Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6436
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ti Joulu 27, 2011 9:33 pm

Erittäin raaka henkirikos, mutta ihmeen vähän aiheesta löytyi uutisia eikä Murha infossakaan ole aiheesta omaa topiccia. Tässä pohjoissuomalaisten tiedonlevittäjän uutinen käräjäkäsittelystä:
Kaleva kirjoitti:http://www.kaleva.fi/uutiset/ruumiinpol ... een/193233

Kotimaa 18.6.2001

Ruumiinpoltosta syytetty mielentilatutkimukseen

Palaneena löytyneen miehen murhasta syytetty 49-vuotias kotkalainen mies määrättiin maanantaina Kotkan käräjäoikeudessa mielentilatutkimukseen.

Tapon yllytyksestä epäiltynä vangittuna pidetty kotkalainen nainen puolestaan pääsi syyttäjän vaatimuksista huolimatta vastaamaan vapaalta jalalta.

Kotkalaisen 43-vuotiaan miehen ruumis löytyi pahoin palaneena helmikuussa maakellarista Alahovin alueelta Helilän hautausmaan tuntumasta Karhulasta. Ruumiinavaus ja poliisitutkimukset vahvistivat, että kysymyksessä oli henkirikos. Poliisi tutki sitä murhana.

Tapauksen käsittely jatkuu oikeudessa syksyllä mielentilatutkimusten tulosten valmistuttua.

STT
Ja tässä iltapäivälehden tuomio uutisesta:
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/mies- ... 88570.html

Mies poltettiin elävältä kellarissa
Julkaistu: 17.12.2001 00:00

Kotkassa viime helmikuussa paljastunut kellarimurha oli poikkeuksellisen raaka ja julma.

42-vuotias mies valeltiin bensiinillä ja sytytettiin tuleen. Uhri poltettiin elävältä Helilän hautausmaan takana olevassa pienessä maakellarissa.

Ennen julmaa henkirikosta uhria oli pidetty 12 päivän ajan käsiraudoissa wc:n putkiin kiinnitettynä. Uhria oli myös piesty.

Kotkan käräjäoikeus tuomitsi 49-vuotiaan miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta ja ryöstöstä. Hänen 54-vuotias vaimonsa tuomittiin yllytyksestä tappoon.

Mies on vangittu, mutta naisen käräjäoikeus laski lyhyen tutkintavankeusajan jälkeen vapaaksi. Poliisi ei ole tavoittanut naista.

Mies kertoi esitutkinnassa ryhtyneensä järjettömään tekoon vaimonsa painostuksen alla.

Lue lisää IS:sta!
Kenelläkään lisätietoa/muistikuvia tapahtuneesta? Nimimerkki Count muisteli toisessa keskustelussa (täällä), että tuomitut olivat kansallispukuun pukeutuneita.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Joulu 27, 2011 10:06 pm

Kaksi vangittiin Kotkan surmasta

Kotkan käräjäoikeus vangitsi perjantaina kaksi Kotkan kellarisurman aikana pidätettyä henkilöä epäiltyinä viime tiistaina paljastuneeseen henkirikokseen.

Vangitut ovat 50-vuotias kotkalainen mies ja 53-vuotias kotkalainen nainen. Jutun tutkinnassa oli pidätettynä tai kiinni otettuna kuusi ihmistä, joista neljä on vapautettu.

HS 24.2.2001


Kotkan kellarisurmasta syytteet avioparille

Kotkan käräjäoikeudessa luettiin perjantaina kotkalaiselle avioparille syytteet viime helmikuussa tapahtuneesta 42-vuotiaan kotkalaismiehen surmasta. Avioparin 49-vuotiasta miestä syytetään vapaudenriistosta ja murhasta ja 53-vuotiasta naista vapaudenriistosta ja murhaan yllyttämisestä.

Pahoin palanut miehen ruumis löytyi 20. helmikuuta maakellarista Kotkan Alahovista läheltä Helilän hautausmaata.

Surmaamiseen johtaneet tapahtumat alkoivat pirtukaupoista, joista aviovaimoa myös syytetään käräjäoikeudessa. Hän oli syyttänyt miestä varkauksista ja uhkaillut häntä useaan otteeseen, ryöstänyt häneltä pankkikortin, pahoinpidellyt häntä sekä pitänyt ilmeisesti vankina ennen surmaamista.

Naisen epäillään myyneen 260 litraa venäläisiltä rekkakuskeilta ostettua pirtua kovaan hintaan. Velkojen pantiksi hän oli vaatinut asiakkailtaan pankkikortteja ja tyhjentänyt tilit eläke- tai työttömyyskorvausrahojen tultua.

HS 2.6.2001


Mustalaiset oli asialla ja surmapaikka ei ymmärtääkseni ole kovin kaukana siitä (alle kilometri?) missä syyskuussa 1998 surmattiin 14-vuotias koulupoika.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4295
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Joulu 28, 2011 12:14 am

Olikohan uhri tavallinen suomalainen vai näitä romanttisia kiertolaisia...?

Doctor Lecterin mainitsema koulupojan murha viittasi vissiin siihen polkupyöräjuttuun, jossa oli lopuksi pää murskattu?
????? ?? ??????.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6436
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ke Joulu 28, 2011 11:39 am

Tuo naisen saama kohtelu/rangaistus ihmetyttää suunnattomasti. Käräjäoikeus laski naisen pääkäsittelyn jälkeen vapaalle ja määräsi miehen mielentilatutkimukseen. Tästä puoli vuotta myöhemmin samainen KO tuomitsi myös naisen ja määräsi tämän uudestaan vangittavaksi?! Ja miksi ihmeessä syyksi luettiin vain yllytys tappoon, vaikka aviomies lähti istumaan elinkautista murhasta?!

Joskus on tullut mietittyä, että selviävätkö naiset henkirikoksista useinkin pienemmällä rangaistuksella kuin miehet?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Loka 07, 2012 10:10 am

Aizerbaidzan kirjoitti:Tuo naisen saama kohtelu/rangaistus ihmetyttää suunnattomasti. Käräjäoikeus laski naisen pääkäsittelyn jälkeen vapaalle ja määräsi miehen mielentilatutkimukseen. Tästä puoli vuotta myöhemmin samainen KO tuomitsi myös naisen ja määräsi tämän uudestaan vangittavaksi?! Ja miksi ihmeessä syyksi luettiin vain yllytys tappoon, vaikka aviomies lähti istumaan elinkautista murhasta?!

Joskus on tullut mietittyä, että selviävätkö naiset henkirikoksista useinkin pienemmällä rangaistuksella kuin miehet?
Tästä henkirikoksesta ei juurikaan löydy mitään uutta ja valaisevaa - ja mitäs näitä vanhoja pohtii, kuten nimimerkki jarmo.janis eräässä ketjussa kevyitä ajatuksiaan esille toi... Onhan tapaus kuitenkin raakuudessaan ns. vertaansa vailla, joskaan ei ainutlaatuinen.

Oikeuslaitoksemme tosiaan käyttäytyi tässä(kin) tapauksessa oudosti päästäessään naisen vastaamaan vapaalta. Ehkä siinä on otettu taas esille naisen oikeus huolehtia lapsistaan tms. ja lähtökohtaisesti mies on se paha yms evil.

Kyllä sukupuoli on - ainakin ollut - rangaistukseen kestoon vaikuttava tekijä. Tai sitten se sovinistina vaan tuntuu siltä...

Tälläinen oli kuitenkin tästä henkirikoksesta kertova johdatus ensimmäiseen uutiseen sikäläisessä sanomalehdessä:

Kuva
Kymen Sanomat 22.2.2001

Tuomiot kellarisurmasta luettiin muistini mukaan mtt:n jälkeen loka- marraskuussa 2001. Ken muistaa/tietää enempi, niin kertokoot lisää. Mutta olenkohan kovin väärässä kun pohdin, että oliko uhria - vuonna 1958 syntynyttä kotkalaismiestä - jollain tapaa kiristetty? Tekijät olivat ns. paremman ja vanhemman kulttuurin - kyllä, juuri sen kulttuurin, jolta meillä on yhä paljon opittavaa - edustajia ja varsinkin heillä on ollut perinteenä eläkkeiden, toimeentulotukien sekä muiden avustusten kiristäminen uhreilta erilaisilla verukkeilla, mm. viinaa myyty velaksi tai pakotettu ottamaan lainaa tai myymään omaisuuttaan halvalla heille.
- Uhria ei oltu ilmoitettu kadonneeksi, vaikka tämä oli ollut 12 vuorokautta kytkettynä kellariin, joten uhri oli yksinäinen mies ja ylvään kulttuurin edustajille sopiva uhri; kukaan ei kaipaa, pankkikortti ja tunnusluku saatu, eläkettä tms tulossa ehkä jopa perintöäkin...

Rasistinen rikos, sillä tuskin veronmaksajain kustantamassa hameessa kulkeva olisi yllyttänyt pussihousu-ukkoaan tappamaan - saati vapautta riistämään - mikäli kyseessä olisi ollut heidän ylhäisökulttuurin edustaja.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Willow
Parranpäristäjä
Viestit: 96
Liittynyt: To Heinä 12, 2012 5:03 pm

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Willow » Su Loka 07, 2012 10:27 am

Doctor Lecter kirjoitti:Rasistinen rikos, sillä tuskin veronmaksajain kustantamassa hameessa kulkeva olisi yllyttänyt pussihousu-ukkoaan tappamaan - saati vapautta riistämään - mikäli kyseessä olisi ollut heidän ylhäisökulttuurin edustaja.
Täällä päin on kyllä kaksi eri heimoa/sukua saikanneet keskenään niin, että miestappioita on kärsitty kummallakin puolella. Ja vuoron perään toinen suku on muuttanut, palannut takaisin, toinen muuttanut karkuun.. Sitten on taas vähän otatettu yhteen ja puolin tai toisin ollaan tuomiolla. Taustalla jotkut ikiaikaiset "heimo/sukusodsat". VIime vuosina meno tosin rauhoittunut, mutta pointtina että kyllä he keskenäänkin osaavat, tosin toimivat paljon "suoraviivaisemmin". Tämän kyseisen casen kaltainen päivä/viikkokausien vangitseminen ja kidutus lienee poikkeuksellista...

edit
korjattakoot vielä, että "meillä päin" on aika lavea käsitys, kotikaupungissani tätä ei tapahtunut, mutta pari sukulaista on asunut kyseisen paikkakunnan alueella aikoinaan. Ja siis tämä tilannehan on kestänyt jo pitkään, ei ole mikään uusi juttu.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Loka 08, 2012 3:16 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Tuomiot kellarisurmasta luettiin muistini mukaan mtt:n jälkeen loka- marraskuussa 2001. Ken muistaa/tietää enempi, niin kertokoot lisää.
Enpäs huomannut, että osion aloituksessa oli mainittu tuomioiden luetun joulukuussa ja kuinka ollakaan, löysinpä tuosta tapauksesta jotain uutta ja mainitsemisen arvoista:

Kotkalainen 49-vuotias Raimo Juhani Nyman tuomittiin murhasta ja ryöstöstä elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Nymanin aviovaimo, 54-vuotias Sointu Kristiina Nyman tuomittiin mm. yllytyksestä tappoon yhdeksän vuoden neljän kuukauden vankeuteen. Lisäksi tuomio tuli luvattomasta alkkoholikaupasta, ryöstöstä, ampuma-aseen ja tarvikkeiden luvattomasta hallussapidosta sekä pahoinpitelystä.

Uhri oli kotkalainen Kari Kauko Kalevi Mikkolainen. Surmatyötä edelsi kaksitoista päivää kestänyt vapaudenriisto Nymanien pidettyä uhria vankina asunnossaan. Uhria oli kytketty käsiraudoilla wc-tiloihin ja häntä pahoinpideltiin hakkaamalla mm. harjanvarrella.

Mikkolainen oli joutunut riitoihin pariskunnan naisen kanssa todennäköisesti pirtukauppojen takia. Lisäksi tämä riitaSointu oli syyttänyt uhria äitinsä tavaroiden varastamisesta - lähinnä Raamatun ja valokuvan - ja juuri näiden tavaroiden katoaminen oli lopullinen syypää henkirikokseen.

Sointu Nyman oli useaan otteeseen sanonut tossun alla olevalle miehelleen, että Mikkolaisesta pitäisi päästä eroon, joten lopulta ei jäänyt kait sitten muuta vaihtoehtoa kuin surmaaminen. Raimo Nyman vei vankeudessa elämänhalunsa menettäneen ja pilleripöhnäisen uhrin hylättyyn maakellariin, valeli bensiiniä päälle ja tuikkasi tuleen.

Nymanin pariskunnan kohtaloksi tuli epäonnistumisensa valheenpaljastustestissä. Toki runsaasti muutakin näyttöä syyllisyyksistään oli.

Tiedä sitten joutuiko riitaSointu lusimaan, mutta tuomioita annettaessa hän ei ollut paikalla. Oli täysin käsittämättömästä syystä päästetty vapaalle, vaikka epäiltiin yllytyksestä tappoon!
- Tuli hakematta mieleen Sari Sinisalon surma Hämeenlinnassa, jossa epäilty päästettiin vapaalle - ja katosi sen siliän tien.

Toki määrättiin korvauksia yhdelle sun toiselle, mutta se nyt on yhtä tyhjän kanssa.

Tuomiossa taas nähtiin se kummallisuus, että naisen tuomio on 80 prosenttia miehen tuomiosta. Jos sitäkään.

Kait tämä hoviin meni, mutta siitä kenties myöhemmin.

Sysmän sotaveteraanisurmassa yllyttäjä sai muutaman vuoden tuomion - ei voitu todistaa, että oli käsketty tappaa, mutta ns. Heinojen murhissa yllyttäjä sai elinkautisen. Ja onhan niitä muitakin tapauksia, mutta nämä tulivat ensteks mieleen.

Niih... ja olihan tästä Kotkan kellarisurmasta aikanaan pieni kysely gallupissa... http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 9f05ce6fb9

"Muistatko henkirikosta, jossa tekijänä oli "vankimummo" Sointu Nyman ja puolisonsa? En löytänyt ketjua tästä?"
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Helmi 20, 2014 11:03 am

Doctor Lecter kirjoitti:Tiedä sitten joutuiko riitaSointu lusimaan, mutta tuomioita annettaessa hän ei ollut paikalla. Oli täysin käsittämättömästä syystä päästetty vapaalle, vaikka epäiltiin yllytyksestä tappoon!
Kyllä Sointu Nyman vankilaan joutui. Tämä ilmeni 20.2. Kymen Sanomain uutisesta, jossa ao. mummo kulttuurisidonnaiseen tapaansa käsitteli kantasuomalaista miestä:

Törkeän vapaudenriiston käsittely jatkuu Kotkassa

Kotkalaismiehen törkeästä vapaudenriistosta epäillyn 66-vuotiaan kouvolalaisnaisen oikeuskäsittely jatkuu tänään Kotkassa.
...
Naisella on rankka rikostausta. Hänet tuomittiin yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen muun muassa yllytyksestä tappoon. Tuomio tuli niin sanotusta Kotkan kellarisurmasta vuonna 2001. Naisen aviomies tuomittiin surman tekijänä murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Kymen Sanomat
20.2.2014 6:00 | Päivitetty: 20.2.2014 8:36
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6831
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Su Elo 31, 2014 1:04 pm

Soinnun tuomio yllytyksestä tappoon vaikka tappoa ei ollut tapahtunutkaan tuntuu aika erikoiselta lainsäädännölliseltä kukkaselta.
Murha kylläkin oli tapahtunut, josta Soinnun mies myös tuomittiinkin.
Jos tätä sattuu joku oikeusneuvos lukemaan ja sattuu olemaan rekisteröitynytkin tänne, niin voisi koettaa avata tätä kukkasta meille tavis maanmatosille.
Eihän tässä voi olla kyse siitä että Sointu olisi pääpunaisena huutanut tekijälle et tapa se, ja toinen päättänytkin etten tapa vaan murhaan.
Lisätäänpä vielä tämäkin tähän.
Tällä vuosituomiollahan oikeus antoi Sointu mummolle mahdollisuuden jatkaa kansantaloudellisesti hyödyllistä rikollista toimintaa, mitä ei olis voinut jatkaa jos olisi elinkautinen istuttavana.
Vai oliko oikeusneuvoksilla ajatuksena että Sointu mummo tervehtyy työtä tekeväksi yhteiskuntakelpoiseksi kun käy vain vuosituomiolla vankilassa?
Täällä tänään, missä huomenna?

slk
Sammakkoprofessori
Viestit: 420
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja slk » Ti Syys 02, 2014 1:13 am

Ei yllätystuomiossa ole mitään erikoista, kun yllytti tappamaan ei tekemään niin raaalla tavalla että siitä tulee murha. Täysin järkeen käypää oikeuskäytäntöä. Sama jos käskee pahoinpidellä jonkun mutta uhri kuolee tulee tuomio yllytyksestä pahoinpitelyyn ei taposta eihän se ole yllyttäjän vika jos tekijät ryssii mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää :shock:
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6831
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ma Syys 15, 2014 1:12 pm

Uhri oli kahlittuna 12 vuorokautta patteriputkiin käsiraudoilla, elikä oli avuttomassa ja puolustukvyttömässä tilassa.
Sointu tiesi asian koska oli itse kahlitsemassa miehensä kanssa uhria.
Jaa, voiko bensalla tappaa tällaisessa tapauksessa, tai yllyttää tappamaan?
Eiköhän siinä murhan tunnusmerkit täyttyneet täydellisesti, kuten myös murhaan yllyttämisenkin.
Saattoihan Sointu olla se liekehtivä liekinvarsikin joka tikun raapaisi, mutta mies otti koko paskan kontolleen, jotta Sointu voi alkaa eheytmisensä kunnolliseksi veronmaksajaksi. Ja niin hän on tietenkin tehnytkin.
Täällä tänään, missä huomenna?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Syys 21, 2014 11:10 pm

Kuva
Sointu Nyman.

Sointu Nyman sai tuomion tosiaan tapon yllytyksestä plus niistä pienemmistä rikkeistä. Sovitettavaa tuli 9 vuotta 4 kuukautta, josta toki sai sen automaattisen alennuksen - ettei tule paha mieli. Kyseinen vankilareissu oli Sointu Nymanille toinen - ja vuonna 2014 vapaudenriistosta Elimäellä tuli kolmas kakku: 1v 3 kk:tta.
- On siinä mummon mallia lapsenlapsille - ja hyvin on mallia otettu kun tyttärentytär sai 10 kk törkeästä petoksesta.

"Sain tappojutussa tuomion"
Hämeenlinnan naisvankilan yksi asukas, Sointu Nyman, on syntynyt 1940-luvulla. Hän on nyt 60-vuotias. Sointu on vankilassa toista kertaa ja nyt tuomio on pitkä, 9 vuotta 4 kuukautta. Se tuli yllytyksestä tappoon, joka tapahtui vuonna 2001 Kotkassa. Sointu ei sitä hyväksy, silä hän katsoo syyllistyneensä vain viinanmyyntiin ja pahoinpitelyyn.

Sointu suorittaa tuomiostaan puolet ja vapautuu vuonna 2006. Suurin huoli äidillä on lapsistaan, joita on viisi. Vaikka he ovat jo aikuisia, niin kaksi lapsista tarvitsisi kovasti äitiään. Poika on sidottu pyörätuoliin ja kohta 30-vuotias tyttö kärsii pelkotiloista jouduttuaan nuorempana usein pahoinpitelyjen uhriksi.
- Olen pitänyt heistä aina huolen ja ajettelen lapsiani joka hetki. Rangaistuksen suorittaminen on siksi todella masentavaa, huoli läheisistä painaa koko ajan, Sointu sanoo ja jatkaa:
- Minulla on itsellänikin monia sairauksia. Polvissa on pahat kulumat ja nyt lääkäri epäilee, että olen sairastunut syöpään. Kokeita on otettu runsaasti ja olen menossa Päijät-Hämeen sairaalaan lisätutkimuksiin. Olen ollut sairauksieni vuoksi myös paljon vankisairaalan puolella.

Nuorten naisvankien joukossa on vaikea olla. Koko ajan on hirveä meteli, musiikki pauhaa ja he huutelevat ikkunoista sopimattomia sekä käyttäytyvät roisisti. Moni heistä käyttää huumeita ja ovat siksi hyvin arvaamattomia. Heillä ei ole mitään moraalia eivätkä he kunnioita vanhempaa ikäpolvea. Toki joukossa on aivan rauhallisiakin vankeja, mutta heitä on valitettavan vähän, Sointu Nyman sanoo apealla äänellä.

Nyman sanoo, että henkilökunnan kanssa hän on pärjännyt ihan mukavasti. Toteaa vielä, että kovin ovat vartijat nykyisin kiireisiä ja sellit ovat täyteen ahdettuja. Yksi valopilkku Sointu Nymanilla oli viime vuoden puolella:
- Pääsin viikonlopun ajan kestävä'lle perheleirille Vanajan avo-osastolle, siitä suuri kiitos vankilapastori Markku Yli-Mäyrylle. Silloin sain tavata läheisiäni kaikessa rauhassa.

Kuva
Kuvan yhteydessä oleva teksti hymyilyttää... Mustalainen puhuu muiden huonosta moraalista!


Teksti ja kuvat Alibi 4/2004. Alleviivaukset DL.

Sointu Nyman, on syntynyt 1940-luvulla. Hän on nyt 60-vuotias. Tjaa... 05/14 annetussa tuomiossa hän oli 66-vuotias ja artikkelista on aikaa 10 vuotta! Outoa, että Alibille jutun tehnyt Mika Katajala on niellyt selityksen iästä koukkuineen kohoineen päivineen. SN oli tuolloin 56-vuotias. Työiässä - joskaan ei enää parhaassa - oleva henkilö. Tuomio 12/01 sanoo: "...hänen 54-vuotias vaimonsa tuomittiin yllytyksestä tappoon".

SN ei hyväksy saamaansa tappotuomiota. Tulihan se sieltä: "Olen syytön, mitä nyt viina myin ja hakkasin".

Pitäisi pysyä kaidalla tiellä, niin voisi olla lastensa kanssa. Turhaa valittamista. SN oli valintansa tehnyt. Sama ruikutus jatkui vuonna 2013: "Isomummo valittaa vangitsemisen sotkevan myös lastenhoitokuviot. Hänen pitäisi hoitaa tyttärentyttärensä neljävuotiasta poikaa". On jumalauta härski ämmä!

Jos ei muuta, niin sitten alkaa ruikutus, valitus ja voihke omasta terveydestään; polvissa kulumaa, syöpä jäytää. Valhetta kaikki tyyni. Ovatko kulumat tulleet työnteosta? Pidän varmana, että luistaakseen kaikista vankilan (työ)velvoitteista hän on lusmuillut itsensä sekä vankisairaalan osastolle, että PHKS:ään. Hakee sääliä syöpäsössötyksellään.
- Toisaalta harmi, että syöpää - nopeaa ja kivulloista sellaista - ei ollut. Olisi maailma ollut hiukan parempi paikka ilman yhteiskunnan varoja kuluttavaa sekä kanssaihmisten turvallisuutta vaarantavaa Sointu-mummoa.

"Käyttäytyvät roisisti". Todennäköisesti muita mustalaisia. Tai sitten kohtelevat mustalaista kuin mustalaiset kohtelevat muita.

"Moni heistä käyttää huumeita ja ovat siksi hyvin arvaamattomia". Tuomio 5/2014: Mummo syötti miehelle huumeita. Isomummo syötti miehelle päivittäin huumepillereitä.
- Että sellainen kaksinaismoralisti ja isomummo. Tälläisenkö piti hoitaa neljävuotiasta? Opettaa perinteitä - kuten tyttärentyttärelleen?

"Ei mitään moraalia, eivätkä kunnioita vanhempaa ikäpolvea". Sopii oikein hyvin mustalaisiin itseensä. Mikäs porukka se onkaan, joka Suomessa pääosin ryöstää ja rosvoaa vanhuksia, tunkeutuu heidän koteihin "vettä juomaan ja sukkia myymään"? Vie rahat, pankkikortit ja sitoo vanhukset tuoleihinsa kiinni tai tunkee komeroon... Pitää alkkoholisteja sekä yksinäisiä vankeina ja kiristää heiltä eläkkeet.
- Oikein heti ensimmäisellä! Mustalaiset!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Ailar » Su Joulu 07, 2014 12:23 pm

Alibissa 7/2001 oli juttu tästä otsikolla: "Vilperi poltettiin elävältä". Alibissa syytettyjen nimet ovat Soile ja Rauno.
Pientä referaattia tuosta:
Kauko "Vilperi" K. paloi soihtuna hengiltä Helilän hautausmaan lähellä sijaitsevassa maakellarissa. Tapahtumaa edelsi se, että pariskunta piti häntä vangittuna 12 edeltävää vuorokautta apunaan käsiraudat.
Kaikki asianosaiset asuivat Kotkassa Pahkakadulla.

Soile sai selville, että Vilperi oli anastanut hänen ja hänen tyttärensä omaisuutta talon kellaritiloista. Omaisuus käsitti mm. vaatteita, valokuvia ja arvokkaan perintöraamatun. Vaatetavaraan kuului mm. Soilen äidiltään perimiä pitsireunaisia lakanoita, joilla oli hänelle suuri tunnearvo. Tavaroita Vilperi oli kaupitellut divareihin ja omaisuus jäi kateisiin. Vilperi jäi velkaa myös pirtun ostosta. Näitä Soile ei hyvällä katsonut.

Alibissa Soilen mies "Rauno" kertoo asioista (lyhensin tekstiä).
-Kun Soile sai tietää anastuksesta, otimme Vilperin "valvontaamme". Ostin käsiraudat Leikarin aseliikkeestä Soilen antamilla rahoilla. Vilperille tehtiin peti vessan lattialle, jossa hän vietti yönsä oven ollessa lukittuna ulkoapäin. Kun läksimme ulos asioille, Vilperi kytkettiin pesualtaan hanaan käsiraudoilla.

Joskus pariskunta otti Vilperin mukaansa asioille, jolloin käsirautoja ei voitu käyttää. Mies oli silti tarkasti valvottuna.

-Minä pyysin usein vaimoani vapauttamaan Vilperin, mutta poliisien pelossa hän ei sitä uskaltanut tehdä, vaan alkoi vaatia, että Vilperi pitää hävittää.
Pariskunta kävi Venäjän puolella hakemassa alkoholia ja halpaa bensaa Vilperin ollessa edelleen kytkettynä vessaan. Rauno oli ottanut reippaasti alkoholia ja pillereitä. Näiden voimasta Raunon päässä sitten naksahti siihen malliin, että hän päätti, että Vilperistä hankkiudutaan eroon ja nimenomaan polttamalla.

Vaimolleen hän oli sanonut menevänsä Vilperin kanssa polttamaan kuparia. Hän oli muotoillut menonsa näin, koska paikalla oli ollut Soilen veli vaimonsa kanssa.
Hellilään ajaessaan Rauno muisti maakellarin.
-Päästyämme perille Vilperi sanoi haluavansa kuolla, Rauno kertoo.
Rauno otti auton peräkontista 20 litran kannun bensiiniä ja käski Vilperin mennä edellään kellariin.
Rauno kertoili kuulusteluissa, että tuolloin hän päätti surmata miehen polttamalla. Aiemmin oli ollut kyllä puhetta hukuttamisestakin. Rauno kertoi, ettei hänestä olisi ollut miestä tekemään surmaa millään aseella!

Kaksikko meni kellariin. Rauno avasi kannun korkin. Hän korosti vielä, että tässäkin vaiheessa Vilperi oli sanonut haluavansa kuolla.
Hänen mukaansa Vilperi pyysi kannun itselleen, jotta hän kaataisi bensan päälleen.
Rauno antoi kannun Vilperille ja kertoi, ettei suoranaisesti nähnyt tämän kaatavan bensaa päälleen, mutta kuuli pulputuksen.
Rauno kertoi, että jollei näin olisi tapahtunut, hän olisi itse kaatanut bensan miehen päälle.

-Kun pääsin kellarin oven suuhun, laskin kanisterin maahan ja käännyin sivuttain oviaukkoon. (Oma huomautus: missä vaiheessa kannu siirtyi Raunon käteen, jos hän ei bensaa Vilperin päälle kaatanut??)
-Sisältä kuului selvä kumea pamaus ja isot lieskat löivät ovesta ulos. Kuumuus oli kova, sillä jalassani olleiden nailonkankaisten housujen vasemman lonkan kohta suli.
Yksi asia Raunoa kadutti. Hän ei ollut muistanut poistaa Vilperin käsirautoja. Hän muisti tämän vasta seuraavana päivänä, kun löysi housuntaskustaan avaimet.

Rauno ajoi autonsakin penkkaan lähtötohinoissa ja tarvitsi apua kotiväeltään auton irtisaamiseksi.
Hän ei kertomansa mukaan maininnut Soilelle Vilperin kohtalosta, mutta oletti tämän arvanneen sen, koska Vilperi ei palannut hänen mukanaan.
Muutaman päivän kuluttua pariskunta lähti käpälälautaan, mutta heidät tavoitettiin.

Rauno kertoi, että Soile oli lyönyt Vilperiä tämän vankeusaikana pari kertaa harjan varrella selkään.
Rauno myös kertoi, että Vilperi oli loppuaikoinaan täysin alistunut kohtaloonsa. Hän oli ainoastaan pyytänyt, ettei häntä kidutettaisi ennen tappoa.
Omaa asemaansa Soilen tossun alla Rauno myös valitteli. "Avustusrahat" menivät suoraan Soilen hallintaan, muutaman kympin hän antoi näistä miehelleen. Viinaa Rauno oli kyllä aina saanut mielinmäärin. Olipa Rauno ollut aviosiippaansa paossakin, kun oli pelännyt tätä. Soile kun oli lyönyt häntä puukolla sääreen epäillessään, että Rauno oli ollut vieraissa.

Soile taas ei mielestään ollut syyllistynyt yhtään mihinkään. Rauno oli hänen mukaansa ostanut käsiraudat, muttei Soilelle valjennut niiden käyttötarkoitus.
Soile kertoi, että kyllähän se Rauno vaatteet palaneena yksi yö tuli kotiin ja ilmoitti, että Vilperi lähti lätkimään. Soile kertoi myös, että Rauno oli erään miehen kanssa suunnitellut vievänsä Vilperin "pilkille", mutta hän oli kieltänyt moisen pelätessään, että miehet tekevät tälle jotain pahaa.
Soile kertoi lyöneensä Vilperiä kämmenellä kasvoihin ja harjanvarrella lapoihin, koska tämä oli varastanut hänen perintökalleutensa.
Soile ei myöskään katsonut, että miestä olisi väkisin pidetty vankina. Tämä vain ei itse suostunut lähtemään.
Syyttäjä katsoi, että Soile oli lyönyt Vilperiä ylävartaloon ainakin 12 kertaa sekä taivutellut Raunon surmaamaan miehen.

Mikä suhde pariskunnalla sitten oli uhriin?
He olivat tunteneet toisensa jonkin aikaa. Uhri oli toiminut ns. talonmiehenä siivoillen ja autellen lähinnä ruoka- ja juomapalkalla.

Hopalong Cassidy
Sammakkoprofessori
Viestit: 426
Liittynyt: Pe Heinä 04, 2008 7:28 am

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja Hopalong Cassidy » To Tammi 22, 2015 2:21 pm

Homma jatkuu.....
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012 ... 6_uu.shtml

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi keskiviikkona keski-ikäistä miestä vankina pitäneen 67-vuotiaan naisen yli kahden vuoden vankeuteen törkeästä vapaudenriistosta.

Miestä pidettiin vankina 1,5 kuukauden ajan maalis-huhtikuussa 2013 Kotkassa.

Tuolloin 67-vuotias nainen pakotti yhdessä tyttärensä kanssa miehen muuttamaan Kotkasta Kouvolan Elimäelle. Naiset muun muassa uhkasivat väkivallalla ja pahoinpitelyllä. Lisäksi he vahtivat miehen liikkumisvapautta.

Uhkailun lisäksi tytär löi miestä kerran nyrkillä päähän. Vanhempi nainen puolestaan antoi päivittäin 3-5 kappaletta huumausaineeksi luokiteltavia lääketabletteja. Aine aiheutti miehelle väsymystä ja päihtymystä.

Miestä kuljetettiin huumattuna muun muassa paikallisen pankin konttorissa, jossa seurue tyhjensi miehen 5 250 euron arvoisen tilin.

Lisäksi miehen nimissä hankittiin pankista 5 000 euron suuruinen laina, joka hankittiin päätekijänä tuomitulle ja hänen lähipiirilleen.

Nainen myös erehdytti 23:a erilaista luottoyhtiötä antamaan vankina pidetyn miehen nimiin laina, joka todellisuudessa meni 67-vuotiaalle naiselle. Hänellä ei ollut aikomustakaan maksaa luottoa takaisin.

Pankkilainan lisäksi erilaisilta luotonantajilta haettiin 8 315 euroa. Lainojen suuruudet vaihtelivat 50:stä 1 905:een euroon.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Hänen tyttärensä sai vuoden ja kolmen kuukauden tuomion.

Kumpikaan ei käräjäoikeudessa saanut tuomiota törkeästä vapaudenriistosta. Hovioikeus päätti kuitenkin toisin: se tuomitsi 67-vuotiaan Sointu Nymanin lopulta 2 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen sekä häntä avustaneen 39-vuotiaan tyttären vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi vankilaan.

peja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 163
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2015 4:10 pm

Re: Mies poltettiin elävältä maakellarissa Kotkassa v. 2001

Viesti Kirjoittaja peja » La Loka 24, 2015 11:43 am

Päivän iltalehti.fi (en osaa kopioida) 12 Haki presidentiltä armahdusta; "Niinistö jätti armahtamatta myös törkeästä vapaudenriistosta ja muista rikoksista yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen tuomitus 68 vuotiaan kouvolalaisnaisen.Nainen piti nelikymppisen tyttärensä kanssa keski-ikäistä kotkalaismiestä vankinaan Elimäellä puolentoista kuukauden ajan keväällä 2013"

Vastaa Viestiin