Neloismurha Kuusjoella 1975

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Rusty
Sabrina Duncan
Viestit: 364
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

Neloismurha Kuusjoella 1975

Viesti Kirjoittaja Rusty »

Tämä murha on röyhkeydessään ja raakuudessaan saanut yllättävän vähän huomiota osakseen. Tekijä oli 19-v työtön mies, joka surmasi vanhempansa, siskonsa ja veljensä. Hän jäi kotiin odottelemaan milloin muut tulevat kotiin ja tappoi ensin siskonsa. Seuraavasksi saapui äiti, sitten veli ja viimeisenä kohtalonsa koki isä. Tekojen jälkeen tekijä lähti sitten reissaamaan junalla eri puolille Suomea kunnes lopulta pidätettiin Kuopiossa. Tekijä sai raastuvanoikeudessa vapauttavan tuomion (mielisairas), mutta hovi tuomitsi elinkautisen.

Kylli
Perry Mason
Viestit: 3700
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Mitenkähän tämän veikan matka sittemmin jatkui :?:
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7295
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Muistaakseni juttu meni niin että, tämä poika suunnitteli itsemurhaa mutta sitten tuli mieleen että, mitenköhän ne omaiset pärjää ja suhtautuu kun hän tappaa itsensä?..Surevatko kovasti? jne. :roll:
Niinpä hän sitten tappoi kaikki :? Koiran päästi irti narusta valloilleen juoksemaan kun ei viatonta luontoeläintä hirvennyt tappaa :?
Sitten poika pomppasi junaan ja ajatteli tehdä pienen maisemakierroksen ennen kuin tekisi suitsaitin ja junamatkalla kirjoitti pitkät tarinat kirjeisiin jotka lähetti jollekin kaverilleen. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli tarkoitus tappaa tämä kaverinsakin mutta ei uskaltanut jäädä kylille toilaileen pidemmäksi aikaa(sitä kirjeessä pahoitteli:D)...Sitten kuitenkin meni pupu pojalla pöksyyn ja poliisit keräsi talteen.
Eiköhän Niuva olisi ollut oikea osoite tälle poitsulle... :roll:

tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Neloismurha Kuusjoella 1975

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

Jotenkin näin se meni. Aseella ampui yksitellen. Ruumiitkin kerkesivät olla kotosalla useamman päivän ja poika kertoi naapurillekin ovelta ettei se äiti pääse nyt ovelle kun on niin kovasti pää kipeä tai jotain.(Äiti oli kuollut.) Otti kotoa rahaa mukaan mitä löysi, päristeli junalla ja jotain kunnes rahat loppuivat. Ei tosiaan uskaltanut tappaa itseään loppujen lopuksi. Olisiko Poliisi Kertoo kirjassa ollut juttu nimellä Terveisiä Helvetistä. En muista, pitää tonkia noita kirjoja läpi taas. Palaan asiaan.

Edit: Melkein muistin oikein mutta meni termit sekaisin. Terveisiä Taivaasta, PPK 1977 sivu 107
Matkailu avartaa, koppihoito kaventaa...

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4518
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

^Tietenkin Terveisiä Taivaasta... :lol: Sinnehän noin suloiset pojat pääsee Helvetin sijaan... omasta mielestään. :roll:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

AWS
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:12 pm
Paikkakunta: Basin City

Viesti Kirjoittaja AWS »

on pitänyt käydä siinä talossa mis tapahtu tuo henkirikos... Juorua kuulin että eräs perhe osti sen talon ja nyt perheen isäntä on mielisairaalassa koska siellä kummittelee.... näki kuulemma sen perheen tyttären kävelemässä ja sun muuta.... nyt on ilmeisesti autioitunut kun kukaan ei halua ostaa sitä....
kun joskus jaksan raahautua sinne niin voin pistää palautetta kummittelusta.... :)

Jack the Ripper
Axel Foley
Viestit: 2391
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Tiina kirjoitti:
AWS kirjoitti:...
kun joskus jaksan raahautua sinne niin voin pistää palautetta kummittelusta.... :)
Joo, muistakin sitten raportoida 8) ... Luulis että jos jossain kummittelee niin juuri tämmöisen taustan omaavissa taloissa :?
Miksei ambulanssien konteissa ja sairaaloiden ensiapupoleilla kummittele enemmän? Aika moni henkirikoksen uhri kuolee näihin paikkoihin... :roll:
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1838
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Neloismurha Kuusjoella 1975

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Rusty kirjoitti:Tämä murha on röyhkeydessään ja raakuudessaan saanut yllättävän vähän huomiota osakseen. Tekijä oli 19-v työtön mies, joka surmasi vanhempansa, siskonsa ja veljensä. Hän jäi kotiin odottelemaan milloin muut tulevat kotiin ja tappoi ensin siskonsa. Seuraavasksi saapui äiti, sitten veli ja viimeisenä kohtalonsa koki isä. Tekojen jälkeen tekijä lähti sitten reissaamaan junalla eri puolille Suomea kunnes lopulta pidätettiin Kuopiossa. Tekijä sai raastuvanoikeudessa vapauttavan tuomion (mielisairas), mutta hovi tuomitsi elinkautisen.
Tälläiset tapaukset ovat vain aika yksitotisia. Itse en oikeastaan pidä tälläisiä tekoja , jossa joku surmaa perheensä, edes rikoksina sanan varsinaisessa merkityksessä. Tietysti ne ovat rikoksia juridisessa mielessä useinkin, mutta pitäisin niitä kuitenkin enemmän murhenäytelminä,tragedioina. Enemmän kuin tekijän pahuus niissä korostuu tekijän sielunelämän sairaus.

Tällä foorumilla mielestäni muutoinkin kiinnitetään liikaa huomiota näihin tragedioitten tapahtumiin, jotka syntyvät ja tapahtuvat mielisairaan ajatusten tuotoksena hänen aivan omassa todellisuudessaan.

Mielestäni pitäisi enemmän kiinnittää huomio niihin tekoihin, jotka ovat puhtaan pahuuden aikaansaamia joko puhtaasti omanvoiton pyynnistä tai itsekkään edun tai nautinnonhaluna motivoimina tapahtuneita.

Pahuutta vastaan voidaan taistella ja se pitää tuomita. Sairaus on terveyden nurja puoli ja sairaus on vain hyväksyttävä osana todellisuutta vaikka sen aiheuttamia tekoja ei tarvitse hyväksyä - korkeintaan ymmärtää.

Tietysti rajanveto eri tekijöiden välillä on joskus vaikeaa.

Rusty
Sabrina Duncan
Viestit: 364
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

???

Viesti Kirjoittaja Rusty »

AWS kirjoitti:on pitänyt käydä siinä talossa mis tapahtu tuo henkirikos... Juorua kuulin että eräs perhe osti sen talon ja nyt perheen isäntä on mielisairaalassa koska siellä kummittelee.... näki kuulemma sen perheen tyttären kävelemässä ja sun muuta.... nyt on ilmeisesti autioitunut kun kukaan ei halua ostaa sitä....
kun joskus jaksan raahautua sinne niin voin pistää palautetta kummittelusta.... :)
Miten niin pitänyt käydä?? Eli onko talo nyt sellainen hylätty röttelö jossa ei asu kukaan. Pistähän digillä kuvia foorumilla kun käyt siellä. Ps. Tiedätkö kuka talon omistaa, että voi jättää ostotarjouksen.

AWS
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:12 pm
Paikkakunta: Basin City

Viesti Kirjoittaja AWS »

hylätty on... voinhan kysäistä haluaako he myydä talon... pitää sit v-loppun käyä ottamas hiukan kuvia, PÄIVÄLLÄ että kuvat onnistuu... :wink:

tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Re: Neloismurha Kuusjoella 1975

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

Peräkylän Maigret kirjoitti: Mielestäni pitäisi enemmän kiinnittää huomio niihin tekoihin, jotka ovat puhtaan pahuuden aikaansaamia joko puhtaasti omanvoiton pyynnistä tai itsekkään edun tai nautinnonhaluna motivoimina tapahtuneita.
Jos luet tuon Pohjolan Poliisi Kertoo- kirjan tarinan...

Poika oli aiemmin kiihottunut siitä kun sisko kulki kotona vähissä vaatteissa ja oli halunnut maata tämän kanssa mutta arvannut että sisko ei suostuisi. Niinpä hän oli hakannut siskoaan päähän en muista millä ja sitten vielä pulloilla joita oli piilottanut rappusten alle saappaisiin. Kuitenkin panohomma-ajatus oli alkanut tuntua inhalta kun sisko oli jo kuollut joten hän jätti tämän väliin ja ilmeisesti enemmän tai vähemmän tämän teon seurauksena tappoi sitten muunkin perheensä.

Missään vaiheessa juttua en huomannut mitään merkkejä siitä että poika olisi mielenvikainen ainakaan enempää kuin kukaan muukaan tappaja.
Minkäänlaista katumusta poika ei myöskään kaiketi osoittanut, ei ainakaan mainittu jutussa (ei toki tarkoita ettei olisi katunut tai ettei olisi ollut päästään vialla enemmänkin, nämähän riippuu kirjoittajasta ja "ajan hengestä" mitä kirjoitetaan).
Peräkylän Maigret kirjoitti: Pahuutta vastaan voidaan taistella ja se pitää tuomita. Sairaus on terveyden nurja puoli ja sairaus on vain hyväksyttävä osana todellisuutta vaikka sen aiheuttamia tekoja ei tarvitse hyväksyä - korkeintaan ymmärtää.

Tietysti rajanveto eri tekijöiden välillä on joskus vaikeaa.
Tässähän menee ihan sanattomaksi :|
Matkailu avartaa, koppihoito kaventaa...

pete 31
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:21 pm

Viesti Kirjoittaja pete 31 »

missäs päin Kuusjokea tämä murhatalo siaitsee? siis kylän nimi ois haussa kun luulen tietäväni paikan mutta en ole varma.

Agathon
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 2:10 am

Viesti Kirjoittaja Agathon »

AWS kirjoitti:hylätty on... voinhan kysäistä haluaako he myydä talon... pitää sit v-loppun käyä ottamas hiukan kuvia, PÄIVÄLLÄ että kuvat onnistuu... :wink:
Juu, ihmeessä kuvia ja infoa missä paikka on, kiitos.

Rusty
Sabrina Duncan
Viestit: 364
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

...

Viesti Kirjoittaja Rusty »

Juu, tuossa talossahan voitasiin järjestää vaikkapa foorumilaisten yhteinen tapaaminen.

Rusty
Sabrina Duncan
Viestit: 364
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

...

Viesti Kirjoittaja Rusty »

Taisi jäädä kuvat ottamatta ja talossa käymättä??

Vastaa Viestiin