Lappeenranta; palaneesta autosta löytyi ruumis

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1022
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Lappeenranta; palaneesta autosta löytyi ruumis

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Kylläpä se nyt niin kovasti Polaa itkettää, itsensä puolesta tietenkin.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7432
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Lappeenranta; palaneesta autosta löytyi ruumis

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Jos tämä neiti sattuu saamaan määrämittaisen tuomion, vaikka 12 vuotta, niin vapaalle pääsee jo pikkuisen yli 2 vuoden päästä, koska kolmasosa.

En nyt ole ihan satavarma, mutta sellainen muistijäämä on jostakin jutusta että KO olisi tehnyt ennakkopäätöksen että mielentilantutkinnan lopputulos ei sido oikeutta, koska tutkintaan liittyy rajatapauksissa liikaa mielipidekysymyksiä eri lääkäreiden välillä.
Ne tapaukset ovat sitten erikseen, missä terveydenhoitoviranomaiset määräävät henkilön hoitoon ohi oikeuslaitoksen, ja hoitopapereihin käydään hakemassa leima oikeudelta.
Mikä tähän on sitten syynä että tämä otettiin KO:n käsittelyyn, jos on olemassa jo ennakkopäätös. Jos se on vankeuden aikana mennyt sekaisin, niin sillä ei pidä olla mitään merkitystä asiassa.

Uskon hyvin vahvasti että elinkautinen pysyy, sillä muuten KO hukkuu tuomionpurku vaatimuksiin. Näitä on edelleen istumassa elinkautisiaan kellä on vartinpaperit, mutta elinkautiselle lähteneet.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

Avatar
Kalle-Ville
Christopher Lorenzo
Viestit: 1556
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Lappeenranta; palaneesta autosta löytyi ruumis

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Late Johanssonin KKO katsoi olevan, huolimatta alentuneesta syyntakeisuudestaan mielentilalausunnossa, täydessä ymmärryksessä, joten kohtuullista olisi katsoa aivan vastaavalla tavalla myös Pola Rantalankin olevan täydessä ymmärryksessä eikä antaa mitään naissukupuolialennuksia, vaikka se maan tapa valitettavasti Suomessa onkin.

Muistutukseksi:

"Oikeus käsitteli suljetuin ovin lausuntoa, jonka Valviran ylilääkäri Irma Kotilainen oli tehnyt Johanssonin mielentilasta. Sen jälkeen alettiin käsitellä rangaistuksen mittaamista.

Julkisesta keskustelusta pystyi päättelemään, että Kotilainen pitää Johanssonia alentuneesti syyntakeisena. Johanssonille on vuonna 2002 tehty mielentilatutkimus, jonka mukaan hänen syyntakeisuutensa on alentunut. Alentuneesti syyntakeinen tuomitaan yleensä syyntakeista lievempään rangaistukseen.

Korkein oikeus (KKO) oli kuitenkin eri mieltä kuin lausunnon antanut silloinen Terveydenhuollon oikeusturvakeskus. KKO tuomitsi Johanssonin vuonna 2004 elinkautiseen vankeuteen murhasta, ..."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lau ... #gs.zhfo2l
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.

Vastaa Viestiin