset. "Väittäisin, että ne saattavat vähän erota. Riippuu poliisilaitoksen koosta ja käytännöstä, mikä siellä on. Lain mukaan tulisi toimia samoilla periaatteilla", sanoo Haapala

http://www.kaleva.fi/plus/juttu718256_page0.htm
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Siru
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2007 7:12 pm

Viesti Kirjoittaja Siru »

Kalevassa oli tänään (paperiversio), että Johan oli yrittänyt kyseiseen alkoiseen tilataksiin pizzerian edessä, mutta taksi ei ollut ottanut Johania kyytiin. Siksi tämä taksi ei ilmeisesti ole enää niin oleellinen tieto. Tallenteistakaan ei ollut mitään hyötyä, koska ne säilytetään muutaman päivän ajan ja käsittääkseni nauhoittavat pelkästään sisätiloja.

Hänet on nähty sen jälkeen kävelevän pakkahuoneenkatua pitkin torinrantaan päin.

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1966
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Uusimmassa Alibissa Johanin äiti kertoo tuntemuksiaan. Siinäkään ei mitään uutta tai ihmeellistä. Johanin elämä ainakin ulkopuolisesti on ollut kaikin puolin kunnossa ja normaalia. Kännissähän voi tulla mieleen kaikenlaista ja masentuneille harvoin alkoholi sopii. Epäilen itsemurhaa tai vahinkoa TAI sellainenkin on käynyt mielessä, jos Johania onkin luultu joksikin toiseksi henkilöksi (itse ainakin muutaman samantyyppisen näköisen Oulussakin päin olen nähnyt) ja on ollut jotain kaunoja..
Pelkkää arvelua vain.

Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

ÄITI SUREE KADONNEEN POIKANSA KOHTALOA

Poliisin toimintaan tyytymätön Aino Söderström lensi Ouluun pian katoamisen jälkeen. Hän kiersi kaikki mahdolliset paikat, puhuti Johannin ystäviä, etsi pienintäkin vihjettä - tuloksetta. Etsintöihin osallistui äidin pyynnöstä myös hukkuneiden etsintään erikoistunut Reino Savukoski.

Johan tunnetaan tunnollisena ja sosiaalisena, hän asui yksin vuokralla, mutta suunnitteli oman asunnon ostamista. Hän oli eräihminen, joka on oppinut selviytymään vaikeissakin paikoissa, muun muassa toimiessaan Kosovossa rauhanturvaajana ja vaeltaessaan Grönlannissa. Nuorempana hän oli vaihto-oppilaana USA:ssa ja Mekikossa.

Äiti on pettynyt poliisin toimntaan. Poliisi ei voinut hankkia Johanin teletunnistetietoja, sillä katoamiseen ei ollut syytä epäillä rikosta. Aino Söderströmin mukaan poliisi ei tutkinnut riittävän nopeasti valvontakamerakuvia. Kun hän sai lopulta tallenteet, hän tunnisti poikansa kolmessa kohdassa. Äiti uskoo poikansa joutuneen rikoksen uhriksi.
Viimeinen havainto hänestä on valvontakameran kuvista Torikadun ja Paikkahuoneen läheisyydessä olevalla bussipysäkillä noin klo 04.10.

Toivon enää että hänet löydettäisiin, vaikka kuolleena sillä tämä epätietoisuus on hirvittävän raastavaa, äiti sanoo.

POLIISI: KAIKKI TEHTY

Johanin etsinnöissä on tehty kaikki, mikä on laillisesti mahdollista. sanoo rikoskomisari Kari Rantanen.
Rantanen korostaa ettei poliisi voi lain mukaan hakea teletunnistetietoja, ellei katoamiseen epäillä liittyvän rikosta.- Epäillyyn on oltava jotain perusteita, pelkkä kuvitelma ei riitä. Rantanen sanoo poliisin aloittavan etsinnät, jos konkreetista uutta tulee ilmi, jonka perusteella etsinnät voidaan kohdistaa jollekin alueelle.

KIRJALLINEN KYSYMYS

Kansanedustaja Petri Salo vaati hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä pikaisia toimia teletunnistetietojen saamiseksi, tapauksissa, joissa ei epäillä rikosta.

- Etsintöjen helpottamiseksi olisi tärkeää tietää, minkä tukiaseman alueella henkilö on ollut katoamishetkellä. Näissä katoamistapauksissa hätäkeskukset voisivat tehdä hätäpaikannuksen.
- Eikö tälläisissä tapauksissa omaisten hätä ja etu kadonneen löytämiseksi menee yksityisyyden suojan edelle?, kysyy Salo.

IL. 29.03.2008

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1966
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Uudessa Alibissa äiti epäilee, että Johan on ollut väärässä paikkaan ja pahin on tapahtunut. Sanoi, että jos on pahoinpidelty ja heitetty veteen.. :roll:

Mutta kuten tuolla jo mainitsin, mun aavistus on, että joku kännissä tai muissa kamoissa oleva on luullut Johania joksikin muuksi ja sitten on tapahtunut pahaa. Se on vain mun aavistus jostain syystä.

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3839
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Jos on nähty Torikadun/Pakkahuoneenkadun vaiheilla, siitä on vain kivenheitto Kauppatorin rantaan. Jos on sinne mennyt, veteen on joutunut, ehkä todella jonkin väärinkäsityksen takia.
Nothing is quite what it seems

Susie
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 6:35 pm

Viesti Kirjoittaja Susie »

No eihän sitä vielä tiedä.. Mutta itte ajattelen, että joo jonnekki veteen joutunu kuten yleensä kaikki. :roll:
PEEKABOO

Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Viesti Kirjoittaja Hande »

Käsittääkseni Johanin asunto Toppilassa; keskustan ja Toppilan välillä useita vesistöpaikkoja, siltoja jne. Eli vaara veteen joutumiseen on..

Vastaa Viestiin