Pekka Puputti, 38, Helsinki - katosi 24.10.2006, löytyi kuolleena

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Pekka Puputti, 38, Helsinki - katosi 24.10.2006, löytyi kuolleena

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Maalis 27, 2007 5:02 pm

Mihin ihmeeseen se Puputti oikein katosi?
------------------------
Kadonnut Pekka Puputti

HELSINKI
24.10.2006

Minne katosi sosiaalityöntekijä Pekka Puputti, 38? Viimeinen varma havainto miehestä on joulukuun toiselta päivältä hotelli Presidentin edessä Eteläisellä Rautatienkadulla. Puputti tallentui Presidentin valvontakameranauhoihin klo 00.02. Hän oli ollut juhlimassa firman pikkujouluja Club Presidentti- ravintolassa.

Puputti oli ennen ravintolasta poistumistaan valitellut huonovointisuutta. Hänen oletettiin poistuvan kohti Alppikadun kotiaan, jossa hän asuu yksin. Kun miestä ei kuitenkaan kuulunut töihin, tehtiin hänestä katoamisilmoitus.

Kadonneen tuntomerkit:
- pituus 180 -185 cm
- harteikas
- tummat, lyhyet hiukset
- tummasankaiset silmälasit

Katoamisiltana Puputilla on ollut yllään todennäköisesti tumma puku, punainen paita ja tumma polvipituinen päällystakki.

Vihjeet kadonneesta Helsingin poliisille.
Puputti.jpg
Puputti.jpg (34.92 KiB) Katsottu 536 kertaa
Muutamia kysymyksiä asian tiimoilta...

a) tunsi lapsuudessa Ulvilan surmatun. Kuinka ja miten oli ollut yhteydessä viime aikoina kaveriinsa?

b) monet ovat sanoneet Puputtia etittävän yllättävänkin suurella koneistolla. Onko tämä totta?

c) löytyneekö Töölönlahdesta? Itse veikkaan että lähiaikoina löytyy.

Kuva oli pudonnut. Palautettu. Ketjun otsikkoon lisätty informaatiota.
-NILS-

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Uusi käänne

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Maalis 27, 2007 7:35 pm

-----------------------

helsingin sanomat

Presidentti-hotellin ravintolasta joulukuun alussa pikkujoulujuhlasta lähtenyt ja kadonnut mies löytyi hukkuneena läheltä Soutustadionia Helsingissä. Poliisi sai ilmoituksen hukkuneesta tiistaina iltapäivällä vähän ennen kello kolmea Rajasaarenpenkereeltä. Vainaja oli vedessä muutaman metrin päässä rantaviivasta.

Alustavien tutkimusten mukaan tapaukseen ei liity mitään rikokseen viittaavaa. Poliisi selvittää kuolinsyyn.

Nyt löytynyttä Pekka Puputtia etsittiin tammikuun puolivälissä sukeltajien ja koirien avulla Töölönlahdesta. Sieltä löytyi hukkuneena toinen kadonnut.
--------------------------------

Jahas, johan selvisi nobiasti kun olin hieman postaillut. Hmmmm... mitä hemmettiä teki siellä soutustadikalla päin? Asui Alppikadulla? Oli surkeassa kunnossa, miksi olisi lähtenyt soutustadionille saakka hukkumaan? Omituista sano....

Yökiitäjä
Ran-tan-plan
Viestit: 399
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Re: Uusi käänne

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä » To Maalis 29, 2007 7:49 am

EuroJR kirjoitti:mitä hemmettiä teki siellä soutustadikalla päin? Asui Alppikadulla? Oli surkeassa kunnossa, miksi olisi lähtenyt soutustadionille saakka hukkumaan? Omituista sano....
Vaihtoehto A:
Kyseessä on muilutus. Poistuttuaan ravintolasta oli herra P oli tavannut mukavan, autolla liikkuvan seurueen. Seurue oli lupautunut viemään P:n Alppikadulle, koska olivat menossa "samaan suuntaan". Yllättäen auto olikin ajettu hieman syrjäiseen paikkaan keskustan tuntumassa. Rajasaari on paikka missä on venelaitureita ja koirien ulkoilualue, paikka jossa yöllä ei liiku ketään. Autoileva seurue oli päästänyt P:n ulos autosta, koska hän ei kuitenkaan pystyisi kovin pitkälle pakenemaan. Hänet oli pahoinpidelty ja ryöstetty. Uhri oli työnnetty kadun kääntöpaikalla pensaikkoon, missä hän oli tuupertunut rantaveteen ja kuollut.

Vaihtoehto B:
Herra P vietti ehkä kaksoiselämää. Ystävien kanssa vietetyn ravintolaillan päätteeksi hän oli soittanut kaverilleen herra X:lle ja ehdottanut tapaamista. X oli poiminut P:n autonsa kyytiin ja he olivat etsineet rauhallista paikkaa missä voisi olla hetken kahden. Heille oli tullut yllättäen kiistaa asioista mitkä liittyvät ihmissuhteisiin ja taustalla oli myös mustasukkaisuutta. Humalatilan vuoksi P oli muuttunut riidanhaluiseksi ja riitelyssä oli käytetty fyysistä väkivaltaa puolin ja toisin. Tönimisen ja kaatumisen seurauksensa P meni hetkeksi tajuttomaksi, mikä sai X:n suuttumaan. X lähti autollaan pois ja jätti P:n yksin Rajasaarenpenkereelle. Väkivallan seurauksena syntyneen huimauksen vuoksi P oli horjahtanut ja kontannut tien vieressä, mistä oli kierähtänyt veteen.

Kummatkin stoorit ovat mun mielikuvituksen tuotetta, mutta vastaavanlaisia asiaoita sattuu ja tapahtuu :roll:

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Vaihtoehto c

Viesti Kirjoittaja EuroJR » To Maalis 29, 2007 12:45 pm

vaihtoehto c) P hortoilee kadulla pää kolmantena jalkana. Matkalla tapaa "kivan kaverin" jonka luokse lähtee jatkoilla. Jatkot tapahtuvat tuolla soutustadionin liepeillä (varakasta seutua). Siellä sitä otetaan vielä lisää "neuvoa antavaa" kunnes ollaan jo lähes alkoholipsykoosissa. P saa jossain vaiheessa päähänsä lähteä kotiinsa. Hortoilee siinä sitten rannalla ja heikko jää murtuu surullisin seurauksin.

Hmmm.. kysymys herää. Jos hänet surmattiin, eikö ole aika vaikea heittää ruumista jäiden alle. Tuskin surmaajalla oli kairaa mukanaan. Kuka taas lähtee kantamaan ruumista heikommille jäille?

Yökiitäjä
Ran-tan-plan
Viestit: 399
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Re: Vaihtoehto c

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä » Pe Maalis 30, 2007 1:13 am

EuroJR kirjoitti: Hmmm.. kysymys herää. Jos hänet surmattiin, eikö ole aika vaikea heittää ruumista jäiden alle. Tuskin surmaajalla oli kairaa mukanaan. Kuka taas lähtee kantamaan ruumista heikommille jäille?
Tuo on myös hyvä pointti.

Katoaminen tapahtui joulukuun toinen päivä, jolloin ei kuitenkaan ollut vielä meri jäässä. Ennätyksellisen lämpimän talven seurauksena vasta joskus tammikuussa alkoi olla jäätä.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Huhti 03, 2007 2:19 am

Ok. Tämä ei kuitenkaan ihan selitä miten aikuinen mies päätyy täysin vastakkaiseen suuntaa kodistaan hukkumaan. Tietenkin itse kukin ottaa välillä liikaa. Jos nyt kuitenkin ajatellaan että kaverille tuli paha olo niin aika lailla epäilyttävältä kuulostaa tuollainen amokin juoksu soutustadikalle saakka...

Nyt täytyy myös muistaa mitä kirjoitin tuohon "Ulvilan tapaus" -osioon. Miten on selitettävissä että molemmat menehtymiset kerrottiin poliisille etukäteen kirjeessä?

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3756
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone » Ti Huhti 03, 2007 8:54 am

EuroJR kirjoitti:Ok. Tämä ei kuitenkaan ihan selitä miten aikuinen mies päätyy täysin vastakkaiseen suuntaa kodistaan hukkumaan. Tietenkin itse kukin ottaa välillä liikaa. Jos nyt kuitenkin ajatellaan että kaverille tuli paha olo niin aika lailla epäilyttävältä kuulostaa tuollainen amokin juoksu soutustadikalle saakka...?
Onko muuten aivan varmaa, että se soutustadionilta löydetty mies oli Puputti?

Nimittäin näin eilen aivan Puputin näköisen miehen:

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Huhti 03, 2007 1:26 pm

skoone kirjoitti:Onko muuten aivan varmaa, että se soutustadionilta löydetty mies oli Puputti?

Nimittäin näin eilen aivan Puputin näköisen miehen:
No johan nyt. Sori mutta on kyllä varmistettu aidoksi ja oikeaksi Puputiksi. Lookki tosin oli miehellä aika yleismaailmallinen. Artero Mertaranta tulee nyt ekaksi mielee. Noh, en nyt halua vääntää vitsiä vainajasta. Toivottavasti syy selviää.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Vihje

Viesti Kirjoittaja EuroJR » La Huhti 07, 2007 12:26 pm

Iltalehti 13.01.2007

"Kadonneen Pekka Puputin nimi nousi esiin Ulvilassa tehdyn sosiaalipsykologi Jukka S. Lahden murhan tutkimuksissa. Uhri oli Puputin vanha opiskelukaveri, joka surmattiin katoamista edeltävänä yönä eli 1. joulukuuta.

Puputti ei kuitenkaan ole pääepäiltynä teosta, vaan hänen nimensä on noussut esiin poissulkevissa rikostutkimuksissa.

- Meille asia on tullut aikanaan vihjeiden kautta tietoo, että toinen surmataan ja toinen katoaa ja heillä on opiskeluaikainen yhteys, Ulvilan surmaa tutkiva rikoskomisario Juha joutsenlahti Porin poliisista täsmentää."[/b]

konsta
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4642
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 1:09 am

Re: Vaihtoehto c

Viesti Kirjoittaja konsta » Su Huhti 08, 2007 1:18 pm

EuroJR kirjoitti:Hmmm.. kysymys herää. Jos hänet surmattiin, eikö ole aika vaikea heittää ruumista jäiden alle. Tuskin surmaajalla oli kairaa mukanaan. Kuka taas lähtee kantamaan ruumista heikommille jäille?
Eipä ollut jäitä, poikkeuksellisesti, tuolloin katoamishetkellä.

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma » Ti Huhti 24, 2007 8:12 am

Todella outo tämä hukkumistapaus....

Herkkis
Wallander
Viestit: 1119
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis » Ti Huhti 24, 2007 9:41 am

On, totisesti.
I am an African!

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka » To Huhti 26, 2007 6:25 pm

Ei tuossa katoamisessa minusta muuta kummallista ollut kuin läheinen ajallinen yhteys Lahden murhaan. Aika usein laskuhumalassa baari-illan tai pikkujoulujen jälkeen kadonneet kauemmin etsityt ihmiset löytyy hukkunena. Oma myötävaikutus hukkumiseen varmastikin useimmiten syynä.

Aika monien ihmisten välille on jonkinlainen linkki löydettävissä. Ainoa mikä ei vaan sovi kuvaan on se, ettei poliisi ole vieläkään tiedottanut ettei tapauksilla ole yhteyttä tosiinsa. Ehkä niillä on jotain sellaista tietoa, mitä minulla ei ole.

Oma arvaukseni on, että katomaisella ei ollut sittenkään mitään
tekemistä Lahden murhan kanssa. Huhuja vaan liikkuu yllättävän paljon, eikä poliisi ole katkonut niiltä siipiä. Pikemminkin vihjaissut päinvastaista.

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma » Pe Huhti 27, 2007 6:53 am

Se tiedetään, että Lahdella ja Puputilla on ollut joitakin selvittämättömiä, vanhoja riitoja...
Ja se poliisin saama kirje....

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Pe Huhti 27, 2007 12:38 pm

Mistä tämä tiedetään?

Vastaa Viestiin